Regnrusk & vårblommor, tagning två!

Så där ja, nu kan jag lägga ut bilderna på vårtecknen som Mats tog igår.





Och bilder på vårt fina påskris som jag har gjort iordning på bron.




Angående inlägget under vet jag inte riktigt vad som har hänt. Det där är ett gammalt inlägg sen i somras. Jag har hållit på och sorterat alla mina inlägg i olika kategorier och då verkar det som det har hoppat längst fram på nåt knasigt sätt. Jaja, skit samma! Gammalt är det i alla fall och efter det kommer dom nya inläggen och sen är allt i kronologisk ordning som det ska vara!

/Jossan



Fler bilder!

Mats och Ronja hos gammelmormor och gammelmorfar.






Ronja då & nu, mars.

Tänkte att jag skulle inleda en roliga grej i slutet av varje månad. Jag visar bilder på Ronja tagna för ett år sen, alltså under mars 2009 och visar bilder från samma månad 2010, sen för april båda åren etc och skriver lite om båda månaderna. Tyckte det var en rolig idé för alla som följer bloggen att se och jämföra, särskilt för mormor och övrig släkt och vänner som finns utspridda överallt!

Här kommer preimären...

Mars 2009 (bilderna är klickbara)




Mars 2009: Ronja tränade för fullt på att sitta med med varierande resultat. Vi hade bott i 1 månad i vårt hus, och Ronjas rum blev färdigrenoverat med nya tapeter och nytt golv, och sjävklart lite nya möbler. Det blev precis så fint som jag hade tänkt mig (och pappa så klart :-)
Ronja var en go och glad liten rultbulle på härliga 6 månader som tyckte att allt var till för att stoppas i munnen! Hoppgungan, det nya byggkolssarna i form av muggar och julklappen från Viggo blev snabbt favoriter :-)
Mat hade hon så smått börjat med, också detta med varierat resultat skall tilläggas! Föll det inte fröken i smaken så kom det ut lika fort som in, vilket tyvärr var det mesta i början! Men blåbärspuré åt hon nöjt av i alla fall, sött och gott så klart!
Ronja testade vårkläder och lät sig villigt fotograferas när mamma hade spökat ut henne som en docka.
Hon tränade på att ligga på mage och lyfta sig själv inför krypning, men än var det ett tag kvar tills hon skulle börja krypa på riktigt.

Mars 2010 (bilderna är klickbara)





Mars 2010: Ronja började på dagis denna månad och blev helt plötsligt en stor tjej. En tjej med humör och hon vet precis vad hon vill och är pappas flicka, på gott och ont! Hon började få äta själv hemma, eftersom hon får göra det på dagis, och hon är jätteduktig, även om det ibland hamnar lite fel...
Hon bläddrar gärna i en "cookie" (bok) och vägrar ta av sig sina "kor" (skor, gummistövlar) när hon är inomhus. Vi får stänga in dem i garderodebn för att hon inte ska se dem. En "bapp" i munnen är en självklarhet och hon har blivit väldigt "bappkär" sen hon började dagis. 
Ronjas söta lilla huvud pryddes av pippilotter för första gången. Hon har inte många strån på den lilla skallen, men jag lyckades ändå skrapa ihop två stycken små tofsar. Söt blev hon!
Månaden har kantats av många sjukdomar av olika slag som sig bör när man har en stor dagisflicka i familjen.
Mormor kommer på besök i början av månaden och virkar fina mössor åt Ronja och mamma. Sverige-mössa ska det vara så klart! :-) Tack mormor för det! Och förlåt för att vi skickade med dig en "härlig" magsjuka hem till Böleängen igen...
Visst, det gick åt H-vete för Timrå i slutspelet, men dom kämpade väl och här hemma hos oss är vi inte den som är den. Vi stöttar i med- och motgångar, och här visar Ronja sin stöttning iklädd fin Timrå IK-luvtröja som mormor så omtänksamt hade med sig i present (på begäran av mamman så klart) och visst bär hon upp den fint? Allt klär en skönhet, och särskilt så vacka färger och tryck ;-) (Allt för att reta pappan).


Ronja, 30 mars 2010.

 

/Jossan





Vackra vårblommor & påskfint i vår trädgård

Idga är vi hemma både jag & Mats. Denna förkylning är så envis men jag hoppas att det är på gång att vända nu. Mats är på dagis för att hämta hem Ronja just nu.

Det är strålande vackert väder ute, varmt och härligt! Jag och Mats var tvugna att få lite luft förut, så vi gick ut i trädgården och kollade förödelsen på vår översvämmade baksida, men det var inte så hemskt som det ser ut. Skönt! Vi möttes även av några vackra vårtecken i våra rabatter. Men tyvärr så kommer jag inte åt bilderna för tillfället eftersom Mats har pillat med dom och gjort nåt knas. Som vanligt...

Men däremot så hittade jag en annan härlig bild från Per och Carros bröllop i augusti förra året.


Visst, jag ser lite konstig ut med solen i ögonen, men klänningen är god damn snygg och värd varende krona. I love my Odd Molly-dress!

Hittade även denna härliga bild. Ronjas första möte med farfar och farmor i korridoren på sjukhuset. Hon ser så himla liten ut!


Sommar, sommar, sommar... En mysig bild som Mats tog sommaren 2006 ute på landet.


/Jossan



En ny Molly (snart i alla fall) & fortsatt sjukdom

Vi är fortsatt sjuka här hemma, dock inte Ronja längre utan jag och Mats. Verkar som att jag blir hemma imorgon, och Mats går nog bara bort på jobbet och gör lite kontorsarbete. Men Ronja får gå på dagis, för hon mår ju finnemang!

Det var nog ett misstag av oss att åka in till stan igår och kuta omkring där, men vi fick en massa saker gjorde och vi kan andas ut ett tag. Skönt! Men som sagt, vi betalar vårt pris idag. Förkylningen håller i sig och Mats hostar, hostar och hostar. Min hals är öm och jag har lite tungt att andas och är täppt. DESSUTOM, som grädde på moset fick jag migrän förut. Men jag stoppade i mig tabletter på en gång och gick och la mig och sov en stund, så den nådde aldrig sin fulla styrka. Klart att jag är lite öm i skallen, men inget livshotande!

Igår när vi var på stan så var jag bara tvungen att gå på Kings och kolla och känna lite på några Mollysar. Och det verkar som att denna skönhet snart ska bli min:



Om allt går som det ska alltså. Jag har ju ett presentkort, så jag behöver bara sprar ihop 499 :- sen är den min. Underbart! En sak avbockad ifrån önskelistan. Nästa på tur är förhoppningsvis prairie l/s dress, kanske jag får den i morgongåva istället för nåt löjligt smycke. Visst, man ska bära med sig det hela livet, men ett Odd Molly-plagg kan man ha kvar hela livet också. Jaja, vi får se! Men jag klämde och kände på den klänningen också, och har nu förstått varför den är så himla dyr (3699:-) och anledningen heter silke. Den ser ganska simpel ut på bilden, men materialet när man tar i den alltså... Mums! Jag vill ha den...

Vi hann som sagt med en massa bröllopsrelaterat igår, kollade upp min vigselring och hur vi ska gå till väga där. Jag hade lite speciellt önskemål så hon skickade iväg en förfrågan till juveleraren så får vi se om det går att fixa. Sen var vi och pratade brudbukett på Akleja i Söderköping, men vi ska åka dit en onsdag istället eftersom dom har mer tid då. Men jag hittade en superfin bukett! Pratade även lite bordsdekoration som dom också hjälper till med. Spännande! Jag beställde bordsplaceringskort och köpte en stämpel till dom och så köpte jag papper till festprogrammen. Så nu är vi på banan!

Jag köpte små hårsnoddar till Ronja och hon hade sina första pippilotter! Dock är bilden tagen med mina Iphone och därav lite mörk och kornig, men söt blev hon!


Hemma hos oss för en stund sen: nattklar Ronja med bappen i munnen!
Köpte även en ny pyjamas åt Ronja. HM för 79.50. Perfekt! Fin blev hon i den med :-)


Det lilla vi har orkat gjort idag av det lite mer vettiga slaget är att fixa iordning i det nya vitrinskåpet, och så här fint blev det:


Nu ska det bara upp en tavla ovanför den, sen är det klart i det hörnet. Stiligt som tusan blev det!

Nu ska jag gå ner till soffan och slappa en stund innan det blir sängen i skaplig tid ikväll. Håll tummarna nu att migränen håller sig borta! Risken finns att det kommer tillbaka nu ikväll eller imorgon, but let´s hope not :-)

/Jossan



Noll blogglust & VAB-dagar

Har liksom ingen lust, och ingen riktig tid heller för den delen till att blogga. Blir ofta att jag uppdaterar på Facebook med bilder osv eftersom jag kan göra det direkt från min Iphone. Jag kan ju inte lägga in bilder på bloggen från telefonen vilket är fruktansvärt störande. Och eftersom jag oftast nuförtiden inte ens slår ingång datorn om jag är hemma utan istället sköter all surfning via telefonen, så blir det lite dåligt med bloggande. Jag skäms för det, mest för dig mamma som går in varje dag ochh kollar efter nya bilder på lilla barnbarnet, men jag ska bättra mig...igen!

Jag är som det kan tolkas av rubriken hemma och vabbar då Ronja är dunderförkyld. Nu har hon dock inte feber längre men hon hostar och råsslar och snoret rinner konstant, så jag tyckte att det var bättre att vi var hemma resten av veckan (torsdag och fredag, onsdag är vi lediga) för att riktigt hinna bli pigga. Jag är nämligen inte heller på topp med värsta hostan.

Men hostan till trots så petade jag i mig hostmedicin igår och åkte och red ändå. Red Glaumur och som vanligt svävade jag hem på små rosa moln. Han är underbar och än en gång fick jag beröm av Helena att vi passar så bra ihop och jobbar kanon tillsammans. Hoppas nu bara att vi har lyckats övertala Helena att vi vill att samma hästar en veckan till. Egentligen har vi bara samma hästar 3 veckor, men jag och Sandra har klickat så bra med Tindra och Glaumur så vi försökte övertala henne igår. Vi får väl se hur det gick :-) Jag messade iofs till Angelica igår så jag får förhoppningsvis rida Glaumur ändå väldigt snart, eftersom det fortfarande är på tapeten att jag ska bli medryttare. Wiiieee!

Imorgon har vi bokat barnvakt för att åka in till stan och fixa en massa bröllopsrelaterade saker, plus lite annat småtjafs. Känns som att det börjar bli dags nu! I onsdagsmorse var vi på möte med konditorn på Sockerbagarna i Norrköping, och allt kändes toppen och vi kom fram till många bra saker. Tårtaan kommer att bli kungligt snygg!

Just nu väntar jag på att Mats och Bosse ska komma hem med ett lågt vitrinskåp som dom hämtade på landet igår. Vi har två andra möbler i samma serie ( ett högt vitrinskåp och en stereobänk, som också stått ute i stugan) och nu ska vi alltså få den tredje och sista delen. Det är välbehövligt eftersom ekskåpet som vi har nu efter Mats mormor håller på att rasa i beståndsdelar.

Ja, sen har jag gjort ett fåfängt försök att få ett bra foto på Ronja, men det är ta mig tusan helt omöjligt! Antingen så springer hon åt andra hållet när jag tar fram kameran, eller så tittar hon bort (med vilje ska tilläggas) eller så vill hon bara pilla med kameran. ÅÅÅÅÅHHHHH, en smula frustrerande!

Här kommer de misslyckade försöken;





...eller så blir bilderna suddiga! Ja, som ni ser ett varierat resultat, och då har jag lämnat ute alla bilder där hon vänder sig bort eller ser helt konstig ut mm. Men hon är verkligen svår att fånga på bild min lilla sötsak. Anledningen till att tungan är ute eller att munnen är öppen beror på att hon är väldigt täppt i näsan och vägrar nässpray, så hon kan inte andas på att annat sätt. Särskilt inte när hon leker och styr och blir lite anfådd. Men hon är söt ändå! :-) Ronja har idag på sig sötaste kläderna från Paris som farmor och farfar köpte när dom var där i slutet på förra veckan. Dom är så fina och hon passar perfekt i dem! Tack snälla ni :-)

Nu kommer Mats & Bosse med vitrinskåpet!

/Jossan



100317


Dagens sötnos! Hon hade satt på sig mössan själv och det blev lite knasigt, bakåfram! Men så söt hon är, med "bappen" i mun. Hon har blivit väldigt "bapp-kär" sen hon började dagis. Vill ha den mest hela tiden. Förut ville hon knappt ha den när hon sov ens. Men jag antar att det kommer med allt nytt som är på dagis.
Nu är hon dock ledig två dagar eftersom jag är det. Lite synd att jag var ledig både onsdag och torsdag när hon precis kommit in i dagisrutinerna. Men men, det är inte mycket att göra åt saken. Är jag ledig så får hon inte vara på dagis, och det kan man ju förstå!
Vi kom hem från stan för en stund sen, vi har varit och kollat på porlin till bröllopet, men det slutar nog med att vi väljer det första företaget som vi var i kontakt med. Visst, det är ju Häxan Surtant vi har att göra med där, men porslinet är mycket finare. Så det blir nog så till slut! Vi fixade även några andra to dos i stan, köpte kritor & målarbok och påskpresent till Ronja, och nappar till vattenflaskan. Och kattsand. Så nu klarar vi oss utan att åka till stan ett tag. Men nu ska jag snart in till stan igen för träning tillsammans med Carro på Friskis & Svettis. Yayy! Alldeles för länge sen nu pga alla magsjukor och dylikt som kommit emellan, men nu så är det dags igen och jag är taggad till max! Det ska bli jätteroligt :-)
Fick även lite annat bröllopsfix gjort idag, vi har äntligen bestämt oss och "bokat" präst! Och har vi bestämt möte med honom i maj för val av psalmer osv. Och jag fick tag på konditorn efter många om och men och runtslussande, så nästa onsdag kl 9.00 ska vi träffa henne för att diskutera utseendet och fyllningen på bröllopstårtan. Skoj!
Igår fick vi förresten bröllopsinbjudan av våra vänner Erika och Martin. Så jag ska inte bara gifta mig själv utan gå på bröllop i sommar också! Dock är det helgen innan vårt och dessutom ca 50 mil härifrån (det är alltså hemma i Sundsvall) men vi ska verkligen försöka att åka upp. Ronja får bli hemma med farmor och farfar!

/Jossan



Sommar, kom snart!

Jag är glad att Timrå IK gick till slutspel. Rafflande match enda in i det sista, precis som det ska vara!
Solen har skinit på oss idag och hela familjen tog en prommis på förmiddagen. Uppfriskande & underbart!
Mats har satt upp alla färdigmålade luckor i köket, så nu börjar det arta sig. Alla överskåpsluckor är klara, och ikväll har han tagit ner underskåpsluckorna. Det blir så fint! Han är duktig, min blivande man!
Just nu är Mats chaffis åt sina föräldrar plus lite annat löst folk som varit på galej ikväll hos Ronjas dagisfröken, eller förlåt, förskolelärare! Rätt ska vara rätt! Hoppas dom har haft trevligt! :-)
Igår var Ronja på dagis och det rullade på rätt bra. Hon började aldrig gråta när jag gick, men lite orolig blev hon och sträckte sig efter mig. På måndag kommer den stora prövningen då hon ska vara där 8-14, precis som en vanlig måndag kommer att se ut. Blir det panik har jag dock sagt att dom kan ringa farmor som lovat att rycka ut! Snälla underbara farmor som är bäst :-) Det känns konstigt att nu ska jag och Mats jobba båda två, samtidigt, och Ronja ska inte vara hemma utan på dagis. Knasigt! Och jag och Mats ska vara på jobbet samtidigt igen, och jobba tillsammans! Det har inte hänt på nästan två år... Det kommer att kännas minst sagt skumt, men jag tror att vi kommer att komma in i det fort igen.
I torsdags hade jag en högst tillfredställande lektion på Glaumur (ja, han går ju lektioner också, och nu hade turen kommit till mig) och kom hem på rosa små moln! Allt bara flöt och funkade och jag bara ÄLSKAR den hästen! Jag hoppas att Angelica hör av sig så snart hon har tid (hon jobbar mycket) så vi kan rida igen. Jag bara klickar med den hästen, och som Helena sa i torsdags: "det där är ju "din" häst" och syftade på storleken. Han är rätt liten för att vara islänning, och alla som känner mig eller har träffat mig IRL vet att jag inte heller är så stor. Så vi passar som handen i handsken! Jag <3 Glaumur. Haha... Känner mig som 8 år igen när man skrev I love horses överallt på alla skolböcker etc. I´m such a hästnörd, but I´m damn proud hästnörd!
Imorgon blir det ev en liten våffellunch hos svärföräldrarna. Mysigt! Annars blir det fix och trix här hemma. Alltid finns det nåt att göra.
Nä folk, jag ska dra mig mot sängen och invänta mannen.

Horses 4-ever / Jozzan

Hittade en härlig bild på mina två bästa tjejer från i somras. Åh, sommar... Det är LIIITE mer snö på altanen nu. Suck... Men oj vad Ronja ser annorlunda ut. En liten tjockis! Sötnöt :-)



Jodå, vi lever!

Efter många om och men och framför allt fysiska åkommor är vi nu på banan igen. Och både igår och idag har Ronja varit ett par timmar på dagis alldeles själv.
Igår var Mats där med henne och hon brydde sig inte alls när han lämnade henne, men idag däremot blev det lite knorr från hennes sida när jag skulle gå. Men det gick fort över och sen hade hon lekt, ätit med god aptit och försökt sova, men det gick inte. Men vi försöker imorgon igen men hopp om att det funkar bättre! Hade även glömt snuttefilten hemma, så det kan ju bero på det...
När jag hade lämnat Ronja så hastade jag hem och dammsugade och plockade undan här hemma, något som verkligen behövdes och inte hade blivit gjort sen urminnes tider eftersom vi varit sjuka. Nu sover hon en sväng och jag tänkte slita mig från datorn och städa bort all magsjuka från toaletterna. Det är så skönt att få städat efter sjukdom! Jag har bytt sängkläder också, och jag tvättar för fulla muggar. Nu ska här bli fräscht igen!
Ikväll är det ridning som gäller. Wiieee!

Solen tittade fram förut när jag gick till dagis för att hämta Ronja, och den lyser än från en nu klarblå himmel. Det finns hopp om det... :-)

/Jossan



Sjukdomsstatus

Jag mår inte illa längre iallafallfall. Alltid nåt! Magen bubblar men jag har druckit en hel del vatten och lite avslagen cola. Tänkte att jag senare ikväll ska försöka mig på lite rostat bröd och Proviva nyponsoppa. Jag känner mig hungrig nu med, men vågar inte riktigt äta än. Jag ligger mest på soffan och läser Fearless Fourteen av Janet Evanovich. Bra bok! Som alla hennes böcker i och för sig. Hoppas att det är på gång åt rätt håll med denna sjukdom. Energin är icke existerande och hoppas det blir bättre tills imorgon då Mats börjar jobba igen, och jag blir ensam med Ronja. Hon får inte komma på dagis imorgon heller eftersom jag har varit dålig. Jag måste vara symtomfri i två dygn innan hon får komma tillbaka. Inskolningen blir helt förskjuten och jag har bara semester den här veckan som kommer, men det löser sig väl sa han som sket i vasken ;-D Nu ska jag fortsätta läsa här, och kanske slumra till. Har i princip inte sovit nånting i natt eftersom jag har sprungit skytteltrafik till toan. Jag hatar detta... /Jossan



Livet är underbart(?)

Usch och fy säger jag bara. Min mamma åker hem imorgon och jag har bara legat hela eftermiddagen. Jag har åkt på både dunderförkylning PLUS magsjuka/vinterkräksjukan. Kan det bli värre!? Jag nyser, snorar, snyter mig samtidigt som jag mår fruktansvärt illa och får springa på toa i ett. Just nu känner jag mig rätt sliten och äcklig! Bläää för denna sjukdom. Hoppas på att få sova lite och att jag mår bättre imorgon. Inget 3-års kalas för mig imorgon inte... /Jossan



Jaha, då var det klippt IGEN!

Vad är höjden av otur? Jo, det är att Ronja har spytt inatt igen! Vaknade vid 4.15 av att hon grät och så hör jag hur hon liksom gurglar till, och mycket riktigt, visst hade hon kräkts. Inte så jättemycket som tur var och bara på en liten fläck, och inte luktade det heller! Men det var bara att plocka upp henne och byta kläder osv. Sen dess har hon spytt 6 ggr till. Hon är jättepigg emellan kräkningarna så det är skönt. Hon springer runt och leker och pratar. Rätt långt är det mellan också, 1 timme nu senast. Tyvärr har hon ju inte så mycket kvar i sin lilla mage... Detta är verkligen maximal otur! På lite drygt 1 vecka så har hon haft detta två ggr. Denna gång kanske det även kommer i blöjan, vem vet? Eller så blir Mats eller jag också sjuk, eller kanske båda. Så himla tråkigt att det ska bli så här när mamma kommer ikväll. Hoppas hon slipper! Och hoppas jag kan rida ikväll! /Jossan



100303

Idag var det andra dagen på dagis för Ronja. Iofs är det bara inskolning än, men hon verkar gilla det :-) Hon skriker och bråkar när vi ska gå hem. Hon tycker nog att två timmar är alldeles för kort tid! Till veckan ska jag testa och lämna henne där någon timme. Allt har flutit på iaf och hon gör egna upptäcktsfärder utan mig eller Mats. Hoppas turen håller i sig!

Nu är Mats inne i stan och köper färg till köksluckorna. Det kommer att bli ruggigt snyggt när vi har målat om och bytt handtag. En lite billigare renovering av köket som kommer att göra så mycket för helhetsintrycket.

Ikväll åker jag in till stan för lite träning tillsammans med Carro. Trevligt! Full fart :-D

Imorgon kommer min mamma hit (förhoppningsvis) om inte SJ fucka upp med tågen. Bara att hålla tummar och tår!

/Jossan