Ronja då & nu, mars.

Tänkte att jag skulle inleda en roliga grej i slutet av varje månad. Jag visar bilder på Ronja tagna för ett år sen, alltså under mars 2009 och visar bilder från samma månad 2010, sen för april båda åren etc och skriver lite om båda månaderna. Tyckte det var en rolig idé för alla som följer bloggen att se och jämföra, särskilt för mormor och övrig släkt och vänner som finns utspridda överallt!

Här kommer preimären...

Mars 2009 (bilderna är klickbara)




Mars 2009: Ronja tränade för fullt på att sitta med med varierande resultat. Vi hade bott i 1 månad i vårt hus, och Ronjas rum blev färdigrenoverat med nya tapeter och nytt golv, och sjävklart lite nya möbler. Det blev precis så fint som jag hade tänkt mig (och pappa så klart :-)
Ronja var en go och glad liten rultbulle på härliga 6 månader som tyckte att allt var till för att stoppas i munnen! Hoppgungan, det nya byggkolssarna i form av muggar och julklappen från Viggo blev snabbt favoriter :-)
Mat hade hon så smått börjat med, också detta med varierat resultat skall tilläggas! Föll det inte fröken i smaken så kom det ut lika fort som in, vilket tyvärr var det mesta i början! Men blåbärspuré åt hon nöjt av i alla fall, sött och gott så klart!
Ronja testade vårkläder och lät sig villigt fotograferas när mamma hade spökat ut henne som en docka.
Hon tränade på att ligga på mage och lyfta sig själv inför krypning, men än var det ett tag kvar tills hon skulle börja krypa på riktigt.

Mars 2010 (bilderna är klickbara)





Mars 2010: Ronja började på dagis denna månad och blev helt plötsligt en stor tjej. En tjej med humör och hon vet precis vad hon vill och är pappas flicka, på gott och ont! Hon började få äta själv hemma, eftersom hon får göra det på dagis, och hon är jätteduktig, även om det ibland hamnar lite fel...
Hon bläddrar gärna i en "cookie" (bok) och vägrar ta av sig sina "kor" (skor, gummistövlar) när hon är inomhus. Vi får stänga in dem i garderodebn för att hon inte ska se dem. En "bapp" i munnen är en självklarhet och hon har blivit väldigt "bappkär" sen hon började dagis. 
Ronjas söta lilla huvud pryddes av pippilotter för första gången. Hon har inte många strån på den lilla skallen, men jag lyckades ändå skrapa ihop två stycken små tofsar. Söt blev hon!
Månaden har kantats av många sjukdomar av olika slag som sig bör när man har en stor dagisflicka i familjen.
Mormor kommer på besök i början av månaden och virkar fina mössor åt Ronja och mamma. Sverige-mössa ska det vara så klart! :-) Tack mormor för det! Och förlåt för att vi skickade med dig en "härlig" magsjuka hem till Böleängen igen...
Visst, det gick åt H-vete för Timrå i slutspelet, men dom kämpade väl och här hemma hos oss är vi inte den som är den. Vi stöttar i med- och motgångar, och här visar Ronja sin stöttning iklädd fin Timrå IK-luvtröja som mormor så omtänksamt hade med sig i present (på begäran av mamman så klart) och visst bär hon upp den fint? Allt klär en skönhet, och särskilt så vacka färger och tryck ;-) (Allt för att reta pappan).


Ronja, 30 mars 2010.

 

/Jossan



Kommentarer
KateWellings

Bra Jossan!! :D Glad påsk till er från oss!

2010-04-02 @ 12:39:49 | http://katewellings.blogg.se/
ENTREVISTA, - lär känna bloggarna!

Söt hon är! :)

Glad påsk!

2010-04-02 @ 12:55:28 | http://entrevista.blogg.se/
elin

vilken söt blogg du har , verkligen!:D

2010-04-02 @ 13:00:41 | http://bbaraaelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback