Timetravel

Jag har just gjort en resa tillbaka i tiden, närmare bestämt till 2005. Partyåret i mitt liv! Helt galet alltså. Jag är så himla långt ifrån allt det där nu, känns som 10 år sen minst. Men vilka minnen det frambringar, alla gamla härliga festarbilder. Vi var ute JÄMT, nyktra eller alkoholpåverkade spelade ingen roll, vi ville bara DANSA och ha skoj. Och jag minns Partypatrullen; jag, Tessa, Ella och Jenny. Undra om inte Terre var med på ett hörn också? Vansinnigt skoj hade vi i alla fall. Och jag är glad att jag inte längtar tillbaka. Det enda jag saknar är att väga 12 kilo mindre, men nu har jag ju Ronja, och hon är värd 12 kilo, ABSOLUT!
Jag har verkligen funderat på vart jag hade skivorna från syrrans dator med alla bilder och grejer som jag kopierade när jag flyttade, men nu är dom hittade! Jag är EVIGT glad att vi rensar i källarn. Har även hittat partyboken och festloppan och partyloppan. HAHA!
Och helt plötsligt saknar jag Jenny... Synd att det bara rann ut i sanden med oss. Iofs bor vi så himla långt ifrån varandra, så det skulle ju inte bli att man sågs så ofta, men ändå... Kändes bara lite knas när jag träffade henne i februari när jag & Ronja var hemma. Men klart att det var skoj att se henne, det var ju år sen, och hon verkade uppriktigt glad att se mig. Och Ronja med för den delen, hon visste ju inget om att vi hade fått barn. Jenny, vad hände mellan oss? Sånt där är trist. Allt det roliga vi hade under revyn mm.
Men hur som haver så var det i alla fall galet skoj att hitta skivorna med allt HEMLIGSTÄMPLAT material. Får endast ses av undertecknad och medbrottslingar. Har vi varit så där TOKIGA? Och hur orkade man festa varje helg? Visst, vi var många gånger nyktra, men ändå? Det var väl killar som lockade förstås... :-)
Jag minns efterfesten hemma hos Joel, med Snygg-Henke, Björn och Johan som stötte på mig trots att han hade flickvän. Knäpp? JA! Vi kom hem åtta på morgonen utan att ha druckit en DROPPE och mamma var vansinnigt arg på mig! Men Henkes posé på mAx. OSLAGBAR! Minns du Tessa?
Och när jag skrapade armbågen och Johan Moberg skickade hem mig med Joel och Björn för omplåstring och mat. Jag ringde till Tessa på fyllan och var arg för att hon hade flyttat till Skara. Undra varför jag var arg?! Joel och Björn var riktiga gentlemen och skedade i Joels säng och jag fick dubbelsängen. EVIGT tacksam. Jag pratade med Dagge för första gången på länge och svävade på moln och Mats var arg. Dagen efter lagade dom god mat åt mig.
Haha, vilka MINNEN! Nä, nu är det dags att komma tillbaka till nutid med grinig bebis, bajsblöjor, matlagning & disk men UNDERBARASTE livet med UNDERBARASTE blivande mannen. Undra vad jag hade sagt om någon hade kommit till mig 2005 och sagt att jag skulle ha barn, hus, kombi och ett kommande bröllop 4 år senare? Jag hade nog skrattat mig FÖRDÄRVAD.
TACK Mats för att du gjort mitt liv till det bästa som är just nu och kommer att vara LÅNG tid framöver.
TACK Tessa och tjejerna för Ni gjorde mitt liv till det roligaste just då.
Tänk att Tessa fortfarande är så nära mig. Hon var med mig då under den perioden i mitt liv, nu ska hon vara med när jag gifter mig. Hon är den som varit med mig genom ALLT, i drygt 20 år har vi varit sida vid sida. KÄRLEK till dig min vän!

Nu ska jag skala potatis! / Jossan



Näbbklänning

Vad tror ni om denna till Ronja på bröllopet? Finns på littleprincess.se.



Söt, eller hur? / Jossan



Vilken ska vi välja?

Jag och Tesssa diskuterade hennes klänning lite i lördags. Vilken färg vi ska välja och så.

Vad tycker ni?


...eller denna färg?


Det spelar ju egentligen ingen roll eftersom att båda färgerna finns i dukning, bukett osv. Frågan är bara vilken färg som passar henne? Hon är ju helt blond, så det är svårt att se när modellen på bilderna är mörk. Jaja, vi får se, det hänger lite på henne. Hon får välja vilken hon vill. Men visst är det en snygg klänning? Finns på gojane.com. Det kommer att bli så vackert. Dock mindre vackert om min tärna svimmar :-S, vilket hon ofta gör. Hon får blodtrycksfall på en gång, så frågan är om man inte kan ställa fram en stol i nödfall. Problemet är att det är ganska litet framme vid altaret, det är ju en liten kyrka. Men det får gå helt enkelt, jag har ju ingen nytta och hjälp av henne om hon ligger avtuppad på golvet :-D Du får helt enkelt INTE svimma Tessa!
Just det ja, bestämd utgång med Tessa och ev Matilda lördag den 7 november när Linda är här. SKOJ! Bomull blire då, dansa och ha skoj. Längtar!

Later / Jossan



Är man perfektionist så är man!

Jag hade ju gjort klart alla 29 inbjudningar till bröllopet, men blev inte nöjd, så nu ska jag göra om dem! I lördags var jag inne i stan med Tessa och då köpte jag lite nytt material.

Så här ser dom ut nu, det slutgiltiga resultatet:


Och inuti:


Men dock lite ändringar. Texten på vänster sida ska inte vara där, utan den kommer att skickas med i kuvertet på ett separat papper. Och på framsidan ska det vara någon mer stämpel under brudparet. Vi ska in till stan på onsdag och se vad vi kan hitta. Mats ska med och kolla också faktiskt. Och så ska jag köpa mer gröna papper och lite annat smått och gott. Dessutom ska Ronja få en ny festklänning. Jag och Tessa såg den i lördags och blev förälskade. Jag visade den för Mats på nätet igår och han sa bara: den måste Ronja ha ju! Sagt och gjort, på onsdag får hon ny festklänning att ha på nyår och julaftion. Supersöt är den. Den är ur KappAhls nya kollektion Vintage Stories, alla plagg är från den kollektionen.



Och denna till kanske?



Sen vill jag att hon ska ha detta söta hårband, men det lär väl åka av lika fort som det kommer på har jag en känsla av :-D



När jag ändå håller på och lägger upp bilder så slänger jag upp en bild på bröllopsskor som jag ska ha. SÅÅ snygga och billiga från brandos.se.


Och slutligen, en söt bild på Ronja just nu. Hon promenerar runt i huset och är allmänt söt!


Hej på en stund! / Jossan & Ronja



Ronja är stor tjej nu!

Här kommer tre korta filmsnuttar på Ronja från igår. Hon knatar runt lite i huset.







Se och njut! / Jossan



Vill rida men...

...jag vill inte gå ut i detta grå, tråkiga, dimmiga väder! Det är totalt mörker ute, börjar tro att vi befinner oss i Mordor. Blä! Hoppas att det går bra på stallet och att det är roligt. Men det är det alltid.

I love horses / Jossan



På begäran

Jag har fått en förfrågan av Ronjas mormor varför det har varit så dåligt med bilder på Ronja på senast tiden. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta, men sanningen är den att jag har varit lat helt enkelt.
Men nu har jag rotat fram lite bilder.

Ronja spanar efter mamma, men mamma var på ridkurs den här dagen.


Trött bebis, trött pappa, trött kisse - Det trötta gänget! Det är jobbigt att vara i stugan :-)


Och några dagsfärska bilder på Ronja som äter mellisbanan. Gapa stooort, mums!





Hoppas folket är nöjda nu / Jossan



Måste man ha rubrik?

Precis när Mats kom hem och jag skulle ut och gå, då börjar det regna. Naturligtvis! Så himla typiskt! Dessutom blev inte kakan som jag bakade förut bra heller. Skitdag! Jag får baka en annan kaka imorgon.

Ronja är gnällig och allt känns trist. Hatar såna dagar!

Nu när det blir uteritt den 15 istället för den 22 så kan jag, Mats, Per och Carro gå på bröllopsmässa i Värmekyrkan i stan den 22:e. Härligt! Det blir nåt att se fram emot. Kanske käka något tillsammans efteråt och bara umgås med vårt "toastcouple". MYS!

Har avbokat min tid hos Rafaela mode idag. Jag har ju bokat tid på lördag för att titta på den där Aspera-klänningen som jag så gärna vill ha. Jag och Tessa skulle gå tillsammans. Men nu har jag kommit på en ÄNNU bättre idé! Jenny Hoberg kan ju sy, hon är ju jätteduktig. Hon syr upp bröllopsklänningar efter önskemål. Lysande ju! Det blir mycket roligare att ha en klänning som hon har sytt. Dessutom så kan ju jag visa henne den klänningen som jag hade tänkt köpa och så kan vi utgå från den modellen, kanske lägga till några detaljer som man gillar från andra klänningar. Det blir toppenbra! Jag har mejlat henne idag och hoppas att hon svarar snart! Dessutom blir det nog billigare också, Aspera-klänningen är sjukt dyr, MEN snygg! Jag är nöjd med mitt beslut. Jag åker ändå in till stan på lördag och går på stan med Tessa en stund, fikar lite och har det trevligt. Men plötsligt fick vi mycket tid i helgen. Skönt!

Verkar som att det har slutat regna. Kanske jag kan ge mig ut trots allt? Boberga hade jag tänkt mig. Vi får se. Just nu tränar Mats och jag ska skala potatis till middagen.

Imorgon fyller som sagt Mats 32 år. Det blir inget fancy, bara hans mamma som kommer och äter middag och fikar lite. Då blir Ronja glad när farmor kommer :-)



Vardag igen

Daniel och Marias bröllop i lördags var så vackert. Dom var otroligt fina! Efter vigseln åkte vi tillsammans med Per & Carro, Pelle & Sofia och Mattias in till stan och åt på Pappa Grappa. Jättegod mat och en hel del vin blev det. Och det var supertrevligt!
Igår jobbade jag hela dagen och det rullade på rätt hyfsat. Mats hade bakat bullar och havrekakor när jag kom hem. Mysigt! Vi var tvungen att baka eftersom han fyller år imorgon. Jag ska baka chokladrutor idag är det tänkt.
Jag har nu fixat så Peter kan jobba åt mig den 15 november så jag kan rida uteritten tillsammans med Sandra, Birgitta och Cecilia. Så det ska bli jätterolgt och jag längtar!

Tjing / Jossan



Jobba jobba jämt!

Nu har jag:

  • tvättat
  • diskat
  • bytt sängkläder
  • städat undan diverse leksaker som låg utspridda på hela övervåningen
  • plockat undan alla dvd-filmer som Ronja hade dragit ner på golvet i tv-rummet samt plockat undan alla hennes leksaker där.

Kvar att göra:

  • dammsuga
  • städa badrum + toalett
  • plocka undan i största allmänhet på övervåningen

Pust, inte mycket tid över till att vila och blogga. Det är full fart på Ronja och hon gör verkligen ALLT hon inte får, och så går hon lite stappligt där emellan. Nä, vidare med städandet.

Tråkigt / Jossan



Nånting

Nästa torsdag ska jag få rida Fagri. Han är den enda häst jag inte har ridit. Förutom nya Tindra då så klart. Spännande! Hoppas det går bra.
Idag red jag Rögg igen. Det gick ganska bra. Idag var hon pigg igen i alla fall. Lite svår är hon ju ibland pga att hon är så ung. Men hon är rolig.
Vi funderar på att flytta uteritten till den 15 november istället. Det var bara jag från vår grupp som anämlt mig. Skulle ju vara roligt att rida med mina kompisar och inte från de andra grupperna. Vi får se!

Den som lever får se / Jossan



Den ständiga frågan

Vilken häst får jag rida idag? Spännande spännande, alltid mycket spännande!
Det gick bra på vårdcentralen. Men mössan ska brännas och jag har införskaffat en ny. Så det så!
Ska inte Mats komma hem snart? Jag måste gå till brandstationen där Cecilia ska hämta upp mig.

I´ll be back / Jossan



Hemma hos oss igen.

Nu är vi hemma igen efter att ha varit på landet några dagar. Himla skönt att komma hem till sin egna säng och slippa bo i en väska. Även om det är otroligt mysigt att vara där ute. Vi planerar redan en till sväng dit ut, i mitten på december. Längtar! Men nu är det full rulle fram tills dess.
Om 45 min ska jag till vårdcentralen och låta dem kolla på mina utslag i pannan. Visserligen håller de på att försvinna av sig själv nu, men det syns fortfarande och dom kanske har någon idé om vad det kan ha varit. Vågar ju knappt ta på mig ridhjälmen ikväll med rädsla för att det som fanns i mössan nu har satt sig i hjälmen också. Skit! Visserligen behöver jag en ny hjälm, men inte just nu. JAG HAR INTE RÅD! Jaja, vi får se först vad dom säger på vårdcentralen.
På lördag är det bröllop. Så roligt det ska bli. Undra om man får fälla en tår då? Jag och Sofia ska nog sitta så långt ifrån varandra som möjligt :-D Maria har utlovat tårar när Johanna ska sjunga. Spännande! Sen har vi bokat bord på Pappa Grappa tillsammans med Per & Carro och Pelle & Sofia. Vi har ju bf (barnfritt) och är uppklädda, så vi tänkte va fasen, vi gör något skoj. Så det ska bli himla trevligt! På söndag ska jag jobba. Det ska nog gå bra och blir nog ganska skoj.
På tisdag nästa vecka fyller Mats år, the big 32! Måste hitta på något att köpa till honom, men undra vad? Vi får se. Baka ska jag också göra, om det kommer några fikagäster.
Fick mejl från Helena på stallet igår och uteritten den 22 november var inte fullbokad och jag var med. Jippi! Det ska bli så himla roligt! Hoppas nu bara på vackert väder så det blir en riktigt mysig heldag i hästens tecken. Vi skulle ju egentligen gå på bröllopsmässa den dagen tillsammans med vårt toastcouple, men det får stryka på foten till förmån för hästarna. Kollade upp att det ska vara en till mässa 17 januari, vi får ta och gå då istället.
Kom på igår att jag längtar som tusan till sista helgen i november då jag och Tessa drar till Stockholm. Sthlm Horseshow, hotell med hotellfrulle och party med Terre. KAN DET BLI BÄTTRE?! Det ska bli grymt skoj. Skönt att komma hemifrån och bara vara med bästa vännerna. Och två helger innan vi drar till Stockholm kommer Linda hit och hälsar på. Hon lämnar kalla norrland för att åka ner hit till tropikerna och skörda kokosnötterna tillsammans med oss. Också grymt skoj. Som sagt, mycket på g i höst. Lovely!

Senare / Jossan



Lyckan är total!

Jag ska vara med på uteritten den 22 november. Förutsatt naturligtvis att det finns platser kvar. Men åh vad jag hoppas att det finns det!
Hade fått mejl av Helena (min ridlärare) förut där hon berättade bland annat att i mitten på november sluta denna termin. Så himla sorgligt! Redan slut. Men jag längtar och ser fram emot vårens härliga termin med värme, ljusare kvällar och förhoppningsvis nya ridbyxor.
Hon skrev även att hon erbjuder sina vuxna elever en exklusiv uteritt till ett väldigt förmånligt pris. Denna ska alltså äga rum den 22 november. Vi ska rida till Jämjö borg och turen ska ta tre timmar istället för standardturens 50 min. Och fika blir det också. Till det förmånliga priset 450 kr. Underbart! Men det var först till kvarn som gällde och jag fick mejlet igår och svarade förut, så jag hoppas att inte alla platser är upptagna redan. Hon har ju ett begränsat antal hästar så det gäller att vara snabb. Håll nu tummarna för mig att det finns platser kvar!

Jippi, hästar är livet! / Jossan



Ronja går

och går och går och går. Små försiktiga steg förvisso, men hon blir modigare och modigare och stegen blir större och större. Snart så knatar hon som om aldrig gjort annat, sanna mina ord! Hon är duktig min lilla stumpa.

Jag vill rida uteritt!!!! / Jossan



Dålig stil...

Ja,vi har internet i stugan också, men det har varit så skönt att ta en paus från allt med bloggar osv. Imorgon åker vi hem igen efter några härliga dagar här ute i skärgården.
Lördagen och ridkursen var underbart rolig! Vi hade toppenväder hela dagen med sol och blå himmel. Kallt, visst men med långkalsonger och mössa gick det bra. Ja, det var det där med mössa... Jag hade min vanliga stallmössa som jag har haft i alla år. Den är rätt skitig och illa medfaren, men jag älskar den där mössan. Nu har den dock legat i "möss och vantlådan" i hallen sen förra hösten. Men jag tog på mig den och tänkte inte så mycket på det. Men när vi hade käkat så stod jag och tvättade händerna (jo, jag gjorde det innan maten också) och såg i spegeln att jag har fullt med röda prickar i pannan. Inget som kliade eller gjorde ont, bara röda prickar. Och bara i pannan, där jag har haft mössan. Tänkte inte så mycket mer på det utan gick ut i stallet och hade en underbar eftermiddag med Geisli. Höll koll på prickarna som bleknade under söndagen men på eftermiddagen/kvällen på söndagen så började det klia. Och jag har sedan dess fullt av små bulor i pannan precis där det var röda prickar tidigare. Det ser u som att jag har fullt med finnar i pannan, och det kliar. Har även kliat sönder i hårbotten, men det är värst i pannan. Nu undrar jag, VAD FANNS I MÖSSAN!? Skitskumt. Dessa små bulor som jag har i pannan nu har varken blivit sämre eller bättre sen i helgen och imorgon ringer jag vårdcentralen. Jag måste ju få någon sorts salva eller vad som helst. Jag vill INTE se ut så här! Särskilt inte när vi ska på Daniel och Marias bröllop i helgen och jag ska jobba hela söndagen. Jaja, hoppas det ordnar sig och att jag får komma till vårdcentralen så fort som möjligt.
Nog om den skiten. Kursen i lördags vad hur skoj som helst och jag red Geisli som sagt. Jag skulle ha ridit Rögg, men hon kändes som sagt lite trött i torsdags, så Helena valde att låta henne vila. Men jag hade hoppats på Geisli, så jag var tvärnöjd. Och det gick kanonbra för oss. Helena tyckte att det kändes som att vi tog ett steg i rätt riktning så att säga. God mat fick vi också till lunch. Och Helenas man, Micke hade bakat paj till eftermiddagsfikat. Mums!

Vi hörs / Jossan



Let´s blow!

Snart drar vi till landet. Vi har handlat och packat bilen och nu drar vi så Ronja får sussa i bilen.
Underbart väder ute, klarblåhimmel, men kallt och blåsigt iofs. Men höstigt skönt.
Igårkväll när vi skulle rida, då öppnade sig himlen och vi blev dyngsura, men skoj var det ändå.
Jag red Rögg och det gick inte riktigt lika bra som förra veckan, men hyfsat och vi fick beröm för vår trav.
Dock var hon lite trött och slö och vi funderade på senare om hon inte hade feber.
Vi får se. Då kanske hon slipper gå imorgon. Åh imorgon är det kurs. Skoj!
Undra vilken jag får rida?!
Nä, nu måste vi dra mot skärgården. Det ska bli så härligt!

Bye bye / Jossan



En dag i raden av många

Vi har egentligen inte gjort så mycket idag.
Nu sitter vi och väntar på att farmor ska komma.
Ronja leker på sitt rum och jag sitter här. Men jag ska
nog gå in och leka med henne en stund.
Snart är det stallet för min del och spänningen är lika olidlig
varje gång, vilken häst får jag rida idag?
Nu har jag ridit alla hästar utom Fagri.
Jag gillade Rögg skarpt om det var någon som missade det.
Geisli var också bra, farmåt och rolig. Och vi samarbetade väldigt bra.
Valle är ju mysig, men efter att ha ridit Rögg och Geisli framstår han
aningens sömngångaraktig. Man får hela tiden knacka på honom
för att han går och somnar till. Annat är det med Rögg,
hon är pigg och känslig.
Ska även bli spännande att se vem jag får rida på kursen på lördag!
Håll tummarna för bra väder!
Det ska bli galet skoj.

Har suttit idag och kollat Börjes Tingsryd och Hööks
och drömt mig bort i allt jag vill köpa.
Nya helskodda jodphursbyxor, nya ridkängor, softshelljacka,
helskodda thermobyxor att rida i i vinter mm mm mm.
Men jag inser sakta med säkert att det inte riktigt finns pengar.
Nu ska det ju snart kollas bröllopsklänning, och det går ju så klart före!
Det ska bli jätteroligt!

Tänk, vi ska gifta oss! / Jossan



JAA, ÄNTLIGEN!

Mats har hittat mina ridkläder som låg nerpackade i en kartong.
Äntligen! Jag har letat i en massa kartonger men inte hittat dem,
men nu är dom alltså återfunna. Eller ja, inte ALLA mina ridkläder,
men vinterridjacka, ridskor med stålhätta, ridtumvantar, sporrar,
ridstrumpor och skinnridvantar. Härligt!
Nu ska jag bara ha råd att köpa ridbyxor... :-)

Finally / Jossan



Avlivning?

Jag tog mig knappt hem från promenaden förut.
Det var en ENORM smärta i mitt högra ben + höft.
Jag ska försöka få en ny massagetid till veckan. Detta funkar ej!
Just nu går jag på Panodil och enorma mängder liniment
för att klara av ridningen ikväll. För jag vill INTE missa den pga
detta fåninga. Hoppas det ordnar sig. Annars säger Mats att det blir avlivning.
Jag har ont i örat också. Blir mössa i stallet ikväll.

Tjing tjing / Jossan



Rubrik

Orkade inte skriva något igår.
Jag var på massage på förmiddagen och sen hos Camilla och blev
lockig på eftermiddagen. Sen var Mats och klöv ved och då satt jag och  Ronja framför
teven och kollade på Bröderna Lejonhjärta. Älskar den filmen!
Idag är det ridningen för mig del.
Mats ska på hockey så farmor kommer och är lite barnvakt medans
jag är i stallet. Perfekt med farmor nära!
Skönt att jag slipper cykla till stallet idag, jag kan åka med Cecilia.
UNDERBART!
Ronja sussar fortfarande. Jag ska väcka henne strax,
sen ska vi äta frukost, sen ger vi oss ut i det vackra höstvädret.
Vi ska gå Boberga idag tänkte jag. Jag ska bara smörja mina
stackars ben med liniment först. AJ AJ!

Nu har Ronja vaknat av sig själv hör jag, hon pratar lite
lågmält där inne. Så gulligt!

Krulltott / Jossan



The duktighetssyndrom continues

Det blev en prommis för mig trots allt idag. Mats bangade på träning när han kom hem så jag tog tillfället i akt och stack ut, Boberga idag igen. Haha, det hände något skoj under promenaden som för övrigt blev i beckmörker. Jag gick där och vid utfarten från Ekövägen kommer det ut någon som går kanske 10 meter bakom mig. Och detta är alltså alldeles precis i början nästan, så jag har denna person jagande i hälarna nästan hela tiden. Jag går och slänger några diskreta blickar bakåt med jämna mellanrum för att försöka se vem det är. När jag nästan är framme där man svänger av mot Mysingevägen så saktar jag ner för att personen i fråga ska "köra om", dels för att jag blir fruktansvärt stressad och dels för att jag inte är 100% säker på VAR det är jag ska svänga av (igår gick jag hela vägen ner till Arkösundsvägen) så jag saktar ner farten och låtsas fippla med min ipod. Och då säger personen "jag kör om här" varpå jag lyser personen rakt i ögonen eftersom jag har pannlampan på mig och ser ju då (och hör för den delen) att det är min blivande svärfar! Haha, vad förvånad jag blev och han med tror jag. Vilken tur att du kom, sa jag eftersom jag som sagt inte var riktigt säker på vart jag skulle svänga av i detta nattsvarta mörker. Så vi hade sällskap sista biten. Det var trevligt! Tack för sällskapet Bosse!
Nu luktar det bajsblöja här. Jippi! Snart middag. Mums.

Fridens / Jossan



Ett ögonblick av EXTREM duktighet

Jag fick en knäpp i skallen och dammsugade hela ovanvåningen, städade Ronjas rum (bokhylla, garderob, sorterade CD-skivor), plockade undan alla saker som låg och skräpade överallt. Snacka om att jag förtjänar en klapp på axeln nu. Är även sjukt sugen på att promenera idag också för nu har jag sådan energi, men idag är det Matsa som ska träna. Så jag får promenixa imorgon istället! Men jag kan säkert hitta något här hemma att kanalisera min nyvunna energi på. Förrsten så har jag tvättat hela dagen också...

Eller hur? / Jossan



Just an other lovely day!

Jaha, tisdag idag och ganska hyfsat väder idag, dock inte riktigt lika bra som igår. Men tydligen skulle det bli lite regn framåt kvällen ikväll. Vi ska snart packa på oss alla kläder och gå och handla.
Idag blir det ingen sväng runt Boberga. Men imorgon förmiddag ska jag ut igen, om vädret tillåter.
Jag är i behov av nya ridbyxor. Har sett ett par som verkar toppenbra. Jag vill ha helskodda den här gången så att det inte blir så halkigt i sadeln. Jag måste även gå igenom alla kartongen i förrådet för  att hitta mina vinterridjacka och mina ridskor med stålhätta. Dessa som jag har nu är mycket tunnare och komma att bli kalla snart. Men alla dessa kartonger alltså! Jag letar och letar, men hittar inget av det jag vill åt! Och jag vet ju vilken sorts kartong jag packade ner alla ridgrejer i, men det ligger inte i några av dom kartongerna. Störande! Jag ska göra en riktigt ordentlig raid på eftermiddagen när Ronja sussar.
Nä, nu ska vi ut på byn.

Brrr / Jossan



Motionerat - check!

Jag har varit duktig ikväll och tagit en rask långpromenad runt Boberga innan middagen. Det tar ca 1 timme plus/minus några minuter. Jag känner mig sjukt nöjd med mig själv och 10 kilo lättare minst. Nu är det hårdträning banne mig för att passa i någon bröllopsklänning. Eller ja, passar gör det ju säkert, men det ska ju se snyggt ut också, inte som Moby Dick. Så nu jäklar, upp till bevis! Hoppas verkligen att vi tjejer i gänget kan hitta någon dag i veckan då vi kan gå på Friskis, och att Ulrika kan hänga på. Skulle vara galet skoj.
Så nu har jag varit duktig nog och ska äta lite schweizernöt chokladkaka som jag har fått pippi på. Är sugen på det jämt nu senaste 2 veckorna. Ja, man ska ju inte vara FÖR nyttig! :-D
Ronja och pappa gåtränar inne på hennes rum och jag ska väl diska iordning och göra klart inne i köket innan teven och soffan hägrar.

Life is wonderful! / Jossan



God förmiddag!

Ja, kalaset igår var mycket trevligt och vi fick supergod mat och åkte hem mätta och belåtna. Killarna verkade vara nöjda med Daniels svensexa också, så dom var på topp. Eller ja, sega kanske efter all öl dom hade satt i sig, men glada i alla fall.
Idag är det strålande sol ute. Funderar på om vi ska klä på oss och ta en promenad. Skulle vara skönt att komma ut!
Jag har suttit och kollat fotografer till bröllopet. Har hittat en som verkar toppenbra. Ska bara prata med Mats och höra vad han tycker. Sen ska vi nästan boka för att det brukar vara svårt att få tag på fotograf om man är sent ute.
Fick sms av en gammal klasskamrat från gymnasiet imorse. Deras lilla Elli hade kommit till världen nu. Åh vad mysigt! Hoppas verkligen att allt har gått bra. Hopps verkligen att få träffa dem snart! Grattis Christine!
Om tre veckor har jag bokat tid på Rafaela inne i stan för att prata klänning. Jag har ju i princip bestämt mig vilken jag ska ha, men jag har ju inte prövat den. Och hon hade den inte hemma heller, utan den måste beställas. Men det är galet snygg! Tessa ska så klart följa med också. Vi ska titta på lite klänningar till henne med. Vi får se om vi hittar något. Annars har vi sett en skitsnygg klänning på nätet som hon var intresserad av. Sen ska man ju ha skor. Jag har hittat ett par på brandos.se som ser sköna ut och med liten klack. Dom hade fått bra betyg av andra användare. Och inte var dom så dyra heller. Sen ska jag ju ha tiara, smycken, slöja (?), ring mm mm mm. Oj oj oj, det kommer att dra iväg moneywise det här känns det som. Men oj, vad vi längtar! Kommer att bli en helt underbar dag!

Vackert höstväder / Jossan



Ronjas feststass!

Som lovat, en bild på Ronja i festkläder.


Bodyn och strumpbyxorna kommer från Polarn o Pyret, klänningen som sagt från Frankrike och skorna från BoBoux. Dom börjar för övrigt bli lite små, skorna alltså. Dom passar precis nu, så snart är det dags för ett par nya. Har även kollat Tradera på Kavat-kängor. Finns en massa till salu till en billig peng, så det där ska nog lösa sig. Dessutom är dom oftast inte så slitna eftersom barnen växer ur dem så snabbt :-)

Kalas / Jossan



Söndag och faster Karins födelsedag

Jag har hunnit duscha innan Ronja vaknade. Vid 10.30 ska vi åka ut mot stugan. Undra hur grabbarna mår där ute? Haha, lite bakis kanske. Det blev säkert sent för dom.
Ronja har fått ny festoutfit. Fotar och lägger ut senare. Jättesöt klänning från Frankrike som farmor och farfar köpte när dom var där för några veckor sedan. Sen skickade jag farmor på ett mission på stan igår, att hitta strumpbyxor och en body i samma cerisa färg som detaljerna på klänningen. Och tänk, hon lyckades och kom hem med grejer igår så Ronja slipper frysa om benen och armarna. Perfekt! Hennes mage verkar ha ordnat upp sig. Skönt!

Nu är det brådis / Jossan



Mr pumpkinmys i min ensamhet

Se här så fint det blev på vår bro när jag satte några värmeljus i Mr Pumpkin.



Ja, jag sitter här i min ensamhet. Men det är ganska skönt. Är ganska trött efter tidig morgon imorse och Ronjas mage som krånglat idag. Hon har varit så lös i magen och blöjorna har läckt, men nu verkar det ha ordnat upp sig. Hon har inte bajsat sen 15-tiden. Jag trodde ett tag att hon hade fått magsjuka, men hon har inte kräkts och inte varit slö utan lika pigg och glad som vanligt. Så det var kanske bara nåt knas som skulle ut ur systemet. Nu sover hon i alla fall och jag ska blogga klart sen ta ur linserna och ge katterna mat. Sen ska jag ta med mig en cola ner till teven och kolla klart på inspelade avsnitt av Sveriges fulaste hem. Tur att jag har en massa inspelat för det är absolut ingenting på teven. Blä! Men jag har hunnit ikapp på Ensam mamma söker och Sveriges fulaste hem som sagt, så då är det gjort. Det är sånt som jag får kolla på själv eftersom Mats har zero intresse för dessa program. Killarna verkar ha trevligt på sin svensexa i alla fall. Skoj för dom! Nä, soffan skriker på mig.

Good night ya´all! / Jossan



Välkommen hem till oss

Titta här vilken fin gubbe jag har gjort av pumpan. När man är ensam hemma och Ronja sover, då kan man hitta på det mesta tok. Skoj var det att göra en pumpagubbe, men svårt och ganska tungt. Det är min första gång, så nu har jag blivit av med min pumpagubbe-oskuld :-D



Och så här messy blev det i köket. Men det var snabbt undanstädat.


Inte lika fin på nära håll kanske när man ser mina "ritningar", men det är ju inte på nära håll man ska se den.


Jag kommer att uppdatera er senare ikväll med en bild när mörkret har fallit och jag kan sätta in ett ljus. Kommer att bli HÖG mysfaktor. Ikväll ska jag tända ljus och mysa i min ensamhet, om inte Maria har tid att träffas så klart. Då kan vi mysa med tända ljus tillsammans :-)
Nu ska jag väcka Ronja, hon har sovit alldeles för länge pga mr Pumpkin. Men är han inte snygg så säg?!

Later / Jossan



Hmm...

Jaha, då var jag och Ronja ensamma hemma.
Mats har dragit iväg för att ha svensexa för Daniel.
Hoppas dom får skoj. Dom ska sova borta också inatt, i stugan,
så jag och Ronja blir ensamma även inatt.
Ronja vaknade tidigt imorse, 6:44.
Det var så länge sen hon vaknade så tidigt så jag kommer knappt ihåg.
Så nu sover hon igen, tidigare än vanligt eftersom hon varit vaken
så länge. Och dessutom bajsat två ggr. Riktigt mycket dessutom som
gått igeonom blöjan. Hoppas det löser sig i magen på henne.
Inget roligt om hon är lös i magen. Stackars!
Nu funderar jag på att ta min bok och läsa medans Ronja sover.
Tror nog att jag göra det.

Vi hörs senare / Jossan



Duktiga jag

Nu har jag dammsugit, både uppe och nere. Klappar mig själv på ryggen!
Så nu är det fint tills Mats kommer hem från jobbet och om någon kommer hit imorgon.
Ska göra lite pasta och köttfärssås tills han kommer hem också. Mums!
Och förresten, Ronja kissade på pottan förut igen! Hon är ju bara för duktig min lilla dotter.
Hon har fått en fin vinteroverall av farmor och farfar idag. En röd och fin som tydligen har fått bäst i test
på Plus. Så nu hoppas vi att den ska leva upp till detta. Hon blev söt som en liten sockerbit i den i alla fall.
Och den är så bra för den är inte så tjock och otymplig utan ganska smidig.
Så nu ska jag införskaffa en underställ från POP som hon kan ha under. Sen behöver hon några vinter-
skor framöver, med lite skaft. Men det får bli farmöver, hon klarar sig med sina Vincent-skor tills
snön kommer.

Sötnos i sin nya röda overall, redo för vintern!


Vårt inbjudningskort till bröllopet. Texten är bara ett första utkast, så några ändringar kommer att göras, men annars så är det pretty much it.


Helt handgjort (av mig så klart) och väldigt personligt. Men ni fattar inte vad trist, jobbigt och svårt det är att sy i tjockare papper med så tjock tråd. Blä! Men det är det garanterat värt. Ska även göra festprogram, vigselprogram, menykort, placeringskort och tackkort sen. Bara att sätta igång! Nu är alla inbjudningar klara, så när som på det som ska vara inuti, men det ska ju bara skrivas ut från datorn, rivas till i kanterna och limmas på, så det går nog rätt så fort. Hoppas jag...
Glömde att berätta igår... Jag slipper att cykla till stallet något mer. Jag kan åka med Cecilia som åker förbi här uppe på Bossgårdsvägen ändå. Så det enda jag behöver göra är att gå upp och ställa mig vid brandstationen. Skönt! Det funkar iofs att cykla fortfarande, men hur skulle jag ha gjort om det blir snö och halka? Men nu är ju den biffen fixad. Vi fick även ett erbjudande av Helena om Hinni-kurs framöver. Jippi! Han är inte så farligt dyr heller, han tar 250 kr, sen vill Helena ha 100 kr i hästhya, och 350 kr är ju inte farligt. Jag sa gärna, men inte just nu. Jag måste spara lite pengar i sånt fall. Har liksom bränt alla mina pengar nu på kursen den 10 oktober, som btw kommer att bli sjukt rolig! Undra vilken häst jag får rida? Lite nervös är jag för att rida själv för Helena, men det ska nog gå bra :-) Nu ska jag betala in pengar för den kursen och mejla lite bilder från Marias möhippa till Helena.

Annars då? / Jossan



Detta är konstaterat:

vi kommer att ha fullt upp i höst nu när tv-säsongen har dragit igång på allvar. Det är House, Idol, Ensam mamma söker, Svenska Hollywoodfruar, Sveriges fulaste hem, Grannfejden, True Blood, Playa del Sol, Lyxfällan, Hell´s Kitchen mm, mm, mm. Ojojoj, vi kommer inte att göra annat än att sitta framför tvn. Tur att vi har inspelningsbar box så vi kan se när vi vill.
Nu ska jag dammsuga lite. Det behövs när man har två vilddjur som dundrar runt och släpper päls på lite väl valda ställen. Sen ska jag fortsätta pyssla kort och sånt.

Puss å kram / Jossan



I have a new love in my life...

...and her name is Rögg. Det gick sjukt bra på ridningen idag och jag red Rögg för första gången. Hon är bara 5 år och ganska oerfaren, men oj vad bra hon gick för mig. Vi fick trava bommar och hon travade som en klocka. Hon är annars svårtravad och väljer helst tölt om hon får. Vi fick träna böjning på små volter, atta rama in med ytterhjälperna och det gick också bra. Dock är det dessa två händer som ideligen åker ner och jag kommer på mig själv och får höja dem eller så är Helena där och pikar. Men I´m getting there.
Kontentan av det hela: det gick SKITBRA och det var så himla roligt!

Nu ska vi sussa / Jossan



Snart drar jag till stallet

Men först lite bloggning. Jag sitter här och luktar häst i mina ridkläder. Visst är det en underbar doft? Jag älskar hästlukt. Undra vem jag ska rida ikväll? Kanske Geisli igen. Solen har tittat fram på eftermiddagen här. Skönt! Imorse var det genomgrått och duggregn, men nu så verkar det ordna upp sig.
Ronja har ätit middag nyss, så nu är hon mätt och go och väntar på att pappa ska komma hem och vara med henne. Undra vad om ska hitta på för skoj ikväll när mamma är borta? I alla fall så var det en gudsgåva att jag var på Clas Ohlsson och köpte pannlampa och cykellampa till styret. Nu ser jag ju när jag cyklar. Skulle kunna cykla flera mil nu ju, när jag ser något.
Längtar som tusan till helgen nästa vecka då vi åker till stugan på fredagen och sen har jag ridkurs på lördagen, sen tillbaka ut till stugan och mysa enda till onsdagen. Underbart!
På onsdag nästa vecka är det massage sen en efterlängtad permanent av mitt risiga hår. Äntligen ska jag få en sorts frisyr igen.
Jeanette hade skrivit till mig på Facebook. Dom har nu kommit på plats i sitt nya hus och hon undrade om inte vi ville komma förbi någon dag på lite mat. Och så kan barnen härja lite med varandra, det skiljer ju bara 1 ½ dygn mellan dem, Ronja och Milton. Ska bli skoj att träffa dem igen.
Nä, nu ska jag göra iordning mig här så jag är helt klar när Mats kommer. Måste dra på en gång om jag ska hinna putsa på hästen innan lektionen.

Vi hörs snart igen / Jossan