Jaha, en hel vecka med VAB

Nu har jag och tjejerna varit hemma heeela veckan. Jag börjar bli rastlös nu! Idag är första dagen som jag har riktig ork, vilket känns skönt. Men vi har missat en hel vecka med fint väder. Hoppas helgen blir ok så vi kan komma ut lite. Jag klättrar på väggarna!

Gårdagens instagram-bilder.




Grattis på namnsdagen Freja!




Ett beslut

Idag har jag kommit fram till att det inte blir mer babysim för mig och Freja. Början av andra terminen och hon är hysterisk varje gång. Det är mycket pengar som går åt till att åka in och se sin dotter må dåligt varje vecka.
Idag sa mammahjärtat stopp!

Alla barn älskar inte vatten.

Det får bli badhuset på eget bevåg för vår del i fortsättningen. Hon trivs ju i vattnet när hon får bestämma själv och leka och styra.

Så får det bli.

Som ni ser på badbilderna så är hon INTE glad, och så har det varit VARJE gång hela hösten och även fortsatt. Mammahjärtat blöder :'-( Bilderna är från i höstas när Tessa var med och fotade oss.




Klagomål!

Usch vad jag känner mig bitter nu! Nu ska jag beklaga mig!

Helgen började ju med att jag låg hela lördagen med muskelvärk, feber, ond hals och allmänt dålig. Mats jobbade hela dagen och barnen var hos farmor och farfar. Dom kom hem vid 18.30 och jag satte dem framför en film. Dröjde kanske 10 min, sen blev Freja ledsen och jag lyfte upp henne till mig i soffan varpå hon kräks ner sig själv och soffan. Stackars liten! Hon kräktes 5 ggr totalt tror jag, men på slutet fanns inte mkt kvar att få upp. Vid 21 la vi henne och hon sov hela natten och vaknade inte förens 10.45 dagen därpå. Inget mer kräks, skönt! Men jag var fortsatt inte pigg och Mats skulle jobba 14-21. Tog mig igenom dagen. Bestämde ganska snabbt att jag skulle vara hemma med tjejerna måndag och tisdag, sen är vi ju ledig på onsdagar. Gårdagen flöt på och jag har känt mig bättre i kroppen men halsen gör jätteont. Fattar inget! Hostan är jobbig med cocilana är min räddare i nöden. Imorse väckte jag Ronja vid strax efter 8 för att hon skulle vända tillbaka dygnet. Hon började genast klaga på illamående men jag tog inte så allvarligt på det eftersom hon gör så ibland. Satte henne i soffan framför Disney Channel. Vid 9.30 vaknade Freja och då fick vi ner och pratade med Ronja som fortfarande sa att hon mådde illa. Jag tog med henne upp och sa att hon fick ligga i sängen. Tog inte många sekunder så hade hon kräkts i sängen, så klart! Dock har det inte kommit mer sen dess och nu har hon sovit som en stock i två timmar. Jag vill inte väcka henne utan tänker att det är bra om hon sover bort eländet. Återstår dock att se om hon somnar ikväll... Jaja, så länge hon slipper kräkas så är jag nöjd!
Och på allt detta så är min hals jätteöm och orken inte alls på topp. Nu går jag bara och väntar på att näste man ska falla. Blir det jag eller Mats? Ser inte fram emot va som komma skall när min hals gör så hör ont :-|

Familjen Axelsson - Magsjukan 0-3

FYYYY!

En rolig sak kom med posten idag i alla fall! En bröllopsinbjudan! Åh, vad roligt! Jag hade ingen aning så det kom verkligen som en överraskning. Älskar att gå på bröllop. 27 juli är det dags för min kusin att få sin Einar :-) GRATTIS!




Newbie i större storlekar!

Läste nyss inne hos Bambi att KappAhls märke Newbie ska komma i större storlekar. Dom utökar med storlekarna 80-98 om några veckor. 
 
Vilken lycka!
 
Jag har BÅDA gångerna när tjejerna har varit små lyckats glömma bort Newbie-kläderna, men nu får jag ju en ny chans då :-) Jag bara MÅSTE handla lite fina sommarkläder till Freja. Allt efter Ronja är i fel storlek eftersom dom är födda på varsin sida om året. Vilken otur va!? ;-) 
 
Så nu blir det lite POMPdeLUX och Newbie till Freja. 
 
Måste boka ett POMPdeLUX homeshoppingparty snart. Ser fram emot att få se sommarkollektionen.
 
Älskar´t ;-)



Dagens låt

Oblivion - Bastille

Ett MÅSTE!!! Underbar låt!




Sjätte dagen med Dukan...

...och -2,8 kg!

Not bad, not bad at all!




Tittar in och säger hej!

Jag har egentligen inget vettigt att berätta alls, men jag vill ändå skriva ett inlägg.
Dagen har bestått av att städa undan julen här hemma. Hann dock inte allt idag så vi får fortsätta imorgon. Då blir det även en sväng till returpunkten för att slänga skräp och julgranen. Ska även försöka hinna med en sväng till Söderköping och min guddotter som inte har fått sina julklappar än. Skandal! Men hon hade haft feber igårnatt och idag, så vi får väl se. Hur som helst så tar jag inte med barnen som det först var tänkt eftersom vi är inne i en sjukdomsfri period och har varit ett bra tag nu *peppar peppar ta i trä*, men efter den hösten så tycker jag att vi förtjänar det!
Jag kör stenhårt med Dukan och imorgon är det dags för vägning igen. Hädanefter ska jag endast väga mig på söndagar och min lilla vägning i fredags var endast för att jag var så himla nyfiken. Jag vill känna mig snygg på stranden i sommar!

Dagens låttips: Eyes on fire - Blue Foundation. Lyssna och njuuuut!

Nu ska jag titta på lite film på datorn innan jag slår igen mina gröna :-)

Godnatt vänner!

Älskade ungar <3




Dukan diet - dag 5

Idag är det femte dagen i attackfasen (endast protein och lätta mejeriprodukter) och jag kunde bara inte låta bli att ställa mig på vågen. Och det var ett mycket glädjande besked; 55,3 kg!!! Det betyder 2,4 ner SEN I TISDAGS! Detta är min lägsta vikt hittills i denna viktresa. Min lägsta vikt i höstas när vi höll på var 56,5 kg. Så nog går det neråt alltid! Jag trodde väl aldrig att det skulle gå så här lätt att tappa denna gång eftersom det inte var så länge sen sist. Jaja, jag är skitglad i alla fall!

Nu ska jag sluta blogga på arbetstid och gå och öppna butiken för dagen.

Tjing på er!




Jag blir så förbannad!

Varför är livet så himla orättvist?!
 
Faller en så faller alla.
 
Usch.
 
:'-(



Dukan Diet - NU KÖR VI IGEN!

I måndags startade vi med Dukan igen.
Igår ställde jag mig på vågen för att få något sorts hum om var jag ligger när det drar igång.
Vi ha ju syndat massor sen i mitten av oktober och jag har inte stått på vågen sen 3 oktober.
Men nu är det alltså dags igen. Har Kreta i augusti i siktet. Vet att det är långt kvar, men då kanske jag i alla fall har lyckats gå ner till min målvikt.
 
Vikt 3/10: 56,5 kg.
Vikt 8/1: 57,7 kg.
Bara 1,2 kg upp sen i oktober. Rätt bra ändå!
Målvikt: 50 kg.
Kvar till målvikt: -7,7 kg.
 
Idag är det tredje dagen och jag har ätit 2 kokta ägg och en skål med naturell lättyoughurt till frukost.
Jag har inte alls varit peppad men när jag ställde mig på vågen igår och såg att jag inte hade gått upp så mycket sen i höstas så fick jag lite ny beslutsamhet.
 
Nu är det bara att tuta och köra!



Trött efter en härlig dag i Stockholm

Ligger i sängen på hotellrummet med en härlig känsla i kroppen. Dagen har varit toppen med shopping, som resulterade i en snygg vårnyhet från Odd Molly och sen Svansjön på Dansens Hus. Helt underbar föreställning och väl värd nästan ett års väntan. Men nu är jag trött! Ska bli så skönt att få sova ostört inatt och sen kliva upp och äta hotellfrukost imorgon bitti. Efter det blir det nog en till sväng på stan.
Barnen har det bra hos farmor och farfar. Ronja och farmor hade varit på bio idag och sett Tingeling och ätit lördagsgodis, så hon var nog nöjd. Och Freja fick vara hemma med sin favorit farfar.

Nä, dags att sova tror jag. Natti!




Helg, älskade helg!

Den kom, och den var efterlängtad!

Imorgon förmiddag bär det av mot den kungliga huvudstaden för mig och Mats. En natt på hotell och Svansjön på Dansens Hus väntar. Tjejerna ska sova hos farmor och farfar. Liten tur på stan blir det också, och naturligtvis Odd Mollys conceptstore ;-) Kanske någon trevlig rea på gång!

Idag efter jobbet åkte jag in till stan och beställde mina nya glasögon.

Det blev....*trumvirvel*... NUMMER FYRA, Boss Orange-bågarna. Efter MYCKET velande ska ni veta! Jag hade sedan länge i princip bestämt mig för nr 2, Converse-bågarna, men 4an fanns också med i bilden. Precis innan jag åkte testade jag och Mats ändrade sig och sa Boss-bågarna. Väl inne hos optikern så rådfrågade jag henne, och hon frågade mig vilka som satt skönast. Och det var ju då 4an, så då fick det bli dom. Hon sa att det syntes väl att dom satt bäst på näsan, och sånt är ju viktigt. Det var det som hade talat emot Converse-bågen hela tiden, att dom kändes "vobbliga" och inte satt så tajt dom man vill. Optikern sa att jag har tre månader på mig att ångra mig. Kanske tur det, haha! Nädå, jag tror att jag har bestämt mig. Känns himla skönt att jag ÄNTLIGEN ska få ett par glasögon som jag kan se med. Kunna köra bil och ha på jobbet om jag vill. Inte en dag för tidigt! Har ju genomgått två graviditeter sen jag skaffade dom gamla, så en hel del har hänt med synen. Linserna har jag uppdaterat i styrka, men inte glasögonen. Dessutom är dom ju limmade två gånger :-D

Bäst att sova om man ska orka med morgondagen.

Godnatt vänner!




Imorgon är det dags för jobb igen...

...och jag kan så klart inte sova!!! Jag kommer att vara svinigt trött när klockan ringer 5.30. Detta faktum gör det inte direkt lättare att somna! Tur att det bara är torsdag och fredag denna vecka! Dessutom har jag fullt upp på jobbet imorgon eftersom det har varit månadsskift. Jag har en massa fakturor och annat roligt pappersarbete att ta itu med ;-)

Vi hade iaf en trevlig nyårsafton med härliga vänner! Skönt att ha 3 min att promenera hem, särskilt med två barn klockan 1 på natten. God mat, trevligt sällskap och snälla barn som lekte och hade så kul hela kvällen. Lyckad kväll med andra ord! :-)




Nya glasögon - vilka ska jag välja?!

Idag har jag varit hos optikern och tagit hem lite nya bågar. Lika svårt varje gång att bestämma sig! Man ska ju liksom ha dem i många år, så man vill ju bli nöjd.

1. Evfa Attling (samma märke som mina gamla).
2. Converse
3. Prodesign denmark (har inte hört talas om tidigare).
4. Boss orange

HJÄLP MIG! ;-)