FREDAGSMYS

Jag och Freja är solokvist ikväll då Mats och Ronja är längre upp på gatan hos Mackan och Ida. Freja somnade innan 20, så jag har det skönt i soffan och är ensam herre över kanalvalet ;-D Äntligen får jag se Let's dance! Snart är det Anton :-9
Imorgon är det hemmafix som gäller och på söndag är det jobbsöndag för min del.

Lilla mysiga gofisen mammas <3




120422 - Frejas första pippilotter

Mammas lilla snuppa! Men ni ska veta att jag fick jobba ett bra tag för att få till dem ;-D

 




Sin mor upp i dagen!

Det bor en liten "zentangler" även i Ronja :-D




Godis till min iphone!

Har länge letat efter ett fodral till min iPhone, men inte hittat något som har fallit mig i smaken. Men nu äntligen har jag funnit ett som jag bara MÅSTE ha!



Så himla smidigt att kunna ha sitt körkort, VISA-kort och ICA-kort samlat tillsammans med telefonen. GULD!
Jag bara måste köpa ett. Har hittat några på Tradera till bra priser.
Sen skulle jag inte tacka nej till detta heller...



Till min MacBookPro :-)

Gillar deras design och det passar mig perfekt!



LÄNGTAR!

Igår blev det ÄNTLIGen gjort, jag bokade biljetter till Svansjön (Bounce-style) på Dansens Hus den 6 januari 2013 (!) och jag längtar redan.Tyvärr så gör inte Mats det, men lite får man ju genomlida för sin kära frus skull ;-)
Vi fick toppenbra platser på tredje raden, mitt i. GULD! Åh, vad roligt det ska bli. Hoppas vi inte blir sjuka bara...





Jag vet inte...

Hmm, jag tror det blev lite mycket på den här :-D Den med Ronjas namn blev mycket bättre, där bakgrunden är vit. Jaja, det var min första och jag blev lite Will and crazy :-D




Jag blev så klart tvungen...




In progress...

Min första zentangle med bokstäver. Mats bad mig faktiskt göra den, fast kanske mest på skämt ;-) Den är lååång ifrån klar!

Arbetet fortsätter med Spotify i bakgrunden...




Jag måste få skryta

Jag tycker nog att Ronja är lite av ett proffs på att rita och hålla sig innan för linjerna. Hon är faktiskt inte ens fyra år, men se så fint hon målar!

Skryt, skryt, skryt ;-)




Fredag den trettonde

Denna fredag den trettonde har kommit och gått och resulterat i två stycken nya zentangles och ett strömavbrott. Nu är Freja vaken igen (anar jag en trend?) och gud vet när hon tänker somna om!? Jag blir galen om det ska vara så här vareviga kväll! Men jag får hoppas och tro att det beror på hennes förkylning som fortfarande inte är bra och hon hostar en del och är täppt i näsan.

Men mycket rita har det blivit idag :-) I like it!




Jag är inne i ett skaparflyt

Nu är mina svarta pennor återfunna och inspirationen bara sprutar!
Jag har suttit och googlat och tittat på YouTube och fått lite nya idéer. Nu har jag gjort lite "tiles" som det heter i zentanglevärlden, dock inte i rätt mått, men mycket lättare att rita på. Man kan beställa tiles på zentangle.com, men det känns onödigt. Vad som inte känns onödigt däremot är ett kit med zentanglepennor, Sakura Micron i tre olika storlekar tänkte jag mig. Dom jag har funkar, men man vill ju ha riktiga grejer att hålla på med.

Åh, det är så roligt när man är inspirerad! :-)

 




Freja utvecklas MYCKET nu

Nästan varje dag händer det något nytt med Freja, och det är så roligt att se.
Senast i utveckligen nu är hon försöker att gå.

Här kommer ett litet smakprov som Mats filmade bara för en liten stund sen:





Lussekattsinspirerad zentangleblomma

Nyss färdigställd, och jag är riktigt nöjd. Lite annorlunda jämfört med dom jag brukar göra.




Sömnlös på Östkindsvägen

Jag la mig vid 22.30 ca och tog med mig datorn för att se klart ett program som jag började på tidigare. Mats sover nere i källaren pga av hosta, dels för att inte vi ska väcka varandra eftersom jag också hostar och dels för att inte väcka barnen. Hur som helst... Jag tittade på mitt program och en gång grät Freja till och jag gick in och gav henne nappen och snuttis. Vid strax efter 23 är mitt program slut och jag släcker lampan. NU drar cirkusen igång... Ronja gnällde så jag sprang upp till henne ett par gånger och mitt upp i allt får jag tidernas hostattack då det bara kliade i bröstet men inget hjälpte. Detta väckte naturligtvis Freja som redan sov knackigt. Jag gjorde några tappra försök att få henne att somna om, men förgäves. Vid 0.15 hade jag sprungit in till barnen 7 eller 8 gånger. Jag gjorde välling till Freja i hopp om att det skulle få henne att somna om, men icke. Jag la henne i dubbelsängen, men där blev det bara lek och roligt att resa sig mot gaveln. Ja, nu hade jag inga fler idéer så nu sitter vi här strax efter 1 på natten och Freja tjoar och tjimmar på golvet i vardagsrummet. Själv sitter jag här och önskar mig långt bort från barn och förkylningar och annat skit och drömmer om att få sova. Jag har sovit dåligt i flera veckor nu och denna förkylning med tillhörande rethosta gör INTE saken bättre.

Hoppas hon blir trött snart!




Jag har slarvat...

Jag har tänkt i ca hundra år att jag skulle visa er lite bilder från min och flickornas senaste vistelse uppe i norrland, men det har fallit mellan stolarna. Men nu tänkte jag ta tag i saken och blogga om dom. Det blev inte så många bilder tagna, men några blev det iaf och dom kommer här :-)

Tjejerna äter mellis på tåget på väg upp (28/3).
image description

Jussi hund
image description

Jussi hund myser med moster
image description

Jussi hund myser med matte
image description

Jussi hund träffar lillebror Pigge för första gången
image description

Jussi hund åker vagn
image description

Flickorna och morfar
image description

Freja äter macka
image description

Hmm, många hundbilder blev det :-D Och ännu fler lär det blir när vi åker upp i slutet av maj för då har Jussi som sagt fått en lillebror där hemma. Lilla lilla Pigge flyttar hem till min syster och Jussi till helgen. Han är så klart supersöt! Han kommer från Nipornas shelties i Sollefteå, samma uppfödare som storebror Jussi.

Nä, dags att sussa efter den långa dagen på Kolmårdens djurpark.

God natt!



120411 - En dag på Kolmårdens djurpark

Idag har vi varit på Kolmårdens djurpark tillsammans med familjen Lindén, och trots regn och gråväder hade vi en jättehärlig dag. Solen tittade fram lite då och då, och det finns ju ställen där man kan komma undan regnet. Barnen hade jätteroligt, och vi vuxna också. Men man var både trött och lite frusen när man kom hem. Det blir tidigt i säng ikväll! Barnen har legat sen 19.30 vilket typ ALDRIG händer. Ronja var bra trött och mör efter all frisk luft och spring. Vi hoppas på en repris snart. Tack Lindéns :-)




Mera skapande

En zentangle i form av en stjärna som jag började på i helgen när familjen var här. Idag har ju suttit ner och gjort klart den. Jag är ganska nöjd :-)






Påsken 2012

Vilken härlig påsk vi har haft tillsammans med min mamma, pappa och lillasyster. Och hunden Jussi så klart! Vädret har ju inte riktigt varit med oss tyvärr, men vi har gjort det bästa av situationen och igår var det äntligen lite sol och inte fullt lika kallt. Vi klädde på oss och gick upp i skogen. Jättehärligt var det och Ronja gick nästan hela motionsspåret på 2 km. Hon och mormor låtsades att dom var i trollskogen och letade efter tomtarnas hus. Ronja (och min mamma) har väldigt livlig fantasi och tyckte att det var väldigt roligt. Sorry mamma ;-D
Efter promenaden gick vi hem och åt lunch, efter det blev det årets första altanfika. Sen var vi ute lite drygt en timme till här hemma på gården och kastade bollen åt hunden. Både hunden och Ronja sprang så dom blev helt slut :-D
Imorse åkte familjen hem och nu är det tomt och tyst i huset, fast lite skönt också så klart ;-) Jag och barnen åker upp den 22 maj, så vi hinner inte sakna varandra så mycket.
Men lite baksidor har påsken haft... Freja är förkyld och har ögoninflammation. I lördags vaknade även jag med halsont och ena ögat helt igenmurat av var :-( Och igår blev även mamma och syrran förkylda... Men det verkar inte vara någon allvarlig förkylning, men tråkigt att dom blev smittade. Jag känner mig inte direkt dålig, utan det är mest mitt öga som spökar. Freja är inte helt pigg än. Jag ska nog ringa vårdcentralen ang henne imorgon. Ögoninflammationen vill inte riktigt ge sig trots behandling med receptfritt läkemedel. Hosta har hon också, stackars stumpan :-(

Nu ska jag se premiären av Alcatraz på 4an.

Några bilder från påsken...

 




Mitt senaste verk

Min senaste zentangle. Äntligen har min inspiration kommit åter! Dock inte mina svarta pennor, så denna blev i blått bläck.




Titta vad jag kan!

Förra veckan började Freja att ställa sig upp och nu senaste dagarna gör hon det hela tiden. Hon kryper även ibland, några gånger om dagen. Detta händer dock när hon "glömmer bort sig" och när hon märker det så sjunker hon er på mage och ålar istället.

Just nu är hon förkyld och inte alls pigg :-( Stackars liten! Första gången som hon är förkyld. Det kom igår morse, efter en natt hemma. Jag märkte på tåget i måndags när vi satt på tåget att något inte var som vanligt.

Tänkte även att jag ska uppdatera hennes längd och vikt från senaste BVC-besöket, men då måste jag sitta vid datorn och inte telefonen. Tänk att hon redan är mer än 10 månader! Tiden går fort... Älskade lilla Freja <3




Minnen

Idag har jag, pappa och Freja varit i farfars lägenhet och tittat på en massa grejer, bl a en massa gamla kort. Det är så roligt att minnas och se på bilder bär farmor, farfar och pappa var ung. Och en del bilder på mig och syrran så klart. Jag tog med mig ett litet handmålat fat och en liten mjölkkanna som var så söt. Det kanske blir fler grejer att ta reda på, men jag kan inte ta mer saker i resväskan.
Imorgon kl 10 går tåget söderut igen efter några härliga dagar här hemma hos mamma, pappa och syster. Men på torsdag kommer dom ner till oss, så vi får nog inte abstinens :-)

Titta vad fin min farfar och hans pappa, gammelfarfar Teodor, var på 50-talet <3