Imorgon ska vi:

bara ta det lugnt jag och Ronja! Och det ska bli så skönt. Inget dagis förens på tisdag så imorgon stannar vi hemma och kurerar oss. Hon mår mycket bättre idag än vad hon gjorde igår, men fortfarande inte på topp. Hon var väldigt varm förut och hon fick Alvedon innan hon somnade redan vid 18.45(!). Jag hoppas på en bra natt så Mats får sova när han har sin första arbetsdag imorgon. Dock hör jag henne hosta nu... Smärta i mitt mammahjärta!

Jag var i alla fall ut igår med Tessa och Matilda. Skäms dock för att säga att inte en enda bild togs under kvällen. Det blev rätt tidig hemgång på grund av att det var sådan skitmusik på Harrys. Men ganska skönt att vakna och må hur bra som helst! Jaja, vi får ta igen det en annan gång :-)

Parodin med SJ och min mammas tågbiljetter fortsätter... Verkar nu som att ännu ett av hennes tåg är inställt! Men eftersom hon fick boka om resan mellan Stockholm och Norrköping fick hon ju inte veta det nya tågnumret, vilket resulterar i att jag inte kan kolla upp på hemsidan OM det är inställt med. Och när vi sitter och kollar så konstaterar vi att det tåg som hon skulle ha åkt med mellan Stockholm-Norrköping (291) inte ens finns med på listan över inställda tåg. Mysko?! ÅÅÅÅHHH, jag blir galen på SJ. Jaja, mamma ska sätta sig i telefonkö imorgon bitti igen och hoppas få någon klarhet i det. Hoppas hon slipper sitta 1 ½ timme igen då... Fattar liksom inte vad som är problemet.

Nä, nu ska jag gå ner till Mats som just kom hem från innebandyn.

/Jossan

Bilder:

Ronja tidigare idag med nya favoritleksakerna, plastservis som farmor kom med. Hon älskar den!



Ett "liiitet" snööverhäng på taket igårkväll. Det brakade till rejält när det släppte! Hela huset skakade sa Mats. Jag har ju ingen aning eftersom jag var inne i stan och sov även över där inne.


Denna syn mötte Mats imorse när han öppnade dörren.


Svärfar skottar taket! Dom var så duktiga, Mats och Bosse och skottade av och tungt var det!


Dock är jag rädd att våra Rodedendron aldrig mer kommer att bli sig lik.


Men så här fint var det när dom var färdiga!


Tusen tack för hjälpen Bosse och Anna-Lena!



Jaha, nästa sjukdom tack!

Inatt började Ronja att kruppa igen. Dock inte så farligt denna gång, och idag på eftermiddagen har det just inte märkts. Ingen feber heller så det är ju skönt! Men det lär komma en liten förkylning inom de närmasta dagarna. Hoppas bara att hon hinner bli bra till dagisstarten på tisdag! Och tills mormor ska komma hit på torsdag. Trots inställda tåg (morrr för SJ) så kommer hon bara 20 min senare än planerat. Idag var min sista dag på jobbet innan semester. Nu är jag ledig i två veckor och det ska bli underbart! Dessutom slutade jag redan kl 14 idag istället för 19. Liiite skillnad! Den lediga eftermiddagen har jag spenderat i stallet där jag provred Glaumur. Angelica gav mig en regelrätt privatlektion i paddocken där vi fick tölta på stora volten och trava lätt på åttvolt. Det var knivigt och det var tusen saker att hålla reda på, halvhalt, byta sittben, nya ytterskänklar, styra, driva och dessutom rida lätt. Ojojoj, det snurrade i skallen men roligt var det när man känner att man får till det och det funkar. Roligt var det och vi ska rida paddock nästa vecka igen innan vi ger oss ut. Imorgon lämnar jag barn och sambo hemma och drar in till stan för middag och utgång med Tessa och Matilda. Det ska bli roligt, OM Ronja mår bra. Men det verkar lovande! Lilla stumpan mammas... /Jossan



Ensam en stund

Mats är i affärn och plockar godis och Ronja sover. En härlig stund för mig ensam vid datorn.

Det gick bra med surkärringen idag. Hon var trevligare IRL än på telefonen. Fint porslin hade hon i alla fall! Men vi tog en offert, och så ska vi kolla på ett företag till och ta offert där också, och sen jämföra med att köpa tallrikar på IKEA och låna ihop lite annat. Jaja, vi får se!

Var grymt sugen att springa upp på Kings och kolla läget när vi var i stan, men tiden fanns inte. Får bli en annan dag när man har tid och barnvakt! Vill ju ha lite tid att strosa runt och prata med Monica och klämma och känna på alla Mollysar. Kanske rent av testa nåt? ;-) Kollade just runt lite och Prairie l/s dress och Lotta lotta long coat kostar lika mkt = snuskigt dyra! Vilket jag iofs hade räknat med, men ändå, 3699 :- för en klänning... Jisses! Fast det är bara 699:- mer än vad jag betalade för min T88 dress, så så farligt är det väl egentligen inte. *Skadad av designklädernas priser* :-D Tänk om man vore rik...

Vi har varit hos svärföräldrarna som sagt och fått jättegod middag, plus lite firande av Bosse. Tårta blev det och Ronja glufsade glatt i sig. Och lärde sig att säga tårta också, fast mer "tåååååtaaaa". Sötnosen min!
Lite bröllopssnack blev det där med och vi diskuterade menyn. Kommer att bli toppenbra det där!

Bröllops-kom-ihåg-och-att-göra-lista!

  • Gästbok
  • Rosa antikljus (ICA Home)
  • Rosa lakan (IKEA)
  • Vita spetsgardiner (IKEA)
  • Bordsplaceringskort (Beställa på Kontorab)
  • Menykort
  • Festprogram
  • Vigselprogram
  • Ballonger
  • Ringa konditorn
Allt jag kan komma på just nu...

/Jossan

Bilder från vår stund ute idag plus en från igår.


Pappa, Ronja och en massa snö.


Hon är svårfångad på bild, så typ alla bilder blir suddiga. Men två stycken såg bra ut och det bjuder jag till mormor som så gärna vill se massa bilder på sitt lilla barnbarn som hon träffar så sällan. Men nästa vecka kommer hon hit och myser med oss! Yaay!



That´s all.



Vilken underbar dag!

Solen strålar från en klarblå himmel, jag har tränat (och känner mig redan smalare) och dammsugat övervåningen. Jag mår bra och är inte ett dugg trött. Hoppas det håller i sig!

Börjar starkt tvivla på att det ens var någon kräksjuka/magsjuka hon hade i söndagsnatt. Inget bajs eller nåt har kommit efter det, i alla fall inget löst och inga mer kräkningar än dom som var då på natten. Hon har ätit normalt, kanske lite mindre, men det får man ju förstå.

Vi ska in till stan till kl 14 och titta på porslin till bröllopet. Hoppas surkärringen är trevligare i verkligeheten än vad hon har varit på telefon hittills. Jag fattar inte hur man tänker när man är otrevlig mot kunder så där! Vill hon inte ha några eller? Jaja, hoppas det går bra.

Efter det blir det att åka till Pontiac och agera hästvakt. Tessa är i Skara på kurs och jag ska mocka och fixa lite åt honom.

Sen blir det middag hos svärföräldrarna, Mats pappa fyller år idag. Grattis Bosse!

Ja, det var en kort sammanfattning av hur vår dag kommer att se ut.

Förresten, är nu GRYMT sugen som sagt på ett Odd Molly-plagg. Jag tror att detta med Odd Molly är ungefär som tatueringar eller kanske knark, har man skaffat ett plagg så MÅSTE man ha mer. Och jag VILL, VILL, VILL har en ny liten godisbit. Här följer en önskelista:

Prairie l/s dress i färgen chalk. Tänk så fin man skulle vara i den i vår/försommar när värmen (förhoppningsvis) kommer. STORT ha-begär!


Angelou dress i färgen rouge. Älskar denna typ av tunikor/klänningar!


Bronte shirt i färgen lite pink. Söt att ha i sommar, kanske på midsommarfesten.


Crochet lovely knit cardigani färgen love. Härligt att svepa om sig när det blir kyligt!



Fonda dress i färgen chalk. Hur söt som helst, både till fest och vardags att mysa runt i. Kanske matcha ett par Pointell half mittens under vinterhalvåret? Mums.


Poplin s/s frilled blouse i färgen lite pink. En klassiker! Snygg till jeans.



Lotta lotta long coat i färgen powder. Hur snygg skulle inte den vara i vår?! Min vår skulle vara gjord om jag var ägare till en sån här sötnos.


DI jacket i färgen dark red. Älskar volangdetaljerna som verkligen gör hela plagget. Söt att piffa upp en vardagsoutfit med.


Oj, listan blev längre än vad jag först räknat med. Blir lätt så när man sitter på Odd Mollys hemsida där bilderna är lånade och förlorar sig i alla godisbitar. Jag vill ha! Min garderob skulle vara komplett med dessa i den.

Vilket av plaggen är er favorit? Jag älskar dem alla, tyvärr?

You gotta love Odd Molly...

Nu ska vi klä på oss snart och gå ut i solkskenet. Man måste lapa nu när det ÄNTLIGEN är lite solsken, och dessutom på min lediga dag vilket tillhör ovanligheterna. Yaay!

/Jossan



Sugen på ett OM-plagg

Och kaaanske är det min tur att vinna denna gång. Jag är med och tävlar på ett par Pointelle half mittens, som jag sååå gärna vill ha! Har bara deltagit i en tävling förut, men nu kände jag att det var dags igen. Har suttit och trånat Odd Molly hela dagen, men pga av det stundande bröllopet så finns det inte riktigt pengar till detta överflöd, TYVÄRR! Är även grymt sugen på en Prairie l/s dress i färgen chalk. Kanske ska gifta mig i den istället?! :-D



Det är Bambi som anordnar tävlingen, och den är sponsrad av Fitts and company. Häng på ni med vettja! :-) Alla måste någon gång i sitt liv äga ett Odd Molly-plagg, annars har man inte levt! Själv är jag för tillfället ägare till en Makeout blouse och en T88 dress, men vill väldigt gärna utöka mitt Odd Molly-förråd. Håll tummarna!

/Jossan



21/2-10, en söndag att minnas!

Både bra och dåliga saker dock... Jag jobbade hela dagen. Jag satt i kassan strax innan stängning och så kommer Angelica och Birgitta (mor och dotter som har sina häastar i samma stall som jag rider) och vi pratade lite häst och jag nämner i förbifarten att jag är sugen på att bli medryttare på en häst. Dom tittar på varandra och skiner upp, och det visar sig att dom behöver någon som kan rida deras Glaumur 1-2 ggr i veckan! Ja men det är ju perfekt! Detta är ju PRECIS det jag har gått och trånat efter enda sen jag fick reda på att jag inte kunde rida två lektioner i veckan för det blev för dyrt. Nu får jag rida flera ggr i veckan, GRATIS dessutom! Jag svävade på moln och jag bara längtar tills Angelica mejlar eller ringer så vi kan ta en testtur för att se hur det känns. Glaumur har gått med på våra lektioner två senaste torsdagarna, men det är Cecilia som har ridit honom. Han är en underbart söt liten islandshäst, precis som jag önskade mig! Jag har ju gått och gnällt till Mats att det är så svårt att hitta en häst att vara medryttare på som dessutom är islänning (vilket är ett krav från min sida) men tydligen var det inte så svårt! Det finns en häst-Gud! Jag är gladast, och hoppas att provritten ska gå bra och att allt bara stämmer och att jag älskar honom!

DOCK blev denna lycka överskuggad av någonting mindre roligt... Ronja somnade som vanligt vid 19-tiden utan knorr. Hon vaknade till vid strax innan 22, vilket inte är konstigt att hon vaknar en gång innan vi går och lägger oss. Men sen vaknade hon flera ggr till och jag stoppade i nappen och la henne ner. Men så går Mats in vid 23 för hon gnäller, och vid det här laget har vi börjat ana oråd. Hon gnäller i princip aldrig! När Mats kommer in så har hon spytt, på sig själv, på golvet, på nappen , på täcket, på madressen, på snuttefiltarna. Och det formligen STINKER spya! Och hon är så klart jätteledsen och förstår inte riktigt vad som händer. Jaha, det var ju bara att stiga upp, slita ur alla sängkläder och starta en tvättmaskin, bada Ronja, koka nappar, torka golvet (allt detta medans jag såg mina sovchanser gå upp i rök, klockan skulle ringa 5.15) och så lägger Mats henne i sin säng, då spyr ner där med. Proceduren börjar om med att slita ur sängkläder, bäddmadrass, RUBBET och bära ner i tvättstugan (jag tackar Gud för en stor tvättstugan och att man bor i hus så man kan tvätta när man vill på dygnet). Sen spydde hon ett par ggr till, men denna gång mindre och mesta vatten. Men hon hann spy ner ett par tre ombyten plus lite annat smått och gott. Sen somnade hon tack och lov vid tolv-tiden, men jag kunde så klart inte sova. Jag låg och lyssnade om hon kräktes i sängen. Var orolig att hon skulle kvävas av sin egna spyor, men det var relativt lugnt. Ovh inget mer kräks sen dess, och inget bajs alls än så länge. Jag har klämt i mig 9 vitpepparkorn och spritar händerna som aldrig förr (har till och med fått Mats att sprita) och hoppas slippa denna lömska sjukdom. Hon har ätit macka idag och hon är pigg och alert och inget spår av nån magsjuka. Hoppas den håller sig borta! Jag har tänkt och funderat, och det måste vara på dagis som har dragit på sig det. Vi var ju där och hälsade på i torsdags inför inskolningen. Vi var där kanske 30 min, men det räckte tydligen!

Så gårdagen var både bra och dålig.

Idag fyller min mamma år. Grattis mamma! :-)

/Jossan



En promenad i vintriga Husby, 100214

Här kommer en bild från i förmiddags när Ronja myste runt och några bilder från en promenad som vi gjorde i eftermiddags. En liten sväng blev det bara med pulkan. Inte för att hon vill sitta i den så mycket, men lite grann i alla fall. Och jätteskönt var det ute, alldeles lagom kallt!

Ronja myser med dockan i sin fåtölj.


Ronja går iväg mot skolan. Så här kommer det se ut om några år, fast då är nog lite större :-) (Skolan är byggnad
som man ser i bakgrunden. Där kommer hon att gå 1-9). Nära och bra till skolan har hon eftersom kortet är taget alldeles utanför vår uppfart.


Mamma hämtar tillbaka. Hon envisas ALLTID med att gå åt motsatt håll än det vi ska åt. Varför?


Sötnos! (MYCKET SNÖ!)



Kan själv!


Fortsatt trevlig söndag mina vänner!

/Jossan



Ett litet filmklipp från oss innan vi drar

Ronja och pappa var inne i stan igår och besökte bl a Lekhuset. Toppen, tyckte Ronja som fastnade för denna mysiga kanin. Kanske nåt man kan få när man fyller 2 år ;-)



/Jossan



Snö snö snö

Det snöar ÄNNU mer, och blåser gör det också. Skönt att det är gångsavstånd hem till Lisa och Marcus. Värre om det hade varit några i stan, kanske inte så skoj att ge sig ut med bilen idag.

Förut var Jenny här med min bröllopsklänning. Eller inte den riktiga, bara en prov i lakansväv. Men den kommer att bli jättefin! Vi gjorde den mindre urringad är orginalet (vill inte känna mig vulgär) och med lite mer släp. Imorgon ska jag och Tessa åka hem till henne ohc testa igen. Även ska Tessa testa sin klänning och se om den behövs göras om, i sådant fall så kan Jenny fixa det med. Vi pratade även lite kläder till Mats. Blir en beige väst med mönster broderat och rosa sömmar och en rosa plastrong (samma rosa nyans som mina rosa detaljer på klänningen) och svart kostym. Ronja ska ha en liten klänning i samma nyans som Tessas klänning är i. Jenny hade skissat upp en modell som jag ska titta på imorgon. Allt kommer att bli perfekt, precis som jag vill ha det!

Imorgon ska Tessa som sagt komma ut och vi ska en sväng till Jenny, hon ska testa sin klänning och om vädret tillåter blir det en promenad. Tänkte att vi ska gå förbi husen som dom har kollat på på Hemnet. Det ena verkar himla trevligt, och framför allt, DET ÄR NÄRA OSS! Bara några minuters gångavstånd. Underbart! Jag och Tessa gillar att bo nära varandra och dras till varandra som flugor till hästskit :-D

/Jossan



Älskade vänner

Åsa & Johan, ni ska veta att jag tänker på er. Vet inte i detalj vad som har hänt men är glad och tacksam att han lever efter vad jag fattat. Vill ju gärna ha ner honom till bröllopet i sommar :-) Ta nu hand om varandra och uppskatta varandra. Mina tankar går till er ikväll. Love/Jossan



Slut

Jag är precis färdig och förbi efter träningspasset. Men jag har en ny favoritlåt som vi dansar till och jag gått och sjungit på hela dagen; Lady GaGa - Bad Romance. Brukar inte gilla henne men den låten är rolig och skitkul att dansa till. Nu chillar jag på bussen. Ska nu säga något som alla med körkort kommer att tycka är hyckleri, men det är rätt skönt att få sitta på bussen 20-25 min och slappna av. Kanske inte behöver nåt körkort? ;-D Jo klart jag behöver det och kommer säkert tycka att jag var knäpp som tyckte om att åka buss när jag väl har det där kortet. Men men, just nu har jag inget och tycker att det att mys att sitta här med min iPhone och bloggaoch läsa bloggar. Mitt liv är komplett sen iPhone kom in i mitt liv. Love it! Imorgon är det jobb igen, men är ledig i helgen så då känns det bättre att gå till jobbet på torsdagmorgon. /Jossan



Snöröjning av 1000m2 tak

Här kommer bilder från då Mats, hans pappa och några till skottade av taket på affären. Det var lite snö att skotta om man säger så...

Utsikt över Östra Husby från taket på affären.


Svärfar skottar duktigt. Det blev några rejäla högar nedanför!


Utsikt över Talmansvägen. Ronjas dagis (snart i alla fall) till höger i bild (den gula byggnaden).


Grabbarna jobbade på bra!


Min blivande man. Duktig var han och höll på hela dagen. Älskling!


Nu ska jag slänga i mig mat innan det blir bussen in till stan för träning med Carro ikväll. Yeey!
Hoppas ni (läs: MAMMA/MORMOR) är nöjd nu när jag lagt ut en massa bilder ;-)

/Jossan




Några nya fräscha bilder

Här kommer lite bilder till alla er där ute :-)

Mamma och Ronja läser Klick med största intresse. Skvaller is the shit!


Ronja iklädd det bästa av världar, TIK och DIF. Fast det är klart, Timrå slår ju liiite högre ;-D


Ronja idag, 100210.




Lite snöbilder från vårt hus och vår tomt. MYCKET snö är det för att vara södra Sverige och vi i Östra Husby har fått mest av alla i Östergötland.

Den lilla snöhögen är en Ölandstok som aldrig mer kommer att bli vad den har varit har jag en känsla av.


Baksidan mot grannen. Våra äppelträd är väl begravna ganska högt upp på stammen. Häcken över till grannen ser ganska medtagen ut den med.


Framsidan av vårt snöiga hus.


Lilla Saaben står och fryser under snön.


/Jossan



Bloggar från sängen och lovar mer bilder imorgon!

Denna dagen är slut. Dagen på jobbet rullade på riktigt bra trots ett misstag (från min sida of course) med en Systembeställning. Men detta fixades till och tanten får sitt vin på fredag. Fast hon är ju ingen alkoholist, det berättade hon ju tydligt! Haha, knäpp tant... Fick många komplimanger på mitt hår som Ullis gjorde så underbart fint igår! Och vi hade en trevlig pratstund om allt, men väldigt mycket bröllop :-) Träffade även Jenny idag och vi pratade lite klänning men vi hann inte så mycket då jag blev ropas till kassan. Diskutionen fortsätter på lördag då jag ska dit och testa det första utkastet. Sjukt spännande! Jag ska ta med mig bh och skor som jag ska ha på bröllopsdagen så vi har något att gå efter. På lördagkväll är vi bjudna hem till Lisa, Marcus och Ida och det är skönt att bara behöva gå längre upp på gatan istället för att ta bilen in till stan. Det ska bli jättetrevligt! Har förresten kommit in en del svar till bröllopet och jag längtar sjukt mycket! Nu ska jag sussa, är trött som en liten bäver. Ledig imorgon i alla fall. Massage kl 9 = underbart! /Jossan



Till mormor från oss



En liten film på Ronja. Lovar att bättra mig, men det är svårt med jobb och allt!

/Jossan



100207

Idag: städat som en idiot och sett en gammal goding på Canal +. Imorgon: jobba och börjar kl 06.00 (yeey) men sen blir det efterlängtad klippning/färgning/slingning. Gissa om jag längtar... Torsdag: första ridlektonen för denna termin. Det ska bli underbart roligt och hoppas på liiite mildare väder och inte ymnigt snöfall. Älskar Helenas hemsida som nu är pimpad till max, mkt trevlig att surfa in på för att kolla läget! Onsdag: förhoppningsvis klänningsprovning hos Jenny, men svar har inte dykt upp på mejlen än. Håll tummarna! Då ska jag fota och lägga upp här of course. Till helgen: jag är ledig och förhoppningsvis blir det någon form av rolig aktivitet tillsammans med Tessa. Kanske lite ridning, eller en mysig prommis om vädret tillåter. Söndag: Alla <3-ans dag och jag ska få present ryktas det om ;-) Jag sparar kosingen till morgongåvan istället åt min blivande man och hoppas han är nöjd ändå. Hoppas han blir glad för den! /Jossan



Bloggar direkt från tvrummet

Jaha, tänkte att jag skulle testa att blogga från min iPhone. Sitter i soffan och tittar på Melodifestivalen. Jag hejjae helt klart på Salem så klart! Jag ber om ursäkt för dåligt bloggande, men lusten och framför allt tiden har inte funnits. Det är mest jobb. Men jag har faktiskt legat i en tjurig förkylning hela veckan, men igår och idag har jag jobbat. Men imorgon är ledigheten här igen! Hoppas på att Tessa ska komma ut för att testa tärnklänningen och ta en prommis. Tärnklänningen är för övrigt hur snygg som helst! Skulle själv kunna haft en sån på bröllopet. Men nu ska ju Jenny sy en så himla fin klänning. Till veckan ska jag dit och testa den. Spännande! Verkar som att detta funkar som det ska, men tyvärr så kan jag inte lägga ut bilder. Det får jag sköta på datorn som vanligt. /Jossan