Lördagsbarnvakt

Ikväll är vi barnvakt åt Julia eftersom Tessa & Micke är ute och käkar middag och bio. Tessa fyller år idag, så det kan dom ju vara värda ;-) Det går hyfsat, men Julia startade vistelsen med att bajsa... Dom kommer vid 20.30 ca och hämtar henne. Hoppas hon inte blir trött innan det. Hon har gnuggat sig en del i ögonen.

Det är svårt att få en bra bild på två glada ett och ett halvtåringar som leker och vill allt annat än att bli fotade... :-D
Skaparglädjen har flödat!

Idag har Tessa och Julia varit här. Vi var ner till affären och köpte två pumpor till. Tessa hade aldrig gjort lyktor, så jag ville introducera henne. Och hon blev fast! Vi gjorde två jättefina lyktor som nu pryder vår trappa tillsammans med gårdagens mästerverk. Detta kommer vi att göra till en årlig tradition! I år gjorde vi bara glada pumpor, kanske vi försöker oss på lite mer läskiga nästa år. Galet nöjd blev vi i alla fall! :-)
Eftermiddagens göromål:

Jag och Ronja tog och gjorde en pumpalykta som nu pryder vår trapp. Det blir nog att göra ett par till. Tycker att det blir så himla fint att ha en grupp på tre st på trappan, i olika storlekar och med olika ansikten. Vi får se vad det blir för ansikten på de andra två. Ronja får vara med och bestämma :-)
Mammas duktiga tjej

I söndags fick Ronja ett 150-bitars pussel, och hon la faktiskt ut det med lite hjälp från mig. Men det mesta gjorde hon själv. Hon är så duktig! :-)
Lyx!

Känns så himla lyxigt att sitta helt själv på tåget och inte behöva hålla reda på två vilda tjejer som far runt. Nu sitter jag med musik i lurarna, en bra bok och mitt tåggodis (ett måste?!) och mår gott. Fast jag saknar tjejerna och Mats något hemskt, mer än jag hade trott att jag skulle göra. Inte blev det bättre när Mats skickade denna bild tidigare....
Nu bär det snart av!

Om 30 minuter går bussen in mot stan, och 06.27 går tåget mot Sundsvall. Jag lämnar familjen ensam en hel vecka och drar norrut.

Undra hur jag tänkte?
Jag hade ställt klockan på 4.15, och snoozade en gång så klockan ringde andra gången kl 4.25. Då klev jag upp. Gick upp och tvättade håret och fixade det, gick på toa, sminkade mig och packade klart väskan, gjorde mackor att ha på tåget osv. Men klockan 4.50 var jag redan klar med allt det! Alltså 40 minuter innan bussen gick! Så nu sitter jag bara och väntar helt färdig med halsduken på mig till och med :-D
Hur tänkte jag egentligen?!
Jag är expert på att kliva upp för tidigt och göra mig klar för snabbt. Jag gillar iofs att ha lite tidsmån, om nåt oväntat skulle hända så det är väl därför jag alltid tar i när jag ska ställa klockan.

Nu har jag iaf gjort mig av med lite tid här. Bara 20 min tills bussen går nu ;-)

Vi hörs!
Zentangle-elefant

Det har inte blivit mycket skrivet här de senaste dagarna. Förklaringen är enkel; det har inte funnits så mycket att skriva om. Dagarna har rullat på och inget särskilt har hänt.

Igår fick Ronja en försenad födelsedagspresent av familjen Edström/Lindholm och den inspirerade mig så till den milda grad att jag var tvungen att zentangla lite. Det var några månader sen, men nu var det alltså dags att släppa loss igen.

Det blev en zentanglad elefant. Jag är hyfsat nöjd :-)
Ronjas 4-års kontroll

Imorse kl 8 hade vi tid på bvc för Ronjas 4-års kontroll. 
Det gick jättebra och vi fick massa beröm för henne, att hon är vältalig (och det är hon ju verkligen) och en massa annat.
Syntestet gick toppenbra och hon klarade det galant. Hörseltestet däremot gick sådär. Jag tror inte att hon riktigt fattade vad hon skulle göra. Dock tvivlade bvc-sköterskan på att hörseln var dålig. Vi gör om testet på 5-års kontrollen.
Hon var 102 cm lång, dock hade hon skor på sig så jag tror snarare att det landar på 100. Hon vägde 14,7 kg.
 
Hon var så duktig och artig. Man blir stolt som förälder när ens barn sköter sig exemplariskt <3
 
Mammas stora lilla stumpa. 4 år redan...
 På plats!

Nu är nya byrån som vi var på IKEA och köpte i söndags på plats i Ronjas rum. Även kläderna är på plats i den.
Som vi har haft det hittills så har ju Ronjas kläder legat kvar i garderoben i Frejas rum (eftersom hon bodde där fram tills för ett år sedan), och Frejas kläder har legat i en byrå nere i källaren. Och detta har varit VÄLDIGT opraktiskt! Men nu är det löst! Sorterade även in Frejas kläder i garderoben i hennes rum under dagen. Så skönt att äntligen få det gjort!

Och visst blev det bra?
Vilken lycka!

Kunde inte låta bli att väga mig imorse, och vågen visade på 56,5 kg. Detta betyder -1,4 kg sen i söndags. Härligt! Jag har nu gått ner allt som jag gick upp under semestern.
Men jag är fortfarande sugen på allt... Det är ju inte lika farligt nu, men jobbigt ändå. Det stora problemet är väl att jag inte har samma motivation som tidigare. Då tillät jag inte ens mig själv att ens tänka på godis/skräpmat, men det gör jag nu och då blir jag sugen. Men jag vet ju att jag ska få äta en massa gotta uppe hos mamma, pappa & systeryster. Idag är det en vecka tills jag åker! :-)

Nu är vi på väg till bvc och Ronjas 4-års kontroll. Spännande! :-)