Äntligen lite ledighet!

Idag är jag ledig efter en hel helg med jobb. Grymt skönt och uppskattat! Dock snöstorm idag, mindre roligt! Men träning ikväll ändå förhoppningsvis om bussen tar sig fram det vill säga.

Mats är och plockar lösgodis på jobbet och jag och Ronja har myst och sjungit en massa. Sen försökte jag att peta bort skorv i hennes hårbotten, men då satte hon stopp. Nu har jag precis lagt henne och hoppas att hon ska somna strax.

Annars blir det mest hemmafix idag. Ta tag i gigantisk tvätthög och vika och dra lakan och tvätta lite mer. Och städa iordning i gästrummet och lite sånt.

Nu kom Mats hem så jag ska avsluta här.

/Jossan



Tänk om...

...man skulle ta sig i kragen och blogga lite.

Jobbat idag, 6-15. Gick bra och ganska fort, men skönt var det att komma hem till lilla familjen sen.

Vi fixade klart informationsbladet till bröllopsinbjudningarna i söndags, så nu är det på g. På g med det mesta vad gäller bröllop känns det som. Allt börjar falla på plats vad gäller kläder och färger till mig och Mats, tärnan och näbben och bestman. Vilket i sin tur resulterar i att vi kan börjar fundera ordentligt på buketter och bordsdekorationer. Jag längtar!

Hade supertrevligt med Tessa och Micke i lördags. Käkade middag, spelade frågespel (som jag vann så klart) och spelade Pictionary, men många skratt och trevligt sällskap och godis så klart!

Fick besked om dagisplats i fredags. Skönt! Vi fick på det dagiset som vi ville ha, så nu inväntar vi bara närmare detaljer så som avdelning, exakt datum för inskolning mm.

Idag är Ronja lite krasslig, hostar och låter ihålig i bröstet. Lite varm känns hon nog allt också. Vi ska ta tempen när det är dags för blöjbyte så får vi se vad den visar.

/Jossan



Vilken dag!

Hemma efter en hektisk eftermiddag inne i stan. Vi fick det mesta gjort; köpte gardiner till vardagsrummet uppe (halva reapriset på Hemtex, I like!), köpte underkläder till bröllopet ;-) och köpte papper till vigselprogram & festprogram. Vi hann inte springa in på Lindex eller HM och köpa långärmade bodys till Ronja, men det får bli en annan dag. Mats var på Clas Ohlsson också och fixade nåt till bilen och så var vi in hos Jan och Daniel på Spiscenter och fick kaffe och kollade på nya braskaminer.
Vi hade ju soteld i vår braskamin för någon vecka sedan och imorse var sotaren här, så det var lite saker att fixa innan vi kan elda igen. Men nu är det fixat och vi fick en trevlig pratstund med Daniel och Jan.
Nu ska jag alldeles strax åka in till stan (igen) för att träna på Friskis med Carro. Tessa kunde inte pga huvudvärk, hoppas det inte är migrän. Det är en pina!

/Jossan



Update igen!

Här kommer en bild på en Asperaklänning som Jenny kommer att utgå ifrån när hon gör min bröllopsklänning:



Dock kommer jag att ha rosa band i midjan istället för grått, rosa snörning i ryggen och någon rosa tygblomma mitt fram. Och så ska vi som sagt sy fast rosa pärlor för nere på klänningen för att skapa effekt och för att få yttligare en rosa dealj. I LOVE ROSA! Min ska dessutom vara i offwhite och inte kritvitt som det är på bilden. Den kommer att bli galet snygg!
Beställde mina bröllopsskor häromdagen, så snart är dom här. Ska också beställa Tessas klänning imorgon eller så. Och när den har kommit så ska vi försöka hitta ett tyg i samma färg så Jenny kan sy en klänning till Ronja. Och en väst till Mats ska hon sy med. Och något att kring halsen, om han inte ska ha slips. Det måste ju vara i rosa så han matchar mig ;-)

Här kommer även en bild på frisyren som Ulrika ska klippa nästa gång jag kommer dit:



Även här ska jag ha en annan färgning. Chokladbrunt med guldiga slingor. Kommer också bli skitnyggt!

Uppsättning som jag har valt till bröllopet kommer att passa jättebra ihop med klänningen efter som att den är väldigt romantisk, precis som klänning. Tyvärr har jag ingen bild på det, men jag ska väl kanske göra en provuppsättning längre fram i vår, och då ska jag vara där med kameran.

Vi hoppas kunna skicka iväg inbjudningarna i veckan då allt är klart med informationsblad nu. Jippi, det rullar sakta men säkert! Sen är det ju en del som vi inte gjort än, som bör göras snarast:

  • Boka hotellrum till bröllopsnatten
  • Ringa porslinsföretaget och boka porslin
  • Göra vigselprogram mm.
  • Bestämma musik till kyrkan
Det finns säkert mer, men kan inte komma på mer just nu. Nu är det soffhäng innan jag däckar!

/Jossan



Bilder på karamellen

Några bilder på Ronja från ikväll och några som Mats knäppte förra veckan.

Det är tröttsamt att vänta på att mamma ska komma hem från jobbet på dagarna. GÄSP!


Sötnosen idag tidigare på eftermiddagen/kvällen.





Hon har så gott som aldrig napp, men förut hade hon det eftersom hon gnällde så mycket. Vi tryckte in nappen för att slippa lyssna på henne hela tiden. Hon har fått sin andra spruta mot svininfluensan idag, så det kan ju ha med det att göra. Dock har hon ingen feber, så jag tror att hon bara var hungrig. Känns ju konstigt att hon skulle reagera nu när vi inte märkte ett skit förra gången. Och nu efter maten så gnäller hon inte längre, så man kan ju fundera... :-)
På fredag drar vi till stugan efter jag slutat jobba. Härligt! Det ska visst bli mildare väder, så vi kanske kan gå ut lite. Har varit bristvara av utelek den sista tiden.

/Jossan



Bestyr

Jag har hunnit ändra mig om bröllopsklänningen två gånger. Men har nu bestämt mig för det vi sa från början. Det kommer att bli toppenbra! Och efter en liten pratstund med Jenny i affären idag så tror jag ännu mer på det. Vi ska sy på rosa pärlor i spetsen för att få yttligare en rosa detalj som jag vill ha!
Annars har jag jobbat idag, men imorgon är jag ledig igen och det ska bli skönt! Men som vanligt är det 10 000 saker att göra när man väl är ledig, så så värst mycket ledighet blir det väl inte tyvärr... Sotaren kommer hit kl 07:00, så det är bara att masa sig upp. Och så ska vi träna imorgonkväll också, jag, Carro och Tessa. Pantertanterna! :-D

/Jossan



Helgen är över...IGEN!

Idag har jag äntligen haft en ledig dag igen. Tessa kom ut och vi var hem till Jenny och skissade på min brudklänning, som btw kommer att bli sjukt snygg! Nu får man precis som man vill hadet, med rosa detaljer pch mindre urringning. Åh, jag längtar tills den blir klar!
Igår jobbade jag hela dagen och dan rann på i sakta mak, tyvärr! Men hem kom jag till slut, till ett hus med delvis strömavbrott. Efter många om och men och samtal till EON så fick vi reda på att felet snart skulle åtgärdas. Tydligen ett stort fel som uppstått hos fler i Husby. Men middagen blev lite försenad tyvärr.
I fredags satt jag bänkad framför teven 20:00 och kollade på Marcus Birro som dansade så elegant och flörtade med publiken. Jag röstade på honom tre gånger och jag HOPPAS HOPPAS HOPPAS att han får vara kvar ett tag. Jag håller tummarna för Marcus i alla fall!
Fredagen på jobbet flöt på och blev inte så hemsk som jag trodde, men det är klart att trött är man ju efter ett 12 timmars pass. Men nästa helg är jag i alla fall ledig, så då går det lättare att klara fredagen. Vi ska åka ut till stugan när jag har slutat och hoppas på mildare väder, annars stannar vi hemma. Men det verkar kanske som att det ska bli bättre, så det är bara att våga tro och hoppas!
Känner mig sjukt taggad med min brudklänning. Förhoppningsvis så kommer Jenny även att sy en väst till Mats och Ronjas näbbklänning. Åh, mitt följe kommer att vara så vackra! Ska beställa Tessas klänning inom en väldigt snar framtid. Och jag har beställt mina skor idag som jag dels måste ha nästa klänningsprovning och dels för att "gå in" dem så att de blir som tofflor. Tro om jag ska lyckas? Jag är sämst på att gå i klackar och så får jag ont på en gång. Men denna gång SKA det gå! På onsdag ska vi in till stan en sväng för att hämta papper till vigselprogrammen och jag ska titta på underkläder till bröllopet som jag också måste ha till klänningsprovningen. Det är så spännande att se vad hon kan åstadkomma, hon är ju galet duktig på allt hon håller på med!
Nu är det mat! JAG ÄR HUNGRIG!

/Jossan



Torsdag

Nyss hemkommen från jobbet. Lite småtrött, men inte alls lika farligt som i måndags. Tur det! Nu ska vi snart äta potatismos och stekt falukorv och det ska bli jättegott!
Det är så himla mysigt att komma hem från jobbet för Ronja blir så glad och så är hon så mysig med mig. Antar att hon var lite småless på mig nu på slutet, och kanske jag på henne med. Men jag längtar ändå tills i mars, då jag går ner i tid på jobbet, närmare bestämt till 75%.
Igår var jag faktiskt ledig. Alltid skönt att vara ledig mitt i veckan! Jag tog bussen in till stan vid 9 och träffade Tessa, sen drog vi till Linköping för att gå på Hööks och köpa ridbyxor. Jag vet inte HUR många par ridbyxor vi prövade, men till slut så hade vi bestämt oss! För mig blev det ett par rutiga, det är så snyggt! Och så blir det första gången också. Jag köpte även ett par svarta ridstrumpor, så nu är jag fit for terminstart på Mastad. Det ska bli så himla roligt!
Imorgon har jag monsterdagen på jobbet, 7.00-19.00. Hoppas jag orkar mig igenom dagen, för jag ska jobba igen på lördag! Sen är jag äntligen ledig i en dag. På söndag ska jag till Jenny som ska sy min bröllopsklänning och skissa på design och det ska bli jätteskoj! Sen kommer Tessa ut på söndag också. Det är sista dagen hon är ensam, Micke kommer hem på kvällen. Men hon har inte träffat Ronja på ett tag och inte behövdes hon i stallet heller, så jag bjöd ut henne. Då kan vi tre tjejer ha skoj så kan Mats koppla av!

/Jossan



Summering

Jaha, då var första dagen på arbetet avklarad då. Nu ska jag jobba heltid fram tills i mars då vi har sökt dagisplats, då är tanken att jag ska gå ner på 75%.
Började vid 06.00 imorse och hade en skitnatt med Ronja. Visst, jag behövde inte springa upp men jag vaknade ju likt förbannat var eviga gång hon gnydde. Ögonen blödde när väckarklockan ringde 05.15. Men väl uppe rullade det på och likaså på jobbet. Däremot nu, när jag har varit hemma två timmar och suttit här framför datorn och spelat Sims 3, så börjar ögonlocken kännas tunga. Pust, stånk, stön! Men ge mig en vecka så kommer jag nog in i detta.
Mats är alltså pappaledig med Ronja nu. Skönt för dem! Idag har han carit duktig och städat ur skafferi och kylskåp. Bra gjort älskling!
Imorgon är det jobb igen, 7-15, sen är jag ledig onsdag. Vi är alltid ledig onsdagar vilket är otroligt skönt! Å andra sidan jobbar jag ju varannan lördag och en söndag i månaden. Detta betyder PENGAR! MAn har ju inte så mycket av den varan när man är mammaledig. Behöver allt vi kan få i pengaväg nu med stundande bröllopet!
Nu puttrar maten på spisen och vi ska snart äta. Sen en dusch och lite Sporanos kanske, om jag pallar.... ZZZzzznark!

/Jossan