Färdigpackade för tidig avfärd

Jag tror att allt är nerpackat, men jag har säkert glömt något. Men men, det mest löser sig :-) Imorgon bitti kl 06.27 går tåget mot Sundsvall. Jag och flickorna åker upp och Mats blir hemma. På torsdag är det begravning för farfar... Usch, det känns tungt! Men skönt att "få det gjort" så man kan lägga det lite bakom sig. Hur som helst så blir det skoj med ett extra besök hos mamma & pappa, och lillasyster så klart! Vi åker som sagt upp imorgon och stannar tills på måndag. Det ska bli skoj på ett sätt! På lördag blir det resturang med Linda.

Nu håller jag tummarna för att bytet i Sthlm går bra, men jag har min älskade moster som ska komma och hjälpa mig. Hon bor där och det passade. Hoppas hon vet att jag är evigt tacksam :-) Kul att ses en liten snabbis också eftersom det inte blir så ofta.

Nu ska jag duscha, sen måste jag gå och lägga mig. Min klocka kommer att ringa 04.30 imorgon bitti (i natt?) så det är dags. Men naturligtvis så känner jag mig inte ett dugg trött! Varför blir det alltid så när man måste sova?! Hopplöst, det kommer som ett brev på posten varje gång!

God natt vänner!




En dag i Skarpis

Igår hade jag och barnen en härlig dag hos större delen av familjen Lindén i Skarphagen. Vi tackar för trevligt sällskap, mumsigt fika och underbar mat!




Påskfint på Östkindsvägen 5

I söndags gjorde jag och Ronja iordning stora krukan på bron med penséer och påskris. Fint blev det :-)




Sminkning innan läggdags

Ronja blev lovad 5 minuter lek tillsammans med pappa innan det var dags för sängen. Ronja valde att dom skulle "sminka sig", vilket hon ÄLSKAR! "Sminka sig" innebär att ta på sig alla hennes halsband, armband, örhängen, ringar osv.
Hon sminkade även pappa... Och gjorde lite rock'n'roll så klart :-) Söta unge!




120325 - Städdag

Idag har vi en allmän städ- fix- och plockdag. Skönt med såna dagar ibland, även om man kanske har roligare saker för sig på en söndag.
Vi har precis ätit lite sen lunch och nu ska vi klä på oss hela familjen och gå ut och tvätta bilen.
Efter det blir det fortsatt fix och don inomhus.

En ganska skön söndag ändå :-)




Ronja ritar

Den här fina teckningen har Ronja ritat idag, 3,5 år gammal. Jag är imponerad!




120321 - Heldag med Tessa och Julia

Dagen började med att jag lämnade Ronja på dagis, sen åkte jag upp med Freja till farmor. Sen åkte jag hem en sväng och käkade frukost och vann en auktion på Tradera. En superfin windstopper fleece från Polarn kammade jag hem till Freja som hon ska få i påskpresent eftersom hon inte äter godis.
Hursomhelst, efter det så kom Tessa och Julia och hämtade mig och vi åkte in till stan för babysim. Jag var med som förste filmare. Det var jättemysigt att se när dom dök och plaskade. Jag blev så euforisk att jag anmälda Freja till babysim i höst. Ångrar mig lite att jag inte har babysimmat med Ronja, men det fanns sim för äldre barn också så jag funderar på om jag inte ska anmäla henne också. Men vi får se! Nu är iaf Freja anmäld och det ska bli supermysigt! Hoppas på att få tid på onsdagförmiddagar för då är jag ju ledig från jobbet. Så härligt det är med körkort ändå! Det är nog den bästa investering jag har gjort :-) Att jag inte har haft körkort tidigare är ju en av anledningarna till att jag inte kunnat t ex babysimma med Ronja när hon var liten.
Efter simmet åkte vi och hämtade Freja hos farmor och åkte hem och åt lite lunch. Sen var jag ner och hämtade Ronja på dagis. Sen har vi mest myst på här hemma. Vi var ute en sväng på eftermiddagen i det härliga vårvädret. Det blev lite gungning i lekparken och en lite promenix. Tessa och Julia stannade även kvar för middag och åkte inte hem förens vid 20 när tjejerna skulle hoppa i säng. Skönt med lite sällskap när Mats jobbar och jobbar och jobbar. Han är fortfarande nere på jobbet och kommer väl inte förens sent. Men imorgon skulle han försöka vara lite ledig, så vi kan umgås lite allihopa. Tjejerna saknar sin pappa, och jag saknar min man ;-)

Så nu sitter jag här i soffan själv och kan ändå känna att det är ganska skönt att vara ensam efter en hel dag med härligt sällskap.

Åh, vad jag är nöjd med Frejas påskpresent! En härlig cerise vindfleece från PoP som kommer att bli perfekt i vår och förhoppningsvis även i höst eftersom den är i storlek 80. Jag ÄLSKAR den! Längtar tills den kommer hem.



120319 - playdate med Lindéns

Idag kom Carro och barnen ut för en heldag på landet.
Vi har haft supertrevligt med lunch och fika, utelek och innelek. Och BLÅST! Vi var bort till lekparken efter lunch och vi höll fasen på att blåsa bort. Helt galet! Men Ronja och Elliot lekte och hade skoj ändå.
Dom leker så himla bra ihop. Och nu är det ju bara lite drygt en vecka sen dom sågs sist, så det var full gas direkt! Vi planerar en ny date nästa måndag redan. Gäller att passa på att ses innan Carro börjar jobba.

Imorgon blir det en tripp till stan med svärmor när Ronja är på dagis. Vi ska titta runt lite och kanske fika/käka lunch. Det ska bli trevligt!

R i lekparken tidigare idag (i nya snygga Nike gympadojjor som pappa köpte till henne igår när mamma var på jobbet).




Igår blev Freja 10 månader...

...och idag har hennes första tand spruckit igenom. ÄNTLIGEN!
Känns som att hon har varit väldigt sen med tänderna, men nu är det äntligen på g. Ronja var 6 månader när hon fick sina, så Freja är långt efter.

Lilla Frejsan håller på att bli stor <3




Jobbdag med romantiskt avslut

Idag har jag jobbat 9-19.15. Är ganska slut i knoppen nu. Men jag avslutade på bästa sätt med att se på Bodyguard. Jag ÄLSKAR den filmen! Den är så romantisk, Kevin Costner är galet snygg och musiken är bra. Det var ett bra avslut på dagen! Men nu är jag trött. Hoppas bara att jag får sova ordentligt inatt! Är inne i en period då jag sover så himla dåligt på nätterna. Imorgon måste jag vara pigg för då kommer Carro och barnen ut på en trevlig playdate :-)

Så god natt vänner! :-)

Glaskiten tidigare idag när Mats väckte henne efter förmiddagsvilan. Älskade onge! <3




Spontan landet-tripp!

Idag på förmiddagen fick jag ett infall och ringde och hörde med barnens farmor & farfar vad dom hade för sig ute i stugan. Dom gjorde inget speciellt och vi bestämde oss för att åka ut (det tar 45 min ca) över dagen.
Men under dagen här så har det funderats lite hit och dit, och för en stund sen bestämdes det att vi ska sova kvar och åka hem imorgon förmiddag istället. Vi har inte med oss några tandborstar eller någon välling, men det löser vi ändå. Superhärligt!
Vi har haft en jätteskön dag här ute. Vi har varit ute i trädgården och Ronja har hjälpt farfar att räfsa löv. Jag och Freja tog en promenad förut för att hon skulle få sova i vagnen. Vi gick ner mot campingen och stranden när det plötsligt rusar ut en stor älg ett tiotal meter framför oss. Den springer över vägen och in bland träden på andra sidan. Där står den och blänger på mig utan röra sig. Gissa om jag blev rädd?!?! Fy vad läskigt det var! Han (eller hon) stod där och följde mig noga med blicken tills jag hade gått förbi en bra bit, då försvann hon/han in i skogen. Det var lite obehagligt eftersom jag var helt ensam och den var så nära. Man vet ju aldrig om den går till attack! Nä, det där vill jag helst glömma. Resten av promenaden vad härlig! Jag älskar verkligen lugnet här ute och känslan. Vilken härlig start på helgen!
Imorgon när vi har kommit hem så fortsätter härligheterna då vi ska vara med Lisa och Ida hela dagen och kvällen. Mats ska ut med grabbarna hela dagen och käka middag sen, så jag och tjejerna är solokvist.
Ikväll ska vi gå över till Ola och Gunnel. Det ska bli mysigt :-)

Lite bilder från dagen...

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/261017/images/2012/pic_194166601.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/261017/images/2012/pic_194166601.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/261017/images/2012/pic_194166734.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/261017/images/2012/pic_194166794.jpg" class="image">




Allt är återställt!

Nu är Mats hemma och allt är som vanligt igen. Skönt! :-)

Imorse efter att jag hade lämnat Ronja på dagis så susade jag och Freja in till stan och mötte upp Tessa och Julia. Vi fönstershoppade mest, men nåt litet shoppade jag. Och så käkade vi god lunch. Himla trevligt var det! Och jag såg en massa fint till båda tjejerna, men det får vänta tills pengarna rullar in igen ;-) Ronja skulle behöva en hel del sommarkläder eftersom allt som hade ifjol är för litet nu. Hon har ju alltid växt ganska långsamt, men senaste året har det rasat på ganska snabbt. Så nu är 86/92 för litet (det mesta iaf) och det är 98/104 som måste inhandlas. Klänningar, leggings, linnen/tischor, skitsnygga beiga chinos som jag spanat in på HM, nån liten tunn kofta, en keps att skydda lilla huvudet mot solen med. Och det har jag så klart också spanat in en på HM som Ronja skulle bli SÅÅ fin i...



Matchat med detta så skulle våroutfiten vara komplett!





Och dessa sjukt snygga Kavat ecologic skor som heter Tor:






Lite att göra

Jag är gräsänka ikväll och inatt eftersom Mats är uppe i Stockholm på frukt- och gröntkurs. I brist på sällskap har jag suttit på POMPdeLUX hemsida och plockat ihop en ny fin sommargarderob till Ronja. Det slutade på 2268 kr... Men så mycket fint jag skulle få för dom pengarna! Åh, vad sugen jag blir!

Cilla little leggings i grey.


Bianca little tunic i dusty rose.


Isabel little top i offwhite.


Katie little leggings i black.


Rolf hoodie i green.


Sabina jumpsuit i grey.


Sarah cardigan i grey melange.


Kerstin little leggings i powder/dusty rose.


Nina little pants i denim blue.


Matilda little top i grey.


Pamela little pants i brown.


Miriam little dress i dusty rose.


Nu när man har testat lite från höstkollektionen så får man ju favoriter och märker vad som funkar. Deras ballongbyxor är underbart fina och väldigt praktiska. Dom som jag köpte i julas är väldigt välanvända och tvättas ofta. Även en cardigan som jag köpte i julas är välanvänd. Och när man hittar plagg som funkar så vill man ju köpa fler av dem. Sen finns det ju så mycket fint och man skulle egentligen vilja köpa mer :-)

Nu är klockan mkt så det är dags att sussa. Vi ska upp tidigt imorgon, Ronja ska på dagis och jag och Freja ska in till stan och träffa Tessa och Julia direkt efter att vi har lämnat av Ronja.

God natt!





Tänkvärt!

Bambi har skrivit ett tänkvärt och bra inlägg idag.

Gå in och läs och tyck till om ni vill.

GO BAMBI!



Uff!

Fulla hjärnan med snor :-/ Tung skalle och inte ett skit har det blivit gjort här hemma idag. Det får bli nya tag imorgon!
Just nu äter Ronja mellis och tittar på Madagaskar efter en dag på dagis. Första gången på tre veckor, men hon verkar ha haft skoj. Jag tror att hon tyckte att det var skönt att komma tillbaka. Jag och Freja har haft några sköna timmar här hemma tillsammans, även om jag kunde ha varit piggare.

Nu ska jag spana på POMPdeLUX vårkollektion. Det finns SÅ MYCKET fint!

Tjing på er!




Hmm...

Vaknade imorse och tänkte "har jag ätit taggtråd?". Men nej, det hade jag ju inte. Det var bara en helt vanlig förkylning.

Välkommen!





Sista mötet med farfar

Fick just bilden av pappa på mig, farfar och Freja. Sista gången vi sågs...

Måndagen den 6 februari 2012. Älskade farfar! <3




Lyckad kväll

Hemma efter en JÄTTEtrevlig kväll tillsammans med Carro. Vi var och åt god fisk och skaldjursgryta i Knäppungsborg, sen gick vi vidare till Bishop där det blev en drink (mitt livs första och sista GT) och att glas vin. Och så klart en massa trevligt prat! Mats och barnen hade det bra hemma hos Lindéns. Där blev det pizza och minstingarna somnade gott.

Tack för ikväll fru Lindén! Hoppas på en repris snart :-)




Soft uppladdning inför kvällen

Ronja läser och Mats vill inte vara med på bild...

Nu är golven torkade. Skönt!




Städpaus

Jag tar en liten paus i allt moppande av golv. Freja har lagt sig för att sova en sväng och Ronja läser.
Ronjas näsa rinner något alldeles förskräckligt. Typiskt! Men inga andra symtom än så länge, så vi ignorerar detta...

Skulle verkligen behöva göra en STORstädning av huset, och då menar jag STOR! Får ta tag i det någon dag när vi har ork och tid... Tänk va härligt det skulle vara med städerska! Ja, drömma kan man alltid...

Dags att köra igång igen!

Trevlig lördag på er, tjing!




Nu blir det BLOGGATTACK!

Hahahahaha, jag är så himla nöjd att det äntligen funkar efter flera månader att jag bara vill blogga, blogga, blogga nu! Men nu är det dags att vila ögonen på denna man...

Dags att se på Casino Royal.

PS. Han är ju tillnärmelsevis inte så snygg som min make, men helt ok så här på en fredag ;-)




Nu är jag nöjd!

Vilken härlig fredagkväll det blev helt plötsligt :-) Äntligen funkar blogg.se-appen och jag kan blogga från min telefon. Strålande!

Imorgon är det lite städ och fix som gäller, sen bär det av in till stan och familjen Lindén. Mats och barnen ska vara med Per och barnen, och jag och Carro ska ner på stan och käka och dricka ett glas vin och bara vara vi. Det ska bli så himla trevligt och nu hoppas jag att alla håller sig friska!

Slänger in en bild på mammas cooling Freja. Bilden är tagen i söndags.




Äntligen!!

Ja, äntligen fungerade den här eländiga appen :-) Nu ska vi varade om det funkar med bilder också, då blir jag riktigt nöjd!




Men dumma telefonapp!!!

Nu MÅSTE det funka! Det har funnits en app till telefonen i flera månader, men det är ju helt värdelöst när det inte har funkat!! Så himla irriterande! Nu hoppas jag att det går bättre. Ge mig lite fredagstur!




Idag mår jag som en prinsessa :-)

Det enda positiva med magsjuka är att det går fort över!

Sitter och funderar och tänker, mest på farfar... Tänk om jag hade vetat att det skulle bli sista gången vi träffades när jag var där måndag den 6 februari. Fast å andra sidan så vill man nog inte veta sånt. Glad är jag i alla fall att vi åkte dit och att jag hade Freja med mig. Han blev så glad att hon var med! Och Freja är ju som bekant den gladaste lilla bebis som finns, så så här i efterhand så känns det som "det perfekta sista mötet".

Nu fasar jag en del för begravningen... Begravningar är ALDRIG roliga och det var väldigt mycket energi av en, men det är skönt att få söga hejdå och sen kunna avsluta det hela. Skönt att han har en grav att gå till, till skillnad från min morfar som ligger i minneslund. Nu ska han ligga där med farmor och sin mamma och pappa och vila.

Här ska farfar vila tillsammans med sin älskade Solbritt, världens bästa farmor.




Usch och fy för magsjuka!

Ja, nu är det så klart min tur att falla offer för denna äckliga sjukdom!
Naivt av mig att tro att jag skulle klara mig när alla andra i denna familj har haft påhälsning av kräkmonstret (Mats i söndags) men det var ju himla oturligt att det skulle inträffa just när Mats är på två dagars kurs i Stockholm och jag är ensam hemma med barnen.
Men som tur är så har jag världens bästa svärföräldrar som rycker in och hjälper till, och för detta är jag oerhört tacksam!

Så tjejerna ska sova där uppe i natt och jag sover ensam här hemma. Imorgon vad lunch kommer Mats hem igen och kan hjälpa till. Skönt! Jag saknar både honom och tjejerna och det är så tyst i huset. Annars gillar jag att höra dem stöka på när jag är sjuk. Det känns så tryggt på nåt vis! Och så kommer Ronja in med jämna mellanrum och fråga hur man mår <3 Samtidigt är det skönt att vara själv, man behöver inte ta hänsyn till någon.

Jaja, imorgon kommer dom i alla fall hem!

Jag känner mig piggare nu efter en hel eftermiddag som totalt däckad med MÅNGA toalettbesök.
Jag vaknade för en timme sen efter ca 45 min sömn och kände mig fruktansvärt törstig! Så nu dricker jag cola och vatten i små små klunkar och än så länge känns det bra. Men det är svårt att behärska sig när man är så himla törstig att man egentligen bara skulle vilja bälja i sig hela glaset.

Nu ska jag nog slå på en film och somna till.
Det blir första gången jag sover helt själv här i huset sen vi fyttade hit för mer än tre år sen.
Känns lite konstigt, och tyst som sagt :-)

God natt vänner, och hoppas ni mår bra!



Sov gott lilla farfar

Tidigare ikväll fick jag samtalet som jag har väntat på sen i torsdags, och fasat för.

Farfar är borta.

Han hade somnat in lugnt och stilla med pappa och min farbror vid sin sida.
Men fy fan vad ont det gör!
Man hinner glömma mellan varje gång...
Skönt ändå att allt har gått fort och han har varit frisk fram tills i torsdags.

Farfar & Ronja fikar, 8/4-11.


Tyvärr har jag ingen bra bild på farfar & Freja tillsammans :'-( Det finns en bild i hans mobiltelefon på mig, honom och Freja som pappa tog när vi var hemma nu i början av februari i år. Det var farfar som ville att han skulle ta en bild av oss <3 Det ska finnas en bild av honom & Ronja när Ronja är ca 5 månader, men jag kan inte hitta den nu. Jag orkar inte leta och är trött efter en lång dag och mycket gråt.

Vila i frid, älskade lilla faffan <3




Sött till flickorna

I onsdagskväll var vi inne i stan och shoppade lite. Vi var på Lindex och handlade till barnen, och där förälskade jag mig i dessa tröjor till tjejerna:

Till Ronja


Till Freja


Jag har fått dille på "pippimönster", och det har ju modeindustrin också så mitt behov är tillfredsställt :-) Det finns mössa, leggings, tunika, ja nästa allt! Har även spanat på en fleecefodrat galonställ från Didrikson med pippimönster, superfint!

Detta skulle Ronja ha på dagis i höst! Jag älskar´t :-D






En olycka kommer sällan ensam...

Lite smått kaotiskt är allt nu...

Ronja blev ju också magsjuk sen efter Freja men hämtade sig ändå hyfsat snabbt. Dock har hon varit hemma från dagis denna vecka, OM hon skulle ha smitta kvar.
Men Freja har inte riktigt hämtat sig än. Gnällig, blek och trött, och så vägrar hon äta. Hon bara vänder bprt huvudet, och det är ovanligt för att vara henne då hon älskar mat! Men jag ringde och pratade med bvc går och fick lite bra tips. Dom ska ringa upp oss imorgon och se om det har vänt, och boka in oss på en extra vägning nästa vecka. Känns bra att dom följer upp ordentligt! Men det känns ocksp skönt att hon har ätit MYCKET bättre idag än tidigare dagar och hon ser mycket piggare ut. Tror att tänderna spökar också, för dom ligger precis under tandköttet och ska spricka igenom.

Sen är det lite andra tråkigheter med släktingar som ligger på sjukhus :-( Bl a min farfar som ligger på operation i skrivandets stund. När pappa kom dit tidigare idag så bara låg han på sängen och orkade inget, så pappa ringde ambulansen. När dom kom in på sjukhuset så visade det sig att kroppspulsådern höll på att spricka, så det blev ilfart in på operation. Så nu bara väntar vi på resultatet... :'-(

Känns som att allt kommer på en gång!

MEN!
Det är iaf underbart vårväder och vi har invigt sandlådan för säsongen. I onsdags blev det en Piggelin i solen och sandlådelek. Vårsolen ger verkligen ENERGI och man känner hur man lever upp!
Idag på eftermiddagen tog vi en promenad hela familjen med Freja i vagnen och Ronja på sin cykel.
Underbart härligt!

På lördag blir det Busfabriken tillsammans med Österlunds, Edström/Lindholm och ett par andra familjer. Det ska blir riktigt roligt och jag hoppas att Ronja kommer loss lite och inte är så blyg.