Tankar om förlossningen

Jag hade en väldigt bra förlossning när jag födde Ronja, men några saker skulle jag kunna ändra på. Så till denna förlossning har jag några punkter:

  • Jag vill märka när vattnet går. Det gjorde jag inte förra gången och det betecknades som "långvarig vattenavgång" och jag fick stanna på BB i tre dygn på grund av infektionsrisken hos Ronja.
  • Jag hoppas att jag är några centimeter öppen när jag kommer in. När jag kom in med Ronja i magen på förlossningen var jag bara 2 centimeter öppen, men fick stanna kvar eftersom jag hade +3 i äggvita. I och för sig så öppnade jag mig ganska snabbt sedan, men det är skönt om det är några centimeter öppet när man kommer in.
  • Jag hoppas att jag ska hinna få EDA även denna gång.
  • Jag är lite orolig att vi inte ska hinna in på förlossningen. Detta var inget jag tänkte på förra gången eftersom vi bodde 10 minuter med bil från sjukhuset. Nu har vi 2,5 mil in till stan, så det gäller att vi åker i tid! Tur att vi inte ska ha mitt i vintern så väglaget är inget man måste ta hänsyn till.
I övrigt kan det få gå som förra gången. Jag var som sagt väldigt nöjd med min förra förlossning och skulle "gärna" göra om den, fast med dessa små önskemål.
Vi hoppas innerligt på att inte behöva stanna kvar lika länge denna gång. Om jag mår lika bra efter förlossningen som jag gjorde förra gången så vill jag åka hem så fort som möjligt. Denna gång har man ju lite rutin också som man inte hade förra gången, så på ett sätt var det skönt att få stanna kvar tre dygn och få en massa hjälp och tips som sådant som man aldrig hade gjort förr. Men denna gång vill man ju komma hem och känna lugnet hemma och kanske få sova lite. Jag sov i princip ingenting på tre dygn på BB när Ronja var nyfödd, så när vi kom hem så var jag så klart sjukt trött.

Men det är härligt att minnas förlossningen och första tiden som nyblivna föräldrar... Det är med kärlek i hjärtat som man tänker tillbaks! Nu hade det ju varit passande med en bild från förlossningen och en bild på en färsk Ronja, MEN, jag har alla dom bilderna på pc:n. Får lägga in det när jag sitter där :-)

För övrigt har jag köpt ett körkortsteoriprogram (puh, långt ord) till datorn och igår kväll satt jag och gjorde några "delprov"  och blev faktiskt godkänd på första försöket på tre av de fyra jag gjorde. Ikväll ska jag fortsätta med resten, för nu gäller det att börja plugga för att hinna upp med körningen så man kan boka teori och uppkörning ihop. Igår förmiddag var jag och Mats ute och körde. Vi åkte in till stan och jag åkte in på p-huset Ankaret och snurrade lite där och fick känna på det, och så körde jag ju lite inne i stan innan och efter. Gick bra (enligt Mats) men kunde ha gått bättre (enligt mig) men det ska nog bli ett körkort av det här också ;-D

/Jossan



Award

Jag har fått en Beautiful Blogger Award av snälla Sara :-)

Några frågor ska man visst svara på också. Här kommer dom!

Ta upp närmsta bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
"Eller ett plötsligt skrammel från köket."

Vad var det senaste du såg på tv?
Filmen Into the blue.

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Mats och Ronja som gör pannkakor till söndagsmiddag.

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Vi var och handlade mat för en timme sen ca och gick till och från bilen.

Vad har du på dig?
Svarta mamma-mysbyxor, vitt linne och rosa fleecetröja.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Walt Disney treasures Donald Duck, part two.

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Nej, jag tror inte det.

Jag skickar awarden vidare till Tussan, Åsa och Mia. Häng på nu hörrni! ;-)

/Jossan






110129

I eftermiddag ska vi åka in till stan och träffa lilla Hedvig, och Elliot, Per och Carro. Det ska bli spännande att se om Ronja och Elliot leker något tillsammans. Det är ju ett tag sen de träffades, men när vi var förbi hemma hos dem i mellandagarna och Ronja var hos farmor, så frågade Elliot efter henne.
Sen ska det ju bli jätteroligt att få känns och klämma lite på en liten bebis. Söt är hon ju på bilderna så det gör ont i mig, så hon är nog ännu sötare i verkligheten.

Innan det blir en tur in till stan så ska vi börja slipa väggarna i Ronjas nya rum. Men just nu tränar Mats. Jag tänkte även byta lite sängkläder och städa av toaletterna.

Så skönt med inte mycket planerat!

/Jossan



Tillfällig modeblogg

Nu har jag surfat ÄNNU mer Odd Molly, och därmed har min önskalista utökat sig (på något underligt vis) så här kommer några fler godbitar.

Tänk er denna på beachen i sommar! Terrie suntop i färgen dark pink. Love!


Och denna då?! To die for, eller hur?! Jag är verkligen såld på denna färg. Synthesizer jacket i färgen vintage berry.


Snygga shorts för lata dagar. Smirk shorts i färgen vintage rouge.


Att matcha dessa till min Kaching Pocket dress, till exempel. Ja tack! Lux cotton pointelle legging i powder.


Kommentarer överflödiga, men som sagt, jag har förälskat mig i denna färg... <3


Somrig, tunn och väldigt fräsch! Till jeans, till klänning, till allt! Antidote wrap i färgen powder.


En väldigt trevlig uppdatering av 100 gr frill top, men denna heter 110 gr ctn 3/4 shut top och här i färgen dark pink. Så himla fin till vardags!



Jaha, och då var plötsligt önskelistan väääldigt lång. Högst på listan står nog Synthesizer jacket, en riktigt snygg höst- och vårjacka som sätter lite färg på tillvaron. MUMS!

Nä, nu ska jag bli miljonär.
/Jossan



Längtar till vår och varma dagar...

Nu kan man förboka ur Odd Mollys vårkollektion på Country Dreams hemsida. Jag ska nog inte boka något, men jag har suttit och dregglat över en del klädplagg. Jag har mina favoriter, och dessa kommer här...

Hawthorne blouse i färgen white.


Lovely knit pointelle cardigan i färgen vintage rose.


Remix blouse i färgen vintage berry (min absoluta favvo, spana in den underbara färgen!)


Light cotton embroided s/s i vintage dark grey. Älskar denna modell, och den älskar mig :-D


Och så klart är man sugen på en Crochet grandma´s coat i färgen powder.


Grandma´s coat bakifrån.


Jag har lite beslutsångest. Vilken kofta ska man satsa på?! Som ni märker så har jag två koftor på denna önskelista, sen var jag på Kings och RÅH och testade en klassisk lovely knit i färgen dark old rose. SÅÅ himla snygg på och som en liten kavaj att ha till klänning i sommar.



Hmm, ja dessa bekymmer! Jag har svårt att välja! :-S
Surfade även lite andra godsaker som får ta plats på min önskelista.

En grå väst från Branting. MUMMA!


Ett ursnyggt rosa Humanity-armband!


Nu ska jag fortsätta och surfa runt och drömma... :-D Får se fram emot fönstershopping tillsammans med Maria snart. Då blir det mycket Odd Molly-prat kan jag lova! Hoppas bara vi kan få till något snart.

/Jossan





Riskettan - CHECK!

Idag har jag suttit på körskolan mellan 12-15.20. Jag har gjort den så kallade "riskettan", en riskutbildning om droger, alkohol och trötthet i trafiken. Lite av ett sömnpiller efter ett par timmar, men han som hade den var så himla rolig, så det blev aldrig så jobbigt så man inte kunde hålla ögonen öppna. Sen hade jag sådan tur att vi slutade 15.20, så jag hann med bussen som gick 15.30. Dom sa att den kunde hålla på enda till 15.30, och då hade inte nästa buss gått förens 16.25, så nu hann jag hem lite innan jag ska hämta Ronja på förskolan vilket är om 20 min. Skönt att hinna hem och slappna av två sekunder innan det är dags för nästa grej.

Igår när vi var på stan så sprang vi på en bekant som fick barn i början av januari. Dom har en pojke som är lika gammal som Ronja, men nu hade dom fått en liten flicka. Så liten hon var! Man glömmer så himla fort hur små dom egentligen är. Men vi blir varse om det i helgen förhoppningsvis när vi ska träffa Hedvig, och sen om några månader när vår lilla tjejja kommer till oss.
Läkaren berättade igår vid undersökningen att hon väger 630 gram för tillfället. Lårbenet var inte något kort, som dom sa när jag väntade Ronja på ett av ultraljuden. Så detta kanske blir en längre tjej :-)
Jag funderar och funderar på namn... Så himla svårt! Elise och Molly är ju de som finns och ligger i topp. Vi får se, det är ju ett tag kvar. JAG LÄNGTAR EFTER HENNE!

/Jossan



Ronjas lillasyster

Här är hon, den sötaste lilla tösen i min mage :-)




Det var ju det jag kände på mig, att det var en liten tjejja till! <3

 

/Jossan




Kung i baren, eller?

Idag är det löning. Prisa Gudarna! Alltid välkommet med lön särskilt efter jul och nyår och allt som är i slutet av december. Så nu är det full fart framåt! Dock är jag lite deppad över att mitt Odd Molly-konto med all säkerhet inte prioriteras denna månad... :-(

Idag har vi varit med Maria och Agnes hela eftermiddagen och det blev till och med middag där, och då kom även pappa Micke hem så vi träffade honom en stund också. Så himla trevligt vi har haft, även om tjejerna hade lite meningsskiljaktigheter :-)
Jag hoppas verkligen att vi kan ses snart igen!

Imorgon är det  massa saker på schemat. Körlektioner, synundersökning, ultraljud och lite annat smått & gott som ska fixas.

Nu ska jag se på Solsidan som vi spelade in i söndags.

Tjing på er! /Jossan



Febertopp eller vattkoppor?

Imorse var Ronja feberfri med endast 37,3 i temp. Dock gick hennes temp upp på eftermiddagen/kvällen och vid 18 hade hon 38,0. Hon fick alvedon innan hon la sig. Imorgon blir hon hemma, men vi slipper vabba. Hon ska vara med farmor. Toppen! Jag har alltid så mycket att göra på måndagar och det är så jobbigt att komma efter, och Mats kan ju inte vara hemma. Så detta var jättesnällt! Vi kände att det kanske var bra om hon fick hemma en dag till för att bli riktigt frisk.

Vi vet fortfarande inte vad som var anledningen till denna plötsliga och höga febern. Inget snor eller hes hals (som Ida) eller prickar på kroppen. Hoppas att det bara var något tillfälligt!

/Jossan



Ringtestet

Jag lovade en bekant att jag skulle göra "ringtestet" innan 3D ultraljudet på onsdag. Det har stämt på alla hennes kompisar, så jag ville se vad det visade på mig.

Ringtestet är när man tar sin vigselring/förlovningsring och hänger i ett hårstrå framför eller över magen. Om den pendlar fram och tillbaka är det en pojke, och om den går i cirklar är det en flicka.

Jag har sedan dag ett trott att det är en till flicka, och det var precis vad ringtestet visade också. Att jag väntar en flicka till!

Mats tror dock att det är en pojke, och typ alla andra också. Mest på grund av att denna graviditet har varit väldigt olik den förra.

Jag har mått MYCKET mer illa denna gång.

Kroppsligt känner jag mig mycket piggare denna gång, sånär som på nerv som kommer i kläm i ryggslutet. Denna åkomma hade jag inte förra gången.

Jag har väldigt svårt för lukter och smaker.


Ja, i största allmänhet så har jag känt mig väldigt annorlunda den här gången. Än så länge i alla fall... Det ska bli väldigt spännande att se på onsdag vad det är för någon där inne. Inte långt kvar nu!

Förresten, jag fick sms av Carro tidigare ikväll. Deras lilla sockerbit till dotter har fått ett namn nu, det blev en liten Hedvig. Så himla sött namn, på en väldigt söt flicka! Vi ska förhoppningsvis dit i helgen och hälsa på henne, och så klart hennes storebror Elliot. Om nu allt går som det ska med sjukdomar etc. Den som lever får se...

/Jossan



Stackars Noona!

När jag la Ronja igårkväll så  hade hon som sagt 38,7 i temp och hon fick Alvedon.
När hon vaknade inatt vid strax efter 3, så var hon brännhet! En bra bit över 39 grader hade hon med all säkerhet. Så då blev det en till sväng med Alvedon, sen somnade hon om igen.
Hon vaknade imorse innan jag gick till jobbet och jag gick in och tog upp henne, och hon var fortfarande varm men inte lika farligt. Då la Mats henne i min säng, men jag vet inte om hon somnade om eftersom jag gick till jobbet sen. Nu svarar inte Mats, så jag vet inte hur landet ligger, om dom har vaknat och vad Ronja har för temp nu. Och så klagar Mats på att jag aldrig svarar i min telefon... Man ska inte kasta sten i glashus, herr Axelsson! :-P

/Jossan




Nedvarvning för mamman

Jag la Ronja för en stund sen. Hon har 38,7 i feber tyvärr :-( Det går vattkoppor på dagis, så det kanske kan vara det. Näsan har i alla fall inte runnit än så länge, så kanske är det koppor. Skönt att få det avklarat, synd bara om lillstumpan...

Mats jobbar till stängning ikväll eftersom det blev sjukt på jobbet. Men han kommer hem om en timme ungefär, tyvärr så ska jag nästan gå och lägga mig på en gång då för att orka upp och jobba hela dagen imorgon. Ja, detta eviga avbytande med jobb.

I eftermiddags när jag hade hämtat Ronja på dagis så ringde Lisa och undrade om vi inte skulle gå en promenad tillsammans. Så jag, Ronja, Lisa och Ida gick en sväng i ett råkallt Östra Husby. Men det var skönt att få komma ut bara, prata och umgås.

Jag fick inte i Ronja någon middag innan hon la sig, bara några vindruvor. Sen bajsade hon och vi bytta blöja och tog på pyjamas, och sen tog hon duktigt sitt Alvedon. Sen nästan bad hon om att få gå och lägga sig. Innan jag tog tempen (men jag tyckte att hon var misstänkt varm) så satt vi och tittade på Törnrosa tillsammans. Ronja myste i mammas knä med "bapp" och "tiss", och ibland är det faktiskt riktigt mysigt när hon är lite hänging, för det är enda gången som hon har tid att sitta stilla.

Hoppas min lilla skrutta mår bättre snart!

/Jossan



Kycklingfilé med bacon och fetaost

4 st kycklingfiléer
1 pkt bacon
100 gr fetaost
2 dl creme fraiche
2 dl creme fraiche paprika/chili
2 tsk grillkrydda

Gör ett snitt i filéerna och tryck in fetaost. Linda bacon runt. Bryn filéerna runt om och krydda med grillkrydda, lägg sedan i ugnssäker form. Koka ihop creme fraicherna och häll över filéerna. In i mitten av ugnen 25 min, 225 grader. Serveras med ris och en smaskig sallad.

Bon apetit!



Soft dag

Idag tar vi det bara lugnt. Plockar lite här, pillar lite där. På förmiddagen var vi bort till affären en sväng och köpte en massa härlig frukt, så nu har vi ätit fruktsallad till lunchefterrätt. Mumsigt! Solen skiner idag vilket är underbart. Vid 15 blir det nog en prommis tillsammans med Maria och Liv. Man måste passa på nu när solen är framme, tanka lite energi. Sol + fruktsallad = energikick!
Imorgon är det jobb och dagis igen. Sen jobb hela helgen. Bra pengar, men inte så roligt kanske. Men jag är ju ledig nästa helg, så jag får längta efter det :-)
I går skulle jag ha haft 4 körlektioner, men min körlärare var sjuk så det blev tyvärr inställt. Måste försöka övningsköra lite hemma nu när det inte blev något i onsdags. Onsdag nästa vecka har jag 2 körlektioner på morgonen, och då ska hon väl vara frisk får vi hoppas! Efter lektionerna har både jag och Mats synundersökning och efter det bär det av mot Linköping och Crocus för 3D ultraljud. Så spännande! Undra om det är en pojke eller en flicka? Jag tror flicka och Mats och typ alla andra tror pojke. Just ja, Jojjo tror också att det är en flicka. Ja, det återstår att se. Vad tror ni?


Bus-Ronja rider på sin köpphäst men stannade för att posa för kameran.


Mumsig fruktsallad, och så syndade vi med lite grädde ;-)

Hittade den här roliga bilden från i lördags. Ronja var arg för något!


Så här såg det ut bilden innan. Antagligen sträcker hon sig efter vindruvor, men jag eller Mats säger nej. Hon kan det där med att bli arg vår dotter.


Nu ska vi börja förbereda oss för promenad med familjen Svensson, i alla fall två tredjedelar av Svenssons :-)

/Jossan




110119

Bakat bullar och rosenbröd
Städat toaletterna
Dammsugit källaren
Fållat och hängt upp nya gardiner
Tvättat

Sen fick vi besök av Lisa och Ida, och senare kom Mackan. Otrevligt som vanligt, eller hur?! ;-D Vi fikade, sen åt vi middag och hade trevligt. Tjejerna lekte och hade roligt och Ida vill INTE gå hem. Vi får ses till veckan igen så dom får leka. När det blev bestämt på förmiddagen att dom skulle komma senare, så berättade jag för Ronja att Ida kommer hit sen. Då utbrast hon "jaaa" och såg hjärtligt glad ut. Söta ungar!
Jag klippte Ronjas lugg idag. Hon såg inte klok ut med alldeles för lång lugg, så jag tänkte att om Lisa kan klippa Idas lugg så kan jag banne mig klippa Ronjas. Så jag tog nagelsaxen (!) och klippte av den. Kanske är den inte helt rak och kanske lite kort, men väldans söt blev hon i alla fall, så jag är nöjd!
Imorgon är jag ledig igen, eftersom jag jobbar både lördag och söndag. Ganska skönt att komma på att man får vara hemma imorgon och plocka iordning efter tjejernas lilla leksession här hemma ikväll. Sen är det ju en del som ska fixas till i köket... Men det är skönt att bara veta att man ska vara hemma, och få lite fint igen.
Skönt också att slippa ha ont i magen mer. Jag gick hem från jobbet i tisdags med en mage som gjorde så himla ont. Men jag kände att det inte var något farligt med bebisen, utan att det handlade mer om annat. Men ont gjorde det, och det var så härligt när det äntligen släppte. Jag är fortfarande lite öm i magen, och förut gjorde det ont på ett helt annat sätt på ett helt annat ställe. Det är så konstigt när man är gravid, det gör ont lite överallt känns det som... Jag fick ju åka in på förlossningen i v 23 ca när jag var gravid med Ronja för då hade jag så ont i magen att jag inte kunde stå upprätt. Det var smärtsamma sammandragningar sa dom och jag fick Bricanyl och fick sedan ligga där i ett antal timmar. Men det var ju inget farligt! Lite orolig är man ju dock att detta ska ske igen, och ett tag igår trodde jag att vi skulle vara tvungna att ringa, men så släppte det från en sekund till en annan.
Idag har det som sagt hållit sig borta och det är skönt. Så man kunde få lite saker gjort och umgås med folk. Mats och Ronja var ju uppe hos Lisa, Ida och Mackan igår och lekte och åt middag, men då låg ju jag här hemma på soffan och tyckte synd om mig själv. I och för sig var det ganska skönt att bara få ligga och titta på tv utan att känna dåligt samvete. Jag såg första och andra säsongen av Par i brott, en riktig kultserie! Jag älskar den, mest för att den är så himla fånig tror jag :-)
Nu ska jag gå och lägga mig tror jag. Är rätt trött efter dagens fixerier.

Natti /Jossan



Det blev inte som vi hade tänkt oss idag...

...men för den skull så blev det inte en dålig dag. Vi skulle t ex ut och övningsköra på förmiddagen men avblåste då det regnade och var riktigt äckligt väder. Så vi påbörjade operation byta gardiner och plocka undan. Sen ringde Lisa och sa att hon inte mådde så bra. Stackars lilla Lisa, hoppas du mår bättre snart så vi kan ses. Vi kan ju få abstinens ;-D Så då blev det ingen middag på Björkekindsvägen. Vi fortsatte att fixa här hemma, sen åkte vi in till stan vid 14.30. Vi var på Blomsterland och tittade på stora palmer och Mats fick välja blommor till vårt kök som skulle passa in nu när vi har bytt gardiner och gjort vårigt. Det blev Campanula i fina vita krukor. Jättefinr blev det! Vi var även på Maxi-huset och fikade på Lindahls. Jojjo jobbade, så vi fick oss en lite pratstund med henne. Söta lilla Jojjo! Sen var Ronja på Lindex och shoppade loss. En mössa och ett par matchande fingervantar blev det. Sen bar hon stolt på sin lilla kasse och var noga med att påpeka att hon hade handlat. Söta unge! Jag fyndade även gardiner på rean på Hemtex. 119 kr betalade jag för en kanalkappa med korsstygnsbroderier på (till köket) och ett par panellängder till sovrummet. Duktiga jag! Dock var panellängderna för långa, så imorgon kommer svärmor förbi med symaskinen. Jag ska även sy om en annan gardin som jag inte varit riktigt nöjd med. Och så ska jag lägga upp ett par mammabyxor. Det är så skönt att få in ljusa gardiner och våriga färger i huset. Man lever liksom upp :-)
Nu tar vi det lugnt efter en produktiv dag. Vi har sett Solsidan och nu kollar vi på Austin Powers in Goldmember. En riktigt klassiker enligt mig och min make.

Imorgon är det jobb igen...

/Jossan



Another oldie



Hahaha, inga kommentarer...


/Jossan




Hemma för lunch

Jag sitter och lyssnar på jazz på P4 (jag är lite nördig och tycker att det är mysigt att lyssna på) och äter köttbullsmacka och youghurt. Testar en ny youghurt från Yoggi som är fri från tillsatser. Jag testar den med mangosmak. Riktigt krämig och god!


Om en stund är det dags att gå tillbaks till jobbet och göra några timmar till. Jag jobbar till 17 idag, vilket jag gör varannan torsdag, dom andra torsdagarna slutar jag 13. Men idag är tredje torsdagen på raken som jag jobbar till 17 eftersom det var röd dag förra torsdagen och lite speciella tider då. Låter kanske löjligt, men det är min längsta dag och jag är annars van att gå hem 13-14. Blä!
Men jag är ledig i helgen i alla fall!
Då ska vi "tomta av" här hemma och fixa lite annat smått och gott. Det enda vi har bestämt i helgen är middag hos Mackan, Lisa och Ida på söndagkväll, annars är det oplanerat. Så himla skönt! Men vi lär nog kunna fylla dagarna ändå är jag rädd :-D

Nu ska jag ta en macka till innan det är dags att gå mot jobbet igen.
Tjing på er! /Jossan



It´s one of those days...

Ronja har varit gnällig och tjurig enda sen vi kom hem från förskolan. Hon gnäller och skriker och drar i mig eller gör saker som hon inte får. Jag har fruktansvärt kort stubin idag känner jag, så jag och Ronja är ingen bra kombo idag. GRRRR!
Lite uppiggad blev jag dock av att hitta Lindas blogg som jag nu har suttit och lusläst. Linda är en av fröknarna på Ronjas förskola och så himla duktig på att göra tårtor. Så jag vet var vi ska beställa våra tårtor i fortsättningen, helt klart! Egentligen skulle jag själv vilja vara så där duktig, men jag har inte tålamod att lära mig, men jag älskar att pyssla och pilla så jag tror att jag skulle gilla det och kunna bli duktig. Men men, det får bli när vi inte har småbarn längre.

Nu ska jag blanda köttbullssmet med grin-Ronja hängande i benet.

Fridens /Jossan



Sköna söndag

Det gick bra att jobba igår, trots min ovilja till det på morgonen. Och trots att vi var två man kort på morgonen. Jag satt i kassan första timmen (9-10) och hade kanske 4-5 kunder, så det var ingen rusning igår direkt. Brukar vara så i januari när alla har slut på pengar :-D Sen kom ju Mats och Jenny kl 14 och täckte upp för dom två som var sjuka. När vi sen kom hem vid 18.30 så kom Tessa och Micke hit. Vi hade hyrt med oss filmer, men var tvungna att stänga av Jack Casino för den var så uruselt dålig! Istället så såg vi på Gran Torino som gick på Canal +. Den har jag och Mats sett förut, men inte Tessa och Micke. Men den är så bra så det gjorde inget. Dom tyckte också att den var jättebra. Det kanske inte händer så mycket, men storyn fångar en verkligen, och så är Clint Eastwoods karaktär så himla rolig, på ett tragiskt sätt :-D Det var i alla fall trevligt att dom kom ut och gjorde oss lite sällskap! Tack för det hörrni ;-)


(Klicka på bilderna för info om handling)


Idag har jag och Ronja varit ensamma hemma. Mats åkte in till stan på förmiddagen för att hjälpa Per att flytta alla saker till deras nya hus. Carro ligger på BB, för igår kväll kl 23.18 fick dom en liten flicka. Allt gick fort tydligen, och alla mår bra. Så nu är Per & Carro tvåbarnsföräldrar till en pojke och en flicka. Undra vilket namn dom bestämmer sig för? Det ska bli spännande. Vi pratade ju lite om det i onsdags när vi var förbi och träffade Carro, men dom kunde väl inte riktigt komma överens. Och dom hade inte skrivit något namn i mmset imorse, så dom funderar nog och smakar på lite olika namn. Åh, vad mysigt att få träffa dem sen!

Så jag och Ronja har fått klara oss själva. Vi har bytt sängkläder, tvättat, plockat, diskat, dammsugit, vikt tvätt och allt det där vanliga. Ronja sov faktiskt idag på dan, 1 timme och sen minst 30 min väckning. Hon brukar ju annars skippa sovningar på dan när vi är lediga, men idag var hon trött redan vid 12.30-tiden. Kanske bra att hon sov på dan idag eftersom Lisa, Mackan och Ida har varit här på middag och lek, och dom stannade till strax innan 22. Det hade hon aldrig klarat annars! Tjejerna lekte toppenbra här hemma idag, annars brukar det ju kunna bli mer bråk här hos oss än hemma hos Ida. Men som sagt idag så lekte dom jättebra och hade så roligt och skrattade högljutt inne på Ronjas rum när vi vuxna satt i vardagsrummet. Så himla härligt att höra dem! Älskade småtjejerna mina som är bästisar <3
Som vanligt hade vi en jättetrevlig middag tillsammans med Lisa och Mackan. Om jag säger så en gång till så kanske ni tror att jag är kär i dem :-D Men jag är nog det också! Hahaha. Vi har så himla trevligt tillsammans utan krav på att det ska vara på ett visst sätt. Det är bara avslappnat! Nästa söndag käkar vi nog uppe hos dem. Mackan har Chicago-spelning och kommer hem vid 20-tiden.

Imorgon är det jobb och dagis igen, OM jag tar mig dit. Det är verkligen isgata i hela samhället efter lördagens regn. Jag lär ramla och slå ihjäl mig. Fy, säger jag bara! Hellre snö och minusgrader än detta.

Vi hörs i morgon, om jag överlevt halkan :-)

/Jossan

Ännu en gammal goding på Ronja och pappa från nyårsdagen 2009. Det är så roligt att titta på gamla bilder!




All work work

Strax dags att gå till jobbet.
Jag har ont i magen. Blä.
Känner inte alls för att jobba till kvart över sex.
Men imorgon är jag ledig i alla fall.
Då ska jag dammsuga, och vika tvätt.
Två av morgondagens måsten!

Tjing på er /Jossan

Kolla här, vilken liten Ronja jag hittade på bild. SÖT, eller vad?! Och så himla liten.




Nu är den min!

Nu har jag köpt klänningen! Så klart var den ljuvlig på också. Jag är förälskad :-) Det blev den grå till slut, den beiga var för...beige! Usch, den såg trist ut på mig, jag är alldeles för färglös för den, så vi smälte ihop jag och klänningen. Nä, tacka vet jag den gråa. Skitsnygg att piffa upp med en härlig scarfs (som jag också köpte så klart) och en snygg kofta, vita leggings med spetskant på sommaren och som nu, tjockare mörka strumpbyxor. Ja, kombinationerna är så klart oändliga när man köper en sån här "plain" klänningen som det ändå är, trots spetsarna i klänningens nederkant och ärmar. Nu är mitt köpbegär stillat för ett tag framöver...tror jag :-D

Ronja kom hem idag vid strax efter 14.30. Härligt var det att återse henne! Lilla Noona, som man har saknat henne. Men direkt var det upp till Ida och leka då, och jag in till stan. När jag sen tre timmar senare kom för att hämta henne, så ville hon INTE följa med hem. Lisa frågade om hon skulle sova där, då sa hon "hejdå" och vinkade åt mig. Skruttunge! Men till slut fick jag med mig henne hem, efter många om och men. Nu ligger hon och ska sova, men kom nyss upp och in i köket och sa glatt "hej". Nu har Mats lagt henne igen, så får vi se om hon somnar.

Imorgon är det jobb som gäller igen, 8-18.15. Hoppas att dagen går fort! Mats måste också komma in och jobba pga sjukanmälning, så Ronja ska vara hos farmor och farfar från kl 14. Kul att jobba med Mats en lördag, men jobbigt att inte middagen är klar när jag kommer hem :-D

På söndag är vi lediga, och Mats ska hjälpa Per och Carro att flytta. Hoppas bebisen inte väljer att komma denna dag bara! Jag ska bara vara hemma med Ronja och kanske börja plocka bort julen så smått. Sen på kvällen kommer Lisa, Mackan och Ida hit på middag. Trevlans!

Konstrerar av dagen: att Lisa och Marcus är guld värda! Så himla skönt att ha dem nära. Tack för hjälpen!

Nu blir det soffläge innan det blir sängläge.

Fridens! /Jossan



The dress med stort D

Jag har lyckats hitta bilder på Branting-klänningen som jag skrev om igår.

Bilderna är lånade från Fabulous Living's hemsida. Tycker dock inte att det som dom har gjort med framsidan är snyggt, men så måste man inte ha det. Den går att släppa ner så den hänger fritt.

Undra vilken färg jag ska välja? Jag får testa mig fram så får vi se sen vilken av dem som får följa med hem.

Jag ska lämna Ronja hos Lisa och Marcus så hon får leka med Ida när jag åker in till stan. Det tycker hon nog är roligt :-) Ronja har det bra på landet än så länge, men imorgon eftermiddag kommer hon hem igen. Hon var tydligen trött ikväll efter en lång dag utan att ha sovit middag, massor av lek med kusin Emil och en del uteliv i snön. Det ska bli mysigt att få hem henne igen :-)

Men nu är jag sjukt trött. Så, goder natt mina vänner!

/Jossan



Fina barnkläder

Jag har även fått upp ögonen för ett barnklädesmärke tack vare en bild på Emmas blogg. Märket heter Liandlo och har jättefina barnkläder i ekologisk bomull med en massa härliga mönster och färger.
Jag bara måste köpa något matchande till båda barnen sen när bebisen har tittat ut. Det kommer att bli jättefint! Jag gillar idén med att matcha kläder på syskon, kanske mest för att jag och syrran ofta hade likadana kläder när vi var små.

Hoppas på att kunna åka in till stan på fredag och shoppa Branting-klänningen. YAAY ;-)

Klädbesatt :-D /Jossan




BF

Ronja åkte till stugan idag på förmiddagen med farmor och farfar, så jag har BF. Ganska skönt faktiskt! På fredageftermiddag kommer hon hem igen. Det blev så eftersom dagis har stängt imorgon och både jag och Mats jobbar. Skönt att få sova ostört ett par nätter :-D Iofs så är det sällan man får springa till henne på nätterna, oftast så sover hon ju hela natten utan ett pip, men ändå :-)

Idag när vi har varit "lediga" har vi varit inne i stan. Vi var på CasaNova och kollade på Mateus-porslinet igen. Förra gången vi var där så hade vi ju Ronja med oss, så då kunde man inte riktigt koncentrera sig, men nu kunde vi stå och prata med personalen och diskutera sinsemellan. Vi har nog bestämt oss...tror jag. Det blir den grå eller den plommonlila (som inte är så lila, utan mer gråaaktig fast med inslag av plommon) som mattallrik och den sandfärgade som assiett. Och så skål i samma som mattallriken. Snyggt! När vi var där så såg jag en klänning av svenska märket Branting som jag förälskade mig totalt i, så klart. Så himla snygg och dessutom på rea. Men vi konstaterade att vi trots rean inte har råd att köpa den. Dessutom vet jag ju inte ens om den passar, eftersom jag aldrig testade den. Så vi gick och fixade annat, sen drog vi hem till Tessa och Micke och blev fast där en stund. Satt och pratade och hade lite mysigt. Jag hade smsat med Carro tidigare på dagen (som tydligen inte var på förlossningen :-D) och vi bestämde att vi skulle titta förbi hos dem i flyttkaoset innan vi for hem. Men när vi skulle åka dit så bestämdes det hastigt och lustigt att jo, jag skulle visst köpa klänningen, så vi for upp till centrum igen och jag gick till CasaNova, men då hade dom så klart stängt! Så typiskt! Men jag kanske åker in på fredag efter jobbet och köper den istället. Jag bara måste ha den, sjukt snygg! I alla fall så var vi förbi hos Carro och Elliot och satt och tjattrade en stund. Magen var stor och härligt rund och vilken dag som helst kommer bebisen ut. Hon har bf på fredag, men dom ska flytta på söndag, så antingen får den komma innan eller efter :-) Dom mådde bra och det var jätteroligt att ses. Vi har inte setts sen i september, så vi hade en massa att prata om.

Av dagen konstaterar jag: jag är hooked på ännu ett klädmärke :-D

/Jossan



Söndag 2/1-11


Vi spenderade förmiddagen igår i pulkabacken tillsammans med Lisa, Mackan och Ida. Det verkar som att papporna hade roligast... :-D

/Jossan



Nyårsdagen 2011

Här kommer bilder från när vi var hemma hos Mats föräldrar idag.



Ronja, pappa/morbror Mats och kusin Maja.




Ronja tränade på att sitt kommande storasysterskap, och hon verkar klara det galant. Hon har än så länge inte blivit avundsjuk när Mats eller jag håller på med andra barn, men det kan ju förändras när vår bebis kommer. Då ska den ju liksom vara hos oss hela tiden och då kommer hon nog känna av konkurrensen på ett annat sätt.
Hon gillar att klappa och pilla på Maja och är försiktig för det mesta. Sen kan hon ju råka peta henne i ögat eller nåt sånt, men aldrig med vilje. Det är så gulligt att se dem!

/Jossan





Nyårsafton 2010/2011

Nu ska vi se om jag inte kan få upp några bilder innan vår tv-kväll drar igång. Det är Stjärnorna på slottet och Hipp Hipp! som är kvällens dragplåster.

Ronja lagar mat på Idas spis.


BFF (Best friends forever) :-D


Så goda! Urgröpta körsbärstomater med philadelphiaost och pesto. MUMS!


Värdinnan dukar fram huvudrätten; baconlindade kycklingfiléer, klyftpotatis och sallad. Jättegott var det!


Prinsessan Ronja och pappa Mats.


Det är banne mig inte illa att ha privat pianist på nyårsafton. Ronja och Mackan lirade loss på pianot och jag dansade till härliga jazztoner. Pianomusik är så himla härligt att lyssna på! Ronja är definitivt en framtida elev hos Mackan. Hon älskar att sitta och plinka på pianot och bläddra i notboken.


Busiga tjejer fram på småtimmarna.


Den söta värdninnan Lisa, en bra vän att ha! Tyvärr fick vi ingen bra bild på värden förutom när han satt vid pianot :-D


En inte lika söt bild på mig :-D


Tack kära vänner för en jättehärlig kväll.

/Jossan





God fortsättning :-)

Jag hade inte tid att blogga igår eftersom jag jobbade 7-14, sen hade jag fullt upp att fixa allt vi skulle ha med oss till Lisa och Mackan och jag och Ronja skulle kläs.
Vi hade en toppenkväll tillsammans med Lisa, Mackan och Ida och deras vänner från Skåne, Fredrik, Fia och deras lille Olle. God mat och trevligt sällskap, och alla var nöjda och glada.
Ronja och Ida hade så roligt tillsammans, och dom är så söta med varandra! Vi tog en massa bilder, men Mats har minneskortet uppe hos sina föräldrar, så jag får fixa in dem på datorn när han kommer hem.
Ronja och Ida var vakna båda två till två i natt. Vi gick hem vid strax innan två, för då var Ronja galet trött. Men dom var så duktiga fram till typ ett, sen blev det lite gnäll (i alla fall från Ronjas sida). Dom lekte och styrde hela kvällen. Älskade tjejerna <3

Idag har vi varit uppe hos Mats föräldrar och ätit. Mats syster med familj var också där, och det är där som Mats och Ronja är kvar nu. Mats fick skjutsa hem mig eftersom jag blev så konstig i magen och illamående efter efterrätten. Nu känns det dock bra igen, och jag tror att magen hade fått en överdos av socker och god mat i största allmänhet. Så nu är det detox...i kväll i alla fall :-D

I morgon ska vi åka pulka med Ida, Mackan och Lisa uppe i Kullabacken. Det blir varm choklad och mackor och en massa bus. Sen går vi hem var för sig i några timmar och låter barnen vila och fixar med en massa annat, sen kommer dom ner hit för middag. Trevlans ska det bli! Jag har sagt det förr, men det tåls att sägas igen; jag älskar att ha våra härliga vänner längre upp på gatan. Det är verkligen guld värt! Och tjejerna som trivs så bra ihop. Ronja gick runt och sa "bästa kompisar" i går. Och förut uppe hos farmor och farfar så sa hon "Ida...pussas och kramas" :-D

Jag återkommer senare med bilder från igår och idag.

/Jossan