Förra veckans mage

Här kommer förra veckans mage, i v 33.





Tar ny bild ikväll, som förhoppningsvis läggs in här imorgon eller under helgen.

Imorgon ska vi på kontroll till barnmorskan. Väga, mäta magen, lyssna på hjärtat, kolla blodtryck och se om det är någon äggvita i urinet. Hoppas inte!

Jag har fått sjukskriva mig själv nu, jag har så himla ont i fogarna eller ischiasnerven, eller vad det nu är som gör ont. Jag pratade med Kvinnoklinikens sjukgymnast i onsdags, och vi kom överens om att göra en bedömning nästa vecka. Hon tyckte att det lät som att det är fogarna som spökar. Efter det får vi se hur det blir med fortsatt sjukskrivning. Ont har jag i alla fall, men det är ju "bara" 6-7 veckor kvar. En del ligger ju däckade hela graviditeten med diverse problem, så jag har ju tur. Även om det känns skitjobbigt just nu!
Idag har Ronja varit på dagis, men vi har kommit överens om att hon ska vara hemma med mig fram tills vi åker upp till Timrå på onsdag nästa vecka. Det går en massa magsjuka på förskolan, och det skulle vara typiskt om vi drog på oss något sådant när vi ska åka. Hon är ju duktig på att leka själv, och jag måste ju inte bära runt på henne som man gjorde när dom var under året. Så det ska nog gå bra! Hellre det än magsjuka :-/





Sandlådepremiär och klippning

Igår hade vi sandlådepremiär i vårsolen här hemma, till Ronjas stora förtjusning!
Hon lekte koncentrerat i ca 20-25 min, sen var hon less och ville gå in.
Underbart är kort! :-D


Så här roligt tyckte Ronja att det var att klippa sig i eftermiddags.


Hon var verkligen superduktig och satt så still. Stolt mamma! :-)




En lyckad helg

I fredagskväll var jag och Lisa på teater på Kulturhuset. En kollega till Lisa var med och spelade, och den var riktigt bra! Vi fattade inte riktigt slutet, men det kanske inte gör så mycket :-D
Efter föreställningen var vi på Café Broadway och åt lite mat. En mumsig hummersoppa blev det.
Sen åkte vi hem hit, där Marcus och Mats var med barnen. Ja, barnen sov ju så klart och killarna satt och tittade på film. Dom var kvar en stund innan dom gick den långa vägen hem.
MYCKET trevlig kväll!

Igår morse var det bytardagar på Missionshuset, så kl 8.30 gick jag, Maria och Lisa bort för att hänga på låset när dom öppnade. Vi vet av erfarenhet att det brukar vara huggsexa när dom öppnar, så det gäller att stå långt fram i kön. In och raffade åt mig en massa fina saker, bl a fodrade gummistövlar (som jag var på jakt efter) åt Ronja i stl 23 för 30:-. I like! Sen köpte jag lite byxor åt Ronja, och några tunikor, tajts och ett par t-shirts. Även lillasyster fick sig lite saker, en bodysuit med Hello Kitty på, två par byxor, en pyjamas, Dinglis-tossor och lite annat med. Jag ska fota allt och lägga upp. Jag tyckte att jag hade så mycket i min kasse när jag kom till kassan, men kalaset gick bara loss på 380:-. Jag gillar att handla billigt! :-D Tessa och Micke kom också en sväng och handlade några grejer till sin kommande bebis. Efteråt hängde dom med hem hit och fikade lite innan det var dags för oss att åka och handla lite inför kvällens bjudning.

Vid 17-tiden kom familjen Lindén hit för lite middag och trevligt prat. Vi åt en supergod middag (om jag får berömma mig själv lite) och en underbart god fruktsallad till efterrätt. Och lite vaniljglass till så klart! Ronja och Elliot hade superkul ihop och lekte verkligen bra tillsammans, och det var endast några gånger som det blev gramset emellan dem. Lilla Hedvig, hon sov och åt mest, och var söt så klart! Oj, vad stor hon hade blivit sen vi träffade henne sist. Då vägde hon bara 2,6 ca och nu vägde hon 4,4, och det syns ju sådan skillnad i ansiktet på dem. När dom får lite hull på kinderna så får dom ju personlighet på ett helt annat sätt.
Det var en jättetrevlig och lyckad kväll, och jag hoppas att vi ses till Valborg också!

Idag fick vi först sovmorgon, Ronja vaknade vid 10. Vi åt frukost i lugn och ro och skypade med mormor. Plockade och donade lite och Mats var in i Ronjas nya rum och spacklade lite. Sen åkte vi in till stan för att köpa en present till Micke, innan det bar av mot Söderköping. Vi mötte upp Tessa och Micke på Move in-grillen för lite onyttig kost, sen åkte vi hem till dem. Mats och Micke var ute i trädgården och trimmade häck, medans jag och Tessa var inne och lekte med Ronja.

På det stora hela en jättebra helg tycker jag :-)

Imorgon är det jobb igen. Hoppas min rygg är bättre bara så den pallar med. Hade fruktansvärt ont igår och i natt. Värsta natten hittills med riktig värk när jag skulle gå upp på toa. Kunde knappt stödja på ena benet. Så himla less jag blir på detta :-( Mats säger att det är slutstädat för min del nu innan bebis kommer. Jag får ont vad jag än gör, men det känns ju så taskigt att lämna all städning till honom. Det är ju jag som jobbar mindre och kommer hem 13 och 14 på dagarna, så jag har ju all tid i världen för dammsugning mm medans Mats jobbar jättelånga dagar. Jaja, det är ju tyvärr inte så mycket att göra åt saken...





Härliga bilder på bästa laget

Vi har varit och käkat middag uppe hos Lisa, Marcus och Ida ikväll och då passade vi på att lägga över bilder till vår dator som Marcus tog när vi där där 26/2. Ronja och Ida satt och höll om varandra och sjunga "vi är bästa laget" för full hals. Störtsköna brudar som är dom allra bästa vänner <3





Och här kommer bilder som Lisa och Marcus tog när dom var barnvakt åt Ronja för ett tag sen.






Ronja hade vattkoppor då som ni kanske ser. Lilla pricken :-)




2,5-års kontroll på BVC

Idag var vi på BVC för 2,5-års kontroll. Det blev ju inställt när vi skulle gå i måndags, men idag var det alltså dags. Vi har ju inte varit sen hon var 1,5 år, så det var ju ett tag sen. Roligt att se dagens vikt och längd.

Vikt: 12,5 kg
Längd: 87,5 cm

Hon hade gått upp 2 kilo ganska exakt under det gångna året. Hon hade vuxit nästan 1 dm på längden.
Stor tjej nu!
Hon ligger under medel på både längd och vikt, men det är inget allvarligt. Hon är ju en aktiv tjej, så det är ganska självklart att hon inte lägger på sig så mycket vikt.

Sen frågade hon en massa utvecklingsfrågor om Ronja som hon fyllde i i sina papper. Bl a frågade om hon kunde rita cirklar, hoppa jämtfota, leka lättare rollspel mm. Sen plockade hon fram en påse med saker och så fick Ronja säga vad det var för något, peka på dockans mage osv. I ett sådant läge så skulle hon ju lika gärna kunna bli knäpptyst och vägra säga något alls, men hon var så duktig och visade verkligen upp sitt ordförråd. Visade helt spontant upp att hon kan räkna till fem på fingrarna också, utan att BVC-sköterskan frågade om det.

Hon fick beröm för att hon är väldigt duktig att prata, men det visste vi ju redan :-)


Skryt, skryt, skryt! :-D Men det måste man få göra ibland, våra barn är ju det käraste vi har och det vill man ju prata om. Vår dotter är ett riktigt A-barn helt enkelt!



The cold has struck :-(

Både jag och Mats är förkylda. It sucks!
Dock ingen jätteallvarlig förkylning, men det är ju ändå sisådär roligt.

Imorgon bitti har jag 80 minuter körlektion med Lasse. På´t bara!

Jag är helt slut faktiskt, och ska nog bara sitta och glo en stund innan det är dags för sängen. Och sängen blir det tidigt ikväll eftersom Anders kommer förbi och hämtar upp mig redan 6.15 imorgon bitti.

Fy, jag skulle nog ha stannat hemma från jobbet idag... Kände när jag kom hem att kroppen var helt slut.



Snygga vårskor till Ronja

Jag har hittat jättesöta vårskor till Ronja.
Snordyra så klart, men sååå söta! Och ekologiska ;-)



Bilden är lånad från Brandos
Kavat ecologic Kotte. Skitsöta ju! Härligt retro stil, men som sagt dyra.
599:- för ett par barnskor som hon som mest kan ha en säsong.
Känns kanske liiite bortkastat...

Men ack så söta!



Vårens första fika ute

Idag har jag och Ronja haft en superhärlig eftermiddag hemma hos farmor och farfar.
Vi fick middag som var mumsig, sen fikade vi ute och lekte.
Jättehärligt väder var det och solen värmde som bara den!







Ronja & farmor <3



Magbild v 32

Jag har varit sämst på att ta magbilder (och även att lägga upp här) denna graviditet. Men nu har jag lovat Linda! :-) Sen är det ju roligt att ha att gå tillbaka och titta på också. Så härkommer en bild på lillasyster i magen v 32 (torsdag 17/3).





Ni får ursäkta den halvtaskiga kvalitén. Den togs med min iphone i torsdagskväll som hastigast innan jag gick och la mig. Men jag hoppas ni har överseende med det :-)

Huvudet ligger neråt nu och är rörligt. Nu har jag inte sf-måttet i huvudet, men det låg liiite över den heldragna kurvan. På första måtningen låg det ju liiite under, men nu hade alltså magen gjort ett ryck och växt lite.

Tänk, att jag snart ska föda barn igen :-)



Ledig torsdag

Jag och Ronja har bara varit hemma och softat. Jag har pluggat en massa körkortsteori,
men en liten sväng var vi ut. Uträttade några ärenden och invigde nya PoP-overallen som kom igår.
Jag är sjukt nöjd med mitt fynd, och den var lite att växa i, så den där kan hon med alla säkerhet ha i höst/vinter, OM hon inte helt plötsligt ränner väldigt på höjden, men det känns som en utopi. Hon har ju aldrig gjort det än så länge, och hon ligger ju lite under på längdkurvan. Eller har gjort i alla fall, från dag ett. Det ska bli spännande att se längd och vikt när vi ska på 2,5-års kontroll på bvc på måndag! Och håll tummarna för att hon är på prathumör, så hon visar upp sina  talking skills :-D

Imorgon är det jobb och förskola igen. Men jag jobbar ju bara till 14, så det blir skönt.
I helgen jobbar Mats, så jag och Ronja ska nog hänga uppe hos Lisa, Marcus och Ida och ha det trevligt. Det är så tråkigt att sitta hemma ensam hela helgen, så det passade ju utmärkt att dom inte hade något särskilt planerat :-)

Nu ska jag se En unge i minuten som jag har inspelat sen i måndags, och bli lite nervös inför min egen förlossning som närmar sig med stormsteg :-S



Vi lever faktiskt :-)

Har bara haft en massa annat att göra, och ingen vidare blogglust.

Full fart även denna vecka.

Måndag: bm-kontroll.
Allt såg bra ut och magen hade gjort ett litet ryck och växt till sig. Huvudet ligger neråt, men är rörligt.
Tisdag: tårtkalas på Björkekindsvägen. Lisa fyller år idag, GRATTIS!
Onsdag: körlektioner, närmare bestämt fyra stycken. Hepp hepp!
Torsdag: ledig och ska bara vara hemma och mysa, jag & Ronja. Och plugga körkortsteori!
Fredag: inget planerat.

I helgen jobbar Mats, så vi får väl se vad vi hittar på.

Men nu ska jag i alla fall dammsuga innan vi ska iväg på kalas.





Tillbaka i vardagen :-)

Idag ar jag jobbat, och det var skönt att få komma iväg och använda hjärnan ett tag.
Fast det är så klart alltid jobbigt att kliva upp på morgonen :-/
Ronja har varit på förskolan, och det hade gått bra. Det var lite ledsamt imorse när jag lämnade, och det var ganska väntat. Hon var väl ringrostig efter ett ganska långt uppehåll.
Men sen verkade hon ha haft roligt i alla fall. Skönt det!

Nu ska jag strax gå upp till Romantiska Ting på kundkväll, och med mig får jag fina vännen Maria.
Blir skönt att komma iväg en stund utan barn och kunna prata.
Och titta på fina inredningsdetaljer så klart! Massa nytt i butiken, och nya leverantörer tror jag bestämt.
Sen blir det hem och titta på En unge i minuten som börjar på fyran ikväll kl 21.
Bäst att ladda med näsdukar, för det lär bli blött :-D

På fredag får vi besök här hemma, av bästa Terre.
Åh, vad jag längtar!
En sådan fin vän får man leta länge efter.
Vi ska safta :-D
Jag har en massa svarta vinbär i frysen, som Mats tyckte att vi skulle göra saft av,
nu när varken hon eller jag kan festa eftersom vi båda är gravida.
Men det kan ju vara lite mysigt. Det blir premiär för mig!
Detta kommer att dokumenteras med kameran.

Nu ska jag göra mig iordning, för strax kommer Maria förbi :-)



Skaldjursplatå

Idag på eftermiddagen har vi varit inne i stan hos svägerskan Karin med familj och firat svärfars 60-års dag.
Lite sent då eftersom dom var på Nya Zeeland när han fyllde, men bättre sent än aldrig!
Vi åt en läcker skaldjursplatå, och det var första gången som jag åt hummer.
Smaken? Mjaa, i sanningen namn så tycker jag inte att det smakade så mycket. Jag åt mest räkor, både vanliga och rökta. Men jag är ju ett riktigt räkfan som kan äta hur mycket som helst!
Synd bara att man inte kunde ta ett glas vitt vin till, men men... Den tiden kommer!
Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge! :-)

Ronja hade superroligt med kusin Emil och hans kusin Jennifer.
Det var riktigt high chapparall, och hon var rejält slut när vi åkte vid 17.30-tiden.
Hennes energi är ju inte på topp efter lång sjukdom.
Hon är fortfarande väldigt tjock i näsan och har svårt att andas, plus att det låter hemskt när hon hostar.
Hon hade en lite temphöjning när vi kom hem, vilket kanske inte är så konstigt.
Vi får se hur det är under morgondagen, annars får Ronja vara hos farmor och farfar på måndag.
Jag ska (äntligen!) börja jobba normalt igen på måndag efter några veckors sjukdom. Och gissa om det ska bli skönt?! Att få komma tillbaks till vardagen igen och få lite rutin.

Imorgon är det barnkalas. Kusin Emil fyller fyra år, så det bli Bamsekalas.

Nu ska jag fortsätta titta på Sagan om ringen. En av mina absoluta favoriter!
Vi brukar med jämna mellanrum titta på dem, och dom är lika bra varje gång.
Man måste älska dem!



Rymlingarna hemma och sommarens planer

Nu är svärföräldrarna hemma, Mats åker dit med nyklar så dom kommer in hemma.
Skönt att ha dem hemma igen. Hoppas att dom har haft det underbart!
Imorgon ska svärfar firas, och jag ser fram emot att få höra om allt som dom varit med om, och se bilder så klart!

Har förresten glömt att berätta att vi ska på minisemester till Leksand i sommar.
Lisa och Marcus ska gifta sig!
Den 30 juli går festen av stapeln, och dom ska bli man och fru.
Jag känner mig väldigt ärad av att vi får vara med och dela denna dag med dem.
Dom känner ju så mycket annat folk, så lite speciell måste man ju vara ;-D
Vi blir närmare 100 pers!
Vi har bokat en turistlägenhet i centrala Leksand 29-31/7.
Då är det ju självhushåll, men det kan vara skönt när man har barn. Dessutom har vi ju lillasyster då också,
så det kan ju som sagt vara skönt.
Klädtokig som jag är, så har jag redan bestämt vad jag ska ha på mig :-D
Fast jag hinner säkert ändra mig tusen ggr innan det är dags för den stora dagen.
Men min första tanke var ju så klart klänningen som jag fick av Mats som morgongåva.
Jag har inte direkt haft något tillfälle att ha den, men detta är ju ett ypperligt tillfälle!

Den blir väl fin till festen? Jag vet att den är vit, men jag har pratat med Lisa och Marcus, och det var helt okej. Dom har ingen direkt formell klädsel, utan sommarfin ska man vara. Dom gifter sig ju inte ens i kyrka, utan det blir borgerligt. Då kanske man vill ha lite mer uppsluppet i det mesta.
Jag har köpt ett jättesött klockhalsband av Sofia, i en lång kedja som kommer att passa jättefint till klänningen!
Den är även lite amningsvänlig, vilket är toppen eftersom jag kommer att amma lillasyster då.
Hihi, rolig tanke... Då är vi tvåbarnsföräldrar. Cool! :-)


Det kommer att bli jätteroligt, och jag är så glad för mina fina vänner! <3



Just ja...

...idag sa Ronja "mamma är snygg" till mig :-D

Sånt kan värma ett modershjärta <3



Ronja och mammamys

Nu innan Ronja gick och la sig så hade vi en mysig stund i soffan, hon och jag.
Mats passade på att ta några bilder :-)

Vi är bästa laget! :-D


Mamma busar!



Här kommer även en bild från förmiddagen idag. Ronja var ute och gick med dockan i barnvagnen, och då måste man ju ha mössa och pappas vantar på sig. Söta unge!


Nu tittar vi på Psalm 21. Läskig film, men den verkar bra! Jag älskar läskiga filmer :-D



Nya tapetplaner

Igår innan min körlektion var vi på PeGes och tittade på tapeter. Den tapeten som jag hade sett med Beatrix Potter-kaninerna var ju på nätet, som jag i sådant fall måste beställa från Malmö. Dessutom såg vi att det är en vanlig pappertapet och med utländska mått på bårderna. Men det var nog det faktum att det inte är easy up, som satte stopp för den tapeten. Det är första gången som Mats ska tapetsera själv, och då är ju easy up bra mycket smidigare än papperstapet.
Så jag ville gå på PeGes bara för att titta runt lite och så är det alltid bättre att se tapeterna "live", och kunna känna osv. Och jag som är såld på Sandbergs tapeter, kunde så klart inte låta bli att bläddra igenom deras pärmar. Ronja har ju Sandberg-tapet i sitt nuvarande rum, ett mönster som heter Claudia.



Tapeten syns här, i bakgrunden.


Och resultatet av allt bläddrande i deras pärmar, blev naturligtvis att vi bestämde oss (eller jag) för ännu en Sandberg-tapet. Och jag känner mig nöjd med valet. Det kommer att bli jättesnyggt att ha som fondvägg och sen resten vitt. Mönstret finns dessutom som tyg, så det ska jag nog sy gardiner av också. Hittade även en turkos matta på IKEA som kommer att matcha snyggt tror jag, om den inte är för liten. Vi får se!





Mönstret heter Lilly, och Ronja ska ha det som är på den övre bilden, i rosa och turkost. Den undre bilden är bara en inspirationsbild för att se mönstret, men det är fel färger då. På inspirationsbilden kan man även skymta tyget till höger, fast naturligtvis då i samma färgskala som tapeten. Men visst är det snyggt mönster?!

Dock så skiter det sig ju lite med matta och andra saker som hon har på sitt rum nu. Hon har ju rosa och grönt i sitt nuvarande rum, men det går ju inte att ta med till nya rummet. Så alla gröna saker får stanna kvar till lillasyster i det gamla rummet, och så får vi shoppa nytt till Ronjas nya rum. Vi hade ju hursomhelst åkt på att köpa nya saker till något av rummen, så det var ju sak samma vilket av rummen det blir.

Nu har jag en bajsblöja att ta reda på, så det är väl bäst att slita sig från inredningstankarna nu...



Sjukling

Ronja blev ju förkyld i slutet på förra veckan, och igår var det riktigt illa. Det pep och rosslade när hon andades, och det hördes att hon hade jobbigt. Så det blev ett samtal till vårdcentralen och vi fick en lite halvakut tid. Väl där konstaterade doktorn att det inte hade satt sig i lungorna i alla fall, utan var längre upp det var trångt, så som det kan bli vid falsk krupp. Så hon fick Lepheton utskrivet. Hela eftermiddagen och kvällen var hon slö och slapp och ville bara ligga ner. Men inatt verkar det som det vände! Efter en hemsk natt med halsbränna för min del och mycket spring in till Ronja som ville ha vatten hela tiden (och sen spydde upp allt vatten I sängen, så man måste börja byta sängkläder mitt i natten) så ringde min väckarklocka kl 6 och det var Mats tur att vabba idag. Jag var så trött att jag nästan mådde illa efter kanske 2 timmars sömn. Usch!
Inatt började hon klaga över ont i örat, och idag har hon gått och hållit sig för vänster öra. Så öroninflammation är det men det får hon ju inget för, om det inte spricker. Och det har det inte gjort, än så länge. Vi ger alvedon och då blir det ju bättre för någon timme eller tre.
Igår var jag i kontakt med bvc som skrev ett intyg om hennes sjukdomar, med tanke på att vi har varit hemma lääänge nu! Jag klättrar på väggarna och det var skönt att komma iväg på jobbet idag och göra undan en massa jobb och prata med arbetskamrater. Nu kan jag med gott samvete vara hemma och vabba resten av veckan.
Vår vision är att hon ska tillbaks till förskolan på måndag. Pessimist som jag är, är jag övertygad om att hon kommer att dra på sig magsjukan som går på avdelningen. Det skulle vara typiskt, eftersom Terre ska komma hit nästa helg. Håll en tumme för att vi slipper magsjuka!

Nu ska vi äta middag :-)




Bilder från lördag 26/2-11

Jag har glömt att lägga in bilderna som vi tog på lördagförmiddag när Ronja lekte med duplo på sitt rum.
Hela famlijen var med, inklusive katten Mattis så klart, som ÄLSKAR att vara där resten av familjen är :-D