Korvgrillning och pulkaåkning

Idag packade vi ihop oss och gav oss ner på isen här nedanför. Freja åkte snowracer och älskade det! Ronja åkte pulka och stjärtlapp.
Sen gjorde vi upp en liten eld och grillade korv, åt limpmackor med ost och drack varm choklad. Tyvärr så blåste det lite kallt och vi blev lite frusna, men glada och nöjda ändå. Om vädret tillåter på tisdag ska vi nog gå ner och åka lite mera pulka.
Nu blir det mammas goda fläskfilégryta med curry och äpple. Älskar't! ;-)
Tidig kväll för barnen efter en ansträngande dag. Imorgon blir det påskäggsjakt och påskmiddag med gammelmorfar och gammelmormor.




Mina små påskkärringar

Idag har Ronja och Freja varit påskkärringar, eller i alla fall Ronja. Freja vägrade att ha på sig kläderna. Vi målade henne efter bilden var tagen och tog av kläderna, så hon var lite med i gamet ;-)
 
Elakt av mig att tvinga på henne kläderna och sen att syrran tog kort, men jag ville så gärna att hon skulle vara påskkärring. Men man ser ju klart och tydligt på bilden vad hon tyckte om det :-D Vi målade henne som sagt, men det fick jag ingen bra bild på tyvärr.
 
Himla söta var dom i alla fall tjejerna när vi åkte till Birsta City för att inhandla påskpresenter till tjejerna. Jag hann även med en liten sväng in på Panduro Hobby och drömma mig bort bland alla härliga scrapsaker. Åh, jag önskar att jag var miljonär och kunde köpa allt jag vill ha!
 
Nu ska jag och syrran gå en sista sväng med hundarna, sen är det dags att sova. Imorgon ska vi åka iväg och grilla korv och åka stjärtlapp/pulka. Hoppas på samma fina väder som det var igår och idag!
 
God natt och glad påsk!



Dagens brudar




Vår egen våffeldag

Idag har vi haft en egen liten våffeldag hos oss. Barnen 
åt som besatta, och vi vuxna också ;-)
Gott som bara den var det!
 
 



Energikick!

Jag och syrran tog hundar och ungar och packade oss ut förut efter lunchen. Underbart väder och jag hade tagit på barnen alldeles för mycket kläder. Dom var alldeles svettiga när vi kom in!
Men oj, vad härligt det var med frisk luft och sol. En riktig energiboost för kropp och själ!
 
 
Mer av detta, tack!
 
Livet är bra härligt just nu <3



Fin dag på Böleängen

En underbar dag har precis börjat här på Böleängen.
Det får deinitivt bli utevistelse idag i detta härliga väder! Hemma har vi ju varit sjuka så fort det har varit fint väder, så vi har inte alls kunnat njuta av det, men nu är vi friska och det är fint väder. Härligt!
 
Natten har varit bra och både barnen och jag har sovit gott. Vi var trötta alla tre efter gårdagen. 
Nu har vi ätit frukost och nu tittar tjejerna på barnprogram på tv:n. Vi inväntar att mozza ska komma hit så vi kan gå ut sen med hundarna och njuta!
 
Kunde inte motså att gå ut på mammas veranda och knäppa några bilder över området och det härliga vädret.
Så här ser det ut hos oss just nu:
 
Hoppas ni har en lika solig  och härlig dag där ni är! :-)



Eftermiddagen på Böleängen

Vid 14 kom jag och tjejerna fram med tåget och då stod morfar/pappa och mozza/syster på tågstationen och mötte oss. Vi klarade oss hela vägen fram utan en enda spya! :-D Och än så länge är det ingen som har kräkts. Hoppas det håller sig så. Dock var barnen trötta efter en tidig morgon (6.00) och lång dag med resande, så dom slockande för en stund sen. 
Det var mysigt att komma hit och träffa familjen. Och framför allt var det roligt att komma hit med frisk och pigg Freja som var glad och kramig med mormor och morfar. Senaste gången så var hon ju sjuk redan när vi kom, och hon var ledsen och mammig och pappig hela veckan. Mormor och morfar ville hon INTE vara hos. Trist för oss alla! Men nu var det andra bullar. Så roligt att se :-)
 
Jag har med mig systemkameran och har passat på att fota lite i eftermiddag. Här kommer ett smakprov...
Den här bilden älskar jag! Hon gjorde den där minen varje gång jag tog en bild. Hon blev irriterad på blixten i ögonen! Då var mormor smart och tog på henne solbrillor, därav den bilden.
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Pappa jobbar och mamma ska på sjukhuset, så det är jag, syrran, barnen och hundarna hemma och vi är billösa. Det får bli något i krokarna, säkert en promenad med hundarna om vädret tillåter. Vi tar dagen som den kommer och softar lite så här första dagen :-)
 
Hoppas på att vara fortsatt flitig med kameran så jag har något att visa er. Vill också ha lite fina bilder att framkalla så jag kan scrappa dem. Mitt senaste obsession ;-) 



Vi rullar norrut, friska och krya!

Man kan ju nästan undra vad som är fel?! :-D Men nu sitter vi på tåget och inget kräks från tjejerna. Trodde att Ronja var på g igår morse/förmiddag, men inget kräks kom och sen körde hon järnet hela dagen och käkade. Hon var dock väldigt trött, så vid 19 la sig båda tjejerna och somnade. Ronja kom upp strax före 6 imorse (då hade jag varit vaken sen 5.30) och var hur pigg och glad som helst och MYCKET förväntansfull inför resan upp till mormor, morfar och mozza. Och nu sitter vi här på tåget och alla mår prima. Tjejerna är glada och lättsamma. Datorn går varm med Musses klubbhus. Vilken räddning!

Jag är så GLAD för att vi har kommit iväg! Nu ska vi åka och träffa härliga familjen och umgås i 8 dagar. UNDERBART!
Hoppas på härligt väder så vi kan vara utomhus. God mat till påsk och många påskägg ;-)




Kräksjukan har invaderat vårt hem...

Jaha, som att vi inte har haft nog med sjukdomar så tog jag och fick lite kräksjuka igår. Och nu på morgonen har Mats blivit dålig. ÅÅÅÅHHHH, jag orkar inte mer snart!
Jag och barnen ska ju åka med tåget upp till mina föräldrar på tisdag, så jag var EXTRA orolig att vi skulle åka på det den här gången. Nu återstår det bara att se om tjejerna blir dåliga...
Med tanke på att de senaste gångerna vi har varit uppe hos mamma och pappa så har vi varit sjuka, så ville jag ju nu åka upp och vara frisk och kunna göra saker. Men kräksjukan hade tydligen en annan plan...
 
Håll tummarna för oss är ni snälla...
...att vi ska komma iväg på tisdag.
...att barnen klarar sig.
...att ingen av dem blir sjuka på tåget eller hemma hos mamma.
 
Jag vill ju så himla gärna komma iväg!
 
Usch vilket tråkigt inlägg.



Ronjas feber fortsätter...

Imorgon har hon haft feber i 5 dygn. Den är ju rejäl också, över 39 grader om hon inte får Alvedon. Om hon inte blir bättre på måndag måste jag ringa till vc. Kanske hon behöver få något för skiten. Är riktigt less på detta nu! Både jag och Mats hostar vidare och Frejas näsa rinner fortfarande. I övrigt mår ju hon bra nu och hon har ju varit på dagis hela veckan. Men ändå! Fint väder har det varit också, och då blir jag extra bitter när jag inte får komma ut. Lutar åt vab på måndag också som det är nu. Känns inte riktigt schysst att lämna henne på dagis efter så lång tid med hög feber. Vi piffade upp tillvaron med att rota fram lite gamla böcker idag, när vi ändå måste vara inne. Det är mina och syrrans gamla böcker, så det är ju nostalgi för mig. Jag läste och läste och läste. Mamma Mu och Kråkan, Med katten Jamos från A till Ö, Katten som älskade sitt täcke m fl. Tyvärr så ju min röst lite si och så i och med hostan, så jag blir ju hes som tusan men jag älskar att läsa för barnen. Min mamma och pappa har alltid läst massor för mig, så jag vill göra samma sak för tjejerna. Mats å andra sidan, han börjar gäspa så fort han öppnar en barnbok :-D

Imorgon blir det ännu en dag inne med fix och don. Idag har jag suttit och prismärkt barnkläder och lite av mina kläder som ska säljas på loppis i sommar. Imorgon fortsätter arbetet med lite leksaker och annat smått och gott som ska väck. Nu ska jag bli rik! :-D

Lite bilder från dagen. Boken som jag har fotat var min systers absoluta favoritbok när vi var små. Hon sov till och med med den :-D Ronja tyckte också att den var bra, men den är lite sorglig ett tag, men på slutet blir allt bra igen :-) Sen är det ju lite bilder på mina små teaterapor. Båda, men främst Freja, ÄLSKAR att klä ut sig. Freja går nästan alltid med någon form av huvudbonad på sig. Sötnosen min <3




Kylslaget ute idag!

Fy tusan vad kallt det är ute! Imorse när jag åkte till dagis med Freja så var det -19! Skandal! Men himla fint har det ju varit med molnfri himmel och strålande sol.

Ikväll har jag varit och ridit, och påpälsad till tusen var jag. Man kan knappt röra sig, men jag frös inte i alla fall. Min hosta mådde dock inte så bra av kylan :-( Tur att jag ska vara hemma och vabba med Ronja imorgon så jag kan vårda den och hoppas den försvinner snart. Ronja får vara hemma imorgon eftersom hon fick feber på tisdagseftermiddag och var rätt risig igår. Imorse var hon feberfri men hon var hos farmor ändå. Hon var pigg och dom var ute och matade fåren och lekte lite. Dock hade hon 38,1 innan jag åkte på ridningen, så vi blir hemma. Freja ska på dagis i alla fall. Hoppas hon klarar sig från fler sjukdomar nu... Skulle väl vara vår otur om hon drar på sig en släng magsjuka nu. MEN, det gör hon inte! Positivt tänkande :-) Vi ska hålla oss friska ett bra tag nu!

Dags att sova nu! Måste bara slänga in denna underbara bild på tjejerna. Jag bara älskar den! Den visar Frejas rätta jag; BUSIG! :-)




Dagens busiga bult <3

 
Statusen här hemma idag är helt klart bättre, men det var välbehövligt med en dags barnfrihet för att vila upp sig. Tjejerna har varit på dagis och busat. Imorgon ska jag åka ner och jobba några timmar, men det gäller att mjukstarta ;-)
 
 



And on it goes...

Ja, sjukerierna fortsätter här hemma... Jag har haft feber sen i fredags som sagt och det vill inte ge med sig. Tungt för en kropp som inte har haft feber på så länge. Men jag hoppas att morgondagen ska bli en vändpunkt! Freja ska till dagis igen efter sjukdomsperioden och Ronja är ju frisk så hon ska också iväg. Detta ger mig några värdefulla barnfria timmar att ta igen mig på, för jobb det blir det inte.
Jag vill vara frisk på torsdag så jag kan rida då. Fick ju ringa och sjukanmäla mig sist, och jag vill inte missa mer!

Nä, nu ska jag sova bort det här! God natt mina vänner :-)

Mina kalasbrudar i fredags när dom skulle till kusin Emil och fira stora 6-års dagen!




Sjukstuga igen!

Jaha, här hemma är tre fjärdedelar av familjen krassliga. Freja är inne på sin andra penicillinkur på 4 veckor, öroninflammationen har kommit åter. Mats är genomförkyld sen i söndags efter att precis har blivit kvitt den där hemska hostan som han har haft sen i början av februari. I onsdags eftermiddag var det min tur att börja hosta och frysa. Nu är förkylningen ett faktum även på mig och jag har TILL OCH MED feber! Har inte haft över 37 grader på 20 år ca, men nu slutade tempen på 38,7. Inte undra på att jag känner mig lite trött och frusen :-D Är ju som sagt inte van att ha feber, så jag känner inte riktigt igen tecknen.

Nu blev ju detta ett väldigt trist inlägg, men det kan inte hjälpas. JAG ÄR SÅ HIMLA LESS PÅ DETTA!!! Nu vill jag ha vår och sommar utan sjukdomar.

Tror jag ska lägga mig under täcket igen... Brrrr!




Mina finaste hjärtan!

Oroa er inte, jag finns kvar. Mycket som händer i mig (nej, jag är INTE gravid ;-P) och runt mig. Finns här och läser bloggar men hittar inget att skriva om i min egen blogg just nu. Hoppas komma igen snart...
Över påsken lämnar jag och tjejerna pappa Mats hemma och tar tåget upp till min älskade familj. Som jag önskar att vi bodde lite närmare varandra! Då kanske jag kan skrapa ihop lite schyssta våriga bilder att blogga om. Kanske innan dess till och med, den som lever får se ;-)

Men tills dess lämnar jag er med några bilder på mina underbara barn. Dom är verkligen meningen med livet! Ibland älskar jag dom så att det gör ont i hjärtat. Men lika ofta är jag irriterad på dem, men inte just nu :-)