Julen 2011, del 3.

Juldagen började med lite härlig sovmorgon för hela familjen efter en intensiv julafton.

Ronja var så klart tvungen att inviga sin nya morgonrock som hon fick av farmor och farfar i julklapp. Hon älskar den!


Farmor, farfar och Karin med familj kom hit och fikade vid 11-hugget. Trevligt!

Sen lämnade vi barnen hos farmor och farfar och åkte in till stan för lite kvalitétstid tillsammans på biltvätten :-DVi fick finfina julklappar från jobbet. Mycket användbart!Mats påbörjade slottsbygget under hård bevakning av byggmästare Freja.


En del klar...


Koncentrationen var stor...


Färdigt! Så här stod det och väntade på Ronja imorse när hon vaknade.


Och det har så klart blivit en massa lek i det under denna annandag.

Vi lekte och "pimpade" slottet med rosar och annat. Ronja var så upptagen med att leka att hon gick i nattlinne och morgonrock fram tills klockan var nästan 12 :-D Det är vad jag kallar en härlig annandag det!

Tills slut tog vi oss i kragen och gick ut och gick en sväng. Inte kan man tro att det är den 26:e december inte... 10 plusgrader är det i skrivandets stund!


Nere vid busshållplatsen i "centrum" hade den stora julgranen knäckts av på mitten av Dagmar...


Även en av flaggstängerna nere vid affärn hade gett vika för Dagmar i natt.
Blev inte mycket sovet... Vi var vakna ganska länge och höll på med slottet, och sen när vi hade lagt oss gick strömmen. Då var det ingen idé att försöka sova, utan det var bara att vänta på att den skulle komma tillbaka. För när strömmen kommer tillbaka måste Mats åka ner till affärn. Han åkte ner strax efter 2 när den hade kommit tillbaka, och det var då han såg att flaggstången hade gått av och rasat mot affärn. Som tur var så hade en ramlat så "bra" så den hade inte skadat nånting.
Ronja vaknade under strömavbrottet och kom in till oss, och vi lät henne sova i vår säng. Det är första gången hon sover i vår säng! När Mats kom hem från affärn vid 2.40 ca så sov både jag och Ronja, och då bar vi in henne till hennes säng igen. Jag sov hackigt resten av natten och Mats somnade inte förens kl 4 imorse. Han var så klart jättepigg efter sin lilla utflykt till jobbet.
Så idag har vi varit lite småsega! Skönt då att vi var bjudna på middag hemma hos Mats föräldrar, så slapp vi tänka på det.

Det blåser på en del nu också, och dom har utfärdat klass 1 varning igen. Hoppas dock att vi slipper lite lindrigare undan än igår natt!

Nu är denna jul över och vi blickar framåt, mot nyårsafton, då vi ska vara 22 (!) stycken här hemma, 10 barn (allt från 6 veckor upp till 7 år) och 12 vuxna! Ojojoj, jag tror det blir ståplats när vi ska äta :-D Nädå, det ska nog lösa sig! Barnen får äta först, så har vi det "avklarat", så får vi äta sen.

Tror att menyn blir:

Löjromsmousse till förrätt
Fläskfilé, grillade kycklingdelar och rostbiff, potatisgratäng, pepparsås och sallad till huvudrätt
Fruktsallad, glass, grädde, maränger och chokladsås till efterrätt.

Kanske inte det mest exklusiva, men vi är för många för att orka hålla på med nåt mer. Dessutom är det så många småbarn. Det kommer att komma en tid då vi kan hålla på och laga mer avancerade middagr, men den tiden är inte just nu, när nästan alla av oss har småbarn. Det viktigaste är ju ändå att man träffas och umgås! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback