30/4-11

Glad valborg önskar Ronja, Mats och Jossan :-)



Eftermiddagen...

Jag hämtade Ronja på dagis vid 14. Då blev det en sväng in på affärn och hälsa på pappa och äta ett par knäckemackor. Sen gick vi hem och fredagslyxade till det i solskenet med festis och morotsmuffins, och efter det lek i sandlådan så klart! Lisa och Ida kom hit vid 16.30, och det var trevligt som vanligt! :-) Tjejerna lekte lite och jag och Lisa pratade om ditt och datt.
Nu äter Ronja middag och jag ska börja med min och Mats mat alldeles strax. När den står i ugnen ska Ronja bada, för hon är så skitig efter att ha lekt i sandlådan både här hemma och på dagis.
Vi väntar hem Mats som jobbar till 19, sen blir det lite fredagsmys.
Får se om Mats ska hjälpa till hemma hos Tessa och Micke imorgon. Det var tydligen lite strul så vi får se. Dammsugas här hemma behöver det som sagt göras, oavsett.
På söndag ska vi ut till Arkösund (ute vid havet, 3-4 mil från oss) tillsammans med Mats föräldrar och fika. Hoppas bara på fint väder!

Ha en härlig fredagskväll!



Ja tack!

Såg nu att Country Dreams kör lite skön rea på en hel del Odd Molly. Visst, 20% är inte jättemycket, men på t ex New Jersey dress som redan är billig från början, blir ju det nya priset endast 639 kr. Nice!



Remix blouse, lite red. 799 kr.


110 gr ctn 3/4 shut top, grey. 639 kr.


Utopia waist blouse, white. 799 kr.


Light cotton embroided s/s, vintage dark grey. 719 kr.


Detta är några favoriter som jag inte skulle tacka nej till, om dom slängdes efter mig. Annars har jag inte råd tyvärr :-(




LOVELY FRIDAY!

Idag är det underbara fredag. Härligt! Varmt och soligt är det också. Och imorgon är det valborg. Vi ska fira här hemma hos oss, så det kommer lite folk; Tessa & Micke, Mattias, Lotta, Tove & Teo, Daniel, Maria & Liv och förhoppningsvis Pelle, Sofia & Viggo. Det blir himla trevligt! Vore även trevligt om Mackan, Lisa och Ida kom, men dom har inte riktigt bestämt om dom ska åka upp till Västerås eller ej. Tiden får utvisa...

Vi ska i alla fall grilla, och sen går vi till valborgsmässofirandet på fotbollsplanen. Det blir Ronjas första år som hon är vaken när vi ska dit, så det blir spännande för henne! Då blir hon nog lycklig om hon får ha sina nya skor på sig. Gissa om hon var stolt och nöjd när hon fick ta på sig dem på väg hem från dagis igår?! Hon gick och tittade ner på skorna hela vägen så hon såg inte vart hon gick :-D

Jag har varit på massage på förmiddagen och det var VERKLIGEN välbehövligt. Jag var som en cementklump i nackmusklerna, men kände mig betydligt mer mjuk och smidig när jag gick därifrån 40 min senare. Så skönt! Sen dess har jag plockat och plockat och plockat här hemma. Vikt tvätt och slängt in en annan. Nu ska det bara dammsugas innan gästerna kan komma, och kanske städas av på toaletterna som hastigast, men det är ju fort gjort. Men allt detta plockande av saker... JAG FATTAR INTE! Ett skittrist evighetsgöra som är ogjort efter en dag eller två, för då är alla saker framdragna igen... Suck!

Nä, projekt städning drar vidare. Laters! Men först en bild på ännu ett par skor som skulle vara sköna att sätta fötterna i i sommar...

Ett par svarta Crocs Olivia vore inte helt fel. Kostar 349 kr, vilket är ett rätt så rimligt pris tycker jag. Dessa har jag spanat på sen förra sommaren, men inte kommit mig för att köpa. Ska det bli ett par i år tro? One can only hope!




Dom är här, i dubbel bemärkelse!

När jag hämtade in posten på förmiddagen så låg Ronjas nya Kavat-skor där och väntade. Wiiieee! Jättefina är dom och jag är nöjd med mitt köp. Jag ska hämta hennepå dagis nu, och tänker ta med mig skorna så hon får testa direkt och kanske gå till affärn och visa pappa ;-)
Sen har hennes nya Mumin-tapet också kommit, så den står i hallen och väntar på att bli uppsatt. Nu är det ju dock full rulle i helgen med valborg och Mats ska hjälpa Tessa och Micke i huset, så det lär ju inte bli i helgen. Men snart så!

Nä, nu måste jag dra. Återkommer senare! :-)



WTF!!!

Nu blir det så där igen, att inlägget in publiceras förens jag publicerar ett till.

Otroligt störande!



Dagens jobb:

Min duktiga man har gjort iordning i trädgården idag. Ronja var med och hjälpte till och jag satt mest på rumpan och tittade på ;-)

Stor och Liten hjälps åt att köra ogräs.


Detta är måndagens utgrävda och sådda rabatt. Tack Mackan, Lisa, Tessa och Micke för hjälpen.


Detta är dagens dagsverke.


Så himla skönt att alla fula rabatter åker väck och det blir gräsmatta istället. Vi vill ha ytor att vara på, inte en massa rabatter som måste rensas och hållas efter. Nä, tacka vet jag gräsmatta :-)
Än är vi inte klara dock, det är fortfarande rabatter som ska grävas upp, men det får bli i sinom tid.

På denna bild (till vänster) ser man t ex en av rabatterna som ska grävas upp, och även plattorna ska bort. Dom syns knappt i dagsläget pga allt ogräs. Vi är aldrig på den här altanen, eller den här sidan av huset för den delen, utan vi är mest på baksidan så detta har blivit kraftigt eftersatt. Altanen måste rivas när vi ska dränera inom några år, och som planen är nu så kommer den inte att byggas upp igen. Vi har ju en stor på baksidan (som iofs också kommer att rivas i samband med dränering, men kommer att byggas ny och fräsch och framför allt ännu större) som vi använder och den här lilla altanen är fram mot vägen och det är ju inte så roligt att sitta på display. Men man vet ju aldrig om man hinner ändra sig :-)

Så här såg det ut för två år sen när pappa och Mats sågade av syrenhäcken, men lämnade kvar rötterna. Och det var dom som Mats grävde upp i måndags.




Tänk, att  just jag är gift med en sådan duktig man. Jag älskar dig <3



Min stackars nacke

Aj aj aj, vad ont jag har! Och har så haft i några veckor, men nu har jag fått massagetid på fredag kl 10 så då hoppas jag att det ska släppa lite. Det är rena pinan att ha så här ont, och det strålar upp i bakhuvudet och resulterar i huvudvärk. Inte roligt!

Nog med klagomål! Jag och Ronja har varit ute en sväng här på förmiddagen. Vi gick ut för att titta på grävskopan som gräver på vår gata, men den stod still när vi kom ut, så då gick vi bort till stora lekparken längre upp på gatan en sväng. Ronja gungade och åkte lite rutschkana, sen var hon nöjd. Sen gick vi hem och öppnade sandlådan och Ronja började gräva, då började det regna! Men faktiskt så är det skönt med lite regn. Känns som att marken behöver det. Så då gick vi in och nu myser vi på inne i stället. Ganska skönt att kunna greja inne med gott samvete. Inomhus blir ju lite eftersatt när det är bra väder, så det finns att göra här hemma.

Just nu skissar jag på en middagsmeny. Och så väntar vi på att Mats ska komma hem från jobbet. Vi är ju egentligen lediga båda två idag, men det var nåt speciellt som Mats var tvungen att vara med på idag. Han dyker nog upp snart, hoppas vi!



En fin kombo










Detta är definitivt en kombination som jag skulle kunna tänka mig att bära i sommar.




Hos BM, 26/4-11

Jag är gravid i vecka: 36 + 6
Vikt: +7 kg sen inskrivning 29/10
SF-mått: 33 cm.
Blodtryck: 125/85
Fosterläge: huvud neråt
Rörligt/fixerat: ruckbart
Bebisens hjärtslag: 144

Allt verkade bra med lillasyster i magen. Livlig är hon och snurrade runt en del när jag låg på britsen. Och sammandragningar har jag ju ofta, och har så haft sen typ v 17. Det är ju toppen för då förbereder sig livmodern för kommande förlossning. Ronja tyckte som vanligt att det var spännande att höra lillasysters hjärta. Hon tittar och tittar på magen och på apparaten som hjärtljuden kommer ut, och man kan riktigt se hur hon tänker så det knakar. Hon förstår ju inte riktigt, men lite grann. Hon förstår t ex att mamma har ont i ryggen och inte kan lyfta henne. Ibland kommer hon och smeker mig på ryggen, lägger huvudet på sne och säger: "har du ont här i ryggen, mamma?". Så himla gulligt! <3

Det ska bli spännande att se om/hur mycket jag går över tiden denna gång. Med Ronja gick jag över i 9 dagar. Man vill ju inte gå runt och tro att den ska komma tidigt, för då blir man så besviken. Så jag räknar med att gå över tiden även denna gång.

Igår letade vi rätt på babyskyddet till bilen, och jag tog fram mjukliften till Emmaljunga-vagnen. Jag tog även fram kartongen med 50/56-kläder förut och ska tvätta igenom dem. Sen ska väl väskan packas snart också, för att vara på den säkra sidan.

Oj oj oj, det närmar sig med STORMSTEG! :-)



Paket från HM

Idag kom Mats hem från jobbet och hade med sig mitt paket från HM, med mina nya klänningar i. Härligt! Det är alltid roligt att öppna och se klänningarna live när man suttit på nätet och beställt. Jättefina var dom och jag är nöjd! Dock var den svarta (stl M) och den jeansfärgade (stl 38) lite långa, men det var ganska väntat eftersom jag bara är 1,51 :-) Men det är ju lätt fixat med svärmors symaskin. Men den vita, som är i stl S satt som en smäck. Dock var det nog bra att jag tog samma modell i stl M för den kanske hända att S blir tajt över bysten när den sväller med mjölk. Och dom var ju så billiga (99:-) så det kan man ju kosta på sig :-) Den jeansfärgade kostade ju ingen förmögenhet den heller (149:-) men var den som längst. Så den får jag ta av en bra bit, men det gör inget. Jag är ju van :-D

Nu väntar jag bara på att Ronjas nya Kavat-skor som jag vann på Tradera, ska dyka upp. Spännande det med, att se om dom passar på småfötterna.





Härliga tider nu...

Även om det är lite småtråkigt att vara sjukskriven och ha ont av foglossning, så klagar jag ju inte direkt när det är sånt här väder! ;-) Då kan jag sitta här ute på altanen och blogga/slösurfa utan att få dåligt samvete.

Livet på en pinne! :-D

I eftermiddag ska vi till barnmorskan. Undra vad hon har att säga idag? Alltid lika spännande att få komma dit och mäta magen, lyssna på hjärtat osv. Även Ronja tycker att det är roligt då Birgitta har en massa roliga pussel. Sen är det så klart lite spännande att höra lillasysters hjärta.

Nu ska jag ta något kallt att dricka innan jag smälter, sen ska jag bege mig mot förskolan för att hämta hem det lilla monstret. Förvisso ett sött monster, men trots är inte alltid att leka med... :-S



En skön cardigan kanske?

Återigen sitter jag på HM´s hemsida och kollar lite sköna basplagg. Har länge varit sugen på en längre cardigan, kanske att matcha till mina nya klänningar? ;-)

Hittade då denna, som verkar snygg och prisvärd. 199:- kostar den och är gjord i 50% ekologisk bomull, och 50% bomull. I like :-)


Tyckte dock att denna färg var ÄNNU snyggare. Fast man kanske skulle ha en i varje färg? Bra att ha svart som är lite mer basic, samtidigt som man vill ha en ljus färg som livar upp också i sommar.


Hmm...dessa svåra beslut! :-D Hursom så gillar jag modellen, och är sjukt sugen på att slå till på åtminstone en av färgerna.



Härlig avslutning på påsken

Igår hade vi en superhärlig dag, men ÄNNU varmare väder. Helt underbart! Och även igår var vi ute hela dagen. Mats gick an som värsta galningen och grävde upp rötterna till syrenhäcken på framsidan. Nu ska det läggas på jord och sås gräs där. Han var SÅ duktig!
På eftermiddagen kom Lisa, Ida och Mackan hit och killarna grävde upp yttligare buskar som skulle bort. Sen slängde dom på jord och sådde. Jag och Lisa plockade upp lövhögar och ansade häcken. Tessa och Micke kom i samma veva, så vi fick hjälp av dem med. Utemöblerna som Mats oljade i söndags hittade även dom ut till altanen, så vi kunde slappa där och äta lite glass efter en hel dags jobb. Så himla trevligt!

Det är GULD att ha fina vänner omkring sig <3

Sen var vi effektiva; Lisa badade barnen medans jag stekte pannkaka åt dem. Mats och Mackan åkte till pizzerian och hämtade mat. Tjejerna var färdigbadade och ätna när pizzorna kom hem, så då satte vi på en film åt dem, som Ida somnade till per omgående. Ronja höll låda ett tag till, men sen däckade även hon. Så skönt! Då blev det lite gotta och vin (för dom lyckostar som kunde dricka det) och en film i soffan. Det var fyra slagna hjältar som låg där nere. Lisa somnade och Mats snarkade till :-D Vilken härlig eftermiddag/kväll.

Jag blir så glad när jag tänker på att vi har så goa vänner! <3

Lisa tog några bilder...

Ronja leker i favoritträdet; en tredelad björk på vår tomt.


Och så lekte dom tillsammans. Bästisarna :-)


Ida in action.


Vänner som hjälps åt när det behövs <3



Dags för glassätning i skuggan på altanen. Och Mackan med sin iphone i högsta hugg ;-D




Tjejerna; nybadade och nattklädda läser lite bok på Ronjas säng innan pannkakan.


Och dom läste och läste...

...och läste!


TACK för igår alla goa vänner! :-)








What a day!

Idag har vi varit ute hela dagen, och då menar jag verkligen hela dagen. Jag och Ronja gick ut på förmiddagen för att vara ur vägen för Mats som skulle dammsuga. Det blev först en stund i sandlådan, sen gick vi bort till affären och handlade några småsaker. Sen har vi fortsatt att vara ute, med några korta stunder inne för lunch osv. Det har varit riktig sommarvärme här, och det har varit underbart!
Jag har dock inte tagit en enda bild. Ibland orkar man bara inte... :-)
Vi har fått en massa gjort idag. Bytt sängkläder, dammsugit båda våningarna, oljat utemöblerna, krattat löv, skurat altangolvet, tvättat av plastutemöblerna. Nu är vi båda (eller alla tre) rätt möra och trötta efter all frisk luft.
Vi har just ätit grillat, och nu har vi intagit soffan för en stunds slappning innan vi stupar i säng. Imorgon fortsätter arbetet utomhus och Mackan och Lisa kommer för att hjälpa till lite. Uppskattat! Och så får Ronja lite leksällskap :-)





Irriterande...

...att del 2 av påskafton inte publiceras förens jag skriver ett till inlägg.

Bajs.



Påskafton 2011 i Sanden, Norra Finnö. Del 2.

Efter sjösättningen gick vi upp till Göthes (svägerska m familj) där påskharen hade varit och lämnat något till barnen i trädgården. Och så blev det lite fika på trappen i solskenet.

På väg upp till huset på kullen.


Emil var snabb att hitta påskäggen. Ronja höll hårt i sitt!


Favorit i repris. Tyckte att denna bild blev så himla bra! Koncentrationen är djup hos kusinerna.


Far och son påskfilosoferar.


Sen stod äggmålning på schemat. Detta var dock innan färginfernot drog igång :-D


Det färdiga resultatet. Mats har målat "gubb-ägget" och jag har målat det röda ägget med blå ränder och gröna prickar. Resten är Ronja och Emils konstverk.


Ronja pysslade med kycklinglandskapet.


Vi hade i alla fall mat så vi klarade oss...


Svärfar fixar mumsiga ägghalvor med räkor på.


Ronja på väg upp till Göthes för lite macka och frukt.


En sann stugägare vilar aldrig! Anders jobbade även idag, trädäcket fick sig en rejäl rengöring.


Utsikten från Göthes altan, den går inte av för hackor! Till vänster bakom träden skymtar man farbror Olas hus. I det huset bodde Mats farmor och farfar när dom levde.


Farbror Olas hus, med tillhörande byggnader. (Fotat med sjön "i ryggen").


Hemma igen ikväll vid 19-tiden. Ronja har sin påskpresent från farmor och farfar på sig.
Jättesöt tunika med fjärilar och blå leggings från Polarn o Pyret.


TACK alla inblandade som gjorde denna helg till en minnesvärd och fin påsk.
Vädret gjorde ju inte saken sämre direkt ;-D





Påskafton 2011 i Sanden, Norra Finnö. Del 1.

Vilken härlig påskafton vi har haft!

Dagen började med sjösättning av båten kl 9.00 imorse. Så klart var hela gänget samlat för att bevittna denna händelse.

Farbror Ola rattar vant traktor och släp med båten på.


Farmor, Ronja och Emil är nyfikna åskådare på håll.


Ronja gör sig redo för att åka med farfar i båten bort till bryggan.


Galada sjömän! Ronja och farfar har intagit postion och väntar nu på sjösättning.


Och ut i vattnet bar det. Spännande nu, ska båtmotorn starta efter vintern?


Jodå, motorn startade och farfar och Ronja tog en liten tur innan dom for bort till bryggan.


Pappa Mats och Ronja på bryggan. Dom sitter och spanar efter farfar som är ute och kör en lite längre runda med båten. Där kommer han visst ser det ut som :-)


Sen fick Ronja rida på farfars axlar tillbaka upp till stugan.


Det var morgonen och sjösättningen i bilder. En bra start, på en bra dag!

Fortsättning följer efter läggning av Ronja. Det är HÖG tid nu...



Glad påsk!


Kusinerna åt påskgodis tillsammans på förmiddagen <3



En lång långfredag

Idag har det sannerligen varit en lång dag. Startade med mulet väder, med artade sig ganska hyfsat senare.
Vi har ätit god middag som Karin lagat. Annars har vi mest fixat och donat med mat inför lördagen. Jag och svärmor rullade och stekte köttbullar för ett helt kompani + lite till.

Ronja och farfar chillade i soffan på eftermiddagen.


Busig Ronja på kvällskvisten.


Faster Karin och Ronja beundrar kycklinglandskapet som barnen har gjort.


Det bästa man har sätter man på bordet, som man brukar säga! Ronja och farmor dukar och tittar på Babar samtidigt.


Långfredagsmiddag i stugan.




JAAA!

Jag vann precis en auktion på Tradera. Det blev dom rosa Kavat-skorna till Ronja.

Alldeles nya var dom, och jag betalade 380 + 36 kr för dem, istället för 599 :-.

Jag är RIKTIGT nöjd! :-D



Snart kommer dessa söta skor pryda Ronjas små fötter. Ekologiska och allt ;-D



Nu är vi i stugan!

Jag, Ronja och farmor kom ut till landet tidigare på eftermiddagen. Jättehärligt!

Ronja lekte i sandlådan och sen fikade vi på trappan och lyssnade på lugnet. Senare kommer farfar ut, och imorgon kommer Mats ut när han har slutat jobba. Men det är full rulle i affären, så dom har att göra.
Far och son är nöjda :-D



Nu blir det ärtsoppa och pannkaka hos Göthes.



Ronjas nya tapet

Idag på förmiddagen var jag och Mats inne i stan (Ronja var hemma hos farmor) och beställde tapeter till hennes nya rum och letade lister/socklar. Jag hade ju valt ut dessa tapeter, men dom spolades tyvärr av Mats efter ett tag. Så nu kom vi överens om en annan jättesöt tapet, med Mumintrollet på!



Det är den översta tapeten, med Mumin och Snorkfröken (?) på, som det slutligen blev. Den kommer alltså att vara fond på ena väggen, och resten blir vitt. Kommer att bli superfint till det mörka golvet! Ronja älskar Mumin, så det passar ju helt perfekt :-)

Jag är nöjd med valet!



Grattis Agnes, 2 år!

Idag på eftermiddagen har jag och Ronja varit på födelsedagsfika hemma hos Maria, Micke och Agnes, som blir stortjej idag. Hela 2 år!
Så klart så glömde jag kameran :-( Jag var superstressad när vi skulle iväg, så jag glömde den totalt! TYPISKT!
Men vi hade i alla fall jättemysigt. Ida, Lisa och Mackan var också där. Och en trevlig kollega till Maria. Tur med vädret hade vi också, och vi satt ute medans barnen gungade och lekte i Agnes nya sandlåda.

TACK för ett jättemysig eftermiddag!

(Hoppas på att få se bilderna som ni tog Maria ;-))



Stolta mamman rapporterar!

Ronja sov sin tredje natt inatt utan napp! Det hade även gått bra att sova utan napp på förskolan igår. Det finns hopp om det! Dock är vi ju väl medvetna om att ett bakslag kan komma när lillsyster har anlänt, men vi kämpar på och hoppas på det bästa!

Värre är det med blöjan, som hon vägrar lämna ifrån sig. Men en sak i taget! Hon kan ju inte kunna allt på en gång. Nu koncentrerar vi oss på nappandet, så får blöjan/pottan komma när den kommer.

Jag är i alla fall jättestolt och nöjd! :-)



Barnklänningar från HM

Jag har hittat fina barnklänningar på HM också. I like HM! :-D Billigt och bra!
Ronja kommer att behöva lite sköna tunna klänningar i sommar när det är varmt, som man inte behöver vara så jätterädd om. Dom skitar ju ner sig på dagis, och då är det ju skönt om det inte är någon jättedyr klänning som det blir värsta sandfläckarna på.

Här kommer några favoriter.

Denna kanske? Så hon matchar mamma :-D Kostar 179:-


Fast denna jeansmodell var också söt, med lite bredare axelband. Kostar 99:-


Eller denna i världens skönaste färg?! Finns även i rosa, men jag gillade den bäst i limegrönt. Kostar endast 49:50:-


Denna är söt och ser skön ut, men Ronja är så späd över axlarna, så jag är rädd att den bara halkar ner. Denna kostar 79:50:-


Då är nog denna modell bättre på henne, med lite bredare axelband. 179:- får du ge för denna, som finns i fler färger, bl a vitt.


Sen har vi ju denna söta dröm i vitt som jag förälskade mig i. Den kostar 99:-. Visst är det opraktiskt med vitt, men den är ju såå söt!


Ja, det börjar som sagt bli dags att uppdatera även Ronjas sommargarderob. Kom på igår eftermiddag att hon måste ha en solhatt. Dock kunde hon ha en av dom fyra som hon hade ifjol, så den får hon klara sig på ett tag. Sen får man väl köpa en till längre fram, men för nu så får hon klara sig.

Ofodrade gummistövlar behöver hon också, och ett par promenadskor, och så klart ett par sandaler. Men sandaler kan man ju vänta med ett tag tills sommaren har dragit igång på riktigt.
Vad gäller vanliga promenad skor så är jag fortfarande inne på dessa, men dom är som sagt liiite dyra. Jag har hittat ett par i rätt storlek på Tradera nu, som jag tänkte vara med och buda på. Då kanske man kan komma undan med lite i alla fall. Håll en tumme!

Oj, vad mycket det är hon behöver när man börjar tänka efter. Tur att bebis inte behöver så mycket så här i början. Sen har vi ju kvar alla Ronjas bebiskläder, så det är just inget nytt som behövs. Jag shoppade ju en del till lillan på bytardagarna, men då betalade jag ju bara 10-15 kr per grej så det är ju helt överkomligt. Sen lär hon nog få hon med från både det ena och andra hållet har jag en känsla av :-D



Bloggar från solsidan

Jag sitter ute på altanen i solen och bloggar även idag. Det är verkligen ljuvligt väder och värsta försommarvärmen här. Jag ÄLSKAR att bo i södra Sverige, och i detta avseende så längtar jag inte tillbaka norrut. Dom hade ju jättemycket snö kvar uppe hos mina föräldrar! Här sitter man i leggings och tunika och bara njuter värmen. Fåglarna kvittrar som aldrig förr, humlorna surrar och katterna är runt mig och fjantar. Dom älskar när vi är ute, och håller sig gärna runtomkring oss. Å andra sidan så har dom ju bara varit utekatter i ca 1 år, så det är ju inte så konstigt att dom är lite försiktiga. Dom har dessutom knappt varit ute i vinter, så dom är lite ringrostiga :-D

Jag sitter här och slösurfar och njuter av att vara ensam. Ronja är på förskolan och jag ska hämta henne kl 13.

Imorgon är vi bjudna på födelsedagsfika hos Agnes som fyller 2 år! Det ska bli trevligt, och jag håller tummarna för bra väder.

På torsdag åker jag och Ronja ut till stugan med farmor. Farfar kommer ut senare, och även Mats syster med familj kommer ut under torsdagen. På fredag efter jobbet kommer Mats ut. Det ska bli mysigt att fira påsk därute. Vi åker dock hem på lördageftermiddag/kväll. Det ska vara bra väder hela helgen, och vi måste ta till vara på det här hemma känner vi. Vi har en massa att göra i trädgården! Jag kan ju tyvärr inte hjälpa till ett skit, så jag får vara med Ronja. Mackan ska komma hit och hjälpa Mats att gräva upp buskar och fixa. Det är guld värt att ha så fina vänner i närheten! <3





VÅR!

Kom just på att jag tog en del bilder igår, och dom måste ni ju så klart få se!

Sandlådelek här hemma på gården.




Ronja plockade påskliljor i vår rabatt.


Mamman njöt i en stol i solen. Lovely!




Sen gick vi hem till Ida och co på eftermiddagen och gungade och lekte.


Vi blev kvar rätt sent och gick inte hem förens kl var 21.30. Tjejerna bjöd på rockkonsert innan vi gick. Vi har även filmat, men det måste Mats hjälpa mig med. Dom var såå duktiga! :-D






Jag tror jag har bestämt mig!

Tillbaka till klänningstankarna från igår.
Jag har suttit och tittat och funderat och har nog bestämt mig för två modeller som jag vill ha.

Denna klänning fastnade jag för allra först och har liksom hållit kvar vid den. Men jag tycker att den är snyggare (och mer användbar) i svart än i vitt som jag visade igår. Sen är knäppningen i urringningen nästan ett måste som sagt, med tanke på kommande månaders amning. Sen kan man piffa upp klänningen med en snygg kofta, lite fina smycken och ett par sandaler, eller ett par rosa Calou :-) Den här klänningen kostar just nu 99:- (ord. 199:-) så det gäller att passa på om man vill ha den billigt!


Sen lutar det åt den här, som jag blev störtförälskad i när jag såg den. Älskar jeansfärgen och dom smala axelbanden. Och även här är det knäppning i urringningen, vilket är ett STORT plus. Går också att piffa upp med lite snygga accessoarer, och vips har man förvandlat den till ett lite festligare plagg! Denna modell har även smock på ryggen, och det gillar jag. Billig är även denna, endast 149 pix. Det gillar min plånbok! Den är just nu tunn, och Odd Molly finns inte direkt med i beräkningarna, så då får man budgetshoppa på HM :-)


Jag tror att dessa två kommer att bli standardplagg i sommar när det är varmt. Skönt att slippa ha något som sitter åt när det är varmt, och så döljer dom tjock mage och fula ben :-D

Nu ska jag slå till!



Calou träskor

Surfar lite snygga sandaler till sommaren, och halkar så klart in på Calou.
Dom är så himla fina, och jag tror att dom skulle passa jättefint till klänningarna som jag bloggade igår.

Jag gillar denna modell, med knytning. Så himla söta! Och sköna ser dom ut att vara också.




Men även denna modell är snygg, och kanske lite mer vardagliga.




Klänningstankar



Jag har suttit och tittat runt på lite klänningar inför sommaren. Jag har fastnat för långklänningar som är lösa i modellen vilket kommer att passa utmärkt i sommar när man har gravidplufsig mage och det är varmt. Hittade även några modeller med knäppning i urringningen, vilket passar utmärkt för amningen!

















Alla klänningar kommer från HM och kostar mellan 99-249 :-, lämpliga priser tycker jag för riktigt söta klänningar.

Undra vilken man ska slå till på?



Bildbomb från gårdagen, 110416

Ronja hjälper gudmor att fylla Pontes höpåsar.


Mammas stalltjej :-)


Pontiac <3


Tessa red en stund i paddocken och vi tittade på.


Dagens höjdpunkt: Ronja fick provsitta Ponte. Hon hade kunnat sitta där hela dagen om vi hade låtit henne! Lycka :-)


Sen åkte vi hem till Lilla Yddetorp och åt pannkakor. Ronja åt som en häst!


Hemma hos världens bästa Tessa & Micke finns det gungor. Roligt, tycker Ronja.


Micke jobbar!


Ronja & Vira busade järnet.


Flitens lampa lyste!


Lördagsförtäring (mjölk och exotic snacks för Ronjas del) intogs på terassen.


Spexarn.


En liten promenad blev det också, för att kolla omgivningarna. Tessa och Mickes fina hus i bakgrunden.


Spännande med vattnet i bäcken.


Micke är Ronjas absoluta favvo, och när det blev jobbigt att gå så fanns hans axlar att åka på.


Väl hemma på Lilla Yddetorp blev det en uppskattad tur i skottkärran.


Ronja hjärta Micke :-D


TACK för en härlig dag fina vänner!



Heldag med Tessa & Micke

Idag har jag och Ronja en heldag tillsammans med Tessa & Micke framför oss. Tessa kommer snart och hämtar upp oss, sen åker vi till stallet för att träffa Pontiac. Det kommer Ronja tycka är jätteroligt tror jag! Sen åker vi hem till dem. Dom kan inte komma hit eftersom jag inte får dammsuga för läkaren pga foglossningen, så det är dammigt som bara den. En massa katthår som far runt, och Micke är ju allergisk. Blir härligt att komma hem till dem i skogen och andas lantluft och njuta av tystnaden! :-)
Mats jobbar idag, så vi är alldeles ensamma. Likadant imorgon, så vi får se vad vi hittar på. Kanske går en sväng upp till Lisa, Ida och Mackan om dom vill vara med oss :-D

Igår eftermiddag hade jag och Ronja en härlig stund i lekparken tillsammans med Lisa, Ida och Maria och Agnes. Det blåste lite kallt, men annars var det jättehärligt. Barnen lekte och lekte och inte mycket bråk blev det heller.

Nu, stallet :-)



På hemmaplan igen

Igår eftermiddag kom vi hem till Vikbolandet, och skönt var det. Borta bra, men hemma bäst!
Tågresan hem gick toppenbra, trots lite rastlöshet från Ronjas håll. Sen körde jag hem från Södertälje och det gick bra det med :-) Men det är inte så lång tid tills vi får träffa mamma/mormor/svärmor igen. Vi bokade tågbiljetter till henne nu när jag var uppe, och hon kommer 3/6-6/6 och hälsar på oss, Ronja och förhoppningsvis nya lilla bebban.

Idag har jag haft körlektion, och Lasse var riktigt nöjd och tyckte att det var första gången som "närspelet" verkligen fungerade. Roligt! Efter lektionen satt jag och pluggade lite teori. Det rullar ju på bra, men det är lättare att läsa sig till en sak än att lära sig något praktiskt. Jag är helt enkelt ingen naturtalang på att köra bil, men bra på att köra kan jag ju bli ändå :-D Nu ska jag och Mats ut och köra järnet hemma och öva på det som jag har svårt med.

Idag har det varit härligt väder, varmt och soligt. Ronja och jag lekte i sandlådan på eftermiddagen. Jag sitter väl mest på en stol bredvid eftersom jag inte kommer ner, men jag är med lite i alla fall. Idag har det huggit och gjort ont i bäckenet som bara den. Och inte blev det bättre när jag badade Ronja nu innan sänggående :-( Men imorgon bitti 8.30 har jag tid hos en läkare på barnmorskemottagningen och jag hoppas att hon kan sjukskriva mig. Det är ju inte så lång tid det handlar om eftersom jag hade tänkt att gå på föräldraledighet den 6 maj.

Det ska bli jätteroligt med betessläppet lördag den 7/5. Maria, Micke och Agnes ska också dit! Lisa, Mackan och Ida hade vi ju redan besämt med sedan tidigare. Sen visade det sig att Daniel, Jeanette, Milton och Tilde (våra gamla rumskamrater från BB) också skulle dit, och dom har vi inte träffat på jättelänge! Vi blev bjudna på lunch hem till dom efteråt också. Då får vi äntligen se deras hus! Åh, vad roligt :-)







Ronjas premiär på Drakborgen

Idag var jag, mamma och Ronja på Drakborgen tillsammans med Ella. Men Ronja är en väldigt försiktig tjej och tyckte att det mesta var lite läskigt. Det var mest vi vuxna som åkte rutschkana och hoppade i hoppborgen.
Hade jag inte varit gravid i åttonde månaden så hade jag hoppat som en galning i hoppborgen, men nu fick jag ganska mycket sammandragningar och mitt bäcken blev inte glad. Men roligt var det!
Ronja la pussel, gungade och lekte med LEGO. Sen hittade hon små rutschkanor som hon åkte, och mamma klättrade upp med henne i den stora klätterställningen.

















Snabb uppdatering

Här kommer några snabba rader från oss här uppe i norr.

Igår tog vi det bara lugnt, tittade på film och slappade. En liten prommis blev det också så klart eftersom doggen måste ut.

Idag har jag och Ronja varit hos syrran och tittat på film. Eller ja, Ronja ritade och lekte och vi såg på film. Sen har vi varit hemma hos Erika och Martin och fikat på eftermiddagen. Mycket trevligt att ses och prata en stund när man inte ses så ofta! Ronja fick bygga en pärlplatta som hon fick med sig hem. Så är det när man hälsar på en förskolelärare :-)

Imorgon på dan ska jag träffa Linda, OM tåget går som det ska från Stockholm. Mamma, pappa, syrran, hunden och Ronja ska åka upp till Härnösand.
På kvällen ska jag träffa Jennifer, Christine och Elin. Det ska bli sjukt roligt! Vi gick på gymnasiet tillsammans och har inte setts på hundra år, så det ser jag verkligen fram emot :-)

Mysig vovve i soffan tillsammans med mig och mamma.


Jag och min mor, smurfarna :-D Jag har lånat en mössa av mamma och ser inte klok ut, men det bjuder jag på!


Ronja bygger pärlplatta hemma hos Erika & Martin.


Ronja i morfars keps. Passar på att göra reklam för morfars jobb, Casino Cosmopol i Sundsvall :-D


Nu ska jag se på Stockholm-Båstad på Tv4 Play.



110408

Här kommer lite bilder från dagen idag.

På förmiddagen var vi hos gammelfarfar och Lilja och fikade. Först var Ronja lite blyg, men när Lilja tog fram Nalle Puh, så mjuknade hon!


Bästa kompisarna, Ronja & Jussi.


I hissen. Jussi står i skamvrån :-D


Obligatorisk promenad. Kolla in snöhögarna! Och då har det försvunnit mycket senaste veckan...


Lillasyster och doggen <3


Snoop doggy dog :-D






Ett hej från Timrå

Igår eftermiddag kom jag och Ronja fram till Sundsvall. Resan gick bra, men Ronja var lite rastlös sista timmen på tåget. Alltid skönt att komma hem till mamma och få bli lite omhändertagen, även om hennes säng kunde vara liiite mjukare. Min foglossning blev ju inte bättre efter den natten direkt... :-D

Idag är det snöblandat regn och genomgrått här. Vi ska käka lite lunch, sen drar vi till Birsta City och IKEA. Vi ska handla lite mat och Ronja ska få kritor av mormor.

Ronja "slackar" på tåget, lite filmtittande höll henne lugn.

Syrrans vovve. Söta Jussi <3


Jag och syrran imorse. Syrran hackar blodpudding till hunden, hon är ingen mördare :-D