Freja Helena 1 år

Grattis lilla gumman!

Nu är hennes första födelsedag över och jag har varit nostalgisk hela dagen och tittat på klockan mest hela tiden, jämfört och tänkt vad vi gjorde just den tiden osv.
Annars har vi bara varit vi idag. Var iväg på djurparken men det blåste så förbannat kallt att vi bara var där ett par timmar, sen gav vi upp. Tur att man har årskort så man känner att man kan göra så, guld värt! Vi åkte in till stan istället och köpte en ny skaljacka till Ronja eftersom Mats slet sönder dragkedjan på den gamla. Den var ändå gammal och dålig, så det var dags. Det blev en mossgrön skaljacka och en hallonröd tunn mössa med dom karakteristiska vita PoP-ränderna eftersom den hon har var för liten. Hon blev så fin och mamman och pappan blev fattiga, det är dyrt att handla på Polarn och ligga på topp :-D Hon måste ha ett par nya skalbyxor men det tar vi i höst!

Åter till födelsebarnet :-) Hennes tänder uppe håller på att spricka igenom. Det ska bli spännande att se hur hennes utseende förändras när det kommer mer och mer tänder.

Hon blev ett år klockan 19.33 <3
Frejas utveckling vs Ronjas

Vi har precis kommit hem från bvc och Frejas 1-års kontroll. Två stick fick hon, ett i varje lår och hjälp vad hon skrek och grät. Hon ville inte vara med! Men när hon väl fick komma upp i famnen och kramas (hon är så kramig av sig) så blev det bra. Lilla hjärtat! Hoppas bara hon slipper feber nu...

Jag har ju inte fyllt i hennes 10-månaders kontroll än (skäms på mig) så det kommer nu också ;-)

Freja

110518: 3015 g, 50 cm.
110521 (3d): 3000 g.
110524 (6d): 3040 g.
110526 (8d): 3050 g, 50,5 cm.
110531 (13d): 3165 g.
110608 (3vd): 3380 g, 51,5 cm.
110615 (4v): 3600 g, 53 cm.
110629 (6v): 3955, 53 cm.
110722 (2m): 4370 g, 55,5 cm.
110818 (3m): 4770 g, 58 cm.
110921 (4m) : 5202 g, 61 cm.
111019 (5m): 5580 g, 62,5 cm.
111112 (6m): 6340 g, 64 cm.
120118 (8m): 7110 g, 67 cm.
120312 (9,5 m): 7475 g, 69,5 cm.
120514 (1år): 8060 g, 70,5 cm.


Ronja

090728 (10m): 8970 g, 71 cm.
091020 (13m): 9425 g, 75 cm.

Ganska stor skillnad på tjejerna nu, å andra sidan så stämmer det inte riktigt med kontrollerna och åldern. Men det märks på kläder, Freja har mindre storlek nu än vad Ronja hade vid samma ålder.

Nu kan Freja detta:
  • Krypa på alla fyra
  • Åla sig fram på magen (men hon gör det mindre och mindre)
  • Gå med gåvagn
  • Reser sig mot bord och går ut med kanten
  • Reser sig mot saker och släpper helt, och kan stå själv ganska länge
  • Vinka
  • Försöker att härmas, t ex om jag borstar hennes hår och hon sen får borsten själv så försöker hon göra likadant.
  • Gå med gåstolen
  • Säga "mamamamama", "däh" och pratar med ljus röst när katterna är i närheten.

Världens finaste Frejsa! :-)
Dagens skratt

Jag måste bara få tipsa om en blogg där ni kan få ett gott skratt. Jag och Mats kan inte sluta läsa och inte sluta skratta, tårarna sprutar och jag får ingen luft. Underbart roligt skrivet av Herr Dryck på Katastrofala Omslag.

Läs och garva loss! :-DWhat a night!

Freja fick för sig att hon absolut inte ville sova, så hon har hållit låda fram tills för 20 minuter sen, då slocknade hon bredvid mig i dubbelsängen och jag kunde bära in henne till sitt rum. Jag hade en lugn och skön kväll med popcorn och lite Breaking dawn planerat, men Frejsan ville annorlunda... Nu när hon väl sover tror jag inte att det är några problem, men jag är så klart alldeles uppjagad för att kunna sova. Typiskt! Jag ska väl försöka slumra in om det mot all förmodan skulle vara så att något av barnen vill upp i ottan. Händer ju typ aldrig, men bara för att man inte lägger sig tidigt så kan man ju ge sig fanken på att nån av dem vaknar vid sju-tiden... Vi kör en lugn hemmafixarhelg och försöker att röja undan lite "surdegar" som ligger och förpestar tillvaron. Önska oss lycka till, vi lär behöva det...

God natt, förhoppningsvis...

Tur för den här lilla korven att hon är söt, annars hade man väl blivit galen på henne ikväll... Fotograf: Carro Lindén.
5/5-6/5-12, VILKEN HELG!

Jag är trött nu efter en fullspäckad helg!

Först hade vi besök igår kväll, vilket betyder att mesta av gårdagen gick åt till att städa och förbereda. Det var familjen Aspen som var här och det var supertrevligt! Ronja och Milton är lika gamla och vi lärde känna varandra när vi låg på BB efter att dom hade kommit världen. Sen dess har ju Milton fått en lillasyster som heter Tilde och så har ju Freja kommit. Vi har inte träffats på ett år, men trots det så var varken Ronja eller Milton blyga och dom lekte så himla bra hela kvällen. Det var så roligt att se!

Ronja och Milton läste bok tillsammans.


Idag har jag, Ronja och Mats varit på Kolmårdens djurpark tillsammans med familjen Österlund. Freja är INTE road av det än, så hon fick vara hos farmor och farfar och hade haft det jättebra där.
Vi hade tur med vädret och det var soligt hela dagen och en 12-13 grader ungefär. Alldeles perfekt med andra ord! Vi hade en jättehärlig dag och är riktigt nöjda allihopa!

Jag och tjejerna åkte kaffekopparna i Bamses värld.


Vi fick se järven!


Tjejerna fick så klart klappa getter.


Tjusiga snöleoparder som låg på klipporna och solade och mådde gott.


T-t-t-t-tiger!

Vi åkte linbanan (premiär för oss) som går över safariparken, och det var FANTASTISK utsikt. Bitvis högt och man blev lite skakis när man tittade ner. Men otroligt häftigt!


Marcus och brudarna i linbanan.


Trötta nallar.


Hungriga giraffer.


Slöa lejon.


Jag, Lisa och tjejerna tittar på en kamel.


Kameler är häftiga djur! Kolla frisyren :-D

Bästa gänget!


TACK för idag fina familjen Österlund! Det gör vi om snart igen tycker jag :-)

Nu är jag ganska trött efter en hel dag ute med frisk luft och sen ett par timmars jobb.

God natt!Syskonkärlek imorse

Mina fina barn <3
Härliga underbara försommarvärme!

Idag har det varit en riktigt härlig försommar dag och på eftermiddagen var vi ute i trädgården och fixade lite. Vår nyinköpta gräsklippare fick visa vad den gick för. Dock hade det kunnat varit bättre, Ronja stod mest och tjatade om att hon ville gå in... Vad är det med min unge?!?! Till slut orkade vi inte höra på hennes tjat utan hon fick gå in själv och titta på film (hur blir man av med detta filmberoende?!) och vi andra stannade ute en stund till. Underbart att tanka energi i solen!
På förmiddagen var jag nere på jobbet ett par tre timmar och körde lite bokföring. Mycket hann vi med och fick undan, och det går framåt! Pust ;-)
Vi har även hunnit med ett utvecklingssamtal för Ronja också. Bara positivt hade Sofia att säga om vår lilla stora tjej.

Härliga försommar!
Slänger även in ett par bilder från gårdagen då det också var härligt väder och vi var inne i stan och strosade runt Motala ström. Spännande med vattnet tyckte Ronja!
Valborg 2012

Hoppas ni har haft en härlig valborg. Här har det varit underbart väder men jag har fått hålla mig inne pga att vi misstänker att Freja lider av pollenallergi :-( Vi har fått en läkartid på torsdageftermiddag, så får vi se vad som sägs. Känns ju skittrist om så är fallet, men vi ska inte måla fan på väggen än.
Vi har iaf haft en lugn och skön kväll tillsammans med Tessa, Micke, Julia och Vira. Det kändes skönt att vi inte var så många särskilt eftersom vi har haft inventering i affärn och min käre make har jobbat sen 5 imorse. Vi grillade och åt supergott sen blev det att gå upp till fotbollsplanen där brasan hålls varje år. Mats & Freja stannade hemma och resten av oss knallade iväg. Ronja tyckte så klart att det var spännande med elden och så tror jag att hon tyckte att det var skönt att det bara var hon och jag och inte Freja.
Vi hade en härlig kväll och jag sänder ett stort tack till familjen Hägglund/Björklund som gjorde det så bra :-)
Nu är det sovdags! Jag ska ner och jobba lite imorgon tillsammans med svärmor. Det närmar sig min jobbstart och jag har MYCKET kvar att lära. Börjar få panik :-/

God natt!