Dagens gullunge!

Här kommer dagens bild på Ronja i fin ny body från farmor och farfar och tuffa julklappsjeans från mamma och pappa. Och så den roliga blomskallran från mormor och morfar. Och icke att förglömma, strumpor från Elliot så klart!
Jag bara älskar jeans på små bebisar. Det är så himla gulligt! När hon blivit några månader större ska jag köpa hängelbyxor. Fick HM-katalogen med Posten idag. Jättesöt body med Hello Kitty som jag blev sjukt sugen på. Hello Kitty är min absoluta favorit. Vilken tur för mig att hon finns på så gott som alla små tjejkläder. Och vilken tur att jag fick en tjej! :-D

En liten muntergök till unge nu när hon har sovit, fått fräsch blöja och ätit lite. Mammas lilla solstråle!

Imorgon ska Ronja uppleva sitt allra första nyårspartaj. Och hon har den perfekta partyoutfiten. Bilder kommer senare i veckan. Hon kommer att vara SÅ fin. Fast jag kom just på att hon har yttligare två söta klänningar som hon skulle kunna ha... Hmm, nu blev det svårt! Inte nog med att man ska ha svårt att bestämma sitt eget klädval, nu ska man våndas för hennes också. Skit också! Hade varit mkt bättre om hon hade varit en han. Då hade det inte alls varit detta dilemma. Jaja, jag ska väl rådgöra med Mats så får vi se vad vi ska hitta på att slänga på henne. Hon är ju söt oavsett vad hon har på sig så... :-)

Until next time... / Jossan



Idag stannar vi inne.

Jag har dammsugit, tvättat, hängt tvätten. Ronja sover. Äntligen! Jag ska diska och vika lite tvätt...snart, när jag orkar :-)

Mats kom på en lysande idé igår. Att jag och Ronja ska åka upp till Sundsvall själva. Självklart! Underbar idé.
Det hela började med att mamma, pappa och Ellis tyckte att det var för lång tid tills dom skulle träffa Ronja nästa gång. Dom skulle inte komma upp förens i mars. Sen började jag och mamma prata och då kom hon på att dom kanske skulle ta och komma över påsk istället. Fast sen insåg vi att det inte var förens i april, lite långt kanske, tyckte både dom och vi. Så igår satt jag och Mats och pratade och han kläckte idén. Att han ska skjutsa upp mig till Sthlm och hjälpa mig ombord på tåget med Ronja, barnvagn, väskor och dylikt som ska med. Och sen när jag kommer upp så är ju mamma & dom där och kan hjälpa mig av. Perfekt! För det har ju varit just bytet av tåg som varit problemet, med barn och allt vad det innebär. Men nu plötsligt löser sig ju detta. Och likadant när jag åker hem kommer ju Mats upp till Sthlm och hämtar mig. Kunde ju inte bli bättre! Mats blir ju hemma. Han kommer inte ha någon semester kvar efter flytten. Men det blir ju bara bra, han kan jobba på ostört i huset. Nu ska vi bara bestämma ett datum när vi ska komma. Det blir i slutet på februari och en bit in i mars. Hade tänkt stanna en vecka. Och sen kommer mamma, pappa och Ellis ner över påsk och sen i juni. Då blir det inte så långt mellan gångerna. Åh, vilken utmärkt idé alltså!

Ja, that was it for now!

Splendid / Jåz



Vad är oddsen?

Kom nyss hem från en uppfriskande promenad runt Strömmen. Och vilka sprang jag på? Jo, Pelle, Sofia och Viggo idag igen. Men idag var även Pelles syster Lisa med, som till vardags bor i England. Det var första gången jag träffade henne. Mycket trevligt!
Lika härligt väder idag som igår, men aning kallare. Så jag är alldeles rödbiten på kinderna. Men oj, vad man känner sig nöjd med sig själv. Och 10 kg lättare :-D Men nu är vi hemma. Ronja fortsätter att sova i vagnen trots att vi har kommit hem. Hon var rätt trött och gnällig när vi gick, så det är bara bra.

Skönt att sova i vagnen.Snark!


Nu är det bestämt kl 17 på nyårsafton. Åh vad roligt det ska bli då! Synd bara att inte Per och Carro ska vara med. Men det får vi ta igen någon anna gång.
På tal om Per och Carro, dom har förlovat sig! Vi fick reda på det igår. Dom är sist i gänget med att förlova sig, men först med att gifta sig. Dom har nämligen bett oss boka den 22 augusti nästa år för bröllop. Vad roligt! Hoppas bara att dom kan komma på mitt 25-års kalas två dagar efter :-)
Jag längtar tills jag & Mats ska gifta oss. Men det får dröja några år. Vi har annat att lägga pengarna på nu. Och när vi ska gifta oss så vill jag inte snåla. Jag vill ha en jättefin klänning! Men det är ingen brådska med bröllop för vår del. Vi älskar varandra ändå! :-)

Se en film? Diska? SLAPPA! / Jossan



Läget är fortfarande lugnt.

Idag är det fint väder igen. Så vi kanske tar en promenad idag också. Och fortfarande ingen magsjuka. Peppar,peppar, ta i trä! Trodde att jag hade fått det igår, men det satt nog mest uppe i huvudet. För sen har jag mått bra hela natten.

Lite bilder på Ronja som leker med sin julklapp från farmor och farfar. Fast nu börjar hon ledsna hör jag...





Tack för den fina julklappen farmor och farfar, säger Ronja.

Vi hörs senare / Jåz



Då var det klippt!

Mats ringde just. Vinterkräksjukan har kommit som ett brev på Posten. Jag är ju livrädd att jag eller Ronja ska få nåt skit. Jag har precis gett Mats en tydlig lektion i personlig hygien efter noter. Inget pussande på Ronja, tvätta händer noga och ofta. VITPEPPARKORN! Vi blir väl dåliga nu lagom till nyår...

Jaja, nog om detta tråkiga ämne! Kom hem från en härlig promenad för en stund sen. Det är klarblå himmel och solsken. Jättehärligt! Jag gick Strömsrundan och sprang på Pelle, Sofia och Viggo. Dom var förkylda alla tre. Så dom hade haft en halvtråkig jul. Vi diskuterade även nyår lite. Daniel ringer väl om detaljer snart hoppas jag.

Jag fotade lite julklappar som Ronja fick på julafton.

En fin låda att lägga leksakerna i från farmor och farfar.


En fin ängla/prinsess-ljusslinga från moster Ellis.




Saker för en riktig prinsessa! En prinsesskudde, en prinsessmugg (med tillhörande djuptallrik och plattallrik som inte kom med på bilden) och ett marsvinsmjukisdjur. Allt detta från familjen Alvåg/Lundgren (mormor, morfar och moster).


Mamma och pappa (jag och Mats) fick också några julklappar, bl a denna fina julljusstake från Bosse och Anna-Lena.


Vi fick även en massa presentkort, bl a på Bauhaus, Drömgården, IKEA, Nordik. Härligt! Nu ska vi shoppa till vårt nya hus.

Skit alltså med denna Vinterkräksjuka! Så fort man hör att någon har fått det så tycker man ju att man mår lite illa. Även fast man inte ens varit i närheten av personen i fråga. Nä, nu ska jag gå och proppa i mig en hela näve vitpepparkorn för att skydda mig och Ronja från denna Djävulens sjukdom som dyker upp varje vinter. Och jag ska inte vara i närheten av Mats, och ingen av oss ska pussa på Ronja. Jag SKA övervinna detta! Jag hade Vinterkräksjukan ifjol och det räcker. Tänk också att det alltid ska komma just i närheten av diverse högtider. I vårt fall som sagt nyår. Men vi ska övervinna detta, jag lovar!

Skit också / Jåz



Och här kommer resten.

Här kommer fler bilder från i veckan!

På juldagen var Bosse & Anna-Lena här och åt!

Ronja och farmor på juldagen.


Nästan hela gänget. Vilken min på mamma alltså!


Igår morse åkte mamma & co hem. Men mormor passade på att mysa på Ronja en sista gång.


Och när dom hade åkt passade Mats på att kramas med Ronja.


En bild på Ronja från igår eftermiddag.


Och slutligen en liten blidserie på Mats som plockar isär vitrinskåpet och det allmänna kaoset i vårt vardagsrum. Nu börjar packningen på allvar inför flytten. HÄRLIGT!
 


Nu har det blivit bestämt vad som händer på nårsafton...ÄNTLIGEN! Vi ska vara i Smedby hos Lotta och Mattias. Daniel och Maria skulle dit igår och bestämma lite mer detaljer så som tid osv. Så nu är det klart. Slipper vi sitta hemma själva i alla fall :-D
Grymt skönt ska det bli att flytta ifrån stan. Särskilt för mamma, pappa och Ellis som måste sova neråt gatan och krogen Dehli. Det var en livad kväll på juldagen, och igår när vi satt uppe med en ledsen Ronja som inte ville sova hörde vi också att det var drag. När vi kommer ut till huset slipper dom ligga och lyssna på fulla olyckliga människor som skriker ut sina frustrationer. Jag är glad att vi sover i andra änden av lägenheten. Varför måste dom alltid skrika?

Tack å hej / Jåz



Jaha, då var julen plötsligt över!

I måndags kom mamma, pappa och Ellis hit vid 16-tiden. ROLIGT! Och vad mkt julklappar dom hade med sig då. Helt galet! Hur fick dom in allt detta i pappas lilla Nissan Micra? Ja, det kan man fråga sig...
På tisdagen jobbade Mats. Men vi hade fullt upp ändå. Först var vi hos Matilda på Smådjurskliniken och vaccinerade katterna. Sen for vi på stallet och mockade åt Ponte. Jag hade stor hjälp av Ellis. Tack! Sen for vi hem till mamma och Ronja, som varit ensamma hela förmiddagen nästan. Mamma gjorde risgrynsgröt. Det hör julen till tycker jag! Mums. Sen gick vi upp på stan/affärn/promenad och uträttade det sista. FÖR mycket folk för min smak.
På julafton åkte vi till Glädinstad vid 11.30. Vi tog en promenad medans Bosse & Anna-Lena fixade det sista med maten. Vi gick förbi vårt hus. Vi ville ju visa mamma & dom live. Precis när vi gick förbi så kom Bror och Lollo hem. Pinsamt! Känns som att vi strök runt och snokade. Men det är ju trots allt endast en månad kvar tills det är BARA VÅRT! Vi var in på jobbet en sväng och kollade läget. Och handlade några delar. Sen vände vi tillbaka mot Glädingstad där ett härligt julbord stod uppdukat. Så mycket god mat och trevligt sällskap. Alltid en fröjd att gå hem till Bosse & Anna-Lena och äta. Sen var det klappöppning efter Kalle. Och ni kan ju gissa vem som hade det allra största berget av julklappar... Ledtråd: det var inte jag eller Mats eller Ellis i alla fall. Det tog LÅNG tid att öppna alla klappar. Men när det var gjort så såg det ut som en slagfält i rummet. Men vi fick så många bra saker, till Ronjas rum och presentkort och gardiner osv. Sådant som vi kommer att behöva till vårt lilla hus. Ronja fick även lite fina kläder från farmor och farfar och några leksaker som redan blivit poppis.
Igår, på juldagen bjöd Mats på pasta bolognese här hemma hos oss, och Bosse och Anna-Lena var här också. Och vi åt, och åt, och åt lite till. Men gott var det! Ronja badade så att farmor skulle få vara med och se när världens mest badglada tjej plaskade runt i baljan.
Imorse vid 9 åkte mamma, pappa & Ellis hemåt igen. Tråkigt, men ändå skönt eftersom det blir trångt och man går på varandra. Det kommer att bli så mkt bättre sen när vi har flyttat. Dom kommer ju inte mer nu, så detta var sista gången på Trädgårdsgatan i Norrköping. Nästa gång hälsar dom på Vikbolänningar :-)
Idag har inte jag gjort så farligt mkt. Mest suttit och tittat på Mats som har monterat ner vitrinskåpet i vardagsrummet. Så nu har packningen börjar på allvar. Spännande! Vi var även ut på en liten promenad, men det var så kallt, så vi gick in på stan. Usch vad folk....!

Alla klapparna står och väntar...


Ronja och mormor på julafton.


Två tappra själar kvar vid matbordet; pappa Leif och Bosse!


Ronja & moster Ellis på julafton


Tomten kom också, men han hade tappat bort sin luva, så han lånade Ronjas.


Ronja med sitt julklappsberg!


Efter... Bombnedslag!


På juldagen gjorde jag, Ellis och pappa en utflykt hem till Tessa och Micke och vattnade blommor. Ellis hade hand om kameran...
 


Nu måste jag duscha. Jag fortsätter med mer bilder imorgon.

Fortsättning följer... / Jåz




Och så regnar det igen

Jag var lite eld och lågor imorse eftersom det var blå himmel och solsken. Skoj att det är bra väder när familjen ska komma, tänkte jag. Funderade till och med på att ge mig ut på en promenad med Ronja. Men icke... Mina promenaddrömmar krossades snabbt. Nu regnar det...IGEN! Fy vad tråkigt. Mamma sa att det var jättefint hemma med en massa snö på träden, nästan som ett vykort. Och så åker dom ifrån det, ner till detta. Absolut ingen snö och 8 plus grader och mulet. Åketråk! Jag tycker mest synd om Ronja... Tänk om det ska fortsätta vara så här under hennes uppväxt. Stackars flickabarnet måste ju få uppleva en redig vinter. Nä, då blir det helt enkelt att styra stegen mot dom norrländska skogarna. Jag ska ta med henne upp till mormor och morfar, till scoustugan och Indalsälven, där vi åkte pulka när vi var mindre. Och badade på somrarna. Jag och Tessa for alltid dit på somrarna och doppade oss. Men det var ju alltid SVINKALLT. Men man skulle ju bada. Sen skrämde mamma oss och sa att det var en tjej som drunknat där. Och det är ju väldigt strömt där. Så då började man åka till Lögdösjön och Smacket. Och sen när Tessa fick körkort drog vi till Oxviken. Dit måste jag åka med Mats och Ronja. Mats har inte varit där. Där är det så fint! Jaja, en liten utsvävning om diverse minnen och dylikt. Nog om detta!
Snart är mamma & co framme. Micran är fullpackad och dom hade fått trycka igen dörrarna! Dom skulle gräva fram Ellis i baksätet sa dom. Kan tänka mig att det är mkt som ska med. Och då är  det bara 4 dagar!
Längtar tills dom kommer ner i mars när vi flyttat till vårt hus. Det blir mer plats att röra sig på och man slipper trampa på varandra. Och pappa slipper sova på soffan! Gamla man... :-P
Ronja sussar en stund nu. Hon har varit igång sedan tidigt imorse. Och så måste hon ju vara utvilad när mormor, morfar och moster kommer så hon kan flörta med dem! Sötaste ungen min...

Jag bjuder på en bild från förmiddagen.
Ronja med sina Mumintroll.


Puss / Jåz



Jag måste ju bara...

...bjuda på detta underbart söta kort på tomte-Ronja. Vilken min, vilket kroppsspråk, vilken blick. Redan en klassiker. Något att visa alla hennes framtida pojkvänner så att hon skäms ögonen ur sig! Mohaha. Evil mamma Jossan!

En blick som denna säger verkligen mer än tusen ord. "Please, get me the fuck out of here, and out of this ridiculous outfit." Ser nästan ut som om hon ska ut och köra motorcykel! :-D


Dan före dan före dan före dopparedan / Jossan



Vilken galen dag!

Skönt att den snart är slut. Och jag är äntligen klar med den sist städningen. Jag moppade precis klart golvet inne i sovrummet. Och då tog vi faktiskt en välbehövlig paus efter maten på 2 timmar och såg de två sista avsnitten av Hells kitchen, och det var spännande in i det sista!
Det enda vi inte hann idag var köttfärssåsen. Det berodde mest på att vi inte hade alla ingredienser hemma och Mats kunde inte åka iväg och handla. Men det fixar sig på torsdag. Då är vi så många som kan se efter Ronja också.
På tal om Ronja... Min lilla solstråle! Hon är så go och glad. Senaste veckan har det verkligen hänt saker med henne. Hon jollrar, "pratar", skrattar och flörtar! Och så börja hon så smått att leka med saker, greppa och så. Hon är underbar min lilla dotter!
Imorgon kommer mamma, pappa & Ellis ÄNTLIGEN! Det ska bli galet roligt att ha dom här. Och fira jul allihopa tillsammans ute i Glädingstad. Jag älskar jul, och nu känns det helt plötsligt mkt roligare än vad det gjort på flera, flera år när man fått barn. Känns nästan som att vara barn själv på nytt. Och det ska bli så spännande att se vad Ronja får i julklapp. Det är ju jag & Mats som får slita upp paketen :-D

Nu ska jag diska upp lite i köket, sen ska jag dö på soffan. Vilken dag!

Tjo / Jåz



Husmus-familjen!

Mats städara FORTFARANDE i badrummet! Hur lång tid ska det ta?! :-P Fast han har tagit en paus och stekt köttbullar. Dom blev jättegoda, med älgfärs från mormor och morfar. Mums! Dom ska vi äta med andakt på julafton.

Mats gömmer sig i skuggorna. Han vill INTE vara med på bild.


Men steka köttbullar, det kan han min Mats!


Ronja är ju också med på ett hörn. Även om hon bara distraherar mamma och pappa med att vara söt.


Kissarna är också med. Men dom mer stälper än hjälper. Hela pyssliga familjen Alvåg/Axelsson samlad i köket!




Galen i jul / Jåz
 



ÄNTLIGEN är baket färdigt

Puh! Helt slut av denna dag. Började vid elva då vi drog ut till Husby för att visa upp Ronja i affärn. Sen for vi hem till Ronjas farmor och fikade. Sen var det plattan i mattan hem och påbörja lussebak. MEN, vad gjorde Josefine? Jo, hon GLÖMDE sockret! HUR DUM FÅR MAN BLI?! Jag hade Ronja i babysittern inne i köket när jag höll på. Och hon började gråta, och skrika som en galning och tårarna sprutade på henne. Men jag var ju tvungen att göra klart degen och sätta den på jäsning. Och mitt i allt kaos så glömde jag sockret. Jag blev så himla stressad av att Ronja skrek så det flög ur min hjärna. Jag skulle ju snabba mig för att kunna ta upp henne och amma. Och mitt i det så glömde jag. Gissa om jag blev förbannad?! SKIIIT. Men nu har jag gjort en ny sats.
Mats har ju som sagt städat badrummet. Och det skiner som nytt nu. Superfräscht!

Imorgon: rulla köttbullar, göra köttfärssås, torka golv. A lot to do and less time to do it in.

Go natt / Jåz



STORA julfixardagen!

...och så här trött blev Ronja av det. Totalt däckad!


Matsa städar badrummet. Hemskt söt städklädsel ;-D


Nu ska jag baka vidare. Och skaka liv i lilla sötnosen. Förresten, se Loveguru om ni inte gjort det. Mike Myers är OSLAGBAR i alla lägen.

Mariska Hagirtay / Jossan



Inte min Ronja inte

Andra barn kanske blir gnälliga och febriga av vaccinationen, men inte min lilla skrutta inte. Hon är soligare än någonsin efter blöjbyte och lite käk. Vi har haft sagostund och plöjt igenom Ludde Lump, Albin hjälper till och julklappsboken från Tessa och Micke. Hon tittade ivrigt på bilderna och försökte själv att hålla boken. Så gulligt! Nu är det nallemys igen. Och så leker hon med sin fina kattbok.

Några bilder på lillskruttan. Lite finare bilder idag med systemkameran. Verkligen skillnad!
Puss och kram nallen min.


Här har hon fått sin kattbok. Jättebra ring att hålla den i tycker Ronja.


Men våra katter vet i alla fall hur man slappar sig igenom julstressen. Mattis orkade bara öppna ena ögat. Han sover tungt på mattes säng i väntan på sommar, sol och näbbmusjakt.




Älskade, älskade lilla Ronja. Du är min prinsessa!


Älskade dotter / Jossan



Världens sötaste Ronja

Igår fick Ronja en nalle från Jojjo & Robban. Den blev genast poppis och hon blev så glad!


Hon gav nallen en rejäl hångelomgång. Och snuttade på hans öra så att det var alldeles dyngsurt.



Nallen & snuttefilten, vilket supermys!


Sötaste ungen!


En riktig liten gladskit!


Nallen var en TOPPENpresent. Tack "tant" Jojjo och "farbror" Robban! Kram / Ronja


Idag på förmiddagen har vi varit på bvc. Det var jättespännande att se hur mkt hon hade vuxit på längden och bredden. Från 4505 g till 4995 g. Och från 56,5 cm till 59 cm lång och ståtlig. Hon var så glad och charmig med Christina. Det belv också en tre månaders vaccination. Hon grät när hon stack in nålen, men sen försvann dett snabbt. Jag fick gå förbi på Apoteket på väg hem och köpa Alvedon. Dom kan ju få ont och feber efter vaccinationen. Hon känns lite varm nu, men jag avvaktar. Dom kan även bli väldigt gnälliga, just pga av att dom har ont. HOPPAS INTE! Och så lämnade vi ett julkort till henne på Ronja. Så att hon skulle ha ett minne av henne, nu när vi ska flytta och byta bvc. Känns lite tråkigt eftersom jag trivs så himla bra med Christina. Men vi får säkert någon jättebra ute i Husby också.
Igår var det saker att göra i ett hela dagen. På förmiddagen gjorde jag en frosen cheesecake, sen kom Sofia och Viggo på lunch vid 12-tiden. Viggo var så söt och gungade Ronja i babysittern. Supersöta var dom! Sen diskade jag undan efter lunchen när Sofia gått och skalade potatis till middagen. Sen kom Jojjo när jag precis var klar med det. Då drack vi lite glögg och käkade lussekatter och pepparkakor. Sen kom Mats kort efter att Jojjo gått, och jag lagade klart middagen. När vi ätit drog jag över till Tessa och bytte klappar. Hon blev tvärnöjd med sin julklapp. Precis som jag trodde att hon skulle bli. Jag VISSTE att det var en toppenklapp! Vi fick jättefina saker av dom också. Ronja fick en bok om bondgårdsdjur som man kan klappa på och känna hur lammet Love och hönan Herta känns! Vilka namn. Finns även en åsna som heter Åke. Till farfar Bosses förskräckelse antar jag! :-D Hon fick även jättesöta träbokstäver som man kan sätta på hennes dörr eller nåt.

Ronjas klappar från Tessa och Micke.

Vi fick även ett set som man kan göra avtryck på hennes händer och fötter. Och jag och Mats fick en jättefin kokbok som heter "Mat för barn". Sen fick jag en egen julklapp, en DKNY-parfym med bodylotion, Red Delicious. Och den luktade verkligen delicious! Tack så mkt för alla fina julklappar!
Imorgon ska vi åka ut till Husby och hälsa på i affärn. Och så ska vi förbi och fika hos Ronjas farmor och farfar. Hoppas bara att Mats mår bättre. Han snorar och snörvlar och hostar och kraxar. Men han är på jobbet idag i alla fall. Vi har definitivt inte tid att vara sjuka. Här ska det rullas köttbullar och bakas lussekatter. Och torka golv och städa badrummet. Fullt upp med andra ord. Och det är ju så typiskt att det alltid ska dyka upp sjukdomar precis när det är hundra saker att göra. Fattas väl bara att jag blir riktigt dålig nu. Eller ännu värre, Ronja! Hemska tanke.
Det damp jus ner en hel hög med julkort i vårt brevinkast. Tänk, vad många vänner man har. Jag blir lika glad varje år. Helt underbart. Tack alla!

Vi hörs! / Jossan



Kvällsmys med pappa

Ronja har mysig matstund med pappa så här på kvällskvisten. Haha, Mats har alltid den där tröjan när jag tar bild på dom. Verkar nästan som att han inte har några andra... ;-DRonja är i lite av att paltkoma.



Take care / Jossan



Idag är det verkligen dimma!

Fy tusan vilket boooring väder ute. Det var kolsvart runt halv tre. Riktigt tjock Lützen-dimma och regndroppar som hänger i luften. Med andra ord: SKIT! En ljuspunkt dock idag var en paketavi som damp ner på förmiddagen. Tessas packet hade kommit! Jag sprang bort och hämtade det. Och den blev precis så perfekt som jag väntat mig. Tveklöst den allra bästa present jag någonsin gett bort! Jag längtar tills på torsdag när jag får se hennes min när hon öppnar den. Hon slutar tidigare då, så hon ska komma över efter sitt frisörbesök, och så blir det klappbytarstund. Spännande! Vi hade en hel klapplåda hemma hos dem. Undra vad det kan vara?
Var på sjukhuset förut och tog blodprov och lämnade urinprov. Så nu dröjer det väl några dagar innan dom hör av sig. Skulle vara skönt innan jul, men det är väl alldeles får mycket att hoppas på antar jag. Men jag känner mig ju pigg i övrigt och inget speciellt som jag kan tänka på. Kanske lite ont i nedre delen av svanken, lite som under graviditeten. Men jag bär ju omkring på lite drygt 5 kilo mysig unge, så det är ju inte så konstigt.
På torsdag kommer Sofia och Viggo förbi på lunch vid 12-tiden. Jag & Ronja bjuder på morotssoppa med saffransgrädde. MUMSFILLIBABBA! Och då ska Ronja överlämna julklappen till Viggo.
På fredag förmiddag ska vi på bvc. Ska bli sjukt spännande att se vad Ronja väger nu. Det är exakt en månad sen vi var där sist då. Och hur lång hon är. Vi har ju börjat använda strl 62 i brallor nu, men hon kan ju ha 56 fortfarande. Bodys är svårare, där kör vi fortfarande på 56. Annars blir dom så långa och korviga.
Så med andra ord är det full huggning denna vecka. Imorgon måste vi dra till Linköping på IKEA för inköp av julklapp till familjen Göthe. Tur att Mats mår bättre, för det är något som MÅSTE göras. Och då kan man ju passa på och gå runt och titta lite vad man ska ha i huset! Det gäller att vara ute i tid. Vi ska också åka på Maxi och STORhandla. Har en diger lista som kommer att skinna oss. Men det är ju så när man ska ha julbesök. Sen är det ju lite förbrukningsvaror så som blöjor och tvättlappar osv.
I helgen har vi också att göra så det räcker och blir över. Rulla köttbullar, baka en till sats med lussebullar, åka ut till Husby och visa upp Ronja för Johanna Jacobsson, torka golv och städa lite i största allmänhet. PUH!

Dagens bilder på mig & Ronja. *kärlek* Vaddå, att jag har min fars näsa? Eller vad säger du pappa Leif? HAHA. Hoppas Ronja stackaren slipper...


Bortse GÄRNA ifrån att jag ser hemsk ut. Det får man nämligen göra när man är hemma och är mammaledig!


Ronja älskar att pussas med mamma. Se så glad hon är! Detta tillstånd kallas även skräckblandad förtjusning tror jag bestämt :-D


T a hand om er / Jossan



Dimma

Idag mår jag i alla fall bra, värre med Mats. Ronja är ju snorig men verkar inte ha feber eller hängig. Hoppas det ordnar sig!

Jag var tvingad att hasta upp på stan för lite nödvändigt inhandlande. Ronja var hemma med Mats. Himla skönt att slippa vagnen och kunna gå som man vill faktiskt. Jag köpte en julklapp till Viggo från Ronja och Elliot. Hittade en jättebra! Sen var jag bara TVUNGEN att gå förbi på Sis & bro och köpa denna underbara tunika till Ronja, men tillhörande rosa tights! Hon kommer att bli underbart söt i den. Köpte strl 74, så det dröjer ett tag tills hon kan ha den. Men det var lite det som var meningen.


Köpte även lite frimärken och smått. Imorgon ska jag åka till bm med mitt urinprov. Och då ska dom ta blodprov också så att vi kan få någon klarhet i detta. Det gnager mig något enormt...

Jag ska ringa till Tessa sen och höra om hon ska vara hemma. Jag måste ju lämna julkorten som Mats gjort till dem innan det är för sent med julporto. Dessutom åker dom tidigt på lördagmorgon. HOPPAS att hennes julklapp hinner komma! Annars får hon den efter jul. Det funkar ju också. Men det skulle vara så roligt om den kom i tid! Ska även vattna blommor när dom är på resande fot, så jag måste komma ihåg nyckeln!

Kvällens nybadade Ronja i randig sovpåse. SÖTNOS!




Over and out / Jåz



Då var vi där igen

Idag har vi varit hemma hos Tessa & Micke och bakat igen. Och byggt ett till pepparkakshus. Tessa var ju också tvungen att få ett hus. Det blev kanonfint. Vi gjorde lite annan dekoration på detta huset. Ronja var duktig och sov i vagnen på balkongen större delen av tiden faktiskt.

Dagens bilder! Liite brända pepparkakor, i vanlig ordning när det gäller mig och Tessa.






Huset färdigt!




Igårkväll var Tessa ensam hemma och ville inte vara det på en fredagkväll. Så jag & Ronja ryckte ut och umgicks en stund, Ronja i sin nya stjärnpyjamas och jag & Tessa i sunkiga helgkläder. Och en massa godis och onyttigheter. Mys!


Vi såg på Idol. Rätt att Kevin vann. Han är bäst! När vi satt där och tittade så tyckte jag att jag kände igen en av dansarna. Var det inte Johan? Jag & Tessa satt och dividerade hit och dit. Men så fick jag ett sms av Terre som bekräftade att det var Johan. Fan vad skoj för honom! Jäkligt häftigt måste jag säga. Fullsatt Globen liksom. Go Johan go!

Ronja fick sitta i Mickes famn en stund idag. Dom kollade på teve. Skoj tycker Ronja!


Julfin liten Vira vovve var jag tvungen att knäppa bild på också så klart. Merry x-mas!


Nä, gnällig bebis kallar. Imorgon blir det adventmys hos Karin & Anders!

Vissa har sitt på det torra, i alla fall till hälften / Jåz



Mattis hittar nya ställen varje dag

Mattis hittar nya sovplatser varje dag. Jag har kört bort honom från babygymmet jag vet inte hur många gånger idag. Då hämnades han och la sig i Ronjas babysitter istället. Tydligen väldigt skönt...

-Vaddå, vad glor du på? Får man inte ligga här heller? säger Mattis.


-Jag SKA ligga här. Vare sig jag får eller inte!


Tessa ringde förut. Jag & Ronja ska gå över sen. Micke skullle på basket, så hon var ensam och ville ha lite sällskap. Så då rycker vi in, jag & Ronja. Mats har ju jobbat 7-19 idag och jobbar hela dagen imorgon. Så han får lite lugn och ro här hemma. Jag tar henne i vagnen så kanske hon somnar för natten där. HOPPAS! Inatt sov hon så himla duktigt, nästan 12 timmar! Hon vaknade vid 8-hugget imorse, då ammade jag. Sen sov hon med mig i dubbelsängen. Annars sover hon heela nätterna i sin spjälsäng. Duktiga lilla Ronja!


Tjejkväll / Jåz



Idag städar vi!

Igår kom vår H2O Mopp. Jag har städat hallen idag. Och den funkar kanon. Men nu kan jag inte göra mer innan jag har listat ut hur man fyller på med vatten. Tyvärr blev det inga bilder igår på fikaträffen. Det hinns inte riktigt med när det är tre barn i olika åldrar som kräver sin uppmärksamhet.
Ronja fick julklapp av Viggo. En jättefin bok i tyg med en massa olika katter i. Passar ju oss, kattokiga familjen! :-D Och så fick hon en jättefin schablon till sitt rum. Elliot fick också juklapp, jättefina raggsockor. Och jag & Carro bjöds på glögg med tillbehör. Mums!
Nu har jag suttit och tryckt in nejlikor i apelsiner som jag ska hänga i fönstren. Blir en sådan mysig juldoft då. Måste vara riktigt julmysigt när mamma, pappa och Ellis kommer. Eftersom snö inte existerar i dessa regioner så får man kompensera på annat sätt!

Och så dagens bilder på världens sötaste lilla Ronja som har klänning på sig idag som hon fått från fam. Lindén/Petersson.


Hmm, är det mina händer tro?


Äh, va fasen! Goda var dom i alla fall!


Glad Ronja.


Fundersam Ronja.


Ronja tittar på teve.


Jag ska amma lilla Ronja (gissar att hon börjar bli hungrig) sen ska jag dammsuga klart. Sen måste jag diska, röra ihop pannkakssmeten och gå och handla. Ska göra morotssoppa som jag ska bjuda Carro & Sofia på nästa vecka tänkte jag. Tror att jag ska våga mig på att ta Ronja i selen bort till affärn. Lättare än att dra med hela vagnen. Hoppas att det går bra!

Tjingeling! / Jåz



Idag ska vi fika hos Viggo

Ronja har fina nya rosa byxor! Man måste vara fin när man ska runt i gårdarna och fria :-)








 

Vi uppdaterar senare med bilder från fikaträffen!

Mammas lilla älskling / Jossan



Ronjas första julbord på Stegeborgs Gården

Det var en trött liten tomtemor som stack iväg på julbord tidigare ikväll. Bäst att vila upp sig innan så man kan vara vaken och söt sen, tänkte Ronja.


Väl på plats var hon vaken och himla söt och trevlig. Skrattade & charmade alla! Hon hade ju på sig luva, kvällen till ära.


Hon vandrade från famn till famn. Här hos "farbror" Fredrik.


Sen hos "tant" Susanne!


Sen sjöng farmor Imse Vimse spindel för Ronja. Det gillades!


Festen slutade med lite mys i vagnen.


Det är jobbigt att vara på julbord och träffa en massa nytt folk!


Peter vågade inte hålla Ronja, men han fick vara med på bild ändå. Han är ju nästan som Ronjas storebror :-D


Världens sötaste lilla tomte! Mamma & pappa älskar dig Ronja.


Merry X-mas! / Jossan



Gårdagens Ronja

Rött är sött på lilla Ronja




En liten knasig bildserie med Ronja
 


Ja, det var gårdagens bilder. Skulle precis uppdatera när vår dator dog. Men min händiga karl fixade den. Puh! Vad ska jag annars göra om dagarna?!

Nu ska vi hasta iväg på julbord på Stegeborgsgården. Trevligt! Ronja ska också följa med. Hoppas att allt går bra.

Igår var jag & Mats på Athena och åt. Sen på Bond. Supergod mat ( som vanligt) och jättebra film! Daniel Craig kunde inte vara snyggare! Mums. Ronja var hemma med farmor och det gick jättebra. Hon skötte sig så bra. Åtminstone var det vad farmor sa :-)

Idag har Mats varit ledig och vi var upp på stan och shoppade lite julklappar. Så nu har jag slagit in alla. Spännande! Det blev yttligare en julklapp till Ronja trots att hon inte skulle få mer.

Hörs / Jåz



Utflykt till skärgården

Ronjas allra första gång i stugan, utanför magen då! Här sitter hon i soffan och kollar på lampan och skrattar.


På väg ut i skogen för att kolla in hygget!


Pappa Mats & Ronja på "vår" strand. Där ska vi bada till sommaren!


Och så en bild på en trött & blek mamma Josefine.


Pappa Mats & Ronja mitt på hygget.


Vår stuga & Karin och Anders stuga i bakgrunden. Efter rensning av träd. Lite skillnad!


En bild på vår stuga! Här ska Ronja rulta omkring på sommaren när hon blir större.


Idag har vi varit ute i skärgården och kollat in stugan och hur det såg ut med hygget. Det kommer att bli kanonfint när dom har rensat bort allt ris och sly. Och vilken utsikt Karin & Anders får i sin stuga nu. Jättefint! Vi hade tur när vi kom ut för Anders & Fredrik var ute och byggde kök i deras stuga, så vi fick fika och sällskap. Sen fortsatte dom att bygga och vi gick en sväng i skogen och ner till stranden. Spännande att se hur det ser ut sen i sommar. Nu är det ju mäkta skittråkigt i detta gråa väder och ingen grönska och löv. Andra bullar till sommaren! Mysigt.

Och så var det ju Ronjas premiär i stugan, utanför magen som sagt. Hon blev helt förälskad i den oranga lampan i vardagsrummet och satt och stirrade på den och skrattade. Söta bebis!

Annars har vi inte gjort så mkt. Kom hem för en timme sen. Mats lagar mat och jag sitter här. Fast egentligen har jag inte alls tid att sitta här. Jag måste städa och packa i kartonger. Så jag kanske ska återgå till det innan det blir arg-Mats inne i köket. Han kanske vill ge igen för alla gånger som jag kommer och tjatar på honom när han sitter här och jag står i köket :-D

Stääääda / Jossan aka Jåz



Julbak 2008

Tessa bakar lussebullar.


Här knådas det dag för fulla muggar!


Kolla vilka fina lussebullar :-)


Sen var det dags för pepparkakshus-bygge! Färdig byggsats i år, men nog så svårt ändå ska ni veta!


Bygge pågår... Stooor koncentration!


Det färdiga resultatet:
  

Dagens bagare, Jossan & Tessa!


Jul 2008 / Jåz



Var är tuppen?

Är jag uppe före tuppen? Nä, det kan jag väl inte vara. Tuppen kanske håller sig inne i detta pissiga väder. Vinter? Nä, gråtråkigt skitväder uppriktigt sagt!

Mats och Ronja ligger fortfarande och sussar lite. Fast jag tror att Ronja håller på att vakna nu. Jag ska gå över till Tessa vart efter nu. Medans Ronja stannar hemma med pappa och myser. Sen kommer mamma hem med en massa gott julbak.

Jag är tydligen väldigt uppe i detta lussebullsbak märkte jag i natt. Jag har drömt om lussekatter... Helt stört, jag vet! Vi fick ingen fin saffransfärg på bullarna, och var på jakt efter kravmärkt trådsaffran för att få den där gula fina färgen. Det som var lite knasigt var att Robin Bengtsson från Idol var med. Varför undrar jag? Och vi var i mamma och pappas gamla hus i Lunde och det var jättemycket fin snö. Andra gången på kort tid nu som jag drömmer om huset... Drömde dessutom om någon konstig sekt. Och att Mats blev galen, typ som i "28 days later", och skrek åt Ronja och skakade om henne. Jätteläskigt! Usch vad konstiga drömmar i natt alltså.
Mats har också haft det tydligen för han började borsta bort myror eller vad det var från lakanet. En typisk Mats-grej! Jag minns när han dödade en fästing mitt i natten. Men dagen efter såg vi att han hade dödat ett strumpludd! Gissa om vi skrattade! Hahaha!

Inte en tassarna har klivit upp. Lovis ligger med Mats och Ronja i sängen och Mattis ligger på hallmattan med magen i vädret. Nä, man kanske ska ta och muntra upp sig själv med en liten titt på Angelica Wiiks tavlor. Kan ju inte bestämma mig vilken jag vill ha! Fast jag kan ju ändå inte köpa någon förens vi flyttat in i huset och det är klart med tapeter osv.

Hittade lite fina bilder på Pontiac från november ifjol. Då var det minnsann snö...


Jag & Pontiac skulle ut och köra med rockarden! Hoppla pållen...eller nåt :D


Tessa & Pontiac


Åh, jag saknar att rida! Men när vi var på sjukhuset för hörselkontroll på Ronja så var det Ulrika från stallet som gjorde den. Och hon sa då att det är bara att säga till så får vi låna Ibaz och rida ut tillsammans jag & Tessa. Det MÅSTE vi göra snart! Men vilken träningsverk jag kommer att få. Det fick jag när jag började rida förra gången också ju... Inte gör det saken bättre att Ponte är ENORMT studsig så man verkligen måste klämma med benen för att överhuvudtaget sitta kvar. Detta trots sadel... Nä, tacka vet jag små söta islandshästar. En sån ska jag skaffa snart!

Until next time / Jåz



http://www.angelicawiik.se

Söt-Ronja, lite glad idag :-) Det måste man vara när det är såå tråkigt väder ute!


Idag har Ronja suttit i sin baby-sitter nästan hela dagen, och hon verkar älska det! Så till den milda grad att hon somnade till slut.


Fast hon har suttit i den och varit vaken också idag!




Min nya kärlek, Angelica Wiiks tavlor. MÅSTE HA! Helt underbara tavlor alltså. Gå in och kolla på dessa mästerverk och njuuut! Jag & Ronja var in på Art 21 på Drottninggatan förut och kollade på hennes tavlor live och hörde priser osv. Jag bara måste ha en till vårt hus sen, eller kanske två, eller tre, eller...ALLA! Jag är beroende...sorgligt.

Ja, vi var upp en sväng på stan förut. Inte vill man vara ute i alla fall. Piss-regn och svart som natten ute. Skittråkigt! Ronja har köpt julklapp till pappa Mats. Och han kommer att bli förvånad, vi har fintat ;-P

Jag köpte även lite pepparkaksformer till baket imorgon med Tessa. En gubbe, en gumma, en hund (!), en älg, en dinosaurie och en ängel! Och så har vi ju en kamel eller var det är sen förut. Det blir roligt med lite mysigt julbak.

Nu är Tessas julklapp färdiggjord och beställd och jag är SÅ nöjd! Hon kommer att bli superglad tror jag...hoppas jag! Men det tror jag. Får se om jag hinner ge den till henne innan dom drar till Luleå för att fira där.

Nä, nu ska jag fortsätta att förlora mig själv i Angelica Wiiks underbara värld!

Tills vidare / Jåz



Om dagen idag

 Äntligen har lillan somnat! Hon har kämpat hela dan för att inte somna. Det är ju farligt...man kan ju missa något! Bilden jag la upp förut var ett falskat alarm. Kort efter bilden tagits slog hon upp sina små blå. Men då var hon i alla fall vaken när faster Karin och kusin Emil var på besök.

Jag har strukit klart det sista paret julgardiner. Så nu har jag juligt i alla mina fönster. Jag har dammsugit också. Måste hålla undan så att vi kan torka golven i helgen. Måste ju ha lite julfräscht när mamma, pappa och syster kommer för att fira jul här. Egentligen skulle jag inte sitta här och lata mig, utan istället gå ner i källaren och hämta en flyttkartong till. Men jag måste ju uppdatera mina kära bloggläsare om vad som händer på Trädgårdsgatan i Norrköping.

Imorgon är vi ensamma igen då Mats jobbar. Jag hoppas på hyfsat väder så man kan gå en liiiten sväng i alla fall. Senaste veckans deppväder är ju för hemskt...

Ljuspunkten är lördag när jag ska vara barnfri några timmar och gå över till Tessa och baka lussabullar och dricka mumsig glögg. Och så ska jag bara få vara själv utan Ronja en stund. Missförstå mig rätt, jag älskar Ronja mer än något annat på denna jord. Men det är otroligt skönt att bara få vara Josefin en stund och inte mamma Josefin.

På tisdag blir det toppen för då ska farmor komma och vara lite barnvakt faktiskt. Jag och Mats ska fira 3 år och gå och käka grekiskt (jag valde resturang. MUMS!) och så gå på bio. Första gången vi lämnar bort Ronja nån längre stund. Det ska bli spännande. Men jag är egentligen inte orolig, hon tar ju flaskan så bra eftersom hon äter ersättning varje kväll. Men det är ju de om hon är ledsen och så... Fast samtidigt så skulle hon ju med all säkerhet vara ledsen om jag var hemma också så det ska nog gå bra. Lycka till farmor Anna-Lena!

Källaren nästa / Jåz



Onsdagar - alltid full rulle!

Presenterar: Egoistkatten nr.1 - Mattis! Vi köpte två nya leksaksråttisar till tassarna. Och i vanlig ordning lade Mattis beslag på båda två, och Lovis fick ingen. Stackars!


Ronja har haft en jobbig dag med besök på Tessas jobb och storhandling på Maxi. Så hon har nu däckat, lagom tills Emil och Karin ska komma och hälsa på så klart!


 ÄNTLIGEN syns det att vi ska flytta. Idag packar jag ner saker som fått flytta på sig till förmån för alla trevliga julsaker. Myspys! Dom sakerna kommer inte att se dagens ljus förens vi flyttat.


Hej svejs / Jåz



Christmas pynting day

Mattis, tagen på bar gärning! Han älskar att ligga i babygymmet.


Okej då, säger Mattis till Ronja. Jag kan väl dela med mig.



Vaddå paltkoma?! Haha... Strax efter detta bajsade hon big time. När man fyllt på i toppen måste något ut i botten!


Igår var det christmas pyntig day hos Alvåg/Axelsson. Så här fint blev det hemma hos oss!


Over and out / Jåz



Okej Mats, jag ska byta bakgrund!

Imorse när jag och Ronja kom ut i vardagsrummet låg Mattis och trynade på hennes babygym. Men Ronja tog snabbt saken i egna händer och sparkade bort Mattis som inte verkade bry sig särskilt mycket.


Lovis poserar för kameran


Idag har jag fastnat i bloggdesign. Jag har suttit och testat runt som tokig medans Ronja står på balkongen och sover. Det är lätt att fastna i när man väl har börjat. Farligt, farligt men härligt, härligt.
Fick mms av Mats förut, på vårt hus! Inte långt kvar nu, nästa månad flyttar vi.
Nä, nu kanske man ÄNTLIGEN ska slita sig från denna dator och göra något nyttigt. Diska och julpynta kanske? Och umgås med min dotter så klart!

Besatt / Jåz