Mammas supergoda saffransskorpor

35 skorpor ca.

100 gr smör
1 gr saffran (två kuvert)
2 st ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Detta gäller varmluftsugn, om man har vanlig ugn så ska man grädda lite längre.
Smält smöret tillsammans med saffranet, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel (jag kommer att testa att grovhacka dem nästa gång, men det är helt enligt tycke och smak) och vänd ner i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min (längre om ni gräddar i vanlig ugn).
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaks på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.



Lycka till! /Jossan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback