Hemmafrun

Det är jag det. Nu har jag:

dammsugat hela huset NOGA
torkat alla golv uppe
diskat
tränat
duschat

Mycket har jag hunnit med idag, trots att vi sov till 8.30. Pust!
Imorgon är Ronja solokvist med sin käre far. Då bär det av till Åby och Norrköping Int. Horseshow. Och skoj ska det bli! Det ska ju bli kanonväder, så det bådar gott. Det har jag gjort mig förtjänt av efter en dag som denna.
Mats kom hem på lunchen med en fin ampel till altanen som jag tjatat om att jag vill ha. Vilken man jag har! ;-)


Så här fint blev det.

Nu kommer strax Ullis och vi ska ta en prommis med henne och Zingo. Måste ut och göra nåt annat än att städa känner jag.

Tjing / Jossan



Utmanad!

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika).
Lycka till!

Vad heter du?: Josefin
Ett ord på fyra bokstäver: jord
Flicknamn: Jendine
Pojknamn: John
Yrke: jämnställdhetsminister
Färg: Jonatan 0816 (haha, en gråton som jag hittade på www.beckers.se. Vilken färg börjar på j liksom? Jag var tvungen att fuska lite).
Klädesplagg: jacka
Mat: jägarbiff
Sak i badrummet: Jif rengöringsmedel (eller? Åh, fan vad svårt!)
Plats/stad: Järfälla
En orsak att vara sen: järnvägsreparation
Något man skriker: Jävlar!
Film: Jumanji
Något man dricker: juice
Band:  Jackson Five
Djur: järv
Gatunamn:  Johannedalsvägen
Bil: Jaguar
Sång: Jag ger dig min morgon
Känd person: Josefine Craaford (om hon nu anses som känd. Men hon var ju med i Stjärnor på is i alla fall).

Men nu har jag i alla fall antagit utmaningen, om än några dagar för sent Terre. Pust, det var ingen lätt match!
Snart kommer Mats hem från jobbet. Det blir kyckling med god sås till middag idag tillsammans med pressad potatis. Mums vad gott. Jag längtar redan! Mats har med sig spännande saker hem idag.

SVÅRT! / Jossan



Med en kisse i mitt knä

Nu bloggar jag med Mattis i mitt knä. Mysmånsen! Och Ronja gråter till i sömnen hör jag.Vi har varit på öppna förskolan. Det var bara vi idag också, och Brita och Annette så klart. Men det var trevligt och vi tjattrar på som bara den. Supertrevligt! Sen gick jag hem och käkade en sen lunch och läste min spännanade bok, Låt den rätte komma in. Och nu sitter jag här. Ronja sover, jag ska snart väcka henne. Hon har sovit en timme snart. Det blåser ute idag också, fast inte riktigt lika mkt som igår, men tillräckligt! Mulet och en hel del regnskurar. Blä! Får se om vi tar en promenad nu när Ronja vaknat.
Jag körde den nya sylkyn till öppna förskolan förut. Den får klart godkänt. Men jag kommer att köra Emmaljungan när jag går promenader om dagarna. Den är lite bekvämare för Ronja att åka långt i. Måste kolla på ny skötväska då. Finns ryggsäck i samma märke som jag har nu. Måste kollas upp genast.

Puss / Jossan



Helt färdig som människa!

Har precis kört ett hårt 45 min pass på crosstrainern. Helt färdig är jag! Och röd i ansiktet. Vi som ska gå på öppna förskolan vart efter. Sitter här nu för att lugna ner mig så att det röda avtar. Men ska den som ger sig, det visar sig på vågen att jag har gått ner i vikt, iofs bara lite drygt ett kilo. Men ett kilo är ändå ett kilo! nu är det bara 6 kilo kvar till "bröllopsvikten" och jag kämpar på. Och jag har tappat ganska mycket runt midjan. Jag och Tessa pratar om att ev börja på nåt aerobicspass på Hälsostudion inne i stan. Skulle vara grymt skoj! Måste nog genast kolla upp det.

Later / Jossan



Trött!

Idag har vi varit inne i stan. Köpte en ny vagn till Ronja, en Carena Lieback Lux, i knallrosa of corse! Helt underbart snygg! Får se om jag hinner fota den imorgon. Sen var vi runt och fixade lite andra to dos.
Sen har vi tränat. Och nu är jag trött och hungrig. Men snart är det mat! Åh vad det ska bli gott. Röding och potatis med Karl Johan-sås. MUMS!
Igår åkte jag och Ronja buss för första gången. Tessa kunde inte komma ut och hälsa på, så jag och Ronja packade oss på bussen och drog in till stan. Där mötte vi upp Tessa och gick upp på stan en sväng. Köpte några bodys till Ronja eftersom jag har fått packa undan några som hon inte kan ha längre. Ska försöka hinna fota dem också imorgon. Vi ska ju även på öppna förskolan imorgon så vi får se vad som hinns med. Det blåser storm ute så vi får se om vi finns kvar imorgon eller om vi blåst iväg från jordens yta. Funderar på att hänga med på utflykt till Janssons Kärr imorgon förmiddag, men allt beror på vädret. Annars går vi som vanligt till Brita på eftermiddagen.
Spanade några Vänner-avsnitt när jag tränade. Helt underbart juh! Jag älskar Vänner! Skulle titta på min nya film, Twilight, men PS3:an funkade inte. Jävla skitmaskin! Jaja, jag har ju sett den, men den är bra och han är snygg. OK?
Ska försöka orka träna imorgon också. Helst två pass. Jag syndade big time idag och åt en cheeseburgare och pommes när vi var inne i stan. Men ingen läsk, jag drack Ramlösa. Men ändå, har grymt dåligt samvete! Usch, jag är en dålig människa! Fast just nu är jag mest matt i kroppen, slut i huvudet och otroligt hungrig. Jag måste ha mat, NU!

Förresten, jag fick en ryck av energi och fotade kläderna som jag köpte till Ronja igår.

Lindex, 3 for 2... Love it! Går nästan alltid direkt till Lindex när Ronja ska ha kläder.

Var även tvungen att slå till på denna söta body med katten Jansson, också från Lindex. Men det är storlek 74, så det lär dröja innan hon har den. Men ser ni inte likheterna med Mattis? Slående lika! (Lilla bilden gå att klicka på för att se större).

Och shoppade badkläder också med uv-skydd. Jättesöt, även om alla bebisar har den. Och praktisk när vi ska bada i sommar. Och det ska vi ju göra jätteofta, eller hur Mats? :-P

Nä, nu måste jag äta.

På lördag, wiiieee! / Jossan



Jag har sår i öronen tror jag

Gnäll, gnäll, gnäll, gnäll... Åh vad jobbigt det är att lyssna på ibland! Dessutom ska jag vara själv ikväll eftersom Mats ska in till stan och käka middag med grabbarna. Hoppas att hon slutar gnälla snart.
Jag vill att hon ska somna nu så att jag kan gå ut och sätta mig i solen och läsa och dricka Loka Päron. Slappna av en stund... Vattna penséerna.
Kom ihåg till mig och Mats: köpa ampel till altanen i veckan!

Hörs / Jossan



Imorgon hoppas jag

Vi håller alla tummar jag och Ronja för att Tessa kan komma ut och vara med oss en stund imorgon eftermiddag. Det är skönt med lite sällskap ibland också. Och så tycker Ronja att det är så roligt att titta på Vira när hon springer fram och tillbaka med tennisbollen över gräsmattan. Och dessutom Tessa så har jag tagit fram walnut brownies från frysen, om det kan locka dig lite extra ;-)
Nu ska jag gå ut och sätta mig och läsa på altanen. Tränar på eftermiddagen istället. Just nu vill jag ta till vara på det fina vädret! Ronja sussar. Skönt!

Over and out / Jåz



En härlig promenad

Vi kom hem från en härlig promis för en stund sedan. Nu har Ronja ätit mellis och mamman hoppas att hon ska somna snart. Men hon ligger och grejar i sin säng hör jag.
Knäppte några härliga bilder på promenaden.



Ronja och pappa Mats.


Ett gulligt litet hus. Lite Pettson och Findus-feeling över det!


På väg ner mot "centrum".


Och här centrum, dvs vårt jobb och världens bästa ICA-butik!




Här bor vi! Ja alltså inte precis där, men där är vår skylt i alla fall.


Ö Husby kyrka


Mina älsklingar poserar hemma på uppfarten. Visst är dom fina? :-)


Tack å hej / Jåz



Kanske ändå...

Tror att ge ska ge mig på att laga egen mat till Ronja. Hittade en toppenbra sida med en massa trevliga recept. Finns inte så många olika sorters fiskrätter i affärn, så då kan det ju vara bra att göra egen. Hittade ett trevligt torskrecept som jag tror att hon kommer att gilla. Så nu ska det banne mig bli av!
Igår var en relativt händelselös dag. Vi tvättade, bytte sängkläder, var och handlade och dammsugade. Likadant blir det idag, inget speciellt. Johanna ska komma förbi och se hur vi bor. Roligt!
Igår kväll vid strax efter 23 blev det strömavbrott. Då gick jag och Mats upp till vardagsrummet uppe och tände ett stearinljus. Vi satt och pratade och tittade på grannen som hade fest. Hur mysigt som helst! Men sen blev vi trötta och gick och la oss. Precis när vi höll på att somna kom strömmen igång och frysen börjde pipa. Men lika snabbt försvann strömmen igen, och så där höll det på några gånger. Men det var mysigt i alla fall!

Nu ska jag göra nåt vettigt / Jossan



Avklarat!

Dagens förmiddagspass på crosstrainern är avklarat. Pust och stön! Körde rätt hårt med sit ups och andra magövningar efteråt också. Så jag lär känna det i magen imorgon. Men det är härligt! Jag gillar att ha träningsvärk i magmusklerna för då känner man sig genst smalare och mer trimmad. Så fort jag blir sugen på något godis eller läsk så försöker jsg tänka på bröllopet och att jag vill vara smal då. Och tänk, det funkar! Så himla skönt att ha ett mål.

Hittade en fin bild på Tessa från förra helgen.

Idag hyllar jag min bästa vän i hela världen. Vi har hållt ihop i alla dessa år, med små uppehåll då och då när vi har varit lite olika i livet. Men se nu, 24 och 25 år gamla och fortfarande tajta som bara den. Hon är den som jag kan känna mig 100% Josefin tillsammans med, ja förutom Mats så klart. Det är underbart att kunna säga och göra vad man vill till varandra och man kan vara tysta utan att det blir pinsamt. Vi har så många minnen tillsammans, det händer ju en del på 20 år som är värt att komma ihåg. Hon är som min syster och vi kallar henne moster Tessa inför Ronja, som hon också är gudmor till så klart. Tessa, jag älskar dig!

Ciao / Jossan



Regn utanför fönstret

Såå himla tråkigt väder! Jag som ville ha en skön fredag då jag kunde sitta på altanen i solen och läsa och bli brunbränd. Men icke! Vi får stanna inne idag istället. Blä. Kanske skulle ta tag i lite nödvändigheter inomhus istället då, som att dammsuga, diska undan och städa badrummet. Och träna så klart! Tränade två pass igår, ett på fm och ett på em. Och sen kände jag mig ruggigt nöjd med mig själv!
Jag hoppas att vädergudarna har hunnit skaffa fram lite sol till nästa helg när jag och Tessa ska på Norrköping Horseshow. Blir så tråkigt om det är hällregn! Som det typ var när vi var på Islandshäst SM för två år sen. Hur tråkigt väder som helst. Men så himla fina hästar, så det stod vi ut med.

Rock on / Jossan



Vilken tur!

Jag har nu äntligen hittat ett ställe här i stan som har spraytanning. Måste bara göra det till Per och Carros bröllop. Vill ju inte se ut som ett vandrande lik. Kommer att bli så snyggt till klänningen som jag har köpt!
Ronja sussar som vanligt vid den här tiden och jag har tränat.
Farmor och farfar var förbi förut. Farmor hade med sig ett par jättesöta hängelbyxor i röd och vitrutigt bomullstyg. Hur söta som helst. Till Ronja då, inte till mig. Skulle kanske se lite fånigt ut på mig, men jag vet inte :-D
Nu ska jag ta något att tugga på innan det är dags för lunch med Mats vid 13-tiden.

Later dudes / Jossan



Det är sant!

ÄNTLIGEN har min allra bästaste bästa vän i hela världen dragit igång en blogg. Jag pratar naturligtvis om Tessa. Jag kommer att följa denna blogg till punkt och pricka. Så himla skoj att läsa alltså. Klicka här för att komma till den.

Nu, promenad / Jossan



Puh!

Full rulle hela dagen. Vi var inne i stan hela eftermiddagen typ. Mats klippte sig och vi fixade lite grejer på stan. Sen var vi hemma hos Per och Elliot och fick fika. Vi lånade deras gåstol. Men Ronja har inte hajjat än hur man ska ta sig framåt. Hon leker mest med leksakerna som är framför. Både jag och Mats har hunnit träna idag. Mats har klippt gräsmattan, precis innan det började regna, åska och blixtra. Jag gick en prommis runt samhället på fm.
Idag fick jag svar från Filippa på Facebook, en gammal klasskamrat från Balettakademien. Så himla skoj att höra ifrån henne. Hon dansar inte heller något längre. Skönt att höra att man inte är den enda.
Sen har jag fått sms från min vän Lisa, och dom har ev köpt ett hus här längre upp på gatan. Så himla skoj! Hoppas att allt går vägen nu. *håller tummarna*
Imorse fick jag biljetterna till Norrköping Int. Horseshow med Posten. Åh, det ska bli så grymt skoj att gå med Tessa! Men det är ju inte så långt kvar dit, så vi behöver inte vänta så länge. Wiiieee!
Nu ska jag plocka undan i köket, sen ska jag gå ner till tvrummet och softa resten av kvällen. Hoppas att Ronja somnar snart. Hon har varit gnällig på kvällen här. Jag har sår i öronen tror jag :-D

Tjing tjong / Jossan



Jag vill också!

ÅÅÅÅHHHH, jag vill också gifta mig! Jag läser om bröllop överallt tycker jag och Per och Carros bröllop som är i antågande. Allt är bara vita klänningar och vackra blommor och sånt. Jag längtar tills jag och Mats ska gifta oss. Vi pratar ju lite om det, hur vi vill ha det osv. Vi är ganska på det klara med vad vi vill. Mats, jag hoppas verkligen att du har tänkt ut ett bra frieri! :-P
Men det lär dröja ett tag. Men den som väntar på något gott... Dessutom får jag ju leva tillsammans med min älskling varje dag.Och egentligen spelar det ingen roll om vi är gifta eller inte, vi älskar ju varandra ändå. Men roligt ska det bli den dagen det äntligen händer.
Jaja, nog tjatat om detta. Jag är precis nytränad. Körde 25 minuter idag, så jag ökar på tiden lite nu och då. Mitt mål är att köra 30 minuter om dagen på crosstrainern och sen en promenad med barnvagnen runt samhället. Det tar ca 25-30 minuter beroende på hur fort man går. Men det ska ju vara en rask promenad så klart. Tänkte att jag ska gå den prommisen på eftermiddagen. Jag har en brownie som ligger och stirrar på mig varje gång jag öppnar kylen... Hrm, jobbigt! Det är ju bara en bit kvar. Det är ju synd att den blir gammal och man måste slänga den. Kanske jag festar till det ikväll till Hell´s Kitchen. Vi får se... Jag tycker än så länge att jag sköter mig ganska bra. Jag har mitt mål med hur många kilon jag vill gå ner, helst till bröllopet i augusti då. HOPPAS!
Ronja sover och nu ska jag fortsätta läsa en grymt spännande bok. Läskig är det också!

LÄS DEN! Den är riktigt bra. Nu när jag inte har några fler Janet Evanovich-böcker för tillfället så måste jag stilla min läslust med något annat och då var den här ett toppenalternativ. Jag blir riktigt rädd faktiskt när jag läser den, den är så välskriven. Nä, nu måste jag tillbaka in i bokens värld.

Hejdå / Jossan



Lördagskväll med Tessa och Micke

Jag knäppte några bilder i lördags. Tessa knäppte och så jag ska höra med henne om vi inte kan byta lite bilder.

Här kommer mina i alla fall.

Lite SingStar blev det så klart. Här en tuff match mellan Mats och Tessa.


Tessa koncentrerad på Eurovision.


Gänget i soffan. (Sorry Micke, jag var tvungen att lägga ut den här bilden) :-D


Eurovision på vår teve


Micke och Vira vovve busar lite på golvet


Ja, det var lördagen i några bilder. Som sagt, Tessa har fler fina bilder, från promenaden bl a. Ska pressa henne på bilderna!
Nu kom Mats just innanför dörren. Men nu har han åkt igen. Han skulle åka och kolla om släpvagnen hade kommit hem. Vi ska låna Bosse och Anna-Lenas träningsmaskin, och då måste vi ha släpet att frakta på. Det kommer att bli toppenskoj att träna nu, på en riktig maskin. Wiiieee!
Ronja har idag och igår fått lite 8 månaders-mat. Hahaha. Det uppskattades inte kan jag säga! Usch vad hon spottar och fräser stackaren. Det är ju ganska stor skillnad från 6 mån-maten till 8 mån-maten, mycket mer bitar och andra smaker. Men vi får väl försöka vänja henne och varva lite mellan dom två. Men det var faktiskt ganska gulligt när hon fräste och grimarserade.

Vi hörs / Jåz



Sjukt trött!

Jag är helt galet trött idag! Helt tung i kroppen och bara blää. Regn och grått ute. Ronja sover och jag har precis trotsat min trötthet och tränat. Ganska duktigt av mig.
Jag vet inte om det är jobbet igår som gjort mig så trött. Jag jobbade ju trots allt 9.00-19.15. Och det är ganska långt när man inte har jobbat sen tidernas begynnelse typ. Men jag är nöjd och stolt med mig själv i alla fall. Allt gick bra på jobbet och jag kom ihåg mer än vad jag trodde. Skönt att ha första dagen avklarad.
Nu kom Mats innanför dörren här. LUNCH!

Later / Jossan



Fredag idag

Har precis suttit ute på altanen och stekt lite med en god bok. Idag har vi inte gjort många knop jag och Ronja. Vi gick en promenad på förmiddagen. Sen somnade hon och då tränade jag. Sen har vi suttit ute som sagt och haft det skönt.
Mats slutar vid 16 idag. Så vi ska göra egen pizza ikväll och mysa framför teven. Imorgon har vi inte heller något planerat. Kanske rensa rabatter om vädret tillåter. Är det som idag så vill man ju vara ute! Och sen jobbar jag ju på söndag. Hjälp! :-D
Skulle ju behöva dammsuga för det har vi fortfarande inte gjort. Det går inte snabbt i det här hushållet inte. Men jaja, det kommer en morgondag också. Nu ska jag ta en Loka Päron och njuta värmen tillsammans med min gnälliga dotter.

Tjing / Jossan



20090514

Vi har varit på öppna förskolan på eftermiddagen. Det var supermysigt och det var bara jag och Ronja där och Kristina och Arvid. Och Brita så klart! Vi pladdarade på som bara den och hade hur trevligt som helst! Ute regnade det, men när vi gick hem så hade det slutat. Ronja sover sen strax innan 15 och jag har precis kört ett lätt träningspass. Känner mig pigg och väldigt peppad till detta. Hade ett bra prat med Brita idag. Ibland är det så skönt att ha någon att prata med som är utomstående om allt. Både jag och Ronja älskar Brita! Tänk att det var snack om att dom skulle dra tillbaka på hennes tjänst och stänga öppna förskolan för några veckor sen. Vilken tur att dom inte gjorde det! Vad skulle vi då ha tagit oss till?!
När vi kom hem förut så gick jag in i sovrummet för att byta till träningskläder. Då fick jag se att det låg ett paket på min kudde. Min älskling (inte Ronja alltså utan den andra älsklingen i mitt liv) hade köpt Twilight-filmen till mig, på bluray. Tack älskade Matsen min. Så nu kan jag titta på den om och om igen och verkligen se hur grymt snygg han är som vampyr (inte Mats alltså utan Robert Pattinson. Men Mats är ju också grymt snygg, fast det behöver jag inte bluray för att se). I love that movie! Tessa också har jag hört, som hade sett den tre-fyra ggr på någon dag bara. Vi längtar redan tills tvåan har premiär i november!
Nu ska jag strax väcka Ronja för att sen gå bort och köpa lite ingredienser till en sallad. Det blir grillad kyckling och just det, sallad här ikväll. Åh vad gott! Jag älskar det!
Satt förut och tittade på Roomservice från igår som jag hade spelat in. Timbuktu var inredare till sin bästa kompis och hans tjej. Han gjorde ett skithäftigt rum som verkligen passar sådana där flummare om man får kalla dem så :-D Ett plus är ju att Timbuktu/Jason är såå grymt snygg att titta på. Men så liten. Haha! Ett till plus är ju hans musik som är underbar! Men man får ju aldrig lyssna på den här hemma eftersom den manliga hälften i familjen avskyr honom som pesten. Han förstår inte charmen i skånsk rap. Såå sexigt ju! Det kommer Ronja att tycka när hon blir äldre. Henne är det klass på :-D

Later dudes / Jossan



En härlig spontandag!

Vaknade vid strax innan 8 imorse och bestämde mig för att gå på öppna förskolan. Jag brukar inte gå på onsdagar eftersom Mats är ledig då. Men idag är han på kurs i Linköping igen, så vi gick till Brita. Idag var vi många barn. Det brukar det vara på onsdagar och idag var det även Apoteksinformation inför sommaren. Så det var roligt. Träffa lite andra mammor och barn som inte brukar vara där på torsdagarna. Vi sjöng och fikade efter informationen. Ronja somnade på hemvägen i vagnen sen så jag ställde henne på baksidan, medans jag satte mig på altanen och åt lite sallad. Sen gick jag på affärn för att handla några delar och på hemvägen ringde farmor och undrade om vi inte ville komma dit en sväng. Sagt och gjort! Vi gick över dit och jag åt (igen) en supergod lunch. Sen vandrade vi hemåt och nu är vi hemma sen en liten stund tillbaka. Jag som trodde att vi bara skulle göra ingenting idag, men så har vi haft en massa för oss. Roligt! Jag gillar spontana saker.
Så nu sitter jag här... Ska strax hänga tvätten, sen vet jag inte. Skulle behöva dammsuga, men det brukar Mats vilja göra nu för tiden sen vi köpte en ny dammsugare. Visst, fine by me. Jag diskar gärna och gör fint i köket. Det är min grej.
Det är så himla jobbigt nu för jag har läst ut alla böcker jag har om Stephanie Plum. Nu väntar jag på att tolfte boken ska komma som pocket på Akademibokhandeln inne i stan. Nr 13 och 14 sen får jag köpa inbundna. Vägrar vänta tills dom kommer på pocket. Det kan ju ta hur lång tid som helst! Jag har Stephanie-abstinens! Finns ingen som skriver som Janet Evanovich! Remeber that! VAD SKA JAG LÄSA NU?! Paniiiik. Jag måste ju läsa. Får rota fram något i bokhyllan. Kanske Sagan om ringen-triologin...på engelska kanske? Nej tack, då läser jag i ett decennium innan jag är färdig.

Over and out / Jossan



Tisdagskväll hos oss

Jag och Ronja väntar på att Mats ska komma hem. Han har varit på någon sorts kurs i Linköping idag. Ronja har badat och bytt till pyjamas redan och jag har ätit världen godaste morotssoppa med saffransgrädde (visste ni att det är SJUKT dyrt med saffran nu för tiden?) så vi är redo för soffmys. Men ingen Mats hemma. Buhu! Jaja...
Slänger in några alldeles färska bilder på Ronja som håller på att krypträna i sitt rum.






Ja, det var allt jag hade att komma med för tillfället.

Later / Jossan



Allt och alla som jag hade glömt...

Har precis surfat runt lite på Facebook och hittat gamla videos från Balettakademien, med alla gamla klasskompisar. Eller kompisar och kompisar, synd att säga. Det fanns väl kanske tre-fyra stycken i den klassen som jag tyckte om. Resten kunde ha slängt sig i vägen.
Det är såå konstigt med den där tiden i mitt liv. Jag minns den knappt, och det är dagens sanning. Jag vantrivdes så fruktansvärt mycket att jag liksom har förträngt alltihop. När jag var på audition och sökte till Balettakakdemien så kändes allt bra och det enda jag ville i livet var att dansa, dansa, dansa. Så gissa och lyckan var total när jag kom in. Dessutom fanns Terre där uppe i Umeå då också. Så jag flyttade upp till Umeå och skolan började. I början gick det bra, och det var inte direkt några problem med klassen. Men efterhand så fick jag mer och mer problem med vissa i klassen och jag fick panikångest. Jag ljög och sa att jag var sjuk för att slippa gå till skolan. Dumt eftersom jag inte var sämre än någon annan i klassen och skulle säkert ha kunnat bli bra om jag hade kämpat vidare.. Men efter att ha blivit nertryckt i skorna av en viss person, nämner inga namn, så pallade inte jag mer.
Jag har alltid efter det sagt att man måste vara en viss sorts människa för att klara av sådana utbildningar. Jag är inte den personen tyvärr. Inget var som jag trodde att det skulle vara. Man måste vara beredd att slå sig fram för att synas och och inte vara rädd för att trampa andra på tårna och såra. Jag gjorde istället ALLT för att INTE såra någon, och då kommer man inte någonstans. Jag gick till skolan en dag under vårteminen 05. Vi hade utvecklingssamtal den dagen och jag hade inte varit där på jag vet inte hur länge pga av ångest bl a. Jag gick helt sonika dit och sa att jag skulle hoppa av. Alla lärarna förstod mig och jag hade deras fulla stöd. Det kändes underbart! Sen gick jag därifrån, och återvände aldrig igen. Jag pratade aldrig med någon från klassen mer heller. Vet att jag fick ett sms av en av tjejerna som jag faktiskt tyckte om, några veckor efter avhoppet och dom hade fått veta i klassen att jag slutat osv. Jag minns inte ens om jag svarade på det. Varför jag inte skulle ha gjort det, vet jag inte.
Tills idag då jag hittade dom där videosarna på Facebook och allt flöt upp till ytan. Allt känns konstigt och att se dem igen. Jag har liksom aldrig ångrat att jag gick därifrån. Fast samtidigt så är det ju tråkigt att det inte funkade eftersom att dansen var min dröm. Och jag skulle gärna ha fortsatt dansa, men livet föll sig inte så. Jag skickade meddelande på FB till två att tjejerna som jag gillade i klassen och det skulle vara så skoj om dom svarade. Jag trodde liksom aldrig att vi skulle "ses" igen. Undra om dom minns mig osv...

Konstigt, jag har liksom inte pratat så mycket om detta sen jag slutade utan jag har bara förträngt den där tiden. Jag minns knappt var folk hette eller någonting. Och SÅ fasligt länge sen är det ju inte. Jag gick terminen 04/05.
Känns som ett helt annat liv. Det har hänt så mycket i mitt liv sen dess. Det tog liksom en drastisk vändning efter Umeå. Nu sitter jag här med sambo/fästman, ett hus och en underbar dotter på snart 8 månader. Så på ett sätt kan jag tacka dom där puckona i klassen. Hade jag inte hoppat av och slutat dansa så hade inte allt detta bra hänt mig. Undra hur mitt liv hade sett ut om jag hade gått kvar i skolan och sen dansat vidare? Jag hade inte haft barn i alla fall, för det var absolut inget jag tänkte på då.

Jaa, livet kan sannerligen svänga på en fem-öring. Skoj att jag hittade tjejerna på FB. Jag har letat någon gång tidigare utan resultat. Nu är det bara att vänta och se om mitt förflutna vill ha med mig att göra.

Knas / Jossan



Fest i lördags

I lördags var vi hemma hos Per och Carro och firade. Carro fyllde 30 år i veckan, och vi firade med besked. Ronja var som sagt hemma med farmor och farfar.

Här kommer några bilder.

Festen hamnade i köket efter ett tag, som den alltid gör.


Jag och födelsedagsbarnet skålade i lite likör. SKÅL!


Jag och Mattias. HAHA!


HJÄLP! Jag ska jobba på söndag. Vad har jag gett mig in på. Kommer aldrig att klara det! Jo, det hoppas jag väl. Skoj att komma igång lite också. Nu, läsa lite.

Bye / Jåz



Ronja leker i köket

Några bilder från tidigare i eftermiddags.

Hon är så duktig på att sitta själv nu, lilla stintan min.


Ser ni mina två små tänder?


Filosof-Ronja


Försöker att nå sitt Laban-spöke...


...och så här glad blir hon då hon fått fatt i Laban.


Det var alles för tillfället.

Spärrpucko / Jossan



Back home again

Nu är vi hemma efter lite sång och fika på öppna förskolan med Brita. Tyvärr så var det bara vi där. Eliah och Alice som brukar vara där, var inte där. Tråkigt, men vi sjöng och Ronja tyckte att det var jätteroligt! Och så var ju farmor med, och det var extra skoj.
Nu sover Ronja igen efter en portion gröt och jag sitter och surfar lite härlig musik på YouTube. Just nu lyssnar jag på Your winter med Sister Hazel. Filmmusik från 10 things I hate about you. Underbar låt och bra film också för den delen. Men nu måste jag nog poppa lite Peter LeMarc, känns som sånt väder. Älskar låten Du och jag mot världen. Vilken mysig röst, och så ser han ut som en liten hobbit utan hår :-D Dagens tips om världens bästa feel good-låt; Så gott att må gott igen. Och hans låt Tess är ju en klassiker.
Ikväll blir det taacos och hockey. Jag kan läsa lite när matchen är tråkig. Och imorgon är det äntligen fredag igen. Och på lördag ska vi på Carros 30-års fest. Vad ska man ha på sig då? Hmm, den eviga frågan... Jag får inventera. Beror lite på väder och vind. Skönt att Ronja ska vara hemma med farmor och farfar så behöver jag bara bekymra mig för mina egna kläder. Annars ska man ju styra med hennes också. Har nog besvärligt med hennes klädval till fotograferingen på öppna förskolan på måndag.
Nu måste jag dricka lite Loka päron och läsa. Och smsa Carro! Det är faktiskt idag som hon fyller år! GRATTIS!

Later dudes / Jåz



Bilder från idag







Ronja sover nu så hon ska orka sjunga sen med Britta och farmor. Jag surfar Janet Evanovich. Jag är besatt av hennes böcker. Måtte hon ALDRIG sluta skriva, vad ska jag då ta mig till?! Jag råder alla tjejer att läsa serien, det är inget för killar. Jag har försökt med Mats, men har skrattar mest. Det är riktiga chick flick-böcker. Helt underbara! Första boken; Lovligt byte/ One for the money. LÄS, LÄS, LÄS!

Tjipp tjopp / Jåz



Bilder från igår







(klicka på bilderna för att se dem större)

VARFÖR går det så långsamt när man ska ladda upp bilder för?! Jag blir gaaalen!

Tack å hej, nästa tjej / Jossan



What a day!

Jag är så ledsen att jag inte har skrivit. En kombination av att jag inte har haft tid och inte någon större lust heller. Men nu fick jag en stund över medans Ronja ligger i sin säng och försöker sova.
Jag har varit hos frissan idag och permanentat mig. Det blev snyggt som vanligt. Jag trivs mycket bättre i lockigt hår, dessutom blir det så mycket mer lättskött. I simply love it! Gick även i några klädaffärer i desperat jakt efter något att ha på Per och Carros bröllop. Okej, jag vet att det inte är förens i slutet på augusti, men det gäller att vara ute i tid. Eller hur Sofia? :-) Hittade i alla fall en snygg på VILA, men eftersom jag för tillfället är pank som en kyrkråtta så får den vänta till nästa månad. Bara att hoppas att den finns kvar. Annars finns det väl alltid andra, men denna var så perfekt. Var även inne på Kings en sväng och dregglade på lite Odd Molly-käder. Vill ha den där otroligt snygga långkoftan i svart eller mörkrosa. Dom hade den i rosa på Kings, men en storlek för stor. Dessutom kände jag att jag inte hade 2099:- att punga ut. Jag får helt enkelt spara ihop till en. Såg även en jättesöt kortärmad blus i vitt, också den Odd Molly. Of course! I am hooked on Odd Molly, och det är nog Sofians fel tror jag bestämt! :-P
Imorgon ska vi på öppna förskolan och farmor ska följa med oss. Det blir roligt! Så får hon se vad Ronja har för sig där varje torsdag. Förresten ska farmor och farfar vara barnvakt på lördag när vi ska på Carros 30-års fest. Kändes skönt att slippa ha henne med och slippa känna att man måste åka om hon är gnällig osv. Nu får hon vara här hemma hos sig och farmor och farfar kommer hit och passar henne. Dom har ju inte så långt hem sen, och så får hon somna i sin egen säng, vilket är bra.
Söta bilder på Ronja från idag kommer imorgon då detta går så förbannat segt att jag hinner bli gråhårig innan bilderna har laddat upp. So fuck this! Nu, Hell´s Kitchen. Gordon Ramsey rules.

Hell yeah / Jåz





Lekstund med Ronja

Jag hade en liten fotosession med Ronja, kissarna och några leksaker på Ronjas rum förut. Fick en hel del bra bilder.

Här kommer dom! (Dom små bilderna går att klicka på för att se större).












Ett härligt bildkollage med Ronja. Fick en massa fina bilder, och detta är endast ett axplock. Hoppas ni njuter denna vackra flicka.
Just nu sitter hon bredvid mig och börjar bli lite småless på mig. Hon säger hela tiden "mammmaammmmaaa" och lite gråtgnäll emellan. Hon ska svida om till pyjamas nu för intag av välling. Sen förhoppningsvis somna sött.
Vi har ätit köttbullar och potatismos med lingonsylt och gräddsås. Och allt var hemmagjort! Så himla husliga vi är i denna lilla familj. Nä, nu blir Ronja riktigt arg på sin mamma om jag inte slutar skriva snart.

See you later alligator / Jossan





En söndag som alla andra

Idag hade vi inte något speciellt inplanerat. Himla skönt efter hektiska dagar med 1-års kalas och Valborg. Mats har sått gräs. Nu är snart trädgårdslandet NO MORE! Underbart! Sen har vi handlat och jag har bakat en underbart god kaka! Tack Leila för att du finns med dina underbara recept. Jag har bakat en Chocolate chip walnut brownie. Mums!

Här har bakat just börjat.


Mumsg smet! Även om den inte ser så mumsig ut...


Så här såg kakan ut innan ugnen.


Färdig kaka!
 

Receptet kommer ur Leila Lindholms bok, A piece om cake. Underbar bok med en massa härliga recept för oss gottgrisar. Denna kaka tänker jag göra nästa gång vi ska bjuda tror jag. God med vaniljglass till och lite lagom till kaffet.


Sitter och väntar på att Mats ska komma hem. Vi ska äta köttbullar som jag ska rulla. Tråååkigt så det förslår. Men gott sen. Mats var tvungen att rycka in lite akut borta på jobbet, men jag hoppas han kommer hem snart igen.
Imorgon bitti ska jag och Ronja på bvc. Ska bli spännande att se hur mycket hon väger nu. Och så ska hon få lite vaccinationssprutor. Hoppas att hon inte blir lika ledsen som sist.
På onsdag hoppas jag få en tid hos frissan för permanent. Måste vara lite snygg tills på lördag då vi ska hem till Per och Carro på 30-års fest. Congrats Carolojn. Idag fyller dessutom lilla Elliot 1 år, fast vi var där och firade igår. Köpte världens häftigaste hawaii-skjorta till honom med tillhörande baggyjeans. Tyckte att det matchade Elle Pelles coola image. Dessutom kan ju inte Ronja ha en tönt till pojkvän, vi måse stajla honom!!
Plikten kallar, rulla rulla lite köttbull"a" :-D

Vi hörs snart igen / Jossan