110805 - Den oändliga resan!

Imorse kl 07.22 startade vi vår resa hemåt. Vi ville åka tidigt så vi skulle komma hem runt 15. Det är skönt att komma hem hyfsat så man inte måste slänga Ronja i säng på en gång.

Men ack så fel det blev...

Strax innan Gävle började oljelampan på bilen blinka och det plingade och varnade. Värsta rökmolnen blev det bakom oss också. Vi körde lugnt och till slut kom vi fram till Hakke Gård, där vi körde in och stannade.
Mats gick in och köpte olja och fyllde på igen (han fyllde på 1 liter igår också) och så väntade vi en stund. Vi kom överens om att vi skulle ta oss in till Gävle, lämna in den på verkstad och ta en hyrbil därifrån. MEN...vi kom aldrig därifrån. Vi kom några meter, sen började motorn att hacka och det var ett stort rökmoln runt oss. TYPISKT!

Det var bara att stanna och ringa efter bärgare. Vi tog ut barnen så dom slapp sitta i bilen och bli less. Ronja sprang runt där och lekte och grejade, medans Freja mest sov. Vi fick stå bra länge innan bärgaren äntligen dök upp. Jag och barnen satte oss i vår bil, som vinschades upp på flaket på bärgningsbilen, och Mats satt inne i förarhytten tillsammans med bärgarkillen. Det var en ny upplevelse att sitta där uppe som en kung och titta ner på alla :-D
Ronja somnade på vägen in till Gävle. Väl inne i stan gick Mats in på Hertz och hyrde en bil och allt bagage flyttades över till den hyrda Volvo V70. Sen tog bärgningsbilen med sig vår SAAB och körde den till verkstaden. Vi åkte också dit och Mats pratade med en bilreparatör. Efter det var det lunchtid så vi for på McDonalds och åt. Klockan var 14 när vi lämnade Gävle, och då hade vi varit fast i 4 timmar, så den där visionen vi hade från början av resan att komma hem i tid, hade raserats. Fan också!

Vi började köra söderut, men nu hade Freja något att säga till om. Hon blev sur och grinig och ville inte alls vara med längre. Inte konstigt eftersom hon sitter som en liten räka i babyskyddet, och nu hade hon suttit i stolen i 8 timmar. Vi fick stanna tre gånger på vägen mellan Stockholm och hemma. Jaja, så är det ju när man har barn...

Naturligtvis kom vi alldeles fel till Skenäsfärjan också. Den gick precis när vi kom fram, och vi fick vänta 30 minuter till kl 19. Det låter ju inte som någon blodig stund att vänta, men efter den här resan så var båda barnen måttligt less.

Men till slut kom vi hem, 12 timmar efter vår avresa från Veteslingan.

Vilken dag! Skönt var det att komma hem, även om vi har haft det toppen på hotel Veteslingan :-D Saknar så klart min familj, men det är härligt att komma hem till sitt eget.

Igår kväll bokade jag tågbiljetter upp till Timrå. Jag och barnen tar tåget upp 2 november. Mats skjutsar upp oss till Stockholm, som vanligt. Det ska bli roligt! Vi stannar till den 9, alltså en vecka.

Vi bokade även tågbiljetter till mamma igår. Hon kommer ner 6-10 oktober. Vi hoppas på härligt höstväder så vi kan gå härliga promenader och vara ute.

Nu ska jag duscha, och sen sova. Jag är galet trött!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback