ÅHHHH, JAG LÄNGTAR!

Nästa år kommer en filmatisering på tidernas bästa bok; One for the money av Janet Evanovich.
Det finns 18 böcker om Stephanie Plum, och jag hoppas att dom gör filmer av några fler av böckerna.

Helt UNDERBARA böcker, och jag tror att filmen är toppen, även om det kanske inte stämmer helt överens med vad man har byggt upp i fantasin när man läser.

JAG LÄNGTAR!!!





Lite från senaste dagarna

Liten uppdatering från oss, i bild och text.

Igår planterade jag lite höstfint i krukan ute på bron.

Jag blev nöjd med resultatet. Alltid trevligt med nytt! :-)

Igår var vi inne i stan, och Ronja fick ett paraply och en ny pyjamas. Imorse mannekängade hon så klart :-)




Idag var Ronja hos Ulrika och klippte sig, och efteråt var hon så här fin :-)





Guld...

...eller så INTE!

Nu har blogg.se ÄNTLIGEN kommit med en app till iphone, som förhoppningsvis funkar bättre än den där Wordpress skiten, men ack så fel man hade. Laddade hem appen och tänkte "preimärpublicera" ett litet inlägg med bild för att testa, men det går inte att publicera skiten!!!

Oerhört irriterande...

Hoppas det går bättre imorgon.



Förbaskade sjukdomar!

Ingen träning för min del idag :-(
Jag är förkyld, IGEN som sagt. Mats har också blivit förkyld och Ronja är fortfarande inte bra; tjock i näsan och rosslig i bröstet.
Blä vad tråkigt det är! Men man vet ju att det kommer så här års. Men likt förbannat trist när jag har börjat träna och kommit igång. Jag är peppad att gå på passen och tycker att det är roligt.
Nu väntar jag på att Tessa ska gå på efterkontroll och få grönt att träna efter kejsarsnittet så vi kan gå på zumba i Söderköping, på Jennys. Det kommer bli svinskoj! Dessutom har dom en massa andra pass också som verkar roliga, t ex på onsdagförmiddagarna har dom mamma/baby-pass (eller pappa om han är hemma) där man får ha med sig barnet och man tränar efter vad barnet går med på liksom. Jag tänkte köpa ett 10-klipp först och se om det funkar och hur det känns, och känns det bra och det är roligt och man kommer iväg som man har tänkt sig (man är ju två stycken i familjen som vill träna) så ska jag nog köpa ett halvårskort.

Imorgon är det babymassage igen, sista gången. Det ska bli mysigt! Trist bara att det är slut nu. Det har varit så mysigt att ha det att gå på i fem veckor. Man lär ju känna varandra och sitter och fikar efter massagen och snackar. Som tur är så har vi träff med föräldragruppen i början av oktober, och det är i stort sett samma folk i den som i massagegruppen, så det blir roligt.

Åh, på torsdag är det bara en vecka kvar tills min mamma kommer ner hit och hälsar på. TOKROLIGT!



110926 - Pusseldag!

Idag har Ronja lagt så gott som alla pussel som hon äger och har.
Det tog ett tag kan jag säga...



Självklart ville lillasyster sitta med och titta på storayster, hennes största idol!


Bumbo babysitter is the best! Vi och Freja älskar den, hon kommer upp och "sitter" nästan på riktigt och ser allt som händer. Den är guld och jag är galet nöjd med mitt fynd!


Igår hade vi kalas för Ronja. Det blev ju inget förra söndagen, men igår blev det av!
Superkul att alla kunde komma med så kort varsel och barnen hade superskoj och lekte i Ronjas nya rum med alla hennes nya saker. Vi vuxna hade också väldigt trevligt :-)
TACK alla för fina presenter till vår stora 3-åring och en mysig eftermiddag.

Här är en bild som jag tog på förmiddagen idag. Hon leker med en My Little Pony som hon fick av gudmor Tessa med familj. En riktigt hit, och en riktig nostalgitripp för mig och Tessa :-D




Pyssliga mamman!



I torsdags var jag nere i källaren och letade rätt på gardiner till vardagsrummet för att byta. Då hittade jag tyg som jag inte ens visste att jag hade kvar, det är avklippt från en annan gardin. Jag fick en plötslig lust och idé om att sy en ny kappa till Frejas rum av tyget. Sagt och gjort, jag packade in båda barnen i bilen och åkte upp till svärföräldrarna och lånade hem symaskinen (eftersom jag inte äger en egen) och satte igång att klippa och mäta.

Kände mig GRYMT pysslig!

På bilden ser ni reusltatet. Inte så avancerat, men jag tycker att det blev ganska bra. Snyggt med vit enkel kappa till den ganska "röriga" tapeten. Och den matchar taklampan också!

Jag är jättenöjd!

Nu ska jag ta min onda hals och förkylda kropp (ja, IGEN) och gå och lägga mig.
Imorgon är det tänkt att vi ska ha kalas för Ronja och det är andra tagningen. Det blev ju inget förra söndagen för då var Ronja förkyld, nu är det min tur. Jag blir ALLTID sjuk när Ronja är sjuk. Typiskt! Känns som att träningen på måndag är lååångt borta :-( Dags att sova bort sjukan...

PS. Se The Adjustment Bureau, det är en riktig toppenfilm! Tycker jag i alla fall, helt i min smak :-)



Ronja 23/9-11

Orginalbild




Versioner








110924 - Bytardag och fynd!

Idag har det varit bytardagar här i Husby, och självklart var jag där. Ca 20 min innan dom öppnade stod jag, Maria och Maria och köade, och MÅNGA fler.

Jag köpte:


Mössa och Bumbo-stol till Freja. Mössan gav jag 5 kr för, ser knappt använd ut! Bumbon gav jag 200 kr för (ord. pris 499 kr). KAP!


Jeanstunika och strumpbyxor med halkskydd till Ronja.


Body och mysdräkt i plysch till Freja.


Tröja till Ronja i strl 122, som hon inte kommer att kunna ha på lääänge. Men jag kunde inte låta bli, det är nämligen samma motiv som hennes tapet!





Pussel och tavla till Ronja. (På tavelbilden ser ni tapeten igen. Samma motiv, men inte samma färg på blommorna).


Skaljacka med tillhörande fleecejacka från Polarn o Pyret för 175 kr. Knappt använd! Den är i strl 98, så förhoppningsvis så kommer hon kunna ha den ett tag. Två jackor till priset av inte ens en i butik. KAP!

Allt som allt så handlade jag för 425 kr, och om jag hade handlat detta i butik så hade jag inte ens fått babysittern för det priset, så det kallar jag lyckat! Var dock på jakt efter en vindfleece, men hittade ingen. Förklaringen fick jag sen när jag kom ut och träffade Maria utanför och vi visade upp våra fynd för varandra, hon hade köpt två stycken! Typiskt! Jaja, skit samma. Jag tror att fleecejackan som hör till skaljackan är vindtät.

JAG ÄR NÖJD MED DAGENS FYND!



Inte alltid som man har tänkt sig...

Det blev inget dagis för Ronja idag.

Vid 8.30 ringde Bettan från hennes avdelning och sa att det går magsjuka.
Jag tog ett ganska snabbt och lättfattat beslut om att låta henne vara hemma med mig och Freja idag.
Vi får se hur det blir till veckan... Vill ju helst inte ha magsjuka! Och dessutom är jag och Freja ändå hemma, så då spelar det inte så stor roll. Det som är lite jobbigt är mina promenader med Anna på förmiddagarna blir lidande. Det är ju så jobbigt att dra tvillingvagnen runt Boberga! Och vi kan inte gå på babycafé på Öppna förskolan heller. Trist, men hellre det än magsjuka!

Freja har ätit morot idag igen, och det gillar hon INTE! Ingen höjare alls tycker hon. Hon ska få palsternacka imorgon, så får vi hoppas att hon gillar det bättre. Hon är ju väldigt positiv till skeden och smackar, men blir riktigt arg när hon märker att det inte är nåt gott.

Nu ska jag och Ronja strax äta lunch. Sen blir det lite pyssel och fix här hemma för min del, lek för Ronjas del antar jag :-)



Nya basplagg från HM som jag vill ha...nångång!

Vi börjar med linnen...




Och så fortsätter vi med byxor...



Toppar som är snygga!






En supersnygg jeanskjol som är snygg till stövlar i höst.


En snygg kofta att toppa allt med måste man ju ha.


...och ett par snygga skor så klart!



En snygg sjal och lite andra snygga detaljer till dessa plagg, och hösten är gjord!

Spanade även in detta regnställ från Didriksons.


499 kr hos smilebutiken.se. Jag skulle verkligen behöva ett nytt regnställ (byxorna som jag har är säkert 15 år gamla) nu när man är mkt ute och går i höst eller är i lekparken med Ronja.
Skulle även behöva ett par vinterskor som är lite snyggare, kanske stövlar? Jag har ett par kängor, men dom är inget man tar till klänningen direkt.
Så det är en liten önskelista på basplagg som skulle behövas i min garderob.

Nu ska jag klä tjejerna, snart är det dags för dagis för storhjärtat.



Shopping till Ronjas och Frejas rum

Jag har surfat lite inredning till flickornas rum.

Idag har jag burit in hyllorna som vi fick av svägerskan, och ställt dem på plats i Frejas rum.
Det blev JÄTTEBRA! Nu är det bara lådor till "hålen" som saknas. Perfekt förvaring! Den sväljer massor, och jag slipper saker på golvet när jag ska dammsuga.



Jag tänker mig denna låda till:

Passar perfekt in i hyllorna.

Denna till Ronjas bokhylla:


Och lampor till Ronjas rum, tak- och fönsterlampa som matchar:




Hittade även en supersöt matta, som jag egentligen inte vet var jag skulle ha men jag visar den bara för att den var så fin! Den är 90 cm i diameter.


Dessa små söta Maileg-kaniner skulle jag kunna tänka mig till flickorna i julklapp t ex *blink blink*


En sån här hade Viggo med sig när han var här och hälsade på, och Ronja ÄLSKADE den! Också tips på julklapp till fröken :-) Också från Maileg.

Alla sakerna kommer från blaelefant.se

Nä, dags att sova. Imorgon ska Ronja på dagis igen och jag och Freja ska ut på prommis med Anna och Elliot på förmiddagen.

Tjingeling!



Frejas utveckling vs Ronjas

Nytt bvc-besök idag, och jag insåg just att jag glömde att redovisa förra gången.

Freja

110518: 3015 g, 50 cm.
110521 (3d): 3000 g.
110524 (6d): 3040 g.
110526 (8d): 3050 g, 50,5 cm.
110531 (13d): 3165 g.
110608 (3v): 3380 g, 51,5 cm.
110615 (4v): 3600 g, 53 cm.
110629 (6v): 3955 g, 53 cm.
110722 (2m): 4370 g, 55,5 cm.
110818 (3m): 4770 g, 58 cm.
110921 (4m): 5202 g, 61 cm.

Ronja

090121 (4m): 5655 g, 60,5 cm.

Sakta men säkert går hon upp. Bvc hade inget att klaga på idag, även om viktkurvan inte går spikrakt upp. Vi har ju börjat med potatis nu, och idag blir det nog morötter. Sen tyckte Caroline att vi skulle börja ge lite gröt också. Nu har hon ju även börjat få lite ersättning, och det hjälper ju till lite på vikten hoppas jag :-)




Varmt om öronen

Har spanat in denna snygga fuskpälsmössa hos Love Forever.



I LOVE! Sååå snygg.
Den vill jag ha på mig i vinter! Kommer garanterat att stå med på min önskelista till jul.

Endast 599 kr hos Nordljus.
Dom har även en MASSA annat fint; inredning, smycken, porslin mm.



Ronjas nya rum...igen!






Det är svårt att få med helheten. Nu har jag fotat från alla fyra hörn.

Som sagt så är det en del som jag vill köpa till/köpa nytt.
Bokhyllan skulle ge ett mindre rörigt intryck om man hade alla saker prydligt nerstoppade i korgar/lådor.
Vi får se om jag kan hitta något snyggt och prisvärt!

Vi är i alla fall nöjda!
Det är första gången Mats renoverar helt själv, och vi tycker att det blev toppen.
Jag älskar känslan i rummet.

Nu är det Frejas rum som står på tur.
Återkommer med foton därifrån när det börjar bli lite ordning där inne. Just nu är det bara...tomt! :-D
Gick i alla fall bra för tjejerna att sova i sina nya rum inatt, bortsett från Ronjas hosta då :-(



110918 - Ronjas 3-års kalas

...som inte blev av! Det började inatt vid 1-tiden med den obligatoriska falska kruppen som vi har lärt oss alltid följs av en förkylning, så även denna gång!
Vi hade ställt klockan på 7.30 för att gå in med paket till henne. Vi gick in och sjöng och hon öppnade paket, men efter en timme i vaket tillstånd så smög sig hängigheten på, även om tempen bara visade på 37,8 så tog vi beslutet att ställa in kalaset. Hon var allmänt trött och slö och gnällig, men efter lite alvedon och lepheton (luftrörsvidgande) så piggnade hon på sig så pass att hon har lekt med sina presenter hela dagen.
Farmor och farfar kom i alla fall förbi, så det blev lite kalas och några fler paket så klart.

Vilket antiklimax denna söndag har varit då! Hela dagen igår gick vi an som två dårar och fixade och donade inför dagens kalas. Istället för roligheter har det varit sjukdom, dåligt väder och trötthet som präglat denna söndag.
Jaja, ingen idé att gräva ner sig i detta. Det är ju trots allt sjukdomens högtid just nu, när skolorna startat, så det var ju inte helt oväntat. Men jag tycker att det är bara 3 veckor sen hon var sjuk sist, så då tycker man ju att hon borde ha sluppit så nära inpå. Men nejdå!
Kalaset är i alla fall framskjutet till obestämd tid än så länge. Vi får se hur landet ligger nästa helg!
Segt bara eftersom vi var inne i stan och hämtade en stor tårta igår, och nu kommer vi att få äta tårta tills det sprutar ut genom öronen :-D Nästa kalas beställer vi INTE tårta...

Kl 7.50 imorse: nyvaken och i paketöppnartagen!


STORT paket!




Extra skoj att leka med nya leksaker, trots sjukdom!




Freja låg på soffan och tittade på så klart. Snart vill hon nog vara med och leka!


En av Playmobil-"scenerna", ett café!


Ronja tyckte att presenterna var roliga, och hon har lekt och lekt och lekt.
Mamman tyckte också att det var roligt ;-D

Här visar hon upp nya ytterkläderna. Mössan och skalbyxorna fick hon av farmor och farfar idag. Jackan har jag fyndat i en bloppis-grupp på Facebook. Det finns en fleecejacka till den också.


Måste även visa denna bild, trots att det är samma. På den här är hon GALET lik mig!
Hon är rätt lik på den andra bilden också, men extra mycket på denna.


TÅRTAN!


Förväntasfull födelsedagstjej!


Egentligen fyller hon inte år förens på onsdag (21/9), men det passade bättre med firande idag. Nu blev det ju lite halvdant. Hon har ju ingen riktigt koll på datum och dagar än, så då kan man ju göra så här. Hon fick alla sina paket idag, och vi kommer nog inte att uppmärksamma det så värst mycket på onsdag. Hon skulle ha gått på dagis, men nu blir det ju inte så av förklarliga skäl. Vi myser nog bara hemma! :-)





110918 - Freja 4 månader = smakportion!

Idag blir Freja hela 4 månader.
Tänk, vad tiden går fort när man har roligt (och fullt upp)!



Premiär för smakportioner idag alltså, och det firade vi med en potatis.




Hon fullkomligt vräkte i sig (haha, nu låter jag som Anna i Solsidan när Wilma har ätit tacos :-D) och så fort Mats satte skeden i munnen på henne så tröck hon sig liksom mot den och ville ha mer mer. Hon åt upp nästan en hel potatis, liten iofs, men ändå! Så var det INTE första gången Ronja åt. Då var det också potatis som stod på menyn, men Ronja grimserade och spottade ut det mesta. Annat var det med fröken idag. Hoppas det fortsätter!

Just nu ligger hon hos pappa och äter modersmjölksersättning. Vi har gett det några kvällar nu, och hon verkar äntligen acceptera det och tycka att det är gott. Min mjölk har börjat sina och hon blir arg vid bröstet. Dessutom är den väldigt blaskig på kvällarna, så då är det bättre att hon får ett ordentligt mål mat innan sänggående, och så får min mjölk rinna till lite. Då finns det gott om mat när det är dags för den eventuella nattamningen. Det är skönt att kunna ge bröstet på natten, och slippa hålla på med flaskor mitt i natten. Vi ska på bvc på onsdag, så får vi se hur hon går upp i vikt. Hoppas på positivt besked!



110918 - Film med Ronja & Freja




Ronjas nya rum






Ostädat och taget med iphonen, men nu får ni ett litet hum i alla fall :-)

Jag är SUPERNÖJD, men än är det smådetaljer/saker som jag skulle vilja köpa, men det finns inte pengar just nu.

Det som ska köpas är;

taklampa
fönsterlampa
matta
sänglampa
litet bord
tavellist
storatavla eller väggord
korgar/lådor

Jag har tittat ut en matta på IKEA som jag gillar.


Tror den skulle passa perfekt!

Har även sett en taklampa som jag gillar. Det är en likadan som finns i hennes gamla rum (som nu är Frejas rum) fast den är vit.


Hittade även två söta lampor till fönstret...



Åh vad skoj det är med inredning!

Detta inlägg har tagit hur länge som helst att skriva eftersom jag spelat wordfued samtidigt med bl a Sara. Man blir ju besatt och kan in sluta! Mats och Freja ligger på soffan bredvid mig och snarkar ikapp och Ronja ligger uppe och sover i sitt nya rum :-)




110916 - Freja vänder sig (en av gångerna)

Det är ingen jättebra film (och ingen bra "vändning" av Freja), men det får duga åt mormor och co så länge.
Jag ska försöka filma lite bättre nästa gång!




Ronja - fotografen

Nu har hon varit i farten igen...









Det är synd att min telefonkamera är väldigt känslig för rörelse, eftersom det inte är någon blixt. Vi har en del gamla kompaktkameror liggande i lådorna, så vi tänkte att hon ska få en sån att "leka med" och ta bilder. Då finns det ju blixt också, så blir inte bilderna lika suddiga.
Hon älskar verkligen att fota och det känns som att hon har lite känsla för vinklar och så.





Omtagningar!




110916 - FREDAG!



Jag och mina älsklingar.
Nu har jag lärt mig att ta bilder med datorkameran, så nu kommer det säkert att bli några sådana emllanåt ;-)

Vi städar och fixar i Ronjas nya rum idag. Imorgon flyttar hon in om allt går som det ska, så då får väl Freja flytta in i hennes gamla rum. Det ska bli spännande! Farmor var här förut med den nu färdigsydda gardinen till hennes fönster också, så det blir ordentligt klart :-)

På söndag är det 3-års kalas här hemma, så idag och imorgon har vi EN MASSA att göra. Städning, plocka, klippa gräset, hämta tårta, baka bullar osv osv. Jag och Tessa skulle egentligen åka på islandshästtävling imorgon, men jag fick avblåsa. Känns som att jag måste vara hemma och fixa.

Jag ska ta bilder på Ronjas nya rum och Frejas "nya" så ni får se.
Åh, mina döttrar ska få varsitt fint rum!



110914 - Ronjas nya rum

Arbetet med Ronjas nya rum har stått stilla länge, men nu är det äntligen färdigt!
Mats har målat det sista och i veckan ska hon få flytta in. Vi har fått en bokhylla av Mats syster som kommer bli toppen där inne. Vi tar det vi har så länge vad gäller mattor och lampor osv, men så småningom vill jag ju köpa nya grejer.

Idag var svärmor inne i stan och köpte jättefint tyg till gardiner;


Det här snygga retromönstarde tyget ska hon sy en kappa av. Sen kan man ju sätta enfärgade längder och plocka upp vilken av färgerna man vill; grönt, blått, orange, gul eller rosa. Det kommer att bli jättefint till den vita väggen!

Det kanske blir att önska sig lite inredningssaker till båda barnens rum i julklapp. Sånt är kanske inte så roligt för Ronja, men Freja bryr sig nog inte nämnvärt :-D

Snart blir min stora tjej 3 år!!!



Freja, snart 4 månader!



På söndag blir Freja 4 månader, och hon ska få smaka lite potatis. Hoppas det ska gå bra!
Jag helammar henne fortfarande, och är himla stolt att jag har lyckats med det den här gången. Med Ronja funkade det inte alls, och jag delammade och hon fick ersättning.

Lite om Frejas personlighet;
Hon är glad nästan jämt, och är hon ledsen eller arg så beror det nästan alltid på att hon är hungrig. Det har hänt nån gång att hon har haft ont i magen, och varit ledsen pga det.
Hon älskar när man blåser henne på magen, då skrattar hon så gulligt. Kan inte minnas att Ronja skrattade så här tidigt. Hon vill gärna vara med och gillar när man pratar med henne. Då gestikulrerar hon och försöker prata. Hon älskar så klart sin storasyster och följer henne med stora ögon. Hon blir superglad om Ronja pratar eller myser med henne.
Varje morgon (även nattetid) när man tittar ner i spjälsängen så möts man av det där tandlösa lilla leendet.
Det träffar en rakt in i hjärteroten <3

Lite om Frejas rutiner;
Hon börjar så smått få lite rutiner med sovning nu.
Hon sover ju toppen på nätterna, och det har hon gjort egentligen sen hon var nyfödd. Tyvärr så blev det ju lite stört där i början när jag var tvungen att amma varannan timme och väcka henne på nätterna.
Hon somnar oftast runt 21 och då sover hon för natten så att säga. Ibland sover hon till 7 på morgonen, ibland vaknar hon vid 4. Ibland sover hon längre än 7, men det vanligaste är att hon ammar vid 6-7 tiden och sen somnar om och sover till 8.30-9. Vi har det superlyxigt med båda barnen som sover länge på morgonen.

Detta gör/kan hon nu;
Le och skratta.
"Pratar" en MASSA, och särskilt när hon får uppmärksamhet.
Rulla från rygg till mage.
Gripa tag i sin skallra och flytta mellan händerna.

Det är så roligt med andra barnet, då kan man jämföra med syskonet och se att dom är verkligen olika personer.

Freja är vår lilla solstråle




Dagens barn









Tänk att man älskar dessa små gosnosar så mycket så att hjärtat nästan sprängs!



Jippi, nu är den här!



Så klart helt underbar!
Passade helt perfekt och är sååå fin på.

Jag är nöjd :-)



110912 - träning och trevligt besök

Tessa och Julia har varit här idag och hälsat på. Supermysigt, och roligt att ses.
Carro och barnen kom tyvärr inte eftersom Carro kände sig hängig. Dumt att blanda baciller.
Men som sagt, brudarna från Sörping var här och vi tog en sväng runt Boberga, jag med båda barnen i tvillingvagnen. Jag var rätt så trött efter det, men det var bara att ladda om för sen var det aerobics kl 18.
Redan efter den korta cykelturen till bygdegården var jag trött :-D Men jag är ju inte kapabel att ta det lite lugnt, utan jag går ju ut till 110% och så ökar jag. Högröd i ansiktet och skakig i benen så gick jag hemåt en timme senare. Men oj oj oj, vad skoj det var! Och vilken energi det ger. Det kommer jag absolut att gå på varje måndag. Bra tid och dag också, passar perfekt med Mats jobbtider.
Farmor var här hemma med barnen eftersom Mats var i Stockholm. Det hade gått toppenbra och Freja hade ätit upp den mjölk som jag hade pumpat ur. Skönt!

Imorgon är det en promenad runt Boberga som gäller igen, jag, Maria, Lisa och alla barn. Om jag orkar... Klart jag orkar! Men det är ju tvillingvagnen som är så förbannat tung med två barn i.

Babymassage är det imorgon förmiddag också. Mysigt! Fullspäckat schema när man är mammaledig.

Och duktiga Frejsan hon bara snurrar och snurrar <3



Från rygg till mage...

...och tillbaka igen!

Idag, 12/9-11, har Freja Helena Axelsson vänt sig från rygg till mage och tillbaks igen.

Jag var i badrummet med Ronja, och när vi kom tillbaka till köket och jag kikade in i vardagsrummet där Freja låg på en filt, så låg hon helt plötsligt på mage. Vi vände tillbaks henne till rygg, men efter ca 5 min så hade hon vänt sig igen :-D

Min lilla stora tjej!


Halvvägs runt...


...och tillbaks på rygg igen.

Har tyvärr inte lyckats fånga henne helt på mage än, men det kommer väl.

Nu börjas det... ;-)







Höstmysigt från ChillNorway för stor och liten

Lisabon dress, 1 699 kr.


Agat dress, 899 kr.


Thyme tubnica, 1 449 kr.


Etoile jumper, 699 kr.


Barry cardigan, 1 999 kr.


Hopps dress, 899 kr.


Verona tunic, 1 699 kr.


Iris dress, 899 kr.


Bilder från tintinstyle.se



Några bilder från helgen









110911 - Söderköpings Gästabud och ponnyridning

Idag var jag och Mats och barnen i Söderköping tillsammans med Lisa och Ida.
Tyvärr så regnade det, men vi trotsade och tittade på tornerspel och islandshästuppvisning.
Det var superskoj, även om Ronja tyckte att det var hög ljudvolym och höll för öronen :-D
Nästa år tror jag att hon kommer att ha ännu mer glädje av Gästabudet, men det var skoj idag också!
Vi träffade Pelle, Sofia (och magen) och Viggo också :-)



Lilla ryttaren :-)

Vi hade i alla fall jättemysigt, regnet till trots.
När vi kom hem käkade vi lite köttbullar sen i torsdags, sen badade jag båda barnen.

Imorgon ska Carro och barnen komma hit, men jag har inte hört någon direkt tid än, så vi får väl se.
Tessa ringde i alla fall för en stund sen och undrade om inte hon och Julia kunde få komma hit imorgon, så dom kommer. Det känns som att det var länge sen jag träffade Julia nu, så det ska bli roligt att se vad som har hänt :-)

Imorgon kväll är det aerobics på bygdegården också. Farmor ska vara barnvakt, så jag ska ta fram mjölk ur frysen och tina upp. Hoppas det ska gå bra!



110910 - Kräftskiva hos Edström/Lindholm





Freja och Ronja första kräftskiva, och dom skötte sig exemplariskt!

Vi hade knytis, och jag hade gjort västerbottenpaj som blev supergod.
Maria hade bakat jättegott bröd och Österlunds stod för desserten.

Ronja slockande efter många om och men på Micke och Marias säng tätt intill Mackan (som också somnade) med Nalle Puh på tvn.

Vi hade en jättetrevlig kväll men någon gång efter midnatt tackade vi för oss och gick hem.
Vi var rätt så trötta, så det var skönt att få komma hem och lägga sig.




Familjen Axelsson






(Det är Ronja som har tagit alla bilder utom den på sig själv. Hon är så duktig lillstumpan!)



JAAA, ÄNTLIGEN!

Jag har ÄNTLIGEN blivit ägare till en Grandma´s Coat.
Så länge som jag har suktat efter denna underbara kofta, men inte hittat rätt färg, storlek och pris.
Så idag dök det upp en i rätt färg, storlek och rimligt pris på Tradera med ett "KÖP NU"-pris.
Så klart slog jag till, och nu inväntar jag mejl från säljaren.
Förhoppningvis finns den här hos mig nästa vecka.

ÄNTLIGEN!
Nu kan jag stryka en Molly från önskelistan... :-D





Underbar bubbelgumsrosa färg, med vita stickningar och grön text på ryggen.

Vilken bra fredag det blev helt plötsligt! :-D



110909 - Fredagsbarn & förvällning

Idag är det fixardag här hemma, vilket innbär:

Tvätta
Städa badrum
Dammsuga
Förvälla kantareller & frysa in
Vika tvätt


Vi ska försöka ta oss bort till lekparken en sväng också i det härliga höstvädret.
Klarblå himmel = I LIKE!

På förmiddagen har jag förvällt all svamp.
ÄNTLIGEN är jag färdig! Det tog ett tag och jag "tandemförvällde" i tre kastruller samtidigt :-D
Det blev 9 påsar i portionsstorlek, så med dom tre vi fick av Mats mamma så har vi nog så vi klarar oss genom vintern. Det kan ju hända att jag får något ryck och går ut i skogen och letar igen. Vi får se...


Färdig!


Den obligatoriska provsmakningen!


Mina fina fredagsbarn! <3


Ronja tog en rolig bild av mig :-D


Foto taget av Ronja

Nu är det amning till lillan innan jag och Ronja får lite mat i magen.



Häftig dans och 100 år av mode





110908 - Härliga vardag!

Både igår förmiddag och idag har jag och Freja varit ute och gått tillsammans med Anna och Elliot. Igår var det spöregn och jag gick i stövlar och regnjacka och idag var det sol och härligt och jag gick i bara fleecetröja.
Kontraster!
Idag kom Maria och Liv och gjorde och sällskap också.
Det är så roligt med alla nya och gamla bekantskaper och alla barn i samma ålder som våra två prinsessor.

Efter promenaden gick vi hem och det blev mat för både stor och liten.
Strax efter 12 travade vi bort till Öppna förskolan för lite sång och fika tillsammans med Brita.
Det var bara jag och Freja och Maria och Liv där, men det var mysigt!
Det var premiär för Freja, och hon verkade gilla det, så det blir nog fler gånger i höst!
Vi var kvar hos Brita till kl 14, då vi gick och hämtade Ronja.
Hon hade haft toppenskoj på dagis, men hon blev glad när vi kom.
Både igår och idag har lämningarna på morgonen gått jättesmidigt, och hon har inte gråtit.
Det går alltså åt rätt håll!

Imorgon är Ronja ledig från dagis, så det blir ingen promenad med Anna och Elliot.
Vi får hitta på något annat skoj, kanske lekparken och gunga lite på förmiddagen.
Och så ska vi TVÄTTA! Det behövs verkligen...
Och så blir det lite dammsugning.
Fixa lite inför helgen, då man vill ha rent och fräscht och tid för annat.

På lördagkväll är det krätfskiva hemma hos Maria, Micke och Agnes.
Och på dan ska vi nog till Söderköping där det är Söderköpings gästabud, ett återkommande evenemang andra helgen i september varje år. Det är tornerspel, marknad, gycklare och musikanter och mycket mer!
Det är faktiskt första gången vi besöker gästabudet, trots att vi bor så nära.
Tror att barnen kan gilla det :-)

På måndagkväll ska jag testa på aerobics i bygdegården mellan kl 18-19.
Det är Korpen som håller i det, och jag tänkte testa en gång för att se om det är något att betala för.
Korpen har även styrketräning och box i bygdegården, så om man löser medlemsskapet på 600 kr så kan man vara med på allt, både här i byn och i stan och andra ställen. Ganska billigt och bra!
Jag tänkte som sagt testa aerobicsen på måndag och farmor ska komma och vara med barnen eftersom Mats är i Stockholm. Det finns ju mjölk i frysen till Freja och jag är ju inte långt borta om det skulle gå åt fanders :-)
Det ska bli kul att komma igång med lite träning. Och det är himla skönt att det är på "hemmaplan" så man inte behöver åka så långt. Bara att ta cykeln bort, och det går snabbt att komma hem efteråt.
I LIKE! :-)

Så här såg det ut hela dagen igår...


Väldigt skönt var det när jag äntligen var färdig.
Uppdraget slutfört! :-D

Nu ska jag plocka lite i köket innan det är dags att börja med middagen.
Det blir köttbullar, potatis och gräddsås.
MUMS!





110906 - Babymassage & lite mer svamp

Idag var Ronja på dagis igen, efter att ha varit hemma hela förra veckan.
Jag och Freja var på babymassagen efter att ha lämnat Ronja.
Supermysigt som vanligt, och Freja ÄLSKAR´T!
Hon somnade nästan på slutet, så avslappnad var hon. Sötlök!
Vi skaffade oss även en trevlig promenaddejt imorgon, med Anna och Elliot.
Dom är i samma föräldragrupp och på babymassagen. Dom bor här i samhället också, och Elliot och Freja är nästan lika gamla. Det ska bli trevligt! Alltid roligt med nya bekantskaper.

Efter massagen gick jag hem och dammsugade innan jag gick ner till dagis och hämtade hem Ronja igen. Hon åt lite mellis och kollade på en film medans vi inväntade Lisa och Ida för en promenad runt Boberga.
Och även idag blev det lite svamp, men bara lite drygt en halvliter kanske. Vi gick inte så länge, sen så såg man att det precis hade gått någon där.
Men det var så härligt väder, och det var skönt att komma ut och röra på sig. Jobbigt att dra tvillingvagnen i backarna dock... :-/
Jag och Lisa hittade lite fina ekkvistar att ha på bordet.



Dagens svampskörd

Imorgon efter min och Annas promenad ska jag sätta mig och rensa all svamp, både från helgen och idag.
Det lär ta ett tag...

Imorgon ska Ronja knäppa kort till skolkatalogen. Undra vad hon ska ta på sig?
Hmm, jag måste fundera ut något...

Nu är det god natt!



110905 - Måndagsbilder






110904 - Östgötadagarna på Ormsätter och ÄNNU mera svamp!

I söndagsförmiddag åkte mamma, pappa och syrran hem :-( Det var så mysigt att ha dem här, men det är ju inte så länge tills vi ses igen! :-)

Jag och barnen gjorde en utflykt tillsammans med Maria, Micke och Agnes och Ida och Lisa på söndagförmiddag. Vi var som sagt på Ormsätter, en gård ca 2 mil härifrån.
Där hade dom hoppborg, ponnyridning, matservering, försäljning av diverse saker och annat trevligt.
Tjejerna red så klart...



Vi käkade lite lunch, sen drog vi hem och tjejerna lekte. Vi var hemma hos Österlunds hela eftermiddagen. Vid 16-tiden gick vi upp till skogen och letade efter svamp, och vi hittade faktiskt en hel del! Mest trattkantareller, men en del gula kantareller också. Tjejerna gick och gick och var så duktiga, inte en enda gång tjatade dom om att dom inte orkade osv. Våra stora duktiga tjejer!
När vi kände oss nöjda med svampplockandet så gick vi hem och rensade svampen och smörstekte den, och la den på en rosad macka. Sen åt vi god skinkröra till bakad potatis.



Haha, jag var för snabb (och sugen) så jag hann inte fota mackan innan jag började äta :-D
Kan lova att den smakade mums!




Vi kom inte hem förens kl 21.30 på söndagkväll. Trevligt som alltid hos Österlunds.

En toppenhelg som avslutades på bästa sätt!





110903 - Svamplockning!



Dagens kantarellskörd!

På förmiddagen så gick som sagt jag, mamma, syrran och barnen en promenad, men vi kom inte så långt. Syrran såg kantareller en liten bit in i skogen bredvid vägen, så vi var så klart tvungna att springa in och plocka. Och när man väl har börjat så ser man ju bara fler och fler svampar och vi kom längre och längre ifrån vägen :-D Men till slut så kom vi överens om att gå tillbaka senare efter lunchen, och så gick vi hem. Men med en liten på se svamp. Vid 13 var vi uppe hos Bosse och Anna-Lena och käkade supergod lunch.
Vid 17 var vi ute i skogen igen, jag, mamma, syrran och Freja, och hunden så klart. Freja fick sitta i Baby Björnen på mammas mage, och hon trivdes toppen bara hon fick sitta framåt och se allt som hände.
Och som vi hittade svamp! Vi höll på ca 1 timme och hittade ungefär 3 liter. Jag hade kunnat gå hur länge som helst, men det går ju inte med barn och hund osv. Det finns ju så mycket svamp i år, och det är så roligt att plocka när man väl hittar dom där ställena där det lyser gult överallt.
När vi var i svampskogen så var Ronja och morfar i lekparken och gungade, och Mats var hemma och grejade i trädgården. Pappa och Mats fick även häckarna trimmade på förmiddagen när vi brudar var på promenad.
En produktiv dag!

Imorgon åker la familia hem. Det var trevligt att ses lite extra! Om en månad kommer mamma ner igen, men då är det bara hon som kommer med tåget.

Jag och barnen ska åka på utflykt med fam Österlund och fam Edström/Lindholm på förmiddagen imorgon. Det är Östgötadagarna här i Östergötland, och det är en massa aktiviteter och gårdar öppna hela helgen i länet. Så vi ska åka till Ormsätter gård där det är ponnyridning, hoppborg, matförsäljning, liveband och en massa annat roligt.
Mats kan inte hänga med, för han ska jobba.
Det blir en mysig avslutning på helgen :-)

Ronja var uppklädd i kjol och tights (som mamma) när vi åt lunch hos farmor och farfar. Och hade även på sig sina nya Crocs, som hon ÄLSKAR! Klänning är ett reafynd från PoP i vintras. Superfin!
















Några utvalda bilder ur dagens bildskörd.




Ronja visar nya regnstället!



Jättefräscht regnställ från Helly Hansen, knappt använt. 80 kr.
Fodrade gummistövlar, använda men hela och rena. 20 kr.

KANOOON! :-D



110902 - En mysig dag i Söderköping tillsammans med familjen

Idag mår jag ännu bättre i min förkylning, och jag och familjen (Mats jobbade) åkte till Söderköping.
Det var riktigt varmt och skönt, och vi strosade längst med Göta Kanal.
Vi käkade lunch på Österns Stjärna, och det var SUPERGOD mat. Så om ni är i Söderköping, käka där. 5 av 5 toasters :-D

Mormor & Ronja lekte loss lite på lekplatsen vid slussen.



Ikväll var jag, mamma, syrran, Ronja och Freja ute och gick med Jussi (hunden) och vi hittade några kantareller. Mums!
Imorgon ska vi äta uppe hos Mats föräldrar vid kl 13. På förmiddagen så blir det nog en promenad för oss tjejer, medans pappa och Mats tar tag i lite trädgårdsarbete.




Freja the frog

Freja Helena Axelsson, 2/9-11.