Håll tummarna!

Jag la precis ett bud på ett underbart Paul Frank-set till Ronja på Tradera. Det är med apan Julius på. Helt underbart gulligt i rosa så klart! Det är lite större, så hon kommer kanske kunna ha det i sommar eller kanske till och med i höst. Det är en kortärmad body och en långärmad i olika rosa nyanser och ett par byxor som det står "small Paul" på. Men jag tvivlar på att det stannar på 31 kr, men försöka duger. Jag ÄLSKAR Tradera.

Billigt å bra / Jossan



Pysseldag!

Idag har vi:

  • Varit på BVC. En viktökning på ett halvt kilo och hon väger nu 7 kilo.
  • Hoppat i hoppgungan.
  • Varit och hälsat på pappa och farmor på jobbet. Lycka att träffa farmor tyckte Ronja.
  • Pratat med moster Ellis i telefonen.
  • Ronja har ätit kyckling med ris och grönsaker till lunch, och hon älskade det. Resten av burken får hon till middag.
Idag ska vi:

  • Dammsuga.
  • Baka inför nobelt besök imorgon.
  • Diska och städa iordning i köket innan man ska laga middag och föra ner igen.
  • Tvätta en rosa/röd tvätt.
  • Mamman ska duscha!
  • Ronja ska bada.
  • Läsa.
Så ser planen ut för idag.

Later / Jossan



Ronja i hoppgungan

Knäppte just nägra bilder på Ronja i sin nya hoppgungan. Hon tycker att det är såå roligt!




Här fångades hon in action so to speak, hängande i luften. Kolla lyckan i hennes ansikte!

Jag har nu varit på affärn och handlat diverse småplock. Vi hade inte Nestlés mild havrevälling i affärn (lumpbutik :-D) men Mats ska beställa hem den. Jag köpte istället Sempers milda havrevälling och hoppas att den duger.
Som Ronja pratar nu alltså. A mamamama säger hon, och bläbläblä också. Eller i alla fall så låter det som att hon säger det. Mats tränar ihärdigt med henne att säga pappa. Hon en gång så har hon faktiskt lyckats härma honom. Jag tror att hon kommer att prata tidigt, innan hon börjar gå. Och sen kommer hon att prata och prata och prata tills vi får sår i öronen. Hon kommer att gå i sin mors fotspår :-D Igår när hon och Mats lekte i hennes rum och hon låg på mage så sträckte hon sig verkligen efter leksakerna och hon gör några "kräl"-försök. Undra när hon kommer att gå upp på knä och krypträna? Så ja Josefin, allt i sinom tid! Hon är ju bara 6 månader än, och en hel vecka + 1 dag!

Later / Jåz




Söndag idag

Och idag har Ronja äntligen fått sin hoppgunga. Först när vi satte henne i den så satt hon mest, men sen kom hon på att hon skulle hoppa. Och som hon hoppade! Hur sött som helst. Vi filmade händelsen naturligtvis. Jag hade tänkt att jag ska lära mig att lägga det på datorn så att jag kan lägga ut filmer här på bloggen.
Igår kväll släckte vi för miljön. Ronja hade somnat uppe i sin säng och jag och Mats satt nere i gillestugan och hade tänt en brasa och hade en massa värmdeljus överallt. Jättemysigt! Och så spelade vi in sista halvtimmen av Robinson. Så vi satt i mörkret och drack cola och åt chips och pratade om ditt och datt. Sen när timmen var slut såg vi på Stepbrothers. Sjukt rolig film! Älska Will Farrell. Han är ju föör underbar!
Och Ronja sov som en stock heeela natten, till 9.30 imorse (8.30 egentligen) då vi för övrigt VÄCKTE henne för att hennes rutiner inte ska bli alltför rubbade! Och vi har inte hört ett endaste litet pip från henne på hela natten. Annars är det ju inte ovanligt att man få gå upp och stoppa i nappen en eller att par gånger per natt. Men icke inatt. Hon är underbart duktig vår lilla dotter. Men hon fick mild havrevälling för första gången igår kväll, så det kan bero på det. Så nu är det bara att hålla tummarna. Herre Gud, om det är så här lätt att ha barn så kan jag ju lätt skaffa mig ett gäng till :-D Haha. Fast vi kanske bara har haft tur med Ronja. Nästa barn kanske inte sover alls. Jaja, det återstår att se. Känns ju inte aktuellt än på ett tag!
Nu håller Mats på att baka bullar i skrivandets stund. Mums med nybakta kanelbullar sen. Jag ska också baka lite senare hade jag tänkt mig. Men nu skulle jag behöva springa bort på affärn och köpa välling. Den hon fick igår var bara prov från Nestlé. Men hon verkade gilla den, så vi kör på den. Orkar jag gå nu? Ja, vi får se. Kanske läsa några sidor i min bok först.

Fridens / Jåz



Myslördag hemma hos oss

Idag har jag, Ronja och farmor som sagt varit på Bytardagar i Missionshuset. Några saker fyndade vi, bl a en gåvagn att ha när hon börjar strutta omkring och en söt dockvagn i trä. Och div kläder.
Mats och Bosse har varit på landet och hämtat hem resårmadrassen som vi kört ut dit. Vi ställde den på högkant i hallen innan vi bar ner den i källaren. Och genast var Mattis katt där högst upp och undersökte och busade.


Är katten vinögd? Svar JA! Haha, han ser för skoj ut.

Nu sitter Mats och Ronja ocj leker och pratar i hennes rum. Jag passade på att ta några bilder så klart.



Nya leksaker har hon idag som hon fick av farmor på Bytardagarna. Roliga tyckte hon.



Nu måste vi börja med maten. Ikväll blir det röding med Karl Johan-sås och potatis. Mums!

Vi höres / Jossan



Fredag hemma hos oss

Ronja lite nyvaken efter förmiddagslur. Alldeles röd efter nappen. Sötis!


Måste lägga upp denna bild från förra veckan. Ligger på mamma och pappas säng och tränar nacken.


Och några fler från idag... Bus-Ronja!


Vi leker tittut.


Utsikt från vårt sovrumsfönster. Lagom uppiggande!


Happy fredag alla / Jåz



Vad göra?

Det blåser som bara den och det snöar igen. Mats hade nästan frusit ihjäl imorse när han gick till jobbet. Jag tror att vi stannar inne idag. Så himla tråkigt bara, men desto mer hinner man i huset. Jag ska plocka och fixa lite hade jag tänkt, städa och så. Kanske ska man baka? Jag ska ju få besök nästa vecka, då måste man ha något att bjuda på. Jag har visserligen chokladrutor och kanelbullar i frysen, men jag vill ha något mer.
Imorgon ska jag, Ronja och farmor på bytardagar. Se om man kan hitta några fina begagnade kläder. Mats och Bosse ska åka ut till landet och hämta hem min gamla säng. Mamma, pappa och syster måste ha något att sova på när dom kommer i påsk. Eller ja, dom ska ju inte sova alla tre i en 1,20-säng, men någon av dem i alla fall. Jag och Mats håller på att längta ihjäl oss till påsk då Timrå-maffian kommer neröver. Det ska bli så himla roligt att få visa upp huset osv. Och ge mamma/mormor hennes något försenade presenter, Hoppas hon gillar dem! Vi håller tummarna för fint väder så man kan gå långa härliga promenader.
Nu ska jag fortsätta läsa min bok och dricka Loka päron innan Ronja vaknar och friden är slut. Så skönt när man får sitta ner i lugn och ro en stund så här på förmiddagen och allt känns som förr, innan man fick barn. Fast det är klart, då var man ju sällan hemma på förmiddagarna. Jaja, skit samma, nu ska jag inte fördjupa mig mer i det.

Later / Jossan



JAAA!!!

Gissa vemsom åt en hel burk med spagetti och köttfärssås till middag då? Jo, Ronja. Plus att hon smakade lite kyckling och grönsaker innan. Hon är så duktig. Men undra om vi är på väg in i ett spagetti och köttfärssås-träsk istället för gröt-träsk? Återstår att se. Duktig är hon i alla fall. Hon har pratat massor idag. Undra vad hon försöker säga?

Vem vet? / Jossan



Inte mycket på tapeten

Idag har vi gått en härlig promenad i samhället. Det har varit kanonhärligt väder med blå himmel och skolsken hela dagen. Helt underbart! Vi träffade två stycken ursöta goldenpojkar. Hundar alltså! Boss och Caddy hette dom och dom var 11 månader gamla. Hur fina och snälla som helst och jag hade lust att sno med mig en av dem. Det var Bacchus-Christer som ägde dem. VILL HA! Hund alltså, inte Bacchus-Christer :-D
Vi har städat och tvättat lite här hemma, men annars tagit det relativt lugnt. Vi har båda känt oss lite vissna och trötta. Trots att vi fick värsta sovmorgonen imorse, Ronja sov till 8.30.
Imorgon ska jag och Ronja på öppna förskolan. Hade ett tag en idé om att följa med på utflykt på förmiddagen med dom äldre barnen. Alla utflykter dom gör är ju anpassade efter barnvagnspromenader också. Men det ska komma något folk hit och göra våtrumsbesiktning, så jag stannar hemma istället. Jag får hänga med nästa gång dom ska grilla korv i Janssons kärr. Jag går på babycaféet som vanligt istället på eftermiddagen.

Och idag (truuuumvirvel)...har Ronja ätit spagetti och köttfärssås! Men mycket stor aptit dessutom. Första gången som hon verkligen har ätit och gapat åt något som inte varit gröt. Hon åt en halv burk och lyckan var total här hemma. Så himla skönt! Hoppas verkligen att det går åt rätt håll! Vi avslutade måltiden med lite ekologisk päronpuré och allt var fridens.

Snart ska Ronja bada, men just nu "badar" pappa. Så himla skönt att hon håller sina rutiner så himla bra på kvällarna. Vi är riktigt bortskämda!
Imorgon ska farmor hämta en hoppgunga till Ronja som hon köpt på nätet. Det ska bli himla spännande att se vad hon tycker om den! Det lär väl iofs ta ett tag innan hon fattar vad hon ska göra. Men hoppas hon gillar den.

Ronja säger idag:  dxfd                                        uh            nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnq

Det är tunga ord från Ronja idag. Passa er!

Hej hej / Jossan



Vår nya matsalsdel

Igår kväll möblerade vi om lite i vardagsrummet uppe. Och så här kommer vår nya matsalsdel att se ut!



Det ska till en matta under bordet, och en gardin så klart. Så det är inte riktigt klart än. Men möblerna står där dom ska stå i alla fall. Och nya tapeter ska det ju bli så småningom.
Nu ska jag börja göra mig iordning för att gå bort på massagen.

Wish me luck / Jåz



Ronja är vårfin!

Nu har Ronja mannekängat med sina nya kläder i sitt nya rum.
Alla kläder är från farmor och farfar. Tack hälsar Ronja. Nu kommer hon att vara så här tuff i vår/sommar.



Och en till...


Och en på mer av rummet. Vi har flyttat lite på bokhyllan. Det blev snyggt tycker vi!


Och lite mer av rummet...


Tänk så fint det kommer att bli när mormor har sytt prinsessgardiner också! Vi har även ändrat oss angående byrån, det blir ett vitt högt skåp. Vi får se när.
Fick sms av Lisa förut. Vi ska träffa henne och Ida nästa vecka. Vet inte än dock, hon har inte svarat igen. Skulle vara trevligt om dom ville komma ut hit och hälsa på. Trevligt hur som helst att få träffa dem igen.
Nu ligger Ronja i sin säng och ska sova. Men hon ligger och jollrar lite tyst, och nyss nös hon. Så vi får väl se hur det blir med sovandet.
Imorgon är Mats ledig och vi har lite att göra här hemma. Städa, tvätta, byta sängkläder mm. Och Mats ska över till grannen och hjälpa dom med datorn. Själv ska jag på massage på förmiddagen. Vilken lyx!
Nä, nu är det snart House. Det MÅSTE ses!

Thank you and good night / Jossan



Inget nytt under solen

Eller ska vi säga under snålblåsten och snöfallet. Uschligt väder ute så vi stannar inne. Farmor var nyss förbi med en söt Hello Kitty-vårjacka. Hade knäppt bilder på den och skulle visa, men vår NYA dator vägrar ta emot minneskortet. Så jaja, ni får vänta tills herrn i huset kommer hem.
Annars dammsuger vi, bär böcker och fixar lite allmänt här hemma idag.
Nu ska jag byta bajsblöja (IGEN) sen är det mellistime!

Vi hörs å ses / Jossan



Kvällen som sådan

Nu har lite lugn lagt sig över Östkindsvägen. Ronja har ätit middag och badat. Och snart blir det ett mål ersättning och sängen för hennes del.
Just nu leker hon med sin pappa i sitt nya, fina rum. Som jag btw är VÄLDIGT nöjd med. Vi har flyttat lite på bokhyllan idag och jag har pysslat lite under dagen. Och burit upp lite saker från källaren. Och det börjar arta sig, sakta men säkert.
Dessutom har vi hunnit sätta upp den stora tavlan i vardagsrummet, och det blev supersnyggt! Bild kommer imorgon! Även nya bilder på ronjas rum dyker upp imorgon.
Nu ska vi dras åt teven till och umgås en stund hoppas jag.

Bjuder på ett par bilder från middagen förut. Här var det efterrätts-time. Mums med katrinplommonpuré!




Synd bara att det blev så röda ögon. Men jaja, orkar inte fixa med det nu.

This is me saying thank you and good night / Jåz

PS. RONJA "KRYPER"!!!!!



Exotiskt!

Nu lagar jag och Ronja mat, karibiskt köttfärssås med ris. MUMS!
Ronja sitter mest och kastar leksaker på golvet. Ingen vidare hjälp med andra ord.
Snart kommer pappa Mats hem.
Vi längtar!

Pussis! / Jåz



Sluta amma = SMÄRTA!

Jag är uppriktigt sagt LESS på detta nu. Det är alltså över en vecka sen jag beslutade att sluta amma. Och mina bröst är frotfarande alldeles ömma, trots att jag pumpar ur ibland. Jag kan knappt bära Ronja för att det gör så ont i brösten. ÅÅÅHHH, jag orkar inte med detta längre. Skit också!

Nu vill Ronja ha lunch, igen. / Jossan



Lite gjort i alla fall

Ronja sover nu sen ca 1 timme tillbaka. Och jag har plockat ur alla böcker, pärmar och tidskriftssamlare ur bokhyllorna. Nu ska dom flyttas in till datarummet. Och där dessa har stått kommer nu den stora fina tavlan från IKEA att hängas upp. Och sen ska matbordet flyttas till den delen av rummet. Det kommer att bli toppenfint!
Vi hittade även igår ett nytt databord som vi funderar på. Och ett soffbord som ska vara till två soffor som ska stå i vardagsrummet på övervåningen. Vi har hittat soffor, ljusbeiga och supersnygga. Ganska enkla och "tråkiga", men jag ska piffa upp dessa med lite fräscha kuddar och lite andra gardiner. Hade tänkt mig ett grönt tema i det rummet. Vi har pratat om en vit tapet i det rummet, men vita mönster. När mamma, pappa och syster kommer till påsk ska jag och mamma åka på Tygvaruhuset och inhandla lite gardintyg. Mamma ska sy! Jag hade tänkt mig gröna längder i det ena fönstret och en grön kappa i det andra. Det kommer att bli snyggt, och särskilt ihop med det snygga soffbordet vi såg igår. Men det har vi inte råd att köpa än, det var rätt dyrt.
Snart kommer Mats hem på lunch och Ronja ska också luncha då. Igår åt hon nästan en halv burk lasagne till middag utan kväljningar. Hon gapade verkligen och verkade gilla det. Men till slut så grät hon som en stucken gris. Jag vet inte varför. Det gjorde hon imorse också när hon åt och frukost, trots att det var gröt då som hon gillar. Likadant till melliset förut när hon fick mosad banan. Det brukar ju vara poppis. Visst hon äter ju, men hon gråter hjäärtskärande mellan varje tugga. Känner mig som en hemsk mamma. Trots att jag vet att jag inte är det. Ja ja, inget att gräva ner sig i. Det går säkert över!

Tjing tjong / Jåz



Det tar sig!

Igår var jag och Mats på IKEA och shoppade loss rejält. Vi hade två fullastade vagnar när vi styrde mot kassan. Men vi hade ju presentkort, så det blev inte så himla dyrt. Väl hemma byggde Mats ihop Ronjas bokhylla och jag rullade ut den nya mattan och satte upp lampan. Och det blev såå himla mysigt! Synd bara att bilderna inte gör rummet rättvisa riktigt. Ska knäppa med systemkameran, men jag orkade inte göra det igår kväll. Ni får hålla till godo med dessa så länge!







Ja, det är ju inte riktigt färdigt än heller. Byrån som står där nu ska ju väck, och ersättas av en vit byrå. Och så har mormor och morfar med sig lite saker nu när dom kommer i påsk som också ska in där. Men det blir så himla mysigt! Och hon verkar trivas lilla Ronja. Hon sover bra där inne i alla fall.
Nu vill Ronja äta mellis tror jag för att sen sova en stund. Då kanske man kan få något gjort här.

Later / Jossan



Sötaste Ronja

Ville bara dela med mig av dessa bilder som Mats knäppte på Ronja igår kväll. Vi satt och tittade på Let´s Dance och Ronja övade sig på att sitta själv. Det gick jättebra!





Och mycket hår börjar hon få också. I alla fall i jämförelse med hur det har varit förut.

I onsdags var jag och Ronja inne i stan och träffade Lisa och Ida. Det var supertrevligt och vi ska bjuda ut hela familjen någon helg framöver. Ronja och Ida verkade komma bra överens!
Och i torsdags var vi på öppna förskolan och sjöng med Britta och barnen. Ronja börjar fatta lite mer av sångerna nu och skrattade till och med lite.
Idag jobbar Mats några timmar så jag och Ronja är ensamma hemma.

Nu, städa! / Jossan



What a shitty weather!

Då hade man läst sig till att det skulle bli +7 och sol. Men ICKE! Vaknade imorse och vinklade på persiennen, TOTALT IGENMULET OCH SPÖREGN! Fy tusan säger jag bara. Hade lust att gå och lägga mig igen. Men det vill einte Ronja. Tyvärr! Men en ljuspunkt i alla fall i detta mörker. Taklampan till Ronjas rum kom med Posten på förmiddagen. Den är beställd från barnparadiset.se och är helt underbar. Kommer att passa toppenfin i Ronjas rum.



Den fanns ju även i rosa, men där satte Mats stopp, till min stora besvikelse. Men jag är nöjd med lampan, trots att den är vit. Ronja sover nu, men ska väl snart vakna till för lite lunch. Hon VÄGRAR fortfarande något annat än gröt. Vi testade Biff Stroganoff igår och iförrgår, men hon bara spottar och fräser. Typiskt! Men hon får väl äta sin havregröt tre ggr om dagen då, om hon trivs med det.
Mitt nya projekt är att köpa en ny cykel! Jag ska nu börja spara pengar för att köpa en. Jag har kollat in lite olkia modeller och kommit fram till att jag vill ha en riktig "kärringcykel" som man sitter lite mer upprätt på, och så får det mer än gärna vara cykelkorg där fram, så man kan ha handväska där. Och så måste jag ju naturligtvis ha en cykelbarnstol till Ronja. Oj oj oj, vad vi ska cykla sen. Kanske cyklar enda in till stan (2,5 mil) om man har en bra dag. Eller så kanske inte... :-D

Mera inredning.

Av detta tyg ska Ronja få gardiner. En riktig prinsessgardin, endast värdig en riktig prinsessa!


Denna lampa från svenskabarnrum.se funderar jag på. Den ska stå på fönsterbrädan.


Och även denna klädhängare, som är i samma serie som lampan. (Jag tror att jag har spolat klädträdet som jag visat i ett tidigare inlägg. Roligare med saker ur samma serie.)


Ja, det är vad som är på gång för tillfället till ronjas rum. Det är ju verkligen SJUKT roligt att planera barnrum. Synd att man inte har obegränsat med pengar, då hade man kunnat köpa alla saker man ville utan att blinka. Men det hade nog inte varit roligt i längden heller.
För övrigt, mina bröst känns bättre idag. Visst är dom ömma, men mycket bättre. Så jag tror att det har börjat lägga sig nu. Så himla skönt!
Jag och Mats kör ett avsnitt om kvällen nu av the Shield, sjätte säsongen. Galet bra polisserie om korrupta snutar USAs slum. Helt underbar! Michael Chiklis gör rollen som hårdkokta Vic Mackey strålande. Plus i kanten för att han är badboy sexy ;-) Se denna serie om ni inte sett den. Man fastnar i den, jag lovar. Vi har lurat in Pelle pch Sofia i the Shield-träsket också. Och där kan ingen höra dig skrika... MOHAHAHA!



Oversized teeth / Jossan



Nu har andan fallit på igen

Idag är det jättefint väder ute med strålande sol och fågelkvitter. Jätteskönt! Jag och Ronja gick en prommis på förmiddagen, och i vanlig ordning till affärn för att hälsa på pappa, farfar och farmor. Ronja sussar sött ute nu och jag har hunnit diska undan. Så himla skönt att få lite ordning.
Jag har nu slutat att amma, eller håller på i alla fall. Har inte ammat sen i fredags. Det vänstra bröstet går jättebra, där har jag inte ett dugg ont, men det högra sen. AAAAAAJ! Jag har så himla ont så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Värst är det när jag ska byta blöja och Ronja sparkar mig på bröstet. Då håller jag på att dö! Detta gör alltså ont i vanliga fall också, men nu är det typ 1000 ggr värre. Hoppas att mjölkproduktionen ger med sig snart. Funderar på att skita i allt och börja amma igen. Fast det vill jag ju egentligen inte. Ronja verkar inte sakna det ett endaste dugg heller. Igår fick hon lite biff stroganoff till middag. Det var väl ingen jättehit direkt, men hon fick i sig en halv burk efter många om och men. Men mycket av maten hamnade på hennes byxor också.
På lördag fyller Ronja 6 månader och det är dags att börja söka dagisplats. Satt och surfade runt på kommunens hemsida förut och försökte fatta något. HOPPAS att det går att få en plats här i samhället så att jag kan gå och hämta och lämna. Tanken vi har är att hon ska skolas in i januari 2010, då är hon 16 månader. Det känns lagomt!
Idag slutar Mats lite tidigare eftersom att han ska hoppa in istället för Willy på lördag. Men bara till 15 som tur är. Då gör det ju inget att jobba. På söndag ska farmor vara barnvakt till Ronja och jag och Mats ska åka på IKEA och handla diverse saker. Vi har en diger lista med oss. Älskar att gå runt och titta på alla saker och drömma sig bort om hur fint man skulle kunna ha hemma, men det är väl bara en önskedröm. Man är ju inte direkt miljonär, TYVÄRR!

Later / Jossan



Bloggtorka

Har ingen större lust att skriva om jag ska vara helt ärlig... Orkar liksom inte komma på nåt. Men jag återkommer så fort jag har lust, var så säker. Hang in there!

Some other time / Jossan



En god lunch

Har just ätit lunch i lugn och ro. Den bestod av: onsdagens middagspannkakor (2 st) med mammas hallonsylt till, en knäckemacka med ost, ett glas mjölk och ett äpple. Och Ronja sover fortfarande. Hon ska ju äta lunch för bövelen. Äh, hon vaknar väl vart efter...

Later / Jossan



En lååång dag...

...som började redan vid 7 för vår del. Då hade Ronja sovit klart och vi klev upp. Ronja slevade i sig en hel portion med gröt och jag åt två mackor med O´Boy (en aning barnsligt, jag vet). Sen klädde vi oss för en promenad i samhället. Kl 8.30 ca klev vi utanför dörrarna och gick en promenad. Lugnt och skönt var det. Vi gick på affärn och köpte en liten mjölk, och hälsade på pappa (Ronjas alltså) och farmor och farfar. Ingen blev så glad som farmor tror jag ;-D Sen gick vi hem och åt mellis, banan. MUMS sa Ronja. Nu sover hon en stund, men det är väl snart dags för lunch för hennes del. Jag ska väl också äta något lunchigt.

Vi hörs senare. / Jossan



Lite lugn och ro...

Nu har lugnet sänkt sig över Östkindsvägen 5. Himla skönt! Jag har plockat iordning i köket efter middagen och kokat nytt vatten till Ronjas termosar. Mats sitter nere med Ronja och ger kvällsersättningen. Fick sms från Lisa, ska träffa henne och Ida nästa vecka. Mats blir nog också med. Vet inte om Marcus också skulle komma eller om han jobbar. Annars får Mats lyssna på lite tjejsnack. Lisa och Ida ska gå på babybio senare i månaden, det kanske man ska hänga med på. Lät roligt!
Jag har nu insett att jag MÅSTE lära mig att åka buss med Ronja, för att få lite frihet. Och jag vet, att har jag bara klarat av det en gång, så kommer det att gå bra sen. Men det är den där första gången som är lite kämpig. Men jag SKA!

We shall overcome! / Jossan




Ronja gästbloggar

ö.,,,bbc  v  v    bjxzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz  <<<<<<<<<<<<<<<<<            n ,-        äääääääääääääääääääääää   .,. bh  b  njhn bcvvvvvvvvvvvvvvvözzzzzzzz77777

Jaha, detta var alltså ett gästspel av Ronja. Som ni alla ser så berättar hon om sin dag på öppna förskolan där hon dansade, sjöng och fikade med sina nyfunna vänner Ludwig och Alice. Det var jättemysigt och roligt och vi längtar båda till nästa vecka då vi får gå dit igen.


Hade / Jossan



Ronja sover

Hon sussar nu en stund innan det är dags för lunch och sen sjunga om hunden och katten. Hittade en till söt bild på henne från igår som jag måste dela med mig av.

Världens sötaste lilla Ronja som jag älskar.


Hon var så söt i sin nya klänning med tillhörande tights som hon hade fått av farmor och farfar. Man måste ju vara fin när man går på öppna förskolan. Nu vaknar hon.

Hejdå / Jåz



Ofrivillig bloggpaus igår

Tiden räckte helt enkelt inte till. Men nu är jag tillbaka med en uppdatering! Igår förmiddag var vi alltså på öppna förskolan för första gången. Och det tyckte både jag och Ronja var helmysigt med sång och lite dans. Träffade även vår mäklare som nu äntligen hade fått sin söta bebis. Grattis!
Efter öppna förskolan var vi på Möbel Trend i Söderköping och köpte ett jättefint köksbord och vi är så nöjda. Dom hade en massa fint i den möbelbutiken och vi kommer garanterat att återvända. Hittade även den snyggaste lampan till vårt sovrum.

Mats byggde köksbord...


...och Ronja hjälpte till!


Hon var glad och nöjd och tyckte att pappa byggde såå fint.


Och så här fint blev det till slut. Trots skrynklig bordsduk :-D


Och den fina lampan i sovrummet. (Ja, jag vet att krukorna inte matchar gardinen, men jag har inte kommit så långt än!)


Jag är galet nöjd! Nu måste vi åka dit snart igen på Möbel Trend för att köpa ett jättefint "ljusträd" som man sätter på väggen. Hittade även en intressant soffa till vardagsrummet på övervåningen också.
Idag ska vi också gå iväg på öppna förskolan och sjunga med Britta. Mysigt!


Until next time / Jossan



Färdigstädat för dagen...

...tror jag. Kan inte riktigt bestämma mig. Men nu är i alla fall badrummet ordentligt genomgånget och fräscht. Jag la Ronja i sin säng och hon låg och lekte lite med sin snuttefilt. Efter en stund blev det så tyst så jag kikade in, och då sov hon med snutten intill ansiktet. Hon hade ju värsta vrålattacken här förut, så hon var säkert alldeles slut stackars barn. Skönt med en paus för min del också.
Och nej, det blir ingen affär för mig idag. SVINKALLT ute! Det blåser och det är små vassa snöflingor i luften. Och dessutom sover ju Ronja nu, vill inte väcka henne för att klä på overall osv.
Just det, Ronja fick smaka banan med mig förut. Jag skrapade med en sked och gav henne. Roligt at äta samma som mamma tyckte Ronja och slevade i sig. Hon har ju ätit banan och persiko-puré, men inte bara banan. Spännande!
Till helgen ska jag nog börja införa lite annan mat igen istället för bara gröt. Hoppas det går bättre den här gången. Hon äter ju en hel portion gröt nu, men då måste det vara lite fruktpuré i den. Hon äter iofs utan också, men jag blandar i efterrätten på en gång! Fast det är inte alltid hon får i sig så myckt. Men det har hänt ett antal gånger nu.

Tjoo / Jossan



Ronja och pappa

Nu är M hemma på lunch och myser med Ronja. Några bilder kommer här!

Hon satt helt själv för första gången. Väl uppbullad av kuddar och täcken dock! Sekunden efter kortet tippade hon.


Pappa och Ronja passade på att vila på sängen en stund.


Ronja älskar att ta Mats glasögon och leka med dem.








Så mycket roligt kan man ha när pappa är hemma på lunch. Värsta busvädret ute. Får se om jag kommer iväg på affärn. Annars får Mats handla när han slutat jobba. Fördelen med att jobba i livsmedelsaffär! Och att man dessutom bor nära den, det gör bara saken ÄNNU bättre.

Hejdå / Jåz



Ny dag, nya tag!

Jag fortsätter min framfart i huset. Jag har hunnit slänga in en tvätt, vikt tvätt, packat upp väskorna från Sundsvall (ÄNTLIGEN), byta sängkläder, plockat iordning i mitt badrumsskåp och så har jag lagt klart pusslet!
Ronja har sussat en timme, men är nu vaken och ligger och leker i babygymmet som vi lånat av kusin Emil. Tydligen en hit! Tyvärr har vi inga batterier till det så det låter inte och blinkar som det ska göra egentligen. Jag ska genast kolla vilka batterier som behöver inhandlas. Tänkte även att jag ska gå bort på affärn och handla lite saker, blöjor bland annat som börjar krisa. Och några fina blommor till Ronjas rum.
På onsdag ska vi gå på Öppna Förskolan. Mats ska följa med. Skönt att ha honom med första gången, sen kan jag gå själv. Men jag vill ha lite moraliskt stöd första gången då jag inte riktigt vet vart jag ska in och så vidare. Sen ska vi hem och sätta upp saker på väggarna. Sänglamporna till exempel skulle ju vara trevligt om dom kam upp. Och kryddhyllan i köket. Jaja, vi får se vad som hinns med.
Olle var här förut och befriade oss från 7 stycken banankartonger. Underbart! Vi har inte behövt slänga en enda, vi har bara haft folk som kommit hit och hämtat dem. Det är ju för tråkigt att stå och vika ihop dem. Blä! Det minns jag efter förra flytten.

Ronja på soffan för en stund sen.






Jag ursäktar för den underliga färg/mönster-kombon. Men jag brukar inte klä henne så illa! Det råkade bara bli så inna jag hade packat upp alla hennes kläder. Mats tyckte synd om henne för att hon skulle måsta ha på sig det där. Men som tur är så är hon ju inte så medveten än. Värre blir det senare...
Nä, nu måste jag ta reda på lilla prinsessan som snurrat runt på mage och inte tar sig tillbaka till ryggläge. Och alla vet ju att Ronja hatar att ligga på mage. Nu är hon ARG!

Tjing / Jossan




Om dagen som var igår

Hade inte riktigt tid att blogga igår. Dagen var hektisk om man säger så, vilket nu har resulterat i att Mats har feber. Stackars liten!
Men åter till gårdagen. Farfar (Ronjas alltså) kom hit på förmiddagen och slängde upp dom sista våderna tapeter som saknades. Och GISSA om det är snyggt då?! Så idag har Ronja flyttat in i sitt rum igen.
Vi var ju 2-års kalas också igår. Vi drog tidigare in till stan för att inhandla en present. Vi åkte på Toys R Us. Dåligt beslut av oss! Vi kom inte bara ut med en present nämligen, utan även ett 1000-bitars pussel, ett par söta anktofflor till Ronja och ett DS-spel till mamma (dvs mig). Det blev en dyr historia. Man ska inte gå in på sådana dära affärer. DANGER! Hann en sväng på MIO och hittade värsta snygga soffan som vi vill ha till "salongen". Och dom hade en massa roligt där i inredningsväg, hur mycket som helst! I was in heaven!
Men vi lämnade festen rätt tidigt då Ronja var hopplös och grät. Så vi åkte hem och kurade in oss här. Jag började lägga ett pussel. Dock inte det vi köpte utan ett fotopussel av vårt hus som vi fick av mäklaren. Det är snart färdigt. Duktiga mig!
Idag har jag gått an i den mån jag har kunnat med Matsen i sjuksäng. Jag har dammsugat, torkat lite golv, tvättat osv. Fortsättning följer imorgon med byte av sängkläder. Och så kanske Tessa ska komma ut och kolla på Ronjas nya rum. Även om det inte är färdigt med möbler osv.

Här kommer en bild. Fast här var inte riktigt klart ännu.


Och den andra väggen med metallictapeten. Ska knäppa bättre bilder någon dag!


Men visst är det väl fint?! Jag och Mats är helnöjda och funderar på att själva flytta in :-D Golvet blev sjukt bra och jag längtar tills vi ska lägga nytt golv i hallen, sovrummet och datarummet. Det kommer att bli samma golv som i Ronjas rum. Jag gillar när det är enhetligt!
Nu måste jag dra vidare (till tvrummet) där mys med Mats och film väntar, Hoppas han mår bättre imorgon! Jag bjuder på en bild  från kalaset.

Mina festfina älsklingar!


Pig Vomit / Jossan



Varför?

Varför är det så svårt att vara mamma ibland för? Hon vägrar alla sorters puré. Skitunge! Men fruktpuréerna går ju bra så klart! Åh, jag är desperat. Vad ska jag göra!?

Blä / Jossan



Mums med gröt

Tidigare på förmiddagen åt Ronja lite havregröt till frukost och fick i sig bra mycket. Dock inte en hel portion än. Mums tyckte hon att det var!

Smaskens med gröt! Behöver haklappen tvättas? Svar ja.


Jag kan själv, säger Ronja.


Nu kommer snart farfar och fixar klart på Ronjas rum. Så snart kan hon flytta in igen och slipper sova i datarummet. Stackars barn!
Igår kväll var jag och Anna-Lena som sagt på Svansjön. Var det bra eller var det bra?! Helt underbart! Hon som dansade rollen som Odette/Odille är prima ballerina på Bolshoiteatern i Moskva. HUR häftigt är det?! Och vilka kostymer sen! Varje liten flickas dröm ju. Det är ju så vackert när dom dansar på tåspetsarna. Och jag beundrar dem, för jag har ett par sådana helvetes skor och jag vet hur djävulskt ont det gör. Recension: 5 getingar av 5 möjliga. UNDERBART!
Vi har varit igång här hemma sen strax innan sju då Ronja betsämde sig för att vakna. Så vi har ätit frukost, Ronja har ätit gröt som sagt och vi har varit på affärn och veckohandlat. Vi och alla pensionärer :-D

Later / Jossan



Svansjön ikväll

Ikväll ska jag och Anna-Lena gå på Svansjön inne i stan. Det ska bli grymt skoj och jag längtar verkligen. Ronja ska vara hemma och mysa med sin pappa. Dom behöver vara ensamma efter en vecka ifrån varandra.
Ronja kämpar på med maten. Imorse, vid 9.30-tiden åt hon en hel smakportion havregröt. Och sen ammade jag. Igår åt hon nästan en hel burk med morot och palsternacka till middag. Hon fullkomligt slängde i sig. Mums tyckte Ronja. Jag tycker att det luktar skit, och jag skule inte vilja äta det.
På söndag är det 2-års kalas. Ronjas kusin Emil fyller år. Tårta och ballonger utlovades. SKOJ!
I helgen hoppas vi att Ronjas rum ska stå färdigt. Och det är ju så fint, men jag vet fortfarande inte var bilderna finns tyvärr. Jag ska ta tag i Mats och fråga senare. Vi ska fixa barnvakt och åka på IKEA någon helg framöver. En bokhylla ska ju inhandlas och lite andra stora saker, så det funkar inte om Ronja är med. Och så är det skönt att få gå i lugn och ro utan barnvagn osv.

Later / Jåz



Två vaccinationer idag

Nu har vi ätit lunch och Mats har gått tillbaka till jobbet. Ronja sover efter mycket gråt och två sprutor på bvc idag. En i varje lår fick hon, och hon var inte glad kan man ju säga. Nu ligger och vilar lite, man blir ju trött av att gråta.
Hon hade gått upp ca ett kilo, 6565 g vägde hon nu. Den 21/1 vägde hon 5655 g. Hon hade vuxit på längden också, 3 cm sen sist och hon var nu 63,5 cm lång och ståtlig.
Det är i alla fall skönt att vara hemma igen. Mats och Bosse har jobbat på bra i Ronjas rum och det blir SÅÅ fint! Jag lägger upp bilder senare, för jag vet inte vart på datorn Mats har gömt dom.
Nu ska jag ta reda på katternas massaker här. Dom bestämde sig hastigt och lustigt för att plantera om en av våra blommor. Detta resulterade i att det är gjorde hela golvet och blomman hänger på tre kvart. Om dom inte var så söta så vet jag inte vad jag skulle göra med dem...

Tjing tjong / Jåz



Tillbaka i söder igen

Och vart är all snö? Jag åkte från metervis med snö, här skördar vi kokosnötterna snart. Vilka kontraster i vårt långa land!Veckan hos mamma, pappa och syster har varit toppenbra och skön! Träffat en del gammalt folk, det är alltid roligt.
Jag kan nu lova på riktigt några bilder från min norrlandsvistelse.


Dom kommer här:



Mycket snö var det men ffint väder och vi promenerade.


Ronja tränade på att sitta och jag ville inte vara med på bild.


Ronja och gammelmorfar myser. Kolla in färgskillnaden :-D


Ronja och Mozzarellan (förkortning på moster Ellis. Det var Ronjas morfar som kom på idén).

Ja, nu ska jag äta lunch. Uppdaterar mer senare. Vi kom hem från bvc för en stund sen.

Hej så länge / Jossan