Rykande färska...

...direkt från Ronjas säng! Några söta bilder som jag bara var tvungen att ta nyss!

Enjoy, shejk Ronja från Vikbolandet. Busig som få!





That was that / Jossan



En ny dag!

Idag mår jag MYCKET bättre! Så himla skönt eftersom det ska komma folk hit ikväll. Hade varit tråkigt om vi hade varit tvungna att ställa in. Så nu har jag fixat en massa på förmiddagen som jag inte orkade igår. Städat badrummet, diskat, bytt sängkläder i Ronjas säng, plockat undan lite allmänt osv. Känns jättebra. Sen är jag ju inte på topp ännu, fortfarande en massa snorig och hosta, men det är i alla fall på rätt väg.
Ronja mår bättre också, lite rethosta, men inget allvarligt. Det blir nog bättre det med så småningom. Hon sover just nu lillan. Fast jag tror att hon har bajsat...men det känns onödigt att väcka henne. Hon vaknar nog snart ändå. Jag har ju inte så bra luktsinne för tillfället så det är svårt att känna. Hon som badade imorse innan frukost för att hon skulle vara fräsch till festen sen, och så bajsar hon ner sig igen. Sånt är det med barn! Har inte bestämt vad hon ska ha på sig heller. Kan inte riktigt bestämma mig. Ska inventera i hennes garderob sen när hon har vaknat. Jag har bestämt vad jag ska ha på mig i alla fall min nya svarta skjorttunika från Cubus som jag köpte i helgen med en vitt bälte till och svarta leggings. Och mina nya URSNYGGA örhängen. Mats, har du bestämt vad du ska ha på dig? ;-D (Jag skulle tippa på INTE...)
Här lyser solen från en klarblå himmel, men det blåser lite. Himla härligt med fint väder på Valborg. Det är man inte bortskämd med tycker jag. Kändes ganska behagligt i luften förut när jag hämtade posten, så jag hoppas på en toppenkväll i goda vänners sällskap.

Later dudes / Jåz



Lite bilder

Jag har tänkt flera dagar att jag ska lägga in lite bilder som låg på kameran, men jag har inte haft tid. Nu har jag hittat en stund. Ronja leker inne i sitt rum och jag sitter här och snorar och snörvlar. Så himla tråkigt att vara förkyld. Jag har typ inte sovit nånting alls inatt. Hoppas att det blir bättre inatt!

I lördags när jag var inne i stan var Ronja och pappa hemma hos farmor och farfar och tittade på lammen.


Vardagsrummet på övervåningen med nya gardiner och dukar.



Vardagsrummet också, fast i den andra "vinkeln".



Och så tog Mats några bilder på mig och Ronja i måndags också.


Until next time / Jåz



Skit också...

Nu har jag blivit förkyld också.
Ronja hostar fortfarande. Stackars liten.
Men hon tog ett krypsteg imorse. Hon ställer sig på knä och gungar hela tiden.
Hoppas vi mår bättre till torsdag då gänget kommer.
Jag pratade med Carro förut. Det var trevligt! Dom vill komma på torsdag oavsett.
Jäkla förkylning, VIK HÄDAN!
Nu ska jag snart äta tacos. Kommer att svida bra i min onda hals.

Later / Jossan



Feberfri & syjunta

Idag är Ronja feberfri. Hon hostar en del och det rinner ur näsan, men hon verkar bättre.
Jag har sytt klart gardinerna till vardagsrummet nu. Det blev galet snyggt! Blev även tyg över så jag sydde två dukar, en till matsalsbordet och en till soffbordet. Nu återstår det bara att sy nya kuddfodral, sen är det klart. Har även fållat gardiner hit in till datarummet och ska ge mig ikast med gardiner till Ronjas rum sen. Det blir vita spetsgardiner i väntan på att mormor ska komma hit med prinsessgardinerna. Vill ha allt hyfsat klart på torsdag när hela gänget kommer hit. 
Nu ska jag läsa de sista spännande sidorna i Fångat Byte. Ska Morelli och Stephanie få till det en gång till? Återstår att se ;-D

Vi höres / Jåz



Åh nej...

Ronja har feber. Och det rinner ur lilla nosen.
Hoppas hon mår bättre snart.
Och att hon sover bra inatt.

Bye / Jossan



Träningsvärk...

Igår var jag i farten och hemifrån i 16 timmar! Rekord sen Ronja kom till världen, men himla skönt att få vara sig själv för en stund och inte bara vara en mamma. Dagen började med att jag tog bussen inåt stan och mötte upp Tessa nedanför stallet. Sen red jag för första gången sen innan jag blev gravid, vilket är ca 1 1/2 år sen! Galet, men det gick bra. Är ju som att cykla, och allt kändes naturligt när jag kom upp i sadeln på Ponte. Skrittade mest, och travde lite i paddocken. Nästa gång ska jag rida lite mer, jobba honom lite mer. Hemskt skoj var det i alla fall. Sen drog vi in till stan och svidade om och ut på stan för en regelrätt shoppingtur, som varade i 3 timmar. Vi började så klart med en lätt lunch på Skafferiet för att orkar med. Det blev en del kassar som vi kom hem med. Jag är grymt nöjd med mina inköp! Ska fota dem senare idag, men orkade inte nu. När vi kom hem till Tessa från stan så blev det en kall cider ute på balkongen och bara njuta. Sen grillade vi och det var mums. Vi korkade upp en vinare och det var underbart gott! Vi spelade lite Mario Kart (som sig bör) och hade allmänt trevligt. Pratade gamla minnen och surfade YouTube och skrattade. Vid 00:22 åkte jag hem med bussen. Och grymt skönt var det att komma hem och få lägga sig.

Lite bilder från gårdagen kommer här...

Lunch på Skafferiet.
 

Tessa äter snask... Där kom jag på henne!


Vira vovve, min gudhund. Jag är alltså gudmor åt henne! Sötnosen.


Så här rolig blir man efter en halv vinare och en cider! :-D


Jag måste ju slänga in en klassiker... :-D


Tessa kör Mario Kart.


Lite sliten efter en lång och hård dag!


Det var alles om gårdagen. Nu ska jag läsa vidare om Stephanie Plum.

Later dudes / Jåz



Pust!

Nu sätter jag mig ner en stund. Har varit igång hela dagen och varit ute. På förmiddagen gick jag och Ronja hem till farmor och kollade på lammen och fölet som finns där. Där fick vi fika i solen och farmor fick en välbehövlig paus i allt städande. Sen gick vi hem och gick en till sväng då Ronja hade somnat på väg från farmor och farfar. Jag strosade och bara njöt av värmen och solen. Gick in på affärn och pratade med Mats. Fick se i NT att hemma-hos artikeln med Sofia och Pelle var med. Jättemysig artikel och fina bilder. Fast det är alltid fin hemma hos Pelle och Sofia. Sen har vi suttit på altanen och njutit hela dagen. Ronja har lekt och jag har läst. Mats kom hem vid 13 på lunch och den avnjöts självklart på altanen. Underbart! Jag har till och med blivit lite bränd i ansiktet och på bröstet. Imorgon är det full fart! Återkommer med bilder på söndag.
Nu vill lillan ha sin välling.

Later / Jåz



Härlig dag

Underbar dag idag. Så himla varmt och skönt. Efter öppna förskolan förut så somnade Ronja i vagnen trots att vi har så kort bit hem. Så jag körde med mig henne runt på baksidan och satte mig ute på altanen och läste lite. Och varmt var det. Jag satt i t-shirt och höll på att svettas ihjäl. Det fläktade inte heller. PUST! Efter en stund vaknade Ronja och jag drog upp henne på altanen med mig och hon fick några leksaker att leka med. Och verkade ganska nöjd med livet.







Och här satt mamman och latade sig. SÅÅ skönt! (Obeservera vår snygga fetinggrill i bakgrunden. På denna kommer många goda middagar att tillagas i sommar. Mumma!)


På bordet: sommarmåsten så som en bok av Janet Evanovich, Loka päron, Maryland cookies och lite Ronja-förtäring bestående av vatten och majskrokar.


Med andra ord en perfekt eftermiddag i solen. Vill egentligen ut igen, men det är så jobbigt att söka med Ronja. Och hon verkar mest lite småiririterad och inte alls sugen på att sitta i sin vagn. Nu hade det varit perfekt att ha den där matstolen från IKEA ute på altanen så kunde hon sitta med mig vid bordet. Men på söndag har vi den. Det utlovas varmt och fint väder här i helgen. Perfekt om vi ska till stallet och jag ska rida. Då är han lite lagom slö och kan inte sticka med mig :-D

So long suckers / Jossan



090422

Jaha, då är denna dagen snart över. Ronja sover sen ca 1 timme tillbaka. Jag har kollat på Leila på landet, och nu är jag GRYMT hungrig. Blir alltid det när jag tittar på hennes program. Jag blir även grymt inspirerad. En massa härliga sommarrecept som bara måste testas i sommar.
Annars har det inte hänt så mycket idag... Typiskt soft dag med en härlig promenad på förmiddagen och sen lite skönt tvtittande. Imorgon ska vi på öppna förskolan och sjunga med Britta. Flera veckor sen sist då sjukdomar och Skärtorsdag kommit i vägen. Men nu ska vi alltså dit igen. Och så ska jag sy på mina gardiner om jag hinner.

Några bilder på Ronja från igår måste jag lägga in också. Hon var på upptäcktsfärd i köket. Spänannde tyckte Ronja, och fick till en rolig min.


Men sen slog hon i huvudet i dörren och då blev hon så här ledsen...


Och här kommer några bilder från tvrummet tidigare ikväll, innan Ronja somnade. Ser ni vad duktig hon är på att sitta själv?! Hon kan sitta hur länge som helst nästan nu utan att tippa.






Och mycket mer har inte hänt. Jo, farmor var här en sväng till Ronjas stora förtjusning. Hon älskar verkligen sin farmor! Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en stund innan jag ska sova.
En liten påminnelse till mig själv: imorgon MÅSTE jag dammsuga! Detta är viktigare än att sy gardinerna, dom kan vänta till söndag. MÅSTE Josefine!

Tjing tjong / Jossan



Nu har blogglusten kommit åter

Har inte haft någon lust att blogga. Men nu verkar lusten ha kommit tillbaka!
I lördags var Daniel, Jeanette och Milton här. Det var supertrevligt, och roligt att se att barnen är så lika varandra i utveckling osv. (Milton är född den 23 september och Ronja den 21).

Några bilder på de forna rumskamraterna! (Vi delade alltså rum med dem på BB, för alla som inte vet detta).




Och här kommer några fina bilder från idag. Ronja har sin fina tröja på sig som hon fick av Milton i lördags. Det står faktiskt Ronja på den! Hon ligger på golvet i sitt rum och kryptränar och leker.








Bäst just nu: Chess (på svenska) -  Vem kunde ana
GÅSHUD! Helene Sjöholm liksom, vilken röst! Anders å Tommy med!

Until next time / Jossan



Nu bär det av mot Söderköping

Nu ska jag och Ronja hänga med Ullis till Söderköping en sväng. Ta en glass och umgås.
Vi var på en prommis förut. Här kommer några bilder!









Nu är det brådis!

Bye / Jåz



Nu ska jag ta tag i detta

Nu MÅSTE jag ut! Jättefint väder ute och jag har bara suttit inne hela dagen. Eller suttit och suttit, synd att säga. Jag har dammsugat båda våningarna ordentligt, städat båda toaletterna, tvättat en MASSA, diskat undan. Och så har jag läst lite. Men nu ska jag nog ta pch gå ut en sväng. Ronja sover, men jag får nog ta och väcka henne. Och ska ju somna ikväll också!
Jag ska gå bort till affärn och skriva på för brandkåren. Och jag tror att jag ska ta på mig mina nya svarta byxor som är grymt snygga! Köpte dem på Vero Moda för 300 spänn. Rimligt pris enligt mig!

Later / Jossan



En sån här ska vi köpa:



Den ska vi ha ute på altanen så Ronja kan sitta med oss där ute i sommar. Vägrar ju att dra ut en Stokke-stol för 2000kr varje gång som ska bli förstörd. Denna kostar 99kr på IKEA, lagom prisklass. Och dessutom är den plast och lätt att torka av. Även bra att ha en extra barnstol om det kommer någon liten på besök.

Jo, så är det! / Jossan



Stora fixardagen här hemma

Mycket som ska fixas här hemma. Jag tvättar för fullt. Blir ju så mycket extra sängkläder när familjen kommer på besök, och nu ska ju allt tvättas undan. Jag plockar och donar lite. Ska städa ur badrummen. Vi får besök imorgon, Daniel, Jeanette och Milton kommer hit. Och det ska bli såå roligt! Jag såg Jeanette och Milton på stan som hastigast i onsdags, men hann tyvärr inte hejja. Ska bli skoj att höra hur allt går för dem osv. Hoppas dom hittar ett hus snart!
Dom nya sofforna blev så snygga där inne i vardagsrummet! Vi har ju dock inget soffbord än, men har hittat ett billigt på IKEA som vi tänkte köpa så länge, tills vi har råd med det som vi egentligen vill ha. Hoppas att få ordning i det rummet till sista april, då det blir valborgsfirande här hos oss. Anna-Lena ska komma förbi med symaskinen någon dag, så ska jag sy iordning gardinerna. Ska även hinna göra en ny permanent till valborg hade jag tänkt. Ska bli jätteskoj att bjuda hit hela gänget. Lotta, Mattias, Tove och Teo har ju inte ens varit hör och sett vårt hus, så det blir skoj att få visa dem. Och vi som vill kan gå upp och kolla på brasan. Och Mats kan stoltsera med sin nya grill som han är SÅÅ nöjd med :-)
Som sagt så var jag, mamma och syrran inne i stan i onsdags, och då passade ju mormor på att handla lite åt Ronja, på Lindex så klart. Lindex delar första platsen med HM på listan med bästa barnkläderna.

Två stycken kortärmade bodys att ha i sommar blev det.


Och sommarsöt lite tunnare mössa som hon kan på kyliga sommarkvällar.


(Klicka på bilderna så blir dom större).

Och så måste jag bara säga TACK till min underbara familj som på sin semester kommer ner hit och hjälper oss i trädgården etc. Ni har verkligen varit till STOR hjälp och det är så skönt att få lite avlastning med Ronja.
Och världens största eloge till min älskade mamma som har slutat att röka efter 36 år. Kämpa på mamma, du kommer att klara det. Du är SÅ duktig! Och vad roligt att du gillade boken som du fick. Min mamma fick nämligen i 50-års present en fotobok från fuji.se, och hon blev så glad. Den blev verkligen bra med en massa fina bilder från semstrar uppe i Sundsvall och här nere i Norrköping med omnejd. Och så fick hon ett pussel med oss på. Vi hade gjort ett pussel av bilden som vi hade i tidningen och det verkade uppskattat.

Brrr / Jåz



FY på mig!

Nu har jag inte uppdaterat på en vecka nästan. Så himla dålig stil av mig, jag vet. Men det har varit fullt upp när mamma, pappa och syster har varit här. Dom åkte hem för en timma sen ca, så nu ska jag berätta lite om allt vi har haft för oss här.

Klicka på bilderna för att se dem större!
Vi satt ute på altanen i solskenet och myste.


Vi var ute och gick i det underbara vårvädret!


Vi har arbetat i trädgården, och fint blev det!


Vi firade påskafton ute på i stugan tillsammans med farmor Anna-Lena, faster Karin, Anders, och kusin Emil.


Invigning av nya spåret uppe vid Janssons Kärr, med tipspromenad och korvgrillning.


Ja, mycket roliga saker har vi gjort. Och många fler bilder finns det. Men nu orkar jag inte sitta med det nåt mer. Kommer någon annan dag.
Jag håller på att tvätta och ska städa undan och plocka lite. Dom nya sofforna kommer i eftermiddag. Och jag har köpt gardiner till vardagsrummet också, så jag ska låna Anna-Lenas symaskin och sy iordning dem.

Later / Jossan



Lugnet före stormen

Vilket underbart väder det är idag alltså! Helt klarblå himmel och solsken. Varmt och härligt! Alla på gatan är ute i trädgårdarna, utom vi! Vi städar inför Timrå-maffians ankomst. Pratat med mamma ett par ggr idag, sist när dom åkte från Tönnebro efter lunch. Så om några timmar är dom här. Vi har städat och fixat så nu är allt tipp topp tills dom kommer. Snart ska vi väcka Ronja och gå bort på affärn och handla lite. Hon mår bra nu, kanske lite tröttare än vanligt fortfarande, men det är ju bara normalt. Hon åt majsvälling igår kväll och imorse, och så har hon ätit modersmjölksersättning. Och allt ha stannat kvar i magen. Så himla skönt! Hon börjar bli mer lik sitt gamla vanliga jag igen. Farmor var här förut med ett stort påskägg till hela familjen. Ronja fick några bollar som man ska leka med, och då skrattade hon till och med åt dem. Det var så himla sött!
Imorgon påskafton ska vi fira ute i stugan med farmor (tyvärr inte farfar som är tvärförkyld), mormor, morfar och moster så klart, och faster Karin, Anders och kusin Emil. Bör bli en trevlig tillställning, och som alltid, en MASSA god mat! Älskar att äta hos mina svärföräldrar då dom gör underbar mat. Skoj att komma ut i skärgården. Det var ett tag sen vi var där. Hade väl tänkt att vara där några dagar i juli när Mats har semester. Det blir mysigt! Hoppas att det är bra temp i vattnet så man kan gå ner till stranden och bada.

Nu, duscha. Vi hörs / Jåz



At last!

Äntligen har det vänt för Ronjas del. Lite vätskeersättning var allt som behövdes och nu är hon lite mer liksig själv igen. Så himla skönt! Hon var så slö förut, hängde som en liten trasa i min famn. Men sen fick hon som sagt dricka, och sen var hon på topp när pappa kom hem från jobbet. Tjoade och tjimmade med honom! Han blev så glad så, lilla pappan.
Imorgon kommer mamma, pappa och Ellis. Och jag hoppas att jag inte också blir sjuk. Än så länge har inget hänt i alla fall. SKÖNT! Jag hoppas att det går bra för familjen att köra ner. Det finns så mycket dårar efter vägarna runt sådana här helger.

Skam den som ger sig / Jossan



Uppiggande?

Jag tittar ut genom fönstret och det regnar. Grått och tråkigt! Här sitter jag med en sjuk bebis och bara väntar på att denna hemska sjukdom även ska inta min kropp. Blä! Allt känns botten. Jag är helt matt i kroppen (inbillar jag mig i alla fall) och jag tänker hela tiden att nu blir jag snart magsjuk. Men mattheten kan även bero på att jag inte ätit sen lunch igår. Åt en macka nu, men jag var inte vidare sugen. Ronja har fortfarande inte vaknat! Hon har nu sovit över 12 timmar! Mats sa att jag ska väcka henne om hon inte vaknat själv vid 10.
Snälla, älskade, söta, fina Ronja, BLI FRISK NU! Jag vill inget hellre än att hon ska bli sitt vanliga glada jag igen. Jag saknar "vanliga" Ronja som jag älskar så mycket. Och pappa Mats vill pussa och krama på henne igen.

In i dimman / Jåz



Stackars lilla prinsessan min

Ronja sover fortfarande. Hon är väl helt utpumpad och dessutom har hon inte ätit sen tisdagseftermiddag. Så man kan ju förstå om hon inte har så himla mycket energi. Hon har sovit hela natten (det trodde jag ALDRIG) och jag har bara varit upp en gång och stoppat i nappen. Och som sagt, inte har hon vaknat än.
Vi fick ju tips av sjukvårdsupplysningen igår att ge henne majsvälling för att det är snällt mot magen. Men hon vägrade äta det. Vi vet inte om det är så att hon inte tycker om det, men hon knep ihop läpparna och ville inte ha. Men vätskeersättning drack hon, en massa. Sen kräktes hon igen. Nu ska vi ge modersmjölksersättning och se om det vill stanna kvar.
Vi ska teskedsmata henne var 5:e minut för att det inte ska komma upp igen. Gör det inte det så ska vi fara in på sjukhuset med henne tyckte hon på sjukvårdsupplysningen.  Jaja, vi får väl se. Jag hoppas att det har vänt nu och att hon är på bättringsvägen. Inte har hon bajsat nåt mer heller så det ser ljust ut.
Igår ringde jag till min kära vän Tussan. Så himla sjukt länge sen vi pratade med varandra och det var så roligt! Nu när hon har tagit sitt förnuft till fånga (:-P) och flyttat söderut så kanske man kan få träffa henne. Jag menar hallå, det är ju galet nära mellan Norrköping och Stockholm. Och du vet min vän, att du är välkommen hit att hälsa på när helst du vill! :-) Du och jag kommer för ALLTID att ha ett speciellt band mellan oss.
Nä, man kanske ska fika innan lillsessan vaknar. Jag tycker så synd om henne. Liten och tanig är hon stackarn. HOPPAS att det vänder idag!

Håll tummarna alla / Jossan



Vad är nu detta?!

Ronja mår inte så bra. Tråkigt nu när mormor, morfar och moster ska komma och hälsa på henne. Ingen feber dock, men lite kräkningar. Det löser sig nog! Hon sover för tillfället. Det är bra för hon har sovit oroligt inatt och legat och sparkat i madrassen och verkat arg och irriterad. Kan ju vara tänderna som spökar.

Älskade lilla skatten min! Mamma älskar dig mest i hela vida världen.



Tråkigt då! / Jåz



Kolla mamma vad jag kan!

Ronja tränade att dricka ur pipmuggen förut. Men mindre lyckat reslutat kan jag meddela. Men hon ska nog lära sig det också. Hemskt söt var hon i alla fall när hon satt och försökte.









Ikväll blir det bränna fläsk-prommis med Ullis och hundarna. Ev måste Ronja med ändå. Mats kanske måste jobba över ikväll. Det kom ett stort lass varor idag inför påsken. Men vi får väl se senare. Skönt ska det bli med en promenad vilket som.
Imorgon är ju egentligen Mats lediga dag, men han jobbar då, och är sen ledig fredag, lördag, söndag OCH måndag. Vilken lyx va?! Och sen jobbar han tisdag, sen är han ledig igen! Så himla skönt att få lite avlastning med Ronja. Idag har hon bajsat ner sig själv och ett par byxor. Fattar inte varför hon bajsar som en hel karl. Måste vara alvedonet som hon fick.
Igår ringde Daniel till mig, och det bestämdes att han, Jeanette och Milton ska komma hit lördag den 18 och käka lite och umgås. Vi låg på BB tillsammans med dem och Milton är två dagar yngre än Ronja. Ska bli grymt skoj att träffas!
Måste bestämma en utgång med Tessa SNART! Jag är grymt sugen på att gå ut och dansa. Nu när jag har slutat amma så är det ju lite lättare att göra sånt också. Inte för att jag vill göra det varje helg, men en gång skulle ju vara roligt. Vi pratade även om att jag skulle hänga på till stallet nåt framöver. Vi ska rida lite i paddocken. Och så pratade vi om att låna Ibaz och rida ut tillsammans också. Åh vad skoj då! Nu kvicknar Ronja till på andra sidan väggen. Bäst att gå dit.

Later / Jossan



Njut våren!

Idag går tvättmaskinen varm. Ronja har bajsat ner sig totalt två ggr idag. Kan bero på att hon fick alvedon igår, då hon var varm och gnällig. Dom små tänderna spökar! Men idag är hon glad i alla fall, men bajsar desto mer.
Ullis och Zingo har varit här och vi gick en promenad i solen. Sen har vi suttit på altanen på baksidan och fikat. Hur skönt som helst i solen. Jag och Ullis ingick en promenadpakt! Nu ska här brännas fett! Varje tisdag när Mats slutat jobba (vid strax efter 18) ska vi gå Boberga runt i rask takt. Och Pepsi och Zingo följer med så klart! Hoppas vi kan hålla det. Skulle vara grymt skönt. Nu är det ju så ljust på kvällarna också. Ronja får stanna hemma med Mats då. Skönt att slippa vagnen.
Nu vilar Ronja en stund efter en grötportion. Jag skulle bhöva dammsuga. Vågar man det utan att hon vaknar? Ja, vi får se. Har annat att plocka med också, som är tystare.
Jag tittar till höger mot fönstret och under fönstret på golvet ligger en hög med jord. Jag kollar på fönsterbrädan, där står en något misshandlad svärmorstunga. Katten Lovis har planterat om en blomma. Duktig kisse!

See you later / Jossan



JIPPI!

Ronjas allra första små tänder har kommit fram nu! Kände det förut när hon gnagade på mitt finger. Hon har ju verkligen dreglat och gnagat som besatt, så vi förstod att det var på gång. Så himla sött med dom där små risgrynen som tittar fram. Men ingen feber har hon haft som vi märkt i alla fall. Skönt om hon slipper det iofs. Hon var ganska gnällig igår, det kan ju ha med saken att göra.
Idag är det härligt väder här! Mats är ute i stugan och hämtar delar till gästsängen. När han kommer hem ska vi gå bort på affärn och handla. Det är visst något jippo också för barnen i samband med att Madagaskar 2 hade premiär i veckan. Så då måste Ronja dit och kolla läget så klart.
Sen är det en del saker att göra här hemma. Dammsuga, hänga tvätt, fixa iordning gästrummet inför mamma, pappa och Ellis ankomst på fredag. Och kanske hinner vi med en promenad i det härliga vädret också.

Stora tjejen min! / Jossan



Och så här fin blev hon!

När Mats var hemma på lunch förut då var han ju bara tvungen att se DIF-tröjan "in action" så att säga. Så Ronja fick snällt ta på sig den och ställa upp på några foton. Den är ju lite stor än, men glad var hon ändå!







Ja, det var allt! / Jossan



Kolla vad som kom med Posten...

Mats hade beställt en liten påskpresent till Ronja som kom med Posten idag...

...mot min vilja då naturligtvis!

Timrå Red Eagles / Jossan




Några bilder från igår

Jag tänkte blogga igår och jag hade knäppt en massa bilder på Ronja och kissen inne i hennes rum. Men jag hann inte helt enkelt. Men sånt är livet!
Vi var på öppna förskolan och sjöng igår i vanlig ordning. Det var bara vi och Linda och Natalie där, men lika roligt var det ändå! Efter det gick jag förbi på jobbet med mumsiga Daimkakor som jag bakat till mina älskade arbetskamrater. Hoppas bara att dom också tyckte att kakorna var mumsiga. Och när vi ändå var i affärn så handlade Ronja några påsköverraskningar till sin pappa. Och en liten sak till sin mormor också. På tal om mormor, idag är det en vecka exakt tills dom kommer hit och gör byn osäker. Grymt skoj! Britta på ÖF berättade att på annandag påsk så är det invigning av nya spåret uppe vid Janssons Kärr, med korvgrillning och tipspromenad. Om det blir bra väder så måste vi absolut gå dit! Åh vad jag trivs på landet. Även om det är inne i samhället så är det mer på landet än Trädgårdsgatan i Norrköping. Underbart!

Och så bilderna från igår. Mattis ville också vara med och leka med klossarna. Ronja älskar verkligen katterna och blir hur glad som helst när hon ser dem, som på denna bild.




Här kom demolition-Ronja fram. Pappa byggde torn...


...och Ronja rev ner skiten.


Happy fredag / Jossan



Ronjas nya kläder

Idag på förmiddagen var vi inne i stan, och jag och Ronja passade på att shoppa lite nya kläder. Men bara till henne. Och det går i rosa, of course! Såå söt kommer hon att bli i dessa plagg.

Denna söta body med Brumme-Lisa på kommer Ronja bli söt i.


Jag köpte tre par byxor i velour i olika klatschiga färger. Hon har haft ett par tidigare, och jag gillar modellen.


Och så kunde jag inte motså denna underbara lilla dress, också med Brumme-Lisa på. Praktisk med byxa och liten munkis. (Klicka på bilderna så blir dom större).
 

Ja, det var dagens äventyr i stan. Sen på eftermiddagen kom Lisa och Ida och hälsade på. Trevligt! Vi tog en fika och en promenad i det underbara vädret. Sen kom Marcus förbi en sväng också. Skoj att träffa honom!
Nu hoppar Ronja i sin hoppgunga och gör pruttljud med munnen. Jag och Mats ska äta cevapcici. Mums!

Until next time / Jossan