Älskar min nya app, Wordfoto!

Har bara gjort två än så länge, men jag är nöjd. Roligt sätt att "göra något roligt" av sina bilder! Hela fotot är uppbyggt av ord. I like!

Ser ni vad det står i bilderna?




Helgen som var + en massa annat

Blogg.se-appen har varit knasig senaste dagarna, men nu kom jag äntligen in! Jag ville blogga om vår helg som var helt underbar.

På lördagförmiddag var vi på Agnes 4-års kalas uppe i skogen vid kärret. Vädret var verkligen på vår sida och det var strålande sol och den första riktiga vårdagen. Supermysigt kalas med korvgrillning och skattjakt. Barnen var nöjda, och vi vuxna också. TACK för det familjen Edström/Lindholm <3
På eftermiddagen åkte vi till Söderköping och familjen Aspen för middag och samkväm. God mat och trevligt sällskap var summan av den kvällen. Barnen lekte bra alla fyra, och det var så roligt att lyssna på dem. Milton och Ronja kommer väldigt bra överens, trots att vi inte ses så ofta. Det skiljer ju bara två dagar mellan dem. Vi lärde nämligen känna dem när vi delade rum på BB. Skiljer bara fem månader mellan Freja och Tilde också, så det år roligt. Det är kul när man har barn i samma ålder som leker och kommer bra överens dessutom!
I söndags var Tessa, Micke och Julia här och njöt av vårvädret. Det var ÄNNU skönare på söndagen. Blev en liten promenad till lekplatsen och sen satt vi i sandlådan på vår gård och grävde. En härlig grillmiddag bjöd Mats på också :-)

På det hela taget en väldans lycka helg!

Dessutom närmar sig Ellis och Amandas flytt med stormsteg! Imorgon är det bara åtta dagar kvar till dom kommer. Vi är taggade allihopa!
Jag berättade för Ronja igår att det bara var 10 dagar kvar tills Mozza, mormor och KANSKE morfar ska komma hit. Ronja säger: "Åh, morfar! Jag är kääär i morfar". Älskade unge! Hoppas bara att morfar kan komma med, annars blir det kris för båda tjejerna, eftersom morfar är lite av en favorit ;-)

Idag har jag tyvärr varit tvungen att vabba med Freja som hade feber igåreftermiddag och inatt hade hon falsk krupp. Förra veckan var jag hemma med Ronja och henne sår men igår var ju båda tjejerna båda dagis, men det varade inte länge tyvärr :-( Imorgon är vi lediga, så hon har imorgon också att krya på sig. Hoppas hon mår bättre snart! Måste förresten ringa vc imorgon eftersom Ronjas sår luktar mystiskt och är varigt. Tror att dom måste titta på det, för säkerhets skull!

Och så lite bilder från senaste dagarna. En kompott av allt möjligt blir det. Håll till godo! :-)




Klappat och klart!

Idag på förmiddagen var jag och tittade på en lägenhet åt min syster och kusin som ska komma ner och jobba hos oss i affären. Skoj! En alldeles nyproducerad lägenhet med hög standard och väldigt fin! Där kommer dom att trivas som fiskar i vatten. Lite trångbott med två vuxna och två hundar på 52 kvm, men helt ok. Åh, jag längtar massor! Om två veckor flyttar dom in :-) Det blir ju en rejäl flytt för dem. Syrran bor ju för närvarande hemma i Timrå och vår kusin bor i Stockholm. Men jag tror att det kommer att bli toppen för dem och dom kommer att växa massor! Och jag vet nån som kommer bli glad och det är Ronja. Hon älskar ju sin Mozza! Och toppen för mig och Mats som kanske kan flörta till oss lite barnvakt då och då ;-)

Jag och Elvina, april 2011.
 
Önskar så att jag kunde få ha hela min underbara familj nära!
Men nu får jag ju åtminstone rå om Elvina och Amanda. Får nöja mig med dem ;-)
 
Har idag insett att livet kan vara väldigt skört... Min lilla pappa har fått ett tråkigt besked. Vi vet ingenting alls än, så jag väljer att inte skriva något mer om det just nu. Min älskade pappa och världens bästa morfar <3



Slagskämpen Ronja

Dagen efter såg hon ut så här:
 
 
Svullnaden har lagt sig nu och det ser riktigt bra ut, men hon är hemma hela veckan från dagis. Vill verkligen inte att hon ska ramla och slå upp jacket igen. 
Ett ärr kommer det att bli tyvärr, men vi försöker få det så snyggt som möjligt med tejpstrippar. Det kunde vi med fördel har på i ett par veckor sa sköterskan för att få det fint. 
 
Pappan (som Ronja har lindad runt sitt finger) åkte så klart till lekhuset redan dagen efter och köpte en sminkdocka till henne, för att hon var så duktig på sjukhuset. Glad tjejja!
Och idag köpte jag lite pysselgrejer när vi var inne i stan, så vi har någor att sysselsätta oss med imorgon när pappan är på jobbet och lillasystern på dagis. Vi tjuvstartade med pysslandet redan idag och hon pysslade loss! Ska ta lite bilder på hennes alster imorgon så ni kan få se. Mamman pysslade också lite så klart! ;-) Blir ÄNNU mer sugen på att köpa scrapbookgrejer nu. Men jag får jobba med det vi har här hemma tills jag har blivit rik :-D



På akuten

Vi fick åka in tidigare ikväll efter att Ronja och Ida hade haft kramkalas på farstubron hemma hos oss, och ramlat. Ida verkar ha klarat sig bra, men Ronja däremot ramlade illa och slog upp ett rejält jack på överläppen. Blod överallt och ledsen tjejja. Vi ringde farmor och farfar som kom och tog hand om Freja som var trött och ville gå och lägga sig. Vi slängde oss iväg och har nu varit på sjukhuset sen strax efter 20.
Träffade läkare för en stund sen som konstaterade att vi ska limma ihop såret. Om det ska sys måste det bedövad och hon vill absolut INTE ta spruta, och dessutom säger läkaren att det gör ont att sy i läppen. Han räknade med 2-3 stygn. Oavsett vad vi väljer så kommer hon att får ett ärr, då valde vi det som är minst smärtsamt för henne. Känns ju tråkigt att hon ska få ett ärr i ansiktet, men vad ska man göra liksom!

Nu har vi fått åka hem, med limmad läpp och godispåse och leksak så klart. Ronja har varit MAKALÖST duktig! Jag är så stolt över henne, älskade vän. Mats har lovat henne att hon ska få åka på Lekhuset och välja en present för att hon har varit så duktig hos doktorn.




Frejas språkutveckling

Frejas tal har varit segt och har mest beståt av stön och mamma, pappa, Eja och Mimmi. Men nu bara på senaste veckorna så har det kommit en massa nytt! Det är så roligt att höra och man får lite bättre kontakt med henne. Jag jämför ju med Ronja (ja, jeg vet att man INTE ska jämföra barnen, men det är svårt att låta bli) och hon pratade ju jättebra tidigt. Hon har å andra sidan varit väldigt osäker fysiskt. Hon var t ex långt över två år innan hon ens försökte klättra upp i soffan medans Freja har klättrat (och ramlat) mycket mer och mycket tidigare i livet. Där blir det tydligt att dom prioriterar olika saker.
 
En del av Frejas nya ord:
 
tuta - sluta
vov vov - hund
ke - kex
Nja - Ronja
Ida - Ida
kocka - klocka
gocka - docka
momo - mormor och farmor
faffa - farfar (fram tills för nån dag sen var det även morfar)
moffa - morfar
pippi - fågel
lelle - nalle
kaka - Kalle Anka
 
Nu kan jag inte komma på fler för tillfället. Så himla roligt att det ÄNTLIGEN börjar lossna. Hoppas hon pratar på nu och så småningom börjar sätta ihop lite meningar. Som sagt, jag jämför ju med Ronja som alltid har varit väldigt verbal. Nästan lite för verbal... :-D
Lite annat som har hänt i Frejas liv (som jag mest skriver ner för egen del) är att hon har slutat med välling på kvällarna sen ett par månader tillbaka. Hon har dessutom slutat att sova på dagarna när vi är lediga eftersom hon sover länge på morgonen istället, oftast till runt 9 plus minus. Då är hon riktigt trött vid 19-19.30 istället, vilket vi tycker är bättre. Dock funkar det inte riktigt än när hon är på dagis dels för att barnen kliver upp strax efter 6 och sen är det ju ett helt annat tempo där än hemma. Klart att om vi gör något speciellt när vi är lediga som är energikrävande så somnar hon om hon vill. I lördags t ex var vi på Busfabriken från 10 till 16, och vid 14-tiden så satt hon och höll på att somna i matstolen, då fick hon komma över till min famn där hon sov i över en timme trots ljudvolymen runtomkring.
 
Idag har jag vabbat med Freja som är snorig och hostig och lite slak. Ingen direkt feber, men inte riktigt sig själv. Vi blir hemma imorgon också. Idag på eftermiddagen åkte vi in till stan och handlade en present till Agnes som fyller 4 år den 20 april. Då blir det kalas så klart! När vi var inne i stan så passade vi på att äta på Burger King och uträtta lite andra ärenden. Köpte lite extra fingervantarna till tjejerna, strumpor till Ronja och stövlar till Freja.
 
Kung Freja på Burger King tidigare idag.
 
Tjejerna visar upp sina nya POMPdeLUX-kläder som jag köpte till dem när jag hade ett party här hemma i söndags.
 
 
Freja och gammelmoffa, påskafton 2013.
 
Älskar denna roliga bild! :-D Mars 2013.
 
Freja, påskafton 2013 hos mormor på Böleängen.
 
Nu har jag tagit cocilana och hoppas på att få sova utan att hosta ihjäl mig.
 
God natt!



Hejdå Timrå!

Nu sitter vi på tåget som rullar söderut igen. Veckan hos familjen har gått alldeles för fort, men den har varit härlig! Vi har varit friska och pigga och har hittat på massvis med roliga saker. Den enda saken jag tycker är tråkig är att jag inte fått träffa min fina vän Linda. Hon låg inlagd på sjukhuset första halvan av vår vistelse och sen har hennes mamma tvångshållit henne kvar hos henne i Gnarp, så det blev tyvärr ingen lek med "farbror" Linda som Ronja säger. Men det viktigaste är att hon blir frisk nu, så hon kan komma ner och hälsa på oss i sommar!

Nästa gång vi åker upp till Timrå blir i mitten av juni troligtvis. Då ska vi upp och hälsa på lilla Kerstin som förhoppningsvis behagar titta ut någon gång i maj. Mys med bebis! I alla fall när man får låna och gosa en stund, och sen lämna tillbaka ;-)

Här ligger Kerstin i magen hos min barndomsvän Åsa! Vi var där och fikade i måndags och tittade på deras nya fina kök. Lyckades även bjuda in oss till hennes sambo Johans fjällstuga ;-)
Barnen älskar Johan, i synnerhet Freja. Hon fann sin plats i hans knä. Är det äkta kärlek, eller var det påskägget tro? :-D
En bild på deras fina lilla vovve Gekko blev det också så klart. Världens goaste hund!
Och sen en bild på min nya vårjacka som jag köpte igår. Älskar den! Färgen är ljuvlig och den är sååå snygg.

https://cdn2.cdnme.se/261017/7-3/pic_515bee519606ee0aa40d4854.jpg">https://cdn1.cdnme.se/261017/7-3/pic_515bee519606ee0aa40d4854.jpg" class="image">