Vilken stor tjej vi har!

Igår kväll kissade Ronja på pottan, 1 år och 8 dagar gammal. Visst är hon duktig!? Jag blev så stolt och sa "åh vad bra" och applåderade henne. Hon gillade inte att sitta på pottan först, men när hon fick något att leka med så gick det bättre och efter någon minut började det att droppa.

Min duktiga dotter / Jossan



Bilder på Ronja

Ronja testar vinteroutfiten. Jag köpte rosa täckbyxor på Lindex åt henne idag. Det är lite att växa i :-)


Ronja övar på att stå i sin rosa moln-pyjamas från Lindex. Bilden är från förra veckan.


Ronja testar pappas glasögon. Sötnos!


Nu, Idol / Jossan



Ronja

Igår tog Ronja tre hela steg. NATURLIGTVIS när jag INTE var hemma. Typiskt!
Men duktig är hon, min lilla dotter.

Hejhopp / Jossan



Marias möhippa 26/9-09

Igår hade vi möhippa för Maria. Vi var självklart och red på islandshästar, och alla hade JÄTTESKOJ utom Carro som fick sitta i bilen. Stackars!


Från vänster: Lotta & Valdir, Sofia & Rögg, jag & Aradis, Maria & Fagri, Ulrika & Geisli och Helena & Ulfur.

Bye bye / Jossan



Ja men va F****N!

Skit på ren svenska! Jag hade precis tagit tag i mig själv och börjat dammsuga. Hade dammsugit köket och var i hallen, DÅ LOSSNAR SLANGEN FRÅN SITT FÄSTE! Och jag får inte dit den igen! ÅÅÅÅHHHH, hur irriterad kan man bli! Förbannade skitdammsugare. Jag hatade den redan, nu hatar jag den ÄNNU mer. Jaha, det blev inte mycket dammsugat. Måste få det gjort så jag får väl stiga upp i ottan imorgon och göra det då. Mats får fixa slangen ikväll när han kommer hem. Nu är jag riktigt irriterad!

Förbannat! / Jossan



Jag är dödligt less!

Jag har diskat och städat badrum + toalett. Men sen gick luften ur mig totalt! Jag vet att jag måste dammsuga, men fy tusan vad tråkigt det är. Och jag måste dammsuga både uppe och nere. Det är nog det som tar emot. Det är grymt jobbigt att konka dammugaren i trappen. Jag ska ta tag i mig själv nu. Men jag är såå trött... SNARK! Det verkar bli byte av bajsblöja först...

Jahapp / Jossan



Nu bör jag:

  • Städa badrummet + lilla toaletten
  • Dammsuga
  • Diska
  • Plocka undan
Har redan varit och handlat så det är klart. Och så tvättar jag för fullt. Rolig fredag? Nja. Men men, livet är inte roligt jämt. Nu ska jag ta mig nåt att tugga på, sen städa badrum.

Tjing / Jossan



Just ja...

...vi ska få en ny lektionshäst om några veckor. En Tindra! Spännande!




Sagt och gjort!

Anmälde mig till ridkursen den 10 oktober igår. Japp, nu ska här ridas och finslipas. En heldag med fördjupning av islandshästen med två ridpass, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Och det är dessutom individuella pass. Läskigt att rida själv, men roligt och man får verkligen hjälp och uppmärksamhet. Ett teoripass är det också, och lunch och fika. Inte var det så farligt dyrt heller, det var ju det som fick avgöra. Roligt! Jag längtar. Trist bara att jag måste åka hem från stugan för att vara med, men det är ju bara över lördag på dagen, sen åker vi ut igen.
För övrigt gick det bra igår på ridningen. Jag red Geisli och vi fick beröm för våra framdelsvändningar. Man blir så stolt på sig själv och hästen när man lyckas riktigt bra och får Helenas beröm. Det var lite annat att rida Geisli. För det första är han MYCKET större än Valdir, nästan så jag fick svindel :-D Och för det andra är han mycket piggare dessutom. Valle får man sitta och knacka på med jämna mellanrum för att han somnar till. Geisli däremot, där var det drag! Roligt! Töltade på som bara den och ville bara gå fortare och fortare. SKOJ!

I love horses / Jossan



Soon...

Om några veckor åker vi ut till stugan. Jag längtar!



Ridning ikväll / Jossan



Några partybilder från i lördags

Här kommer några roliga bilder från i lördags när vi var ut på Bomull och från förfesten hos Tessa innan.

Vi var ute och gick med Vira i parken innan middagen. Tessa strikes a pose!


Ella och Vira busar.


Äntligen mat, MUMS!


Partybrudarna på g!


Va, vaddå? Har jag nåt mellan täderna eller? (Dold reklam för Extra :-D)


Mina fina :-)


Hörrs / Jossan



Mr Pumpkinhead

Kolla här vilken stor pumpa vi skördade från vår trädgård förut. Helt enorm och så himla fin! Jag ska gröpa ur den och göra ett ansikte på den framöver för att sen ställa på bron. Det finns tre pumpor till som är på tillväxt, en som kanske ha vuxit till sig till All Helgona. Hoppas! Dom är så fina!


Annars har det gått bra på stan idag. Kunde behålla mitt nya linsmärke tyckte Erik. Skönt, för dessa linser sitter bättre än de gamla, mycket mer komfort i dem.
Ikväll ska vi grilla karré och äta med pommes och beasås. Hur gott blir det?! SUPERGOTT! Dessutom har vi shoppat lite gott till ikväll, värsta syndarna! Men jag är så sugen pga en speciell tid i månaden. Dumt att skylla på, jag vet. Men jag var sugen och jag köpte faktiskt en schweizernöt chokladkaka. Sjukt länge sen och galet gott! Måste ju ha nåt gott till True Blood ikväll! Och så har vi Hell´s Kitchen inspelat från igår. Vilken helkväll!
Idag på stan så tittade jag på material till inbjudningskort mm. Men jag hittade inte riktigt det jag sökte på Kontorab. Ska åka in till veckan och gå på Tiimari. Måste även kolla på St Persgatan om den där Panduro Hobby-butiken ligger kvar. Hittade en massa bra deras hemsida, och visst kan jag handla på nätet, men jag vill gärna känna på grejerna först.

Tänkte lägga ut lite bilder från Ronjas kalas i söndags. Enjoy!

Tillsammans med Tessa och Micke.


Paketöppning med mamma och pappa. Vilken actionbild!


Pappa kom med tårtan, Ronja ville röra den. Den var ju så rosa och fin med prinsesskrona och allt!


Ronja och Viggo leker. Bort, säger Viggo!


Jaa, det var lite bilder från kalaset. Har fortfarande inte tagit mig tid att fota alla hennes presenter än. Men snart så, kanske imorgon? Vi får se.
Imorgon är det ridning igen. Hoppas denna hemska vind har lagt sig tills dess, annars lär både vi och hästarna flyga iväg. Men fint väder är det i alla fall, och varmt, så på så sätt kan man inte klaga. Men vilken jäkla höststorm alltså! Har dessutom varit på Clas Ohlssons idag och laddat upp med lampa att sätta på styret eftersom den som finns inte funkar. Måste lämna in den och få den lagad, cykeln är ju helt ny och den har aldrig funkat. Och så har jag köpt en pannlampa. Så kommer jag verkligen att synas och se själv när jag ska cykla hem. När man kommer ut på Söderköpingsvägen är det väl okej, men grusvägen in till Mastad är hemsk! Riktigt becksvart! Så nu är jag beredd. Och så har jag ju naturligtvis reflexväst också. Måste leta fram min tjockare ridjacka också, och ridskorna med stålhätta. Undra i vilken av alla hundra kartonger dom finns. Hmm, tål att tänkas på.
När vi var och handlade nyss så pratade jag lite jobb med Bosse. Fick lite tider i höst här. Bra att tjäna lite pengar och förbereda mig för jobbstarten i januari. Ska gå på 100%, hur ska man orka? Tur att det bara är två månader, sen går jag ner till 75%. Skönt!

In i dimman / Jossan



Vet ni vad?!

Igår tog Ronja ett litet steg! Snart är det på gång tror jag.
Nä, ingen mer tid att skriva nu, ska till optikern inne i stan.

Vi hörs senare / Jossan



Ronja 1 år...snart!

Om ca 15 minuter är det exakt ett år sedan mina krystvärkar kom och vid 16.23 var hon ute lilla Ronja. Idag är hon stor tjej och kan stå själv.



Dock firades hon igår redan så alla presenter är redan öppnade, men jag tror inte att hon bryr sig så mycket, än så länge i alla fall :-D Vi väntar på att farmor ska komma och vara med Ronja medans jag åker in till stan och har möte.
Hon fick många fina paket igår och jag ska fota dem när jag har tid. Håller ju på en del med plandering av bröllop på min lediga tid. Har idag bestämt mig för att göra innbjudningskort, festprogram, vigselprogram, bordsplaceringslappar och menykort själv. Förut hade vi ju tittat på att beställa, men idag fick jag äntligen inspiration. Jag älskar ju att pyssla men har inte riktigt haft några bra idéer förens nu, men nu känner jag mig grymt taggad att göra detta. Synd bara att när man får dessa ryck vill man ju gärna sätta igång på en gång, men jag har ju inte grejer hemma. Skit också! Men jag ska handla efter lön. Och så ska väl Mats vara med och bestämma lite.
Nä, nu ska jag byta bajsblöja på Ronja innan farmor och Ulrika kommer.

Later / Jossan



Taacokväll

Igårkväll hade jag, Tessa, Micke, Ella och Ronja tacokväll. Ronja åt mest majs och gurka dock, men glad var hon för det. Det var i alla fall roligt att träffa Ella igen. Ikväll blir det full rulle med utgång. Ska sova kvar inne i stan hos Tessa och Micke så Ronja och Mats blir ensamma inatt.
Det diskuterades en hel del bröllop. Allt från tal till klänningar osv. Jag har ju hittat några klänningar på nätet som jag är sugen på. Ska snarast gå på de två butiker i stan som säljer detta märke och se om dom finns. Dom är SÅÅ fina!

Rolig tacoätarbild.


Nu ska jag käka frukost sen göra mig iordning för att åka in till stan.

Vi hörs / Jossan



Nu då?

Försökte uppdatera flera gånger igår men blev avbruten varenda gång.
Ja, vi kom alltså hem i onsdags till södra Sverige igen. Vemodigt att lämna familjen där uppe naturligtvis, men skönt att komma hem till sitt eget hus.
Idag kommer Ella ner från Sundsvall, men hon ska sova hos Tessa och Micke inne i stan. Ikväll kommer dom ut och käkar lite taacos med oss och Ella får se hur vi bor. Och träffa Ronja så klart, hon var bara ett litet knyte sist Ella var här. Imorgon blir det utgång med Tessa och Ella. Ska käka middag hos Tessa och Micke också.
På söndag är det kalas för Ronja, visserligen en dag för tidigt, men det blir så knasigt när hon fyller på en måndag.
På måndag har vi annat för oss, möte inne i stan... Ja, det är full rulle här hemma och knappt någon ledig tid.
Är ju även sjukt sugen på att gå på kurs på stallet den 10 oktober, men jag tror inte riktigt att varken tid eller pengar finns. Måste spara vartenda litet öre nu om jag ska ha den där Aspera-klänningen. Jaja, det kommer nog fler chanser!
Igårkväll på ridningen hade vi teori. Vi drack te, åt goda bullar och kollade på intressanta filmer om gångarter osv. Jättetrevligt hade vi och höll på en timme längre än vi ska. Mats skickade nästan ut en efterlysning på mig till slut! Men hem kom jag och jag kan säga att det var TUR att jag hade med mig reflexvästen. Det var becksvart!

En mysig bild på mormor och Ronja som myser i soffan.


På återseende / Jossan



Early morning in norrland

Imorse klev jag och Ronja upp redan 7.30. Vi fikade frukost och sen duschade jag och vi fixade iordning oss. Nu är vi hos pappa/morfar. Snart ska jag gå ner till min syster och låna plattången innan vi ska åka in till stan. Ronja ska få skor i försenad födelsedagspresent av sin morfar och vi ska äta god lunch på pappas jobb, Casino Cosmopol. Och så ska jag och syrran smita in på Eleganten och kolla på bröllopsklänningar. Jag ska bara kolla läget. Jag ska dra med mig Tessa ut på en koll när jag kommit hem till Norrköping. Funderar på en sak, slöja eller tiara? Hmm, svårt val. Eller kan man ha båda? Jaja, det löser sig alltid.

Vi hörs / Jossan



090908

Vilken underbar helg det blev!
Imorgon åker jag hem till mamma och pappa i Timrå. Det ska bli skoj! Och på fredag ska jag träffa Linda. Ming Palace, here we come. Just like old times :-)
Idag diskar jag och packar. Och pratar med världens underbaraste Elin! Helt otroligt skoj att pratas vid efter alla dessa år. Galet att man inte har kunnat ta sig i kragen och ringa varandra, men nu är det gjort och jag hoppas att du och Terre kan komma ner och hälsa på och festa lite! Och att vi kan pratas vid lite oftare. Sist vi pratades så bodde jag uppe i Umeå, dvs det var ett tag sen. Skandal!
Igår var jag och Ronja inne i stan, tog bussen in på förmiddagen. Jag shoppade en Odd Molly-blus för presentkorten jag fick i lördags och så hittade jag en supersöt klänning på MQ för resterande presentpengar. Tänkte ha klänningen på Daniel och Marias bröllop. Jag shoppade även några saker till Ronja, kunde bara inte låta bli ju! Så nu är shoppingnerven lugn ett tag framöver hoppas jag. Ska försöka ta bilder och lägga upp på mina shoppingfynd!
Konstigt det där med gamla vänner egentligen, det är inte så att vi inte har viljat prata med varandra, men man flyttar långt ifrån varandra och skaffar nya vänner och det rinner ut i sanden. Folk som man alltid har trivts med ska man ju försöka hålla fast vid. Jag och Elin har ju ändå gått i skolan tillsammans sen vi började i ettan på lågstadiet, så man känner ju verkligen varandra och har massa minnen ihop. Jag är såå glad för att vi pratade idag. Hoppas vi kan hålla fast vid varandra den här gången!

Vänner växer inte på träd / Jossan



Bildkavalkad från igår

Här kommer lite bilder från igår.

Terre, Ronja och ett glas rosé. Låt festen börja!


Min galna tärna!


En del av gänget. Maria, Daniel, Carro Barro och Sofian.


Andra delen av gänget. Micke, Tessa och Terre.


Mina underbara vänner, nyblivna fru Lindén och Terre Tuss.


Grabbarna minus Per som tyvärr var hemma och var sjuk. Men Daniel, Pelle & Mattias var där. Och så min blivande man så klart, underbarast i världen!


Carro är kung på SingStar!


TACK alla underbara vänner för en supertrevlig och lyckad kväll. Och otroligt roligt att alla omkring sig när man blir friad till. Frieriet finns för övrigt på film tyvärr :-D Jag står och viftar bort tårarna och ser fånig ut. Men men, sånt är livet! Och toppenbra presenter fick jag med, superfin vas med blockljus från Drömgården och presentkort på Kings av både gänget och Tessa och Micke. JIPPI, imorgon åker jag och Ronja in till stan och shoppar Odd Molly. Lyckan är total!
Nu har Terre åkt hem, men vi ses förhoppningsvis snart igen. Om 2 veckor närmare bestämt då vår vän Ella kommer ner från Sundsvall. Terre har ju inte så långt från Sthlm, så jag hoppas hon kommer. Då blir det fää igen, skoj!

Lyckligast / Jossan



Wedding next summer!

Igår på festen under fördrinken föll Mats ner på knä med Ronja i famnen och friade när alla våra bästa vänner stod runt omkring.! JAG ÄR GALET GLAD! Det blir bröllop i St Anna gamla kyrka 17 juli 2010. Det var inte ett öga torrt efter frieriet, inte mina egna heller. Blev chockad men otroligt glad och kastade mig runt halsen på min älskade Mats. I´m to be Mrs Axelsson. Tessa är tärna of course, bestman och toastmaster är inte spikat än. Jag älskar dig Mats.
I övrigt var gårdagens fest otroligt lyckad och jag tror att alla hade roligt, inklusive dom som var nyktra chaufförer. Vi åt god exotisk planka från jobbet och sen tiramisutårta. Efter det körde vi Pictionary typ fast på stor whiteboard tavla. Killarna brädade oss i två omgångar, men detta är redan glömt dock. Tjejerna brädade killarna i SingStar sen, så vi fick lite revansch. Skönt!
Nu ska vi snart skjutsa Terre in till stan för tåget går om en tmime. Trist att helgen redan är över, men jag hoppas att vi ses snart igen. Älskade vän Tuss!

C ya later / Jossan



ÄNTLIGEN!

Ikväll är det fest och igårkväll kom Terre hit. Underbart! Vi dricker ett glas rosé och festsminkar oss. Ronja dricker en flaska vatten och är på redigt partyhumör. Trist bara att Per är sjuk!

Vackraste vännen Tuss!


Sötaste dottern Ronja!


Party on! / Jossan



Dagens lista

To do 4/9:
  • Städa båda badrummen
Ska väl ta och diska och plocka undan lite md. Finns inte så mycket annat att göra idag, skitlurigt väder ute. Ena stunden sol, andra slagregn och världens blåst. Nu har det dock slutat regna igen. Men jag stannar inne, skönast så.
Ikväll kommer bästa vännen Terre och jag längtar verkligen supermycket!

Puss å kram / Jossan



Regn på mitt fönster

Passar perfekt när man ska städa oh fixa inne hela dagen. Fick nog av regn igår i stallet som sagt. Dock blir det ingen plantering av ljungen idag heller, alldeles för regnigt. Kanske imorgon.
Måste ringa till Tessa senare och höra hur dom har haft det i Turkiet. dom kom hem igår. Måste även få bekräftat att dom ska komma på festen imorgon. Hoppas det!

På återseenade / Jossan



Det finns inget dåligt väder...

...bara dåliga kläder! Kom hem för en stund sen efter en blöt historia på ridbanan. Idag fick vi träna att flytta hästen för ytterhjälperna och shit vad svårt det var när man inte hållit på på ca 100 år. Men Helena sa i alla fall att jag gjorde rätt så jag fortsatte trots att jag inte riktigt hade koll på vad som försegick. Jag red Valle idag också och vi kompar bra tillsammans han och jag. Tränade lite på att trava och och det gick perfekt.
Nä, nu ska jag gå ner till tvrummet där Mats väntar och dricka en kall Loka päron, är grymt törstig efter cykelturen. Jobbigt när man är otränad + blåst och då naturligtvis motvind.

Vi hörs imorgon / Jossan



Ännu en sak gjord

  • Torka golv
  • Lägga i nya sängkläder i gästsängen
  • Plantera ljung och silverek
Det sista på dagens lista kan bli svårt, det regnar så hemskt nu. Får kanske avvakta med det tills imorgon istället! Har inga bra krukor heller, så jag måste kolla på det.
Trist att det regnar när man ska rida ikväll. Blä! Hoppas det lägger sig en aning tills jag ska cykla iväg.

Tjing tjing / Jossan



Mor och dotter tidigare idag

Nej mamma, inte pussas...


...bara kramas!


Nu ska mamman laga mat! / Jossan



Så där ja!

Nu är alla golv torkade, uppe och nere. Så himla duktigt av mig. Har haft ut mattorna på vädring på altanen så dom är fräscha och nu har jag lagt på dem på det fräscha golvet. Vårt hem är fräscht helt enkelt!
Har som sagt en del andra saker på min lista idag också.
  • Torka golv
  • Lägga i nya sängkläder i gästsängen
  • Plantera ljung och silverek
Samt några saker som Mats och jag måste göra tillsammans.
  • Flytta träningsmaskinen till garaget
  • Bära ut lilla sängen från gästrummet
Och en sak på fredagens lista, än så länge i alla fall!
  • Städa båda badrummen
Sen ska jag ju rida ikväll igen, så helt slutkörd ska jag inte vara när jag kommer dit. Det ska bli jätteskoj att rida igen och jag ser framemot att få rida Valdir idag igen.
Imorgonkväll kommer Terre och vi ska in till stan och hämta henne. Får se om jag kan följa med eller om jag blir hemma med Ronja som har sin sovtid då. Lutar åt det, men då får ju Mats åka in själv, det ska nog funka det med. Ska bli så himla mys!

Nu kommer Mats ser jag / Jossan



Rivstart!

Har börjat dagen bra med att dammsuga av katthår som blivit sen igår och nu har jag svabbat golven på övervåningen. Dock inte alla, men jag har svabbat köket, hallen och badrummen, så nu är jag passande nog fast härinne en stund innan det torkat. Tänk så bra man kan ordna det för sig själv :-D
Fick samtal från BVC förut med en ny läkartid till Ronja, den 28/9, kl 11.15. Den ska vi försöka komma ihåg! Och hoppas att allt är som det ska, men det tror jag nog.

Jag återkommer / Jossan



Ska jag bli svin nu?

Åh allt detta snack om svininfluensan ger mig nippran! Jag håller på att bli knäpp tror jag. Går runt och inbillar mig ideligen att jag ha ont i halsen osv osv. Ändå så är jag lite av en motståndare till handsprit och vaccinationer... Hoppas allt detta är över snart och att vi slipper bli sjuka. SNÄLLA!
Dessutom funderar jag, och funderar, och funderar... Kommer nog att bli gråhårig snart. Men i övrigt har vi fått det mesta gjort som stod på dagens to do-lista. Skönt! Ska köra på imorgon också och få saker gjort innan jag ska rida imorgon igen. Jippi vad skoj det ska bli då! Nästa vecka missar jag ju dock tyvärr pga Timrå-resan, men det får det väl vara värt då! Har en del saker att kolla där uppe, får jag ej glömma.
Nu håller Mats på och byter om på Ronja, sen ska hon sussa. Hoppas hon somnar snabbt och smärtfritt. Vi ska ner till tvn och slappa. Ikväll är det final på So you think you can dance och så är det andra avsnittet av True Blood. Men jag får nog sätta på inspelning, kommer inte att orka. Har dammsugat här idag och grejat. Måste vara fint inför festen på lördag och tills på fredag då bästa Terre Tuss kommer hit och ska vara med mig enda till söndag eftermiddag. Det ska bli så himla mysigt att få ha henne här och det kommer att bli skoj att gänget får träffa henne på festen. Har tänkt ut lite roliga saker till lördagen... Hoppas alla är på! Nu ska jag ner till soffans förtrollade värld.

Vi hörs när vi hörs / Jossan




Jaha ja...

Jag och Ronja har nyss kommit hem efter en trevlig stund hemma hos Marcus och Ida. Dock sov Ida så Ronja fick leka själv medans jag och Marcus fikade och pratade. Riktigt trevligt och vi diskuterade en del viktiga saker... Det kommer att bli TOPPEN!
Igårkväll var vi på middag hemma hos Bosse och Anna-Lena och åt upp alla rester från söndagen. Trevligt och alltid lika god mat. Skönt också att slippa laga mat själv.
Jag är jätteglad också idag för att Terre ska komma hit på fredag och vara med på festen på lördagen. Det ska bli jätteroligt och jag längtar verkligen. Mats har beställt mat (exotisk planka från affärn) och vi ska beställa sprit så det finns. Roliga lekar har jag kommit på också och kvällen kommer att bli jättelyckad! Wiiieee, så himla skoj!
Och imorgon är det bara en vecka kvar tills jag drar till Timrå. Det ska bli mysigt att få träffa Linda, vi ska ut och käka och sätta oss på nån pub på fredagen. Ronja får vara hemma med mormor. Och på tisdagen ska jag gå på Erikas dansaerobicspass på Hälsohuset. Skitskoj ska det bli! Hoppas även att jag hinner träffa Christine med lilla bebban i magen, om hon inte kommit ut än det vill säga! :-) Tråkigt för Mats bara som ska vara helt själv här hemma i stora huset. Han jobbar ju iofs, så han ska nog klara det med.

Ronja alldeles nyss i ny outfit som hon fick från Gun och Rickard i söndags. Både byxor och tröja är från Name It. Underbart fina kläder!


Nu vill Ronja ha lunch. / Jossan