Stress!

Jag håller på att försöka få Ronja att sova, kokar pastavatten, måste duscha innan vi drar in till stan. Har dammsugat och fixat källaren, varit på affärn 2 ggr, stress, stress, stress. Pust! Hoppas nu bara att lilla sessan vill sova så hon är pigg när farmor kommer och är barnvakt sen.
Ikväll ska Maria och Daniel käka middag här, grillat of course. Sen blir det smaskig bananpaj till efterrätt. Det blir trevligt! En lugn och skön kväll i goda vänners sällskap.
Imorgon är det som sagt full rulle hela dagen. vi ska samlas redan 9.30... Det blir en lååång dag imorgon, men förhoppningsvis så rolig att man inte tänker på att den är lång. Hoppas på skjuts hem, men ska nog inte förvänta oss det. Så jag måste hitta en buss hit ut imorgon förmiddag. Killarna kommer inte hem förens på eftermiddagen. Måste ju hem hit och sen upp til farmor och farfar och hämta Ronja. Hon ska sova borta för första gången imorgon natt. Det blir spännande och ett genrep inför bröllopet i slutet av månaden. Men hon sover ju så bra, så det ska inte vara några problem. Dessutom är hon ju varken mammig eller pappig, och inte så medveten än, så dom ska nog få en lugn natt. Värre blir det sen när dom blir äldre och mer medveten om att mamma och pappa inte är där. Men hon är ju så duktig vår lilla stossa.

Uff / Jossan



Snart smäller det!

Jaa, snart är det dags för möhippa. Sista förberedelserna idag. Strålande sol och blå himmel är det idag och HOPPAS på samma väder imorgon. Mats och Daniel har åkt iväg för att fixa det sista inför morgondagens svensexa. Får se om vi skaffat skjuts hem imorgon eller om jag ska sova i Tessa och Mickes lägenhet. TACK för att jag får låna den! Funderar nu på att ta en promenad i det härliga vädret. Måste ju gå och handla några saker till hippan.

Bye for now / Jossan



I almost forgot...

Igår var jag och hämtade ut dem och nu finns dom här hos mig...BILJETTERNA TILL STHLM HORSE SHOW! Wiiieee!



Smashing! / Jåz



Dressed for sucess

Ronja fick en massa nya fina kläder när vi var uppe i Timrå och hälsade på, allt i storlek 74 och 80, så hon kan ha dem ett tag!

Klicka på dom små bilderna för att se större.


Dessa plagg är fynd från KappAhl.


Dom här grejerna hittade vi på rean på ICA Maxi.


Present från gammelmormor och gammelmorfar. (Också från ICA Maxi fick jag höra).


Present från gammelfarfar och Lilja. Det är någon dam som stickat den men kommer ej ihåg vad hon heter.


Denna hittade jag i en kartong i mammas förråd. Jag hade den när jag var liten och sen hade vi den till dockorna. Den är inte särskilt snygg, men lite retrocool och roligt eftersom man själv haft den.


Denna jacka fyndade jag på Lindex på Farsta Centrum. I storlek 80 och ganska stor, så förhoppningvis kan hon ha den i vinter. Det är fleecefoder och sen är det galonyta på den. Perfekt i detta slaskiga klimat som råder här på vintrarna. Nu måste jag bara hitta ett par byxor till.


Och sist men minst, en dagens på Ronja. Jeanstights och t-shirt från KappAhl skinnskor från BoBoux. Hennes nya grej, att peka. Hon pekar på allt nu för tiden.
Ja, det var alla kläder som hon kammade hem på en vecka. Så nu är hon klädd ett tag och vi är redo när vi ska byta storlek. Hon har ju lite blandat, 68 i några bodys, 62 i en, 74 i dom nya kläderna och några 80 också.

Tjing / Jossan



En svunnen tid

Jag har suttit och läst gamla inlägg ifrån slutet av graviditeten och förlossningen och första månaden av Ronjas liv. Vad länge sen det känns! Och när vi hade köpt huset och hur glada vi var för det. Nu bor vi i huset och är lika glada fortfarande! Jag vill ha en bebis i magen igen ju! Det var mysigt. Inte så mysigt när man gick över tiden 9 dagar. Och all oro som fanns där hela tiden. Man minns ju bara det bra! Tur det, annars skulle väl ingen få ett till barn.
Tänk när Ronja ska bli storasyster. Vilken känsla det kommer att vara. Men det får dröja, Ronja ska få vara för sig själv ett tag till. Eller förresten, hon har ju sina kissar. Hon myste med Mattis förut. Hon la sig på honom och körde ner anisktet i hans päls. Men jag tror att Mattis var av en annan uppfattning... Ronja fick ett riktigt fultag i hans päls och då jamade han till och nafsade mot hene. Han skulle ju aldrig bitas, han bara markerade. Han satte inte ens tänderna mot henne, men han svängde irriterat med svansen. Men gick han där ifrån? Icke. Dumma katt. Problemet i det hela är ju att Ronja inte riktigt fattar vinken när han gör så där... Jaja, det gick ju bra. Och han kan ju faktiskt gå där ifrån om han vill.
Förresten, jag är inte så pank som jag trodde. Tack Tessa för att du förde över pengar till mig så snabbt. Du är en pärla!
Usch, jag har inte alls nån lust att gå bort till bvc. Visserligen har det slutat att regna, men är är grått och blåsigt. Jag vill bara stanna inne. När vi går hem från bvc så ska jag nog gå in på affärn och handla lite. Fick en sådan plötslig lust att baka förut! Det är sånt som är mysigt att göra när det är sånt här väder. Vad ska man baka då? Vet inte riktigt. Ska gå igenom min receptbok.

Hej på en stund / Jossan



God morgon världen!

Idag är det regningt och grått tråkväder. BLÄ! Men jag har en del att fixa inne så det är väl inte hela världen. Däremot kan det få vara uppehåll när vi ska gå bort på bvc, men man ska väl inte hoppas för mycket.
Nu har jag även ringt och bokat tid hos linsoptikern. Måste ha lite nya linser och när jag är där så ska jag passa på att fixa så jag kan beställa via Synsams linsbutik på nätet i fortsättningen. Blir så himla träligt att hålla på och gå på koll var 6:e månad. Kanska kan göra det en gång per år istället.

Later / Jossan



Klubbat och klart!

Nu är tågresan till Sthlm också bokad och betald. Jag hatar att ha saker som ligger och väntar på att bli betalt, man ska betala på en gång. Det gillar jag! Nu är jag pank som en liten lus. Men OJ, vad roligt det ska bli. Och härligt Terre att du är på att gå ut med oss! PAAARTY!
Nu kommer snart farmor och farfar och hälsar på Ronja.

So long suckers / Jossan



PIHEW!

Nu är Sthlmsresan i november bokad. Eller hotell och Globen är bokat och Globen betald. Tågresa får vi titta på när Tessa kommer hem. Skönt! Jag längtar, det ska bli så roligt! Det har hängt över mig att vi inte bokat, så nu var det som en sten som föll från mitt hjärta. Blev ganska billigt ändå, 1150 kr per skalle med hotell och Globen. Sen måste vi ju köpa tunnelbanekort och så ska man ju äta, så nu är det bara att börja spara till det. Ååååhhhh, Stockholm, here we come! Blir antagligen utgång på fredagen när vi kommer upp och sen Globen på lördagen. Terre, hoppas du är hemma och med på en utgång då!

LOVELY! / Jossan



Lugn och ro

Ronja sover och här sitter jag och gör inget nyttigt alls. Mats kommer snart hem på lunch.
Har försökt få tag på en tant på kommunen om dagisplats, men hon var på semester. Vi får avvakta och se. Hoppas på att kunna få inskolning i mars, annars styper hela vår plan.
Mejlade Helena om ny mejladress i helgen och hon svarade att snart kommer info om höstens lektioner. Jag längtar! Det ska bli så härligt att få rida igen. Just nu drömmer jag om en foderhäst... DET skulle vara något för mig! Men men, den som väntar på nåt gott...
Senare, när Ronja har sussat klart ska vi gå bort på bibblan. När jag var hemma hos mamma så hittade jag min gamla bok Skuggan över stenbänken av Maria Gripe, och den har jag läst ut. Så nu vill jag låna resten av böckerna i Skugg-serien. Jo, jag vet att det är barn/ungdomsböcker, men dom är jäkligt bra. Just nu läser jag Visions of the Sugar Plum´s. Det är jobbigt att läsa på engelska och man måste hela tiden vara koncentrerad, annars fattar man inte och man får gå tillbaka och läsa om igen.
Imorgon ska Ronja på bvc. Ska bli spännande att se vad hon väger osv. Hon har ju verkligen svällt upp och blivit bastant! Jag ska även lämna ett urinprov för en vidare utredning på mina njurar. Håll tummarna för att det inte är nåt! Jag är nervös... Vet att jag inte borde vara det, men jag inte hjälpa det.

Avslutar med en actionbild på Ronja från morfars kök. Vilka bissingar!


Bye for now / Jossan



Sista dagen

Imorgon börjar Mats jobba igen. Jag har plockat in svartvinbär från vår trädgård idag. Jag tömde bara en buske, och fick ihop ca 3 liter. Jag ska göra saft och gelé. Men jag har två buskar kvar att plocka, och dom är båda översållade med bär. Drygt och tråkigt göra, men känns tråkigt att låta bären förfaras. Så nu ska jag bli husligheten själv och safta och sylta. Så himla duktigt av mig.
På eftermiddagen har vi promenerat en sväng. Det är varmt och skönt idag så vi köpte en glass. Så här sista dagen på semestern. Och så var vi i lekparken längre upp på gatan och gungade. Det gillade Ronja!
Just nu är Daniel här och det diskuteras svensexa ute på altanen. Jag och Ronja är inne. När killarna är klara och Daniel har dragit ska vi ta itu med alla kartonger som vi hämtade uppe hos mamma och pappa. Jag vet ju vad som är i alla och det är mestadels böcker, vilket är lättuppackat, men tråååkigt. Sen blir det pannkaka till middag med mammas hallonsylt. Vi hade slut på hallonsylten som hon hade med sig i höstas, men nu fick vi med oss en stor burk. Så nu kan vi äta pannkaka igen. Innan vi fick mammas sylt så har vi ätit Önos hallonsylt och varit nöjda med det. Men nu när man har ätit hemlagad sylt så har man blivit bortskämd och det var svårt att köpt sylt igen. Tur att vi blev räddade!
Jaha, efter ett helt meningslöst inlägg om sylt (!) ska jag nu lämna datorn.

Tjing / Jåz



Some pictures from the Timråresa

Här kommer några fler bilder från veckan i norr.

Syster och vovvarna.


Jag och Ronja i pappas/morfars kök.


Ronja och morfar på prommis.


Ronja, mormor och pappa Mats hemma hos mormor.


Mats och jag spexar till det lite :-D


Syster och mamma på väg till minigolfen.


Jag och Mats i en häftig "actionbild"!


Minigolfmatchen...





Ronja testar min gamla Bulamössa. Snygg? Nja, men Ronja är i alla fall bedårande söt i vadsomhelst!


Ronja fick även testköra en traktor som morfar sparat åt henne. Det var jag och syster som hade den när vi var små.


Det finns några bilder till, men jag orkar inte sitta med det nu. Jag är hungrig.

Later / Jossan



Hemma!

Igår eftermiddag kom vi hem till Östkindsvägen igen. Blev tyvärr inga fler uppdateringar uppe hos pappa för hans internet är seeegast!
Nu är det full rulle här med dammsugning, tvätt, vädring av sängkläder mm.
Bilder får komma senare.

Hej hej så länge / Jossan



Idag, måndag.

Det öser ner ute, men det gör inte så hemskt mycket. Vi ska snart göra oss klara för at åka hem till Erika och Martin på en lättare lunch. Spännande att se deras hus! Efter det blir det nog Birsta. Måste ju in och hälsa på Christine och bebisen i magen. ÅÅÅHHH vad roligt och mysigt!
Igår var vi hos min mormor och morfar och hälsade på. Ronja var lite skeptisk, men det släppte sen.
Igårkväll var jag och Mats barnfri och var på Ming Palace och käkade underbart god mat och sen var vi på bio och såg Änglar och demoner. JÄTTEBRA film! Och skönt att bara vara vi två på tumanhand. Sånt som sällan händer nu för tiden... Fast vi har ju världens bästa Ronja, och lyckliga är vi för det.
Ronja ska vara kvar här hos mormor och morfar när vi åker hem till Erika och Martin också. Dom är ju bara glada om dom får vara barnvakt. Tokiga morföräldrar... :-D
Jag har kameran ute i bilen så bilder kommer nästa updatering.

Vi hörs / Jossan



Morgon i Timrå

Jaha, då var det en ny dag i en annan del av landet. Resan igår gick bra och natten har varit hyfsad. Ronja har sovit lite oroligt, men annars bra. Mamma och pappa har sovit uppe hos mormor och morfar inatt så vi ska åka upp dit så fort vi är klara här. Men idag kommer mormor och morfar hem så då kan mamma och pappa flytta hem.
Nu på morgonen har jag varit ute på en rask promenad och Mats är ute och spinger i skrivandets stund. Jag har precis duschat och Ronja röjer runt som vanligt.
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Det är fint väder och varmt så vi får se. Nåt ska vi väl göra i alla fall.
Här kommer några bilder från igår. Knäppte inte så många, men här kommer dom som blev.

Frukoststund i bilen. Grillad med mos på Statoil. MUMS!


Ronja undersöker hemma hos gammelmormor och gammelmorfar.


Ronja och mormor myser.


Fler bilder kommer under vistelsen.

Kram / Jossan



090716

Idag fixar och donar vi inför avfärden mot Timrå imorgon. Det tvättas, plockas, städas kattlåda, gräsmattan blir klippt osv. Ska väl packa framöver kvällningen. Det ä mycket som måste packas imorgonbitti så jag ska skriva en lista.
Fint väder ute, dock har jag inte varit ute än idag pga allt detta som ska göras inne. Så jag är inne och grejar samtidigt som jag äter Center och dricker Cola. BIG no no egentligen, men va tusan, det är ju semester.
Nu ska vi dammsuga klart och dra lakan.

På återseende / Jossan



Ronja och hennes 4 tänder!

Mats tog några bra bilder på Ronja nu i Sthlm som verkligen visar hennes fyra tänder. Hon försöker att ta kameran, busungen!



Kolla in sockerbitarna i överkäken. Bävertand kommer hon att bli :-D


Later / Jossan



Semestern i bilder so far

VARNING! Det blir en LÅÅÅNGT inlägg!


Tessa och Micke var på besök första helgen på semestern.


På väg till Stockholm. Glada som bara den!


Mats har köpt för liten keps tror jag...


Haha, vilken bild på mig. Munnen full med mat! :-D


Familjen på Gröna Lund.


På Grönan vann vi ett nytt barn, Center Alvåg på 2 kilo :-D


Jag och Ronja på Skansen.


Mats och Ronja på Skansen med Stockholmcentrum i bakgrunden.


Åskovädret över stan som vi slapp på Skansen.


Regalskeppet Vasa. Pampigt värre!


Jag och bästa Terre. Var så roligt att ses!


Terre & Ronja.


Erika och Martin i Söderköping.


Minigolfmatch på Himmelstalund. I was on fire! Åtminstone till en början... :-)

Mats, Erika och Martin på promenad runt Strömmen.

Det var alles / Jossan



En vecka sen sist

Idag är det en vecka sen jag skrev senast. Har varit fullt upp med Sthlmsresa och sen besök av Erika och Martin. Sen har lusten helt enkelt inte riktigt funnits där. Men nu känner jag att jag MÅSTE skriva nåt. Bilder från Sthlmsresan och Sundsvallsbesök kommer senare. Det är så MÅNGA bilder så det kommer att ta ett tag. Seeegt!
Nu ska vi snart ut och cykla i det fina vädret.

Tjing tjing / Jossan



Idag - Ö Husby...

...imorgon - Stockholm! Imorgon bär det av mor huvudstaden. I SKITVÄDRET! Vi som ska gå på Skansen när vi kommer upp... Jaja, det löser sig. Skönt för naturen med regn i alla fall.
Dagen här hemma började något kaosartat då vi upptäckte vid strax efter åtta att katterna hade smitit ut genom ett öppet fönster. HJÄLP! Upp ur sängen och på med kläderna. Mats ut och letade och jag var kvar inne med Ronja. Men han behövde inte leta länge. Lovis kom först, alldeles torr, så hon hade legat någonstans och myst. Sen kom Mattis kort efter det, alldeles genomblöt och skitig om tassarna. Jippi, den katten med värsta pälsen blev blötast. Han såg ut som ett blött får för pälsen lockar sig när han blir fuktig. Men nu är dom hemma, inne och i säkert förvar.
Igår var Karin och Emil här på förmiddagen och fikade. Ronja var på sitt allra bästa humör. Sen kom Tessa och Micke ut på eftremiddagen och jag och Tessa gick en sväng. Sen satt vi på altanen och lekte med Ronja. Tessa hade köpt Hello Kitty-såpbubblor som vi blåste. Det tyckte hon var roligt! När dom hade dragit åkte vi mot Mekonomen för att köpa ett bilbatteri och sen för att köra på lite småvägar här på Vikbolandet. Battriet skulle laddas upp så vi skulle köra och vi kunde inte stanna sa Mats. Men så kom vi till kanalslussen i Mem och där fanns ett fik och det var så mysigt, så Mats stängde av bilen och vi gick ur. BIG MISSTAKE! Den startade naturligtvis inte sen när vi skulle därifrån, så vi fick ringa Bosse och Anna-Lena som kom som ett par räddare i nöden med startkablarna i högsta hugg. TUSEN TACK för hjälpen! Men vi fick i alla fall se kanalslussen i Mem, och den är med i Göta Kanal 1. Coolt va!? :-D Det kom en båt som vi stod och tittade på när den slussades vidare. Så det blev ett litet äventyr så där på eftermiddagen. När vi kom hem bytte Mats till det nyinköpta bilbatteriet så nu funkar bilen som den ska igen. PUST!
Idag regnar det som sagt och vi ska åka till Valdermarsvik och hälsa på Mats gamla arbetskamrater på ICA Fyren. Dom har ju inte sett Ronja, så det blir spännande. Men imorgon drar vi till el Stockholmo och FÖRHOPPNINGSVIS hinner vi träffa bästa Terre. HÅLL TUMMARNA! Nu har jag en bajsblöja att ta reda på tror jag bestämt. Tack Ronja!

So long / Jossan



Inte så mycket värt att skriva om

Idag har vi inte gjort nåt speciellt alls. Finns inte så mycket intressant att berätta. Bara ointressanta grejer. Jag har läst (är nästan klar med Stephen King-boken), jag har stekt köttbullar, vi har varit en sväng i affären för att handla saker till köttbullarna... Ja, that´s pretty much it. Ronja har sovit, ätit och bajsat som vanligt.
Nu kommer Mats hem vilken sekund som helst, och då har han semester! Tre härliga veckor tillsammans. Hoppas på hyfsat väder. Dom ändrar sig stup i kvarten på SMHI. I helgen ska vi nog ut till stugan, på söndag tror jag. Jag vill bada! Har ju köpt ny fin bikini som måste invigas. PLUS att jag har köpt en till som jag väntar på Posten. Spännande! Man måste ju ha nåt att byta med. Och den är en helt annan färg och helt annorlunda modell än den jag köpte i stan.

Bajj bajj / Jåz



Förlåt för dålig uppdatering

Gårdagen bestod av saker att göra i ett.
På förmiddagen vid 10 tog vi ut cyklarna och satte Ronja i nya cykelbarnstolen. Vi åkte en liten sväng i samhället och Ronja verkade älska det. Enligt Mats i alla fall. Det är lite svårt för mig att se henne :-) Sen for vi in till stan. Mats hittade supersnygga skor och jag hittade snyggaste bikinin på rea. Vilken tur! Vi träffade Milton och Jeanette, och barnen hälsade lite på varandra.
Sen bar det av hemåt efter att Mats hade klippt sig. Vi städade lite lätt och Mats for och handlade lite mat. Vid 17-tiden dök Ola och Gunnel upp. Vi hade bjudit hit dem på grillat. Dom har ju inte varit här i huset sen vi flyttade in, så dom var nyfikna på hur det såg ut osv. En jättemysig kväll blev det på altanen i den ljumma sommarkvällen med en massa god mat. Och TACK än en gång för presenterna!
Idag gör vi inte så mycket här hemma. Ronja kryper runt och är lite smågrinig. Vet inte om det är dom där två tänderna som spökar. Dom har ju visserligen kommit fram, men det kan ju vara irriterat ändå. Farmor var här för en stund sen och fick sig lite kaffe och snickerskaka. Så då blev hon nöjd och glad. Och så fick hon ju pussa på Ronja. Och jag fick mannekänga mina nya klänningar. HA HA på dig Mats, din mamma tyckte att "rymdklänningen" var jättefin. Rymklänning, up my ass! :-P
Det är fortsatt varmt ute. Men på fredag när Mats går på 3 veckors semester, då blir det väl dåligt. På tisdag åker vi ju till Stockholm hela lilla familjen och hade planerat en dag på Skansen på tisdagen, men det ska bli skit. Åh så trist! FAN! Men vi har nödplan Vasamusémet om det blir skitväder. Men det kan ju hålla i sig. Konstigare saker har ju hänt! :-) Vi håller alla två tummar på det.

Hejdå / Jossan