På språng

Om en timme ska jag vara hos Ulrika och klippa mig. Måste ju vara fin till Stockholm i helgen. Farmor kommer hit och är med Ronja medans jag klipper mig. Vad skulle vi göra utam farmor och farfar? Jag vet inte. Dom är bäst!
Har suttit och kollat bussar inte till stan imorgon. Måste upp till centrum och köpa linsvätska innan tåget går. Får se vilen buss jag tar. Dom går lite konstigt. Men annars får Mats skjutsa in mig till stan. Han har tagit en semesterdag imorgon och ska vara hemma med Ronja. Vårt tåg går nämligen redan 13.33 så det var tvunget att bli så.
Tänkte att jag ska diskutera lite bröllopsfrisyr med Ulrika nu när jag är där.
Ronja sov bra inatt, inte ett pip har jag hört, och hon sov enda till 7.30. så himla skönt! Jag älskar min unge när hon sover bra. Älskar henne annars också, men i synnerhet då. Det är så himla skönt at få sova ostört!
Nästa vecka ska jag till Jenny ock skissa på bröllopsklänningen. Spännande! Det ska bli så roligt att se vad hon hittar på. Jag litar på hene helt och fullt och jag tror att hon kommer att göra ett toppenjobb. På tal om klänningar...måste snart beställa Tessas klänning till bröllopet. Och se hur vi ska göra med Ronjas klänning.

Hej på en stund / Jossan



Mina nya skor

Bild på mina nya skor som jag köpte på Nilson igår. Grymt snygga!


Hej, jag heter Ronja och jag älskar att sitta i min vagn...INTE! :-D Vi var på en prommis förut, men Ronja ville bara gå, och inte sitta i någon löjlig vagn.


Eva på jobbet skrämde mig förut... Jag svullnade upp i mina ögon igår, ungefär som när man har gråtit ni vet. Såg riktigt hemsk ut! Och imorse när jag vaknade såg jag ut som the living dead. Svullen på ögonlocken och påsar under ögonen. Vad händer?! Jag skippade i alla fall att sätta in linserna idag och hoppas att det är bättre imorgon. Jag hade dessutom lite ont i huvudet när jag vaknade, men det försvann. Sen har det kommit tillbaka under dagen. Inte jätteont, men lite molande. Känner mig pigg i övrigt, bara trött på ögonen pga av svullnaden. Men Eva sa att "du kanske håller på att bli förkyld". NEEEJ! Jag har inte tid med Sthlmsresan som hägrar. Har ju inte ont i halsen heller och har aldrig reagerat så här på ögonen inför en förkylning förut, så det kan det ju inte vara. Ingen feber har jag heller. Skulle inte förvåna mig om jag får svininfluensan lagom tills på fredag eller nåt... Tycker bara att det är så jobbigt detta med ögonen. Hoppas verkligen det lägger sig och huvudvärken också.

Ska jag vara orolig? / Jossan



Så typiskt!

Igår var vi som sagt inne i stan för bröllopsmässa tillsammans med Per och Carro. Men först var vi på Fräcka Fröken och käkade mumsig lunch. Trevligt! Sen promenerade vi till värmekyrkan för att gå på mässan, men det var så himla dött där. Då började Per och Mats att reta mig för att jag hade kollat fel på datum osv. Men jag visste att jag hade sett rätt, den 22 november. Dom googlade och det visar sig att mässan är inställd pga för dåligt intresse från utsällarna. så himla typiskt! Vi hade ju planerat och pratat om detta i evigheter och både vi och Per och Carro hade skaffat barnvakt. Men killarna fann sig snabbt (glada över att slippa att gå på bröllopsmässa antar jag) och drog till Media Markt. Sällan dom får tillfälle till detta då både jag och Carro hatar att går runt där i timmar och intresset för teknikprylar är ganska svalt från vår sida. Toppen tänkte vi och hade en tjejeftermiddag på stan tillsammans. Jag köpte skor på Nilson. Så himla snygga! Likdana som Carro fast svarta. Behövde verkligen skor eftersom jag tidigare på förmiddagen hade konstaterat att jag var tvungen att slänga mina vinterstövlar. Så det var perfekt! Carro inspirerade mig mig med dessa skor och hon är min idol så jag va tvungen att köpa likadana ;-D Perfekt till Stockholm med nya fräscha skor att göra stan i. Dom är grymt sköna också, like walking on clouds. Lovely! När killarna kom tillbaka till centrum efter att ha tömt Media Markt gick vi på Waynes och fikade mumsigt fika. Fick bli en latte för mig. Sällan jag dricker kaffe, men en riktig cafélatte är aldrig fel. Sammanfattningsvis en jättetrevlig eftermiddag tillsammans med vår toastmaster och vår toastmadame. Och bf (barnfritt) var det också, vilket är en lyx för småbarnsföräldrar.
I lördags var jag och Tessa och såg New Moon. Den avr underbart bra som väntat trots att det var jag, Tessa och hundra fjortisar som kladdat i ansiktet och skrivit New Moon överallt + två herrar i 60-års åldern som såg hyfsat malplacerade ut. Blev tyvärr inget av med att köra Ponte på dagen eftersom hästeländet hade gått och tappat en sko. Men hon kom ut hit istället och hälsade på Ronja som hon inte träffat på länge och vi lagade middag tillsammans. Mumsig räkpaj som Tessa nog gärna hade satt i sig själv om hon hade fått ;-P Efter bion gick vi hem till henne och kollade på Robinson innan min buss gick.
Idag har vi inte gjort så mycket än så länge. Farmor var här till Ronjas stora lycka. Min med för den delen så hon kunde lära mig att trä symaskinen som jag lånat av henne. Nu ska här fållas gardiner!

Tjing / Jossan



Lovat

Just det ja, kom på att jag lovat fler söta bilder på Ronja då vissa, nämner inga namn ;-P, börjar lessna på mitt sporadiska svammel i texter och frånvaron av bilder. Jag lovar, jag ska bättra mig! Här kommer ett första försök...

Ronja har hittat möss- och vantlådan i hallen och då passade jag och Mats på att spöka ut henne lite gulligt. Usch vilka elaka föräldrar vi är, men jag kunde inte motstå :-)


Hon ser ut som ett litet gatubarn från förr i tiden :-D

Kram / Jossan



För ovanlighetens skull

Solen lyser för första gången på....ja, veckors veckor. underbart! Men jag måste dammsuga. Eller ska jag ta en promenad först? Har inte riktigt bestämt mig. Varmt är det också. Så himla härligt!
Imorgon ska jag åka in till stan och träffa Tessa. Vi ska till stallet. Det ska bli roligt, särskilt eftersom det ska vara varmt och soligt även imorgon. Vi ska antingen rida eller köra, tiden för utvisa vad vi känner för. Efter stallet är det biodags. Härligt!

Den inre kretsen / Jossan



En liten uppdatering...

Jaa, jag får ursäkta för dålig uppdatering. Har inte riktigt haft lusten och i måndags slog jag inte ens igång datorn. Men vad har hänt då? Ronja fick vaccin mot svininfluensan igår och inte en grad feber eller något. Hon har varit precis som vanligt och har inte ens verkat öm på benet. Så himla skönt! Nästa vecka är det förhoppningsvis min och Mats tur att få spruta. Jag ska gå dit tillsammans med Mats mamma så vi kan hjälpas åt att hålla reda på Ronja och så får Mats och Bosse gå när dom kan komma ifrån jobbet. Det är ju lättare för oss som är hemma.
I söndags var jag på långritt. Sista ridningen för terminen och nu får jag vänta tills i februari, HUR SKA JAG KLARA MIG?! Jag får helt enkelt ta och göra det. Men trist är det. Långritten var underbar trots mulet väder och dimma, det var i alla fall varmt, +8. Men träningsvärken dagen efter var BRUTAL då kroppen inte längre är van att vara i sadeln i 2 och ½ timme, dessutom i skogen då man lätt spänner sig lite extra i nerförsbackar osv. Men så roligt var det och vi är ju ett sådant härligt gäng vi fyra + Helena som är världens bästa ridlärare.
Idag har vi varit i stan en sväng och köpt kuvert till bröllopsinbjudningarna + lite annat smått och gott. Bl a en till snuttefilt till Ronja, en likadan som den hon har. Den ska nu "mysas in" så att hon kan ha en på dagis i vår och en hemma.
Hittade även lite bra julklappar till Ronja på stan som jag ska köpa, men det blir efter löning.
På lördag ska jag och Tessa på New Moon och vi LÄNGTAR! Åh, det ska bli så spännande och jag tror att det är mer action i denna än i ettan. Får se vad det blir på dagen, stallet hos Ponte eller så kommer dom ut och hälsar på Ronja. På söndag sen är det bröllopsmässa i Värmekyrkan i stan och vi ska gå med Per, Carro och Sofia. Men först blir det lite lunch på Fräcka Fröken på Kungsgatan. UNDERBAR MAT! På förmiddagen ska vi på 11-fika hos farmor och farfar eftersom dom glömde både Ronja och Emils namnsdagar. Dessutom var det lite tunnt med besök på farsdag så det blir försenad farsdags- och namnsdagsfirande med kusinerna och respektive familjer. MYS!
På torsdag blir jag själv heeela kvällen. Mats ska bjuda sin syster på hockey, Linköping-Djurgården of course och kommer inte hem förens sent.
Ronja har fått nya rutiner vad gäller sovtid på kvällen. Hon har ju alltid gått och lagt sig mellan 20.00-20.30. Men nu försöker vi tidigarelägga det och att hon somnar vid 19.00-19.30 och vaknar lite tidigare. Dels för att vänja henne vid att gå upp tidigare på mornarna inför dagisstarten i vår men även för att det är vid den tiden som hon är trött och hennes "sovtåg" går då. Väntar vi då till 20.30 är hon pigg igen och vi har haft ett H-VETE med henne när hon skulle sova pga detta. Men nu verkar det ordna upp sig igen och det verkar som att detta mer passar henne och hennes behov. SKÖNT! Visst är det skönt att ligga till 8.30 eller till och meed 9.00 ibland på mornarna, men jag får väl utstå att kliva upp lite tidigare. Lika bra att börja vänja sig inför jobbstarten efter nyår. ÅÅÅHHH, jag gruvar mig lite för det... Hur ska det gå med allt? Känns som att det har hänt massor sen jag gick hem och nu ka man liksom lära om sig igen med Posten och Svenska Spel och allting. Det enda som är sig likt är kassan, tur det! Ska väl även ta mig an lite nya grejer när jag börjar som jag inte hållt på med förut, det ska däremot bli roligt! Skoj att få lära sig något nytt och att göra något annat för omväxlings skull. Visst, innerst inne vet jag ju att det kommer att ta ett par tre dagar så är jag inne i ruljansen igen med tidiga mornar och allt vad det innebär att jobba, men det är en lite klump i magen på mig som jag inte riktigt blir av med. Känns skönt att veta att jag går ner på 75% i mars.

PUST! / Jossan



Bäst just nu

Sevriges roligaste komiker just nu, Johan Glans. Underbar kille med bästa humorn!
Här kommer två favoritklipp.




Och en till. "Hallå kissekatter"... HAHA! Jag dör.


Johan är bäst! / Jossan



Ronja testar

Ronja testar mammas ridhjälm. Nååågra nummer för stor kanske...? :-D



4 av 5 toasters / Jossan



Stackars Åsa!

Pratade nyss med min vän Åsa som ligger hemma i influensa. Krya på dig min vän, hoppas du mår bättre snart så du kan komma ner och hälsa på!

Kram / Jossan



Bilder från förfesten i lördags

Nu har jag äntligen tagit tag i mig själv och ska blogga, och lägga upp bilder från utgången med Linda, Tessa och Micke i lördags.

Ska hon föda måntro? :-D


Jag börjar bli som Tessa, kan inte vara seriös på en bild!


Tessa och jag dricker våra berömda jordgubbsmojitos. MUMS!


Linda och Micke körde rockband. Jag och Tessa spelade inte riktigt i samma liga som dom, men skoj var det ändå!


Tessa i en hård SingStar-match, antagligen mot mig.


Ikväll är det sista gången på ridningen, sen är det avslutning på söndag med 3-timmars uteritt till Jämjö borg på söndag. Jippi! Det ska bli skoj. Hoppas bara på bra väder.
På lördag ska jag jobba och dra in lite extra pengar. Hopas det går bra, har inte jobbat en lördag sen stan brann :-S

Tjing / Jossan



Ronja dansar



Hejdå / Jossan



Bara att kavla upp ärmarna

Ska strax ta tag i mig själv och dammsuga källaren. Hatar att göra det för att det är jobbigt att dammsuga trappen och det är jobbigt att bära dammsugaren ner och upp. Blä. Men mina andra måsten är i alla fall färdiga. Återstår bara att plocka undan lite. Slipper ta bussen in till stan också. Skönt! Ronja sover efter många om och men och gråt. Sov nu en stund lilla gumman, snälla.

Snart klar, snart klar, snart klar... / Jossan



Jag kan andas ut

Efter att ha guidat en smått hysterisk Linda till spår 11 på Stockholms central känner jag mig lugn. Nu vet jag att hon sitter på tåget. Tänk Linda så bra du kommer att hitta nästa gång! :-)
Rätt bra av mig att kunna guida henne dit när jag sitter här hemma. Då har man rest samma sträcka några gånger...

Bye for now / Jossan



Några bilder från den gångna sjukveckan

Här kommer några bilder på Ronja som vi knäppt när vi har haft tråkigt i vår sjukdom.

Ronja och pappa kollar på elden i braskaminen.


Ronja på promenad.






Ronja testade mina glasögon häromkvällen. Söt eller? Haha, vi höll på att skratta ihjäl oss. Dock inte Ronja...



Vår älskade dotter / Jossan



Vinter redan?

Det har snöat både igår så gott som hela dagen och när jag klev upp imorse höll det fortfarande på. Dock är det alldeles för varmt på marken för att det ska lägga sig. Sensation för att vara Norrköping, här brukar vi knappt ha någon snö alls på hela vintern.
Sjukdomsstatus: jag mår mycket bättre och på vårdcentralen sa dom att jag har fått en virusinfektion i luftvägarna som flöjd av förkylningen, så ingen svininfluensa. SKÖNT! Ronja snorade knappt något igår och Mats är på jobbet idag. Allt är tillbaka i normala gängor, några timmar i alla fall. Linda kommer på eftermiddagen och stannar enda tills måndagmorgon. Roligt! Det kommer att bli toppenskoj! Dock är det osäkert om det blir någon tur på krogen på lördag, det beror på hur lungorna mår.
Har bestämt mig för att rida ikväll också. Mamma ville ju inte att jag skulle rida, men tji fick du! ;-P Du är så långt borta så du kan inget göra! Jag mår ju jättebra idag, sen är det bara att hoppas att jag inte hostar sönder på hästryggen. Men jag SKA rida. Undra vem? Hoppas det går bra. Linda ska följa med och titta. Skoj!
Imorgon drar jag och Linda in till stan och gör den osäker. Och Ronja med så klart. Linda ska shoppa jeans och jag ska köpa saker till inbjudningskort & vigselprogram mm.
Känns som att det kommer bli ett mycket bra veckoslut.

Till mig själv. Du MÅSTE:
dammsuga uppe och nere
plocka undan
byta sängkläder i gästsängen

Fortsättning följer... / Jossan



Yttligare sjukinfo

Jag har fått tid på vårdcentralen imorgon förmiddag med anledning av att jag är fruktansvärt tungandad och inte direkt bättre idag. Blä! Det gör riktigt ont i lungorna när jag andas djupt och det är sjukt jobbigt.
Ronja fortsatt snorig med pigg i övrigt. Mats lever.

Orkar inget mer! / Jossan



Sjukstuga

Förlåt att jag inte skrivit. Det är sjukstuga här hemma och hör och häpna, vi slog inte ens på datorn i helgen! Det är länge sen detta hände, då är man sjuk!
Ronja har börjat snora idag men ingen feber som jag kan känna och verkar pigg. Mats har fått ont i halsen och jag är snorig, snorig, snorig. Skickade svärmor på Apoteket för inhandling av nässpray på förmiddagen. Hon kom även med middag till oss förut. Jag kände ingen smak, men jag tror att det var gott. Ner slank det i alla fall och nu är jag mätt och belåten. Vad skulle man göra utan dem?! Tack.
Hoppas på att få sova inatt. Har knappt sovit något föregående natt på grund av nästäppa mm. Men inatt så får jag förhoppningsvis sova när jag laddat upp med nässpray.
Hoppas denna sjukdom flyger sin kos snart då Linda kommer på torsdag. Och jag ska dessutom rida på kvällen. Sen ska jag jobba på onsdag mellan 13-19 pga någon kurs.
Blä, hatar verkligen att må så här. Vik hädan, förkylning!

Nu blir det liggläge i soffan! / Jossan