110830 - Mer sjukdom på ingång...

Naturligtvis (som ett brev på Posten) så vaknade jag inatt med ömmande hals, och så har det fortsatt hela dagen. Men det känns inte så jättefarligt, men lite frusen och tung i huvudet. Hoppa det går fort över! Så himla typiskt bara när Mats är i Stockholm på kurs och kommer hem först imorgon eftermiddag/kväll :-(
Ronja är hemma från förskolan idag. Hon hade 38,3 i temp igårkväll såvi beslutade då att hon skulle vara hemma idag. Imorse var hon dock feberfri (36,9), men då hade vi ju redan bestämt att hon skulle vara hemma så så blev det. Jag och Freja skulle dock iväg på babymassage vid 9.30, så farfar kom och hämtade Ronja och hon fick vara hos dem när vi var på massagen.
Imorgon får hon nog gå på förskolan tror jag. Hon är iofs snorig och har näsblod till och från, men är ju feberfri och pigg i övrigt... Svårt! Vi får se...

Jag blev lite piggare förut när jag tittade ner i brevlådan och två paket låg där och väntade på mig.
Härligt!
Det var Ronjas vinterskor och min Odd Molly-klänning. Jag skyndade mig in och slet upp paketen.
Och Ronjas vinterskor var perfekta, båda i storlek och skick. Det stod att dom var använda två gånger, men dom ser oanvända ut. Och jag som bara gav 300 kr för dem (nypris 699 kr ca) blev sjukt nöjd!

Och gissa om Ronja var nöjd!? :-D



Ett KAP alltså!

Och min klänning sen!
Precis så fin som jag hade hoppats på. I superfint skick och med tags och orginalpåse som följde med.
Kunde inte ha blivit bättre för 560 kr + 36 kr frakt (nypris 1999 kr), så gissa om mamman var nöjd där?!
Jag svassade runt i min nya klänning, och Ronja i sina nya vinterskor :-D
Ronja sa:

"Mamma, vilken fin klänning du har".

Det är mammas flicka det ;-)



I min ägo


 

 

 
'
Fin rygg på Denim bikette jacket

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 

 

 
Man kan ju ganska tydligt se vilken färg jag gillar... :-D



Crocs Mary Jane

Som ni vet så har jag ett par supersköna Crocs, som jag ÄLSKAR och har i princip bott i sen jag fick hem dem i juli.

Jag har ju varit sugen på ett par till Ronja också, men inte haft råd och så fick hon ett par begagnade sandaler av farmor tidigare i somras. Så jag struntade i ett par Crocs till henne!
Fram tills idag, då jag sprang på ett TOPPENERBJUDANDE på nicework.nu idag.
Jag kunde bara inte motstå ett par Mary Jane i färgen Ruby Red till Ronja. Jag fick dem för 99 kr (ord pris 349 kr) och dessutom fraktfritt. Jag beställde i storlek 23-24, vilket jag tror att hon kommer att kunna ha nästa sommar också. Dom brukar vara ganska så generösa på storleken, och Ronja är inte känd för att växa i någon supertakt (hon ska ju ha samma vinteroverall i år som ifjol) så det blir perfekt!

Hon kommer att älska dem!


Jag kan ju tipsa om att dom hade många specialpris på Crocs på nicework.nu, även för vuxna.
Så skynda att fynda! :-)



Säg den lycka som varar...

Jag tänkte igår;

"Åh, vad bra vi har klarat oss från förkylning trots två veckor på dagis".

Så skulle jag INTE ha tänkt... Imorse vaknade Ronja med rinnig näsa och lite småhosta, men trots detta var hon pigg och glad.
Vi skulle ju på Idas 3-års kalas kl 13.30 idag, men vi ställde in. Hon hade säkert orkat (hon hade bara 37,5 i temp) men vi ville inte riskera att smitta ner alla på kalaset. Så vi stannade hemma :-(
Det var nog tur för näsan har runnit hela dagen och innan sänggående hade hon 38,0.
Hon somnade vid 20-tiden, och vid 21 vaknade hon och hade falsk krupp ch var ledsen. Och när den falska kruppen sätter in, då vet vi vad som är på gång.
Mats tog med henne ner till tv-rummet, så hon har legat här på soffan och sovit sen dess. Dock har hon vaknat till ett par gånger och varit ledsen. Stackars Ronja! Hoppas resten av natten blir lugn...

Så jag sitter här i soffan och trängs med två sovande barn, lyssnar till deras tunga jämna andetag. MYS!

Detta kommer ju så himla olägligt eftersom Mats åker till Stockholm på kurs tis-ons, vilket betyder att jag ska sova själv med båda barnen för första gången. Jag hade inte brytt mig om dom hade varit friska, för då sover dom så bra. Men om nu Ronja är sjuk, så brukar hon sova lite knackigt, och då är det ju typiskt att det ska ske PRECIS när jag är ensam med dem.
Jaja, vi får avvakta och se hur det blir med dagis på tidag för hennes del. Och hoppas inte Freja blir smittad! Jag håller tummarna att helamningen ska skydda henne.

Jag slog förresten till på ett par vinterskor åt Ronja igår kväll. Ett par exakt likadana Kavat-stövlar (samma modell och färg) som hon hade ifjol, fast i storlek 24. Hittade på Tradera med ett "KÖP NU"-pris på 300 kr, och dom var knappt använda. Ett vrakpris med tanke på att dom kostar ca 799 kr i nypris! Klockrent! Så nu har vi verkligen ALLT vi behöver för barnens del med ytterkläder.
Nu är det bara jag och Mats som skulle behöva nya vinterskor...

På torsdag så kommer faktiskt min mamma, pappa och syster ner på en halvspontan roadtrip! Som ni kanske minns, så gick vår bil sönder i Gävle när vi var på väg hem från dem i början på augusti. Den blev ju så klart kvar där i väntan på reparation, vilket dom tyvärr inte hade tid med förens vid månadsskiftet ca. Så vi har ju lånat svärföräldrarnas bil (TACK för lånet) eller varit utan. Men nu ringde verkstaden häromdagen och sa att bilen var färdig. ÄNTLIGEN! Så mamma, pappa och syrran ska åka hemifrån Timrå och hämta upp vår bil i Gävle och komma ner med den. Hur snällt är inte det?! Då slipper vi åka upp ju, superskönt! Plus att vi och barnen får träffa dem några oväntade och spontana dagar, vilket är superskoj! Dom kommer (antagligen) på torsdag och åker hem på söndag. Det är inte många dagar, men allt är ju bonus eftersom vi inte skulle ha träffats alls.

Så det vore TOPPEN om Ronja kunde bli frisk och kunna gå på dagis i veckan, så jag kan städa och fixa lite när hon är där och Freja sover.
Jag håller på och funderar hur dom ska sova, så det ska fixas. Och så måste jag städa av lite.

Nä, dags att ta med sig barnen upp och gå och lägga sig, och hålla tummen att Ronja mår bättre imorgon bitti.
Det bådar dock inte gott, det rosslar och skäller i bröstet på henne och on sover oroligt :-/

Guten nacht!





110828 - jag stryker en från listan...

Jag vann en auktion på Tradera vid 21-tiden, och nu kan jag stryka en önske-Molly från listan.
En Wigwam dress i färgen velvet kommer till mig inom några dagar.



Se en sådan liten mumsbit!

Jag älskar denna modell på klänning/tunika! Den passar mig så bra. Och eftersom jag är liten och kort så blir det som en klänning, så jag behöver inte ha någon lång underklänning som "förlänger".
Jag har en Wigwam dress i lite powder från sommarkollektionen 2010, och den har jag trivts superbra i och den var välanvänd till exempel när vi var på bröllopsresa i Rom, september 2010.


Dock ville jag ha en färg som var lite mörkare och "höstigare", så det var antingen den i velvet eller en i almost black...

...men jag skulle inte ha något emot att en sådan OCKSÅ flyttade in i min garderob, så småningom.
Skulle helt ärligt kunna ha en i varje färg! Varför ändra ett vinnande koncept?! :-D

Hoppas den kommer till mig snabbt! Är så sugen på att ta på den!
Funderar på att ha den på kräftskivan den 10/9.
Vi ska ha mysig kräftfest tillsammans med familjen Österlunds och familjen Edström/Lindholm.
Festen kommer att hållas hemma hos Maria, Micke och Agnes och vi hjälps åt att göra maten.
Skönt att ha nära till så fina vänner! Behöver inte diskutera vem som ska köra hem osv, bara att lägga barnen i vagnen och gå den korta biten hem. Lovely!



Mina älskade hjärtan





Ronja Edith

&

Freja Helena



En helg i fyndandets tecken!

På förmiddagen var jag och Tessa på bytardagar på Brobyskolan i Söderköping. Vi kom typ 30 min efter att dom hade öppnat, så det var lite urplockat, och jag hittade inget av det jag behövde (vinterskor, regnställ) men köpte lite annat smått och gott. En body och ett par hängselbyxor till Freja, ett par jeans, en t-shirt och en klänning till Ronja och en kjol och en fleecejacka till mig själv. Och en Nalle Puh-bok. Allt för 115 kr :-D
Sen var jag inne i Norrköping och hämtade upp PoP-jackan + fleecen. Satt som en smäck på Ronja i strolek 92, fast ändå lite att växa i. Perfekt!
Sen hittade jag en Katvig-tunika på 70% rea på Mitt Lilla Krypin till Ronja. Freja har en body i samma mönster, så nu kan dom syskonmatcha.
För en timme sen slog jag till på ett par Kavat-vinterkängor åt Ronja på Tradera. Exakt likadana som hon hade ifjol, men två storlekar större. Mindre än halva priset och bara använda två ggr = jättefräscha!
På onsdag eller torsdag ska jag åka till Ljunga och hämta upp ett Helly Hansen-regnställ för 80 kr. Det är strl 92 och blått. Kanonfint!

Nu är det bara att hoppas att hon får dom där skalbyxorna i födelsedagspresent, sen är hon klädd hela hösten/vintern till en mycket billigare penning än om vi hade köpt allt nytt.

Det gillar jag! :-)



Vinterskor i augusti

Började fundera på vinterskor till Ronja...

Ifjol hade hon ett par plommonlila Kavat-stövlar som var kanonbra! Kommer nog att köra på samma i år med. Dumt att ändra ett vinnande koncept :-D



Men i år kanske det blir i en annan färg som matchar hennes lila/svarta Polarn o Pyret-overall eller hennes knallgröna Didriksson.

Här är Ronja tillsammans med mormor iklädd sin gröna Didriksson. Riktigt härlig färg!


Korten är tagna i mitten av februari, galet med snö för att vara här nere. Och idag har det varit härlig sensommarvärme, svårt att tänka på det där då...

Och här har hon på sig sin fina svart/lila Polarn-overall som jag fyndade på Campadre.se. Galet nöjd med det fyndet!



Det är en storlek 92, men dom är generösa i storleken och Ronja är inte så stor. Hon har till och med 86 i vissa kläder fortfarande.

Igår var jag och Freja hemma hos Carro och fikade och fick med oss ett regnställ i storlek 86 hem, som Elliot inte kunde ha längre. Perfekt att ha hemma då det andra är på dagis!

Liiite kort i benen kanske det var, men det var ju gratis så hon kan ha det så länge hon kan ha det.
Gratis är gott :-D

Imorgon bitti ska jag och Freja åka hem till Tessa, Micke och Julia för att sedan åka till bytardagar som var på någon skola i Söderköping. Kolla läget lite bara, kanske handla. Vi får se!
Sen ska jag åka hem och hämta upp Mats och Ronja och vi ska åka in till stan. Vi ska inhandla present till Ida som fyllde 3 i veckan och en "välkommen till världen"-present till Julia. Dessutom ska jag möta upp tjejen med skaljackan och fleecen som jag pratade om i förra inlägget.
Håller tummarna att hon får skalbyxor till i födelsedagspresent! Skulle vara perfekt i höst!





Ronjas önskelista

Jag tänkte redan nu börja skissa på en önskelista till Ronjas födelsedag.

x Playmobil


Det tänker vi köpa, men så länge man inte köper samma delar så är det ju bara roligt med mycket.

x Skalbyxor från Polarn


"Viktigt" att dom är i den här färgen, då jag har fått tag på en skaljacka + fleece i den nyansen begagnat.

x Pussel är aldrig fel
x Strumpbyxor
x Tofflor (typ fårskinnstofflor, inte skinntofflor)
x Saker till hennes nya rum
x Filmer

Fyller på vart efter jag kommer på fler saker...




Den valet INTE föll på...



Det var alltså denna kofta, en lovely knit i dark royal som fick stå åt sidan till förmån för klänningen idag.
Ni ska veta att jag stod lääänge och valde och testade om vartannat. Denna kofta är ju så snygg, men samtidigt så kommer denna modell tillbaka varje höst/vinter så jag får slå till nästa säsong. Eller kanske man hittar något begagnat senare i höst.

Jag ångrar mig inte...tror jag! :-D



Mina presenter

Min fina ukulele :-)


Brickan (från Mats och tjejerna) och kannan (från Tessa, Micke och Julia).


Och idag har jag och Freja varit inne i stan och handlat för presentkorten/pengarna på Kings.
Jag stod länge och valde, men till slut föll valet på denna...


...en Velourette plain dress i färgen dark lilac.
Hur snygg som helst på och väldigt användbar i höst/vinter.
Jag är galet nöjd!

Nu inväntar jag en auktion på Tradera som jag tänkte lägga resten av presentpengarna på...
Håll en tumme att jag vinner!



Gårdagens Freja





110824 - Min födelsedag!

Idag fyller jag...27 år! Snart 30 :-D

Dagen har varit toppen. Ronja var på förskolan 9-14. Toppen för då hann vi städa och fixa en massa här hemma. Efter att vi hade hämtat henne så åkte vi in till stan. Mats hade inte haft tid att köpa present till mig, så han ville göra det. Och så åt vi middag. Eftersom det är min födelsedag så fick jag välja mat, och jag ville ha hamburgare på Max, så vi åkte dit och åt efter presentshoppandet.
Jag var in på Kings och spanade in Odd Molly-utbudet. Testade lite grejer med kan inte riktigt bestämma mig. Jag har ju fått en massa pengar/presentkort, så imorgon ska jag och Freja åka in och shoppa loss :-D

Vid 19 kom det fikabesök. Svärföräldrarna, Lisa, Marcus och Ida och Tessa, Micke och Julia kom och förgyllde kvällen. Jättemysigt och jag fick en massa bra presenter.
Av Bosse och Anna-Lena fick jag presentkort på Kings. TACK!
Av Tessa, Micke och Julia fick jag en supersöt mjölkkanna i lantlig stil. Tusen TACK!
Och av familjen Österlund fick jag en grön ukulele! WOW! Jag provspelade på en av deras ukuleles och Lisa lärde mig akord. Jag tyckte det var jätteskoj och skämtde om att jag skulle komma dit och ta lektioner hos Lisa lite på skämt. Jag trodde väl aldrig att jag skulle få en alldeles egen! Dessutom fick jag en mapp med låtar som jag kan spela. Nu ska jag träna och träna, och bli duktig :-) TACK Österlunds!
Av Mats och tjejerna fick jag presentkort på Kings och en jättefin liten vit fikabricka som Mats sa att "det skrek Josefine om" :-D Puss och tack fina lilla familjen min.

Jag har så fina människor omkring mig som skämmer bort mig. Jag hade varit nöjd om dom bara hade kommit och fikat med mig och umgåtts. Alla fina presenter var bara en bonus!

En utomordentligt bra dag helt enkelt!

Imorgon jobbar Mats igen och Ronja ska vara på förskolan 9-14.
Jag och Freja ska åka in till stan till kl 10 och se om vi inte kan sätta sprätt på födelsedagspengarna, eller om jag ska avvakta och se vad som kommer in på Kings längre fram. Hmm... Jaja, vi får se imorgon!
En present till Julia ska jag köpa också.

Tack för idag!



110822

Idag har jag börjat baka inför min födelsedag som äger rum på onsdag. Då kommer det lite fikagäster, och då måste man ju ha något gott att bjuda på. Idag bakade jag chocolate chip walnut brownies, och dom har jag gjort förut. Dom är gudomligt goda! Dom tänkte jag ha istället för tårta tillsammans med vaniljglass.
Imorgon ska jag baka bullar och när Ronja kommer hem från förskolan ska vi göra chokladbollar. Om jag hinner och orkar tänkte jag även baka nutellacupcakes. Jag läste det receptet i en blogg och blev så galet sugen på dem. Jag ÄLSKAR Nutella, så dom är säkert jättegoda!
Svärmor ringde idag och undrade vad jag önskar mig. Att hon ens frågade :-D Hon borde veta vid det här laget att jag bara önskar mig presentkort på Kings.
Jag var in där i lördags när vi var inne i stan och kollade på alla trevliga höstnyheter som hade kommit. Snygga koftor i ull och jättesnygga velourklänningar.
Trevligt att få lite pengar att shoppa snygga kläder för :-)

Jag ska lägga ut lite kläder på Tradera igen. Det var tre plagg som jag inte fick sålda häromsistens, eftersom det var mitt i semester och det var väldigt "höstiga" kläder. Men nu börjar det passa lite bättre! Hoppas på bra betalt för dem så jag kan lägga även dessa pengar på en ny goding ur höstkollektionen.

Imorgon ska som sagt Ronja på förskolan och när jag har lämnat henne så går jag och Freja på Öppna Förskolan. Vi ska nämligen på babymassage där. Mysigt! Jag var aldrig på babymassage med Ronja, så det ska bli supermysigt att testa det med Freja. Har hört bara gott om det!



...





110819-21 - Vår helg!

En härlig helg har det varit och vi har bara umgåtts med en massa härligt folk.

I fredags var Ronja ledig från förskolan. Då blev det soft morgon tillsammans med syrran i soffan.


Dagen innehöll även detta...


I lördags åkte vi in till Norrköping tillsammans med Micke, Maria och Anges. Det var Augustifesten och i Vasaparken var det Barnens dag med allsång, dragkamp, hoppborg, måleri och en massa andra roliga aktiviteter för barn. Tyvärr var det även regn och blåst, och tyvärr har vi Sveriges fegaste unge som vägrade göra något. Stod bara och hängde och surade och ingen fick prata med henne eller titta på henne. Kul jul... Men sällskapet var utomordentligt och vi träffade lite annat nice folk också.
Freja tyckte i alla fall att det var roligt att titta på allt folk och lyssna på allsången som en gammal kompis till Mats höll i. Hon sjömg även på vårt bröllop, en jätteduktig tjej som är lite lokalkändis.



På kvällen var Lisa, Mackan och Ida här och åt middag och såg på film. Tjejerna somnade vid 22.30 så vi kunde se på film ifred. Efter filmen satt vi och snackade och dom gick inte hem förens klockan var 02.00, och vi somnade inte förens kl 03.00. Farligt... Men väl värt det! Vi hade som vanligt jättetrevligt :-)

Vår stora vinbärssnäcka visade sig i trädgården igen...

...men än en gång var det svårt att fånga dess storlek på bild. Den är gigantus!

Idag på förmiddagen gick vi bort till Mats syster med familj och hälsade på i deras nya hus. Dom har ju tidigare bott inne i Norrköping, men nu bor dom bara ca 10 min promenad från oss. Roligt för kusinerna att kunna leka och ses lite oftare :-) Superfint hus med väldigt speciella vinklar och vrår. Charmigt! Vi fick bokhyllor till Ronjas rum när vi ändå var där. Perfekt då det var något liknande som vi hade tänkt köpa till hennes nya rum men inte gjort än. Nu fick vi en gratis, plus två till som jag tänker att man kan ha i Frejas rum som bra förvaring. Återkommer med bilder när vi har fått hem dem. Mats och Anders ska köra hit dem i veckan. Tummen upp för det!

Sen blev vi bjudna på grillat borta hos Maria, Micke och Agnes kl 18, och där var så klart även Lisa, Mackan och Ida. Jättemysig kväll med supergod mat och bara sitta och snacka och ha trevligt. Aldrig fel!
En del planerat blev det också såsom födelsedagsfikor, glassdate, kräftskiveplanering, glöggmys mm.
Vi har en härlig höst att se fram emot tillsammans med vännerna på "gatan bredvid" :-)

En perfekt helg med andra ord som avslutas nu.

God natt!



110819 - Premiär för Odd Molly boutique online

Det är fredag - HELG!
Premiär för Odd Molly boutique online.
Detta kommer att bli en bra helg <3

(Och ja Terre, jag är besatt, jag vet. Men jag är inte ensam, och jag står för det :-D)

Nu ska jag frossa i nätbutiken innan det är dags för städning. Skönt att få det gjort innan helgen!

Ronja äter russin och kollar på Babar på SVT Play, Freja sussar. Gäller kanske att passa på att städa när ungarna håller sig lugna?




110817 - Några nya önske-Mollysar har tillkommit...

Idag har jag suttit och sett på Tinas sommarkök på tv4play, och hon bär Odd Molly HELA tiden. Så nu har jag fått upp ögonen för ett plagg som jag inte alls varit sugen på förut, men nu kan jag inte få det ur huvudet. Har blivit smått besatt faktiskt :-D

Wilma Mankiller cardigan i färgen magnolia. Jag vill dock ha den utan fransar helst, det finns nämligen både och.
SJUKT SNYGG!


Begonia cardigan också den i färgen magnolia. Den är lite av min favoritfärg faktiskt!


Sen fick jag upp ögonen för denna, Le Fleece tunic som ser så där härligt gosig och skön ut, men ändå är grymt snygg. Den hör väl inte direkt till önskelistan, men lite nyfiken blev jag allt på den.


Men en Wilma Mankiller skulle få flytta till mig any day. Love!



110816 - Förskolestart och skön eftermiddag i Glädingstad

Imorse var det alltså dags att lämna Ronja på förskolan för första gången sen den 19 maj. Det är ju ett tag sen! Och det gick lite knackigt... Hon grät ju så klart rätt hysteriskt, trots att Agnes kom och välkomnade henne med en kram och blev jätteglad att hon var där. Men Charlotte tog henne i famnen och dom gick till gungorna tillsammans med Agnes. När jag tittade dit på vägen hem så grät hon inte, så det gick fort över, och sen hade det gått jättebra hela dagen sa Frida. Skönt! Hoppas nu bara att lämningarna börjar gå bra snart också...

Jag hämtade Ronja 14, sen gick vi upp till farmor och fick lunch, eller jag åt lunch, Ronja hade ju redan ätit. Sen hade vi det bara mysigt, pratade, lyssnade på musik och hade allmänt trevligt :-) Freja bajsade ner sig totalt också, mitt i all trevlighet :-D Vi fick tappa upp ett bad och tvätta henne för det var bajs överallt...

Tjejerna sitter och spanar in farmor...










Imorgon får vi besök av en kompis till Mats och hennes barn. Det blir trevligt :-)



110813 - Härlig sommardag!

Ronja idag hemma hos Micke, Maria och Agnes.


Idag har det varit en riktigt härlig sommardag. Mats och Mackan har hjälpt till att lägga tak hemma hos Micke och Maria. Jag och barnen var också där, men bara för att umgås med Lisa, Ida, Maria och Agnes. Och för att äta Johannas goda köttfärslimpa med fetaost till lunch. Mums!
Supermysig stund borta hos trevliga vännerna på "gatan bredvid" :-)

Sen fick Ronja lördagsgodis. Uppskattat!


Annars har det varit en lugn lördag med middag ute då vi inte orkade laga något.

Imorgon ska jag åka till Lilla Yddetorp och hälsa på lilla Julia som blir en vecka <3



110810 - Emmaljunga Twin Nitro

Igår var vi på Babyproffsen och skulle köpa en bröstpump, men vi kom ut med en syskonvagn istället :-D

Vi pratade löst om syskonvagn innan Freja kom, men vi tänkte att det behövs nog inte. Vi trodde det skulle räcka med en ståbräda, men det har inte alls funkat. Ronja vägrar stå på den. Så nu gjorde vi slag i saken och köpte en syskonvagn. Nu när vi äntligen hittade en som vi trivdes med.

Vi älskar Emmaljunga!

Vi har en Emmaljunga City Cross som vi köpte när vi väntade Ronja, och vi har älskat den. Den är toppen! Men nu ville vi ha något som man kan båda barnen i, och vi har sedan länge vetat att vi INTE gillar Phil & Ted och liknande modeller där barnen liksom ligger "ovanpå varandra". Vi har tittat på Babytravels syskonvagn, men den kändes alldeles för klumpig och stor. Men så sprang vi på denna inne på Babyproffsen igår som sagt, och den känns så smidig! Vi älskar verkligen vår nya vagn, och Ronja med :-)











Smidiga svängbara hjul fram, och rejäla hjul bak. Punkteringsfria dessutom, tummen upp!

Den är ju exakt likadan som City Crossen, fast det är svängbara hjul fram och det är en tvilling-/syskonvagn, så vi känner oss väldigt bekväma med den eftersom vi känner till allt redan.

Det hjälpte också till att vi köpte ett skyltex och fick rabatt på den. Vi bryr oss inte om vilken färg det är på vagnen, dessutom är ju denna marinblå och det är vär enkelvagn också. Och så fick vi ta med oss den på en gång. Passade oss helt enkelt perfekt på alla sätt och vis :-)
Så nu ska jag promenra med båda barnen, Boberga tillsammans med Lisa och Maria och flickorna.
Vilken härlig höst detta blir!

Dessutom ska jag investera i en bröstpump också, men det fick stryka på foten just igår av förklarliga skäl. Men jag har tittat ut en modell som jag gillar. Men som sagt, det blir lite längre fram...




110809 - världens sötaste Julia

Idag fick Tessa, Micke och Julia åka hem från BB, och dom kom förbi här och hämtade Vira så jag fick träffa dem. Tessa såg jättepigg ut trots snittet. Och lilla älskade Julia... Världens sötaste så klart! Åh, vad roligt det var att träffa dem! Jag sprang ner i källaren och rafsade ihop lite 50-kläder som Freja har vuxit ur. Det finns mer, men det hann jag inte med nu. Jag får packa ihop resten och lämna när jag åker dit och hälsar på, troligtvis i helgen!

Nu ska jag bara tänka ut någon rolig present till lilla sötnosen... Sånt är så roligt! :-)

Jag, Ronja, Freja och Vira var ute och gick på förmiddagen och stannade till i lekparken. Det var mysigt och en massa fina fjärilar flög omkring. Jag lyckades fånga dom på bild!

Orginalbilden.


Jag gjorde några versioner på den...






Har jag nämnt att jag ÄLSKAR mina nya appar?! :-D



110807 - Ronja & Mattis





110807 - Hundvakt

Nu är vi hundvakt åt den här lilla fisen i några dagar.

Imorse kl 6.30 ringde Micke och sa att han och Tessa var inne på förlossningen och vi skulle hämta Vira vid 8-tiden. Och vid 11-tiden idag kom en liten flicka till världen. Så klart en av de sötaste jag skådat!

Åh, vad jag längtar tills jag får träffa henne! <3



Ronja dansar på Mackan och Lisas bröllop, 30/7-11.




Diverse bilder




Ronja-bilder




Freja-bilder











110806 - Upptäcksfärd i App Store

...och jag sprang på en guldgruva! Jag hittade tips om appar till iphone via en blogg, och laddade hem dem eftersom dom var gratis. LabelBox, Istagram och OldPhotoPRO, underbara program! Se bara vad jag har gjort med några bilder från Timrå-vistelsen och några nytagna för dagen. Älskar apparna!






















Jag tycker i alla fall att bilderna blev hur coola som helst! Gillar LabelBox då man kan sätta in små texter på bilderna. Jag älskar't helt enkelt! :-D

Nu har jag laddat hem en app till datorn också, VintageScenes heter den. Ska bli spännande att se vad den kan göra. Jag återkommer med resultatet...





110805 - Den oändliga resan!

Imorse kl 07.22 startade vi vår resa hemåt. Vi ville åka tidigt så vi skulle komma hem runt 15. Det är skönt att komma hem hyfsat så man inte måste slänga Ronja i säng på en gång.

Men ack så fel det blev...

Strax innan Gävle började oljelampan på bilen blinka och det plingade och varnade. Värsta rökmolnen blev det bakom oss också. Vi körde lugnt och till slut kom vi fram till Hakke Gård, där vi körde in och stannade.
Mats gick in och köpte olja och fyllde på igen (han fyllde på 1 liter igår också) och så väntade vi en stund. Vi kom överens om att vi skulle ta oss in till Gävle, lämna in den på verkstad och ta en hyrbil därifrån. MEN...vi kom aldrig därifrån. Vi kom några meter, sen började motorn att hacka och det var ett stort rökmoln runt oss. TYPISKT!

Det var bara att stanna och ringa efter bärgare. Vi tog ut barnen så dom slapp sitta i bilen och bli less. Ronja sprang runt där och lekte och grejade, medans Freja mest sov. Vi fick stå bra länge innan bärgaren äntligen dök upp. Jag och barnen satte oss i vår bil, som vinschades upp på flaket på bärgningsbilen, och Mats satt inne i förarhytten tillsammans med bärgarkillen. Det var en ny upplevelse att sitta där uppe som en kung och titta ner på alla :-D
Ronja somnade på vägen in till Gävle. Väl inne i stan gick Mats in på Hertz och hyrde en bil och allt bagage flyttades över till den hyrda Volvo V70. Sen tog bärgningsbilen med sig vår SAAB och körde den till verkstaden. Vi åkte också dit och Mats pratade med en bilreparatör. Efter det var det lunchtid så vi for på McDonalds och åt. Klockan var 14 när vi lämnade Gävle, och då hade vi varit fast i 4 timmar, så den där visionen vi hade från början av resan att komma hem i tid, hade raserats. Fan också!

Vi började köra söderut, men nu hade Freja något att säga till om. Hon blev sur och grinig och ville inte alls vara med längre. Inte konstigt eftersom hon sitter som en liten räka i babyskyddet, och nu hade hon suttit i stolen i 8 timmar. Vi fick stanna tre gånger på vägen mellan Stockholm och hemma. Jaja, så är det ju när man har barn...

Naturligtvis kom vi alldeles fel till Skenäsfärjan också. Den gick precis när vi kom fram, och vi fick vänta 30 minuter till kl 19. Det låter ju inte som någon blodig stund att vänta, men efter den här resan så var båda barnen måttligt less.

Men till slut kom vi hem, 12 timmar efter vår avresa från Veteslingan.

Vilken dag! Skönt var det att komma hem, även om vi har haft det toppen på hotel Veteslingan :-D Saknar så klart min familj, men det är härligt att komma hem till sitt eget.

Igår kväll bokade jag tågbiljetter upp till Timrå. Jag och barnen tar tåget upp 2 november. Mats skjutsar upp oss till Stockholm, som vanligt. Det ska bli roligt! Vi stannar till den 9, alltså en vecka.

Vi bokade även tågbiljetter till mamma igår. Hon kommer ner 6-10 oktober. Vi hoppas på härligt höstväder så vi kan gå härliga promenader och vara ute.

Nu ska jag duscha, och sen sova. Jag är galet trött!




110803 - Freja träffar gudmor Terre för första gången.

Igår var Terre och Nova här. Terre är Frejas gudmor, och det var första gången dom träffades.
Kärlek vid första ögonkastet! :-)
Och det var så roligt att få träffa lilla Nova för första gången. Hon föddes 9/7, så hon är lite yngre än Freja.
Fina söta Nova <3

Tänk om man hade vetat detta när vi träffades för första gången i slutet på augusti 2000 (första dagen på gymnasiet) att vi skulle sitta här 11 år senare med varsin knodd i samma ålder och vara så goda vänner...
Livet är bra mysigt :-)

Freja, Terre och Nova.


Kompisarna; Nova & Freja.


Freja & gudmor Therese <3


Terre & Freja och jag & Nova



Åh, vad jag längtar tills vi ses igen i oktober i Norrköping!







110801 - Döda Fallet

I söndagskväll kom vi hem till mamma, pappa och syrran i Timrå. Alltid härligt att komma hit! Vi tog en sen promenad på kvällen, och det var superskönt att få komma ut och röra sig efter hela dagen stillasittande i bilen.
Igår tog vi en dagstur till Döda Fallet, och Ronja var superduktig och gick hela tiden själv när vi var där.
Några fina bilder tog Mats under dagen...

Ronja och morfar.

Mormor, morfar och Ronja (och Freja i vagnen).


Döda Fallet, 110801.


Jussi <3


Ronja!




Vacker natur!






110729-110731 - Härliga dagar i Leksand!

Vårt boende, Paraden turistlägenheter. Kanonbra!
Bästa vänner, Agnes & Ronja.
Freja tog sovmorgon i värmen.
Freja & mamma.
Bröllopsfest i Tibble bystuga.
Vackert brudpar!
När alla andra dansa loss på bröllopsfesten, så satt Ronja och tittade på film.
Freja, 2 månader och 13 dagar gammal.
TACK för en underbar eftermiddag och kväll Marcus och Lisa :-)



VIDRIGT!

Jag stöttar Linda och länkar till en sjuk människas blogg.

Hon har alltså snott bilder på Lindas dotter, kallar henne för sin egen och ett annat namn i sin blogg.

Vidrigt och helt oacceptabelt! Hon är anmäld och jag hoppas att inte fler blir drabbade.

Detta gör ju att blogglusten minskar avsevärt...

VIDRIGT!