En bra dag

Idag är det måndag igen och Anna-Lenas riktiga födelsedag. Vi ska dit och käka ikväll. Trevligt! Jag och Ronja går väl kanske upp när hon har vaknat.
Pratade med Carro igårkväll och hon tackade för att vi varit med på deras bröllop och dom var också toknöjda med hur kvällen blev. Det var ju vi också! Tror inte att jag haft så roligt...nånsin!
Jag och Ronja har varit ute och gått med Marcus och Ida på förmiddagen. Trevligt som tusan! Hoppas vi kan vara hemma hos nån av oss någon dag så tjejrna får leka tillsammans. Dock brukar Ronja ta över totalt och Ida har aldrig nåt att säga till om. Men hon är så himla snäll å go Ida så hon blir inte arg heller, bara tittar. Hon är ju så söt! Ronja vill bara bestämma hon. Hon försökte bestämma över kusin Emil (2,5 år) igår på kalaset också, tog hans bilar hela tiden och styrde och ställde. Han är också försynt och tyst och bara tittar när Ronja tar över totalt. Det är min älskade dotter det! Sötast i världen!




En liten filmsnutt med Ronja när hon promenerade i affärn med en liten kundvagn i lördags. Det ska börjas i tid och hon måste ju lära känna sin framtida arbetsplats!
Förresten, jag har kommit på en LYSANDE idé. Marcus kan ju spela piano... Mmm, tål att tänkas på. Perfa!

Tjing / Jossan



En fågel har viskat...

...att det blir bröllop igen i oktober! Underbart ju. Nu är det Daniel (best man och toastmaster på Per och Carros bröllop) och hans Maria som ska slå sina påsar ihop. Den 17 oktober går den tillställningen av stapeln. Dock blir det endast vigsel eftersom paret inte vill ha nåt ståhej. Men det blir himla mysigt i alla fall! I Söderköping ska de gifta sig i en jättefin kyrka som jag dock inte varit inne i men sett bilder på. Sammanfattningsvis: SKITSKOJ! Grattis mina kära vänner.
Annars har det varit svärmors 60-års galej hela dagen. Mycket folk och god mat och fina presenter fick hon som hon förhoppningsvis (?) är väldigt nöjd med. Grattis Anna-Lena trots att du egentligen fyller imorgon.
Har även smsat lite med Carro och fått höra att deras bröllopsresa varit toppenmysig. På lördag är det 25-års fest här och dom skulle lämna bort Elliot till farmor och komma hit och festa "Sundsvalls-style" som Carro uttryckte det. Haha, there is only one way and that´s Sundsvalls-style! Underbart! Sen skulle dom även sova hos Pers mamma som bara bor en liten bit härifrån. Ska bli grymt skoj att träffa alla igen efter bröllopet och höra allt om det stundande bröllopet. Förrsten, Carro kallade mig partytjejen nr 1 i ett mejl hon skickade. Undra om hon baserar detta på mitt bordsdansande på bröllopet? :-D Till saken hör att jag INTE var jättefull, knappt full, men blev mer eller mindre upptvingad på bordet av Carros svägerska som utsett mig till den perfekta bordsdansaren. Vet ej varför, men jag sa väl inte övertygande nej eftersom jag stod där som enda gäst. Men skoj var det och jag gillar sånt. Dessutom fick vi stilpoäng för min prestation och tjejerna vann ju faktiskt över killarna i "Så ska det låta". BRAVO GIRLS!
Nu ska jag gå ner till soffan en stund och invänta min hårt arbetande sambo som agerat kökspersonal tillsammans med sin syster idag på deras kära mors kalas. Det var väl snällt? I och för sig kanske dom inte hade nåt val heller :-D

Good night everybody / Jossan



Försenad parbild


Fotograf: Christian Petersson

Här kommer en försenad parbild på mig och Mats från bröllopet förra helgen.
Haha, kolla längdskillnaden :-D

Later / Jossan



Nu säger vi god natt!

Efter en kväll med gamla repriser av Idol och Big Brother säger vi nu god natt här hemma. Ronja sover sen många timmar och nu är det alltså även vår tur.
Mycket som ska fixas imorgon så det gäller att inte vara trött.

Night night / Jossan



Förresten...

Ni såg väl True Blood på SVT1 i onsdags? Första avsnittet var det. Spännande och bra.
För övrig är det Johan Glans i alla former som gäller just nu, stand up, Kvarteret Skatan mm. Underbart!

Kung fu fighting / Jossan



Allt klaffar

Åh, igår va en bra dag! Allt bara gick precis toppen.
Mats ringde SJ. Fick ju ett samtal i måndags att jag och Ronja skulle måsta åka buss mellan Hudiksvall och Gävle på väg hem från Timrå. NEJ, tänkte jag. Hur ska det gå med byten och vagn, väskor och barn helt själv. Så sagt och gjort, Mats ringde igår och dom satte mig genast på ett tåg två timmar senare som inte blir störd av detta arbete, så nu slipper vi åka buss. Vi fick plats i vagn 6 med skötbord och vi fick varsitt säte jag och Ronja, precis som på det gamla tåget. Då kunde jag pusta ut. Skönt!
Sen var jag på ridningen första gången. Och det var underbart roligt på alla sätt och vis. Jag fick rida en häst som hette Valdir och vi kompade kanonbra. Men ont i sittbenen idag efter all tölt. Men annars var allt toppen, jättebra grupp, Helena är en jättebra ridlärare och även hon tyckte att det var roligt sa hon eftersom vi är hennes mest erfarna grupp. Både hon och vi längtar tills nästa torsdag. Jag cyklade hemåt med ett fåningt leende på läpparna.

Sen så kanske.... Äh, vi tar en annan dag. Håll bara tummarna nu! Kanske det smäller snart...

Nu ska jag bädda sängen och dammsuga. Har bytt gardiner i Ronjas rum på förmiddagen. Tar en bild senare och lägger upp så får ni se hur fint det blev!

Hejhopp! / Jossan



Ny bloggdesign

Underbart vacker bloggdesign av Louise. Bra jobbat och TACK så mycket.
Jag är supernöjd verkligen.

Louise rekommenderas / Jossan



Blir man sugen eller?

Åh, jag blir så himla sugen på att gifta mig nu när allt verkar handla om bröllop överallt.
Har suttit och kollat kyrkor idag och allt möjligt. Känns som att det finns två alternativ, men man ska ju ha råd också... SKIIIT! Vi kommer aldrig ha råd att gifta oss...

Blä, va trist! / Jossan



Mammans önskelista

En velour hooded tunic i färgen rose skulle inte vara helt fel faktiskt.


Everyday long cardigan också i färgen rose, eller grått. Har inte bestämt mig än!


En continent x-stitch dress i marinblå/rosa


En Makeout blouse i färgen rose, eller chalk. Dom är lika snygga!

(Bilderna är lånade från AjaBaja Kids och Odd Mollys hemsida)

Skulle även vilja äga en Poplin frilled blouse i rött, men det är en äldre kollektion och jag hittar ingen bild.
Jag drömmer om Odd Molly på nätterna. Underbart vackra kläder!
Va in på Kings på förmiddagen med min klänning för lagning och passade på att känna och klämma lite på dessa plagg som jag bara sett på nätet tidigare. Men blir ju inte mindre sugen direkt...
Jag har sparat alla mina födelsedagspengar nu och funderar på vilket plagg av dessa godningar som ska bli mitt. Har svårt att bestämma mig! Den som lever får se...

SHOW ME THE MONEY! / Jossan



Plötsligt ångrar man sig...

Jag VISSTE att vi skulle ha köpt enplansvilla. Fy tusan vad jobbigt det är att dammsuga trappen och källaren är också trist att städa. Men nu är det gjort och jag kan slappna av ett tag.

Tack Åsa för gratulationerna. Roligt att prata med dig, det blir ju sällan nu för tiden. Men jag ser framemot en trevlig stund på Korvis tillsammans med dig nästa gång jag kommer upp till Timrå, just lika old times :-)

Nu ska jag baka chokladrutor. Mums!

Hörrs / Jossan



Per & Carros bröllop

I lördags gifte sig alltså våra kära vänner. Och vilket vackert brudpar dom var! Som två praliner, den stolta fjällskivlingen och lilla bullmamman.
Själva bröllopfesten var en succé och vi hade sjukt roligt hela kvällen! Helt galet. Tyvärr har jag för tillfället ingen parbild på mig och Mats, men hoppas kunna fixa det från brudens bror senare. Men en bild på mig finns i alla fall, om ni nu nöjer er med det :-) Ska se om man kan ragga ihop lite bilder från folk som knäppte mer än oss. Finns en fin bild på Pelles kamera med alla oss 5 tjejer ifrån "gänget". Hoppas på att kunna få den!



En bild på Carro den vackraste bruden, Sofia den vackraste vännen och mig.


En bild på barndomsvännerna som sjunger sin signatursång "Stad i ljus" (sjungs på alla fester).
Fr v. Pelle, Mats, Daniel (bestman och toastmaster), Per (vacker brudgum) och Mattias. Dom ser ut att ta i från tårna!


En eloge till Daniel som har gjort ett ENORMT jobb och även ett bra sådant. Slutar väl med att han får vara toastmaster på alla bröllop eftersom han klarade detta första med sådan bravur. Per och Carro är alltså först ut med att gifta sig i vårt lilla gäng på fem par.

GRATTIS min älskade vänner och TACK för an underbar dag/kväll/natt ;-D

Således är detta avslutat och idag fyller jag the BIG 25. Dock får jag den äran att städa huset på min födelsedag då min hårt arbetande sambo är på jobbet. Men det gör inte så mycket. Ikväll kommer det middagsgäster och det bjuds på något så extraordinärt som köttbullar, potatis och sås (givetvis hemmagjort alltihop).
Om två veckor är det 25-års fest! Då blir det FEEEST och givetvis lite SingStar som sig bör. Jag är ju en stjärna på det har jag hört :-D Jag och Carro har haft en del rätt hårda matcher, så hon är inte dålig hon heller, men jag är helt enkelt liiiite bättre :-D

Back to the städning / Jossan



Bara för att...

...jag har kommit på hur man länkar så måste jag visa denna video. Från So you think you can dance i tisdags. En underbar koerografi av Tyce Diorio där han uppmärksammar bröstcancer. Och Melissa och Ade dansar den underbart bra. Kunde inte ha blivit ett bättre par till uppgiften. Jag är hänförd och på mina bara knän...



Snyft / Jossan



Haha, märks det?

Märks det att jag har kommit på hur man länkar YouTube-klipp här på bloggen? Nu har jag äntligen tagit tag i hur man ska göra och det var inte alls svårt. Så nu kommer det att komma klipp lite nu och då, på Ronja och annat skoj.

Tjing / Jossan



Ronja pratar



Ronja snackar lite skit i köket.

Bye / Jossan



Ronja på promenad i hallen



Hon ramlade i slutet av filmen stackars liten. Men hon grät inte så länge. Mest chock tror jag. Men framåt går det i alla fall!

Puss å kram / Jossan



Idag är det tisdag

Funderar på en promenad, nu när solen är framme för tillfället igen. Men det blåser och är riktigt kallt. Trist! Jag ska dammsuga lite här hemma idag och diska.
Igår gjorde jag världens godaste äppelpaj! Riktigt mumsig var den. Plockade in äpplen från vår trädgård och googlade recept, och hittade godaste pajen. Den kommer jag definitivt att göra igen! Mums!
Och så ska jag läsa ut boken jag håller på med idag, jättebra bok! Anna Jansson - Pojke försvunnen. Spännande som tusan nu på slutet.

So long / Jossan



Ny vecka igen

Igår jobbade jag hela dagen och det gick bra. Mycket att göra och dagen flöt fort förbi. Skönt!
Idag är det måndag igen och Mats jobbar. Jag och Ronja får sköta oss själva. Det blåser fortfarande mycket, dock inte lika mycket som igår, men vi får se om det blir någon promenad för oss. Trist väder! Usch...
Men på lördag, då är det bröllop. Skoj! Ska bli så skoj att träffa alla igen, få ha min nya fina klänning och framför allt, se bruden och brudgummen. De kommer att vara SÅÅ fina. Spännande att se Carros klänning! Har bara hört talas om den...
Ronja travar på ganska bra nu utmed möbler med fattar fortfarande inte riktigt tjusningen med gåvagnen. Men det kommer väl! Nu sitter hon här på golvet bredvid och bläddrar i en gammal Vi Föräldrar som verkar ha sett bättre dagar efter hennes framfart. Ronja the destroyer! :-D
Nu ska jag gå ut och hämta posten, sen måste jag diska.

Vi hörs senare / Jossan



Idag och igår

Igår tog jag och Ronja bussen in till stan och träffade Tessa. Gick en promenad runt Strömmen och satt på Färgargården och åt glass. Hur mysigt som helst och skönt att komma ut. Sen följde vi med henne hem en stund innan vi tog bussen hem igen vid 16.25. Lyckad dag! Tyvärr så glömde jag kameran. Så himla synd, men jaja.
Idag har vi mest grejat här hemma, handlat, klippt gräs, rensat ogräs, dammsugit, vikt tvätt och allt det där roliga som man måste göra. Men vi har tagit det lugnt också. När Ronja sov mellan 13 och 15 så låg vi på sängen och slappade, jag med ett par skvallertidningar och Mats med sin Iphone of course!
Nu vankas det grillat till middag så Mats styr med grillen. Mums! Jag känner bajslukt så det blir att byta bajsblöja tror jag. Underbart så här på en lördag? Nja. Väger upp det hela med ett halvt glas vin. Gott!
Imorgon ska jag jobba hela dagen, 9:00-19:15. Det ska bli skoj, jag jobbar med roliga människor. Bara tjejer hela dagen, undra hur det ska gå? :-D

Hejdå! / Jossan



Inspirerad

Jag lästa i Saras blogg att hon skrivit en önskelista till sin son och då måste ju jag också skriva en för Ronjas räkning. Snart blir hon 1 år lilla stumpan min.

  • Ett träpussel med knoppar
  • Jeans i storlek 80 eller större
  • Rosa Bobbycar (också inspirerad av Sara på den punkten :-) )
  • Ett dragdjur (typ tax eller liknande med snöre att dra efter sig)
  • Mössa (att ha i höst)
  • Några (inte många) långaärmade bodys i storlek 80 eller större
  • Ett par skor
  • Små bestick (det är ju ändå dags att lära sig snart)
  • Sängkläder till spjälsäng (inkl lakan)
  • En boklist (att sätta på väggen och ställa böcker på)
Kan inte komma på något mer så här på rak arm. Ni får prata ihop er om vem som ska köpa vad helt enkelt!

Bye / Jossan



Fyndat!

Måste ju visa vad jag och farmor fyndade till Ronja förra torsdagen i Söderköping. Vi "råkade" snava över några reor. UNDERBART!

En söt kofta med sjöhästar på från Esprit i storlek 74.


Gullig tunika/tröja från Smått och Sött i storlek 80.


Finaste blusen från Smått och Sött (lite Odd Molly-inspirerad :-D) i storlek 92. Även lite av mina tofflor kom med på bilden :-)


Helt underbar vår/höstjacka från Laban fast med lilla Anna på. Dock lite stor än på ett tag, storlek 86/92. Hon är ju så himla fin i rött Ronja, det var mest därför jag slog till. Dessutom så är det ingen vanlig jacka som finns överallt utan lite speciell. Skoj med sånt tycker jag.


Ronja sitter och beundrar sina kläder. Eller är det mest lapparna som är skojiga måntro? Mmm, det kan man fundera på.


Tjing tjing / Jossan



090813

Idag på fm har farmor och kusin Emil varit här och lekt med Ronja. Hon hade superskoj och klättrade på Emil. Så gulligt! Emil dock var nog mest intresserad av att köra traktor. Han är ju stora killen och vill inte leka med småbarn som Ronja.
Sitter nu och väntar på att Tessa, Micke och Vira ska komma ut och hålla mig lite sällskap. Dom måste ju passa på innan dom börjar jobba igen. Ska bli skoj att träffas, känns som 100 år sen.
Annars då? Nja, inte så mycket. Ronja sussar. Hon var väl trött efter att ha lekt med Emil. Hennes nya vagn kom idag förresten, supertuff i knallturkost!

(klicka på bilderna för att se större).


Later / Jossan



Klarsjön 9/8-09

I söndags var vi och badade i Klarsjön alldeles utanför Söderköping. Första gången vi var där efter tips av Johan Lindén. Hemskt mysig strand och varmt vatten.

Ronja och pappa.






Hejs svejs / Jossan



Lyckan är total!

Jag är numera ägare till en underbart vacker Odd Molly-klänning ur höstkollektionen 2009. Så himla snygg! Jag ska ha den på bröllopet. Visst är den inte direkt somrig, men det gör inte så mycket. Det är ju snart höst och jag vill ju kunna ha den i höst/vinter också.

Jag posar lite i min nya klänning.


In odd we trust / Jossan



Nä fy!

Blogglusten infinner sig inte alls! Särskilt inte i detta väder. Tålamod mina vänner, tålamod!

I´ll be back / Jossan



Vi sticker från stan!

Ja, eller stan, från Husby drar vi. Jag och Ronja ska dra till Söderköping på en liten utflykt med farmor. Det är underbart  väder förresten. Har inget annat att berätta för tillfället... Vi har skaffat skjuts till bröllopet. Härligt! Jaja, vi hörs sen!

Hejdå / Jossan



1/8-09 Carros möhippa!

Pink Ladies intar champagnefrukost!


TACK alla för en underbar dag! Hoppas att den blivande bruden gillade dagen lika mycket som oss andra.

Kram / Jossan