Jag har en dröm...

Jag har länge velat åka till USA! Och nu är jag mer sugen än någonsin efter att ha suttit och googlat en massa sevärdheter, bl a Hoover dammen, Grand Canyon, Death Valley.

Jag blir galet sugen!

Jag skulle vilja åka dit och vara i ca 3 veckor (kanske längre?) och åka runt, både på öst- och västkusten.



Röj i pulkabacken, 28/1-12.




En vanlig morgon med Freja

Filmat hemma hos oss 15 januari 2012.



Ny vecka - nytt fokus!

Helgen bestod faktiskt av lite syndande på "gott-fronten" då vi hade personalfest på lördag. Sen blev det faktiskt choklad och ostbågar igårkväll. Men nu är det bara att ta nya friska tag! Men det är hopplöst med socker, det behövs så lite för att man ska trilla dit igen. Det gick ju så bra och jag var överhuvudtaget inte sugen, men nu har jag tänkt på godsaker sen jag klev upp imorse. Fy! Som sagt, nu gäller det att hitta tillbaka till den där känslan och beslutsamheten som jag hade innan den här syndarhelgen.

Ikväll är det aerobics och styrkegympa.
Imorgon ska jag, Fia och Anna testa zumba.

Letar fokus, letar fokus, letar fokus... Var är du, fokus? :-S



Frejas utveckling vs Ronjas

Vi var på 8-månaders kontroll med Freja i onsdags, och det gick som vanligt galant. Hon charmar ju brallorna av alla hon träffar med sitt leende. Det kan verkligen smälta vem som helst, och hon ler ju hela tiden. Goa lilla bebisen min <3
Gått upp i vikt hade hon också, och hon hade ÄNTLIGEN spräckt 7-kilos gränsen! :-D

Freja

110518: 3015 g, 50 cm.
110521 (3d): 3000 g.
110524 (6d): 3040 g.
110526 (8d): 3050 g, 50,5 cm.
110531 (13d): 3165 g.
110608 (3v): 3380 g, 51,5 cm.
110615 (4v): 3600 g, 53 cm.
110629 (6v): 3955 g, 53 cm.
110722 (2m): 4370 g, 55,5 cm.
110818 (3m): 4770 g, 58 cm.
110921 (4m): 5205 g, 61 cm.
111019 (5m): 5580 g, 62,5 cm.
111122 (6m): 6340 g, 64 cm.
120118 (8m): 7110 g, 67 cm.


Ronja

090518: 7880 g, 67 cm.

Jaa, nu är Freja ikapp på längden iaf, men är ganska mycket lättare än Ronja var vid samma tid. Lite roligt är det ju att man tyckte att Ronja var så liten och lätt, och så är Freja ÄNNU lättare :-D

Nu kan Freja sitta bra, det händer bara någon enstaka gång att hon ramlar. Hon kravlar sen 23/12-11, men kryper inte än. Hon kanske inte tycker att det hehövs nu när hon tar sig fram ändå.
Tänderna har inte kommit fram än, men det är nog bara en tidsfråga nu.
Hon har börjar med 8-månaders mat och har inga direkt problem med att det är ganka stora bitar. Hon äter ju allt med god aptit den här ungen! Till skillnad från hur det var med Ronja...
Nu har vi börjat med två mål mat om dagen, och det funkar ju så klart bra!

Freja (och halva Lisa) 15/1-11.




Så här är det...

Jag har ju varit lite kass med uppdateringar, och här kommer anledningen...

Mitt liv kretsar just nu runt min viktnedgång. Jag har inte så mycket annat i skallen för tillfället. Men jag vill inte att detta ska bli en bantningsblogg där allt handlar om midjemått och kalorier.

Men när jag ändå skriver om det så kan jag ju berätta lite om mina framångar so far :-)

Jag började söndagen den 8 januari med att byta ut alla mina måltider mot Nutrilett shakes. Första två dagarna var det lite jobbigt och jag kände mig hungrig hela tiden. Men sen rullade det på, och jag höll på en vecka. Midjemåttet minskade ganska snabbt, men det är klart att man blir platt på magen när man bara äter flytande föda.
Jag började att äta mat i måndags igen. Men jag äter bara ett (max två) mål om dagen, resten dricker jag fortfarande shakes. Så ska jag hålla på en vecka till, innan jag äter som vanligt. Men helt som vanligt kommer det ju inte att bli...
Jag har gått med i viktklubb.se, och där för man fylla i hur många kilo man vill gå ner och på hur lång tid. Sen räknar dom ut hur många kalorier om dagen jag ska äta för att nå min målvikt på utsatt tid. Det är dock minus träning, så om jag tränar och förbränner t ex 200 kcal, så kan jag äta för dem med, om jag inte känner mig nöjd.

Startvikt (8/1): 64,9 kg
Senaste vägningen (16/1): 62,3 kg.
Midjemått vid start: 92 cm.
Midjemått idag (20/1): 86 cm.

Tanken är att jag ska ner till 50 kg, men jag börjar med 55.

Nu är det träning och nogrannhet med mat som gäller. Har inte ätit godis, chips, kakor eller annat sött eller druckit annat än vatten/Loka sen lördagen den 7, och jag tänkte att jag ska hålla mig borta fram tills vi åker upp till Timrå och hälsar på den 1 februari. Då ska jag faktiskt belöna mig själv och unna mig nåt gott.
Viktigt sen är att jag håller mig till EN dag då jag tillåter mig själv att synda.

Jaa, det var lite om det jag pysslar lite med just nu. Ska väl inte skriva så mycket mer om det hade jag tänkt.

NU KÖR VI!



Första försöket:



Jag är ingen expert på inbakade flätor, och detta var första försöket. Det blev lite snett och vint, men det funkade :-) Vågade mig på en fiskbensfläta förut innan hon la sig också, men den fick jag ingen bild på det.

Fina lilla Ronja <3



Blev denna budgetjacka istället...

<a href="http://www.laredoute.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=34780&productId=305195" target="_blank"><img src="//media.redcatsnordic.com/laredoute/images/products/rd/thumb/324188/324188617-97e13f86-fbf8-48a6-8a05-9587e32cd36e_1200.jpg" alt="Jacka">Jacka</a>

...men jag tyckte att den var riktigt riktigt snygg. Och priset var liiite bättre än Odd Molly-jackan. 375 kr istället för 2995 känns som ett fynd! Den kommer att bli toppenfin till våren/sommaren :-)



Den kommer från La Redoute´s outlet.



120116 - bibblanbesök och tråkväder

Jag hade lovat Ronja att bara hon och jag skulle gå bort på bibblan, så idag fick Freja vara hos farmor en stund på eftermiddagen medans jag och Ronja gick dit och förlustade oss lite bland alla böcker. Ronja lånade några Prinsess-böcker av Per Gustafsson (hon har två stycken i serien), Aja Baja Alfons Åberg (roligt Sara att du också hade läst den för Max ikväll :-D) och Sagan om det röda äpplet, som jag också läste när jag var liten. Jag lånade också tre böcker som jag ska botanisera i när jag får tid.

Ronja tyckte att det var roligt att det var bara hon och jag en stund, och sånt måste vi göra oftare. Det var så mysigt och härligt att se glädjen hos henne.

Sen åkte vi upp och hämtade Freja igen hemma hos farmor och farfar, och Ronja ville stanna kvar och rita/måla lite. Vi hann inte stanna så lång stund för jag skulle hem och fixa maten innan jag skulle iväg på aerobics. Hon blev superledsen och ville vara kvar, men vi bestämde att vi ska åka upp imorgon eftermiddag och vara ett par timmar. Ronja kommer inte att gå på förskolan den här veckan, pga av ett stort magsjukeutbrott, så vi måste hitta lite andra saker att underhålla oss med. Imorgon förmiddag ska vi träffa Fia, Emma och Elvira och Anna och Elliot. Beroende på vädret blir det antingen lekparken eller fika hemma hos Fia. Idag har det ju varit riktigt skitväder med regn och rusk. Vi hoppas på bättre väder imorgon, annars blir man ju deppad :-(

I vart fall så blir som sagt Ronja hemma denna vecka, så får vi se sen. Det är ju bra när man är föräldraledig och kan ha dom större barnen hemma om det blir magsjuka. Man vill ju helst slippa det!
Toppenbra också att Fia och dom bor ganska nära, och man kan träffas och leka. Emma och Ronja är ju födda samma år, men 6 månader emellan, och Elvira och Freja är lika gamla sånär som på en månad. Så båda våra barn kommer ju att gå i samma klass. Dessutom går Ronja och Emma redan på samma avdelning på förskolan och känner redan varandra.

Idag fick jag mitt paket från HM. Jippi, lite nya kläder, och supersnygga var alla tröjor på utom en som får åka tillbaka. Jag är nöjd! :-)



120114 - heldag på stan med Österlunds

Imorse kl 9 gav jag mig ut på en 50-minuters powerwalk i vackert vinterväder. Med härlig musik i öronen så var energin på topp! Kan det bli annat när det är så här vackert?!


När jag kom hem blev det dusch och sen avfärd mot stan. Jag och Lisa lämnade Ida och Ronja tillsammans med Mats och Mackan på bion och gav oss ut i butikerna. Det blev lite shoppat för min del. Bl a en pyjamas till Ronja på Lindex som hon visar upp här:



Och så blev det två mössor till mig och ett träningsgummiband på Stadium.



Kanske fånigt att köpa två likadana mössor i olika färger. Men det var ta två betala för en, så jag gav 79 kr för båda mössorna. Och så var dom lite lagomt tunna med fleecefoder, kanon att ha när man är ute och powerwalkar och som vår/höst-mössa. Ett fynd tycker jag!

Efter att bion var slut så tog vi en lunch på McDonalds allihopa. Tjejerna var nöjda och tyckte att filmen var jättebra!
Efter lunchen skiljdes vi åt och Österlunds åkte vidare. Vi gick och shoppade lite välbehövliga kläder till Mats på rean, sen åkte vi till Stadium outlet. Dom hade en massa bra, och dit ska jag åka när jag behöver nåt framöver!

Imorgon har jag också en massa mysigt att se fram emot. Först blir det en powerwalk tillsammans med Lisa på förmiddagen, sen blir det fika uppe på Café Ro tillsammans med Lisa och Maria på eftermiddagen. Bara vi tre utan barn! Åh, det ska bli så mysigt! Kunna sitta och prata helt ostört, helt underbart. Så även morgondagen borde bli lika bra som idag!



Ronja är sin mors dotter!

Igår fick jag några bilder av Ronja när hon satt i sitt rum och "sminkade sig" som hon säger.



Hon påminner så mycket om mig själv när jag var i den åldern, och det finns bilder när jag ser ungefär likadan ut. Faktum är att vissa av smyckena som hon har på sig, hade jag när jag var liten. Jag måste försöka hitta bilderna i fotoalbumena hos pappa nu när vi är på besök i februari.



Tog en bild på Ronja förut idag när vi var på väg ner till affären för att handla lite. Hon hade på sig sin gröna Didrikson-overall, som hon fick redan ifjol, men då var den alldeles för stor. Vi fick sy upp benen för den var alldeles för lång och otymplig. Men i år är den alltså alldeles perfekt på alla sätt och vis. Vi har ju naturligtvis sprättat upp den som vi sydde upp. Den känns väldigt smidig och hon kan röra sig bra i den. Fördelen med denna jämfört med hennes andra overall som är från Polarn o Pyret är att man kan dra åt denna i midjan, vilket gör den lite smidigare. Men denna är i storlek 80, så dom är STORA på storlekarna. Freja har också en Didriksson och hon har i storlek 60, men hon hade lugnt kunnat ha storlek 50, men det kändes dumt att köpa en sån liten. Denna i 60 kan hon ju ha länge nu och den är inte så tjock utan väldigt smidig och bra. Visst, Didrikson kostar lite men dom är kanonbra. Jag har bestämt mig för att fortsätta köpa Didrikson-kläder till barnen. Skulle inte tacka nej själv heller till en jacka eller ett regnställ ;-)

Idag på eftermiddagen hade vi lite mellis- och lekbesök av Maria och Agnes. Trevligt som vanligt, även om tjejerna hade vissa meningsskiljaktigheter och vi mammor fick gå emellan.
Imorgon ska hela familjen ha en heldag inne i stan tillsammans med familjen Österlund. Ronja och Ida ska gå på bio och se Nalle Puh - Nya äventyr i sjumilaskogen tillsammans med sina pappor, och under tiden ska jag, Lisa och Freja gå på stan och förlusta oss. Dock har jag inget att förlusta mig för, men att titta kostar inget :-D
Det ska i alla fall bli väldigt trevligt! :-)



Vårjacka?

Ja tack!


Cortez parka jacket i military.


Eller almost black kanske? Dom är snygga båda två. Beslutsångest!

Meeen, 2995 kr känns lite saftigt kanske :-/



Ibland blir man irriterad på sin egen klantighet!

Jag låter bilden tala för sig själv...



ÅÅÅÅHHHH, vad arg jag blir! Jag har inte råd att köpa nya glasögon! Jaja, det kanske går att laga dem.
Hursomhelst skulle jag behöva byta till starkare glas i dem. Tur att jag har mina linser så länge.



Lite dokumentation om Ronja för framtiden

Ronja är inte så mkt för att dansa (som sina kompisar Ida och Agnes), men hon gillar verkligen musik och kan gå och nynna på en låt. Och hon kan lyssna om, och om, och om igen.

Här kommer dom som har varit eller är hennes favoriter:




Och så denna, den senaste i raden. Vi satt i bilden häromdagen och denna spelades i stereon. Ronja sitter och spelar på min telefon, och utan att titta upp säger hon: "åh, jag älskar den här låten". Jag tänkte att det bara var ett sammanträffande, men igår dök den upp igen när vi satt i bilen och hon säger samma sak igen, och försöker sen att sjunga med i den :-D Sötnos!



Jag är SHOPPINGSUGEN!

Nu har naturligtvis klänningen som jag skrev om igår blivit slutsåld på oddmolly.com, men jag skulle inte tacka nej till denna heller...



En Gorgi cardigan i winter white. 1195 kr 837 kr. Nästan gratis ju ;-D

Jag har ett enormt shoppingsug just nu, inte bara kläder utan allt. Jag skulle vilja köpa saker till huset, kläder till barnen, leksaker, prylar. Ja, ALLT helt enkelt. Men tyvärr så måste det ju finnas pengar också :-/



Välbehövligt!

Jag har precis varit in på HM och köpt mig ett par svarta jeans, och det var välbehövligt!
Och vilka sköna byxor sen! Helt underbara, och ganska höga i midjan vilket är skönt när man har småbarn och vistas mycket på golvet. Vilket bra köp alltså, jag är jättenöjd! Och bara 299 kr betalade jag. Nu väntar jag bara på mina nya toppar som ska förgylla jeansen yttligare. Tummen upp!





Inte utan att man blir lite sugen...

Surfade in på tintinstyle.se, och hittade denna skönhet från Chillnorway girls på rea.

Melissa cardigan i sand melange. 799 kr 320 kr.


Denna var också fin, den var dock inte på rea... Typiskt! Sunny jumper i light lilac. 899 kr.


Skulle bli fint på lilltösen min!

Fick dessutom mejl om rea på Odd Mollys boutiqe online där dom där 30% VIP-rea nu innan den stora rean kör igång på måndag.
Denna läckerbit Suiteheart dress fanns kvar i storlek 1 (min storlek) och kostar nu 1537 kr istället för 2195 kr.




Samlandet har börjat...

Bättre sent än aldrig, men nu har vi äntligen börjar samla på Mateus-porslin. Och vi börjar med dom lite större tallrikarna med spetskant (32 cm) som vi hade tänkt att ha som huvudrättstallrikar. Vi bestämde oss, efter MÅNGA om och men, för färgen sand.



Vi ska nog ha en servis på 12 stycken, så det blir ju att samla ett tag. Men nu börjar vi med dessa, så tar vi de mindre tallrikarna sen (25 cm) som vi hade tänkt som förrättstallrik. Och det lutar åt att det blir samma färg på dem som på huvudrättstallrikarna.

Idag köpte vi två tallrikar eftersom vi hade ett presentkort som vi fick av Mats föräldrar i julklapp, men annars får det nog bli en åt gången. Dom stora som vi köpte idag kostar 299 kr styck, och dom mindre kostar 179 kr.

Denna vill jag också ha så småningom, men naturligtvis i samma färg som resten.




Andra laddningen POMPdeLUX

Idag kom det andra paktet från POMPdeLUX, och jag och Ronja var lika spända båda två. Hem fort fort och började prova i hallen. Spännande! Det blev några bilder på outfits.

Wiwi little dress i dusty purple.


Inez little pantsuit i dusty purple.


Dominic little jacket i olive.


Nellie cardigan i dusty purple tillsammans med Wiwi little dress i samma färg.


Både jag och Ronja är nöjda! :-)

Hade tänkt att jag skulle sätta mig ner och skriva lite om nyår, men jag har inte haft tid och lust och det blev inte så många bilder tagna :-( Men jag ska se imorgon vad som finns i kameran och se om jag kan få till nåt. Ikväll ska jag och Mats på bio, farfar ska vara med barnen. Mysigt! Dock hade jag kunnat klara mig utan denna tråkiga förkylning :-( Förohoppningsvis är den borta när träningen drar igång igen på måndag!