Min Stockholmsshopping (bland annat)

Jag och Mats var ju som sagt i Stockholm i helgen, och som sig bör blev det et besök till Odd Mollys conceptstore och med mig därifrån hade jag så klart en liten godbit.
En riktig gammal goding som jag länge velat ha, så jag är SUPERNÖJD!



Remix blouse i lite pink. MUMMA!



Älskade lilla hjärtat



Precis efter att jag hade tagit denna bild försökte Freja att kräkas, men det kom inget. Hon var väl tom i magen, hon har ju inte ätit ordentligt sen igår kväll.

Men på sena eftermiddagen/kvällen piggnade hon på sig och drack vätskeersättning och senare lite majsvälling. Hon lekte och busade med Ronja och det var skönt att "gamla vanliga Freja" var tillbaka.

Men vid 18.30 gick det inte att hålla henne vaken längre, trots att hon sovit massor idag. Hon fick en liten sats med majsvälling i sängen och när den var slut så slockande hon. Hon vaknade just till och Mats sprang in. Hon hade tappat nappen och var lite ledsen, men inget kräks. Betyder att hon inte har kräkts sen i förmiddags. Skönt!

Vi ska ju åka imorgon, så jag hoppas att inte Ronja blir sjuk. Eller ännu värre, nån av oss!
Det känns ju inte jätteroligt att åka ifrån Freja när hon inte mår toppen, men samtidigt så känner vi att det har vänt nu och jag tror inte att hon kommer att bli sämre. Dessutom är dom ju i säkra händer hos farmor och farfar.

Imorgon ska vi på Spamalot på Oscarsteatern. Åh, vad det ska bli skoj!
Det blir lite shopping på dagen och på lördagförmiddag blir det förhoppningsvis en fika med Frejas bästa gudmor Tussan <3
Det ska bli mysigt att komma iväg bara jag och Mats, men det hade ju känts ännu bättre om inte denna sjukdom hade kommit, men ja ja.



Vad är nu detta?

Stackars Frejsan! Kräks och elände :-(

Men lite "roligt" är det att Ronja hade EXAKT likadant när hennes första tänder sprack igenom, vilket talar emot att det skulle vara någon form av magsjuka. Jag minns att varken jag eller Mats blev sjuka den gången för snart 3 år sen.
Hursomhelst så är Freja inte pigg efter allt kräks och sover nu sen ca 1 timme tillbaks. Jag var in för en liten stund sen och tittade till henne, då hade hon kräkts ner sig själv i sömnen och fortsatt sova. Nu får hon sova i det så länge hon sover, för hon är verkligen trött så får jag byta kläder på henne när hon vaknar.

Men jobbigt är det ju att se sina barn må dåligt, och jag vill bara kunna hjälpa henne!

Vi som ska till Stockholm imorgon jag och Mats. Vi får väl se...


(Bild tagen i Timrå hos mormor).



Ronjas senaste skada

I fredags var jag och barnen i Söderköping hos Tessa och Julia. Ronja var lite gnällig och inte på något vidare humör, och NATURLIGTVIS går hon och ramlar i deras trapp och slår sig alldeles under ögat. Jag blev rädd och Ronja också. Hon grät och kväljde (antagligen gjorde det så ont att hon mådde illa) och det svällde snabbt upp och blev blått.



Denna bild tog jag en liten stund efter att det hade hänt. Svullnaden syns inte så bra här, men det svällde upp rejält. Vi la på lite is, under Ronjas protester, och det gick ganska snabbt ner.
Jag blev rädd att hon hade slagit huvudet för hon blev lite slö och konstigt. Men så piggade hon på sig och vi åkte hem. Senare på kvällen kom Ida och Mackan hit och tjejerna lekte. Jag och Lisa var ju som sagt på teater vilket så klart var jättetrevligt! :-) Dom hade hållit igång till 22.30 då Ida däckade i Mackans famn :-D


Denna bild tog Mats senare samma kväll.


Denna bild är tagen idag, tidigare på eftermiddagen.

Jodå, det går åt rätt håll :-D



Ett litet PS

Just ja, glömde skriva det men Ronja är nu blöjfri även på natten sedan vi kom hem från Timrå (7/2). Och det har bara hänt en olycka sen dess. Jätteskönt!

Hon är så duktig och vi är så stolta över henne.
Som en belöning har hon fått välja en leksak på Lekhuset. Hon valde en Barbie :-)


Mammas & pappas stora tjej <3





Torsdag

Kallt och klart, vackert väder ute idag. Ronja är på dagis och jag och Freja huserar själva här hemma.
Strax efter 11 ska jag åka upp och lämna Freja hos farmor och sen åka in till stan för kiropraktorbesök. Ischiasen är redan mkt bättre, så jag hoppas att det håller sig så.

Ser med glädje fram emot imorgon kväll då jag och Lisa ska på teatern och se på "Gin och bitter lemon" kl 19. Åh, det ska bli jätteroligt att få göra nåt utan barn, och dessutom var det så länge sen jag träffade Lisa pga sjukdomar och annat.

Bjuder på lite bilder på min fina tjejer <3

Freja & Jussi hemma hos mormor.


Bild tagen i tisdags på Alla Hjärtans Dag.


Mystjejer (en lite halvirriterad Freja) i storasysters säng i tisdagskväll.


Ronja posade lite tokigt för mamma igår kväll.


Dags att packa iordning skötväskan innan jag ska väcka Freja och vi ska bege oss upp till världens bästa farmor och farfar som ställer upp i alla lägen. TACK!



Rapport om Modellfabriken

Jaa, vad ska man säga?

Jag var helt trött och slut när vi slutligen kom hem 18.30 (vi åkte hemifrån 13.15) och det tror jag att barnen var lika slut dom. Visst, det var en rolig grej och det var gratis. Men det var lång väntetid (INTE populärt när man har två bebisar och en 3,5-åring) och bilderna blev så där. Så vi köpte inga bilder, och jag tror inte att vi kommer att göra det heller.

Vi ska nog gå till ateljé Carlsbecker (där vi tog våra bröllopsbilder) och fota barnen istället. Eventuellt ska vi också ta en bild på hela familjen, om jag och Mats känner oss snygga ;-D

Dagen igår resulterade även i att jag har fått besöka en kiropraktor idag :-/
När vi fotade oss så ville fotografen att jag skulle göra en snurr och posa på ett visst sätt. Just då kände jag ingenting, men sen efteråt kände jag att det gjorde ont i höften och strålade ner i benet. Det blev bara värre och när jag kom hem kunde jag knappt gå. AJ! Natten var inte heller härlig, jag har knappt kunnat ligga ordentligt i sängen och smärtan fortsatte imorse. Jag ringde till min massör som tyvärr har lagt ner sitt företag, men jag ringde mest för att höra om hon hade några tips på någon jag kunde ringa. Och det hade hon så klart, så jag ringde den killen direkt på förmidagen och fick tid vid 13.
Det visade sig att det är ischias som har drabbat mig och musklerna var rejält spända. Mitt högra ben var två centimeter kortare än det vänstra! Han masserade och sen knäckte/korrigerade han min rygg. Jag fick även ligga med värme på ryggen 10 min och bara slappna av. Fick en återbesökstid på torsdag kl 12. Och så fick jag lite övningar som jag ska göra. Stränga förhållningsorder om hur jag ska lyfta, och nu första dagarna ska jag undvika lyft så mycket det går.

FY vad tråkigt! :-(



Hur ska det gå?

Imorgon ska jag, barnen, Tessa och Julia spendera en eftermiddag på Modellfabriken inne i Norrköping. Det ska bli roligt, men hur ska det gå med barnen?! Tur iaf att vi är två vuxna så vi kan hjälpas åt med småtjejerna.

Det ska bli himla roligt, och jag har hållit på och planerat klädombyten till tjejerna.
Fråga är vad jag ska ha på mig? Hmm, det tål att tänkas på över natten. Dom rekommenderar två ombyten för variation på bilderna, men jag vet inte riktigt om jag har det. Jag ska inventera imorgon förmiddag och se vad jag kan hitta.

Jag återkommer med rapport imorgon! Håll en tumme för oss :-)



Sommardrömmar

Har precis suttit och tittat igenom POMPdeLUX vårkollektion. Webshopen med alla godbitar öppnar 29 februari.
Jag ska absolut handla lite fina sommarkläder till Ronja. Hittade en fin baddräkt som kommer bli perfekt till henne i sommar och sen i höst när vi åker till Mallorca.



Norrlandsvistelse februari 2012

Här kommer bilderna som vi har tagit hittills...


Torsdag, 2/2-12

Frejsan krälar på golvet


Kram kram moffa


Morfar & tjejerna


Jussi




Lördag, 4/2-12

Vackert snölandskap uppe i Lunde hos mormor & morfar


Påklädd Jossan. Det var -22 grader idag!






Jag hoppar på Indalsälven...


...och Mats också!


Stranden (som nu är snötäckt) där vi badade när vi var små.




Mormor & Freja


Ronja tittar på film


Tidigare ikväll kom tomten på besök hit


Pappa Mats & tjejerna i väntan på klappar


Tomten & tjejerna


Freja testar Ronjas nya mössa


Ronja beundrar sin nya Barbie


Full aktivitet!


Två glada skitar!


Mozza & Freja. Mozza spexar och Freja testar morfars julklappskeps.


That´s it for now!