Bloggen flyttad

Vill bara tala om att bloggen är flyttad till ny adress, http://axelssons.wordpress.com. Ni är välkomna dit istället! Jag har bloggat där någon vecka och inte haft tid att länka härifrån, men nu så!
Jag håller även på med projekt importera blogg, så tanken är att jag ska flytta hela denna blogg med alla gamla inlägg till min nya wordpressblogg, men det går inte så bra. Men tids nog så! :-)

Välkommen till Axelssons blogg :-)



Mammas lilla sjukling

Ronja igårkväll strax innan sänggående. Feberblanka ögon och slö. Stackars liten! Idag verkar hon lite piggare, bara 37,9 i temp så det går åt rätt håll.



Älskade unge!



Men åååhhh!!!

Jag är också sugen på att byta bloggverktyg. Har varit det typ sen jag skaffade min iPhone i höstas, men nu har Åsa puttat mig över kanten. Detta måste kollas upp, pronto! Eller first thing tomorrow i alla fall. Det går ju inte att blogga från blogg.se som det ser ut nu... Nä, det är nog dags att ta det stora klivet! Ikväll/natt är det jag som är förpassad till källaren, förra veckan var det Mats. Börjar bli trött på sjukdomar och skit nu, även om jag är frisk nu. Men jag tycker fruktansvärt synd om Ronja... Hon har inte alls varit pigg idag och det känns som att febern bara stiger. Hon vaknade till nu när jag stod och borstade tänderna så jag gick in till henne. Sjöblöt i svett men dock inte lika varm nu som när vi la henne vid 19.30, men hon hade svårt att andas nu och det pep i bröstet på henne, och så denna förbannade hosta! Jag var i kontakt med vc idag om hostmedicin, men doktorn skulle ringa först imorgon tyvärr. Hoppas febern har lagt sig till imorgon så vi slipper gå till läkaren. Älskade vännen! Jag hör hur hon gråter där uppe nu... Och så min Mats, min hjälte och älskling! Han låter mig sova hör nere (för andra natten i rad) för att "samla" sömn så jag ska orka när jag är hemma och vabbar resten av veckan. Detta TROTS att han ska jobba resten av veckan och börjar 06.00 imorgon bitti. Ibland är livet som småbarnsförälder underbart! OBS! IRONI!!! (Inte meningen att skrämma er, Åsa, Terre, Jennifer m fl som läser här ;-)) Lika många gånger är det underbart också, utan ironi. Man älskar ju den där lilla knodden mer än allt annat och ingen kan förstå eller säga hur mycket det är. Det vet man ju bara själv, innerst inne :-) Uj uj uj, vilken massa känslomässigt dravel det blev här. Antar att det är kontentan av en halvdeppig dag med omkullkastade planer pga sjukdom och trist väder och för mycket stillasittande inomhus. Imorgon är en annan dag och vi hoppas på en friskare Roonsie och mer ork (och tid med för den delen) till att städa här hemma då det verkligen behövs. Det ser ut som en svinstia här! Nä, nu är det väl kanske dags att ta till vara på den chans man fått att samla sömn. Så nu ska jag sussa, har hört att det är bra om man ska bli otrött ;-) /Jossan



Brings back nice memories

Just nu här hemma. Ronja ligger och sussar bort den hemska förkylningen och mamman roar sig med Super Mario Bros 3. Jag blir verkligen barnslig igen och det väcker många minnen :-)



/Jossan



Så kan det gå...

...i ett obevakat ögonblick!




Och så kletar vi lite mera!

/Mamman



Bilder på Ronja från 31/3-10

Ronja läser "prinsess-cookie" tillsammans med pappa. Observera att dom åt spagetti och köttfärssås i tisdags på förskolan :-D


Här har hon själv tagit på sig mössan, bär omkring på sin mest använda leksak (den lilla keyboarden) och har tagit ett snorpapper som substitut istället för snuttefilten. Fräscht? Nja...


Och här "snuttar" hon på sitt substitut. Som sagt, fräscht? Nja..., men hemskt gulligt :-)


Nu ska lill-monstret få mat innan hon förstör mina påskprydnader...

/Jossan




Påskpromenad

Nu har jag och Ronja varit ute en andra sväng idag. Underbart skönt fortfarande måste jag säga! Vi gick ner till affären och handlade några delar, och så stod vi och pratade med Daniel en stund som var ute i trädgården och styrde. Eller rättare sagt, jag pratade och Ronja bara grät. Hon är livrädd för Daniel! Skruttunge...

Ronja har verkligen kommit på tjusningen med att plaska i vattenpölarna. Hon kan ju inte hoppa än, men hon stampar med ena foten så det skvätter och står härliga till. Hon är så himla duktig på att gå nu för tiden Ronja, hon går själv ner till affären och hem utan problem. Men det märks också att det börjar rinna av henne lite vikt. Hon älskar att gå och blir jättearg om jag vill sätta henne i vagnen. För hur det än är så gå det inte så värst jättefort när hon ska knata själv.

Idag på förmiddagen innan jag gick upp till Lisa & Marcus så stod jag och pratade med Anna som bor mitt emot oss. Dom har två barn, varav den yngsta Alex bara är tre månader yngre än Ronja. Dom kommer att få toppenskoj när dom blir några fler år då dom kan leka tillsammans och springa över till varandra. Överhuvutaget är det mycket barn runtomkring i ungefär samma ålder, och det kommer dom ju verkligen ha glädje av om några år! I alla fall så kom jag & Anna fram till att vi ska gå Boberga tillsammans någon dag. Det är alltid trevligt att knyta nya bekantskaper, och det skiljer bara två år mellan oss i ålder och barnen är som sagt i samma ålder. Det kan bli trevligt!

Några bilder från påskpromenaden...

Ronja plaskar i vattenpölen.


På väg mot affären som skymtar i slutet av vägen. Kavat är hon i alla fall, sötnosen!


På väg hem, men nu fick hon sitta i vagnen och var ändå ganska nöjd med det. Idag har hon haft på sig ny mössa som hon fick i påskpresent av farmor och farfar. Precis vad hon behövde, tusen tack!


/Jossan



Varför valde jag att vara hemma just idag?

Mats ringde just, och gissa vad?! Bingo Rimér och Katrin Zytomierska var inne i vår butik och handlade tidigare idag. Cool va?! Värsta kändisarna :-) Och Katrin var fortfarande gravid. Jag har iofs inte stenkoll på när hon ska ha. Men häftigt i alla fall att dom var på mitt jobb och handlade mat (dom behöver tydligen också mat) och naturligtvis var jag inte där! Så himla typiskt, just idag också då jag skulle ha varit där egentligen. Fast Mats missade dem ändå, han satt på lunch. Men Bingo hade hejjat på Peter som tydligen var eld och lågor :-D
Jag är aldrig där när det kommer kändisar (och det gör det faktiskt ibland) och det är så himla typiskt! Men nån gång måste jag ju lyckas pricka in nån liten kändis, det är ju ett populärt sommarställe och det kommer mycket sommargäster så här års, och då ibland en och annan kändis.

Bild lånad från stureplan.se


/Jossan



Nostalgia!

Hittade fina gamla bilder på Mattis & Lovis!







Vilka vackra katter vi har! Sötaste kissarna i byn faktiskt :-)
Och min blivande man är otroligt duktig på att fota för att vara
en glad amatör! Synd att han inte kan vara fotograf på sitt
eget bröllop :-D

/Jossan



Glad påsk & grillpremiär!

Idag är jag ledig, men Mats jobbar. Egentligen skulle jag ha jobbat (jag stod på schemat) men Mats ville jobba en lördag eftersom han inte gör det längre, och det spelade egentligen ingen roll vem av oss som jobbade. Så idag är jag hemma med Ronja! Vi har varit ute och gått med Lisa & Ida. Vi gick runt Boberga i detta underbara väder, så himla varmt och skönt! Innan vi gick så var jag hemma hos dem och jag & Marcus drack lite kaffe på altanen i värmen medans Lisa gjorde sig iordning. Hur trevligt som helst! Dom ska komma hem till oss imorgon runt 17-tiden och så blir det grillpremiär! Det ska bli väldans trevligt! Men det får inte blir för sent eftersom jag jobbar 8.00-19.15 på måndag.
Igår jobbade jag hela dagen, och när jag kom hem stod maten på bordet. Dessutom hade Mats haft Ronja hos farmor och farfar hela dagen så han hade städat här hemma. Dammsugit båda våningarna, städat badrum + lilla toaletten, bytt sängkläder & handdukar och diskat iordning i köket. Ibland bara överraskar han mig med sådana saker, och jag blir så glad! Tack älskling för det :-) Annars hade inte jag & Ronja kunnat njuta av det vackra vädret idag, utan hade varit tvingade att stanna inne och städa hela dagen idag eftersom vi ska ha gäster imorgon. Och som om det inte vore nog, så hade han köpt världens bästa påskpresent till mig! Yttligare ett presentkort på Kings, så nu kan Odd Molly-blusen bli min snarast! Helt underbart :-) Måste bara hinna innan min storlek tar slut. Men yaay vad skoj!
Nu ligger Ronja och sussar efter lite lunch och jag slappar här ett tag, sen när hon har vaknat blir det ut i solen igen. Man vill ju inte gå miste om en sekund i detta underbara vårväder.
Imorgon är vi lediga hela familjen och om vädret blir detsamma som idag blir det en utedag i trädgården med diverse fix och plantering av penseér osv, och sen som sagt middag tillsammans med familjen Lindström/Österlund. Det är så himla härligt att ha vänner så nära, dom bor ju bara längre upp på gatan, då behöver man inte oroa sig om att nån ska köra osv utan kan ta ett glas vin till maten. Och sen är det så nära när man ska gå hem. Härligt med vänner är det helt enkelt!

Livet leker!

/Jossan

Ronja i lekparken, 1/4-10.