Minisemester på landet

Vi kom ut till skärgården igår eftermiddag och njuter nu lugnet. Dock har vi varit i Söderköping en sväng idag för årets första (men absolut inte sista) besök på Smultronstället. Mums var det! Blev även en sväng till Hageby och ett besök på HM för min del. Nu kom sommaren pang och jag har inga sommarbyxor, så två par chinos i roliga färger blev det. Gillar att handla billigt! :-)
Nu käkar barnen pannkakor och jag och Mats ska grilla senare. Vi var på Systemet i Söderköping och där blev det en flaska rosé som jag sitter och smuttar på nu. Ja, alltså inte hela flaskan :-D Bara ett glas! Himla gott var det. Värsta sommarkänslan :-)
Tomt, tyst och tråkigt

Idag på förmiddagen åkte mamma och pappa hem. Det blir så himla tomt när man har haft folk hos sig i nästan en vecka :-(

MEN, den 5 juni tar jag och tjejerna tåget upp till Timrå och hälsar på! Hoppas att pappa har fått komma hem från sjukhuset då, eller åtminstone att han ligger i Sundsvall då och inte Umeå, så vi kan åka och hälsa på! Och efterlängtade Kerstin ska vi förhoppningsvis få träffa då också :-)

Ronja och mormor pysslade i söndagsmorse <3
Vilka underbara dagar!

Nu är det verkligen vår/försommar på allvar. Helt underbart! Trots att jag jobbade 7-14 idag så har jag kunnat njuta av vädret. Det är ju fördelen med sommar, att det är ljust och varmt länge på kvällen.
Idag har Ronja varit hemma med mormor och morfar medan Freja har varit på dagis. Ronja kom sent i säng igår kväll och hon hade aldrig orkat, så vi bestämde så. Freja kom i säng vid 19, så hon fick gå på dagis. Imorgon ska Ronja vara hemma med mormor och morfar igen och Freja får gå på dagis igen, men dom hämtar henne efter lunch. Kanske låter elakt att hon får gå på dagis, men hon är så mycket mer krävande att ha hemma och idag har dom dessutom haft syrrans hundar. Imorgon ska dom åka på Returpunkten på fm och slänga skräp, och det blir bara besvärligt om Freja är hemma. Hon är ju så liten också, så hon fattar inte riktigt.
Jag hämtade hem henne när jag slutade vid 14, och när vi kom hem var mormor, morfar och Ronja (och vovvarna så klart) ute på tomten och myste. Tjejerna lekte i sandlådan och vi njöt av vädret. Efter sen lunch/tidig middag åkte jag, barnen, mamma, Ellis och Manda bort till deras lägenhet. Dom plockade/fixade och hängde gardiner medans jag och barnen var ute. Ronja och Freja lekte jättebra och jag satt och tog det lugnt. Ibland är livet bra härligt <3
Imorgon var det egentligen meningen att mamma och pappa skulle åka hem, men dom stannar en extra dag och hjälper mig och Mats då det har kört ihop sig med jobb/barnvakt/viktiga möten. Guld värt! Mina fina föräldrar :-*
Idag har Ellis och Manda jobbat första dagen i affären och det gick bra. Jag satt i kassan med dem två sista timmarna och dom skötte sig finfint! Lillkussen och lilla lillasyster ;-)

Jag älskar min familj <3<3<3
I flyttkaoset!

Igår anlände flyttlasset från Timrå och Stockholm med Ellis och Amanda. Idag har dom hållit på och packat upp och fixat. Jag och Mats har jobbat och tjejerna har varit på dagis, men jag slutade vid 14 så då var jag och pappa/morfar och hämtade dem. Och vilket underbart väder Östergötland bjuder på när frusna norrlänningar kommer hit. Helt underbart väder och när vi kom hem från dagis var vi ute på baksidan och lekte i sandlådan och hade det skönt. Sen har det varit mer fix och trix med lägenheten, och så har vi ätit lite middag. Nu ska tjejerna sova första natten där borta och jag hoppas att dom kan sova. Själv är jag galet trött och funderar på att gå och lägga mig snart. Det har varit ett par händelserika dagar och min hjärna känns helt kokt!

Men ÅÅÅHHH vad skoj allt känns :-)