Bildbomb från Mallorca - nr 1




Nya tag med Dukan

Efter en veckas syndande med vin, glass och god mat från hotellets all inclusive-buffé så var det dags för vägning idag. Vågen stannade på 57,9 kg, vilket betyder att jag har gått upp 1,4 kg sen vägningen den 16/9. Det har ju varit mycket syndande, så det tycker jag är helt ok. Nu är det vara att ta nya tag innan jag åker upp till Timrå den 10/10. Då blir det lite allt möjligt att äta igen, men SEN är det full fart framåt igen. Då är det inget som är i vägen och kan störa min viktnedgång.

Startvikt: 64,0 kg
Nuvarande vikt: 57,9 kg
Delmålvikt: 55 kg (2,9 kg kvar)
Målvikt: 52 kg (5,9 kg kvar)

KONCENTRATION!
Svårt när man har kommit in i sockerträsket igen... Men det är första dagen som är värst när man ska bli av med det, sen går det hyfsat lätt. Hoppas bara att jag kan hitta den där inspirationen igen som jag hade i början av min viktresa...




Hålla kvar vid känslan

Igår eftermiddag vid 15 landade vi på svensk mark igen. Det var lite kallare vindar som blåste än när vi klev på planet :-/
Idag är det uppackning och tvättning som pågår, parallellt med barnens förkylningar som kom så lägligt när vi åkte hem.

Ronja kör full flamencoutstyrsel för att komma i "Mallis-mode" :-) Mammas stora 4-åring!




Taggar för Mallis

Efter simmet tog vi oss en snabbis in till centrum för att köpa en till baddräkt till Ronja (order från farmor). Hon har ju bara en från Polarn med lite ben och armar, men nu blev det en klassisk baddräkt från Åhléns. Det är ju bra att ha två att byta mellan.

Så här glad var Ronja när hon fick testa den:




Fjärde simmet för Freja

Idag gick det ännu lite bättre, men hon fick en kallsup ganska på en gång och då var det ju gråt så klart. Hon dök tre gånger idag och det gick bra.

Vi kämpar på! :-)

Mammas stora lilla stumpa, 16 månader och en dag!




Kaos!

Jag håller på att välja ut vad jag ska ha med mig och har säkert testat 100 olika plagg. Men nu tror jag att jag har klart för mig vad som får följa med. Jag har helt enkelt för mycket fina kläder och kan inte välja ;-D Vilket i-landsproblem...!




Packning pågår...

Snart är tjejernas väska färdig. Jag tycke att det är jättesvårt att packa till dem! Tar säkert med mig alldeles för mycket, men jag gillar att ha lite att välja mellan ;-) Blir antagligen likadant i min väska, alldeles för mycket kläder. Men bättre det!




New Jersey dress är här!

Idag kom den med posten! Rosa och fin är den. Redan en sommarfavorit, det känner jag. Kommer att bli välanvänd på Mallis ;-)

Ni får ursäkta mig, osminkad och INTE fixad i håret! Hemmadag med vab och städning/packning kräver inte det ;-)




Bokat & klart!

Idag har vi bokat en resa till Kreta nästa år!
Jag kommer att fira min 29-års dag där tillsammans med Mats och flickorna. Det ska bli såå härligt!
Vi åker från Norrköping (skönt bara det) den 22/8 och kommer hem den 30/8. 
Supermysigt hotell verkar det som, Blue Village Atlantica Caldera Beach. Ligger alldeles vid stranden :-)
 


Bilder lånade från fritidsresors hemsida.



Freja, snart 16 månader!



 



Sjätte veckan med Dukan

Veckan har ju varit kantad av magsjuka, men jag har vägt mig idag ändå.
 
I fredags vägde jag mig efter en hel natt av toalettbesök, och då hade jag gått ner 2 kilo av naturliga skäl.
Dock brukar man ju gå upp allt när man börjar få behålla mat igen. Vågen stod alltså på 56,4 kg i fredags efter denna fasansfulla natt. -2 kg sen tisdagen då det visade på 58,4 kg. 
Jag hade ju mina fasor imorse när jag gick ner till vågen, MEN! ;-D Jag hade bara gått upp 1 hg sen i fredags och vågen visade på 56,5 kg. Detta trots att jag har ätit sen i fredags då jag mådde bra igen.
Inget ont som inte har något gott med sig ;-)
 
Detta betyder:
-7,5 kg sen start (startvikt: 64,0 kg).
1,5 kg kvar till min delmålvikt 55 kg.
Det betyder att att det bara är 4,5 kg kvar till mitt mål, 52 kg.
 
Jag är nöjd!
 
Nu får vi väl se vad jag landar på när jag kommer hem från Mallis. Men jag kör hårt igen efter att jag har kommit hem, och hoppas att jag ska nå mitt mål snart!
 
Den 10 oktober lämnar jag barn och man och åker upp till min familj i Timrå, och då kommer det att bli syndat. Men det har jag redan bestämt mig för och det är något jag ska göra.
Bl a blir det Ming Palace med Linda (och mamma) och så har jag beställt lite god mat av mamma. Jag är sugen på hennes piroger och hennes ärtsoppa. Sen behöver jag ju inte synda onödigt mycket, men det är ju en veckas semester från vardagen för mig. Jag kommer naturligtvis att sakna flickorna och Mats JÄTTEMYCKET, men det ska ändå bli skönt. Jag har inte varit i Timrå själv sen 2006, så det är på tiden. Jag har ju alltid med mig barnen och/eller Mats annars.
Jag ska bara ha skoj och träffa kompisar, umgås med familjen, hitta på saker som är svårt när barnen är med. Vi ska gå på casinot och käka och spela lite bl a. Jag ska sova hemma hos syrran och det ska bli mysigt. Annars bor jag alltid hos mamma när jag har barnen med mig. Nu får jag och syrran lite kvalitétstid! Sitta och titta på film, prata och bara mysa. Och gosa med hundarna så klart! Mosters gohundar <3 Det är ju nära till mamma och pappa också, så vi kommer ju att vara där med.
 
Härligt ska det bli! :-)
 
Hoppas att dom kan se min viktnedgång ;-)



Dagens svampskörd

Var i skogen några timmar idag med svärmor. Det var välbehövligt! Vi hittade lite svamp, men inget revolutionerande. Men lite gula kantareller (lika mkt var ungefär) och svart trumpetsvamp. Jag har aldrig plockat det förr, så jag vågade inte ta allt som var där. Ångrar mig bittert nu då den luktar underbart och jag hittade ett recept på en soppa med svart trumpetsvamp som lät så god. Jag får plocka mer nästa gång jag ser nåt.
Nu blir det väl dock inget mer svampplock för i år, men jag längtar redan tills nästa år ;-)




Näste man faller...

Jaha, tur för näste man att falla offer för denna hemska sjukdom. Mats har börjat.
Hoppas hoppas hoppas att Ronja antingen klarar sig (känns som en utopi) eller får skiten snart, så vi är klar med denna jävla sjukdom innan vi ska åka på fredag!

Så det blir väl inget jobb eller dagis denna vecka heller. Det börjar bra med jobbstarten... Har jobbat typ tre dagar sen jag började! Men men, det är ju så det är tyvärr med småbarn på dagis.

Håll tummarna för oss, att vi är friska när vi ska åka på fredag! OCH HÅLL DOM HÅRT!

Tack på förhand.

Jag slänger in ett par bilder på tjejerna från förmiddagen idag, för att "lätta upp stämningen". Mina söta fina tjejer! Hoppas vi kan åka flygplan på Ronjas födelsedag. Hon har pratat om det hur länge som helst!




FY för magsjuka!

Nu har jag legat sen 21-tiden och vridits i plågar. Fy och usch för magsjuka! Men bra att ha det nu så kanske man är frisk tills vi åker. Idag är det en vecka kvar!

Åh, jag är så TÖRSTIG men vågar inte dricka nåt än :-( Det riktigt dammar i munnen. Hoppas Mats och Ronja hinner ha detta nu innan vi åker!

Vi blir hemma hela familjen idag, av förklarliga skäl.

BLÄ FÖR SJUKDOM!




Frejas första dyk

Idag har jag och Freja varit på babysim, för tredje gången. 
Hon grät nästan hela tiden vi var i vattnet även denna gång. Men det kändes lite bättre idag och det blev ett litet dyk. Det tyckte hon inte om... :-D Men det är bara att kämpa på, hon vänjer sig snart.
Mysigt är det i alla fall att gå och bada tillsammans :-)
Jag måste försöka få med mig någon som kan fota oss. Tessa, Mats eller Anna-Lena. 
Efter resan ska nog farmor bada med henne någon onsdag. 
Får se om hon vill bada på Mallis då, och Ronja med för den delen.
 
Mammas stora Freja <3 Ursäkta suddiga bilder. Det är inte det lättaste att fota en 15-månaders tjej som har massor av spring i benen ;-)





En Molly flyttade ut...

...och inte mindre än två nya flyttar in!
 
Äntligen ska jag äga en Wig Wam dress i almost black! Det blir min tredje (gillar trios tydligen) till samlingen. Det bor redan en i färgen velvet och en i färgen lite powder här hemma. Och jag ÄLSKAR dessa klänningar! Modellen passar mig som handen i handsken och dom två jag har är flitigt använda.


Dessa två Wig Wams bor redan i min Mollyrob.
 
En New jersey dress i rose flyttar också in! Den gav jag 211 kr för. Ett kap skulle jag vilja säga! Kommer att bli välanvänd när vi åker till Mallis (om 9 dagar)!

 
Min T88 dress fick flytta nu. Jag älskar den, men den har "tjänat sitt syfte" här hos mig, och det var dags för den att få flytta till någon som har glädje av den igen. Jag fick bra betalt för den, så jag är nöjd. Den var dyr i inköp och min allra första Molly. Kändes lite konstigt att sälja den klänning som tog "min Molly-oskuld", men det var tvunget. Den bara hängde i garderoben och tog plats.

 
Försöker även sälja dessa:
 
500 kr respektive 999 kr för dessa juveler. Samtliga tags finns kvar. Fräscha och endast använda ett fåtal gånger. Den översta är strl 1 (liten i storleken, mer en 0) och den andra är storlek 2 (också lite liten i storlek, då jag fick gå upp från 1 till 2 i denna).
 
Håller också på att sälja en tröja åt Mats från Post Fire Dew (Odd Mollys herrkollektion):

 
Den är ny och oanvänd (Mats tyckte inte om den) och tags finns kvar. Strl 4 (XL). 1000 kr för den.
 
Hoppas på att håva in lite pengar så jag kan köpa lite nytt ;-) Finns fortfarande drömplagg som jag vill ha.



Femte veckan med Dukan

Vägde mig igår och vågen stod nu på 58,4 kg. Totalt har jag nu gått ner 5,6 kg och 4 hg sen förra veckan. 3,4 kg kvar till delmålet och 6,4 kg kvar till slutmålet.

Det går fortfarande bra, men förra veckan så började min målmedvetenhet ge vika... Jag håller ju i fortfarande, men jag är sugen på ALLT! Förut var jag ju inte det. Jag kämpar vidare i alla fall efter förra veckans svacka med lite syndande. Nu är det full fart tills vi åker om 10 dagar.

Jag är i alla fall väldigt stolt över mig själv att jag har klarat 5,6 kg minus på 6 veckor!




Bröllopsdrömmar...

Ja, jag vet att vi redan är gifta! :-D Men vi har pratat om att göra någon form av förnyelse av våra löften när vi firar 10 år. Och jag har redan bestämt vilken klänning jag ska ha (typiskt tjejer!) och jag vet vilka låtar jag skulle vilja ha.
 
Utan dina andetag - Carolina Wallin Pérez (orginal: Kent)
Vart jag än går - Stiftelsen
God blessed the broken road - Rascal Flatts
 
Har en dröm om att göra detta utomhus i stugan ner mot vattnet. Nackdelen när man ska vara utomhus är ju att man är så beroende av vädret... Jaja, inget jag behöver bekymra mig för idag :-D
 
Denna klänning ska jag i alla fall ha då:
 

 
Alternativt i vitt, men jag tycker powder är snyggast och jag vill inte ha det så formellt. Sen vill man ju kunna använda klänningen annars också, och då känns det mer som en gångbar färg.
Men sen gäller det bara att få tag i en också... Så om någon har en Berry dress i powder, storlek 0 liggandes hemma så är jag aspirant på den ;-) Älskar denna klänning!



Imorgon är det måndag!

Och här hemma blir det vab för min del... Freja kräktes på fm idag. Typiskt! Dock var det snabbt över då det bara kom två ggr, sen var det över. Dock var andra spyan en riktig kaskadspya som hamnade på väggar, dörrar, golv, ÖVERALLT! Nu får dom inte gå på dagis förens Freja har varit symtomfri i 48 timmar. Nu är det bara att hålla tummarna att resten av familjen slipper! Eller kanske är bra att det går laget runt så vi slipper tills vi ska åka utomlands.
Jag och Ronja som skulle åka till Kolmården med Lisa & Ida. Ja, det blev ju inget av naturliga skäl... Vi har bara varit hemma hela dagen. På sena eftermiddagen tog jag och Ronja med oss ryggsäck och gick en sväng till skogen för att plocka blåbär. Sprang på en massa svamp också, men kunde inte gå så mkt när Ronja var med. Jag får gå tillbaka nån dag när jag är ensam. Älskar att plocka svamp! :-)




Om 12 dagar...

...så hänger jag här med min fina familj <3 Åh, vad skönt det ska bli! Hoppas vi är friska och krya då.
 


Bilder lånade från fritidsresor.se




120908 - Vilken dag! Dop och gästabud.

Vilken dag det har varit! Är helt slut i bollen, men på ett härligt sätt.

Kl 11 var det dags för Arvids dop borta i Missionshuset. Vi tog på oss finkläderna och vandrade bort. Jättefint dop med vacker sång och musik, och finaste Arvid så klart. Han skötte sig exemplariskt! Efter dopakten blev det god lunch och tårta som var ljuvlig! Jag åt av den och kan intyga detta.
Barnen lekte i lekrummet och hade superskoj! Det var svårt att slita dem därifrån när vi skulle hem. Freja somnade per omgående i vagnen på hemvägen. Hon fick fortsätta att sova en stund mesans vi andra gick in och bytte om. Vid 14 åkte vi och familjen Österlund mot Söderköping och gästabudet. Vi kom inte hem därifrån förens klockan var 19.45! Blev en heldag i blåsten, men det var mysigt med all medeltidsanda som råder i Söderköping dessa härliga dagar varje höst. Vi gick på marknaden vid St Laurenti-kyrka och kollade på saker. Ronja fick ett fint träsvärd som hon och Ida sen lekte järnet med. En hit! Vi tittade på gycklare och riddarkortegen som rider genom stan. Sen blev det middag på Ronjas resturang (ja, den heter faktiskt så!) och de var himla skönt att få komma in i värmen och att får sitta ner efter allt travande på gatorna. Sen strosade vi bort mot bilarna och gick förbi Söderköpings brunnshotell (där jag och Mats spenderade vår bröllopsnatt för övrigt) där dom hade en uppvisning med medeltida dans. Vi gick in i parken och tittade och på slutet var jag, Lisa och Ronja med uppe på scenen och dansade långdans. Hur kul som helst! :-) Sen åkte vi hem. Barnen blev ombytta och la sig på en gång, och somnade lika snabbt. Vi har också varit rätt trötta jag och Mats. Och frusen! Jag var tvungen att ställa mig i duschen förut i skållhett vatten för att tina upp! Förbaskade blåst!
Imorgon hoppas jag att det blåser mindre för då ska jag, Lisa, Ida och Ronja på Kolmården. Det blir mest att strosa omkring lite och ta det lugnt. Freja stannar hemma med Mats.

Nu är det god natt om jag ska orka med morgondagen!

Ronja spexade till det med lite peruker idag på Arvids dop.




Ronja inviger!

Idag efter jobb/dagis åkte vi som sagt med farmor/svärmor till Linköping och mötte upp tjejen med skolbänken. Superfin är den så klart, och Ronja är jättenöjd! Den skulle promt testas redan i hallen :-D
Självklart blev det en fredagsfika i Linköping, något som hör till när man är på "flykt ut". Gott kaffe och jag unnade mig en bulle med mandelmassa. Hmm, inget bra för söndagens vägning, men jag var så sugen! Hoppas på hyfsat resultat ändå.
 

 
Hon som sålde bänken hade gjort en smart lösning på bänkytan, en tapet som hon hade lackat. Smart va? Dock var den lite skadad, så jag ska nog byta tapet. Tror att det finns kvar av Mumin-tapeten som Ronja har i sitt rum. Det kommer att bli jättefint att matcha bänken med väggen! Stolen som har stått inne på Frejas rum (och tidigare när Ronja bodde där) passade perfekt till. Jag har fått stolen av min farmor och farfar, och jag och Mats har målat dem (vi har två) vita. Passade som sagt hur bra som helst! 
Nu ska Ronja och Frejas rum genomgå en makeover i höst. Vi ska ta en tur på IKEA efter att vi har kommit hem från Mallis och inhandla en hel del. Ronja ska få en garderob, hade tänkt mig ett Birkeland klädskåp.
 

 
Sen ska hon få lådor till bokhyllan att lägga saker i och en sänglampa. Och kanske en finare taklampa.
 
Freja ska också få lite saker, lådor att lägga leksaker i bl a.
 
Sen har vi planerat att ge upp en del av vårt vardagsrum uppe till lekhörna. Så då ska det inhandlas lite till det bl a matta, bokhylla till leksaksförvaring, lådor till att lägga sakerna i.
Ja, det är en del som ska handlas, men det kommer att bli toppen när det är färdigt! Ronjas nya bänk ska naturligtvis in i hennes rum också. 
Jag älskar att inreda och tänka och fixa! Synd att man inte har ett obegränsat inredningskonto bara... ;-D



#388 Silk sleeveless dress

Även denna trio är mig kär. Fina härliga och ANVÄNDBARA ;-) klänningar som funkar året runt. Ett par av dem får nog hänga med till Mallis. Skönt med silke när det är varmt!
Färgerna är military, apricot och vintage rouge. Mums!




#261 Remix blouse

Blir man inte alldeles varm i hjärtat av denna syn?
Min fina samling av Remix blouses ligger mig varmt om hjärtat. Synd bara att man har uniform på jobbet, då får man inte använda dem så ofta :-( Det jag önskar mig nu är en i almostblack och en i white (med rosa detaljer), så om någon snäll själ vill skänka dom till mig så är jag inte omöjlig ;-)

Nu ska jag tillbaka till jobbet, lunchen är slut.

Tjing på er!




Vardag

Allt rullar på här hemma...

Igår började jag jobba (vabbade måndagen) och barnen var på dagis "på riktigt". Det gick bra men Freja var lite ledsen när jag skulle gå, det gick fort över dock. Jag gick till jobbet och tog tag i bokföringen, månadsbokslut. Det är MYCKET att lära sig, men det ska nog gå in i hjärnan snart!
Vid 10 hade jag tid hos tandläkaren för att operera bort min visdomstand som har krånglat i många veckor nu. Skönt att bli av med skiten, men tråkiga pengar att bli av med :-( Det gick fort och smidigt (var inne hos läkaren i 25 min) och jag fick med mig min tand hem. Ronja tyckte att den var lite läskig :-D
Efter operationen så åkte jag och jobbade dom timmar som var kvar av arbetsdagen. Kl 14 kunde jag gå och hämta barnen, som var nöjda och glada efter dagen.
Idag har jag och Freja varit på babysim igen. Hon grät hela halvtimmen, men det släpper nog efter några gånger. Efter simmet åkte vi in till centrum och käkade lunch. Sen somnade Freja gott i vagnen och det blev en sväng i affärer. Jag kom hem med ett par snygga mörklila jeans från MQ. Jag har ju inga byxor som passar nu efter alla tappade kilon, ett angenämt problem förvisso ;-) Men det kan ju vara trevligt att ha mer än ett par byxor att välja på! När jag kom hem så såg jag dock att larmet satt kvar... Trist! Jag och barnen åkte in igen och på MQ var dom ångerfulla och jag fick ett par snygga strumpor som plåster på såret. Byxorna är i alla fall grymt snygga och kommer att bli fina till stövlar i höst, och min cerisrosa Odd Molly-jacka. Andra svängen vi var inne så blev det två kortärmade bodys och ett par hängselbyxor till Freja. Rea på Lindex ;-)
Imorgon är det jobb och det blir tjejernas första långa dag på dagis (7-14) men det ska nog gå bra. Jobb även fredag, men efter jobbet åker jag, svärmor och tjejerna på en "flykt ut" till Linköping. Jag har köpt en fin vit skolbänk till Ronja, en sån med lock. Kommer bli super! Väl värt 400 kr. Anna-Lena skulle också hämta nåt hon köpt på auktion. Blir en mysig eftermiddag! :-)
På lördag är det dop för Arvid kl 11. Det bjuds på lätt lunch efteråt. Det ska bli mysigt! Efteråt blir det ev Söderköping och gästabudet tillsammans med Österlunds. Det beror på väder, vind och hur länge vi blir på dopet. På söndag pratade jag och Lisa om att åka till Kolmården med barnen. Detta beror också på väder och vind.

Ja, det är mycket på g nu :-)
Vid sidan av allt detta kämpar jag på med Dukan. Hoppas på bra resultat på vågen på söndag!

Mammas lilltjej <3




Dagens vägning

Idag är det söndag och vägning. Yttligare lite ner i vikt och idag landade vågen på 58,9 kg. Det är alltså -0,7 kg sen förra veckan.
Känns som att allt blev lättare bara jag kom under 60! Nu bara rullar det på liksom. Härligt :-) Fortfarande lika taggad och inspirerad! Nu är det bara 3,9 kg kvar till mitt första delmål (55 kg). Nu är det bara att fortsätta! ;-)

Idag ska jag lämna barn och make hemma för att åka till Söderköping och Tessa. Vi ska ge oss ut i skogen och leta svamp, och samtidigt få oss lite vuxentid. Skönt! Synd att vädret är i tristaste laget... Jaja, det blir nog bra ändå!

Hörshej!




Världens skönaste unge!

Idag på förmiddagen hade vi en liten musik- och dansstund. Uppskattades särskilt av Freja som ÄLSKAR att dansa. Kan inte minnas att Ronja var så här intresserad av det. Kanske min yngsta dotter är en framtida dansare? Ingen skulle bli gladare än mamman
;-)