110903 - Svamplockning!



Dagens kantarellskörd!

På förmiddagen så gick som sagt jag, mamma, syrran och barnen en promenad, men vi kom inte så långt. Syrran såg kantareller en liten bit in i skogen bredvid vägen, så vi var så klart tvungna att springa in och plocka. Och när man väl har börjat så ser man ju bara fler och fler svampar och vi kom längre och längre ifrån vägen :-D Men till slut så kom vi överens om att gå tillbaka senare efter lunchen, och så gick vi hem. Men med en liten på se svamp. Vid 13 var vi uppe hos Bosse och Anna-Lena och käkade supergod lunch.
Vid 17 var vi ute i skogen igen, jag, mamma, syrran och Freja, och hunden så klart. Freja fick sitta i Baby Björnen på mammas mage, och hon trivdes toppen bara hon fick sitta framåt och se allt som hände.
Och som vi hittade svamp! Vi höll på ca 1 timme och hittade ungefär 3 liter. Jag hade kunnat gå hur länge som helst, men det går ju inte med barn och hund osv. Det finns ju så mycket svamp i år, och det är så roligt att plocka när man väl hittar dom där ställena där det lyser gult överallt.
När vi var i svampskogen så var Ronja och morfar i lekparken och gungade, och Mats var hemma och grejade i trädgården. Pappa och Mats fick även häckarna trimmade på förmiddagen när vi brudar var på promenad.
En produktiv dag!

Imorgon åker la familia hem. Det var trevligt att ses lite extra! Om en månad kommer mamma ner igen, men då är det bara hon som kommer med tåget.

Jag och barnen ska åka på utflykt med fam Österlund och fam Edström/Lindholm på förmiddagen imorgon. Det är Östgötadagarna här i Östergötland, och det är en massa aktiviteter och gårdar öppna hela helgen i länet. Så vi ska åka till Ormsätter gård där det är ponnyridning, hoppborg, matförsäljning, liveband och en massa annat roligt.
Mats kan inte hänga med, för han ska jobba.
Det blir en mysig avslutning på helgen :-)

Ronja var uppklädd i kjol och tights (som mamma) när vi åt lunch hos farmor och farfar. Och hade även på sig sina nya Crocs, som hon ÄLSKAR! Klänning är ett reafynd från PoP i vintras. Superfin!
















Några utvalda bilder ur dagens bildskörd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback