Uppdatering från snöiga norrland

Här är det mycket snö! Det är ju så himla fint. Jag saknar nog snö mer än vad jag tror när jag är hemma i Norrköping. Helt underbart med fin snö. Och så kan man åka pulka!
Vi skulle köpa en pulka idag, som man kan ha här hemma hos mamma och pappa tills nästa vinter. Men tror du att det finns någon att få tag på? Inte en enda pulka! Iofs har vi inte varit på Barnens Hus än, men vi ska åka då dit på måndag.
Vi var en liten sväng på Birsta och träffade Christine. Hon hade en liten bebis i sin mage! Och det var SÅ roligt att träffa henne. Det var så många år sedan!
Vi gick en promenad på förmiddagen och det var helt underbart väder med en massa snö, blå himmel och strålande sol! Jag har knäppt en massa bilder här uppe och fler ska det väl bli innan jag åker hem. Så jag ska lägga in dem när jag kommer hem.
Imorgon ska vi och ut och gå. Och så ska vi kanske åka hem till min mormor och morfar, Ronjas gammelmormor och gammelmorfar.

Tjing / Jossan
Okej, jag ska inte lova igen...

Tyvärr verkar det som att det inte blir några bilder idag heller. Snart är det ÄNTLIGEN middag. Bosse och Anna-Lena har varit här och fikat. Vi firar Bosse idag fast han fyller på tisdag. Idag fyller däremot min kära mor år, 50 år! Grattis lilla mamma. Snart kommer jag och Ronja upp och firar dig.
Vi var inne i stan förut och handlade lite kläder till Ronja. Jättefina saker hittade vi, bl a världens sötaste Hello Kitty-pyjamas. Helt underbar! Bilder kommer så småningom.
Ronjas tak är nu färdigmålat och Mats gjorde ett riktigt bra jobb. Trots att det var första gången.
Det snöar fortsatt... Mats måste nog ut och skotta efter middagen. Jag tvättar kläder inför avresan.
Igår var hela familjen Malm från Oskarshamn här och Ronja fick många fina presenter. Supersöta klänningar som dom köpt i Spanien. Bilder på dessa kommer också snart!

Nu, MAT! / JossanEn liten paus

Vad det snöar ute alltså! Mats har varit ute och skottat uppfarten och trottoaren. För det ska man göra när man har hus :-) Ronja ligger i sin sänh och tittar på sin mobil, så jag fick en liten blogg-paus. Skönt! Hon har sovit jättebra inatt, och jag sov som en sten.
Snart ska vi åka in till stan och handla lite kläder till Ronja (allt har blivit för litet). Jag längtar som bara den tills på onsdag då jag och Ronja drar till Timrå. Hoppas bara att tågresan går bra och att hon inte bajsar eller något sådant jobbigt. Jag sitter visserligen i sista vagnen med stor toa och skötbord. Men bajsblöjor är till och med jobbigt hemma...
Jag skulle fixa lite bilder förut på vårt siovrum bland annat, men då hittar jag inte kameran! Är det inte typiskt! Jag vet inte var vi har gjort av den. Men jag ska göra en sista ansträngning senare.

Bye / JossanVilken skön dag!

Härlig dag idag. Och allt som jag ville hinna med hanns med. Nu har vi gardiner i sovrummet också. Och det blev ruggigt bra. Bild kommer nog imorgon. Jag har Ronja i famnen nu och skriver med en hand. Så det får bli när jag har båda händerna fria.
På onsdag drar jag och Ronja hem till mormor och morfar i Timrå. Och om allt går som det ska så har Ronja nya tapeter när vi kommer hem en vecka senare. Vi har ju även köpt golv till hennes rum som väntar på att bli lagt. Det kommer att bli galet snyggt där inne! Sörskilt när jag har varit på IKEA och shoppat det som ska shoppas.
Jag har även varit huslig och bakat på eftermiddagen. Det gjorde jag efter den härliga promenaden. Vi gick upp till Janssons kärr där dom åker skridskor nu när det har varit så kallt. Det var första gången sen vi flyttade ut hit som vi har gått en promenad utan att känna oss stressade. Förut har man hela tiden känt att man måste hem och packa upp kartonger osv. Men nu börjar allt falla på plats. Så himla skönt det är att bo i hus då! Helt underbart! Wouldn´t trade it for the world.
Nu knådar Mats pizzadeg. Det blir hemgjord pizza ikväll och ett halvt glas vin var. Vilken lyx! Och mysigt... Kanske vi eldar lite i braskaminen i tv-rummet. Mysfaktorn är HÖG!

I´ll be back / JåzJaha, då var man tillbaka då!

Nästan en månad sen jag skrev senast. Men vi har inte haft något bredband i vårt nya hus. Och sen när vi väl fick det så funkade det inte. Men nu funkar det. Så himla skönt! I början hade jag lite bloggabstinens, men sen har det lagt sig. Men jag hoppas komma i gång igen. Jag ska göra mitt bästa. Men det är så mycket annat att pyssla med om dagarna i vårt stora hus.
Idag till exempel, MÅSTE dammsuga eftersom vi besök imorgon förmiddag. Ska även baka lite, så man har något att bjuda på.
Sak gå bort på affärn och hämta ut biljetter till Svansjön som jag och Anna-Lena ska gå på. Det ska bli jätteroligt!
Nä, jag får återkomma senare.

Good bye / Jåz