En dag i solen

Idag har Ronja badat i sin lilla pool. Men hon vill mest krypa ur denna och titta på alla andra saker runt omkring. (Klicka på bilderna för att se dem större).


Igår när vi var inne i stan fick Ronja en ny söt solhatt av farmor med katten Jansson på. Tack farmor!


Igårkväll var vi ju så klart tvungna att testa nya cykelhjälmen på Ronja. Hon ser lagom entusiastisk ut... :-)



Vi shoppade lite kläder till Ronja igår. Man kan ju inte låta bli. Så farmor köpte klänningen, dom vita byxorna och solhatten. Jag slog till på en Hello Kitty-keps och ett linne med shorts. Superskönt och svalt att ha när det är så här varmt.

Tjong / Jossan



En helt vanlig måndag

Värmen är tryckande idag också. Jag har suttit ute och läst medans Ronja sov. Nu ska jag snart duscha och starta en tvätt. Jag, Ronja och hennes farmor ska åka in till stan på eftermiddagen. Hon ska kolla på en klänning och jag ska köpa cykelbarnstol och hjälm till Ronja. Och så kanske det blir en liten glass eller nåt :-)

Värme / Jossan



Bilder från 20090627

Lite festbilder från igår med. Enjoy dom med!

Fångad av en stormvind?


Dubbelt upp, jordgubbsmojito och vitt vin. Skål!


Random partypics från kvällen.





Tack å hej! / Jossan



Bilder från v.26

Här kommer lite bilder från mamma, pappa och systers besök här nere. Enjoy!

Ronja och morfar.


Mingolfspel blev det så klart. Undra om det har gått bra för pappa på det där hålet? Han ser ruggigt nöjd ut!


Ronja och mormor passade på att mysa mellan banorna.


Jag och Ronja.



Ronja på gräsmattan.


Pappa och Mats inspekterar min nya cykel.


Hela gänget på fika i Glädingstad. (Farmor, farfar, mormor, moster och Ronja).


Jag och min käre far. Kolla in likheten på snokarna! SKRÄMMANDE! :-D



Jag, i egen hög person.


Och så en till söt bild på Ronja så klart!


Veckan bjöd på underbart väder! Vi satt ute och åt middag så gott som alla kvällar. Vilken tur att vi hade köpt nya utemöbler. Nu var det jättefint att sitta där. Vi spelade kubb och satt på gräsmattan med Ronja som ville krypa runt och plocka blommor. Slutsats: jättemysig vecka! Snart åker vi upp till Sundsvall. Wiiieee!
Denna helg har varit toppen och igår var det fest som bara den. Jag, Tessa och Matilda festade med besked och gick på Palace och dansade häcken av oss. Jag tror aldrig att jag har dansat så mycket. Vi satt inte en enda gång! Grymt rolig kväll! Igår på dan var jag och Tessa på stan för att hitta nåt att ta på oss. Jag fyndade 4 klänningar för 800 spänn, och en kofta på rea på Gina Tricot. Jag köpte en vit klänning igår som också fanns i svart. Tyckte om den vita så mycket att jag bestämde mig för att gå upp på stan idag innan Mats kom för att köpa en i svart också. Och då sprang jag på en kjol för 99 kr som jag bara var tvungen att köpa. Så nu är jag set for the summer! HÄRLIGT! Man vill ju ha lite fint att ta på sig tills vi ska till Stockholm 7-9 juli och när vi får besök av Erika och Martin. Och naturligtvis när vi åker upp till mamma och pappa.
Idag var vi på Babyproffsen och handlade ny bilbarnstol. Så nu är det färdigt! Hon kommer att åka kungligt i denna tror jag.
Läskigt varmt ute idag, men det är skönt också. Jag och Tessa gick en sväng på förmiddagen efter att huvudvärken hade försvunnit och vi hade tryckt i oss några mackor och lite chipsrester från igårkväll. Vi gick runt Strömmen och det stod helt stilla, inte så mycket som en vindpust! Tummen upp för att detta väder ska fortsätta hela veckan. Det slår väl om lagom till fredag sen när Mats går på semester. HOPPAS INTE! På onsdag ska vi åka in och köpa cykelbarnstolen, så vi hoppas på ljumma sommarkvällar nu när Mats har semester så vi kan dra ut på härliga cykelturer. LOVELY!

Over and out / Jossan



Ikväll blire fää!

Snart ska jag dra in till stan för lite fest ikväll. Men först ska vi gå på stan en sväng. Måste hitta något att dra på mig, annars släpper dom väl inte in mig på krogen :-D Det ska bli grymt skoj och vi är alla lagom laddade! Guitar Hero, here I come! Sover över hos Tessa och Micke och imorgon kommer Mats och Ronja in till stan och vi åker och köper bilbarnstol.

Jag känner pepp / Jossan



TACK alla!

Igår när jag, mamma, pappa, syrran och Ronja var hemma hos Bosse och Anna-Lena och fikade på eftermiddagen fick jag en tidig 25-års present. EN CYKEL! Tack alla ni! Den var från alla som var där och Anna-Lena hade gjort så fint med snören på den. Mats kom cyklande på den och plingade. Den är så fin och så himla skön att cykla på. Jag och Mats tog en liten cykeltur igårkväll innan middagen, då mamma och pappa kunde passa Ronja. Vi har ju ingen cykelbarnstol än, men det ska införskaffas snarast! Men först ska vi köpa bilbarnstolen på söndag.
I alla fall så blev jag JÄTTEGLAD och rörd av presenten. TACK alla! Det är det bästa ni kunde ha gjort för mig. Och det spelar ingen roll att jag fick min present 2 månader innan jag fyller år. Det är ju nu när det är högsommar som jag har mest användning för den, och inte sen i slutet på augusti när säsongen nästan är över. Dessutom behöver jag en cykel att ta mig till stallet på.

Rest in peace, king of pop / Jossan



Klappat och klart!

Åh, jag är galet peppad! I höst kommer jag varje torsdag kl.18.30 under 12 veckor att befinna mig på Mastad Islandshästar för lite trevlig lektionsridning. Och det ska bli SÅÅ himla roligt!Jag har verkligen saknat ridningen, och i sanningens namn, ridning på islandshästar är riktig ridning, i alla fall för mig. Det ska bli så himla roligt alltså! Hoppas att kunna få in en fot och kanske få hjälpa till lite extra. Helena verkade nöjd med mina tidigare erfarenheter av islandshästar och hon tyckte att det var jätteroligt att jag ville börja rida där. Det kommer även under sommaren att vara privatlektioner för en isländsk ridinstruktör. Hoppas verkligen att hon ska tycka att jag är bra och att man på så sätt kan få in en fot som sagt. Jag skulle inte tacka nej till en häst att rida osv.
Ja just ja, familjen är här. Dom kom igår och resan gick bra. Idag har vi varit i Söderköping och gått längs med kanalen och ätit glass. Det är VARMT! Imorgon ska vi in till Norrköping för att promenera Strömsrundan, käka gott på Provencale och spela minogolf.
Men ÅÅÅHHH, vad jag längtar till i höst nu alltså! Jag kan knappt vänta alltså... Visst, det kostar ju lite, men det får det ta mig tusan vara värt! Jag som red JÄMT förut, och jag trivdes verkligen med det. Saknar hästarna nåt enormt, doften och gemenskapen i ett stall. Det är något visst! Helena verkade så himla trevlig och det ska bli skoj att få rida för henne.

JAG LÄNGTAR!



In i minsta detalj

Nu har jag plockat undan och diskat och gjort jättefint i köket. Det måste vara tipptopp inteför Timråmaffians ankomst senare i eftermiddag. Ronja sover nu och jag ska gå ut och sätta mig och läsa lite. Har påbörjat Stephen King-boken nu, Benrangel. Riktigt lovande än så länge!
Och nu är sommaren här. Härliga underbara sommar! Värme och sol. Dock är det liiite molnigt här idag, men varmt. Ganska skönt när solen försvinner för en stund.
Senare när Ronja har vaknat och ätit lunch ska jag gå bort och shoppa lite sojakorv till syster och lite frukostbröd till imorgon bitti.
Hoppas ni har en fin dag!

Love / Jossan



Härlig sommardag hos oss!

Imorse, eller på förmiddagen satt jag ute på altanen och åt frukost. Ronja var med och satt på sin filt. Hon hade några leksaker, men dom gav hon blanka fanken i. Pionen som hänger in från rabatten var mycket roligare, så klart!



Annars har vi mest städat här idag, för imorgon kommer mamma, pappa och syrran. SKOJ! Och det ska bli kanonväder hela veckan med sol och 23-24 grader. Underbart! Jag sa åt dem att packa badkläder. Vikbolandet med omnejd anses vara varnade. Vi kanske kommer till stranden, beware! :-D
Ronja var hos farmor och farfar några timmar på eftermiddagen. Dom kom och hämtade henne och tog hem henne till sig. Skönt att bli avlastad när man städar. Vi kunde köra på ostört och blev klar mycket fortare än väntat!
Nu ska väl snart Ronja sussa, sen går vi ner till teven för lite avslappning med Sopranos och ganska nåt gott att äta. Men SEN är det SLUT på syndandet!

Trött / Jossan



Så här är det

Tänkte att jag skulle berätta lite hur Ronjas dagar ser ut nu för tiden.

8.00-8.30 vaknar
8.30-9.00 majsvälling, 200 ml.
10.30-11.00 gröt med äpple-päron-aprikos
11.00-13.00 sover
13.30-14.00 lunch (1 hel burk barnmat, stor) + efterrätt i form av Nestlé Frutti (½ burk)
15.30-16.00 gröt med äpple-päron-aprikos
16.00-17.00 sover (ibland mindre än 1 timme)
17.30 middag (1 hel barnmatsburk, stor) + efterrätt (½ burk)
20.00 havrevälling, 200 ml.
Sen, GOD NATT!

Ibland byts gröten ut mot Semper mellanmål med frukt, youghurt och havre. Och ibland om hon inte är mätt efter det får hon en halv mosad banan blandad med ett par teskedar Keso. Och vatten till måltiderna. Har inte testat fruktdrycker och dylikt som finns på marknaden från 4 månader då jag anser att det är onödigt att blanda in söta drycker tidigare än nödvändigt! Men det är bara min åsikt... Visst, det är säkert bara naturligt socker och yada, yada, yada, men jag tycker det känns fruktansvärt onödigt om inte behovet finns. Sötsuget kommer att komma vare sig man vill eller inte, så då kan man ju dra ut på det lite extra. That´s my oppinion! :-)

Senare, när Ronja har somnat förhoppningsvis i tid, så ska jag och Mats göra räkbaguetter. MUMS! Och så har vi faktiskt köpt både läsk och godis. Drack en cola igår för första gången på flera veckor. Visst var det gott, men inte SÅ gott. Så ikväll blir det myskväll framför teven med massa gott och Sopranos i dvdspelaren. Vilken helkväll!

"Tjenoxen" / Jossan



The continuation of Midsommar 2009

Mera bilder!

Mats var sämst i kubbspelet, men han var glad ändå! :-P


Ronja deppade i vagnen när hon inte fick dansa Små grodorna.


Lekfarbröderna Per och Daniel med alla barn. Plus till Daniel som satt där trots att han inga egna barn har!


Grabbarna Grus


De trolovade unga tu, Elliot och Ronja i likadan pyjamas. So cute!


Dagen efter i vårt kök...

Myslördag / Jossan



Midsommar 2009

Vilken underbar dag vi hade igår med vackert väder hela dagen. Helt enkelt en väldigt lyckad dag! Tack alla som bidrog!

Nu kommer bilderna!

Gänget käkar silllunch och Ronja försöker att charma Elliot. Han ser måttligt road ut!

Mats, Maria, Daniel, Per och Carro i Kullabacken. Och Ronja är ju där också!


Den årliga kubbturneringen. Killarna överlägger men tjejerna vann!


Elliot, Viggo och Ronja satt på en filt ocj lekte. Så söta dom är!

Mer kommer sen / Jossan



Vi andas ut

Ronja ligger i sängen nu. Inte sover hon, men snart kanske. Nu slutade hon att prata där inne i alla fall. Håll tummarna! Mats har gjort pastasallad och jag har diskat undan och gjort fint i köket. Nu ska vi snart gå ner och titta på lite Hell´s Kitchen och slappna av. Full rulle hela dagen imorgon!

Tjoho! / Jossan



Okej, nu HAR jag städat!

Nu har jag:

  • dammsugat uppe och nere
  • städat både badrummet och lilla toaletten
  • dammtorkat div ytor
  • plockat undan lite
Det jag har kvar att göra:

  • plocka iordning i tvrummet
  • göra potatissallad
  • plocka undan på altanen
Nu är det inte SÅ mycket att göra imorgon, lite småfix bara. Men det tyngsta är nu gjort. Så himla skönt!

Happy midsommar to you all / Jåz



What a about now?

At last! Nu kan man lägga upp bilder igen! HALLELELUJA! Måste ha nåt att göra i detta tråkväder. Trots att jag VET att jag borde städa. Jaja, I will do that later.


En bild på bilstolen, en Maxi Cosi Mobi som sagt. Verkar jättepraktisk med viloläge som är enkelt att fixa under resans gång. Den ska bli vår!


Ronja teststår mot diskmasiknslocket. Min duktiga lilla kicka!




Ida är Ronjas new BFF :-D


Hon ser lite ertappad ut faktiskt. Fortfarande blå på lilla kinden efter konfrontationen med stolsbenet. Hoppas det lägger sig snart. Hon ser ju för hemsk ut. Min lilla sessa!

Okej, NU ska jag städa / Jossan



Ertappad!

Jag kom nyss på Ronja med att sitta och "läsa" sin pappas Vi i villa-tidningar. Good luck reading them dad!

Och här skulle det alltså ha varit en bild på Ronja i färd med att demolera sin käre fars tidningar som han så lämpligt lagt på golvet till hennes förfogande (mamman undrar, varför?) men det funkar alltså FORTFARANDE inte att lägga upp bilder. I alla fall inte för mig. ÅÅÅHHH, så irriterande! När jag lägger upp bilder så har det ett syfte, att visa min familj där hemma som är långt borta och inte får träffa Ronja så ofta. Och naturligtvis för andra också, som farmor och vänner som vill se lilla prinsessan. Men hela min anledning till att blogga flyger nu sin kos när jag inte kan lägga upp bilder och jag är så arg. Jag får väl fortsätta städa till festen imorgon då.

Morrr / Jåz



Diverse bilder

Nähä, inte nu heller! Men va F*N på ren svenska... Ska blogg.se bara krångla hela dagen. Skulle ju uppdatera med några "resa på sig"-bilder på Ronja och lite annat. Men ICKE! Hade lovat pappa och syrran att lägga ut bilder på Ronja så dom också fick se. Fast dom får ju träffa henne på måndag och förhoppningsvis se då. Wiiieee, på måndag kommer dom! Timråinvasion!
Jaja, nu skiter jag i detta och går och lägger mig och läser innan jag ska sussa.

God natt / Jossan

Ps. Vi fick två stycken sådana dära lyktor som jag spanat in i affärn i midsommarpresent av Bosse och Anna-Lena. TACK snälla ni. Det blev jättefint där ute med dem. Uppdatering med bild kommer på det någon gång, OM BLOGG.SE KAN LÖSA DETTA PROBLEM I ÅR! *arg*



Nästan 9 månader och...

...8820 g tung och 70 cm lång. Är det stort? Hon har alltid varit så liten och späd, men nu känns hon helt plötsligt jättestor och rund. Jag vet inte... Inget att fundera över i alla fall. Kurvorna ser fina ut och hon ligger ju under medel så skit samma.
Anledning till att jag gick upp på ÖF idag och vägde och mätte var att vi har tittat på en ny bilbarnstol och där var minimivikten 9 kilo, så vi var tvungen att se vad hon vägde nu. Lilla stora Ronjan min...

Jaha, och här var det alltså meningen att jag skulle visa en bild på bilstolen vi tittat på, men icke. Det ville INTE blogg.se. SKIT! En Maxi Cosi Mobi är det i alla fall. Vilket namn... Haha!

Senare kommer farmor hit för att kolla in den nya uteplatsen. Och kanske kanske kanske har hon med sig nåt skoj till Ronja :-) Jag har kollat in en röd liten plastbil i affärn som det kan tänkas att farmor har med sig. Och en boll ska hon visst få. Det har hon ingen, så det blir ju skoj! Den kan hon bada med i sin plaskpool i sommar. MYS!

Har kollat in jättefina ljuslyktor i affärn också som jag är grymt sugen på till altanen. Kan ju vara mysigt om vi ska sitta ute på fredag och det börjar skymma. Och just nu lovar dom ju 17 grader och moln, inget regn. Men det verkar ju svänga snabbt. HOPPAS på fint väder. Eventuellt skulle Lisa, Marcus och Ida också komma ut. Dom hade inget speciellt för sig, så jag sa att dom var välkomna. Antagligen kommer dom ut på firandet i Kullabacken i alla fall, men sen visste hon inte om dom blir kvar till kvällen med grillning osv. Skulle vara jätteroligt!

Vi gick förbi huset som dom har köpt förut på vår promenad. Det ser verkligen superfint ut och det ska bli roligt att se hur det ser ut inuti. 31 juli får dom tillträde till huset. Sen ska vi gå upp och invadera! Mats har kommit på en grym inflyttningspresent.

Tessa och Micke och Vira vovve ska nog också komma ut till stångfirandet i Kullabacken på fredag. Men dom hade andra planer senare på kvällen, så då drar dom hem. Vira kommer inte alltid så bra överens med barn, och Viggo vill nog jaga vovven. Tråkigt om det skulle hända något, inte för att jag tror det, Vira är världens snällaste. Men man vet aldrig med djur. Men jag och Tessa ska ju röja helgen efter, så det ser jag framemot istället. Grymt skoj med Guitar Hero! Sen kanske vi kan köra lite Wii Fit också, rock rockring och skratta åt Matilda! Hon såg så hejig ut. Man får ju grym träningsvärk bara...

Jäjä / Jåz



Ronja och Ida

Idag har vi haft en supertrevlig heldag med Lisa och Ida. Det har varit underbart väder och vi har suttit ute och fikat. Vi gick en härlig promenad i spåret.

Och vet ni vad?! Idag har Ronja rest sig upp till stående! Jag tror att hon blev insprirerad av Ida, och så reste hon sig mot diskmaskinslocket som var nerfällt! TRE GÅNGER! Hon är fantastisk, mitt barn.

SKIT OCKSÅ! Det går inte att ladda upp bilder tydligen. Jag får göra ett nytt försök senare. Hade ju en massa fina bilder när Ronja står upp och bilder på henne och Ida tillsammans. Jaja, skit i det då.

WTF / Jossan



Ronja och Mattis del 1

Lycka när kissen ligger helt stillsamt mitt på golvet och vilar. ÄNTLIGEN, tänker Ronja och sätter kurs mot Mattis.


Nu ska vi mysa, säger Ronja. Tvångsmysa, tänker Mattis.


Okej då, tänker Mattis och vänder upp magen lite.


Nä, nu drar jag, tänker Mattis. Hon dregglar ju ner min fina päls.


Jag sätter mig väl här då, på behörigt avstånd, tänker Mattis och blänger lite på Ronja.


Och Ronja efter...


Och där gick kissen. Så gär det Ronja, när man tvångsmyser.


Vad blir det för mat? / Jossan



090616

Maten är lagad, Ronja är vaken efter eftermiddagsnap och nu sitter vi här.
Imorgon kommer Lisa och Ida ut hit och hälsar på. Det blir roligt! Ronja får en lekkamrat och jag får en vuxen att prata med. Ska bli så roligt att höra allt om huset som dom köpt längre upp på gatan. Det ska bli jätteroligt att dom flyttar ut hit till landsbygden istället för att sitta inne i stan och häcka.
Måste gå ner i källaren och ta upp täcken och kuddar som mamma, pappa och syster ska sova i. Ska hänga ut dem på altanen och vädra lite innan jag bäddar rent och fräscht till dem. Hoppas dom sover bra där nere.
Nu ska jag läsa vidare, om Ronja tillåter det en liten liten stund.

Bye for now / Jossan



Sol! Jag blir bländad!

Idag skiner solen från en klarblå himmel. Helt otroligt underbart! Det blåser iofs lite, men på altanen i lä är det stekande hett. Jag har suttit ute och läst lite och bara tagit det lugnt medans Ronja har sovit. Hon sover än, men vaknar väl snart antar jag. När hon har vaknat och ätit lunch måste vi gå bort på affärn och handla köttfärs så jag kan göra karibisk köttfärssås. Vi ska ha det till middag ikväll, men eftersom jag ska ut i spåret innan middag så måste jag göra iordning maten innan så Mats bara kan värma på när jag kommer hem. Blir så himla sent annars om jag ska ställa mig och laga från grunden efter promenaden.
Imorse kl 9.15 satt jag bänkad framför radion när det var 8 delen av Pappersväggar på P4. Den där novellen artar sig till nåt riktigt...konstigt! Han är ju skräckförfattare, John Ajvide Lindqvist så det var ju inte helt oväntat. Han är lite av en svensk Stehpen King. Hoppas Mats böcker kommer från Adlibris snart. Jag ska ju hugga in på Benrangel efter att jag har läst klart Skuggat Byte. Eller Bag of bones som den heter på engelska, av Stephen King. Mats har lovordat den så jag hoppas att den är bra!

Until next time / Jåz



Lugnet efter stormen

Nu sussar Ronja sött. Mats duschar och jag sitter här, njuter av tystnaden och känner mig duktig eftersom jag gjort skinande rent i köket efter bak och midag. Det är så skönt att komma in där på morgonen då!
Tack Anna-Lena för dukarna. Vi bestämde oss för den största som var vit i botten. Resten skickar jag väl med Mats tillbaka till jobbet så får du ta hem dem igen. Jag kan ju komma och inventera igen om det är så att jag vill ha fler sen, men nu räcker det för stunden med denna. TACK!
Wiiieee, pratade med Tessa idag på eftermiddagen och hon har fått med Matilda på förfest med Guitar Hero också. SKOJ! Vi har ju bestämt oss för att festa den 27. Har frågat Carro också, men hon vet inte än om hon får för sin sambo :-D Men jag, Tessa, Micke och Matilda är i alla fall klara för jordgubbsmojitos och Guitar Hero all night long. Sen blir det väl nån utgång också säkert. Men det är ju alltid som roligast på förfesterna ändå, så vi får la se. Skoj ska det i alla fall bli och jag längtar. Det var så länge sen jag verkligen festade loss. Inte för att det är nåt jag längtar efter dagligen, men ibland så här på sommaren så blir man sugen. Och förhoppningsvis blir det måttligt med dricka också... Ska bli spännande för Mats som blir ensam med Ronja hela dagen + natten. Men hon sover ju så bra på nätterna så det ska inte vara några problem för honom. Jag sover över hos Tessa och Micke. Orka sitta på bussen mitt i natten liksom...NOT!
Jag är helt såld på John Ajvide Lindqvist nu efter att ha läst Låt den rätte komma in. Vilken glädje när jag upptäckte att han läser sin novellsamling Pappersväggar i P4 på mornarna. Jippi! Så varje morgon kl 9.15 sitter jag klistrad framför radion och lyssnar helt hänförd på hans noveller. Love them, love him! Men naturligtvis är det ALLTID då som Ronja börjar föra oväsen och jag höjer volymen mer och mer men så även Ronja tyvärr. Men man kan lyssna på dem på nätet, så jag får väl göra det om jag känner att jag har missat mycket. Lyssna på honom!
Nu ska vi se på dokumentär om andra världskriget en stund, sen nanna kudde. Hoppas att jag ska sova bra inatt, och INTE må illa. Detta börjar bli jobbigt...

Kramar till eder alla / Jossan



Halvtråkig måndag

Rätt trist väder, blåsigt och kallt. 5 grader var det bara imorse när Mats gick till jobbet vid 6. Usch! Men vi har försökt göra det bästa av dagen ändå trots ruskväder. Vi var bort på affärn en sväng och handlade några delar, sen har vi bakat. Chocolatechip walnut brownies till efterrätt på midsommar. Mums! Men jag glömde att ha i valnötter i den "stora" kakan. Jag gjorde ju en extra liten till Daniel som är nötallergiker, vilket resulterade i att jag glömde att ha i den stora kakan också. Men det gjorde inte så mycket. Garnerade med valnötter på den stora ändå. Hoppas dom gillar den! Ska även testa en hemmagjord potatissallad som vi ska ha till lunch på midsommar. Även det ett av Leila Lindholms fantastiska recept. Jag riktigt längtar tills jag får smaka den!
Jag tränade på förmiddagen. Funderade på att skita i det...igen, pga av att jag har sovit SÅ dåligt senaste nätterna och i synnerhet inatt. Vaknar varje morgon och mår illa. Blä! Men NEJ, jag är INTE gravid! :-) Men jag tog mig som sagt i kragen och gick ner och körde ett 40 min-pass när Ronja sov på förmiddagen. Duktigt av mig!
Just nu är Mats ute och löper i spåret uppe i skogen. Han är duktig han! Imorgon ska jag lämna honom och Ronja hemma och ge mig ut på ett par varv i spåret. Hejja hejja!
Knäppte nyss några bilder på Ronja. Blåslagen i ansiktet är hon efter ett missöde inne i köket. Händerna for undan och hon landade pladask på ansiktet.




Hejhopp / Jossan



Helgen i bilder

Igår kom Tessa som sagt hit och var med oss några timmar.


Tessa & Ronja "bondar". Så gulliga så!


Tok-Tessa as usual. Alltid en grimas på lur där :-D


Ronja och Vira "bondade" lite också.


Muntergöken.


Och idag har vi monterat ihop våra nya utemöbler och fixat iordning på altanen. Här kommer några före och efterbilder.

Mats monterar. Vilken röra i vårt garage...jösses!


Altanen före...(klicka på bilderna för att se större)


Altanen efter. Borta är allt pollen och den lilla möbeln. Vi blev grymt nöjda!


Nu ska jag bara ha en fin duk på bordet. Har du någon Anna-Lena? :-) Blir väl vaxduk när vi inte använder det ofta, men som till midsommar kan det ju vara trevligt med en duk.

Nyttigheter / Jossan



Testat

Nu har vi testat NaturNes-barnmat. Dvs Nestlés ekologiska alternativ med ångkokta grönsaker och allt vad det var. Vi testade idag spagetti med biff och tomat. Sisådär tyckte Ronja... Några tuggor gick väl ner, men sen började hon spotta. Jag får testa senare igen. Tror inte att hon var riktigt hungrig nu för hon blev inte ledsen när jag tog undan maten. Nu kryper hon runt och jagar katterna. Deras sötebrödsdagar är i alla fall över. Stackars djur! Haha, Ronja blir så glad när hon ser dem och kryper genast efter dem. Dom tur är för dem så är dom snabbare reaktionsförmåga, än så länge... Tänk när hon börjar gå och kan springa efter dem. Då blir det livat i luckan! Ja, haha... Som jag brukar säga: den som lever får se.
Snart kommer Mats hem och med sig har han Tessa. Skoj! Han hade köpt den trädgårdsmöbel som vi bestämt utan en lite större och nån tusenlapp dyrare. Den var för visso mycket snyggare. Inga dynor köpte han idag heller då han inte litar på sitt inredningssinne utan vill ha med mig. Så vi åker in imorgon så tittar vi ut nåt tillsammans. Kommer att bli SÅÅ fint på vår altan. Bilder kommer när allt är färdigt.

Tjoho / Jåz



Josefine - räddaren i nöden!

Tessa ringde förut. Hon hade långtråkigt men ingen bil så hon kom ingenstans. Då kom jag på, snilleblixten, att Mats var inne i stan för att köpa trädgårdsmöbler. Jag föreslog att Mats skulle hämta upp Tessa och hängde med ut hit och att Micke kan komma ut och hämta henne sen. Sagt och gjort, jag ringde Mats och han skulle hämta upp henne när han handlat klart i stan. Perfa! Och så gick det med den städningen... Jaja, kommer en dag imorgon också. Alltid skoj att få lite sällskap av Tessa. Hoppas bara inte att Ronja börjar gråta när hon ser Tessa. Verkar ju bli en tråkig trend...

Tjing tjing / Jåz



Regnigaste dagen i världshistorien

Ja, det är idag, 12 juni 2009. Det har formligen hällt ner regn hela dagen. Lagomt skoj! Och jag som stod framför spisen hela dagen igår när det var hyfsat. Jaja, sånt är livet!
Idag har vi inte gjort så mycket än så länge. Ronja vägrar sova sin eftermiddagslur så här lär det bli livat. Dammsugningen får kanske vänta tills imorgon istället. Inte hela världen iofs.
Farmor och farfar var här förut med en ny lampa till Ronjas fönster. Jättefin är den med en prinsessa på. Kommer att bli kanonfint. Foto kommer när vi har fått upp den i fönstret.

Ronja kryper som bara den nu.
Detta kan hon nu:

vända från mage till rygg och vice versa
sätta sig upp från liggande
krypa felfritt
säga: mamama, k k k k, ä dä, papapa osv.
gripa leksaker och flytta mellan händerna

Säkert kan hon mer men det är det som jag kommer på nu. Hon börjar nli stor nu lillstossan. Ska bli skoj att se vad hon väger nästa gång vi ska på bvc, och hur lång hon är också.

Bilder från tidigare idag:

Ronja och pappa me sitt skadade finger.


Det är tröttsamt att krypa runt. Skönt att vila kinden mot pappas hand, säger Ronja.


In i dimman / Jossan



Många burkar blev det!

Idag har jag lagat köttgryta med grönsaker och potatis till Ronja. Det blev hela 8 burkar och hon testade en till middag. Hon var så hungrig så hon slukade den. Så den verkar godkänd. Fast man vet aldrig med Ronja, nästa gång kanske hon bara spottar ut. Återstår att se. To be continued...




And now I´m spent! Ojojoj, Ronja är en handfull nu. Hon är inte stilla en enda sekund under dagen förutom när hon sover. Jag vet inte hur många gånger hon var nära att stoppa handen i kattmaten och ta sig ett smakprov. Jag sa nej och lyfte henne därifrån. Två sekunder senare var hon på väg igen. Och hon fick upp ganska bra fart också.
Nu har jag gjort lasagne som står i ugnen. Jag är helt färdig. Har stått i köket hela dagen och mina linser är skitiga så jag ser alldeles suddigt. Ryggen värker och huvudet känns som 100 kilo minst. Men vi har i alla fall mat ett tag till Ronja och vi får middag ikväll. Sweet! När Mats kommer hem ska jag träna 40 minuter tänkte jag. Om jag inte stupar.
Längtar tills ikväll, då blir det Sopranos! Expressen har börjat att ha Sopranos-serien med tidningen (eller var det Aftonbladet?). Jaja, hur som haver, vi köpte första delen och satt och tittade på ett avsnitt igår. Vi är sålda! Vi gillar ju maffiosofilmer och sånt över huvudtaget, så det blev en hit här hos oss! Ikväll blir det nog ett till avsnitt, om vi orkar. Mats måste ner till affärn igen efter maten och fixa med frysarna. Och jag kanske däckar. Den som lever får se.

Kram på er där ute / Jossan



Och förresten...

Några bilder från igår glömde jag ju...

Ronja och Mattis lekte i hennes rum.


Den nya rosa vagnen och mamman matchar med rosa på jackan. Snyggt! Och vilken min på mig... HAHA!


En äcklig snigel på vår trapp.


Diska / Jossan



Om dagen igår

Igår var det full rulle när Mats var ledig. Som vanligt!
Jag tränade på förmiddagen och sen vi var på Vårdcentralen och Mats fick sitt finger omlagt.
Jag hämtade ut mina nya p-piller och hoppas att detta ska funka bättre.
Vi var inne i stan en sväng. Tittade på Jojjo när hon jobbade :-)
På Bauhuas hittade vi utemöbler som vi ska köpa.
Vi kunde tyvärr inte frakta hem dem igår eftersom det var fullt hus i bilen.
Men på lördag ska Mats åka in och köpa dem.
Och då är det 40% rabatt på dynor också. PERFEKT!
Hittade dynor som jag vill ha. Ska även köpa en snygg vaxduk att lägga på för att skydda träet.
Så när Mats har hämtat hem möblerna ska jag städa och göra fint ute på altanen.
Det måste ju vara fint när mor, far och syster kommer. Hoppas på fint väder så vi kan sitta ute och käka.
Dom lovar fint väder på Midsommar än så länge. HOPPAS!
Igår ringde Mats runt till sina grabbar och bjöd in dem. Så det blir fullt hus här.

På min önskelista!
Jag har förresten hittat en cykel som jag vill ha. Tänkte att jag ska önska mig den i födelsedagspresent av alla.

En Merida Comfort Nexus med 7 växlar. Den ser såå bekväm ut och jag hoppas att jag får den! Bryr mig inte om att jag bara får en present av alla. Får jag denna så blir jag riktigt glad! Denna bild har jag lånat från hagacykel.nu. Där köpte Mats sin cykel och han säger att det är bra där.

Håll tummarna! / Jossan



Den är här för att stanna!

Idag kom den med Posten... Snabbt Byte ligger på köksbordet och väntar på att bli läst. Ska bara läsa ut Skuggat Byte, sen går vi in på bok nr 13. Wonderful!



Är det inte underbart? / Jåz



En vanlig tisdag med bus-Ronja

Tog denna bild på tok-Ronja tidigare imorse.

Ronja har sin fina sommarbody från Lindex sommarkampanj, ta 3 betala för 2. Me like!

Annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Ronja har just somnat och jag ska väl träna. Och så går vi säkert en liten promenad. Diska och plocka undan i köket efter gårdagens invasion av killar här hemma.
Ronja har blivit ruggigt duktig på att krypa, och gör det riktigt fint nu. Reser sig inte än och visar inga tendenser till det heller. Så himla skönt! Sen blir det full fart hela tiden.

Nu, träna! / Jossan



Jag har hittat den...

...perfekta inflyttningspresenten till min syster. HAHA! It´s gonna be grrrreat! Ikväll blir den min när Mats har kommit hem och kan hjälpa mig.

Några bilder från idag som Mats knäppte på lunchen.



Vilka knubbiga små armar!

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och handlat så att jag kan göra egen barnmat. Känns som enda alternativet för oss nu. Ronja gillar inte burkmaten som finns i affärn, bara vissa rätter. Och dessutom så finns det inga fiskrätter alls. Så det är främst det som jag har letat och hittat recept på. En MASSA bra recept, så nu ska här lagas barnmat!

Tjoho! / Jåz



Måndag igen

Vad ska vi hitta på idag? Ingen aning. Inget speciellt planerat.
Har ringt Kvinnokliniken angående mina mini-piller som INTE funkar. Får se hur det blir med det.
Nu ska jag bädda sängen och sen kanske ut en liten prommis.
Sen ska jag träna, och titta på Vänner.
Jag sov dåligt inatt men har inte varit trött som jag var igår.
Igår var jag sjukligt trött hela dagen, även om träningen igår gick bättre än vanligt.
Tråkigt för Robin Söderling att han inte vann Franska Öppna. Men han tog sig i alla fall till final och slog ut Nadal.
Way to go Robin!

Vi hörs / Jossan



JAA, NU ÄR DEN SNART OCKSÅ MIN!!!

Nu har jag köpt nr 13 i serien om Stephanie också. Till och betydligt mer tillfredställande pris på nätet än i bokhandeln inne i stan. I runda slängar 100 spänn billigare, trots frakt. Me like! Så snart är jag lycklig ägare till den boken också. Oh boy, I´m gonna read my brains out! Nä, nu har jag inte tid att sitta här och tjöta. Ronja sover and it´s time to get lost in the world of Stephanie Plum.

Later / Jossan



JAA, DEN ÄR MIN!!!

Äntligen är jag ägare till den tolfte boken om Stepahnie Plum, Skuggat byte. Underbart! Nu ska jag läsa non stop minsta lilla sekund jag får tillfälle till det. Som jag har längtat!

So long suckers / Jossan



Snart kommer Tessa!

Snart får jag lite sällskap av Tessa. Mats har åkt in till stan för att handla skor och fixa lite andra to dos.

Några bilder från förra lördagen när jag å Tessa var på Norrköping int. Horse show.

Tessa äter melon. Det var SÅÅ varmt och vi var som vidbrända baconbitar när vi slutligen kom hem efter en lång men härlig och mycket rolig dag!

Hoppbanan bestod av HÖGA hinder. Läskigt! Här går ryttarna banan.


En häst som hoppar. Kom inte ihåg vad den hette eller ryttaren. Men den var fin!


Den här hästen knäppte vi en massa bilder på för att den var så himla maffig och fin. Skimlar är vackra, svåra att hålla rena, men otroligt vackra!


Jaha, det var det. Nu får fröken H gärna komma. I´m ready for some cheesecake!

Smaskens / Jossan



Fredagsgrill

Nu väntar jag på fredagsmat, grillning. Mums!
Solen tittar fram och det har slutat blåsa.
Pratade med Tessa förut. Hon kommer ut imorgon.
Vi ska baka cheesecake a la Leila Lindholm. Spännande!
Efter maten blir det någon trevlig film tror jag.
Hoppas på att Ronja ska slockna ganska tidigt,
hon har bara sovit ett pass idag.

Nu ska vi äta! / Jossan



Härliga helg!

Nu är det fredag igen och helg. Mats hat tagit semesterdag idag pga av skadan han fick på jobbet igår. Så vi har haft lyx med pappa hemma jag och Ronja. Inte för att han kan hjälpa mig nåt speciellt. Det är snarare så att jag få hjälpa honom.
Usch, nu börjar det regna... Och som det blåser sen. Riktigt tråkigt! Men det gör inget. Jag har hundra saker att göra inne ändå. Jag har diskat och plockat undan i köket. Nu ska jag plocka undan lite i hallen och övriga rum. Sen ska jag dammsuga. Väntar bara på att Mats ska komma hem. Han var tvungen att gå bort på jobbet en sväng över luncherna och hjälpa till lite. Sen måste han bort på vårdcentralen och lägga om såret tror jag. Det har blött igenom två ggr idag. Och det gör så ont i kroppen på mig... AJ AJ AJ AJ! Stackars min lilla älskling. Tur att det gick så bra som det gick i alla fall. Dom där skärmaskinerna är ju livsfarliga!
Nä, nu har jag inte mer tid för blogg för tillfället.

I´ll be back / Jossan



Låt den rätte komma in

Ni MÅSTE läsa den boken om ni inte redan gjort det! Den är helt underbart bra och så välskriven. Nu ska jag se filmen också hade jag tänkt. Den har tydligen blivit hyllad utomlands. Ska se om jag kan få tag på den till helgen. Tessa brukar gilla vampyrfilmer, det är inget för Mats. Visst, jag gillar väl inte direkt sånt heller, men denna bok är så bra. Den känns inte larvig utan väldigt verklighetstrogen. Så då borde filmen vara bra. Likadant är det med Twighlight, den är inte heller overklig och fjantig.
Det jag gillar med Låt den rätte komma in är att den utspelar sig i Stockhomsförorten Blackeberg och allt är liksom verklighetsbaserat. Det bidrar ju till att den känns verklig och välberättad.

LÄS DEN / Jossan





Växlande väder?

JA! Ena stunden är det solsken och blå himmel (som nu) för att i nästa sekund slå om och bli alldeles mörkt på himlen och regna och blåsa. Lite lynnigt väder.
Idag är Mats ledig och vi har inte gjort många knop. Tvättat lite och varit och handlat några delar. Jag försökte mig på att baka chocolate chip cookies, men dom blev inge bra. Kändes nästan som att det blev för lite mjöl. Vi får se om jag gör om dom någon annan dag.
På lördag när Tessa ska komma hit så tänkte jag att vi ska testa att baka en New York blueberry cheesecake. Ska ev bjuda på den på midsommar, och då måste jag ju testbaka först så jag vet hur den smakar menar jag ;-)
Ronja är så duktig på att krypa och kräla nu. Hon kryper kanske inte jättebra än, men det kommer snart! Jag ska nog ta och väcka henne nu så hon kan sova ikväll. Jag älskar min lilla Ronja!



Ronja är bäst! / Jossan



Ronja helt enkelt

Tog nyss några fina bilder på Ronja. Här kommer dom!

Mammas mobiltelefon är mumsig tycker Ronja.


Åh, ett torn. Till mig?


Oj, vad hände nu? Tornet rasade...av sig självt!


Sötaste och bästa Ronja i stan!


Alles för nu / Jåz



Skitväder igen

Har varit så underbart sommarväder och jag har inte varit inne många sekunder. Jag rörde inte ens datorn på två dagar. Helt otroligt för att vara mig. Jag kan säga att jag hade en del blogginlägg att läsa på Bloglovin´ efter det...
Igår morse var jag och Ronja på utflykt till en lekplats med öppna förskolan. Jättemysigt var det och himla skönt väder. Vi la ut filtar så att dom små barnen kunde vara där och så satt vi och pratade, fikade och sjöng. Ronja kröp omkring som bara den. Hon började ju krypa i lördags när jag hade åkt in till stan för hopptävlingarna. Och sen har hon bara blivit bättre och bättre. Min duktiga lilla kicka...
Ja, Norrköping Int Horse show var bra. Men det var VARMT! Som en wokpanna och vi wokades kan jag lova. Värsta brännorna fick vi. Men det var himla skoj i alla fall. Skönt att bara vara jag och Tessa, hund och barnfri. Efteråt följde hon och Micke med ut hit och vi gjorde tacos. Mums var det. Sen spelade vi badminton. Och GISSA om jag har haft träningsvärk i högerarmen efter alla smashar. AJ! Men det var grymt skoj!
I söndags jobbade jag hela dagen. Och det gick bra. Nu har jag sommarlov pch jobbar inte förens i augusti igen. Vi får se om det dyker upp nåt mer. Alltid trevligt med lite extra cash. Vi måste köpa en riktigt utemöbel till altanen så man kan sitta ute och äta varma dagar, som i lördags. Dte blir ju så himla varmt inne också... Källaren är skön att vara i.
Idag är det grått och 15 grader bara. Så idag ska jag få lite gjort. Träna, plocka undan och läsa lite. Himla spännande i min bok nu!
Till helgen ska Tessa komma ut och vara med mig och Ronja. Mats ska in till stan och fixa en massa saker. Så vi ska baka om det är kallt, vilket det ska vara fortsatt hela veckan/helgen.

Bye / Jossan