20101229

Orken och inspiration har trutit lite de senaste dagarna, men nu är jag tillbaks igen :-)

I dag har vi gjort en riktig heldag på la stada, kom dit på förmiddagen innan 11 någon gång och kom hem vid 16.30-tiden. Vi har fått allt på vår to do-lista gjort, och det känns bra! Om 5 arbetsdagar kommer min nya legitimation, och då kan jag beställa nytt VISA-kort.
Jag köpte en jättesöt scarf på Drömgården för presentkortet som jag fick av Ella i höstas och den blev jag nöjd med. Passade finfint till min Overcast coat. Sen var jag (som sig bör) in på Kings och kollade läget med Monica och co. Testade en Tenfold knit jacket i färgen dark lilac, och vilket misstag det var då! Jag ville ha med mig den därifrån ju, den var underbar och så snygg på och skulle passa perfekt till min Ka-ching pocket dress. Men men, den får göra någon annan glad, jag har banne mig inte råd trots presentkortet som jag fick av Mats föräldrar. Men lite nytt har jag fått hem i dag trots brist på pengar, dels scarfen då från Drömgården och sen blev det ett par snygga grå runga kuddar till sängen uppe hos Viola på Romantiska Ting. Jag fick ju presentkort där med av Mats föräldrar och jag passade på nu när hon hade lite rea, så det blev 70 kr bort på kuddarna. Kommer att bli såå fina på vårt vita qviltade (stavas det så?) överkast. Och pricken över i:et kommer att bli sen när sängenstommen målas vit dessutom. Det är så jag får rysningar när jag tänker på det. Ja, jag vet, jag är lite galen :-D

Sen var vi på CasaNova för jag skulle visa Mats hur Mateus-porslin såg ut. Jag visade på nätet häromdagen, men då var han sisådär inställd till det. Men när han fick se det live (alltid bäst att få se saker på riktigt) så tyckte han att det var jättesnyggt och vi har nu bestämt oss för att börja samla på det porslinet. Dessvärre har vi, som alla andra verkar det som, problem med vilka färger vi ska välja. Man vill ju alla, för alla är så snygga!

Lite inspirationsbilder. Vackra dukningar med Mateus-porslin.

Spetstallrik. Nu ska vi absolut inte ha turkost, men modellen är den vi ska ha, tror jag... :-D
Fast denna är också grymt snygg, kanske återigen inte i denna färg men modellen.
Och sen att kombinera med denna skål. SÅÅ SNYGGT!


Så som funderingarna går angående färgval, så satsar vi nog på en neutral färg på den stora tallriken typ vit, sand eller grå och sen satsar på en accentfärg på den mindra tallriken typ grönt eller rosa. Och så samma färg på skålen som den understa tallriken.

Vi ska köpa den första när vi känner att vi har råd, och hoppas då att vi har lyckats bestämma oss i vårt färgval. Ack, dessa svåra val :-D

/Jossan



Gäsp!

Så känner jag i dag! Jag har sovit dåligt i natt och vid 4-tiden skickade jag ner Mats i källaren eftersom han snarkade hela tiden.
Känner mig trött i kroppen och trött på ögonen. Det ska bli skönt att komma in i normal dygnsrytm igen i morgon när det är skola och jobb igen. Detta innebär tidig kväll i kväll...
För att få dagen att gå i dag så har vi varit in till stan en sväng, men det var galet mycket folk (vilket jag iofs fattade redan innan vi åkte hemifrån) så vi var inte in i många affärer. Vi ska in till stan på onsdag igen för att fixa ny legitimation och bankkort till mig. Allt står ju fortfarande i mitt gamla namn, så det måste åtgärdas. Sen ska Mats åka på Media Markt och titta efter ett bildredigeringsprogram också. Vi tänkte gå in där i dag, men det var så fruktansvärt mycket folk att vi ändrade oss redan på parkeringen. Vi håller tummarna att det ska vara något mindre med folk på onsdag.

Nu ska jag göra middag, sen dö en stund i soffan. På återseende när orken återvänt, vilket förhoppningvis är i morgon :-)

/Jossan



Juldagen 2010

Idag har vi varit hos Mats föräldrar hela dagen nästan. Vi bara tog det lugnt och åt lite mumsig mat och en massa godsaker, sen kollade vi på en film om Norrköping som Bosse fick av oss i går. Eller av tomten, om man ska vara korrekt :-D

Ronja väntar på mat.


Julgran och fin julgrupp. God jul :-D

Ronja leker med farmors tomtelandskap.
Beundrar farmors vackra änglaspel.
Här demonstrerar hon för farmor att änglaspelet går runt, runt.
Här är hennes andra favoritjulklapp, en käpphäst från morfar. Om man frågar henne vad hästen heter så gnäggar hon bara. Väldigt originellt namn :-D
Bus med pappa på golvet <3


Tack för idag /Jossan



Julafton 2010

Här kommer några bilder från dagen.

Busiga kusiner hos farmor/mormor.


Julbordet i sin helhet.


Julbordet close up. (Klickbara bilder).

Ronja och farmor äter ägghalvor med kaviar på. Mums, tycker Ronja.
Granen i all sin prakt med julklappar under. Långt i från alla dock...
Min kära man spexar till det så här på julafton. Vilken cooling :-D
Tomten kom på besök med säcken full av klappar. Det första Ronja sa när tomten steg in i hallen var: "pappa!". Så välkamouflerad var han :-D
Ronja var väluppfostrad och sa "tack tack" för varje paket hon fick. Duktiga unge!
Tomten är i "julklappsutdelar-tagen". Det var många paket, så det tog ett tag. Mats svettades rejält i underställ, tomtedräkt + luva, vantar och skägg. Stackarn :-D
En av favoriterna kom från Tessa och Micke. När hon hade öppnat den så brydde hon sig inte så mycket om något av de andra klapparna. Betyg: MVG+. Tack Tessa & Micke, kram /Ronja.
Det krävde att man hade tungan rätt i munnen när man skulle leka med den nya leksaken.




GOD JUL önskar familjen Axelsson.

/Jossan



Julstök i stugan

Här är det förkylt, men det städas och fejjas i alla fall. Vi har klätt granen och Ronja var i sjunde himlen och tyckte att det var jätteroligt att få vara med. Fast det blev mest att allting hamnade längst ner, så mamma och pappa fick hjälpa till.
Vi har städat toaletterna och ställt fram tomtar, och städat lite i köket. Så nu kan julen komma!

Granpåklädning pågår...


Ronja är noggrann när hon pyntar.



Det färdiga resultatet. Kanske inte världens mest täta gran, men med lite pynt på grenarna, så lyckas man kamouflera ganska bra.


En fin julgranskula, hälften kotte och hälften tomte, som vi fick av Mats föräldrar när dom hade varit i Tyskland i fjol.


Julfint i Ronjas rum. (Bilderna är klickabara).

Salongen med matsalsbord. (Bilderna är klickabara).
Julmysigt kök och MIN fina lilla MacBook Pro ;-)
Jag och Ronja åt risgrynsgröt och knäckemacka till middag förut. Synd bara att vi inte hade någon skinka, men å andra sidan så har ju jag lite svårt för det nu pga graviditeten, så det kanske var bra :-D
Nu är vi färdiga med allt stök som skulle fixas och ska gå ner till soffan och slappa en stund.
Ronja la sig för en liten stund sen bara. Vi höll henne vaken så länge som möjligt eftersom vi vill att hon ska sova till 8-8.30 i morgon. Vi lär nämligen inte få henne att sova på dan när kusin Emil är här, så då är det bra om hon sover länge på morgonen. Nu brukar ju hon vara väldigt duktig på det, men man ve aldrig. I morse vaknade hon 7.30, vilket är tidigt för henne. Död för mig som var genomförkyld och hängig så där som man ofta känner sig på morgonen när man är förkyld.

God Jul! /Jossan





Att förkylningar ska komma så lägligt...

Jag och Mats är förkylda. Men mest är det snorigt och inte så mycket annat, men ändå! Man blir ju andfådd bara man tar två steg. Bådar gott inför dammsugning av hela huset + städning av toaletterna. Känns ju inte så lockande just nu, men efter en god natts sömn så ska jag nog vara redo.

I dag på förmiddagen så var jag hos min frissa och blev snygg i håret. Jag färgade och slingade, och det var välbehövligt eftersom jag såg gråhårig ut i utväxten. Och så putsade vi på längden lite grann. Snyggt blev det och jag är jättenöjd! Ulrika är ju guld värd :-)

Jag handlade inför julafton idag också, så nu är det klart. Det känns skönt! Nu är det ju inte vi som ska fixa all mat, utan vi delar upp det på Mats föräldrar och hans syster också. Det är ett bra upplägg tycker jag. Vi har gjort köttbullar, för det brukar vi alltid göra. Sen är det lite annat småplock som vi ska fixa, men skinkan fixar svärföräldrarna.

I morgon blir denna MacBook Pro 13" bara min, YAAAAY!

Vi hörs i morgon! /Jossan



Julmuffins

9 st stora muffins.

3 st ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vanlijsocker
50 gr smör
3 tsk pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
100 gr choklad (70%)

Frosting:
200 gr vit choklad
200 gr philadelphiaost

Ugnstemeratur 175 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).
Vispa ägg, strösocker, och vanlijsocker vitt och pösigt. Smält smör och tillsätt pepparkakskrydda.
Blanda med äggsmeten.
Tillsätt gräddfil.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd försiktigt ner i smeten.
Hacka chokladen grovt och smält över ett vattenbad. Rör ner i smeten.
Placera ut formar i en muffinsplåt. Fyll formarna 3/4 med smet.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min (här gräddade jag 20 min, och ändå var dom geggiga i mitten).
Låt svalna!

Frosting:
Hacka chokladen grovt och smält över ett vattenbad. Låt svalna!
Rör osten krämig tillsammans med den smälta chokladen.
Låt den svalna något i kylskåp eller frys.
Bred frostingen på cupcaksen och garnera med guld non-stop, strössel, silverkulor (det använda vi) eller röda bär.



Lycka till! /Jossan



Mammas supergoda saffransskorpor

35 skorpor ca.

100 gr smör
1 gr saffran (två kuvert)
2 st ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Detta gäller varmluftsugn, om man har vanlig ugn så ska man grädda lite längre.
Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel (jag kommer att testa att grovhacka dem nästa gång, men det är helt enligt tycke och smak) och vänd ner i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min (längre om ni gräddar i vanlig ugn).
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaks på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.



Lycka till! /Jossan



VAB- och bakdag.

Idag har vi varit hemma och kurerat oss. Ronja är i princip feberfri (37,4 i morse) men snuvig och hostig, så då tänkte jag att vi skulle baka för att få dagen att gå. Vi bestämde oss för julmuffins med creamcheesefrosting och saffransskorpor. Allt ur Leila Lindholms Piece of cake, min bibel! Ronja var så klart med och "viskade" (översättning: vispade) och fick sen slicka av sleven. Vilken lycka!


Men som ni ser så hade hon smet ÖVERALLT, till och med i örat!

En skitdålig mobil
bild på våra muffins. Tror att dom blev bra, men dom blev inte helt genomgräddade, trots att jag hade dom inne längre än vad som stod i boken. Men goda blev dom i alla fall! Dock är dom så stora, så man orkar på sin höjd en halv.


Våra saffransskorpor i en fin gammal plåtburk som jag ärvt efter någon gammal släkting på pappas sida. Den är så himla söt, dock rymdes inte alla skorpor. Men jag såg en jättefin gammal plåtburk hos Viola på Romantiska Ting som var större i modellen. Stod och fingrade på den när vi var där på kundkväll förra veckan, men ställde tillbaks den. Får gå dit efter jul och hoppas att den finns kvar!



Nu är Mats inne i stan på återbesök hos läkaren som han var hos för några veckor sen. Dom kollade ju upp om han hade mykoplasmalunginflammation. Ska bli spännande att se vad dom hittade! Nu mår han ju bra, men hostar fortfarande, vilket han ofta gör oavsett. Misstänkt ansträngningsastma eller något sådant då han får en konstig känsla i bröstet ibland när det är kallt eller vid ansträngning.

I morgon hoppas jag att Ronja kan gå på dagis och att jag kan gå på jobbet. Min hals är fortfarande lite knasig, men jag känner mig inte dålig. Jag är kraxig och lite "sträv" i halsen, men inget allvarligt. Vi är ju lediga igen på onsdag och är sen ledig resten av veckan. Funderar faktiskt på att baka en till sats med skorpor, för dom var så lätta att göra och bra att ha hemma och bjuda alla kaffedrickare på. Dock tycker jag att det var svårt att skära när mandlarna var hela så nästa sats så hackar jag dem.

Lägger in recepten sen.

/Jossan




Sista söndagen innan julafton.

Idag är Ronja mycket piggare. Bara 37,6 i feber har hon haft och allmäntillståndet är klart bättre. Dock är hon fortfarande snuvig och täppt i näsan, och hostig. Så jag tror att hon blir hemma i morgon. Jag har dessutom åkt på det och har ett begynnande halsont och känner mig lite pottig. Men det är inget allvarligt, så jag har hoppet uppe. Jag är nog frisk till julafton :-)

Tessa och Micke var på besök förut, till Ronjas stora lycka. Dom lämnade en stooor julklapp till Ronja som blir spännande att öppna på fredag. Vi fikade lussekatterna som jag bakade i går, svärmors supergoda pepparkakor och mumsig glögg. Den är riktigt god den där glöggen och helt alkoholfri. Annars brukar vi för det mesta dricka glögg med 2,25% i, men tyckte att det var bäst att köra helt alkoholfritt i år med tanke på bebisen i magen. Och så tände vi alla ljus i adventsstaken. Mysigt var det!

Mats har varit duktig och dammsugit hela huset idag, och sen varit ute och skottat en MASSA snö i en och en halv timme. Men det har vräkt ner i dag och det driver, så det är helt ogjort typ. Men han kämpade tappert i alla fall! Jag har tvättat, vikt lite tvätt och rullat köttbullar till julafton.

Ikväll ska vi ta in ranen och hänga på ljusslingan, men vi klär den först på torsdagkväll efter att Mats kommit hem från jobbet. Resten av "tomtandet" sköter jag på onsdag eller torsdag då jag är ledig, men Mats jobbar. Jag och Ronja kan "tomta till det" och mysa lite här hemma då. På fredag är det sen julafton och vi ska vara hemma hos oss för första gången, det blir svärföräldrarna, Mats syster med man och Ronjas kusiner Emil och Maja. Det ska bli så mysigt! För mig känns det viktigt att få vara värdinna nån gång också. Däremot Ronjas första jul, var det väldigt skönt att få gå hem till svärföräldrarna och sätta sig vid ett dukat bord.

Här kommer några bilder från eftermiddagen hemma hos oss den fjärde advent.

Ronja leker med sitt älskade bokstavspussel som hon fick av Ida när hon fyllde två. Detta är definitivt hennes favorit just nu och hon är jätteduktig på alfabetet och kan flera bokstäver. Hon ska faktiskt få något liknande i julklapp, fast det är bara bokstäver med magneter på baksidan som hon kan ha på kylskåpet. Men ssshhh, säg inget ;-)


Min käre make steker köttbullar. I vanliga fall älskar jag köttbullar (jag gör ett recept som jag fått av min mamma) men pga graviditeten så har jag ju lite svårt för kött och lök. Så himla trist :-(



En fin hyacintgrupp i vintage-aktig kruka. Så himla snygg, älskar den verkligen! Längtar nu tills dom slår ut och luktar gott. Dom är vita, så dom har inte så jättestark doft, vilket jag tycker är bra.


/Jossan



Julgransköp och lussekattsbak.

Det blev inget julmys hos Marcus, Lisa och Ida idag tyvärr. Ronja hade 39,4 i feber på förmiddagen. Så nu är det klippt igen! Det började redan igår i och för sig. När jag hämtade henne på dagis vid 14 så sa dom att hon inte hade varit pigg på hela dagen. Hon hade vägrat äta till exempel, och det är inte likt henne! Hon får så mycket beröm av lärarna att hon äter så duktigt annars. Men dom hade tempat henne och då hade hon 37,1, så dom hade ju inte ringt. Jag tänkte att hon kanske bara hade en dålig dag då hon var lite trött, men senare på kvällen började hon hosta och kraxa som besatt. Jag tog tempen på henne och det visade 38,4. Då fick hon alvedon och hostmedicin, sen la vi henne. Tyvärr så vaknade hon 6.15 i morse, vilket sällan händer! Men hon mådde väl inte så bra :-( Så tyvärr fick vi avböja julmys hos Lisa och Mackan.

I morse kl 9 infann vi oss på kyrkbacken för att köpa en julgran. Urvalet var dock skit i år, så det var lite trist. Men vi köpte en gran ändå. Den blir nog fin när det väl kommer på lite pynt! Men fy fasiken, vad det blåste upp på kyrkbacken. Stackars Ronja som hade feber och allt. Det slutade med att hon och jag fick gå ner och sätta oss i farmor och farfars bil och värma oss. Jag tänkte att det var bra med lite frisk luft nu när hon är sjuk, men jag hade inte räknat med att det skulle blåsa så dant! Usch och fy alltså.

Väl hemma har Ronja sovit bort lite sjukdom. Hon sov två timmar på eftermiddagen. Innan det satte vi en lussekattsdeg på jäsning. Mums blev det när de sen var klara! Ronja var dock ingen produktiv bagare utan stod med samma klutt deg hela tiden och geggade och hade sig. Och som hon hostade på den sen! Kan upplysa om att jag slängde den sen :-D Farmor har varit här med en ranson pepparkakor i fin gammal plåtburk. Gott! Blir perfekt i morgon när jag och Tessa (förhoppningsvis) ska bygga pepparkakshus. Då blir det glögg, lussekatter och pepparkakor som fika medans vi bygger. Härligt! OM dom vågar komma nu när Ronja är risig igen... Näsan rinner och hon hostar. Stackars liten! Men det är i alla fall 100 gånger bättre än kräksjuka. Och om hon är sjuk nu så hinner hon nog bli frisk till julafton i alla fall. Det gäller att se det positiva i situationen :-D

Jag är rätt trött också, och Mats också. Hoppas verkligen att hon sover bra i natt och lite längre i morgon bitti. Hon som alltid sover till 8.30 ca när vi är ledig. Nu skulle jag egentligen dammsuga, men jag vet inte om jag orkar... Sen är det lite annat som står på attgöra-listan i helgen. Bära in crosstrainer i förrådet (och slippa se den i teverummet) och bära ner spjälsängen som nu står i den nya barnkammaren och är i vägen. Vi får väl se om det blir gjort, äntligen! Det har stått på listan ett tag :-D Sen är det lite annat småplock, som man alltid verkar ha. Undra varifrån alla saker kommer?! Har vi verkligen så där många saker?! Ja ja, lite att göra som sagt. Köttbullar till julafton ska rullas i morgon också.

Hepp hepp! /Jossan


Jag och Ronja bakar lussekatter.


Ronja spexade och lekte medan alvedonet fortfarande fanns i kroppen och hon orkade.





Luciatåg, 13/12-10.



/Jossan



Vi lever och är inte magsjuka!

Jag har bara inte haft tid att blogga. Och sen har inte blogg.se fungerat, men nu är vi tillbaka. Det har varit lite mycket med julklappsshopping, jobb, besök hos lilla Liv som fyller 1 månad idag. Grattis Liv!

I morse hade jag och Ronja en traumatisk morgon då vi höll på att bli påbackade av grannen. Bilen slog omkull Ronja med kofångaren, men allt gick bra och gick fick undan henne i tid. Men jag kan säga att jag har varit rätt mör och skakig i kroppen på morgonen. Hon verkade dock ha glömt det redan när vi kom på dagis, för då var hon som en liten lärka och skrattade och struttade runt. Hon hejade på allt och alla och var bara hur söt som helst. Sen kom Ida och då blev det så klart ett kärt möte. Ida kom med öppna armar emot Ronja och det blev en riktigt hjärtlig kram. Ronja skrek Ida redan när hon såg henne ute i hallen. Dom är så söta! Ronja har full koll på att vi ska hem till Ida i morgon. Det är julmys kl 12 hos familjen Österlund/Lindström. Vi kommer att vara 11 vuxna och 8 barn i blandade åldrar, så det kommer att bli livat har jag en känsla av :-D

/Jossan



Ronjas första luciatåg

Vi tog bara några få bilder, och dom blev tyvärr inte bra. Skulle nog ha tagit systemkameran i alla fall. Men vi filmade och det ska jag lägga upp när Mats fixat in det på datorn.
Ronja sjung inte alls, utan satt mest och kollade förundrat på alla vuxna som satt och glodde på dem. Dom sjöng alla Ronjas favoritsånger som hon sjunger dagligen här hemma, men nu vägrade hon. Men det blir väl så :-) Jag såg att läpparna rörde sig lite när dom sjäng nån sång, men mer än så var det inte. Kanske blir bättre nästa år. Hon sprang i alla fall inte fram till mig eller Mats, så det är ju lite att vara stolt över! Hon slockande som ett litet ljus när vi kom hem strax innan 20-tiden. Hon är ju van att somna vid 19 annars, så hon var rätt trött.
Nu är mamman också trött och ska gå och sussa. Pappan har somnat på soffan och snarkar och har sig, så jag antar att ha också var ganska trött :-D

God natt /Jossan



Bland dasspapper och havregryn...

...kom Lucia på besök på förmiddagen. Det är niorna från skolan som kommer bort till affärn och lussar varje år. Dom går ett varv och så stannar dom framme i kassan och står och trallar lite. Sen är det klart! Dom var superduktiga i år och sjöng så fint i stämmor. För mig var det extra speciellt eftersom jag ALDRIG har varit där när det har varit lucia på alla dessa år som jag har jobbat. Jag har varit ledig, sjuk, mammaledig och allt möjligt, men nu var jag alltså äntligen där! Och det var så fint. Även om jag inte ägnade dem min fulla uppmärksamhet hela tiden utan höll på med lite jobb samtidigt. Mats fotade och la ut på vår Facebook-sida.

I kväll kl 18 är det luciafirande på förskolan. Det ska bli spännande att se vad Ronja tycker om att sitta och sjunga när mamma och pappa sitter och tittar på.

Det verkade som att Ronja tyckte att det var jätteroligt att vara tillbaka på förskolan i morse. Hon ville knappt följe med mig och klä av sig, utan ville stanna och leka med de andra barnen. Det blev ju inte sämre när Ida kom. Först såg dom inte varandra, men då sa jag till Ronja och pekade på Ida. Då sken hon upp och gick fram och gav henne en kram. Men sen var det så många andra barn, så dom hade inte tid för varandra. Dom är ju inte vana att träffas på dagis heller, så det blir väl lite "fel plats" för dom små hjärnorna. På lördag ska vi hem till Ida, Lisa och Mackan på julmys. Det ska bli roligt! Dels för tjejerna att få leka och busa tillsammans med föräldrarna kan sitta och "samkväma" :-D

Nu ska jag byta sängkläder innan det är dags för middag för Ronjas del. Man kan ju inte lussa på fastande mage heller! Pannkaka får fylla upp lilla magen :-)

Ädelost på tub är min räddning! /Jossan



3:e advent hos farmor och farfar

Idag har vi firat 3:e advent hos Mats föräldrar. Ronja bakade pepparkakor tillsammans med farmor och sen fikade vi och tände det 3:e ljuset i staken. Innan det blev vi även bjudna på lunch, kokt torskrygg och sås med riven färsk pepparrot. Mums för min mage! Fisk slinker ner som bara den, men nu har jag ätit fisk tre middagar denna vecka, så jag kanske ska hitta på något annat nu :-)

Ronja tyckte att det var jätteroligt att baka peppisar, men mest åt hon deg tror jag. Så vi får väl se hur magen blir efter allt...

Det blev inga lussekatter bakade för mig dock, men jag tar det någon dag i veckan istället. På onsdag ska vi på rutinultraljud. Spännande! Då får vi se vår bebis igen och hoppas att den mår bra. Efter att vi har varit där så kan jag boka 3D-ultraljud på Crocus i Linköping. Tror att man får gå på det mellan vecka 20-28. Spännande att se vem som gömmer sig där inne. En Måns, eller en Ella? Kanske Molly? Vi får se :-)
Jag har även körlektion innan ultraljudet. Hoppas det går bra! Det har ju tyvärr inte blivit mycket kört nu pga alla sjukdomar + en MASSA snö.
Vi tänkte även passa på att uträtta lite ärenden när vi är i stan utan Ronja.

I morgon ska äntligen Ronja på förskolan igen. Hon har ju inte varit på hela den här veckan, så jag kan tro att hon längtar tillbaka till sina kompisar. Vi satt och tittade i skolkatalogen på hennes "klass" förut, och hon sitter och pekar och säger vad alla heter. Hon har verkligen stenkoll!

Farmor och Ronja bakar.


Ronja blir tagen på bar gärning när hon äter deg.


Ronja och pappa. Ronja har på sig faster Karins gamla mössa från 70-talet. Söt som socker i den!


Jag hade lite svårt att få henne att "posa" i mössan, men det syns hyfsat i alla fall.


Det var vår dag i Glädingstad hos svärföräldrarna/farmor och farfar/mamma och pappa. Nu närmar det sig läggdags för Noonie och jag längtar ner till teverummet där Mats drog i gång en brasa förut för att det skulle vara varmt tills vi ska gå ner. Ibland är han bra att ha, min man ;-)

Trevlig tredje advent på er! /Jossan



Dagar man helst vill glömma...

Idag har det sannerligen varit en sådan dag på jobbet. Usch och fy! Men på måndag tar vi nya tag. Nu ska vi inte prata tråkigheter! :-)

Det ser som sagt mörkt ut med julbaket i morgon. Jag pratade med Tessa förut idag och hon hade varit hemma med förkylning torsdag och fredag och hade fortfarande ont i halsen. Så jag portade henne! :-D Hon förstod helt och fullt att vi var less på sjukdomar på ett tag och vi får se om det kanske kan bli av nästa söndag. Jag tänkte i alla fall baka lussekatter i morgon. Och så kanske det blir en sväng till Ronjas farmor och farfar för pepparkaksbak och fika.

Ronja och pappa har varit ute på lite äventyr. Kollat läget i våra vänners nya hus.

Känner mig lite känslomässigt tom och inte så bloggsugen, så jag återkommer i morgon när jag har lite mer vettigt att komma med.

Tjing på er! /Jossan




Städning står på schemat

Tar mig en paus i städandet. Jag och Ronja har virvlat runt till tonerna av Måns Zelmerlövs julskiva. Den är bara bäst! Nu var jag tvungen att sätta mig ner och andas en sväng. Känner en liten bebis i magen som lever rövare. Det är så mysigt så här i början när den inte är så stor och man bara känner små sprattel.

Jag har avslutat Mats jobb i källaren, dammsugit och torkat klart golven i tvättstugan och källarhallen. Sen har jag tvättat lite, plockat undan all skit som låg och skräpade på matsalsbordet. Och det viktigaste av allt; jag har städat toaletterna! Helt underbart! Jag spritade av handtag och lysknappar också. Så nu borde alla magsjukebaciller vara borta. Nu återstår dammsugning på övervåningen och allmänt plockande av saker. Tänk att detta plockande aldrig tar slut... Skönt att få städning gjord så man slipper i helgen. Nu ska jag i och för sig jobba hela dagen i morgon, men det lär ju inte bli gjort när Mats och Ronja är hemma. Dom ska förresten in till stan och hälsa på i Per och Carros nya hus. Och så vill jag ha städat OM Tessa kommer på söndag. Tyvärr ser det mörkt ut... Hon ligger hemma i förkylning. Vi har varit sjuka i över 1 månad nu, och vi är skapligt less på det! Så om hon inte mirakulöst blir bättre så får hon hålla sig härifrån tyvärr :-( Kanske inte blir något julbak i år...

Nä, tillbaka till plikterna :-)

/Jossan



Magen

Som utlovat så kommer här två bilder på magen, med en bebis i :-D

13+6 (taget den 17/11)


17+1 (taget idag 9/12)


Ser nästan större ut i vecka 14, men då hade jag å andra sidan inte haft magsjuka precis. Man tappar vikt så himla fort! Och så vill jag minnas att jag var väldigt svullen när vi tog den första bilden.
Det är ju skillnad mot när jag väntade Ronja, kanske inte mycket med lite.

Så här såg min mage ut kvällen innan Ronja föddes, alltså den 20 september 2008. Inte så jättestor ändå!



Min nackdel är att jag är kort, och därmed har kort överkropp. Så det kändes ju som att jag hade henne uppe i lungorna. Och som hon sprakade på revbenen på höger sida. AJ AJ AJ! Till saken hör ju att hon inte var så jättestor när hon föddes heller, och tur var väl det! Hon vägde 2815 g när hon föddes i vecka 41+2, alltså 9 dagar över tiden. Undra hur mycket hon hade vägt om hon hade kommit ut den 12/9 som det var tänkt. Kanske var bra att hon stannade kvar där inne och "tjockade" på sig lite :-)

Åh tänk att det ska komma ut en liten bebis i vår! Jag längtar. Det ska bli så mysigt! Men med all säkerhet jobbigt också när man ska ha två stycken. Spännande att se hur Ronja reagerar på att få ett syskon. Hoppas på att förlossningen går lika bra denna gång. Min barnmorska sa att det nog kommer att gå ganska fort för mig den här gången. Inte mig emot, bring it on! :-D Hoppas även slippa havandeskapsförgiftningsbesvär denna gång. Det var riktigt jobbigt att behöva oroa sig för det dagarna innan också. Hade ju väldigt hög halt av äggviteämnen i urinet när jag kom in på förlossningen också, men då hade jag inte tid att tänka på det eller bli rädd. Tur det!

Ska försöka sortera upp bilderna på bebismagen med Ronja så jag kan jämföra vecka för vecka hur stor skillnad det egentligen är.

Nu ska jag tillbaka till soffan!

Tjing på er! /Jossan



Nu finns det på papper!

Nu heter hela familjen Axelsson i efternamn. Jag har tagit bort Alvåg som mellannamn och heter numera bara Axelsson och Ronja heter inte längre Alvåg. Så himla skönt! Jag har dessutom lagt till ett e i mitt namn, så nu heter jag Josefine och inte Josefin. Så nu kan jag börja skaffa nya kort och fixa.

Historien med ett e i mitt förnamn är ganska enkel. På högstadiet så tyckte jag att det var mycket coolare (vad det nu är som är cool med det) med ett e på slutet och började stava så. Men jag hette ju utan e i bokföringen. Jag döptes när jag konfimerade mig i åttan, men la inte till det då, dum som jag var! Men nu ÄNTLIGEN! Jag har varit så kluven när jag sk skriva på blanketter, för då ska jag ju skriva som det står i bokföringen. Men jag är ju van nu att skriva med ett e. Men nu är problemet löst :-D

Annars mår jag ganska bra idag, eller faktiskt jättebra. Lite trött i kroppen dock eftersom jag inte har fått tillbaka all min energi än. Men jag och Ronja ska koka torsk och potatis med Konrrs dillsås till middag, och då vänder nog lite energi åter.

Mats har varit så duktig idag och städat i källaren. Ställt i ordning alla dvd:er, dammtorkat, plockat undan, dammsugit och torkat golv. Min duktiga man! <3 I morgon ska han jobba igen, men jag och Ronja blir hemma. Hon får inte gå på dagis pga min magsjuka i går, så vi är hemma. Jag ska dammsuga och städa toaletterna. Det är så skönt att göra när man har haft magsjuka i huset! Måste vara fräscht på söndag när Tessa kommer och ska baka.

Jag har faktiskt också varit lite duktig idag, tills orken försvann. Jag städade ur under diskbänken och torkade av alla nedre skåpsluckor i köket. Både in- och utsida ska tilläggas ;-) Annars har jag mest varit med Ronja. Vi har kollat på Lilla Sjöjungfrun (eller mest mamman), ritat och läst.

Men nu ska jag laga mat. Sköt om er ni som är därute :-)

/Josefine Axelsson ;-)



Hmm...

Ja, som ni kanske förstått av min bloggtystnad idag (om man jämför med senaste dagarna) så fick jag kräksjuka i morse. Vilken underbar sjukdom det är...INTE! Den borde inte vara laglig...
Skönt är det dock att jag endast har kräkts en gång och det var tidigt innan kl 6 i morse. Sen har det bara kommit ur andra änden så att säga. Ursäkta äcklig info! :-D
Men likt förbannat så blir man ju orkeslös och känner sig urlakad. Nu har jag fått i mig Proviva Nyponsoppa (bäst när man är magsjuk) och en rostad macka med smör. Jag var riktigt hungrig innan jag åt, det är en skön känsla. Är nu tillbaks på min plats i soffan med täcke, morgonrock och datorn. Jag sover nere i källaren i natt, så Mats slipper om det blir spring på toa. Mats är på jobbet och hämtar Inception som kommit nu. Han såg ju den på bio och säger att den är såå bra. Det ska bli spännande att se vad jag tycker.
Ronja ramlade och slog huvudet på jobbet förut och nu är jag orolig för hjärnskakning. Men jag tror att det är lugnt! Jag var ju inte med om själva fallet, så jag kan ju inte avgöra. Men vi var in på 1177.se och läste om det, och Mats bedömde som att det nog var lugnt. Nu har vi lagt henne för natten i alla fall, så får vi se om det blir en akuttur till sjukhuset. Hoppas inte!
Nu ska jag kolla på "Jamie upptäcker Stockholm". Rolig idé eftersom jag älskar Jamie, och det är ju roligt att se honom i sitt eget land när han testar våra specialiteter så som surströmming, älgkött osv.

Hoppas ni är friska och krya i alla fall :-)

/Jossan



Mysmorgon hos Axlessons

I morse sov vi länge, enda till nio. Vid tio över nio väckte jag Ronja som nyvaket stapplade ut i köket. Sen tände vi två ljus i adventsstaken och fikade och myste på. Mats mår mycket bättre och festade till det med två rostade mackor med smör. Jag älskar min lilla familj <3







/Jossan



Tick tack tick tack...

Jag bara går och väntar på att börja kräkas. Eller ska jag klara mig? Kan det vara så fantastiskt? Ja ja, bara tiden kan utvisa. Det skulle vara väldigt skönt att slippa. Känns inte så lockande att ha kräksjuka när man är gravid. Jag får ju redan i mig alldeles för lite mat, och så kanske kräkas på det. Hua!
Annars, om man pratar graviditet, så tycker jag att det blir bättre och bättre rent matmässigt. Kött är ju fortfarande helt kört och köttbullar och falukorv. Men kyckling och fisk och skaldjur går hyfsat bra. Så nu slipper jag leva på clementiner och risifrutti. Det kan bli lite enformigt :-)
Magen har växt ganska mycket. Om jag jämför med förra graviditeten så har det gått lite fortare, men ändå är jag ju inte stor. Men det är ganska skönt att inte bli jättestor när man bara är 1,51 lång. Om jag skulle bli jättestor så skulle jag se ut som en kubik :-D Jag har en bild på magen i v 14, men den ligger på den andra datorn. Jag ska lägga in den snart, jag lovar!

/Jossan



Säg den lycka som varar...

Jag gick ju till jobbet i morse efter att jag hade skrivit ett inlägg här. Men vid 8.30 ringde Mats och då hade har kräkts. Så det var bara att gå hem och ta hand om Ronja. Jag HOPPAS HOPPAS HOPPAS att jag slipper den här skiten alltså! Så jag har varit hemma och lekt med Ronja i dag. Vi var ute en sväng med pulkan förut. Kände att vi behövde komma ut och andas frisk luft. Ronja hade ju inte varit ute sen i fredags och jag hade varit inne hela helgen. Och vem vet när jag kommer ut nästa gång... Nu får ju inte Ronja gå på förskolan imorgon. Så jag blir hemma och vabbar och Mats är sjukanmäld. Precis vad vi behövde, förlora ÄNNU mer pengar så här innan jul :-( Men sen ska vi väl inte bli sjuka på ett tag tycker jag.

Jag återkommer /Jossan



Första natten

Jaha, så då har Ronja sovit första natten i sin nya säng. Behöver jag säga att jag är trött! Visserligen är det Mats som har sprungit upp eftersom jag jobbar idag, men likt förbannat så vaknar jag ju varje gång, och har svårt att somna emellan. Vet inte om det bara var någon tillfällighet eller om det är pga av sängen.
Igår kväll när vi satt nere i källaren och tittade på tv så hörde jag en försiktig röst från övervåningen och gick ut till trappen. Då stod Ronja där vid grinden (som var stängd) och ropade på oss. Hon hade bajsat och sen klättrat ur sängen och tyckte att vi skulle byta på henne.
Hoppas natten som kommer blir bättre!

Nä, nu är det dags att gå till jobbet.

Laters /Jossan



Andra gången gillt!

Nu har Mats varit på IKEA i Linköping och köpt rätt madrass och bäddmadrass till Ronjas nya säng. En ny gavel fick han också, så nu är den ihopmonterad och färdigbäddad.

Och så här fint blev det då!

Det ska bli spännande att se hur det går för henne att premiärsova i den i natt. Hoppas på en bra natt, men det är ändå skönt att hon inte ska till förskolan i morgon. Visserligen ska jag på jobbet, men jag får väl gå ner till källaren och lägga mig om det blir spring och gråt.

/Jossan  





Trög start

Ronja har varit lite trögstartad på förmiddagen, men nu äntligen börjar hon komma igång ordentligt. Hon vägrar äta macka, men en massa Proviva nypnsoppa har försvunnit ner i lilla magen. Nu har vi tittat på film på datorn och bara tagit det lugnt. Mats är i Linköping och byter sänggavel och köper ny madrass.
Än så länge verkar det som att vi har klarat oss från kräksjukan. Men än är ju inte faran över på långa vägar tyvärr. Mats är hemma och vabbar Ronja i morgon eftersom jag har så mycket att göra på måndagar på jobbet. Om det är så att hon måste stanna hemma en dag till så tar väl jag tisdagen. Konstaterade i går att det kanske är skönt att få kräksjuka nu, så KANSKE man slipper till jul/nyår. Antingen jag eller Mats jobbar 13-18.15 på nyår har vi kommit fram till. Vi får se vad vi hittar på under kvällen sen. Känns ju inte som att man vill dra i väg så långt när man kommer hem efter jobbet. Ja ja, vi får se helt enkelt!

Här kommer lite bilder från förmiddagen hemma hos oss, med en slö liten Ronja.

När hon precis hade vaknat var hon slö och ville bara ligga hos pappa och halvsova.


Efter många om och men kom hon i gång och drack nyponsoppa och läste Viggos visor (favoritboken).


Ronja sjunger en sång för mamma.


Detta är inte en vanlig syn hemma hos oss; Ronja sitter och tittar på film.


En slak liten gumma :-(


Men sen blev det för jobbigt att kolla på film, så då la hon sig på bordet och vilade och såg hemskt eländig ut. Det skär verkligen i mitt mammahjärta att se henne så här :'-(


Därför att det så himla skönt att just nu i skrivandets stund så har hon piggnat till rejält och pratar och styr, läser bok och springer runt. Hon har även druckit en massa nyponsoppa. Så skönt för då vet jag att hon får en massa energi. Hon pratar, skrattar och ler till och med vilket inte har varit så vanligt nu när hon har känt sig dålig. Nu ber hon om mer soppa :-)

Nu snöar det ute igen, stora mjuka flingor som singlar sakta ner <3 /Jossan



Ronja sjunger Blinka lilla stjärna, 4/12-10.

/Jossan



Så kan det gå...

Idag har Mats, hans pappa Bosse och Mats kusin Olle i Linköping för att köpa en säng till Ronja plus lite annat smått & gott.

Bygget av säng har börjat. Ronja och pappa hjälps åt.


Pappa Mats ser fundersam ut. Det är svårt att bygga IKEA-möbler. Tur att det medföljer en detaljerad instruktionsbok som i princip är omöjlig att missförstå :-P


Första problemet tillstöter. En planka spricker alldeles för lätt, trots att vi inte dragit åt nästan nånting.


Ronja posar för kameran. Så här ser hon ut när man säger åt henne att le, ser snarare ut som att hon är bajsnödig :-D


När sängen väl var ihopsatt (trots sprickan) och så skulle vi testa med madrassen och bäddmadrassen. MEN, dom hade tagit en madrass för spjälsäng. Så kan det gå när tre stressade herrar ska köpa barnsäng på IKEA en lördag i december :-D


Så nu har vi två anledningar att åka tillbaks till Linköping i morgon och fixa detta. Dels så ska vi kolla om vi kan få en ny gavel, för troligen är det en kvist som orsakat att det sprack så lätt, och dels för att köpa en nya madrass + bäddmdrass. Ja ja, så kan det gå ibland. Synd bara då vi verkligen ville att hon skulle få sova i sin nya säng i natt.

Inget mer kräks sen förmiddagen, trots två rostade mackor och lite nyponsoppa och vatten. Skönt och hoppas att det stannar i magen. Det blir ju inget julbord i morgon heller, så himla trist :-( Troligen inte dagis heller på måndag eftersom hon måste vara symtomfri i 48 timmar. Och är det så att jag eller Mats blir sjuk så måste vi ha varit symtomfri i 48 timmar innan hon får komma dit.

Nu ska jag skala räkor. Det blir skagenröra och bakad potatis till middag. MUMS!

/Jossan



Monstret har anlänt...

Helgens planer gick i stöpet inatt när Ronja vaknade strax innan 00 och spydde. Sen blev det några spyor till innan vi släckte igen vid halv två. Men då kunde jag så klart inte somna, jag låg bara och lyssnade om hon kräktes mer. Men inget mer kom och hon vaknade vid strax innan nio imorse. Då var hon törstig så hon fick vatten och vid tio kom det upp igen tyvärr. Men sen dess har det varit lugnt trots att hon drack lite vatten förut. Nu la jag henne för en liten stund sen ihopp om att hon ska sova en stund. Jag måste få äta nånting, vilket jag inte har kunnat göra med henne vaken eftersom Ronja också vill ha då så klart. Men nu sitter jag med en rostad macka med apelsinmarmelad och ett glas mjölk och njuter lugnet. Hoppas det inte kommer mer kräks nu!
Ja, det blir inget julbak idag. Vi siktar på nästa söndag och håller en tumme. Jag jobbar på lördagen, men på söndag är jag ledig så då borde det funka. OM inte jag eller Mats blir sjuk i veckan.

Nu ska jag fika klart och läsa lite innan Ronja vaknar igen.

Jag hatar vinterkräksjukan... /Jossan

Usch vad jag mår dåligt när mina älsklingar är sjuka :-(




Gnällfredag

Jag har sår i öronen och tålamodet tryter. Ronja har gnällt NON STOP sen jag hämtade henne på dagis vid strax efter 14. Sådant är sannerligen tålamodsprövande ska ni veta...
Nyss blev jag till slut riktigt arg på henne, men nu är hon så klart jättego och snäll när hon äntligen slutat gnälla och gråta. Då är det väldigt svårt att komma ihåg vad det var man blev så arg på för 10 minuter sedan.
Skönt är det i alla fall att det är fredag och vi är lediga i helgen. Helgen är dock fullbokad, men bara med trevliga saker :-)
Imorgon kommer som sagt Tessa och Micke ut för julbak. Ronja älskar Micke, och Vira med för den delen, så för henne är dagen gjord. Stackars gudmor Tessa får se sig besegrad av sin sambo då Ronja bara pratar med/om Micke. Då är ju han mallig i alla fall :-D
Det är så roligt nu när dom kommer för Ronja pratar och styr runt så mycket. Ett tag sa hon ju inte ett pip när dom kom och ville bara sitta hos mig. Men nu minns hon dem mellan gångerna, och vi pratar mycket om dem när vi inte ses. Just för att hon inte ska glömma bort, det är så trist! Överhuvudtaget så pratar hon ju så mycket nu. Det bara flyger ut nya ord varje dag. Man kan verkligen ha en konversation med henne (om hon är på rätt humör) och hon bygger så fina meningar. Fick även höra från Margot på dagis att hon pratar mycket på dagarna också. Linda sa idag när jag hämtade henne att hon är så duktig på att göra saker själv. Går och hämtar mat själv och fixar och donar. Nu är skkrikomaten igång här igen för att jag sa ifrån. Hon tål ingenting, och allra helst inte när man säger nej till nåt. Men hon måste ju lära sig, så det är bara att stå ut antar jag. Man undrar ju hur det kommer att bli när bebisen kommer i vår. Undra hur hon kommer att reagera? Man hör ju om svartsjuka och syskon som går flera steg tillbaks i utvecklingen för att dom vill vara som det yngre syskonet.
Ronja har väldigt svårt att förstå orden "jag vill inte", men jag antar att det är vanligt i den här åldern. Dom har ju inte riktigt lärt sig empati än.
Ronja har sin kille på förskolan också, Isac heter han. Han är äldre än Ronja, ett par år tror jag faktiskt men kärlek vet inte åldersgränser när dom är så här små och han är så förtjust i henne. alltid när jag kommer och hämtar henne och vi håller på att klä på oss så kommer han och ska säga hejdå och krama henne och ta på henne. Ronja pratar en del om Isac också, men hon är ju yngre så hon fattar nog inte riktigt. Häromdagen sa hon att hon skulle ge Isac en bamsekram och en bamsepuss. Gulligt!

Nä, det är väl bäst att försöka få något vettigt ur gnäll-Ronja här... Slänger in en bild från för en stund sen (när hon faktiskt var glad en stund) när hon åt pannkaka.

Later.





Jobbresa till Göteborg, oktober-10

Tidigt en morgon i oktober åkte vi mot Göteborg och ICAs specialmässa.
Frukoststopp.
Ronja hittade en rolig sparkcykel på leksaksavdelningen som hon lekte med heeela dagen.
På hotellrummet.




Stockholm 26-28/11-10

Tessa provligger sängen.
Vi satt nära manegen, nästan så man kunde känna hästbajslukten :-D
Två galningar på Globen.
Lite suddig bild på en söt kamel som gjorde ett pas de deux tillsammans med en arabhäst.
Jag & Terre skrattar åt något väldigt roligt!
Terre Tuss och Tessa i väntan på tunnelbanan.
Jag i pepparkakeland på Centralen.
Bästa vännerna! <3

Tack för den här härliga helgen Tessa! :-)



Snöig torsdag och trotsig Ronja

Jag, eller rättare sagt vi, gjorde misstaget förut att handla med Ronja direkt efter dagis när hon var trött och hungrig. Katastrof! Men nu sover hon sött i alla fall och jag hoppas att hon ska göra det hela natten.

Annars verkar det som att Ronja har haft en toppendag på dagis. Hon trivs ju verkligen som fisken i vattnet och äter jättebra och så vidare. Igår eftermiddag var vi på utvecklingssamtal på förskola. Ronja var hemma hos Ida och lekte medans vi pratade med Margot om Ronjas utveckling. Det var jätteroligt att få höra och se bilder, men även att få prata om problem och ventilera och bolla idéer. Vi är jättenöjd med hennes förskola och hennes lärare och det känns som att hon utvecklas från dag till dag.

Som sagt var Ronja hemma hos Ida, Marcus och Lisa medans vi hade utvecklingssamtal. Jag gick tillbaks dit efter mötet och käkade middag tillsammans med dem. Mats gick hem eftersom han har misstänkt mykoplasma lunginflammation och inte vet huruvida det smittar, så vi tyckte att det var bäst att han höll sig borta. Men vi hade i alla fall trevligt och jag blev bjuden på god mat. Ronja och Ida är ju helt underbara tillsammans, bästa vänner! Det är ett himla liv på dem, men det gör inte så mycket :-) Vi diskuterade lite nyår också. Verkar som att antingen jag eller Mats jobbar till 18.15 på nyårsafton, och då kan det ju passa att fira tillsammans med familjen Österlund/Lindström eftersom det är så nära, och vi har så trevligt ihop. Men inget är bestämt än, vi får se.

Kallt var det här imorse, -19 grader. Brr! Men nu hade jag varmare i sovrummet än igår morse då jag bara hade 16 grader. Elementet fick gå inatt för värmepumpen klarar inte riktigt när det blir så där kallt. Dock har det på eftermiddagen blivit mildare, men å andra sidan börjat snöa igen. Stora flingor som singlar ner så vackert! Jag älskar snö <3 Och jag älskar jul! Nu har vi börjat få riktigt julmysigt här hemma, men det är några småsaker kvar att fixa. I helgen ska jag och Tessa ha vårt årliga julbak och pepparkakshusbygge. Bilder kommer naturligtvis upp när dom är tagna :-)

På söndag ska vi till Kolmården på julbord tillsammans med Mats föräldrar, Karin, Anders och kusin-Emil och kusin-Maja. det blir delfinshow och hela baletten. Roligt att ha nära till djurpark tycker jag.

Over and out. /Jossan




I'm back!

Ja, nu var det alltså bestämt, jag flyttar tillbaks hit. Jag håller på att bli sinnessjuk som sagt på min wordpress-app som inte funkar och bara buggar ur. Så nu tar jag mitt pick och pack och flyttar hit igen.
Jag skaffade ju wordpress för att jag skulle kunna blogga från min iphone, men har aldrig riktigt gillat den eller förstått mig på den. Men nu har den ju ballat ur totalt och då känns det liksom inte smidigt längre.
Jag har faktiskt saknat denna blogg, den är så fin och lätt att förstå på alla sätt och vis.
Så då kanske jag ska fira med att slänga upp några bilder :-)
Ronja på ICAs specialmässa i Göteborg, oktober-10.
Jag på tåget på väg hem i söndags.
Pepparkaks-Jossan på Centralen i Stockholm.
Pepparkaks-Tessa på Centralen i Stockholm.
Terre, jag & Tessa i lördags på hotellrummet.
Ja, det var lite blandade bilder. Fler kommer nog imorgonkväll eller fredag.
Tjing på er / Jossan