And I´m spent!

Helt galna dagar! Dom har gått i städandets tecken och jag har inte haft överdrivet mycket tid över att blogga på. Men nu har jag en stund över. Mats är inne i stan i lägenheten och packar det sista. Vi var där på förmiddagen och jag städade klart badrummet och fixade klart kylskåpet. Mats putsade fönster. Inte mycket kvar nu.
Förut var vi i huset och kontrollerade städningen tillsammans med Bror och Lollo. Vad konstigt det ser ut när det inte är några möbler där! Men det gör ju att man kan tänka in sina egna möbler osv. Imorgon ska vi på banken kl 13, och då får vi nycklarna. Sen är det vårt hus! JIPPI!
Jag ska laga mat här till alla sen. Just nu tar jag det lugnt. Jag har pysslat med flyttkorten och skrivit adresser och små meddelanden. Drygt göra, men roligare än att städa i alla fall.
Ronja ligger i gymmet och pratar och rullar runt. Hon är riktigt snabb runt på mage nu. Tyvärr har jag ingen kabel så jag kan inte lägga ut bilder. Det får vänta tills vi kommit på plats och man har hittat alla grejer igen. Igår satte vi ihop hennes matstol och hon fick provsitta en stund. Hon verkade trivas där. Nu är det bara lite potatispuré som fattas :-D

Tjing / Jossan



Eftermiddagen här hemma

Jag har precis diskat och Ronja sover en stund. Jag tänkte bara uppdatera er innan jag fortsätter min framfart i köket. Städskåpet är inte torkat än heller. Det är mycket att göra när man ska flytta... Tur att man inte gör det så ofta!

Köket just nu, kalt och tråkigt!


Vardagsrummet. Allmänt kaos råder!


Ronja sover sött under sin filt trots min framfart.


Det var det! / Jåz



Sista dagen

Idag är sista dagen som vi bor här. Ikväll invaderar vi Bosse och Anna-Lenas hus. Spännande! Snart är vi där, i vårt alldeles egna hus. Det är galet roligt!
Fick boken som jag beställt med posten förut. Den verkar bra och vettig. Dom rekommenderade den i septembermammornas forum. Växa och upptäcka världen heter den. Handlar om bebisens sju olika utvecklingsstadier under första levnadsåret.

Hej alla, säger Ronja idag.



Until next time / Jossan



Vi har varit SÅÅ duktiga!

Hela eftermiddagen/kvällen efter att Mats kom hem från jobbet har vi jobbat som svin i köket! Vi har packat ner så gott som allt porslin. Jag ska väl ha lite imorgon också att äta frukost på, men det mesta är nerpackat. Och jag har torkat ur alla skåp utom kastrull-skåpet. Ronja har varit med och suttit i babysittern med sin bileksak och pratat och varit så snäll. Så mycket i köket är gjort nu. Men än är det mycket kvar. Målet är ju att inte ha så mycket kvar att städa på lördag efter att vi flyttat alla saker. Vi kommer ju att behöva åka in hit till lägenheten igen. Men vi vill göra det på lördagen direkt efter flytten så vi slipper det på söndagen. Då vill vi ju vara i huset och fixa och inte hålla på med tråkigt flyttstäd. Vi kommer ju att vara här inne i stan onsdag, tordag och fredag nu i veckan också. Så vi kämpar på! Och allt är välplanerat, in i minsta detalj.
På onsdag måste jag se Arga snickarn. Dom sätter upp en sjukt snygg tapet då! Det måste ses och så måste jag ta reda på var i från den kommer. Tittade nyss på Design: Simon och Thomas. Det blev snyggt, men inget jag inspirerades av direkt. Nästa vecka efter några ärenden här i stan ska vi åka på PeGes och kolla tapeter, främst till vardagsrummet. Det är ju det rummet som vi inte har någon aning om alls vad vi vill ha. De andra rummen är jag ganska klar med. Men vi måste tapetsera vardagsrummet ganska på en gång eftersom värmepumpen ska sitta där. Vi får se vad vi hittar och vad dom har för förslag.

God natt / Jåz



20090126

Idag så tvättar och fixar vi här hemma. Ronja ligger i gymmet och vänder och snurrar runt som en liten dåre! Hon är så duktig. Hon har även kommit på nu att man ska lyfta upp huvudet när man ligger på mage, istället för att ligga och näsan ner i backen och vråla. Igår kväll vände hon från mage till rygg, TRE GÅNGER! Fast det var mest av misstag tror jag. Men hon börjar komma på hur man ska göra. Nu är hon egentligen trött, men istället ligger hon och vrålar gällt. Det är nästan delfin-skrik. Det skär i öronen och hjärnan. Tur att man aldrig är bakis nu för tiden, för det skulle man aldrig kunna vara ostört hemma hos oss.

Dagens sötaste Ronja säger hej till alla läsare där ute!



Jodå, nu är hon superduktig att lyfta upp huvudet helt plötsligt. Hon har väl kommit på att man ser mycket mer då än när man ligger och glor ner i golvet.
Igårkväll kunde inte jag sova för jag bara låg och tänkte på Ronjas födelsedagstårta som jag ska göra när hon fyller 1 år. Jag ska göra en prinsesstårta. Och visst skulle man kunna beställa från nåt ställe, men det är ju mycket roligare att göra själv. Jag satt och kollade på recept igår på olika fyllningar. Lysande bra recept och jag fick värsta inspriationen. Tur att jag har ett tag på mig att fundera. Nu ska jag googla lite prinsesstårtor innan jag tar itu med disken.

Tjingeling / Jåz



När katten är borta dansar råttan på bordet.

Förut sprang jag över till Tessa och Micke i 15 min bara för att hämta några flyttkartonger. Och då passade pappa på att spöka ut Ronja och knäppa några bilder. Här kommer resultatet!




Nu har vi varit på Babyproffsen och köpt en Stokke-stol till Ronja. Jättefin! Den kommer hon att sitta jättebra i. Sen köpte vi lite annat smått och gott där, skedar tills hon ska äta puré och refill till blöjhinken. Kommer att lägga in en bild på stolen när vi fått upp den osv.
Igår och idag har Ronja vänt sig till mage som en dåre. Man behöver bara lägga ner henne så är hon runt på två röda. Hon börjar verkligen fatta vad hon ska göra. Nu ligger hon faktiskt på mage i gymmet och skriker inte...för tillfället. Skulle inte ha tänkt det, för nu började hon. Jag får väl vända på henne igen då!
Ikväll blir det tacos. Gud så gott! Jag längtar verkligen.
På tisdag flyttar vi ut och bor hos Bosse och Anna-Lena innan flytten till huset. Katterna har redan åkt ut. Mats körde ut dem på förmiddagen. Och allt hade gått som smort. Annars brukar ju Mattis ha en tendens att lätta på alla möjliga tryck när han åker bil. Han har gjort allt som går att göra i sin bur, kiss, bajs och kräks. Men nu stod dom i bagaget på bilen, och det verkar funka bättre. Skönt! Så nu är dom ute på landsbygden dom små liven och fröjdar sig. Kanske får dom vara ute och jaga några möss.
Mats städar balkongen just nu, och här sitter jag och latar mig. Men jag har faktiskt en bloggar-plikt att uppfylla...eller så inte :-D Jag ska genast lyfta på häcken och göra någonting vettigt!

Vi hörs / Jåz



Peter - the king of rock!

Vilken absolut underbar upplevelse det var igår! Vi lyfte taket på De Geer-hallen. HELT UNDERBART! Vi stod upp hela nadra akten och klappade och hoppade som dårar. Min händer är helt ömma idag efter alla applåder. Nu sitter jag och rockar lite Queen för att komma i rätt stämning. Just nu är det Bohemian Rhapsody som rullar. Vilken låt. Och vad bra dom gjorde den live igår. Mazz Murray, vilken pipa på den tjejen alltså. Så liten och så stor röst! Sprang på RG i pausvimmlet och han var uppklädd och lika exalterad som oss. Tror väl det, tänk att ha en såndan duktig kusin alltså.
Peter är verkligen älskad här i Norrköping. Snacka om att han har sin publik här alltså. Längtar redan till årets sommarkonsert i S:t Anna-kyrka. Jag funderar på att tälta utan för an vecka innan för att få bra platser :-D För vilken skillnad det är när man sitter långt fram på konserter. Igår satt vi ju på allra första raden. Vi satt ju i orkesterdiket, som dom hade byggt över med plankor. Vi var så nära scenen så att vi hade kunnat sträcka oss fram och ta på artisterna. Hur coolt som helst! I fjol i kyrkan så satt vi ju så långt bak så man såg knappt nåt alls. Dessutom vad jag ganska stortjock om magen med Ronja så att sitta på hårda kyrkbänkar var väl ingen höjdare. Men i år blir det bättre!
Denna dagen är jag Queen-frälst (mer än vanligt) och Peter Johansson är bäst! Finns ingen som honom vad gäller artisteri. Det allra bästa: dom kommer att släppa en live-skiva från konserten igår. Den ska vi absolut köpa!

Länge leve Freddie / Jossan



Äntligen är vi där!

Ikväll smäller det, Champions of rock med Peter Johansson. En arbetskamrat hade varit igår och den går tydligen inte att beskriva med ord utan måste ses live. Spännande!
Idag har Ronja vänt sig från rygg till mage flera gånger. Men hon hatar ju att ligga på mage, så hon blir helt galen och skriker tills vi vänder tillbaka henne. Men så vänder hon sig lika snabbt igen.

Dagens lördagsmys-Ronja på förmiddagen. Mys i soffan med pappa.


Vi städar och grejar här hemma hela dagen idag. Det måste ju vara lite fräscht tills farmor och farfar ska komma och vara barnvakt till Ronja ikväll.
Tessa ringde förut och undrade om vi skulle gå en sväng på stan. Men det hinns INTE med idag. Men imorgon ska vi nog ta och klämma in det hade jag tänkt. Vi får se. Imorgon ska ju kissarna flytta ut till Bosse och Anna-Lena så vi kan städa ostört här. Och vi ska åka på Babyproffsen och kolla på en matstol till Ronja, en vit Stokke-stol med rosa bygel och någon trevlig dyna. Har inte bestämt vilket mönster än. Det återstår att se.

Good bye / Jossan




Skön kväll!

Ronja sover. I sin säng till och med. Och hon somnade där och inte på soffan. Hon var helt färdig efter en lång dag med mycket styr i babygymmet och bara ett enda sovpass, som iofs var ganska långt. Men ändå, hon hade varit vaken sen ca 15 på eftermiddagen.
Så nu är det vuxentid. Så då kan man ju fråga sig vad jag gör här? Ja, jag tänkte att jag skulle uppdatera dom få stackars läsare jag har om världsläget. Jag ska strax återgå till soffläge med Mats.
På torsdag ska vi få komma in i vårt hus. En dag innan vi får nycklarna. Vi ska kontrollera städningen tillsammans med de gamla ägarna. Sen på fredagen efter banken så får vi nycklarna och sen är det bara vårt, VÅRT,VÅÅÅÅÅRT!
Håller nu tummarna för att Ronja ska sova ganska länge inatt (fast det brukar hon ju, så jag ska inte klaga) och att jag kan sova gott inatt. Och inte vakna av minsta lilla.
Imorgon är det Peter Johansson på De Geer-hallen kl 19.30 och detta ser jag verkligen fram emot! Vi sitter på första raden och wow vilken upplevlse det kommer att bli med Peters röst! Häftigt! Sen kan det ju aldrig gå fel med Queen-låtar. Länge leve Freddie!

Hell yeah! / Jåz



Tråkdag

Idag har vi inte gjort många knop. Jag har haft ont i magen, igen. Men nu börjar vi komma igång här. Bättre sent än aldrig. Ronja vände sig just igen, från rygg till mage. Och fick loss armen och allting. Började nästan tro att hon hade glömt hur man gör. Men icke!

Här har hon precis vänt runt.


Jodå, hon är ett riktigt wonderchild. Det må jag säga!
Nä, nu har jag ingen lust att blogga mer för tillfället. Jag får återkomma när lusten finns igen.

Äta en oliv / Jossan



Vad är det för fel?!

Idag har Ronja varit underbar...NOT! Jag fattar inte vad det är som är fel? Det hela började när jag strax innan tolv packade ner henne i vagnen för att gå och möta Tessa som slutade jobba tolv. På väg dit så var hon lite gnällig med inget farlig. Men när vi träffat Tessa och började gå hemåt igen så bröt det lös och det var samma visa som häromdagen. Hon skrek och var hysterisk. Tessa skulle hem och lämna hunden så jag tänkte att vi kunde stanna till där och jag kunde mata henne. Men när jag tiog upp henne ur vagnen så blev hon tyst och skrattade till och med. Och mat, det ville hon INTE ha. Hon vägrade öppna munnen utan knep bara ihop med läpparna. Men hon var i alla fall tyst. Så vi packade ner henne i vagnen igen för att gå och fika. Men så fort jag la henne i vagnen så började hon igen. Det är inte långt mellan oss och Tessa och Micke, men hon var hysterisk. Så vi kunde ju inte gå och sätta oss på ett fik med en hysterisk Ronja. Så jag gick upp till oss och Tessa gick och köpte fika så vi fikade hemma hos oss istället.
Väl hemma blev hon liiite lugnare, men hon var fortfarande gnällig. Hon ville inte ha flaska med ersättning, men mitt bröst gick bra. Annars brukar det ju nästan vara tvärtom. Hon har aldrig haft problem med flaskan, men det hade hon tydligen idag. Men hon lugnade ner sig så pass att vi kunde fika och TILL SLUT somnade hon. Utmattad av sina vrålattacker. Nu har hon stått på Tessa och Mickes uteplats och sovit i vagnen medans jag och Tessa har spelat Guitar Hero. Så grymt kul det är alltså. Blir aldrig less känns det som!
Nu kom vi hem för en liten stund sen och jag packade upp henne ur vagnen och tog av overall och mössa, och hon sover fortfarande som en stenad gris. Jag måste väcka henne så att jag får sova inatt.
Natten som var var ett rent helvete. Jag har sovit skitdåligt (verkar bli en trend) och Ronja också tror jag, för hon har gnytt och snurrat i sin säng. Och jag vaknar ju så klart av minsta lilla. Det är skitjobbigt! Det ska bli grymt skönt att flytta henne till eget rum i huset. Då hör jag ju inte minsta lilla ljud och kan kanske få en natts god sömn.
Problemet är ju att hon oftast inte vaknar när hon gnyr och gnäller, men jag flyger ju upp ändå. När hon ligger i eget rum så kommer hon ju att skrika tills vi verkligen hör henne, om hon vill något. Dessutom är det ju väldigt nära mellan rummen, om det skulle vara något. Det är ju skönt på sätt och vis.

Men det blev ett par bilder i alla fall, trots detta. Tessa & Ronja i sitt esse! (Tessa med grimaser och Ronja ser lite lagom sur ut).



Men dom är ju för söta i alla fall! Ronja verkar verkligen gilla "moster" Tessa. Det är ju roligt.

Vidare / Jåz



Nä du!

Det blev ingen puré för fyra månaders Ronja. Pappa Smart saltade alla potatisarna... Så det får bli imorgon istället. Jaja, det är sånt som händer. Synd bara, hade varit skoj att passa in precis på fyra månaders dagen. Och då kommer det ju av naturliga skäl inga bilder på äventyret heller.

Återkommer imorgon / Jossan



PUH! Vilken dag.

Idag har det hänt en massa! Mats och Ronja har varit hemma hos Pelle och Viggo. Det hade gått jättebra med Ronja och hon hade varit så snäll så! Jag var på stan och kollade runt, och sprang på Daniel, Jeanette och Milton. Det var grymt roligt! Vi har ju inte träffats på 4 månader ganska exakt. Så det var en höjdpunkt på dagen. Vi ska höras och träffas när vi flyttat och så. Dom hade en del att göra nu också två helger framöver med dop i Norge osv. Och vi ska ju flytta, så det får bli sen när vi kommit till rätta där ute. Det är så roligt att jämföra barnen. Milton är ju en jätte i jämförelse med Ronja. Men han är så söt så! Så himla synd bara att jag inte hade kameran med mig. Men men, det får bli nästa gång.
Sen var vi på bvc. Hon hade gått upp från 4995 g till 5655 g. Och vuxit 1,5 cm, från 59 till 60,5 cm. Inte så mycket, men hon följer sin egen lilla kurva. Hon pratade mat som sagt och gav lite tips. Så ikväll blir det potatispuré! Lägger upp bilder sen eller imorgon. Får se vad jag hinner.
När vi gick från bvc så träffade vi ett par från föräldragruppen. Dom hade också fått en dotter, en Ida. Det var roligt för vi har inte träffat någon från föräldragruppen. Kul att se att allt gått bra.

Jaja, later / Jossan



4 månader imorgon!

Imorgon fyller Ronja 4 månader. Hon blir stor flicka. Usch vad tiden går fort. Imorgon är det 4 månader sen jag låg på BB och hade ont...lite överallt :-D Men oj, vad lyckliga vi var att hon äntligen kommit ut.
Imorgon ska vi även på BVC. Sista gången hos Christina här inne i stan, sen byter vi BVC. Hon ska prata lite mat och smakportiner osv. Vi hade tänkt att vi ska testa att ge henne nåt att äta för första gången imorgonkväll. Det ska bli så spännande att se hur hon reagerar! Jag ska naturligtvis knäppa bilder och lägga upp! Vet inte om vi ska testa potatis eller gröt. Vi får se vad Christina säger.
Jag ska ju som sagt snart sluta amma. Det funkar ju inte alls. Det är ju därför hon blir så där panikhungrig och vi gör inget annat än att amma hela dagarna. Vi kan ju inte gå eller nånting för hon är ständigt hungrig och mina bröstvårtor får ta smällen. Men jag ska prata med BVC imorgon så får vi se vad hon säger. Jag kan ju inte tvärsluta heller för jag har ju fortfarande lite mjölk kvar. Jag måste trappa ner lite försiktigt för att sedan sluta. Men det skulle kännas skönt om det går bra med maten, så slipper man ha dåligt samvete.
Nu kommer snart Mats hem. Ikväll blir det Djungelgryta med ris. Gud vad gott!

Hungrig / Jåz



Hysteri!

Äntligen har Ronja tystnat! Hon har varit helt hysterisk och jag var nästan gråtfärdig och visste inte vad jag skulle göra. Jag gick upp på stan för att köpa linsvätska och beställa nya linser. Och så blev jag stående på Synsam lite länge, och då ledsnade Ronja till slut. Och när jag kom ut där i från var hon gnällig och ville inte alls ligga i vagnen. Så jag tänkte att jag svänger in på Drömgården och hälsar på Sofia. Där kunde jag plocka upp henne ur vagnen och ta av mössan och jag märkte att hon var svettig. Men så fort hon fick komma upp och träffa Sofia så var hon så charmig och log och pratade. Men så la jag ner henne i vagnen igen och då började hon på en gång att gråta. Från Drömgården och hem är det inte långt, men vägen har aldrig känts så lång. Hon skrek oavbrutet hela vägen hem. Och det var hennes hysteriska skrik. Jag var helt svettig innan jag kom hem och folk glodde efter mig.
Väl hemma så fortsatte vrålet och blev bara värre och värre. Hon skrek och grät så hon inte kunde andas och tårarna sprutade. Men jag var ju tvungen att lägga henne ner när jag fixade ersättning. Jag hade ammat hela förmiddagen och det var det sista jag gjorde innan jag gick hemifrån. Så jag hade inte så mycket mjölk kvar. Men det tar ju ett tag att fixa iordning och så ska det ju svalna osv. Medans det kallnade så passade jag på att byta blöja. Och då kissade hon NATURLIGTVIS precis när jag tagit av blöjan! Fortfarande hysteriskt skrikande! Vilken pärs... Jag var helt genomsvett och det var hon också efter allt skrik.
Till slut var maten äntligen färdig och hon fick äta. Tydligen var hon helt utsvulten, för när hon fick mat så blev hon tyst. Nu har hon däckat på soffan efter maten. Hon blev antagligen helt slut av att skrika så mycket, så länge. Hon ligger fortfarande och hulkar lite i sömnen. Men jag hoppas att hon ska falla in i djupare sömn snart. Stackars lilla Ronja...
Jag är också helt färdig. Det är inte lätt att vara mamma jämt. Det får man bittert erfara ibland...
Ikväll är det Bygglov på 4:an och den är det Såld på hus på 4+. Snart har Design: Simon och Thomas säsongspremiär. Dom är bäst! Älskar deras program. Det är mycket inredning och sådant som man kollar på nu, för att få inspiration och idéer till huset. Men jag har ju min privata inredningshjälp, Sofia. Köket börjar sakta men säkert ta form i mitt huvud nu också. Jag börjar bli ganska klar med vad jag vill ha. Men vad vill Mats ha? Ja, det kan man fråga sig :-D

SNART / Jossan



Om dagen idag

Idag är det regnigt och grått och jga har precis pratat med Försäkringskassan. Jag har fortfarande inte fått något barnbidrag för december. Hmm... Jaja, jag hoppas att dom fixar det nu. Det är ju andra gången jag ringer om detta nu.
Jag tror att vi ska gå ut och gå, trots att det regnar lite. Jag måste komma ut känner jag. Fast först måste Ronja äta lite. Hon är lite gnällig just nu. Inte alls jobbigt att lyssna på...
Tänk, snart flyttar vi, det är ju nästa vecka. Och på lördag ska jag och Mats på Peter Johansson. Underbart! Frågan kvarstår: vad ska man ta på sig? Jag har typ packat ner alla mina kläder. Men några paltor har jag väl kvar i alla fall.

Ronja idag, med fin röd body från Daniel och Maria. Med små Bambis och ekorrar på! Och så sina tuffa jeans till det.


Vrååål / Jåz



Dagens busungar!

Nu är vi hemma igen efter fika hemma hos Carro och Elliot. Jag knäppte några bilder!

Ronja vilar lite medans Elliot röjer runt på golvet.


Dagens glada mys-Ronja.


Dagens mys-Elliot.


Carro och Ronja pratar lite.


Det var en trevlig fikastund. Blir nog sista gången vi träffas innan vi flyttar. Tråkigt! Men det är ju inte sista gången. På vägen hem gick vi in på Drömgården och hälsade på Sofia. Hon jobbar sin första dag idag efter föräldraledigheten! Nu är det pappa Pelle som är hemma med Viggo. Mats och Pelle ska träffas på onsdag, med barnen. Så jag blir helt ensam här hemma. Känns lite konstigt, men det ska bli skönt! Det finns alltid städning här hemma, och så kanske jag springer upp på stan och kollar några grejer när jag ändå slipper barnvagnen.
Snart kommer Mats hem. Jag ska försöka packa lite saker i kartonger, och bara allmänt fixa iordning här hemma. Det ser ut som ett bombnedslag. Men jag kör med vår favoritursäkt; vi ska ju faktiskt flytta snart!
Fatta att det bara är 11 dagar kvar, sen bor vi inte längre på Trädgårdsgatan i Norrköping. Vi ska bli Vikbolänningar. UNDERBART!

Hej hopp / Jossan



Hej!

Så här fin är lilla Ronja idag i sin Hello Kitty-jeansklänning som hon fått från Tessa och Micke.




Vi ska snart gå hem till Carro och Elliot och fika lite. Vi måste passa på innan vi flyttar nu och det plötsligt blir långt!
Igår var vi på Cabarét på stadsteatern. Bosse kunde inte följa med så Tessa fick vara stand in! Den var så himla bra!
På torsdag slutar Tessa kl 12, så jag och Ronja ska vara med henne sen. Trevligt! En fika kanske det blir osv. Det blir roligt. Men nu har vi bråttom!

Tjing / Jossan




Stelfrusen Guitar Hero!

Hemma igen efter dagens äventyr. Jag och Tessa for till stallet på förmiddagen. Påpälsade som två eskimåer. Det var visserligen bara -1 grad imorse. Men vi vet av erfarenhet att det blåser som tusan uppe på stallet och dessutom blir man ganska kall av att sitta i en rockard i ca 1 timme och skumpa. Men vi jobbade oss varma innan turen med att mocka hästdynga och fixa mat till Ponte. Det var en mysig tur, trots allt. Han var inte alls så pigg som vi trodde att han skulle vara. Han skötte sig riktigt bra faktiskt. Och sol var det också!
Sen när vi kom hem så stannade jag hos Tessa och Micke en stund för Ronja fick ändå mat av pappa precis då. Så jag gjorde ingen nytta här hemma. Jag skulle bara stanna en liten stund, men dom har köpt Guitar Hero... Ni kan ju tänka er vart vi fastnade! Vi spelade oss varma och helt plötsligt hade en hel timme flugit förbi sen vi kom tillbaka från stallet. Men det var ju så GRYMT roligt. Och jag hade aldrig spelat förut, så jag behövde lång startsträcka innan jag kom på hur man gjorde. Men sen fick vi riktigt flyt.
Naturligtvis glömde jag kameran...som vanligt!

Skit också / Jåz



Unnderbara älskade unge!

Jag älskar min älskade lilla dotter. Hon är bara så himla underbar och jag önskar att ni alla kunde känna det som jag känner. Och jag hoppas att alla ni som inte fått träffa henne än, får göra det snart. Och att ni kommer att gilla henne.
Idag har varit en stor dag i hennes lilla liv. Först har hon lärt sig att vända sig från rygg till mage. Och hon gjorde det flera gånger nu. Så fort jag la henne på rygg så vände hon sig. Så hon har verkligen fattat galoppen. Synd bara att Mats inte hade hunnit komma hem. Men hon har bjudit pappa på några vändningar också.
Sen skrattade hon för en stund sen också. Alltså hon verkligen skrattade, "haha"-skrattade! Det var så underbart att höra och hon var såå söt. Jag satt och skrattade med henne och gjorde ett ljud som hon tydligen tyckte var väldigt roligt. Vi hade nog kunnat hålla på hur länge som helst. Hon var så glad och uppspelt.

Här kommer bilder! Så här roligt hade mamma och Ronja för en stund sen. Och då var hon så här glad! (Vi ursäktar den halvnakna och likbleka pappan på bild nr 2). Det är ju trots allt världens sötaste Ronja man ska titta på!



Älskade Ronja / Jossan



En mysig stund med Carro och Elliot

Nu har vi precis kommit hem från fikat. Vi gick en promenad efteråt för att barnen skulle somna. Och Ronja fortsätter sova nu. Skönt med en stunds avkoppling.
Vi sprang på Fridus och Ronja sov som vanligt! Men precis när hon sa det så slog hon upp sina små blå och smilade sitt gulligaste leende mot Frida. Så gulligt! Så nu har vi gjort hennes dag idag.
Carro knäppte några bilder. Hon skötte kameran eftersom någon måste ju göra det också. Och så var hon bara glad att slippa vara med på bild. Eller hur Carro? ;-P

Ronja får sig en matbit, men det var först efter att mamma proppat i sig en ljuvligt god chokladmoussetårta. Med vatten till då så klart! :-D Jag måste permanenta håret ser jag nu också, ser för hemsk ut!


Jag, Ronja och Elliot (Ronjas pojkvän) :-D


Bara Elliot (sötnos). Galet lik sin far!


Ronja trött och hungrig


Ja, det var vår mysiga eftermiddag på Pappa Grappa. Nu ska jag diska undan innan monstret vaknar, och röra ihop pannkakssmet. Det är ju fredag = pannkaksmys!

See you later / Jossan



En snabb uppdatering...

...innan vi drar vidare på nya äventyr. Vi ska fika med Carro och Elliot på Pappa Grappa om 45 min.

Ronja har tagit på sig sin fina rosa klänning med blommor på, dagen till ära. Den har hon fått från fam. Malm i Oskarshamn.




Hon kämpar på med att försöka vända sig idag också. Och hon är ju ruggigt nära! Hon ligger i babygymmet och sliter i mumintrollen och försöker få tag i blomman som sitter på ena sidan. Det är en spegel på den så hon kan se sig själv.
Nu ska vi snart gå. Jag har gjort iordning ersättning i en flaska om hon skulle bli hungrig när vi är där. Jag har ammat så mycket på morgonen/förmiddagen så jag tror inte att det finns så mkt kvar. Och dessutom är det skönt att bara kunna ta fram flaskan. Inte för att jag skäms att amma offentligt, emn det är bekvämare med flaskan. Lika bra att vänja sig om jag nu ska sluta amma snart. Kommer ju att fortsätta på nätter och mornar så länge som möjligt. Men hon blir ju inte mätt, så jag orkar inte hålla på och tjafsa. Och idag är kameran nerpackad!

On the road / Jåz



Ronja tittar på tv

Ronja sitter i pappas knä och tittar på tv. Angelina Jolie är en snygging tycker Ronja.

Ronja och pappa visar upp sina gamefaces. Grymma!


En söt unge och smått galen pappa.


Lilla bulldoggen Ronja!


Det blev galet lyckat för en stund sen när vi skypade med pappa/morfar. Ronja blev less på att sitta i mitt knä, så jag la henne i babygymmet. Och så riktade jag kameran ditåt så morfar kunde se. Och när vi sitter där och tittar på henne så vände hon sig nästan, flera gånger! Hon har kommit på tekniken med fötterna och att hon ska putta ifrån. Men armen är fortfarande ivägen, så hon for tillbaka gång på gång. Men hon kämpade på som en dåre här. Det handlar bara om dagar nu innan hon vänder sig från rygg till mage. Hon är så duktig min lilla kicka! Och det var så roligt att pappa var med i webkameran och fick se allt. Mats filmade med videokameran också så klart.

Snart så / Jåz



Tacomätt i magen

Nu är vi mätta och belåtna och Ronja och pappa Mats ligger på soffan och kollar på Cops. Och jag sitter här, igen, som vanligt! :-D
Vi var som sagt hemma hos Tessa och Micke förut och tittade på när dom monterade ihop en ny, fin soffa. Och det blev skitsnyggt, och med en ny fräsch matta till. Ronja testsatt soffan och Tessa knäppte bilder. Jag hade återigen glömt kameran. Klantarsle! Ronja pratade och charmade som vanligt. Och Miicke bar omkring på henne en stund. Det går bättre nu när hon börjar bli så pass stadig i nacke och rygg.
Imorgon eftermiddag ska vi träffa Carro och Elliot för en fika på Pappa Grappa. Mysigt! Vi får ju passa på nu innan vi flyttar ifrån stan. Sen blir det 2,5 mil och liiite svårare att träffas.
Nu ska jag slappa i soffan tillsammans med mina två älsklingar. Innan morfar ringer och vill skypa med Ronja.

Hejdå! / Jossan



Hemma igen!

Vi kom precis hem från promenad med farmor (Ronjas alltså) och kusin Emil. Vi har varit i Folkparken och kollat på Emil när han har gungat. Ronja somnade per omgående när jag la henne i vagnen, så hon missade sin kusins bravader. Men hon lär nog vara med fler gånger. Innan vi gick på promenad var vi hemma hos Emil. Karin var hemma och hon bjöd på värmande te. Svinkallt ute, och jag var opitmist och lämnade mössan hemma. BRRR!
Nu ska jag vika lite tvätt och hoppas att Ronja fortsätter att sova. Sen ska vi gå över en sväng till Tessa och Micke innan pappa Mats kommer hem och det blir taacos för oss vuxna. Mums! Tyvärr glömde vi ju kameran hemma så vi fick inga bilder på dagens äventyr. Men det blir nog fler gånger, så sörj i det nu!

Vika tvätt / Jossan



Hej hopp!

Här försöker vi få något gjort idag. Jag har dammsugat hallen och köket. Men sen bestämde sig lilla prinsessan för att det inte var något skoj att prata med mumintrollen längre. Så det var bara att avbryta. Jag funderar på en liten promenad för att komma ut en sväng. Jag har en massa tvätt att ta reda på också...BLÄ!
Nu ligger Ronja på soffan och tittar på sin egen hand och skriker lite åt den. Knäppte en söt bild på henne förut när hon låg i babygymmet. Tyvärr är den lite "sne", men hon är så söt och skrattar på den.



En till då hon ser lite butter ut också. Men ack så söt ändå!


Tänkte att jag skulle knäppa några bilder sen då hon sitter i soffan. Hon sitter ju inte toppenbra, hon tippar ju lite åt sidan ibland och då får man vara där och fånga upp henne. Men hon är så himla duktig! Ska se om jag får till några sådana bilder senare.
Hittade även bilder från igår som Mats knäppt på Mattis katt.

Kungen av kartongerna.
 

Ja, det var vad jag hade att bjuda på för tillfället.

På återseende / Jossan



Fintjej idag.

Idag är Ronja världens sötaste lilla flicka i jättesöt klänning som hon fick av farmor och farfar i julklapp. Och strumpbyxor med volanger på rumpan, också från farmor och farfar.

Sötaste lilla Ronja.



Sen var vi hemma hos Carro och Elliot på fika. Det var trevligt. Det var så länge sen vi träffades. Och skoj att se hur mycket barnen har vuxit sen sist. När vi var där så passade vi på att provsitta Elliots matstol, en vit Stokke-stol. Och den var jättefin och hon satt som gjuten i den. Så en sådan ska vi slå till på tror jag.

Här kommer en bild. Lite dålig kvalité då den är tagen med mobilen, men man ser hyfsat i alla fall.


Det som är så praktiskt med dessa stolar är ju att dom kan ha dem sen också, man tar bara av bygeln så kan dom använda den länge. Och då är den ju värd pengarna tycker vi. Dessutom är den snygg, och jag vill ha den i vitt så den passar mitt nya kök!

Hells Kitchen, nu! / Jossan



Nu kommer planlösningen.

Nu kommer bilder på planlösningen i vårt hus. Så nu kan ni se hur vi kommer att bo.

Entréplanet


Och källarplan!


God natt / Jossan



Snart...

Jag sitter fortfarande här. Ja, jag vet! Men det är nog tur att jag inte gick ut på någon promenad för halsen är lite öm och jag fryser som en dåra. Sitter med fleecemorgonrocken över kläderna och mina varma sköna tofflor som jag fick i julklapp. Usch, jag mår inte alls nåt vidare. Och Ronja sover fortfarande. Ska diska upp och sen väcka henne.
Nu till rubriken! Snart bor vi här...



...och går in här.


Här är köket, där jag hade tänkt den rutiga tapeten.


Här är the master bedroom! Fondväggen kommer att bli vid huvudänden av sängen.


Ja, nu ser ni ju hur det ser ut. Sen kommer det ju att bli annorlunda med våra möbler, nytt golv och fräscha tapeter. Men jag fullkomligt ÄLSKAR vårt hus. Det är så perfekt för oss på alla sätt och vis. Extra rum om man får ett till barn, plats för när släktningar och kompisar kommer och hälsar på, nära till jobbet (det bästa av allt), nära till dagis (som ligger mittemot vårt jobb) och så småningom nära till skolan. Det kan helt enkelt inte bli bättre.

Usch / Jossan



Rugg!

Jag hade gjort mig klar och skulle gå ut på en promenad. Ammat Ronja och så, men jag tittade ut och beslutade mig för att stanna inne. Det blåser och är grått och tråkigt. Och dessutom somnade Ronja på soffan, så jag vill inte väcka henne med att ta på henne overall. Annars är ju promenad ett bra sätt att få henne att somna, men nu gjorde hon ju det av sig själv. Skönt! Nä, jag tror att jag stannar inne och packar lite, och diskar.

Brrr / Jossan



Uppdatering

Igår packade vi och städade yttligare. Ronja tog sig en titt inne i det lilla sovrummet där alla kartonger och saker finns samlade.

Oj, vad mycket kartonger, tänker Ronja.



Lillla sessan sover på maten just nu. Så jag ska passa på att äta lite frulle. Igår kväll var jag och Tessa på bio och såg Twilight. Bra film! Snygg kille! Kvällen var fulländad. Nästa helg ska jag och Tessa till stallet och umgås. Ut och köra lite med hästen. Det ska bli mysigt! Hoppas bara att han inte är såå himla pigg.
Nu är alla tavlor och annat nere från väggarna och mattan som har legat i hallen är kastad, ÄNTLIGEN! Så nu är det verkligen kalt och tråkigt. Men härligt, för nämare flytten kommer vi.
Har tänkt länge att jag ska lägga upp bilder på planlösningen i huset, så ni får ett litet hum om hur det ser ut! Men jag får inte till det ju... Mats får hjälpa mig sen.

Nu, frulle / Jossan





Kuddar

Jag var bara tvungen att lägga upp bilder på kuddarna.





Sjukt snygga, eller hur? Alla dessa kommer från www.madamepetite.se.

God natt då / Jåz



Ännu en dag är förbi...

Eller i alla fall snart. Ronja har idag bajsat ner en pyjamas och sitt babygym, kissat ner en body, dregglat ner en annan, kräkts ner en pyjamas. Ja, listan kan göras lång... Nu har på allvar snart inga kläder kvar. Och ändå tycker jag att hon har så mycket kläder. Men tydligen inte tillräckligt för att hänga med i hennes nerskitningstakt. Tvättmaskinen har gått varm här idag. Tack gode Gud för tvättmasik i lägenheten. Vi skulle aldrig klara oss om man skulle vara tvungen att boka tid och jävlas. Nu blir det ännu bättre i huset, då kan jag tvätta mitt i natten om jag vill! Inte för att jag har haft lust att göra det många gånger, men jag kan om jag vill sen! Jippi!
Mats mår bättre idag och imorgon ska han jobba. Jag och Ronja ska följa med ut och vara hos Bosse & Anna-Lena. Kanske ta en promenad och ha det skönt. Sen åker vi hem med Mats när han slutar vid 17.
Just nu pratar och myser Ronja och pappa i soffan. Det låter så gulligt nu när hon verkligen har börjat jollra och prata. Och skrika! Hon har tryck i pipan lilla Ronja.

Mysig ikväll i ekologisk pyjamas med tillhörande liten mössa från fam Göthe.




Visst är hon söt, vår lilla prinsessa? Världens sötaste tycker i alla fall vi.
Imorgonkväll ska jag på bio, och se Twilight med Tessa. Fast jag ser nu att den bara går 18.15... Jaja, vi får väl se. Jag ska prata med henne imorgon under dagen.
Var på Clas Ohlson (ja, jag vet. Pinsamt) häromdagen och hittade faktiskt lampor som jag blev sjukt sugen på. Jag tror att de skulle passa jättefint ini min inredning, och billiga dessutom! Tänkte att jag skulle köpa en till varje sovrumsfönster.

Visst är den fin?! Hög mysfaktor. Jag ska slå till på ett gäng tror jag.


Idag sprang jag upp en sväng på stan för att handla lite. Sprang förbi på Drömgården och köpte ett galet snyggt överkast till vår dubbelsäng. Hade ju presentkort också så :-) Jag är såå nöjd med överkastat, det är vitt qviltat. Har suttit och surfat på inredningssajter hela kvällen för att kolla kuddar till sängen. Hittade en jättefin rund mormorskudde, linnefärgad och en vit med svarta blommor på. Och jättefina hissgardiner som jag funderar på till vårt kök sen, vita med broderade blommor på. Tänkte att dom skulle passa bra ihop med tapeten som jag är sugen på till köket då. Jag håller på att övertala Mats... :-)

Tapeten Rut i beige från Sandbergs. Galet snygg eller?


Till sovrummet, med mitt nya vita överkast funderar vi på två olika tapeter som fondvägg. Vad välja? Står mellan två tapeter ur serien Hanna från Boråstapeter. Hänger mest på Mats att han ska bestämma sig.
 

Vi kan inte riktigt bestämma oss. Den som lever får se :-)

Skit samma / Jåz




Idag har jag...

...bytt kläder på Ronja 4 gånger! Har har lyckats spy ner sig så många ggr. Nu har jag snart inga kläder att ta på henne  för allt ligger i tvätten. Men så här söt är hon ikväll i sin randiga sovpåse :-) Jag ska få gå på Cabarét på Stadsteatern. Lyx, eller hur? Jag längtar, det ska bli roligt.

Ronja ser på tv i pappas knä, LA Confidential.




Tjipp / Jossan



Då var det shoppat...igen!

Ja, jag var ju bara tvungen att köpa den röda Hello Kitty-bodyn idag, och ett par strumpor med Hello Kitty, och ett par med nån kanin av nåt slag. Och denna supersöta Hello Kitty-mössan som Ronja ska ha i vår när det blivit lita varmare. Haha, vår storskallade dotter har nu storleken som är för 6-12 månader. Observera att hon är lite drygt 3 månader! Och då är den inte ens för stor, utan passar perfekt. Men stor skalle, mycket vett...eller nåt! :-D



HM is the shit om man gillar Hello Kitty alltså. Och det gör ju jag och Mats, som ni märker! Dom har så himla mycket fint där alltså. Mats såg en jättesöt svart sidenklänning som han ville att Ronja ska ha nästa nyår. Jag tittade även på hängselbyxorna som jag pratat om tidigare. Dom var jättesöta, men vi har inte riktigt råd nu. Dessutom har hon så himla mycket kläder. Och vi kan köpa ett par senare, det blir mycket sötare sen när hon börjat gå. Överhuvudtaget så blir jag gaaalen när jag är inne på barnklädesavdelningen. Jag skulle kunna go nuts och handla som en dåre, om man hade råd alltså. Fast det är klart, det är ju tråkigt om dom inte hinner använda kläderna som man köpt. Ja, det kanske inte är någon bra idé att shop til you drop. Nu uppskattar man ju de kläder man kan köpa. Men jag blir verkligen tokig där inne alltså. Jag far runt som en skållad råtta medans Mats står lite avsides och himlar med ögonen åt min framfart, och mitt evigt ropande till honom "men den här då, den var väl för söt?". Han saknar den kvinnliga shoppinggenen. Tur det i och för sig, han är ju man :-) Leave it up to us guys!
Fick även sängkläderna med Hello Kitty på idag. Och dom var ÄNNU finare i verkligeheten än på bild. Kommer att bli kanonsnyggt i hennes säng. Jag ska tvätta igenom alla saker imorgon. När vi stod i kassan på HM så var det en kund från affärn som jobbar där. Roligt!
Nu har Ronja somnat, äntligen! Jag uppdaterar med bilder på lilla prinsessan imorgon.
Vi har varit duktiga här hemma på eftermiddagen/kvällen. Efter middagen tog jag itu med disken på en gång och Mats städade ordentligt bakom kyl och frys. Sen tog vi en semla-paus. Åh vad gott! Sen har Mats packat ner en del av sina kläder i kartonger.
Imorgon jobbar Mats igen, och vi är ensamma. Hoppas på hyfsat väder så vi kanske kan ge oss ut på en skön liten promenad.
FRUKTANSVÄRT program på 5:an just nu, om skönhetstävlingar för barn. I USA då så klart. Det är väl bara dom som kommer på nåt sånt idiotiskt. Man sminkar barnen till oigenkännlighet och klär ut dem som dockor. Men hallå, tror du att en 5-åring vill det? Dom vill leka och skita ner sig. Det är dom vuxna som uppfyller sina drömmer genom sina stackars döttrar. Beklämmande! Bra i alla fall att det endast är föräldrar och domare dom får befinna sig i lokalen under tävling. Ingen publik, inga äckliga pedofiler! Det ska dom ha cred för. Det verkar finnas nog med tokigt folk i lokalen redan... Min åsikt bara. Vad tycker ni?

Tjat / Jossan



Nåt vettigt

Snart ska vi gå upp på stan. Ska titta på den där bodyn och byxorna. Och hon måste ha nya strumpor, hennes fötter växer som ogräs! Men det är fortfarande lite kallt, så det blir att klä på sig.
Igår gjorde vi god skagenröra med bakad potatis, och det var jättegott! Ikväll blir det rester från frysen, men det går bra det med :-)
Sen ska vi dra ut kyl och frys sen och städa bakom, och så ska vi packa några kartonger med saker. Det gäller att ligga i nu innan flytten och förbereda så mycket som möjligt. Allt för att underlätta för Mats, hon kommer nämligen att vara själv här två dagar under "flyttveckan". Vi flyttar ju lördagen den 31 januari, men redan på tisdagen efter Mats jobb "flyttar" vi ut till Bosse och Anna-Lena, och bor där resten av veckan för att kunna städa här i lägenheten. Men på onsdagen och torsdagen den veckan kommer Mats att få åka in hit själv. Jag måste ju vara med Ronja, för vi har ingen barnvakt då. Så då är det ju bra om vi har förberett så mycket som möjligt så att det går lätt för honom.
Jag har börjat kolla inredning och tapeter igen nu när det börjar närma sig.

Ronjas rum!

Tapeten Claudia i rosa från Sandbergs.


Matta ur serien Fabler från IKEA


Bokhylla Hensvik från IKEA


Byrå Kviby från IKEA


Väggförvaring i form av en groda ur serien Fabler, IKEA


Grön plastpall också från IKEA


Garderobsknopp i grönt fråm myfirstroom.se



Ett "klädträd" i grönt, också från myfirstroom.se


En rosa boklist för en riktig prinsessas böcker, från samma ställe som de två sistnämnda.


Som ni ser så kommer jag att köra på ett rosa/grönt tema med vita inslag. Kommer att bli SÅÅ fint!Och så får ni tänka in den gröna leksakslådan från farmor och farfar och ängla/prinsess-ljusslingan från moster Ellis som jag lagt upp bilder på tidigare.


Och detta är Ronjas blivande rum som det ser ut nu.


Vi ska även lägga in ett nytt golv, en laminatgolv som är lite mörkare. Vi har inte riktigt hittat det perfekta ännu, vi vet bara vad vi vill ha!

Tänk in hennes säng också, med den fina musikmobilen från farmor och farfar och jättefina sängkläder med Tummen på, från mormor och morfar.


Naturligtvis kommer jag att hålla er uppdaterade även under renoveringens gång. Så spännande det ska bli!

Wiiieee / Jåz



Måndagsmys med Ronja

Tyvärr blev det ingen bild förut på de ekologiska kläderna, då lilla prinsessan spydde ner dem. Och sen spydde hon ner en pyjamas, så ikväll är hon inne på den andra. Vi får lägga upp bilder på eko-kläderna någon annan dag.

Några rykande färska (som vanligt) bilder på lilla solstrålen i sin fina stjärn-pyjamas, inköpt på Sis & bro. Min nya favoritbutik vad gäller barnkläder. Det är även därifrån som jeansen kommer och den söta tunikan. Där kommer jag att hänga framöver. Riktigt fina saker till bra kvalité. Jag är ju även en sucker för Polarn o Pyret. Liiite tråkiga kläder ibland, men just nu finns det väldigt mkt fint där. Det är ju ganska dyrt, men man får mkt för pengarna tycker jag!

Denna body med Hello Kitty på från HM är jag just nu galet sugen på. Är Ronja också det tro? :-)


Och dessa ursöta hängselbyxor i blå denim, också från HM. Söta, eller vad?



Underbart litet Hello Kitty-set. Fast det är klart...hon har ju kläder så hon klarar sig ett tag. Men lite nya kläder skadar väl inte? Jag tror bestämt att det blir en shoppingtur på stan på onsdag, om vädret är mildare! :-)

Som sagt, Ronja ikväll rödflossig i ansiktet och söt!





Jahapp / Jåz



Nä, nu skiter jag i detta!

Ååååhhhh, varför skulle jag vara så klantig och klanta till det med bilderna. Nu orkar jag inte hålla på mer med det där idag. Ja, jag vet, det ser skit ut i Explorer. Men det använder man inte ändå. Tacka vet jag Firefox!
Sitter i telefonkö på Försäkringskassan. Jippi... Började som nr 84 i kön. Går väl hyfsat fort ändå, men det är så drygt. Jag måste fråga varför jag inte fick nåt barnbidrag i december. Alltid ät det något.
Kallt som grisar ute också, så vi kan inte gå ut. Det är för kallt för Ronjas lungor. Tråkigt, för det är alldeles klarblå himmel och strålande sol, men -17 lockar inte mig. Brrr!
Jaha, plats 34... Hallå, snabba på! Plats 31. BLÄ!
Och naturligtvis börjar Ronja gnälla när jag ringer. Hon har sovit i en timme, men NU bestämmer hon sig för att vakna och gnälla. Vilken tajming! Vill du inte ha något barnbidrag Ronja? Sov, snälla en liiiten stund till.

Äntligen färdig med Försäkringskassan! Nu är det ändrat och klart och pengarna kommer snart. Knasigt bara... Man ändrar på ena stället, men det där ska tydligen ändras separat. Hallå, jag har ju redan fått föräldrapenningen till det nya kontot, det är väl klart att jag vill ha barnbidraget dit också. Det gamla kontot i ICA-banken är ju avslutat. Jaja, skit samma. Nu är det fixat i alla fall. Och Ronja tystnade och sover vidare en stund till.
Jag fryyyser. Det är svinkallt inne i lägenheten och både jag och Ronja är iskalla om händer och näsor. Snart åker overallen på Ronja. Stackars barn kan ju förfrysa!
Hon hade ju en sådan söt pyjamas på sig igårkväll med nallar och ABC på. Alldeles nytvättad och fräsch. Men Gud förbjude att något är nytvättat för länge... Strax efter bilderna togs igårkväll spydde hon ner sig och det var bara att ta av henne den och slänga i tvätten. På åkte istället en jättemysig dress (body+byxor) i ekologisk bomull, som hon har fått från familjen Göthe (faster, farbror och kusin). Bilder kommer senare när solstrålen har vaknat.
Imorgon är det trettondagsafton och vi ska äta bakad potatis med skagenröra. Och lite baguetter med aioli till. Åh vad gott! Jag längtar redan! Ikväll blir det kyckling med bacon och fetaost & ris. Också mums!
Nu är det inte så långt tills Mats kommer hem från jobbet (han slutar 15) så jag ska försöka få nåt gjort här hemma innan Ronja vaknar. Hänga lite tvätt, diska och ev dammsuga om jag hinner/har lust :-D

Tjing / Jåz



Söndagsmys med Axelsson/Alvåg

Pappa & Ronja myser i soffan. Ronja nybadad & nybajsad och iklädd söt nalle-pyjamas från farmor och farfar, pappa i en mindre smickrande frisyr och lagomt corny leende. Mina älsklingar! :-)


Ronja i babysittern med snuttefilten.


Ronja tränar på att sitta, och leker dessutom samtidigt med sin biskallra. Multitasking på hög nivå! Alldeles "varma" bilder, nytagna och direkt från kameran. Nästan som livetv detta juh! När man stannar upp mitt i sitt bloggande för att ta nya bilder som man kan lägga ut, då är man verkligen ambitiös! :-) Det syns även i bakgrunden att jag har rensat bland hennes kläder idag, och sen inte orkat plocka in det i byrån igen. Jaja, så är det ibland!



Söndag hemma hos oss. Idag har vi packat ner i stort sett allt i prydnadsväg och det är en smula spartanskt här hemma. Lilla sovrummet är helt tömt på saker och det står bara kartonger där inne. Härligt, nu är det på g!
Vi har även tvättat en massa, och det fortsätter imorgon. Hade mycket sängkläder sen mamma, pappa & Ellis var här. Och dessutom så skitar Ronja ner sig i parti och minut, spyor och bajs om vart annat. Aldrig kan hon hålla tätt i något hål :-D Men söt är hon för det! Hoppas att denna kyla ska ge med sig så man kan gå ut och gå någon dag. Ska gå förbi på biblioteket och hämta en bok till Ronja. Tänkte göra det innan vi flyttar och man har nära dit. Men som det är nu så är det så förbannade svinkallt. Idag har vi inte ens varit utanför dörren. Men å andra sidan har vi som sagt fått en hel del gjort. Så det får väga upp.
Haha, jag har klantat till det med bilderna här på bloggen. Jag tänkte vara smart. men det backfired. Men detta ska snart åtgärdas igen, det lovar jag. Ska bara hitta tiden till det.
Nu ska vi spela lite Lego Batman om Ronja tillåter innan Mats ska sova. Han jobbar ju imorgon. Skönt att hans förkylning inte blev värre.

Up and running / Jåz



Lördagsmys med Axelsson/Alvåg

Kollade igenom kameran nu och hittade lite bilder från tidigare i veckan. Enjoy!

Lilla nunnan Ronja tränar på att sitta. Kan det vara pappas kalsonger hon har på huvudet? Rena då så klart!


Pappa & Ronja på väg hem till farmor och farfar på nyårsdagen. Mina två favoriter i hela världen! LOVE.


Ikväll har vi myskväll i soffan och Ronja är för tillfället glad. Hon håller på att spräcka sovpåsen också. Riktig tjockis! Haha, nä vad elak jag är. Hon är så liten och späd så.


Ja, det är vad vi pysslar med. Kollar på Körslaget. Man måste ju stödja Sundsvalls-kören! Nu ska vi äta lite chips och dipp tror jag. MUMS! Det var så länge sen jag åt det.
Imorgon ska vi nog bara ta det lugnt också och hoppas att Mats blir frisk och jag och Ronja inte blir sjuka. Lite nytta har vi gjort och packat några lådor idag, diskat och lagat/ätit pannkakor, tvättat, bytt sängkläder. Imorgon ska jag dammsuga och tvätta vidare.
Jag hittade det PERFEKTA påslakansettet till Ronjas spjälsäng. Med Hello Kitty på! Det kommer att bli SÅ fint i Ronjas nya rum sedan. Hoppas det kommer fort!



Ronja ligger i babygymmet nu och pratar med sina Mumintroll. Och hon håller nästan på att vända sig! Hon är galet nära, bara om inte armen varit ivägen. Får börja passa henne nu och inte ha henne på soffan. Hon får nog flytta ner på golvet. Då kan hon ligga på sitt "I love to dance"-täcke som är så himla gulligt.

 

Köpt på Sytt & Sånt, Hospitalsgatan 8 i Norrköping. Världens mysigate butik med en massa fina saker. Detta täcke hade jag gått och spanat in hela graviditeten. Det ligger nämligen på väg bort till Coop (ja, jag vet, man ska handla på ICA. Men Coop ligger närmare än så länge.) och man har sprungit förbi där några gånger. Jag gick och önskade så hett att det skulle bli en flicka så jag kunde köpa det där täcket. Och tänk, det fanns kvar när Ronja hade kommit till världen. Så när vi kommit hem från BB så sprang jag bort och köpte det. Tur att det inte blev någon Oliver. Jag tror inte att han hade uppskattat detta väldigt tjejiga täcke.
Skit också, Lagaylia och Sundsvalls-kören åkte ur Körslaget. Men hon är helt enkelt för okänd och valde lite knasiga låtar. Men synd ändå, man stödjer ju hembygden in i det sista, norrlänning som man är.
Jaja, nu ska inte jag sita här mer och tjata. Jag har inte så mycket mer att säga för tillfället. Återkommer när jag har det.

Puss å kram / Jåz



En shejk i vår soffa!

Ronja har bytt namn, heter numera Abdullah Alvåg :-D Storsover.

 
Idag på förmiddagen var vi på Lekhuset och köpte en vanlig bitring med spöket Laban, och en bitring med en panda på som det är vatten i som man ska stoppa i kylen. Skönt när det kliar och gör ont när dom börjar få tänder. Jag hittade även ett grattis-kort med hennes namn på. Jag slog till! Visst, det är 9 månader tills hon fyller år. Men det är inte så ofta man hittar saker med Ronja på, så jag var tvungen.
Nu ska jag packa lite av Ronjas saker i kartonger. Packa ner lite kläder som hon inte kan ha längre, en hel kasse med kläder... Sorgligt! Snart flyttar vi. Åh, vad roligt!

Vi hörs / Jåz



Fortsättning...

Här kommer mera...

Jag har förlorat Mats till Mattias. Ni ser ju själva, kära som aldrig förr :-D


En trött Mats, en glad Sofia och lilla Pelle :-)


Varför tafsar Sofia på mig? Hmm... :-D


Vad gör jag? Jo, det ska jag berätta. Jag leker Linda Isaksson, syns inte det? Vampyr kanske? Kolla huggtanden!


...och det var tydligen galet roligt, att döma av mitt skratt!


Medans dom andra barnet sov snällt, höll Ronja låda till halv ett. Hon ville ju självklart vara med om sitt allra första tolv-slag. Och jag fick dricka champagne i år! Vilken lycka, trots att det smakar BLÄ! Och så dansade jag lite spontant också, och då passade ju naturligtvis Mats på att knäppa en bild. Jaja, låt gå för denna gång! :-)


På det hela var det en väldigt lyckad kväll, även om vår dotter kunde ha fortsatt sova vid nio när hon somnade till. Men, det gör inte så mycket. Vi hade en jättetrevlig kväll med god mat (löken var exeptionellt skuren av mig) och en massa trevligt sällskap i Mattias och Lottas nya hus i Smedby. Synd bara att inte Per, Carro och Elliot var där :-( Men då kunde vi diskutera möhippa och svensexa inför bröllopet i sommar. Inget ont som inte har något gott med sig :-) Dessutom fick vi reda på att killarna ska lägga om taket på Daniel och Marias hus i sommar, och efteråt blir det fest! Perfekt, för då har vi flyttat och har krypavstånd hem sen :-D Nää, barnen ska väl vara med så det blir väl lugnt. Inte för att vi brukar ha speciellt vilda fester. Men jag har lovat Sofia en vild inflyttningsfest på Östkindsvägen med ABBA Singstar, poledance och barr i bävern :-D Detta ser vi fram emot.
Idag på eftermiddagen åkte vi ut på ett spontant besök hos Bosse och Anna-Lena. Och då blev vi bjudna på middag, världens godaste pannbiffar som jag älskar. Det var mysigt och trevligt! Tack så mycket för det :-)
Imorgon jobbar Mats hela dagen så jag och Ronja är ensamma. Men vi har att göra ändå, så oss går det ingen nöd på!

Gonatt! / Jåz



Välkommen 2009

Ronja var en riktig slacker med pyjamas och fjärrkontroll till teven. Coolingen!


Grabbarna Grus till bords, Teo och Viggo. Söta pojkar va? :-)


Mats och Sofia festklädda och fina.


Pelle & Ronja myser.


Ronja festklädd med sin biskallra.


Konstaterat: jättetrevlig kväll! Berättar mer sen.
Fler bilder kommer vid ett senare tillfälle. Nu: se på Casino. BRA FILM!


Puss å kram / Jåz