Jaha, då var julen plötsligt över!

I måndags kom mamma, pappa och Ellis hit vid 16-tiden. ROLIGT! Och vad mkt julklappar dom hade med sig då. Helt galet! Hur fick dom in allt detta i pappas lilla Nissan Micra? Ja, det kan man fråga sig...
På tisdagen jobbade Mats. Men vi hade fullt upp ändå. Först var vi hos Matilda på Smådjurskliniken och vaccinerade katterna. Sen for vi på stallet och mockade åt Ponte. Jag hade stor hjälp av Ellis. Tack! Sen for vi hem till mamma och Ronja, som varit ensamma hela förmiddagen nästan. Mamma gjorde risgrynsgröt. Det hör julen till tycker jag! Mums. Sen gick vi upp på stan/affärn/promenad och uträttade det sista. FÖR mycket folk för min smak.
På julafton åkte vi till Glädinstad vid 11.30. Vi tog en promenad medans Bosse & Anna-Lena fixade det sista med maten. Vi gick förbi vårt hus. Vi ville ju visa mamma & dom live. Precis när vi gick förbi så kom Bror och Lollo hem. Pinsamt! Känns som att vi strök runt och snokade. Men det är ju trots allt endast en månad kvar tills det är BARA VÅRT! Vi var in på jobbet en sväng och kollade läget. Och handlade några delar. Sen vände vi tillbaka mot Glädingstad där ett härligt julbord stod uppdukat. Så mycket god mat och trevligt sällskap. Alltid en fröjd att gå hem till Bosse & Anna-Lena och äta. Sen var det klappöppning efter Kalle. Och ni kan ju gissa vem som hade det allra största berget av julklappar... Ledtråd: det var inte jag eller Mats eller Ellis i alla fall. Det tog LÅNG tid att öppna alla klappar. Men när det var gjort så såg det ut som en slagfält i rummet. Men vi fick så många bra saker, till Ronjas rum och presentkort och gardiner osv. Sådant som vi kommer att behöva till vårt lilla hus. Ronja fick även lite fina kläder från farmor och farfar och några leksaker som redan blivit poppis.
Igår, på juldagen bjöd Mats på pasta bolognese här hemma hos oss, och Bosse och Anna-Lena var här också. Och vi åt, och åt, och åt lite till. Men gott var det! Ronja badade så att farmor skulle få vara med och se när världens mest badglada tjej plaskade runt i baljan.
Imorse vid 9 åkte mamma, pappa & Ellis hemåt igen. Tråkigt, men ändå skönt eftersom det blir trångt och man går på varandra. Det kommer att bli så mkt bättre sen när vi har flyttat. Dom kommer ju inte mer nu, så detta var sista gången på Trädgårdsgatan i Norrköping. Nästa gång hälsar dom på Vikbolänningar :-)
Idag har inte jag gjort så farligt mkt. Mest suttit och tittat på Mats som har monterat ner vitrinskåpet i vardagsrummet. Så nu har packningen börjar på allvar. Spännande! Vi var även ut på en liten promenad, men det var så kallt, så vi gick in på stan. Usch vad folk....!

Alla klapparna står och väntar...


Ronja och mormor på julafton.


Två tappra själar kvar vid matbordet; pappa Leif och Bosse!


Ronja & moster Ellis på julafton


Tomten kom också, men han hade tappat bort sin luva, så han lånade Ronjas.


Ronja med sitt julklappsberg!


Efter... Bombnedslag!


På juldagen gjorde jag, Ellis och pappa en utflykt hem till Tessa och Micke och vattnade blommor. Ellis hade hand om kameran...
 


Nu måste jag duscha. Jag fortsätter med mer bilder imorgon.

Fortsättning följer... / Jåz


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback