2,5-års kontroll på BVC

Idag var vi på BVC för 2,5-års kontroll. Det blev ju inställt när vi skulle gå i måndags, men idag var det alltså dags. Vi har ju inte varit sen hon var 1,5 år, så det var ju ett tag sen. Roligt att se dagens vikt och längd.

Vikt: 12,5 kg
Längd: 87,5 cm

Hon hade gått upp 2 kilo ganska exakt under det gångna året. Hon hade vuxit nästan 1 dm på längden.
Stor tjej nu!
Hon ligger under medel på både längd och vikt, men det är inget allvarligt. Hon är ju en aktiv tjej, så det är ganska självklart att hon inte lägger på sig så mycket vikt.

Sen frågade hon en massa utvecklingsfrågor om Ronja som hon fyllde i i sina papper. Bl a frågade om hon kunde rita cirklar, hoppa jämtfota, leka lättare rollspel mm. Sen plockade hon fram en påse med saker och så fick Ronja säga vad det var för något, peka på dockans mage osv. I ett sådant läge så skulle hon ju lika gärna kunna bli knäpptyst och vägra säga något alls, men hon var så duktig och visade verkligen upp sitt ordförråd. Visade helt spontant upp att hon kan räkna till fem på fingrarna också, utan att BVC-sköterskan frågade om det.

Hon fick beröm för att hon är väldigt duktig att prata, men det visste vi ju redan :-)


Skryt, skryt, skryt! :-D Men det måste man få göra ibland, våra barn är ju det käraste vi har och det vill man ju prata om. Vår dotter är ett riktigt A-barn helt enkelt!

Kommentarer
Emma - mamma till Meja och Alvin

Klart man får skryta :)

Kram

2011-03-23 @ 22:40:44 | http://emmaoskrutten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback