Ronjas första 1:a advent

Ronja var hemma hos Tessa, Micke & Vira och firade 1:a advent och klädde granen.


Så här fin blev granen när den var färdigklädd!


Sen blev hon trött och somnade i Mickes famn. Det är jobbigt att fira 1:a advent!



Julstök / Jåz



Dagens Mattis mm.


Mattis softar på dörrmattan i väntan på att husse ska komma hem. Eller har han fallit offer för "Djurkyrkogården"? Vilka ögon! Haha...
 


Ronja ligger på soffan med snuttefilten och handen. Värsta söndagsmyset!


Igårkväll var vi på middag/Wiispelande hemma hos Tessa och Micke. Och då passade Ronja på att mysa en stund med moster Tessa.




Som sagt var vi hos Tessa och Micke igår. Och gissa om vi spelade Wii. Jag kommer att ha ÄNNU mer träningsvärk imorgon. Jag och Tessa kämpade oss svettiga i en jämn rockrings-duell. Ivrigt påhejad av Ronja så klart! Vi fick smaskiga grekiska köttbullar som säkert inte var de nyttigaste. Så det behövde tränas bort per omgående! Så roligt vi hade! Tack för en underbar kväll.
Och träningsvärk har jag även i högerarmen efter ett evigt strykande av julgardiner igår. Så här ska pyntas och julas! Och nästa helg ska jag och Tessa baka lussebullar. Och ett pepparkakshus. Fast i år köper vi ett färdigt hus och bygger ihop. Efter fjolårets fiasko med husbygge så ger vi upp! Så då blir det julmusik och glögg i stora lass. Mysigt!

Nä, nu gnäller Ronja och vi ska snart dra över till Tesa och Micke för lite sällskap.

Hörs! / Jåz



Dagens, gårdagens och tisdagens Ronja

Idag gymmar Ronja med sina Mumin-troll Och IKEA-mobil. Skoj tycker hon!


Igårkväll satt Ronja vid datorn med pappa. Hon var så söt så jag var tvungen att knäppa några bilder!



I tisdagskväll efter maten satt Ronja i pappas knä och myste!



Annars gör vi inte så mkt idag. Tråkigt väder! Vi ska gå på Konsum och köpa mjölk så vi kan göra pannkakor när Mats kommer hem. Och med min mammas hemgjorda hallonsylt. SUPERGOTT! Min mamma är bra till en del saker i alla fall :-D
Nu får vi hoppas att Ronjas farmor surfar in och läser detta och kollar på nya bilder på guldklimpen. Hej hej farmor, säger Ronja.
Imorgon blir det julstädning och pyntning. Åh, vad roligt! Det blir så mysigt och en speciell känsla. Lite tråkigt är det i och för sig eftersom det inte blir någon julgran. Vi hade ju planerat att ha julgran för första gången i år när Ronja kommit. Men nu känns det rätt onödigt när vi ska flytta 31 januari. Vi får ha julgran nästa år i vårt hus! Och dessutom så kommer Ronja ändå inte att minnas någon gran.
Här poppar vi en härlig blandning av Goo Goo Dolls, Lasse Winnerbäck och Tom Petty (mest för att Johnny Depp är SÅ snygg i "Great wide open"-videon). Kanske ska spela lite Oasis för Ronja, bara för att reta hennes pappa :-P
Jaha, då har jag gjort dagens plikt som bloggare. Vidare går dagen.

Tack å hej / Jåz



Laga mat snart

Jag har skalat potatisen. Den bara väntar på att få kokas nu. Ska fixa iordning kycklingen. Ska testa nytt recept från Carro idag. Spännande! Ronja sover fortfarande.

Ja, igår var i vårt hus! Och det var precis samma bra känsla när jag klev in i hallen. Detta kommer att bli toppenbra. Och gissa om man längtar ännu mer nu?! Tidigare på dagen hade vi varit och kollat på tapeter, så nu kunde jag "tänka in dem" på väggarna. Jättebra personal där vi var och hjälpsamma. Fick många bra tips. Så dit kommer vi att gå när det är dags. Vi har bestämt oss tror vi för en tapet till Ronjas rum. En rosa med rosa moln från Sandsbergs tapeter, kollektionen Kaspar och Saga. Sen har jag ju en massa grejer runt om på nätet som jag spanat in till hennes rum. Och så måste det bli en tur till IKEA för jag har sett möbler där. Åh, kan vi inte flytta nu!

Nä, nu ska jag göra lite nytta igen.

Hörrs / Jåz

Slänger in en bild på söt-Ronja. Visserligen några veckor sen, men hon var söt då också :-)



Vem gömmer sig under filten?


Vem är det som gömmer sig under snuttefilten?


Ojdå, det var en jättetrött Ronja :-)



Det här gör vi om dagarna, ligger på soffan och softar :-D Nädå, lite nytta gör vi, eller i alla fall jag. Ronja är mest söt! Det är någon ny grej som hon har fått för sig nu att hon ska ha snutten över ansiktet. Hon blev inte så glad när jag tog bort den, men lite måste man offra för fotokonsten. Det är ju så roligt nu när jag ÄNTLIGEN har lärt mig att lägga in bilderna från kameran och in i datorn. Och nu gjorde jag det från systemkameran till och med! Då kan man ju uppdatera här varje dag med alldeles dagsfärska bilder. Perfa!

Nä, nu blev lilla Ronja ledsen här. Kanske är det magen som spökar... Hon har ju inte gjort nr 2 sen i förrgår. Så det börjar bli dags nu.

Nä, jag msået gå och trösta henne. Jag får återkomma senare.

På återseende / Jåz



Snömodd + barnvagn = DÖD!

Idag gick vi hem till Carro och Elliot och fikade. Men jag trodde knappt att jag skulle komma fram! Jesus Christ, det var jobbigt att dra barnvagnen i snömoddet. Jag precis genomsvett och slut när jag kom fram. Men vi hade trevligt trots detta :-)

Sen har jag ätit god svampstuvning på varma mackor. MUMS! Och Ronja sov igenom detta, så jag fick äta i lugn och ro. Vi är ensamma nu för Mats är med grabbarna på O´Learys och äter mat.

Imorgon ska vi förhoppningsvis till vårt hus och titta. Vi ska mäta lite osv. SPÄNNANDE! Vi har inte varit där sen vi köpte huset, så nu kommer man ju att se det med helt andra ögon.

Nu ska jag äta en påse Gott & Blandat framför tvn. Som att jag behöver det?! Inte...

Jaja / Jåz



Ja se det snöar

Så här fint var det på vår innergård imorse när jag drog upp rullgardinen! Snacka om att jag blev förvånad. Så idag blir det nog ingen barnvagnspromenad. Det får vänta tills imorgon för då lär det ju ha smält bort igen...tyvärr!


Och så ett par bilder på lilla Ronja från idag när hon ligger i soffan med sin ormfilt! Myspys säger Ronja, även om hon ser en hel del skeptisk ut på den andra bilden :D Men visst har hon vuxit?! Hon växer så det knankar lillfisan! Mammas lilla guldklimp.



Snö / Jåz



Soft helg

Riktigt skön helg med lagomt mkt städning och andra nyttigheter och två promenader. Gårdagens promenad var en pina. Svinkallt och snålblåst! Jag höll på att djupfrysas innan vi kommit hem till värmen. Sen duschade jag kokhett så jag såg ut som en kräfta. Bättre promenad idag, vi var ute i 1 timme och 30 minuter. Ronja sov som en stock i vagnen. Vi har bytt från mjuklift nu till varm termoåkpåse som hon verkar trivas kanonbra i. Det började bli lite kallt i liften. Mats hade hyrt tre bra filmer på jobbet som vi plöjt igenom i helgen. Och så lite välbehövligt (kan diskuteras) godis till det så klart.

Idag sköter Mats middagen. Skönt att slippa. Jag lagade mat och bakade som en dåre i fredags. Jag försökte mig på chocolate cupcakes med chocolate frosting, och LYCKADES! Supergott blev det. I veckan när jag får tid ska jag testa att göra julmuffins. Hoppas dom bli goda så man kan bjuda på dem på julafton.

På onsdag kanske vi ska åka till vårt hus. Vi ska ringa och höra om dom är hemma. Vi ska in och mäta lite fönster osv. Spännande ska det bli. Vi har ju inte varit där sen vi köpte det.

VI LÄNGTAR!

Jo då / Jåz



Gnällbebis

I onsdags var vi på bvc på läkarbesök med Ronja. Hon är nu 56,5 cm och väger 4505 g. Hon var så söt och charmig när vi kom dit och hon jollarde och log. Men så var läkaren försenad så vi fick vänta, vilket resulterade i att när doktorn kom var Ronja på sitt allra sämsta humör. Och kissade hon när han undersökte henne.

Och precis lika sur och gnällig är hon idag. Bara gnäll, gnäll, gnäll heeela tiden! Jag vet inte vad jag ska göra. Just nu står jag  upp och skriver med henne i BabyBjörnen. Det måste röra sig hela tiden tydligen.

Vi återkommer / Jåz



Vilken dag, full rulle!

Idag har vi haft för oss en del. Vart på banken och fixat med våra nya bankkort. Sen var jag förbi hos Sofia på Drömgården. Såg överkastet som jag vill ha till vårt nya sovrum. Dyrt, men ack så snyggt! Sen var vi på Lekhuset och hämtade Ronjas spjälsäng som vi beställt. Den blev så bra i sovrummet och jag är så nöjd! Och den kommer att bli kanonbra i hennes nya barnkammare i huset sen.

Imorgon ska jag och Ronja fika med Elliot och Carro. Och kanske Sofia och Viggo, hon skulle höra av sig imorgon.

Vi har knäppt julkort idag. Det blev supergulligt! Alla kommer att bli så kära i lilla Ronja. Hon ler till och med på bilden. Hur söt som helst!

Det närmar sig med stormsteg att vi ska flytta in i vårt hus! Vi längtar och jag surfar runt så fort jag får tid och kollar inredning och tapeter. Sofia har lovat att hjälpa mig med inredningen. Hon är ju duktig på sådant, och man behöver lite hjälp att "samla sig" så att det inte blir en massa olika stilar.

Tack å hej / Jåz



Höstväder och Peter LeMarc

Usch vilket tråkigt väder det är alltså! Men vi hade tur förra veckan uppe hos mamma och pappa. Vi hade kallt och klart. Jag och Mats fick vara lite själva när mormor och morfar ville ta Ronja på promenad. Så det var skönt. Vi tog bilen och for förbi min gamla lågstadieskola och vårt gamla hus. Och så promenade vi runt och kollade på hus och fick lite idéer. Och så firade vi Ellis på fredagen. Med smörgåstårta och Williamstårta. MUMS! Ronja skötte sig exemplariskt i bilen på väg upp och hem. Hon sov hela tiden. Och så stannade vi och ammade sen somande hon om på en gång igen. Och det var ju det som jag varit orolig för.

Imorse var vi på återbesök hos Birgitta på mvc. Allt verkade bra, utom att jag fortfarande får utslag på stickan när jag kissar. Jag fick återbesökstid igen den 8/12 (när jag och Mats firar tre år!) för att kolla upp det igen. Om det inte är bättre då så måste jag gå på vårdcentralen för att göra vidare utredning. Det kan vara något med njurarna sa Birgitta. Hoppas inte det!

Snart ska jag och Ronja ge oss ut i detta skitiga skitväder och gå upp på stan. Jag ska kolla om jag hittar några fina kläder till lilla fröken. Men vi stannar inne en stund till och myser med Peter LeMarc och tittar ut på höstregnet. Och kollar inredning på nätet!

"Vi två vi hör inte hemma någonstans.
Här är vi kind mot kind ännu i denna livslånga dans.
Och trots att jag har kysst var millimeter av din hud
är det som första gången jag rör vid dig nu.
Så när vi fortsätter på färden
Är det du och jag mot världen.
I dag och alla andra dar, du och jag mot världen.

Vi är ännu kvar."

"Du och jag mot världen" av Peter LeMarc, 1997.

Kärlek / Jåz



4030 g guldklimp

Idag har vi varit på BVC. 4030 g väger hon nu, tungklumpen! Stadigt uppåt går det i alla fall. Nu håller vi på att packa inför morgondagen. Eller jag packar, Ronja sover i BabyBjörn-selen. Mysigt att vara nära mamma när det rör sig tycker Ronja.

Haha, det var en tant på BVC som gick förbi när jag satt och väntade. Hon frågade om det var min bebis. Ja, sa jag."Jaha, ojdå. Ja, du ser ju så ung ut", sa tanten. HAHAHA! Kul att man kan chocka någon :-D

Helgen har varit bra. Ella har varit på besök. Hur skoj som helst! Synd bara att jag inte kunde hänga med ut i lördags. Fast allt har sin tid. Jag var ganska nöjd att få gå hem till Mats och Ronja efter 5 timmar borta. Jag hittade dem sovandes tillsammans på soffan. Så himla söta!

Som sagt, imorgon bär det av till Sundsvall och mamma, pappa & syster. Hoppas på ett hyfsat väglag nu när vi inte åker tåg. OCh så hoppas jag att Ronja ska sova största delen av tiden. Men hon brukar somna så fort bilen börjar rulla. Men den får inte stanna, för då blir hon arg och börjar skrika. Tokiga unge... :-)

Bruuum / Jåz