BabyBjörn- min räddning!

Ronja sitter i sin nya BabyBjörn-sele och sover nu. Jag älskar den och jag förstår inte hur jag någonsin har klarat mig utan den! Jag hittade den på Babyland igår, nedsatt från 799 till 499 kr. Snacka om fynd! Och dessutom är den i jeanstyg, hur snygg som helst. Passar två coola brudar som oss. Och pappa får också vara med på ett hörn! Så den ska ABSOLUT med nästa vecka upp till Sundsvall. På tal om det, inte många dagar tills vi far nu. Åh vad det ska bli roligt! Och min pappa hade varit och köpt en babysitter som vi kan ha till Ronja där. Perfa juh!

Igår var vi på återbesök hos audionomen på sjukhuset för att testa hörseln på Ronjas högra öra. Och nu blev även det örat godkänt. Skönt! Efter det sov hon som en stock så vi passade på att åka runt och kolla lite. Först Babyland som sagt och köpte selen och solskydd till bilen. Sen var vi på Lekhuset och beställde en spjälsäng. Likadan som Viggo, hur snygg som helst! Och så fyndade jag även där, ett spjälsängsskydd till halvapriset. Diskret smårutigt i rosa och vitt på ena sidan och rosaprickigt på vit botten på andra sidan. Kommer att göra sig så bra i hennes nya rum sen! Vi har funderat om med tapeter i hennes rum. Istället för gula Nalle Puh-tapeter så funderar vi på en rosa fondvägg och resten vitt. Det får gärna vara ganska kraftig rosafärg och kanske något mönster.

Idag har jag & Ronja varit hemma hos Carro & Elliot och fikat. Sofia & Viggo var också där. Väldigt trevlig ljuspunkt i detta mörker som kallas höst. Det regnar och är hur mörkt och kallt som helat ute. USCH! Riktigt ruggigt och Ronja har fått byta till tjockare overall.

Inte alltid / Jåz



Tra la la la

Dagen har varit gnällig, men nu har äntligen gnällspiken somnat! SKÖNT! Längtar tills Mats kommer hem så att han kan hjälpa mig med Ronja. Jag kan ju inte göra nånting alls om dagarna. Hon vill bara att jag ska bära omkring på henne. Så fort jag lägger ner henne så gnäller hon. Usch!

Fast visst är hon söt ibland? Jag älskar henne i alla fall, trots att hon gnäller :-)


Imorgon MÅSTE man titta på Världens härligaste mänkanal 5. Hon intervjuar Timbuktu... MUMS fillibabba! :-9
Vi var en sväng på stan förut jag och Ronja. Vi var in på Indiska, och där hade det kommit in en massa fräscha nyheter. Bland annat ett två vånings kakfat som var hjärtformat. Men man vill ju inte handla förens man har kommit in i huset och har bestämt tapeter osv. Jag längtar tills vi flyttar! Jag vill inreda! Jag är ruggigt taggad och vi tittar bara på sådana program på teve, typ Simon och Thomas, Roomsevice osv. INSPIRATION!

 Wiiieee / Jåz



Viggo 1 år & Tessa 25 år!

Vilken sötnos hon är lilla Ronja. Här nedan kommer två bilder från Viggos 1-års kalas i lördags! Hon hade på sig klänning och kalasbyxor dagen till ära. Och hon var så fin lilla gosögat mitt.



 

Fast det är egentligen idag som Viggo fyller år. Och Tessa fyller 25 år idag. Så jag ska väl gå över och fika en sväng sen. Om lilla Vira Vovve mår bättre. Hon hade fått allergisk reaktion IGEN igår på stallet. Så hon fick injektioner och då ska hon hålla sig lugn. Det är ju inte det lättaste att hålla henne lugn när det kommer dit folk. I synnerhet en bebis :-) Ikväll ska Mats laga mat, så då får jag "ledigt" från köket. Skönt!

Grattis / Jåz



Uppfriskande promenad!

Kom hem för en stund sen efter en härlig promenad tillsammans med Carro & Elliot. Men först var vi på Pappa Grappa och fikade. Perfekt för oss barnvagnsmammor! Synd att det egentligen inte är vidare skönt väder ute, mulet och så blåser det isvindar. Men kläder efter väder! Och så är det bara att knata om man vill bli av med bebiskilona! Fast jag har gått ner allt jag gick upp under graviditeten, men skulle ju inte skada om nåt extra kilo också föll bort :-)

Ikväll jobbar Mats sent. Blä tycker jag och Ronja. Men det går bra. Vi ska göra en räkpaj tills han kommer hem, då blir han glad! I helgen är han i alla fall ledig. Imorgon ska vi på 1-års kalas i Villa Rex hos Viggo. Så det blir roligt!

Nu ska jag gå och nypa på Ronja så hon vaknar någon gång. Hon ska ju sova något i natt också.... Eller mamma behöver sova!

Over and out / Jåz



Father and daughter

Hittade den här mysiga bilden på Mats och Ronja från BB. Vad fina dom är! Mina två älsklingar i hela världen... Vad liten och tunn hon var. Lillan!




Söta / Jåz



21 oktober 2008

Och idag fyller Ronja 1 månad! Snacka om att tiden går fort. Idag är andra dagen utan Mats och allt rullar på. Fast hon har varit gnällig hela förmiddagen. Nu har hon äntligen somnat, men det verkar inte vara någon djup sömn tyvärr. Hon ligger och vrider på sig och ger ifrån sig små ljud. Så snart vaknar hon igen. Bara att försöka hinna något innan hon kör igång igen!

Senare i eftermiddag ska vi på banken och skuldsätta oss lite. Vi ska fixa det sista med handpenningen till huset. Sen är huset delvis vårt i alla fall. Fast snart är det vårt helt och hållet! Hoppas tiden fram till den 30 januari kommer att gå fort! Vi vill ju flytta nu på en gång!

Nä, nu verkar hon ha vaknat igen... SOV!

Trött / Jåz



Hurra hurra hurra hurra!

Idag är det fyra veckor sen vår älskade Ronja föddes. Känns som att hon har varit här för alltid, och ändå känns det som det var igår som förlossningen var... Konstigt det där!

Imorgon börjar Mats att jobba, efter fyra veckors ledighet. Kommer att kännas skitknas att vara ensam, men vi ska nog klara av det. Han fyller förresten år imorgon också, 31 år. Så jag och Ronja ska gå upp på stan under dagen och fixa en liten present. Vi hade sagt att vi inte skulle köpa något nu när vi köpt huset. Men Ronja ville handla till sin pappa."Moster" Tessa & Micke kommer förbi imorgon och käkar tårta också. Igår var farmor, farfar, faster och kusin här och Mats inkasserade lite presenter. Bl a ett presentkort på trävaror (för renovering av huset) och en kanonbra bok om hur man renoverar själv. Så nu ska huset bli fint! Men det är vissa dispyter om tapeter... Men jag ska nog övertala Mats!


På tisdag när Ronja fyller 1 månad är det 2 veckor kvar tills vi åker upp till Sundsvall. Då är det första gången morfar och moster träffar Ronja.





Här kommer 2 fina bilder på mina älsklingar som jag knäppte idag! Visst är dom söta? Observera dold reklam för ICA :D Det ska väl synas att man jobbar i butik, eller?

Älskar / Jåz



Östkindsvägen 5, Vikbolandet.

Här kommer en bild på vårt hus! Åh, vad roligt det är! Idag ska vi kolla på tapeter.





Frukost / Jåz



HUSÄGARE!

Allt gick vägen och idag har jag och Mats blivit husägare. Eller ja, nästan i alla fall. Imoron kl 12 skriver vi kontrakt. Underbart eller vad!? Så efter det ska vi ringa och säga upp lägenheten och lite annat. Det blir inflyttning den 1 februari. Så himla skönt att vi fick det. Och till utgångspris dessutom! Den andra sepkulanten var en mysko man som redan hade ett annat hus, som han inte ens hade satt ut till försäljning. Så han hade ju dragit sig ur. Himla bra för oss!

Så nu sitter jag och kollar tapeter och spanar på IKEAs hemsida. Vi kommer att fixa till Ronjas rum allra först. Det är det som är viktigast. Sen när vi har råd fixar vi resten. Jag har sett en supersöt barntapet som är ljustgul med Nalle Puh-bilder på. Och så har jag hittat en jättefin spjälsäng på IKEA i serien Hensvik, även bokhylla i samma serie och en byrå som heter Kviby till hennes rum. Och så har mamma kvar en möbel som jag fick av min morfar när jag var liten. Det är ett bord och två små stolar. Så det ska mamma och pappa ta med sig ner till sommaren när dom kommer. Och så ska jag slipa upp det och måla vitt. Och så ska mamma sy gardiner till hennes rum och ett överkast. Och jag har hittat en matta på IKEA ur serien Fabler. Har precis i huvudet hur jag ska inreda hennes rum, och det kommer att bli så FINT! Just det ja, måste ju bara ha de där fina förvaringskorgarna som finns på Nordik. Åh, vad jag längtar! Och icke att förglömma som Ronja bara MÅSTE ha. Sådana där söta träbokstäver med nallar på som man kan sätta på dörren; "HÄR BOR RONJA".

Så snart kommer vi att bo på Östkindsvägen 5. Hur stort som helst! Nu är vi verkligen en riktig familj med hus, barn och katter. Känns verkligen som vuxenpoäng måste jag säga. Träffade Sofia en sväng idag och hon grattade och ville att vi skulle skicka bilder.

Hus / Jåz



Hon har somnat, igen!

Väntar just nu på att Mats ska komma hem från Maxi. Han har varit och handlat. Det ska bli mums med middag!

Idag var vi på Swedbank och diskuterade lånelöfte osv. Och vi fick det! WIIIEEE! Vi fick även låna till kontantinsatsen. Men pengar till lagfart och pantbrev fick vi finansera själva. Men det ordnar sig! Så nu är det bara att handla hus! Hoppas vi i alla fall. Om det inte är någon av de andra jökarna som väldigt gärna vill ha det också. Hoppas inte det! Vi pratade med mäklaren förut, och hon hade inte fått tag på den andra spekulanten. Tror bara att det är den där gamla gubben som är intresserad. Det unga paret har dragit sig ur tror jag. Men mäklaren sa att det inte verkade hundra procent med gubben heller. Han har ju dessutom redan ett hus, som han inte ens har satt ut till försäljning. HÅLL TUMMARNA!

På måndag ska vi i alla fall på visning på ett annat hus i Husby. Men det vill ju så klart inte ha, utan vi vill ju ha "vårt" hus!

HOPPAS / Jåz



I väntan på "mellis"

Jag sitter ute hos Bosse & Anna-Lena och väntar på att Mats ska komma hit med mellanmål. Vi har varit ute i garaget och målat köksmöbler, och då blev jag hungrig. Så nu åkte Mats ner till affärn för att hämta lite käk.

Riktigt bustråkigt väder ute idag. USCH! Grått, blåsigt och kallt, dock inget regn. Ronja står ute i vagnen och sover. Men hon var helt iskall om händerna stackarn... Men jag vill inte väcka henne och börja jävlas med tossorna. Det är ju vindstilla inne i vagnen, och hon är alltid kall om sina små händer.

Ikväll kl 17.30 är det visning på huset igen. Spännande! Mats pratade med Swedbank idag, och vi ska på möte där på onsdag kl 10.00. Och sen är det som sagt Nordea på torsdag kl 14.00. Uppdaterar om visningen senare eller imorgon.

Imorgon ska vi ut hit igen och måla. På onsdag ska vi på BVC igen. Undra hur mycket hon har gått upp nu? Kanske inte lika mycket som förra veckan. På torsdag ska vi på sjukhuset och göra hörseltest på Ronja. Men jag tror inte att det ska vara något fel på den :)

Hörrs / Jåz



En liten stund över...

Finns inte så mycket tid att sitta framför datorn nu för tiden. Ronja kräver lite grann! Men hon är underbar och jag älskar henne så att jag tror att jag går sönder!

Vi var faktiskt ifrån henne för första gången i fredags. Vi var på husvisning, så då fick hon vara hos farmor. Det var bara 40 minuter det handlade om. Och det hade gått ganska bra, hon hade varit lite gnällig till en början, men sen hade hon lugnat ner sig.

Som sagt, vi var på husvisning, i Husby då så klart! Gissa om vi är sugna på det?! Grymt sugna är vi. Nära till jobbet och dagis sen när det blir aktuellt. Och nära till farmor och farfar. Det är ett ganska fult 60-tals hus utvändigt, men det har sin charm och det är helt perfekt för oss på alla sätt och vis. Källare är det också, stor tvättstuga, bastu och nyrenoverad dusch med golvvärme och superfräscht garage som var ommålat i år. Vi har fått lånelöfte från ICA Banken, men dom var otrevliga och snorkiga. Så vi ska på möte med en Nina på Nordea på torsdag och imorgon ska vi ringa Swedbank också. Så vi HOPPAS! Håll alla tummar och tår. Vi skrev på en intresseanmälan och imorgon är det en andra visning på huset och vi ska dit igen. Bosse ska följa med oss också. Kan vara bra att ha med sig någon med lite erfarenhet. Det var fräscha och nya vitvaror i alla fall. JAG VILL HA! Mysig trädgård också. Jag vill flytta nu... Hoppas att vi kan köpa det. Skönt sen när Ronja blir större och börjar gå och så får hon ett eget rum. Och gissa om jag ska inreda så fint! Ett litet prinsessrum.

Jag har börjat med julklapparna idag. Jag köpte två böcker till Ronja på rean. Men jag har lite födelsedagar att handla till innan jag kan köpa fler klappar. Mats fyller den 20:e, Tessa & Viggo den 27:e oktober och syster den 10:e november. Men vad ska man köpa till alla? Bara att börja fundera...

Tjing / Jåz



Tråk-söndag

Fy tusan vilket skitväder det är ute! Vi har inte gjort något vettigt alls idag. Det vräker ner, så det är ingen idé att sticka ut näsan. Hatar sådana dagar. Riktiga söndagar...

Mamma åkte hem på förmiddagen. Tråkigt! Men den 4 november åker vi upp och hälsar på. Och då fyller moster Ellis 20 år! Och då får lilla Ronja vara med och fira. På tal om Ronja... Hon har varit vaken sen 9 imorse och vägrar att somna. Hon ligger och gnäller och hon har skrikit och varit allmänt besvärlig. Men sova, det vill hon inte göra! Tjur-unge! Vi har försökt med allt, men inget hjälper...

Suck / Jåz



Uppdatering!

Har inte haft så mkt tid att skriva. Nu är mormor här och hälsar på Ronja. Så dom myser en hel massa! Vi ska åka på Babyproffsen nu och kolla på en babysitter. Undra vad hon tycker om att sitt ai en sådan? Det gillar hon säkert! Hon älskar ju att se sig omkring och kolla läget!

Igår kväll var Bosse och Anna-Lena här och jag bjöd på morotssoppa som blev populär. Fast mest poppis var så klart Ronja! Hon fick en rosa findress av farmor och farfar.

Nu ska min dotter äta lite mat!

Smaskens / Jåz